Hoe kapot is de marktquote:30 Year Mortgage - The Real Riskless Investment
Posted by Tyler Durden at 1:52 PM
The spread between the 10 Yr UST and the 30 Year current coupon mortgage index has collapsed to the tightest level in 2009. If the selloff in 10 Year bonds continues for another 68 bps (at this rate that would be achieved in about 3 hours), it will be cheaper to finance a mortgage compliments of bankrupt Fannie and Freddie, than to issue US Sovereign debt.
zo te zien niet,binnen 1 minuut 3 punten voor de SandP erbij check die candles absurt.quote:Op donderdag 21 mei 2009 20:56 schreef SeLang het volgende:
We hebben trouwens op korte termijn een lagere top gezet en staan nu op het punt om een lagere bodem te zetten. Gaat het PPT dat toestaan?
Ik denk eerder dat de correctie zo'n beetje voorbij is en we binnenkort de downtrend weer gaan hervatten.quote:Op donderdag 21 mei 2009 21:36 schreef TeringHenkie het volgende:
Hmm, misschien is dit die correctie waar we allemaal op hebben gewacht?
Mooi, dan kan ik lekker short gaanquote:Op donderdag 21 mei 2009 22:05 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik denk eerder dat de correctie zo'n beetje voorbij is en we binnenkort de downtrend weer gaan hervatten.
Aldus Nick Bortot van Binck in een artikel op IEX.nl, maar waar blijft die applicatie dan?quote:"Voor ons is innovatie belangrijk. In mei komen we met een nieuwe applicatie voor zeer actieve beleggers. Een trading-applicatie die echt sterk verbeterd is."
Er was rond 8 uur op CNBC ook een aantal mensen die het er over hadden dat de dollar flink in elkaar aan het zakken is. Wellicht krijgt WIllem toch nog gelijkquote:Op donderdag 21 mei 2009 20:26 schreef sitting_elfling het volgende:
Haha, ik zie net op BB tv dat engeland z'n AAA zn status misschien verlaagd gaat worden op de credit default swaps. Lang leve de UK! Hoe komt het eigenlijk dat de CDS van de uk een stuk duurder zijn van de US ?
10-year treasury yield op hoogste punt sinds november.quote:Pimco says sell-off driven by fears U.S. could lose AAA
On Thursday May 21, 2009, 2:40 pm EDT
NEW YORK (Reuters) - Bill Gross, the co-chief investment officer of bond giant Pacific Investment Management Co., said market fears that the U.S. is at risk of losing its AAA credit rating is sending the U.S. dollar, stocks and bonds under severe selling pressure on Thursday.
Asked what is driving the market declines, Gross told Reuters via email that investors fear the U.S. is "going the way of the U.K. -- losing AAA rating which affects all financial assets and the dollar."
Thursday, Standard & Poor's lowered its outlook on Britain to "negative" from "stable," threatening the nation's top AAA rating. Britain faces a one in three chance of a ratings cut as debt approaches 100 percent of gross domestic product.
European shares fell, weighed down by banks and commodities, as S&P's potential UK credit cut added to worries sparked by news on Wednesday that Federal Reserve policy-makers had cut their U.S. growth forecasts over the next three years.
Goooooooooooooooooold.quote:Op donderdag 21 mei 2009 22:22 schreef SeLang het volgende:
De dollar zakt ook weer aardig in, maar ik vraag me af hoelang dat doorgaat want alternatieven zoals de euro zijn niet heel veel beter imo.
[ afbeelding ]
Klopt, daar was een tig uur geleden op BB tv ook een interview over, de dollar werd als best of the worst gezien, en met als laatste vraag in welke currency dan wel te beleggen wisten ze geen antwoord op te geven. Meer in de zin van, de dollar is de enige 'reserve' in de wereld qua currency dus dat zal wel weer aantrekken!quote:Op donderdag 21 mei 2009 22:22 schreef SeLang het volgende:
De dollar zakt ook weer aardig in, maar ik vraag me af hoelang dat doorgaat want alternatieven zoals de euro zijn niet heel veel beter imo.
[ afbeelding ]
Diversify!quote:Op donderdag 21 mei 2009 22:36 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Klopt, daar was een tig uur geleden op BB tv ook een interview over, de dollar werd als best of the worst gezien, en met als laatste vraag in welke currency dan wel te beleggen wisten ze geen antwoord op te geven. Meer in de zin van, de dollar is de enige 'reserve' in de wereld qua currency dus dat zal wel weer aantrekken!
Al vind ik het wel irritant sinds ik nog wat geld uit heb staan in dollars op binck vermindert dat weer duidelijk. Lijkt altijd net of je er geen reet aan kunt doen dat je portefeuille vermindert : /
Is de Chinese munt niet een betere optie als zij de koppeling met de dollar loslaten?quote:Op donderdag 21 mei 2009 22:22 schreef SeLang het volgende:
De dollar zakt ook weer aardig in, maar ik vraag me af hoelang dat doorgaat want alternatieven zoals de euro zijn niet heel veel beter imo.
[ afbeelding ]
Zoland de euro niet zoveel bij gedrukt wordt lijkt me de munt stabieler dan de dollar die eigenlijk veel minder waard is dan nu alleen wanneer hij valt is on duidelijk.........maybe morgen vroeg wel in singaporequote:Op donderdag 21 mei 2009 22:22 schreef SeLang het volgende:
De dollar zakt ook weer aardig in, maar ik vraag me af hoelang dat doorgaat want alternatieven zoals de euro zijn niet heel veel beter imo.
[ afbeelding ]
De Yuan wordt pas interessant als zij de nummer 1 worden in de leading currency reserves, waar de dollar nu op 1 staat. En china gaat zoiets ( denk ik ) niet zo maar loskoppelen gezien de gevolgen.quote:Op donderdag 21 mei 2009 22:39 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Is de Chinese munt niet een betere optie als zij de koppeling met de dollar loslaten?
De vraag in die zin luidt ook nog wel of hij valtquote:Op donderdag 21 mei 2009 22:41 schreef edwinh het volgende:
[..]
Zoland de euro niet zoveel bij gedrukt wordt lijkt me de munt stabieler dan de dollar die eigenlijk veel minder waard is dan nu alleen wanneer hij valt is on duidelijk.........maybe morgen vroeg wel in singapore
De Chinese yuan is sowieso geen alternatief omdat die niet vrij verhandelbaar isquote:Op donderdag 21 mei 2009 22:39 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Is de Chinese munt niet een betere optie als zij de koppeling met de dollar loslaten?
De ECB is inmiddels ook al begonnen met quantitive easing. Okee, het is pas 70 miljard (peanuts) maar ze hebben daarmee wel een belangrijke grens overschreden.quote:Op donderdag 21 mei 2009 22:41 schreef edwinh het volgende:
[..]
Zoland de euro niet zoveel bij gedrukt wordt lijkt me de munt stabieler dan de dollar die eigenlijk veel minder waard is dan nu alleen wanneer hij valt is on duidelijk.........maybe morgen vroeg wel in singapore
Hoe kijk jij uberhaupt tegen het concept van quantitative easing aan? Werkt het? Ik las ergens dat ze in de uk en in de usa dat al doen tot minstens 10% van hun GDP wat relatief veel is t.o.v wat japan jaren geleden probeerde.quote:Op donderdag 21 mei 2009 23:05 schreef SeLang het volgende:
[..]
De ECB is inmiddels ook al begonnen met quantitive easing. Okee, het is pas 70 miljard (peanuts) maar ze hebben daarmee wel een belangrijke grens overschreden.
Wat pleit voor de euro is dat de eurozone geen groot handelstekort heeft, in tegenstelling tot de USA. Echter, er zitten nog een hoop problemen in het Europese bankensysteem en de economie in het algemeen gaat door het putje dus de euro wint ook niet bepaald een schoonheidsprijs.
Al met al is het voor mij niet evident dat de US$ sterk gaat dalen tov de euro, al hou ik zelf wel liever m'n centen in euros dan in dollars.
Ik zit vanaf het einde van de ochtend al op call.quote:Op donderdag 21 mei 2009 23:27 schreef TeringHenkie het volgende:
Wie durft er morgen nog long te gaan?
Hmm, KPN interessant. Betwijfel ik lichtelijk.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 00:22 schreef m0m0 het volgende:
[..]
Ik zit vanaf het einde van de ochtend al op call.Op zich leek het goed te gaan. (+8%).
Totdat alles door het putje ging. Heb maar besloten om het aan te houden.
Ga morgenochtend trouwens wel short.
En KPN begint weer interessant te worden. Nog een paar cent zakken om op te pikken.
Eerlijk gezegd betwijfel ik of dat wel gaat gebeuren. Als je de AEX minstens 20 punten lager wilt hebben, dan moet er echt iets gebeuren (black swan) dat alles naar beneden zal trekken.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 00:36 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Hmm, KPN interessant. Betwijfel ik lichtelijk.
ik wacht eerst tot de 230 / 220 in zicht komt voordat ik 50% in aandelen stap.
Volgens mij werkt het niet omdat na het inklappen van een creditbubble de mindset van mensen verandert: men heeft niet meer de wens om veel te lenen maar probeert juist te sparen en schulden terug te brengen. Dan kun je wel goedkoop geld gaan rondstrooien maar mensen gaan echt niet meer uitgeven omdat ze al tot hun nek in de schulden zitten.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 00:16 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Hoe kijk jij uberhaupt tegen het concept van quantitative easing aan? Werkt het? Ik las ergens dat ze in de uk en in de usa dat al doen tot minstens 10% van hun GDP wat relatief veel is t.o.v wat japan jaren geleden probeerde.
Een 'black swan' is per definitie onverwacht. Maar ik zie een hele lijst mogelijke 'black swans' boven de markt hangen die een behoorlijk grote waarschijnlijkheid hebben.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 01:15 schreef m0m0 het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd betwijfel ik of dat wel gaat gebeuren. Als je de AEX minstens 20 punten lager wilt hebben, dan moet er echt iets gebeuren (black swan) dat alles naar beneden zal trekken.
Zo op korte termijn lijkt het me niet logisch of althans de kans niet groot dat er iets ergs gaat gebeuren.
(enige nuance: kan ook heel goed zijn dat ik me verkeerd laat inlichten en 'slechte' nieuwssites in de gaten hou)
Goudverkopen stijgen explosiefquote:Op vrijdag 22 mei 2009 02:07 schreef SeLang het volgende:
[..]
De laatste klap (vlak voor de bodem in 1932) was tevens de grootste klap, en deze werd veroorzaakt door.... de negatieve gevolgen van het overheidsoptreden (in dit geval leidde het tot een vlucht uit de dollar in goud).
Goud is nu niet meer de logische keuze die het was tijdens The Great Depression. Toen zat men nog op een goudstandaard en betekende devaluatie per definitie dat goud inwisselbaarbaar was tegen meer dollars. Dat is nu natuurlijk niet meer het geval. Goud is gewoon maar een commoditie waarvan de prijs afhangt van vraag en aanbod. Goud is door niks gedekt, niemand garandeert de koopkracht van goud. Maar goud heeft natuurlijk wel een leuk bubble potentieel in tijden van financiele onzekerheid, vooral omdat het de laatste paar jaar zo gehyped wordt in de financiele pers.quote:
Op tijd weten te verkopen?quote:
Toevallig het boek gelezen van N. Taleb?quote:Op vrijdag 22 mei 2009 02:07 schreef SeLang het volgende:
[..]
Een 'black swan' is per definitie onverwacht. Maar ik zie een hele lijst mogelijke 'black swans' boven de markt hangen die een behoorlijk grote waarschijnlijkheid hebben.
De meest voor de hand liggende is dat de free lunch straks toch niet free blijkt te zijn (surprise!). Denk je werkelijk dat je de grootste crisis sinds The Great Depression kunt oplossen door simpelweg geld te printen? (monetaire basis is meer dan verdubbeld!). Als de crisis uiteindelijk op z'n einde loopt ligt het voor de hand dat de inflatie en/of rente enorm gaat oplopen. Dan wil je niet in aandelen zitten. Het zou ook zomaar kunnen gebeuren dat de rente al fors gaat oplopen nog voordat de crisis voorbij is. Immers alle overheden lenen extra geld. Maar van wie dan? Die leningen gaan tegen elkaar opbieden en drijven de rente op. Geen zekerheid, maar is dit onwaarschijnlijk?
Het andere voor de hand liggende risico is het feit dat aandelen op dit moment geprijsd zijn alsof er al helemaal geen crisis meer bestaat. Wat gebeurt er denk je als over een paar maanden blijkt dat de 'green shoots' valse hoop waren? Vorig jaar november zat iedereen al short, maar nu zit iedereen vet long. Dat kan straks weleens heel erg hard gaan als men zich realiseert dat het toch nog niet voorbij is. De moeder aller long squeezes.
En wat als over een paar maanden de banken opnieuw geld nodig hebben? De stresstesten waren waarschijnlijk te soft. Het werkloosheidscijfer gaat waarschijnlijk hoger uitkomen dan in het 'adverse scenario' van de stresstesten. De huizenmarkt kan nog wel even doorzakken en commercial real estate is nog maar net begonnen. Gaan de banken dan opnieuw zo'n gunstige deal krijgen met belastinggeld? Het draagvlak daarvoor is inmiddels aardig verdwenen. Er is een reeel risico dat een aantal banken alsnog wordt genationaliseerd. Maar momenteel lijkt het wel alsof niemand meer rekening houdt met die mogelijkheid.
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ga je met deze risicos vol in de aandelen terwijl die al volledig gewaardeerd zijn?
Tot nu toe hebben we aardig het Great Depression scenario gevolgd. Dat begon ook met het klappen van een assetbubble en vervolgens kwamen daardoor de banken in de problemen en werd de hele economie meegetrokken. De laatste klap (vlak voor de bodem in 1932) was tevens de grootste klap, en deze werd veroorzaakt door.... de negatieve gevolgen van het overheidsoptreden (in dit geval leidde het tot een vlucht uit de dollar in goud).
Ja, ik heb ze beiden ('Fooled by Randomness' en 'The Black Swan')quote:
Nouja, ik geef een paar mogelijkheden aan wat zou kunnen gebeuren, maar natuurlijk kan niemand voorspellen wat er gaat gebeuren. Je kunt echter wel met wat je weet een afweging te maken tussen realistisch te verwachten winst en risico.quote:Ben het met de meeste punten wel met je eens. Sterker nog, denk dat zodra Amerika's kredietwaardigheid een lagere rating krijgt, dat alles in een stroomversnelling terecht zal komen.
Weet haast zeker dat Washington al haar politieke druk zal gebruiken om dit tegen te houden.
Op dit moment zie ik voor mezelf cash en/of zeer kortlopende staatsobligaties als beste positie.quote:Maar even vanuit een ander perspectief. Zie je ook manieren hoe we de dans kunnen ontspringen?
Probeer je ook in het dagelijks leven zijn advies toe te passen?quote:Op vrijdag 22 mei 2009 11:11 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ja, ik heb ze beiden ('Fooled by Randomness' en 'The Black Swan')
Als ik zijn manier van denken zou moet toepassen dan zou ik zeggen: de 80/20 regeling. Probeer een grey swan te maken door inderdaad afwegingen te maken. En natuurlijk je blik te vergroten door geen sucker te zijn om te vallen op dag 1001. Terwijl de slager het wel aan zag komen.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 11:11 schreef SeLang het volgende:
Nouja, ik geef een paar mogelijkheden aan wat zou kunnen gebeuren, maar natuurlijk kan niemand voorspellen wat er gaat gebeuren. Je kunt echter wel met wat je weet een afweging te maken tussen realistisch te verwachten winst en risico.
Ik bedoel meer op macro niveau.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 11:11 schreef SeLang het volgende:
Op dit moment zie ik voor mezelf cash en/of zeer kortlopende staatsobligaties als beste positie.
Het hele 'black swan' idee is in mijn persoonlijke leven nog veel belangrijker dan de consequenties voor traden/ beleggen.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 11:41 schreef m0m0 het volgende:
[..]
Probeer je ook in het dagelijks leven zijn advies toe te passen?![]()
Heb je er weleens aan gedacht dat een positie in cash je een uitstekende positieve exposure geeft naar een black swan? Eens in de zoveel jaar gebeurt er iets waardoor je aandelen of andere assets voor een prikkie kunt kopen. Je toekomstige rijkdom wordt op dat moment bepaald. En je bepaalt zelf of deze black swan voor jou een conditie oplevert die gunstig genoeg is. Zo niet dan wacht je rustig verder af, niets verloren.quote:Als ik zijn manier van denken zou moet toepassen dan zou ik zeggen: de 80/20 regeling. Probeer een grey swan te maken door inderdaad afwegingen te maken. En natuurlijk je blik te vergroten door geen sucker te zijn om te vallen op dag 1001. Terwijl de slager het wel aan zag komen.
Een goed begrip van 'randomness' en je bewust zijn van black swans is essentieel voor traders en beleggers. Echter, beiden worden slecht begrepen door de meeste traders/beleggers en door de financiele pers.quote:Ik bedoel meer op macro niveau.
[edit] kan je eigenlijk wel een balans vinden tussen jou werk als een Trader en het boek zelf?
Mwah, het onderwerp 'randomness' komt ook in het tweede boek prima naar voren. Als je alleen het tweede boek leest dan mis je niet zo veel imo.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 12:56 schreef m0m0 het volgende:
Ik denk dat het tijd wordt om zijn eerste boek te kopen.
De staatsobligatie bubbel staat toch ook op springen?quote:Op vrijdag 22 mei 2009 11:11 schreef SeLang het volgende:
Op dit moment zie ik voor mezelf cash en/of zeer kortlopende staatsobligaties als beste positie.
Zeker wel, maar ik wacht zelf op 9,05 ofzoquote:
Volgens mij heb jij altijd al meer geduld gehad dan ik!quote:Op vrijdag 22 mei 2009 13:30 schreef pberends het volgende:
[..]
Zeker wel, maar ik wacht zelf op 9,05 ofzo.
Daarom zeg ik ook zeer kortlopende obligaties.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 13:24 schreef HarryP het volgende:
[..]
De staatsobligatie bubbel staat toch ook op springen?
Iedereen weet dat de banken slecht zijn, iedereen weet dat de huidige rally een bubble is, maar iedereen denkt er straks weer op tijd uit te kunnen springen. Zo gaat dat elke keer....quote:Op vrijdag 22 mei 2009 13:36 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
Ik zie vreemd genoeg geen reactie van de beurzen over het feit dat de Britse regering de uitslagen van de stress-test aldaar niet wil publiceren. (net gehoord op BNR, nieuwsupdate 13:30)
Dit vat het wel mooi samenquote:Bond Market Seeking ‘Bigger and Bigger Fix’ From Fed, RBS Says
May 22 (Bloomberg) -- The Federal Reserve may have to increase purchases of Treasuries to hold down long-dated yields, which might hurt the dollar, according to Royal Bank of Scotland Group Plc.
“The Treasury market is like a junkie looking for a bigger and bigger fix from the Fed to prop it up,” Greg Gibbs, a currency strategist at RBS in Sydney, wrote in a report today. “Fed purchases of Treasuries are not unambiguously supportive for the government bond market. It is more clearly negative for the dollar.
‘‘The big quantitative easers, the U.S. and U.K., have the steepest yield curves from two to 10 years of the majors,’’ he said. ‘‘The relative steepness of these curves is further evidence that quantitative easing is at best ambiguous for long- term yields but does succeed in undermining confidence in the currency. The shape of the curve is telling us the market fears inflation more in the QE countries than elsewhere.’’
Dus; situatie nu:quote:Op vrijdag 22 mei 2009 13:42 schreef SeLang het volgende:
[..]
Iedereen weet dat de banken slecht zijn, iedereen weet dat de huidige rally een bubble is, maar iedereen denkt er straks weer op tijd uit te kunnen springen. Zo gaat dat elke keer....
Dat is wel hoe ik het zie, maar ik kan de markt natuurlijk niet voorspellen.quote:Op vrijdag 22 mei 2009 13:47 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
Dus; situatie nu:
[ afbeelding ]
En het gevolg straks:
[ afbeelding ]
Goed samengevat zo?
Hmm... Ik voorzie ramptoerisme in dit forumquote:Op vrijdag 22 mei 2009 13:50 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat is wel hoe ik het zie, maar ik kan de markt natuurlijk niet voorspellen.
De agressie waarmee iedereen opeens volle bak long is gegaan is wel een recept voor paniek als de bubble uiteenspat.
Ik denk dat die ramp toerisme wel mee zal vallen, misschien weer wat vers bloed die ergens nog 1000 euro had liggen en dat wil investeren omdat de beurs nu toch echt wel weer heel laag zou staan!quote:Op vrijdag 22 mei 2009 13:54 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
Hmm... Ik voorzie ramptoerisme in dit forum
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |