Oeh, mentoraat is heel erg leuk om te doen, maar het kost ook heel erg veel energie. Ik zou niet aanraden in de eerste drie a vier jaar mentoraat te nemen. Maar misschien ben ik dan wel heel erg voorzichtig. Het contact met ouders is bijvoorbeeld al heel erg intensief.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 19:27 schreef teigan het volgende:
Gefeliciteerd ErikT!
Ik heb vorige week een voorstel voor mijn klassen voor volgend jaar gekregen, en ik ben er wel tevreden mee.... De bovenbouwklas waar ik soms moeite mee had raak ik kwijt, en ik ga verder met een klas die mij wel vertrouwt zeg maar. Die mag ik door het examen loodsen...
Verder zitten er wel weer redelijk wat nieuwe dingen bij, en misschien ga ik nog mentoraat doen...
Ik vind dat verreweg het minst leuke aan het werken in het onderwijs.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 23:11 schreef Miesjel het volgende:
[..]
mentoraat is heel erg leuk om te doen
Ik zou het dan in combinatie met een ervaren mentor doen was het idee..quote:Op vrijdag 12 juni 2009 23:11 schreef Miesjel het volgende:
[..]
Oeh, mentoraat is heel erg leuk om te doen, maar het kost ook heel erg veel energie. Ik zou niet aanraden in de eerste drie a vier jaar mentoraat te nemen. Maar misschien ben ik dan wel heel erg voorzichtig. Het contact met ouders is bijvoorbeeld al heel erg intensief.
Het is ook heel erg tof om te doen. En in combinatie met een andere mentor is het gemakkelijker het op te starten. Toch zou ik zelf eerst een paar jaar ervaring op willen doen met het lesgeven voor ik mentor zou worden. Lesgeven is al moeilijk zat, stapje voor stapje zeg maar.quote:Op zaterdag 13 juni 2009 09:50 schreef teigan het volgende:
[..]
Ik zou het dan in combinatie met een ervaren mentor doen was het idee..
Ik krijg van mijn leidinggevende steeds te horen dat ik zo leerlinggericht bent, en dat ze daar erg blij mee zijn. ZE denkt dus ook dat ik heel geschikt bent voor het mentoraat.
Ik denk inderdaad ook wel dat het heel intensief is, maar het lijkt mij ook wel heel tof...
Helemaal mee eens.quote:Op zaterdag 13 juni 2009 14:06 schreef -sabine- het volgende:
Als alles vlotjes verloopt is een mentoraat tof, maar als het ff stroef gaat?
Kun je dan de ouders aan?
Die staan tegenwoordig meer op hun strepen dan vroeger.
Het gaat wel om hun prinsjes en prinsesjes.
In de winkel merk ik een grote verandering van wat een kind allemaal mag en soms allemaal moet.
Vroeger (10 jaar gelee) ruimden 9 van de 10 kids het speelgoed op, tegenwoordig is dat nog maar 1 op de 100. Raar!
Leerlingen lijken steeds meer te willen eisen, dat valt me ook meer en meer op. "Ik moet helemaal niets" kwam in me op toen ik dit las. Als je de leerling maandag ziet zou ik 'm niet mailen, anders pas maandag. Ik weet de exacte inhoud niet, maar als een leerling 'vaag' is in zijn/haar probleem moet de leerling dat eerst beter onder woorden brengen. Wat begrijp je precies niet? Zo helder mogelijk; vissen waar het probleem zit. Vaak ligt het probleem bij de leerling (niet geluisterd); maar dat merk je snel genoeg. Maar moeten...ik moet helemaal niets...quote:Op zaterdag 13 juni 2009 18:00 schreef teigan het volgende:
Het valt bij ons op school nog wel mee geloof ik..
Ik heb dit jaar 2 of 3 keer ouders aan de telefoon gehad, en dat verliep altijd op een hele prettige toon. Net zoals met de ouderavonden.. Maar ik ken ook de verhalen wel van collega's, die op andere scholen zichzelf de hele avond zaten te verdedigen op een ouderavond..
Ik had net trouwens een mailtje van een leerling, die niet uit het verslag kwam wat ze moet schrijven. De toon stond mij niet aan ("Ik vind dat u daar uitleg over moet geven in de les"), maar hoe zeg ik daar nog vriendelijk wat van? Het klinkt zo alsof ze het eisen, en dat schiet mij verkeerd. Het is toch niet vanzelfsprekend dat ik alles maar doe wat zij willen?
Een deelmentoraat, dat ga ik ook doen volgend jaar. 3HAVO, samen met iemand die al heel lang in het vak zit, daar kan ik nog een boel van leren. Hoop eerlijk gezegd wel dat ik mijn 2HAVO van dit jaar meeneem, die zijn zo liefquote:Op maandag 15 juni 2009 14:07 schreef ErikT het volgende:
Bedankt voor de felicitaties!
Ik ga waarschijnlijk ook een gedeeld metoraat doen, dat lijkt me heel interessant. Zeikende ouders ben ik niet zo bang voor, ik houd wel van een beetje knokken en over het algemeen lul ik iedereen onder tafel. Laat ze maar komen
Is dat raar dan? Ik ben dit jaar ook in LB1 begonnen, ook al was ik toen afgestudeerd eerstegraads docent.quote:Op woensdag 17 juni 2009 20:20 schreef Hippos het volgende:
Vandaag wat meer duidelijkheid gekregen over volgend schooljaar. Ik start in LB1 (ondanks dat ik over een maand afgestudeerd 1ste graad docent ben...)
Tegenwoordig kun je ook als tweedegraadsleraar proberen in LC te beginnen, als je maar schaars genoeg bent. Gelukkig doen de meeste scholen dat niet.quote:Op woensdag 17 juni 2009 22:34 schreef ShadyLane het volgende:
Elke eerstegraads docent zit tegenwoordig toch in LB, tenzij ie voor 1985 begonnen is of met z'n arm in de reet zit van de directie?
Hahaha! Dát meen je niet!quote:Op woensdag 17 juni 2009 09:46 schreef ShadyLane het volgende:
om een "wij zullen niet aan roken beginnen"-contract te sluiten met 25 leerlingen en de papieren naar de betreffende stichting te moeten sturen omdat ik mentor ben,
Niet weerquote:Op donderdag 18 juni 2009 06:59 schreef Miesjel het volgende:
Om de discussie even lekker aan te slingeren. Het eerstegraadsgebied is niet moeilijker, waarom dan wel duurder betaald?
Ik heb het braaf gedaan. Ze hebben ook cartoons getekend over roken en die zijn ook ingestuurdquote:Op donderdag 18 juni 2009 11:01 schreef mane het volgende:
Hahaha! Dát meen je niet!
.
Ik zou dat saboteren. Gewoon die contracten kwijtraken enzo.
tja, daar noem je ook een tekortvak, waar er ook maar weinig van afstuderen elk jaar volgens mij....quote:Op donderdag 18 juni 2009 12:23 schreef -sabine- het volgende:
Iemand eerstegrader scheikunde hier?
Kan onder hele goede omstandigheden (hoger instapsalaris neem ik aan) hier beginnen.
Hier is in Friesland.
Schaarste idd, ze zoeken er 2.
Dat wil ik ook!quote:Op donderdag 18 juni 2009 21:07 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik zag iets, en ik moest grinniken.
Op de homepage van de website van mijn school staat nu de volgende boodschap:
In de laatste weken van het schooljaar is het gewenst dat de docenten zich in alle rust en onafhankelijkheid bezighouden met het vaststellen van de eindcijfers. De terughoudendheid van ouders in deze periode wordt op hoge prijs gesteld. Vanzelfsprekend zijn de directie en de afdelingsleiders wel dagelijks bereikbaar.
Wowquote:Op donderdag 18 juni 2009 21:07 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik zag iets, en ik moest grinniken.
Op de homepage van de website van mijn school staat nu de volgende boodschap:
In de laatste weken van het schooljaar is het gewenst dat de docenten zich in alle rust en onafhankelijkheid bezighouden met het vaststellen van de eindcijfers. De terughoudendheid van ouders in deze periode wordt op hoge prijs gesteld. Vanzelfsprekend zijn de directie en de afdelingsleiders wel dagelijks bereikbaar.
Zegt dit nou typisch iets over de ouders van de leerlingen op mijn school, of is het gezeur om cijfers aan het eind van het schooljaar op andere scholen ook zo'n probleem?
Oeh, dat zijn meestal hele leuke dingen, zowel voor de "stagieres" als de docenten. Veel succes en hou ons op de hoogte.quote:Op dinsdag 23 juni 2009 21:12 schreef Marissaatje het volgende:
*komt hier ook posten na een tijdje meelezen*
Ik ben dan pas net geslaagd en ga pas in september beginnen met studeren (edit: Griekse & Latijnse Taal & Cultuur), maar ze hebben op m'n huidige middelbare school nu al gezegd dat ik & mn 3 klasgenoten die hetzelfde gaan studeren, volgend jaar mogen helpen met allerlei activiteiten voor de gymnasiumonderbouw als we willen en dat we er altijd mogen komen stagelopen / werken..haha die vrouw was helemaal enthousiast toen ze hoorden dat er vier leerlingen uit mijn klas klassieke talen gaan studeren
Tja, je kan babbelen met een vertrouwenspersoon en met elkaar.quote:Op maandag 29 juni 2009 22:46 schreef Miesjel het volgende:
Nonde zeg..
Heel veel sterkte. Is er voor de docenten ook iets als ondersteuning?
Nee, nooit. En ik kan ook niet geloven dat een van de docenten daar het zou kunnen uitleggen.quote:Op maandag 29 juni 2009 22:53 schreef -J-D- het volgende:
[..]
Tja, je kan babbelen met een vertrouwenspersoon en met elkaar.
Hebben we ooit geleerd bij onze studie in Nijmegen hoe hier mee om te gaan, Miesjel?
Ja, 3 jaar Biomedische Wetenschappen en 2 jaar master (Science Teacher Education) en nu dus 1ste graad biologie docentquote:Op donderdag 2 juli 2009 17:38 schreef Cetera het volgende:
Grats Hippos!
3 jr bachelor en daarna master?
KB3??quote:Op dinsdag 7 juli 2009 18:54 schreef -sabine- het volgende:
Feli Locusta
Kben bezig met voorbereiden van KB3.
Vergt nog wel iets meer tijd dan ik gedacht had.
Ik werk in het SVO, speciaal voortgezet onderwijs dus. Kinderen komen bij Karakter met psychische problemen, waar ze behandeling krijgen. Ik werk op De Brouwerij, de school waar deze kinderen naar toe gaan. De meeste leerlingen zijn 6 tot 9 maanden bij ons, daarna kan er gekeken worden naar de vervolgschool (wat ook de school van herkomst kan zijn)quote:Op dinsdag 7 juli 2009 20:09 schreef ShadyLane het volgende:
Ikke nie snap. Hoe gaat dat precies in z'n werk met die overgangsbewijzen? En een PTA is toch gewoon het programma van toetsing en afsluiting zoals dat is vastgesteld door je vaksectie, en wat op iedere school anders is?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |