abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_71247982
Wat is Roaccutane?
De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne. Isotretinoïne behoort tot een groep geneesmiddelen die bekend staat onder de naam retinoïden. Retinoïden zijn afgeleid van vitamine A. Het middel wordt gebruikt bij de behandeling van moeilijk te bestrijden acne (jeugdpuistjes en meeëters). Roaccutane wordt voorgeschreven aan mensen met bepaalde ernstige vormen van acne die niet op een gebruikelijke behandeling reageren. Roaccutane is alleen verkrijgbaar op recept en wordt vaak niet door de huisarts voorgeschreven, maar door een dermatoloog (huidarts).

De meeste posters hier gebruiken waarschijnlijk een generiek van Isotretinoine, omdat Roaccutane niet standaard wordt gegeven bij de apotheek. Wil je weten over wat generiek nu eigenlijk is, dan kan je hier er wat over lezen

Roaccutane patientinformatie en bijsluiters
Officiële website van Roche (fabrikant)
Patiëntenbijsluiter (pdf-formaat)
Informatie op Achmea Health
Overzichtelijke informatie (tip)

Middelen die helpen bij droge lippen (mogelijke bijwerking Roaccutane)
Labello lippencreme (verkrijgbaar bij bv de drogist)
Blistex lip relief cream (verkrijgbaar bij bv de drogist)



Pubmed (engelstalig - wetenschappelijke publicaties)
Roacutane
Blijvende oogklachten na gebruik Roacutane

Roaccutane negatief in de publiciteit
Rechtzaken aangespannen ivm Roaccutane (google search - engelstalig)

Voorgaande topics
Het Roaccutane topic
Het Roaccutane topic #2
Het Roaccutane topic #3
Het Roaccutane topic #4
Het Roaccutane topic #5
Het Roaccutane topic #6
Het Roaccutane topic #7
Het Roaccutane topic #8
Het Roaccutane topic #9
Het Roaccutane topic #10
Het Roaccutane topic #11
Het Roaccutane topic #12
Het Roaccutane topic #13
Het Roaccutane topic #14
Het Roaccutane topic #15
Het Roaccutane topic #16
Het Roaccutane topic #17
Het Roaccutane topic #18
Het Roaccutane topic #19
Het Roaccutane topic #20
Het Roaccutane topic #21
Het Roaccutane topic #23
Het Roaccutane topic #24
Het Roaccutane topic #25
Het Roaccutane topic #26
Het Roaccutane topic #27

[ Bericht 94% gewijzigd door Mylene op 23-07-2009 18:17:11 ]
pi_71252646
Staat nog gewoon in de list, maar laten we hier maar verder gaan gezien het volle topic al #27 was.
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 14:36 schreef jorgoe het volgende:
zit er over na te denken om weer us een dag/creme te kopen.
heeft iemand nog een aanrader voor goede creme?
me huid is nu namelijk zeer droog
Ik zweer nog steeds bij de Cetaphil creme. Ik heb van mezelf een vooral droge huid (alleen neus niet) en deze creme is de enige die ik op de lange termijn kan gebruiken naast wellicht wat minder bekende apotheek opties.
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 22:05 schreef kanya het volgende:
Is Roaccutane ook geschikt als je niet echt last hebt van acné, maar je op je 22e nog wel altijd last hebt van puistjes en een onzuivere huid?
Puistjes blijft gewoon acne (je spreekt dat simpelweg over milde acne), tenzij we het opeens over compleet andere huidaandoeningen hebben. Ik neem aan dat je met "onzuivere huid" vooral over blackheads praat?
pi_71252903
even een tvp'tje..
pi_71253281
Nou dag 5 alweer, zit er nog steeds helemaal onder Ik heb op mijn armen gevoelige plekken, alsof mijn huid daar verbrand is, terwijl ik helemaal niet verbrand ben. Meer mensen die dit hebben? Ook heb ik bovenkant van mijn rug en achter mijn longen irritante pijn het voelt hetzelfde als steken alleen is het dan continu voor een paar seconden/minuten en dan is het weer een poos weg.
pi_71253760
Ik heb net in het verkeerde topic gepost zag ik, dus hier nog een keer.

Ik heb 3 ROA kuren achter de rug..... maar nu wordt het weer wat slechter ;-(
Niet verschrikkelijk slecht, maar ipv 1 puist per maand, heb ik er nu 10 tegelijk!!
Omdat de slakkengel van de tuinen maar 8 euro was vorige week heb ik die gekocht.. maar het lijkt alsof het alleen maar erger wordt. Iemand ervaring met die slakkengel?
pi_71255232
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 15:48 schreef belendel het volgende:
Nou dag 5 alweer, zit er nog steeds helemaal onder Ik heb op mijn armen gevoelige plekken, alsof mijn huid daar verbrand is, terwijl ik helemaal niet verbrand ben. Meer mensen die dit hebben? Ook heb ik bovenkant van mijn rug en achter mijn longen irritante pijn het voelt hetzelfde als steken alleen is het dan continu voor een paar seconden/minuten en dan is het weer een poos weg.
Rugpijn staat bij de bijwerkingen, dat zou het dus kunnen zijn. Al vind ik dat wel snel, na 5 dagen..
Die gevoelige plekken op je armen, kan dat ook droog zijn? Dat je daar wellicht een iets dunnere huid hebt? Misschien kun je je huid daar dan het beste even hydrateren d.m.v. een crème o.i.d.

En het feit dat je er na 5 dagen nog steeds onder zit is niet meer dan normaal... ROA heeft een soort "peelende" werking, hierdoor verlies je steeds kleine laagjes van je huid. (wat de gevoeligheid voor zonlicht ook verklaart) Dus het duurt gewoon even voordat die puistjes allemaal weg zijn, daar gaan wel een aantal weken overheen. Daarnaast had ik in het begin dat het even iets erger werd en daar hoor ik meer mensen over, no worries... Het komt uiteindelijk wel goed!
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 16:04 schreef emss het volgende:
Ik heb net in het verkeerde topic gepost zag ik, dus hier nog een keer.

Ik heb 3 ROA kuren achter de rug..... maar nu wordt het weer wat slechter ;-(
Niet verschrikkelijk slecht, maar ipv 1 puist per maand, heb ik er nu 10 tegelijk!!
Omdat de slakkengel van de tuinen maar 8 euro was vorige week heb ik die gekocht.. maar het lijkt alsof het alleen maar erger wordt. Iemand ervaring met die slakkengel?
Ik neem aan dat je na je eerste kuur "clean" bent geweest.. Hoe lang heeft deze periode bij jou geduurd?

Over die slakkengel: weet je zeker dat het gel is en geen crème? Als het een crème is kan het iets verklaren, een crème is namelijk vet... En een vette huid is veel gevoeliger voor puistjes..
pi_71255537
Vergeet niet dat bij veel cutane middelen een initiele breakout verwacht kan worden. Desondanks heb ik mijn bedenkingen bij slakkengel/creme, ik heb er in wetenschappelijke artikelen in ieder geval nog nooit over gelezen. Wat is je kuurgeschiedenis in termen van duur & hoeveelheid?
pi_71255620
'T is nu 3 maanden geleden dat ik klaar was met mn kuur, en al die rode vlekjes zijn nu echt aan het verdwijnen, nu zie je pas echt resultaat, duurde dit bij iedereen zo lang?
That moment is a crossroads where everything you want will collide with everything standing in your way.
pi_71256185
Ik ben 27. Had vanaf m'n 11e stevige last van acne.. Je weet wel, je ouders vinden dat het wel meevalt en dat ze toch nog wel van je houden.... de dokter schrijft Diane-35 en Benzac voor dat niet helpt... en vindt een dermatoloog onzin omdat 'ik er wel overheen zou groeien'. Zo zijn toch 10 jaar van m'n leven redelijk verpest door acne.

Begin 2003 toen ik op kamers ging wonen meteen naar een andere huisarts. Gesmeekt om een verwijzing naar de derma, en toen gesmeekt om ROA. Ze vond het gelukkig meteen goed. Een hele kuur gedaan. 120 mg/kg binnengekregen, begonnen met 20mg/dag, geeindigd met 60 mg/dag. Zeven maanden lang. Was fantastisch!!! Acne weg, haren niet meer vet, glad gezicht.... het hielp geweldig!!! Ik ben 4 jaar clean geweest. Toen kwam het een beetje terug.... De derma vond het niet erg genoeg voor nog een ROA kuur, maar heeft me toch 3 maanden lang ROA voorgeschreven omdat ik het zo graag wilde (begin 2007)... Maar na die drie maanden vond ze het wel genoeg.. Nou, toen kwam het dus erg terug.... en toen heeft ze me eind 2007 toch een hele kuur laten volgen (derde kuur dus).

Nu gaat het fantastisch.... Ik heb nooit meer echte pukkels (van die 'whiteheads).. wel eens verstopte porien, of rode bultjes.. Maar ik ben heel blij met m'n gezicht. Ik slik ook de Yasmin pil... en ik wil er eigenlijk mee stoppen, maar durf niet zo goed.... Vorig jaar ben ik gestopt met de Yasmin maar toen kreeg ik opeens acne op m'n rug!!!! (eerder nooit last van).

Maar ja... nu zit ik opeens in een mindere periode... Opeens heb ik weer whiteheads... Elke dag een paar nieuwe, en de oude gaan niet meer na 1 dag vanzelf weg ;-( Ik heb geen idee waar het aan ligt. Ik eet niet anders dan anders, ik slik de Yasmin nog, en ik gebruik nog gewoon Cetaphil. En opeens heb ik ook heel veel kleine kleurloze bultjes (met talg) die ik dan toch uitknijp (slecht, ik weet het).

Vandaar dat dat slakkengel me wel aansprak... Weet niet of ik al die wonderverhaaltjes geloof, maar acne kan mijn leven behoorlijk verpesten, en dan vind ik het niet erg om te proberen... Maar ik vraag me dus af of het de acne in het begin erger maakt? En of het echt helpt? Helpt het tegen pukkels? Maakt het de huid gladder? Etc. Ik gebruik maar een heel klein beetje, en het is niet echt vet. Ik heb juist het idee dat het de huid droger maakt.

P.S. Ik heb trouwens in 2003/2004 nog een heel blog bijgehouden (Mijn Accutane Avontuur). Het is nu offline, maar misschien herkennen oudgedienden het nog.
pi_71258164
OP toegevoegd, TT aangepast
pi_71258819
Bizar dat je na 2 grote en een kleinere kuur nog steeds acne hebt emss. Heb je verder geen problemen met de regelmaat in je menstruatiecyclus? Het zou kunnen zijn dat je PCOS hebt namelijk, een redelijk percentage van de gevallen van recidief na accutane bij vrouwen had PCOS in de studies die ik gelezen heb.

Verder kan je altijd weer terugschakelen naar andere, cutane, mogelijkheden. Probeer Benzac (benzoylperoxide) weer eens nu je wat lichtere acne hebt dan vroeger. Andere mogelijke middelen die op lange termijn te gebruiken zijn:

- Duac (benzoylperoxide + clindamycine)
- Differin (adapaleen)
- Acid A Vit (tretinoine) / Tretinoine FNA
(- Azelainezuur FNA)

of een combinatie van deze middelen (Benzac/Duac/Azelainezuur in de ochtend, Differin/Acid A Vit in de avond).

[ Bericht 24% gewijzigd door vdHoek op 23-07-2009 19:18:34 ]
pi_71261799
tvp

Zit nu weer even op 40 mg. Gaat wel goed. Ben blij, hoop dat het zo verder gaat. Klein beetje last van droge plekjes, lippen zijn wat droger. Paar eczeemplekjes. Verder geen gekke dingen. Plekjes (oude wondjes, paar keer langs mn wang gekrast, ligt zo open) trekken laaaangzaam weg. Merk echt dat zelfvertrouwen met sprongen vooruit gaat, erg eigenlijk dat acne zo'n invloed kan hebben daarop. Had in het begin heel veel last van bijwerkingen, het lijkt alsof ik nu gewend ben, veel minder last.

Wel een hersenschudding nu, dus sowieso constante hoofdpijn. Zucht. Volgens mij heeft de roa er niks mee te maken...
pi_71261929
vdHoek, je klinkt als een expert.....? Enorme interesse op dit gebied, of geleerd voor het vak?
pi_71262453
Nee ik heb niet geleerd voor het vak, ik heb een enorme interesse in behandeling van huidaandoeningen. Ik volg een compleet andere studie maar ik heb via de universiteit toegang tot medische databases en ik heb veel gelezen in verdere literatuur over dit onderwerp. En ik heb zelf ervaring met 12 jaar acne en 5 jaar rosacea (Type I) . Verder zelf geen ervaring (als in: gebruik) met roaccutane, maar ik ken de ins and outs van het middel.
pi_71272715
Ik slik nog mijn restjes Roa, officieel ben ik gestopt voor de dermatoloog. Ik heb één plekje dat er al langer zit en gaat uitkomen waarschijnlijk. Voor de rest ben ik redelijk clean. Nu op 20 mg per dag begin ik me toch weer fitter te voelen dan toen ik zwaardere dosis slikte. Mijn lippen hoef ik ook nog amper in te smeren..

Maar we zullen zien hoelang ik clean of "bijna clean" blijf en of het nog verbetert. Vooralsnog gaat het goed.
pi_71281530
nog ongeveer 3 weken, dan ruim een half jaar 40 mg geslikt, een korte tijd 60 mg bij 60 kilo (viel me behoorlijk zwaar btw)
zit nu op 120 mg / k


kan niet wachten tot ik mag stoppen..........
Jij was ook ooit nieuw.
pi_71296392
dag 18

gister droge huid maar na het scheren was dat eigelijk wel weer over.
binnen kort maar es goede dag creme halen want die ik nu heb prikt redelijk erg .
verder gaat met me lippen wel oke eigelijk.

lijkt wel of ik na het scheren bovenste laag er af haal ofzo
voor het scheren voelde het droog aan en paar uur na het scheren voelde ik aan me huid voelde het heel zacht aan vond het wel wat apart

gebruik ook een soort lotion met alcehol is er iemand die dit afraad of kan ik daar gewoon me door gaan?

.
pi_71299507
^ alcohol droogt je huid nog meer uit, geloof ik
je kunt beter iets nemen zonder alcohol

ik gebruik zelf een dag en nachtcreme van biodermal, een die vochtinbrengend is... werkt voor mij perfect , ook geen branderig gevoel ofzo als ik hem op doe
en anders kun je het het best ff vragen bij de apotheek
Jij was ook ooit nieuw.
pi_71300868
quote:
Op vrijdag 24 juli 2009 21:33 schreef Vaganza het volgende:
^ alcohol droogt je huid nog meer uit, geloof ik
je kunt beter iets nemen zonder alcohol

ik gebruik zelf een dag en nachtcreme van biodermal, een die vochtinbrengend is... werkt voor mij perfect , ook geen branderig gevoel ofzo als ik hem op doe
en anders kun je het het best ff vragen bij de apotheek
Jup, anders moet je eens Dexeryl proberen, ook via HA of apotheek, vochtinbrengend, zonder parfum en toegevoegde zooi.
That moment is a crossroads where everything you want will collide with everything standing in your way.
pi_71309038
Mijn huid onder mijn haren jeukt echt als een gek, wat kan ik hier tegen doen? Wordt er echt gek van
pi_71312627
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 10:13 schreef belendel het volgende:
Mijn huid onder mijn haren jeukt echt als een gek, wat kan ik hier tegen doen? Wordt er echt gek van
Helemaal niets, hehe, gewoon niet aanzitten, dan word het alleen maar erger.
That moment is a crossroads where everything you want will collide with everything standing in your way.
pi_71319274
quote:
Op vrijdag 24 juli 2009 12:29 schreef Vaganza het volgende:
nog ongeveer 3 weken, dan ruim een half jaar 40 mg geslikt, een korte tijd 60 mg bij 60 kilo (viel me behoorlijk zwaar btw)
zit nu op 120 mg / k


kan niet wachten tot ik mag stoppen..........
Ik nog 2 weekjes
pi_71357489
heeft jou derma iets gezegd over wanneer je weer in de zon mag etc.. ?
Jij was ook ooit nieuw.
pi_71357847
nee, niks. De jouwe? Maar het schijnt dat het medicijn zeker nog zo'n twee maanden een beetje doorwerkt..
pi_71359353
TVP, nog iets meer dan 1 week te gaan
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')