Mooi dom van het CDA, imo. Het verhogen van de BTW zal veel weerstand oproepen.quote:Op woensdag 17 juni 2009 11:06 schreef henkway het volgende:
Daar gaat dan 25% van je hypotheekrenteaftrek
CDA-rapport: vlaktaks van 33,25 procent DEN HAAG - Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA bepleit een uniform belastingtarief van 33,25 procent voor alle inkomen uit arbeid. Om de dan teruglopende belastinginkomsten van ongeveer 16 miljard euro te compenseren zouden onder meer het hoge en het lage btw-tarief verhoogd moeten worden met respectievelijk 3 en 1 procent. Ook de vermogensrendementsheffing zou met 3,25 procent moeten worden verhoogd. In de voorstellen is verder sprake van een versobering en vereenvoudiging van het aantal heffingskortingen.
Een vlaktaks heeft volgens het rapport veel voordelen. Zo zijn werkgevers verlost van een ingewikkelde administratie en kunnen werknemers met de komst van een loonbegrip meteen op hun loonstrookje hun verdiensten zien. Ook de werklast voor de Belastingdienst wordt verminderd.
Volgens de opstellers van het rapport Een sociale vlaktaks zijn de inkomenseffecten voor mensen beperkt. Hoge inkomens hebben een voordeel bij de aanpassingen zodat geopperd wordt een topinkomenheffing in te voeren. Onduidelijk is nog vanaf welk inkomen.
Als ik plots in het 33 % tarief val, dan offer ik daar mijn HRA wel voor op.quote:Op woensdag 17 juni 2009 12:20 schreef RvLaak het volgende:
Vervolg op: De Huizenmarkt #21 Over sukkels en fundimentalisten
[..]
Mooi dome van het CDA, imo. Het verhogen van de BTW zal veel weerstand oproepen.
Tja, ligt eraan wat de hoogte van je hypotheek is natuurlijkquote:Op woensdag 17 juni 2009 12:29 schreef DoctorB het volgende:
[..]
Als ik plots in het 33 % tarief val, dan offer ik daar mijn HRA wel voor op.
http://www.telegraph.co.ukquote:US cities may have to be bulldozed in order to survive
Dozens of US cities may have entire neighbourhoods bulldozed as part of drastic "shrink to survive" proposals being considered by the Obama administration to tackle economic decline.
The government looking at expanding a pioneering scheme in Flint, one of the poorest US cities, which involves razing entire districts and returning the land to nature.
Local politicians believe the city must contract by as much as 40 per cent, concentrating the dwindling population and local services into a more viable area.
[...]
"Much of the land will be given back to nature. People will enjoy living near a forest or meadow."
Ook niet helemaal,quote:Op woensdag 17 juni 2009 12:33 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Tja, ligt eraan wat de hoogte van je hypotheek is natuurlijk. Aan de andere kant is een vlaktax natuurlijk een enorme lastenverzwaring voor de lage inkomens (uitkeringen etc.). Rijken worden rijker en armen armer. Maar da's een andere discussie
je moet wel meer BTW gaan betalen en voor de AOW ers is het helemaalquote:Op woensdag 17 juni 2009 12:29 schreef DoctorB het volgende:
[..]
Als ik plots in het 33 % tarief val, dan offer ik daar mijn HRA wel voor op.
voor modaal kost het geld wegens de extra BTWquote:Op woensdag 17 juni 2009 14:49 schreef BeamofLight het volgende:
Met die 33% belastingschaal ben ik het wel eens. Dat maakt voor mij meer + dan de HRA aan min doet.
Kunje er toch een leuk fonds voor zoeken.quote:Op woensdag 17 juni 2009 19:45 schreef Mendeljev het volgende:
Een vermogenrendementsheffing van +3.25% is natuurlijk absurd. Wellicht dat het CDA vooruit denkt in termen van stijgende rentes maar op dit ogenblik zou dat betekenen dat je meer belasting moet betalen dan je mogelijk aan rente kunt ontvangen.
Ik heet geen Jan...quote:Op woensdag 17 juni 2009 16:00 schreef henkway het volgende:
[..]
voor modaal kost het geld wegens de extra BTW
ahum, in plaats van 30% tarief over 4% rendement wordt het dan 33,25% tarief over 4%.quote:Op woensdag 17 juni 2009 19:45 schreef Mendeljev het volgende:
Een vermogenrendementsheffing van +3.25% is natuurlijk absurd. Wellicht dat het CDA vooruit denkt in termen van stijgende rentes maar op dit ogenblik zou dat betekenen dat je meer belasting moet betalen dan je mogelijk aan rente kunt ontvangen.
Zo een opletter onder ons. Zo had ik het ook nog niet bekeken...quote:Op woensdag 17 juni 2009 20:59 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ahum, in plaats van 30% tarief over 4% rendement wordt het dan 33,25% tarief over 4%.
Minimaal verschil dus, als ik het over de duim uitreken betaal je dan ipv 1,2% netto 1,32% netto.....
Het is namelijk 3,25 procentpunt extra
Flattax is geen probleem hoor voor de rijken als jde dat soms denktquote:Op woensdag 17 juni 2009 13:25 schreef longinus het volgende:
laten ze dan eerst de HRA maximaal 33% maken, kunnen de rijken wennen aan de vlaktax
Precies. Het is voor de lagere inkomens en andere groepen die relatief weinig inkomstenbelasting betalen vervelender.quote:Op woensdag 17 juni 2009 16:00 schreef henkway het volgende:
[..]
voor modaal kost het geld wegens de extra BTW
Jammer dat dit bericht niet op de frontpage staat. Past het niet in je straatje? Typisch hoor die selectieve berichtgeving, had eigenlijk ook niets anders verwacht.quote:Op dinsdag 16 juni 2009 19:23 schreef pberends het volgende:
Bos: verdubbeling werkloosheid drama
Daar gaan de huizenprijzen...
quote:ECB ziet geringe huizenprijsdaling Nederland
AMSTERDAM - In vergelijking met andere eurolanden houdt de huizenmarkt in Nederland zich vooralsnog goed.
Dit blijkt uit de halfjaarlijkse Financial Stability Review die de Europese Centrale Bank deze week heeft gepubliceerd.
Volgens de ECB zijn de huizenprijzen in Nederland in het eerste kwartaal met 0,3 procent gedaald. Dit is een veel kleinere daling dan in Frankrijk, Spanje en Ierland waar de prijzen tussen 6,6 en 9,8 procent daalden.
In Oostenrijk en Portugal was nog een stijging te zien. Van de overige negen eurolanden had de centrale bank nog geen cijfers. De ECB baseert zich op een combinatie van eigen berekeningen en bronnen uit de eurolanden.
Inderdaad, nu gaat ook het belastingvrij gedeelte eraan vrees ikquote:Op woensdag 17 juni 2009 21:19 schreef Doc het volgende:
[..] Veel logischer zou een HRA met exact dezelfde 30% aan te houden als nu op spaargeld staat.
Dit heeft voor de jonge AOW ers (echte babyboomers) een zeer nadelig effect, ben benieuwd wat ze aan dat nadelig effect gaan doenquote:Op woensdag 17 juni 2009 23:41 schreef LXIV het volgende:
Toen ik vanmiddag naar huis reed hoorde ik op BNR dat de HRA ongemoeid blijft bij een vlaktax.
Wat ik trouwens wel vreemd vind, want het hele idee van vlaktax is mi dat je juist allerlei aftrekposten weghaalt tegen een lager algemeen belastingtarief, waardoor winst ontstaat doordat het allemaal eenvoudiger is zowel voor de belastingdienst als voor de werkgevers.
Het is typisch CDA: wel de lusten, niet de lasten (voor de eigen achterban). Als je dan toch vlaktax invoert, schaf dan meteen het hele subsidie- en aftrekcircus helemaal af.
De aftrek tegen 52% / 42% - is weg, dat is nu 33,3% , ipv daarvan betalen ze nu extra BTWquote:Op woensdag 17 juni 2009 23:36 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
wil trouwens iemand de topictitel eens uitleggen? Want ik kan met zelfs met de beste kennelijke onwil van de wereld niet uit het de berichtgeving lezen dat de HRA ter discussie wordt gesteld. Juist niet zou ik zeggen.
In principe heel simpel. Ik hoorde gistermiddag op BNR dat de vlaktax inhoudt dat de HRA aftrek ook beperkt wordt tot dat percentage. Met andere woorden, geen 42/52% aftrek meer, maar enkel 33%.quote:Op woensdag 17 juni 2009 23:36 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
wil trouwens iemand de topictitel eens uitleggen? Want ik kan met zelfs met de beste kennelijke onwil van de wereld niet uit het de berichtgeving lezen dat de HRA ter discussie wordt gesteld. Juist niet zou ik zeggen.
wss één of andere kut-subsidie voor 50 plussersquote:Op donderdag 18 juni 2009 01:02 schreef henkway het volgende:
[..]
Dit heeft voor de jonge AOW ers (echte babyboomers) een zeer nadelig effect, ben benieuwd wat ze aan dat nadelig effect gaan doen
quote:Op donderdag 18 juni 2009 16:39 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
CDA gaat natuurlijk nooit de HRA aanpakken, voor nieuwe hypotheken zou eventueel kunnen
quote:Op donderdag 18 juni 2009 09:09 schreef RvLaak het volgende:
[..]
In principe heel simpel. Ik hoorde gistermiddag op BNR dat de vlaktax inhoudt dat de HRA aftrek ook beperkt wordt tot dat percentage. Met andere woorden, geen 42/52% aftrek meer, maar enkel 33%.
Dat is de beperking waar ik op doel. Helaas willen ze de HRA idd niet afschaffen.
Ach, ik heb de hoop op iemand met ballen in Den Haag al lang opgegeven.quote:Op donderdag 18 juni 2009 16:44 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Dat komt van een buurtclubje.
De CDA gaat echt de HRA niet aanpakken, dat zou politieke zelfmoord betekenen
Het hele idee van de vlaktaks is toch dat aftrekposten niet meer mogelijk zijnquote:Op donderdag 18 juni 2009 09:09 schreef RvLaak het volgende:
[..]
In principe heel simpel. Ik hoorde gistermiddag op BNR dat de vlaktax inhoudt dat de HRA aftrek ook beperkt wordt tot dat percentage. Met andere woorden, geen 42/52% aftrek meer, maar enkel 33%.
Dat is de beperking waar ik op doel. Helaas willen ze de HRA idd niet afschaffen.
Maar de HRA zal niet verdwijnen, maar wel vervagen door het stelselmatig opschroeven van Huurwaardeforfait en maatregelen zoals deze vlaktaksquote:Op donderdag 18 juni 2009 16:39 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
CDA gaat natuurlijk nooit de HRA aanpakken, voor nieuwe hypotheken zou eventueel kunnen
Ik geloof er niks van, CDA heeft er niks mee te winnenquote:Op donderdag 18 juni 2009 18:38 schreef henkway het volgende:
[..]
Maar de HRA zal niet verdwijnen, maar wel vervagen door het stelselmatig opschroeven van Huurwaardeforfait en maatregelen zoals deze vlaktaks
Daar gaat het niet om, we hebben nu 350 miljard staatsschuld en de komende jaren moet er wat gaan gebeuren, we leven al dertig jaar op de pof met het consumeren van de aardgasbubble van 180 miljard en de verkoop van staatsbedrijven twv 300 miljard inclusief UMTS en FM etherfrequentiesquote:Op donderdag 18 juni 2009 18:46 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Ik geloof er niks van, CDA heeft er niks mee te winnen
1) Nederland behoort tot de meest creditwaardige landen ter wereldquote:Op donderdag 18 juni 2009 18:55 schreef henkway het volgende:
[..]
Daar gaat het niet om, we hebben nu 350 miljard staatsschuld en de komende jaren moet er wat gaan gebeuren, we leven al dertig jaar op de pof met het consumeren van de aardgasbubble van 180 miljard en de verkoop van staatsbedrijven twv 300 miljard inclusief UMTS en FM etherfrequenties
Dat heet handel en is zeker niet op de pof.quote:Op donderdag 18 juni 2009 18:55 schreef henkway het volgende:
[..]
Daar gaat het niet om, we hebben nu 350 miljard staatsschuld en de komende jaren moet er wat gaan gebeuren, we leven al dertig jaar op de pof met het consumeren van de aardgasbubble van 180 miljard en de verkoop van staatsbedrijven twv 300 miljard inclusief UMTS en FM etherfrequenties
Handel is van 220 miljard naar 350 miljard staatsschuld gaan'??quote:Op donderdag 18 juni 2009 21:45 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Dat heet handel en is zeker niet op de pof.
Of het verstandig is? Die frequenties vind ik van wel maar de staatsbedrijven weer niet. Aardgas moet je gewoon consumeren, straks genoeg andere technologien en heb je er niets meer aan.
quote:Economen van ING verwachten dat de huizenprijzen in Nederland zullen blijven dalen. Ze rekenen erop dat woningen eind volgend jaar 11% goedkoper zijn geworden dan tijdens de piek in augustus 2008. Vanaf nu volgt nog een daling van 7%.
ING verlaagt korte, maar verhoogt lange hypotheekrente
Steeds meer woningen te koop
Dat blijkt uit het zogenoemde ING Maandbericht Economie, dat ING vrijdag publiceerde. In april lag de gemiddelde prijs van een woning al 3,5% lager dan in augustus vorig jaar. 'Het aantal woningverkopen daalt flink, waardoor de laatste maanden steeds meer woningen te koop blijven staan. Dat drukt de woningprijzen', aldus ING.
Niveau 2005
Een daling van de huizenprijzen met 11% ten opzichte van de piek komt neer op een gemiddelde daling per woning van bijna 30.000 euro. Dat brengt de huizenprijzen weer op het niveau van 2005, aldus ING. De economen stellen dat de meeste mensen voor die tijd hun huis hebben gekocht en dus nog altijd overwaarde hebben.
Papieren verlies
'Een negatieve overwaarde zal het vaakst voorkomen onder huizenbezitters die pas vorig jaar hebben gekocht. Het gaat meestal om een verlies op papier, tenzij zij alweer willen verkopen, bijvoorbeeld vanwege een echtscheiding of ontslag', aldus ING.
Hypotheekadviseurs
Onlangs bleek dat hypotheekadviseurs somber zijn over de huizenmarkt. Zij gaan uit van een prijsdaling met 10-20%, over de komende twee jaar.
Jippie we gaan de bel nog verder opblazen. Ik zou bijna zeggen dat we voor de aex subforum een nieuw icoon moeten hebben een bellenblaas gezichtjequote:http://www.fd.nl/artikel/(...)gt-hypotheekgarantie
GEEN WONDERMIDDEL'
Kabinet verhoogt hypotheekgarantie
19 juni 2009, 14:20 uur | FD.nl
Het kabinet heeft vrijdag definitief besloten de Nationale Hypotheekgarantie te verhogen om onzekere kopers op de woningmarkt te helpen.
Minister Eberhard van der Laan (Wonen) benadrukte vrijdag na de ministerraad wel dat de maatregel 'geen wondermiddel' is.
Een verhoging van de hypotheekgarantie van euro 265.000 naar 350.000 moet mensen een duwtje in de rug geven die zich nu vanwege de economische crisis zorgen maken over mogelijk dalende inkomsten, bijvoorbeeld door werkloosheid. Momenteel worden er tientallen procenten minder woningen verkocht.
Tijdelijke verhoging garantieregeling
Het gaat om een tijdelijke verhoging van de garantieregeling, die Van der Laan volgende maand wil laten ingaan en tot eind 2010 geldt. Een huis kopen met een hypotheekgarantie geeft kopers de mogelijkheid een lagere rente te betalen.
Vanuit de Tweede Kamer klonk al langer de roep om een hogere hypotheekgarantie. Minister Wouter Bos (Financiėn) wilde echter dat eerst de financiėle gevolgen duidelijk zouden zijn. Van der Laan zei vrijdag dat uit onderzoek is gebleken dat het kabinet met 'no regret' de maatregel kan nemen. De premie die de huizenkoper voor de garantie moet betalen, gaat verder niet omhoog.
1) Huis om te leven of zuiver als investering? Zou je het willen verhuren als het 2 is?quote:Op vrijdag 19 juni 2009 15:13 schreef Drive-r het volgende:
Ik blijf lurken. Ben zelf een "gelegenheids-koper". Ik hoef niet (woon tenslotte in het buitenland), maar een leuk huisje in Nederland zou geen slechte investering zijn op termijn. Ik verwacht zelf echter dat de prijzen inderdaad verder omlaag gaan. Als het CPB gelijk heeft in zijn voorspellingen voor de werkloosheid in 2010, dan moeten er dingen gaan gebeuren.
Ze zouden in Friesland een stel nieuwe verzorgingstehuizen moeten bouwenquote:Op vrijdag 19 juni 2009 15:23 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]3) Hou je ook rekening met vergrijzing?
1) Als "pied-a-terre" en als investering, hoewel ik het meer als een "luxe" aankoop zie en niet noodzakelijk iets wat geweldig rendeertquote:Op vrijdag 19 juni 2009 15:23 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
1) Huis om te leven of zuiver als investering? Zou je het willen verhuren als het 2 is?
2) Zonder HRA dan of gewoon cash afrekenen?
3) Hou je ook rekening met vergrijzing?
4) Als er in april 2009 8000 werkelozen bijkomen, hoe denk je dat dan ooit de 10% gehaald wordt?
5) Stel dat de 10% gehaald wordt in 2010, hoe laat je de werkeloosheid oplopen of hou je die stabiel als in 2011 alle mensen van 1946 de AOW ingaan?
Inderdaad. Hoewel het bij terugkeer waarschijnlijk iets tijdelijks zou zijn.quote:Op vrijdag 19 juni 2009 16:06 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Als ik het goed begrijp dus meer een veredeld vakantiehuisje waar je kan verblijven als je in Nederland bent en waar je eventueel naartoe kan terugkeren wat later in je leven?
Een stuk lastiger, helaas. Het is allemaal vrij subjectief, maar gezien het feit dat ik 80% van de tijd in de UK verblijf en hier ook een aardig huis huur, helpt een eigen woning in Nederland behoorlijk.quote:Kun je die status ook niet bereiken door een kamer te huren in Nederland?
Nogmaals, ik zie dat iets minder somber in. Verder koop ik iets in Amsterdam met 2 slaapkamers minimaal, wat volgens mij altijd een bepaalde aantrekkingskracht zal hebben en enigzins bereikbaar is voor toetreders.quote:Ik denk van niet en als je gaat rekenen met het aantal mensen van 1945 tot 1960 die in de komende 20 jaar dood gaan of hulpbehoefend worden en in wat voor soort huizen ze wonen dan kan het bijna niet anders dat met name in het hogere segment huizen vrij komen of prijsdalingen komen
Voor eengezinswoningen zal dat minder negatief zijn lijkt me, toetreders blijven er toch altijd maar aan de bovenkant moeten er in de komende 20 jaar prijsdalingen komen
Ik denk dat er over de gehele linie meer ontslagen moet volgen. De koopkracht staat momenteel nog niet onder druk, maar dat zal de komende tijd veranderen in mijn mening. Verder zijn veel aangekondigde ontslagrondes nog niet verwerkt, aangezien mensen pas maanden na aankondiging daadwerkelijk op straat staan. Faillissementen blijven komen en dat zal nog wel even duren. Vergeet niet dat voor industrien met werkkapitaal (MKB bijv.) de echte liquiditeits crisis veelal pas begint als de markt weer omhoog gaat... Enfin, ik geloof in een stevige stijging tegen 2010.quote:Ik denk dat er ook nog een klap komt en dan met name na de bouwvak voor de bouw en ondanks dat de bouw verschillende sectoren heeft die er aan gelinkt zijn(bank, Makalaardij, Transport, etc)is het effect niet zo groot. De sectoren die nu in de problemen zijn zoals de autobranche, horeca en industrie zijn al flink aan het downsizen en hebben nu hun eerste ontslagronde al gehad. De dienstensector gaat door, de agrarische sector gaat door en ook de supermarktbranche gaat door(met name omdat de koopkracht niet onder druk staat).
Om van 4,6% naar 10 procent te gaan moet er echt nog heel wat gebeuren en zelfs als de bouw in elkaar zakt dan is het nog maar de vraag of je uberhaubt tot die 10% komt voor 2010. Vanaf 2011 neemt de werkeloosheid sws af omdat mensen die van 1945-1946 zijn in de AOW komen
Omdat ik daar niet wil wonen. Ik wil graag iets in Amsterdam, iets daarbuiten koop ik wellicht in de toekomst als ik permanent terug kom. Daarnaast zitten mijn ouders tegen hun pensioen aan te hikken en wil ik tegen die tijd wellicht mijn ouderlijke woning over nemen.quote:Dat kan ik me voorstellen, maar je zou je ook af kunnen vragen of je nu niet moet kopen in een regio waar de bevolking afneemt of waar de prijzen hard dalen. Dat soort regio's zijn er ook in Nederland en als je niet gebonden bent aan een vaste werkplek of een plek waar je familie/vrienden wonen dan kan dat nu wel al interessant zijn
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |