Het is natuurlijk wel een modderfiguur. Zo'n beetje heel Europa rijdt allang minimaal 160-180 op de grote lijnen, en nou er in Nederland EINDELIJK ook eens een normale reizigerstrein harder dan 140 mag rijden, EENTJE ja, gaat ineens de champagne open en klopt men zich op de borst.quote:Op donderdag 9 juli 2009 21:42 schreef JDude het volgende:
[..]
Dat ding zal niet voor niets V250 heten...
Er ligt een stuk hogesnelheidslijn tussen Ans en Leuven, apart van de "bestaande" lijn over Waremme, Landen en Tienen. Daar liggen tussen Ans en Leuven geen stations aan, en daar wordt door gewone normale toeslagvrije binnenlandse IC's 200 gereden jaquote:Op donderdag 9 juli 2009 21:59 schreef Fixers het volgende:
Maarre 20 per uur op Brussel-Luik? Mischien moet ik maar eens een ommetje maken via Maastricht.
Mee eens.quote:Op donderdag 9 juli 2009 21:48 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Het is natuurlijk wel een modderfiguur. Zo'n beetje heel Europa rijdt allang minimaal 160-180 op de grote lijnen, en nou er in Nederland EINDELIJK ook eens een normale reizigerstrein harder dan 140 mag rijden, EENTJE ja, gaat ineens de champagne open en klopt men zich op de borst.![]()
Men moet zich de ogen uit de kop schamen verdorie. In Hongarije is 160 km/h standaard op de grote lijnen. HONGARIJE![]()
In België wordt gewoon planmatig 200 km/h gereden in de IC-diensten Brussel - Luik. Zonder toeslag.
Maar wij moeten extra betalen en![]()
doen, omdat er EINDELIJK, anno 2009, hier ook eens een trein 160 gaat rijden. Is het niet geweldig?
In Nederland is de opdruk van de pantograaf vrij hoog door de grote stromen. Bij 3kV zijn die stromen bij gelijktijdig vermogen twee keer zo klein, dus zou je met minder druk toekunnen. Door de kopvorm van de treinen wordt de panto extra tegen de draad gedrukt, wat tot beschadiging kan leiden.quote:Op donderdag 9 juli 2009 21:42 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik denk niet dat het heel veel uitmaakt welke panto je op hebt. Ik weet wel dat in Duitsland normaal met de achterste op gereden wordt, behalve als de eerste wagons een Kwaliteitslading hebben (nieuwe auto's bijvoorbeeld). Dan zet je de voorste op om het risico van afspringende vonken te beperken. Voor de rest? Conventie. Wat je ook weleens ziet is dat getrokken treinen bij vertrek beide panto's op hebben, en zodra er wat snelheid is dat ze er eentje laten zakken, om piekbelastng te voorkomen.
Die blaag is jonger dan ik trouwensquote:Op donderdag 9 juli 2009 22:07 schreef Ofyles2 het volgende:
Je moet je verkiesbaar stellen als minister van Verkeer en Waterstaat. Iedere keer als ik Camorra Eurlings in beeld zie heb ik de neiging hem neer te slaan.
Zo werkt de democratie hier niet gelukkig.quote:Op donderdag 9 juli 2009 22:07 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Je moet je verkiesbaar stellen als minister van Verkeer en Waterstaat. Iedere keer als ik Camorra Eurlings in beeld zie heb ik de neiging hem neer te slaan.
Wacht even. Begrijp ik nu dat de hoeveelheid afgenomen stroom afhankelijk is van de kracht waarmee het sleepstuk tegen de rijdraad geduwd wordt?quote:Op donderdag 9 juli 2009 22:16 schreef Duvel het volgende:
In Nederland is de opdruk van de pantograaf vrij hoog door de grote stromen. Bij 3kV zijn die stromen bij gelijktijdig vermogen twee keer zo klein, dus zou je met minder druk toekunnen. Door de kopvorm van de treinen wordt de panto extra tegen de draad gedrukt, wat tot beschadiging kan leiden.
Japan was er al in 1964 met hun Shin 0 series: 220 km/u. 60 km harder en 45 jaar eerderquote:Op donderdag 9 juli 2009 21:54 schreef Dr_Flash het volgende:
En hetzelfde verhaal gaat natuurlijk op voor de V250. In Frankrijk en Duitsland reden ze een kwart eeuw geleden al harder. En in Japan.
Snelheid vermeerderen naar 140 km/h toegestaanquote:
Halteplaats/station binnen remafstand (ca. 1km verderop)quote:'S' (wit, langwerpig en een puntig)
Thanks! En rechthoekig met '52' er in?quote:Op donderdag 9 juli 2009 22:21 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Snelheid vermeerderen naar 140 km/h toegestaan
[..]
Halteplaats/station binnen remafstand (ca. 1km verderop)
hoe rechthoekig? Landscape - style zeg maar? Dat is een afstandsbord. 52 kilometer vanaf het begin van de lijn. Om de honderd meter staan ook kleinere bordjes in de berm. 52,1 en zoquote:Op donderdag 9 juli 2009 22:28 schreef crossover het volgende:
[..]
Thanks! En rechthoekig met '52' er in?
En nu iets tussen de 300 en 400 km/h, ik dacht 360.quote:Op donderdag 9 juli 2009 22:20 schreef Pheno het volgende:
[..]
Japan was er al in 1964 met hun Shin 0 series: 220 km/u. 60 km harder en 45 jaar eerder
Ja die fastech jaquote:Op donderdag 9 juli 2009 22:34 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
En nu iets tussen de 300 en 400 km/h, ik dacht 360.
De fasttech prototype kan 405km/u. Alleen hebben ze dan geluidsproblemen, gezien de huizen in Japan "ietsje" dichterbij het spoor staan. Die remoren vond ik briljantquote:Op donderdag 9 juli 2009 22:34 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
En nu iets tussen de 300 en 400 km/h, ik dacht 360.
Nee, andersom: als je hogere stromen af wilt nemen, moet je harder duwen. Maar ook weer niet te hard, want dan gaat de bovenleiding stuk.quote:Op donderdag 9 juli 2009 22:17 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Wacht even. Begrijp ik nu dat de hoeveelheid afgenomen stroom afhankelijk is van de kracht waarmee het sleepstuk tegen de rijdraad geduwd wordt?Dat lijkt me toch niet
Heb ik wat gemist?? Thalys gaat Den Haag toch gewoon overslaan zodra de HSL in gebruik genomen wordt??quote:"De Fyra zal dus pas een jaar later dan de Thalys het traject afleggen. 'Toch hebben wij er vertrouwen in dat beide treinen rendabel zullen zijn', zegt Goovaerts. 'De Thalys zal eerder mikken op de afstand Parijs-Amsterdam en de Fyra op kortere ritten. Voor de Fyra hebben we een jong en dynamisch publiek voor ogen. Maar beide zullen zowel zakenreizigers als recreatieve reizigers aantrekken. Hoewel de Thalys een topsnelheid van 300 kilometer per uur kan halen, zullen beide hoge snelheidstreinen dezelfde reistijd hebben. De Thalys doet een extra halte aan: Den Haag. "
Volledig in gebruik wordt genomen.quote:Op donderdag 9 juli 2009 22:58 schreef Koen66 het volgende:
Stukje van gisteren op een ander forum dat het weer uit de Belgische krant 'De Standaard' heeft
[..]
Heb ik wat gemist?? Thalys gaat Den Haag toch gewoon overslaan zodra de HSL in gebruik genomen wordt??
Echt wat een stel prutsers bij elkaar.quote:Op donderdag 9 juli 2009 22:58 schreef Koen66 het volgende:
Stukje van gisteren op een ander forum dat het weer uit de Belgische krant 'De Standaard' heeft
[..]
Heb ik wat gemist?? Thalys gaat Den Haag toch gewoon overslaan zodra de HSL in gebruik genomen wordt??
Zoals jij het stelt is het correct, maar dit Belgische verhaal is te verwarrend.quote:Op donderdag 9 juli 2009 23:01 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Volledig in gebruik wordt genomen.
De Thalys blijft na september voorlopig via HS rijden.
Dan moeten ze ergens te Zevenhuizen een fly-over bouwen.quote:Op donderdag 9 juli 2009 23:33 schreef Koen66 het volgende:
s
[..]
Zoals jij het stelt is het correct, maar dit Belgische verhaal is te verwarrend.
Velen zullen het lezen als "zodra beide treinen over de HSL rijden, de ene met 250, de andere met 300 km/u doen ze er even lang over aangezien de Thalys in Den Haag zal stoppen".........
Het is echt een gladjakker die van alles belooft en nooit iets realiseert.quote:Op donderdag 9 juli 2009 23:37 schreef James1988 het volgende:
Tenslotte, Eurlings klopt zichzelf wel op de borst over de HSL, maar hij klopt zichzelf ook op de borst bij de opening van de zoveelste snelweg, enzovoorts.
Ik meld me aan voor de website en de dienstplanning.quote:Maar hoe meer ik over NS Hispeed en Fyra lees, hoe meer mijn vingers en handen beginnen te jeuken om het allemaal zélf te gaan doen. Wie helpt?
Maar zodra ie naar de HSL verkast skipt ie direct Den Haag. En gaat ie in 1e instantie slechts 160 rijden.quote:Op donderdag 9 juli 2009 23:01 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Volledig in gebruik wordt genomen.
De Thalys blijft na september voorlopig via HS rijden.
Dat is een M6 van de NMBS. Ik heb de rolstoelrijtuigen met deur wel gezien, maar wist niet dat er nog zo'n laadklep in zat. Volgens mij werkt dat in Nederland overigens niet, die rolstoelafdelingen met bijbehorende deur zitten op de onderverdieping van een dubbeldeksrijtuig. De perrons zijn daar hier te hoog voor.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 02:55 schreef James1988 het volgende:
Leuk filmpje van Bombardier (eigenlijk bedoeld voor intern gebruik) over wie zij zijn en wat ze doen. Bevat beelden van érg veel Bombardier-treinen:
Zie overigens ook 1:36 (en een paar seconden verder)... dat is pas toegankelijk kunnen reizen zonder minstens 2,5 uur van tevoren aan te geven dat je met een rolstoel reist...
Wat wil je dan precies doen? Een 'zo kan het ook' website opzetten met een businessplan enzo? Ik geef direct toe dat HiSpeed en het hele HSL verhaal bepaald geen positieve indruk maken, maar ik denk niet dat een paar hobbyisten (nofi) daar heel veel verandering in kunnen aanbrengen.quote:Op donderdag 9 juli 2009 23:44 schreef James1988 het volgende:
Mensen die serieus interesse hebben, stuur mij even een e-mail ([ afbeelding ]). Alle hulp is welkom, en hoe meer mensen hoe meer vreugd. En kennis is macht.
Tevens maximale baanvaksnelheidquote:Op donderdag 9 juli 2009 22:21 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Snelheid vermeerderen naar 140 km/h toegestaan
Je bent een welwillende amateur, maar wel een beetje weg van de werkelijkheid.quote:Op donderdag 9 juli 2009 23:44 schreef James1988 het volgende:
Mensen die serieus interesse hebben, stuur mij even een e-mail ([ afbeelding ]). Alle hulp is welkom, en hoe meer mensen hoe meer vreugd. En kennis is macht.
Ja, begreep ik nou dat de Belgen denken dat de HSL langs Den Haag gaat?quote:Op donderdag 9 juli 2009 23:35 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Dan moeten ze ergens te Zevenhuizen een fly-over bouwen.
Ik wist niet dat Belgen zo dom konden zijn.
Jawel, langs. Hemelsbreed een kilometer of 13.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 09:37 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Ja, begreep ik nou dat de Belgen denken dat de HSL langs Den Haag gaat?Dat is dus niet zo
Zo weinig maar? Dan kan ie ook best stoppen. Dat is ongeveer even ver als Station Venray van Venray ligt, of Kruiningen-Yerseke van Yerseke.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 09:43 schreef Duvel het volgende:
[..]
Jawel, langs. Hemelsbreed een kilometer of 13.
Gewoon hier een overstapstation maken.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 09:45 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Zo weinig maar? Dan kan ie ook best stoppen. Dat is ongeveer even ver als Station Venray van Venray ligt, of Kruiningen-Yerseke van Yerseke.
Zoetermeer HSL!quote:Op vrijdag 10 juli 2009 09:46 schreef Duvel het volgende:
[..]
Gewoon hier een overstapstation maken.
En dat noem je dan gewoon "Den Haag Oost".
Gaaf. "Deze sprinter zal voor u stoppen te Den Haag Oost, Zoetermeer Oost, Zoetermeer, Den Haag Ypenburg, Voorburg en Den Haag Centraal. En als je niet uitkijkt komen we later NOG wel een paar keer door Den Haag!"quote:Op vrijdag 10 juli 2009 09:46 schreef Duvel het volgende:
Gewoon hier een overstapstation maken.
En dat noem je dan gewoon "Den Haag Oost".
Vergeet Pijnacker Noord niet in het rijtje.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 09:58 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Gaaf. "Deze sprinter zal voor u stoppen te Den Haag Oost, Zoetermeer Oost, Zoetermeer, Den Haag Ypenburg, Voorburg en Den Haag Centraal. En als je niet uitkijkt komen we later NOG wel een paar keer door Den Haag!"
Zal wel door een Ambtenaar met fantasie 'Den Haag HSL' of erger 'Den Haag TGV' van gemaakt wordenquote:Op vrijdag 10 juli 2009 11:34 schreef bork het volgende:
Om de allure van de Hofstad hoog te houden opteer ik voor Den Haag Buiten
Zijn we eindelijk van af van die overstap bij Duivendrecht als eerste kennismaking met Nederland voor mensen die per vliegtuig en trein komen, krijgen we dat weer.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 11:16 schreef knars het volgende:
Internationale allure in een weiland langs de snelweg tussen vervallen kassen, aan de rand van Zoetermeer. Klinkt goed!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |