Nee. Als ik iets eng vind dan is het wel de insinuatie in het artikel dat mensen die niet te vinden zijn wel iets te verbergen zullen hebben.quote:Op maandag 11 mei 2009 08:52 schreef MikeyMo het volgende:
Zijn mensen die zich zo ver mogelijk van het internet houden qua identiteit niet een beetje eng?
daarom is personal branding zo belangrijk. Stel dat gebeurt en je echte ik is niet of nauwelijks te vinden ben je zwaar de sjaak. In mijn geval zal dat nu niet zo snel gebeuren.quote:Op maandag 11 mei 2009 11:01 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Inderdaad, of een dame van lichte zeden die dezelfde naam heeft.Je hele toekomst verprutst!
Dit dus.quote:Op maandag 11 mei 2009 11:16 schreef pfaf het volgende:
Ik ben ook onvindbaar en er trots op.![]()
Googelen en dergelijke is een verkeerde, eenrichtingsverkeer manier van communiceren. Als een bedrijf wil weten wat voor persoon ze binnenhalen kunnen ze dat vragen bij een sollicitatiegesprek.
Lijkt me inderdaad geen slecht idee als je 'ik word' met dt schrijft.quote:Op maandag 11 mei 2009 12:28 schreef Sack_Blabbath het volgende:
En niemand die weet dat ik achter deze nick schuil ga natuurlijk![]()
Nee, die hebben de ultieme manier bedacht om niet te vinden te zijn: ze sp3ll3n hu_N n44m 0p did s00rd man13REn.quote:Op maandag 11 mei 2009 12:44 schreef longinus het volgende:
Ik zou juist zeggen dat de domme mensen te vinden zijn,![]()
zeker in hyves en dat soort prutdingen
ook mete en hyves hangt dat natuurlijk af van de invulling. Mensen met enorme grote achtergrondfoto's van frans bauer en tonnen aan krabbelplaatjes zijn natuurlijk niet te vergelijken met mensen zoals ik; foto'tje, interesses, normale krabbels, geen gadgetsquote:Op maandag 11 mei 2009 12:44 schreef longinus het volgende:
Ik zou juist zeggen dat de domme mensen te vinden zijn,![]()
zeker in hyves en dat soort prutdingen
dat laatste is natuurlijk wel bij mij het geval. De vraag is ook hoe diep iemand gaat zoeken. Je moet best graven wil je op mikeymo echt confronterende info terughalen hier op fokquote:Op maandag 11 mei 2009 12:28 schreef Sack_Blabbath het volgende:
En niemand die weet dat ik achter deze nick schuil ga natuurlijk![]()
Mja maar wat als ik nou een profiel maak voor klaas pietersen (fictief), die tegenover woont, en ik mag hem niet, dus ik zet er gay leather bar pics onder, terwijl ik weet dat hij solliciteerd voor kleuterleider (quote:Op maandag 11 mei 2009 13:01 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
ook mete en hyves hangt dat natuurlijk af van de invulling. Mensen met enorme grote achtergrondfoto's van frans bauer en tonnen aan krabbelplaatjes zijn natuurlijk niet te vergelijken met mensen zoals ik; foto'tje, interesses, normale krabbels, geen gadgets
klopt, daarom ben ik ook aan personal branding gaan doen. Vroeger toen je op mijn naam zocht kreeg je een Partyflock pagina terug waarop ik werd aangevallen omtrent de alien gabberin. Nu, doordat ik aan het werk ben geweest met personal branding, krijg je netjes mijn homepage bovenaan terug te zien gevolgd door wat disclaimers op sites die ik gemaakt heb en een oud humoristisch fok topic. Mijn hyves heb ik niet geshared via google, maar misschien gooi ik dat ook wel open. Staat niets negatiefs op.quote:Op maandag 11 mei 2009 13:09 schreef MrDrako het volgende:
[..]
Mja maar wat als ik nou een profiel maak voor klaas pietersen (fictief), die tegenover woont, en ik mag hem niet, dus ik zet er gay leather bar pics onder, terwijl ik weet dat hij solliciteerd voor kleuterleider ()
Informatie op internet is nogal gevoelig voor gerotzooi.. Wikipedia bewijst dat wel weer, met die CU/CDA of wat was het die lekker ging lopen editten in een profiel
quote:Van de Haterd adviseert bedrijven onder meer bij het binnenhalen van nieuw personeel. ‘Mensen die ik in Google niet kan vinden, vind ik eigenlijk een beetje eng’, zegt hij. ‘Andere ondernemers die niet in Linked-In te vinden zijn vallen voor mij af als zakenpartner, dan heb je in mijn optiek iets te verbergen of snap je in ieder geval de nieuwe media niet. En ik ben echt niet de enige hoor. Ik ken bedrijven die sollicitanten niet eens op gesprek laten komen als ze geen LinkedIn-account hebben.’
Wat deze man zegt.quote:Op maandag 11 mei 2009 12:28 schreef Sack_Blabbath het volgende:
Ik merk inderdaad dat op mijn vakgebied zich nu het kaf van het koren begint te scheiden op deze manier. Het web wordt daarin steeds belangrijker en dus worden de onvindbaren gezien als minder deskundig. En meestal ook gewoon terecht, het zijn over het algemeen degenen met de minste kennis van zaken en degenen die na hun studie ook gestopt zijn om bij te leren en bij te blijven. [...]
Iemand die op internet onvindbaar is en in de internetsector wil werken heeft toch niet meteen een nadeel? Ik snap dat niet. Iemand kan er doelbewust voor kiezen geen spoor van zijn bestaan achter te laten op internet. (* mompelt iets over privacy) maar dan alsnog heel veel verstand hebben van zaken betreft het internet.quote:Op maandag 11 mei 2009 13:29 schreef eleusis het volgende:
Ik werk in de internetsector en iemand die totaal niet vindbaar is, heeft hier bij sollicitatie toch echt een minpuntje. Geen diskwalificatie, maar er moet wel een uitleg zijn.
Het is natuurlijk niet onmogelijk dat je wel aan hele coole dingen hebt meegewerkt maar toch onvindbaar bent, of dat je een uitgebreid netwerk hebt maar niet op LinkedIn staat. Je moet natuurlijk wel de kans krijgen! Maar je hebt gewoon een mooie binnenkomer als men zich op kantoor al heeft lopen vergapen aan je mooie portfolio, pics, of gezien heeft wie je via LinkedIn kentquote:Op maandag 11 mei 2009 13:37 schreef Desunoto het volgende:
[..]
Iemand die op internet onvindbaar is en in de internetsector wil werken heeft toch niet meteen een nadeel? Ik snap dat niet. Iemand kan er doelbewust voor kiezen geen spoor van zijn bestaan achter te laten op internet. (* mompelt iets over privacy) maar dan alsnog heel veel verstand hebben van zaken betreft het internet.
Ik vind dat echt te kortzichtig gedacht.
Wat kortzichting zeg.quote:Op maandag 11 mei 2009 13:29 schreef eleusis het volgende:
[..]
Wat deze man zegt.
Ik werk in de internetsector en iemand die totaal niet vindbaar is, heeft hier bij sollicitatie toch echt een minpuntje. Geen diskwalificatie, maar er moet wel een uitleg zijn.Een ontwerper die geen portfolio of minstens een creatief uitziend profiel ergens heeft: twijfelachtig. Een ontwikkelaar die nooit iets met een open source project, software forum, programmeerwedstrijd etc. heeft gedaan: twijfelachtig. Salespersoon zonder flinke sloot LinkedIn contacten: twijfelachtig.
etc.
Voor oudere werknemers geldt natuurlijk wel dat referenties een belangrijkere factor worden, en internet minder belangrijk. Maar zeker bij jongere sollicitanten kun je daar nog niet zo veel aan aflezen.
Wat kortzichtig zeg.quote:Op maandag 11 mei 2009 14:01 schreef boyv het volgende:
Wat kortzichtig zeg.
Iemand die niet op internet te vinden is heeft wat mij betreft een dikke pre (+10), gezien hij blijkbaar goed met private informatie om kan gaan, niet zomaar zijn eigen informatie te koop zet en controle heeft daarover.
* rvlaak_werk2 realiseert zich in ene waarom er niet meer weerstand is in NL tegen anti-privacy wettenquote:Op maandag 11 mei 2009 08:52 schreef MikeyMo het volgende:
Ik las laatst een artikel over personal branding op het internet wat kort inhoudt dat je zelf een merk bent en dat je zoveel mogelijk de weergave van jezelf op het internet in je eigen voordeel dient te houden.
terinfo, hier het artikel:
[..]
Wat me opviel was deze alinea:
[..]
En ik moet zeggen dat ik in deze tijd, waar iedereen met een druk op de knop een blog start, een hyvesprofiel heeft, er toch raar van sta te kijken dat ex-klasgenoten totaal onvindbaar zijn. Zelfs geen schoobankaccountje. Dan ga ik toch denken dat ze dood zijn ofzo
Ik snap het als het om 60+ers gaat die niet met het internet zijn groot gebracht, maar van mensen tussen de 15 en de 45 zou je toch een beetje kunnen verwachten dat ze zich profileren? Helemaal asl ze een kantoorbaan hebben en dus dagelijks toegang hebben tot het web.
Vroeger hield ik ook alles geheim, maar tegenwoordig heb ik zelfs gewoon wat foto's op het web staan. Uiteindelijk hou je het toch niet tegen. Als jij het niet online zet dan sta je volgende week wel bij iemand anders op zijn Hyves omdat je bij een feestje aanwezig was. Tegenwoordig vind je op mijn complete naam netjes mijn site bovenaan.
Zijn mensen die zich zo ver mogelijk van het internet houden qua identiteit niet een beetje eng?
Privacy is een illusiequote:Op maandag 11 mei 2009 14:08 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
* rvlaak_werk2 realiseert zich in ene waarom er niet meer weerstand is in NL tegen anti-privacy wetten
Agreed, tot op zekere hoogte. Echter beslis ik zelf wel wat ik op internet zet. Niet een ander.quote:
vroeger was dat idd het geval maar iemand die kwaad wil kan zo je een online karaktermoord aanmetenquote:Op maandag 11 mei 2009 14:18 schreef rvlaak_werk2 het volgende:
[..]
Agreed, tot op zekere hoogte. Echter beslis ik zelf wel wat ik op internet zet. Niet een ander.
Bullshit. Dat betekent gewoon dat ze zorgvuldig omgaan met hun privacy. Dat jij je NAW overal laat slingeren betekent nog niet dat dat goed is.quote:Op maandag 11 mei 2009 13:29 schreef eleusis het volgende:
[..]
Wat deze man zegt.
Ik werk in de internetsector en iemand die totaal niet vindbaar is, heeft hier bij sollicitatie toch echt een minpuntje. Geen diskwalificatie, maar er moet wel een uitleg zijn.Een ontwerper die geen portfolio of minstens een creatief uitziend profiel ergens heeft: twijfelachtig. Een ontwikkelaar die nooit iets met een open source project, software forum, programmeerwedstrijd etc. heeft gedaan: twijfelachtig. Salespersoon zonder flinke sloot LinkedIn contacten: twijfelachtig.
etc.
Voor oudere werknemers geldt natuurlijk wel dat referenties een belangrijkere factor worden, en internet minder belangrijk. Maar zeker bij jongere sollicitanten kun je daar nog niet zo veel aan aflezen.
Enjoy your uitkering, iedere werkgever googlet jequote:Op maandag 11 mei 2009 14:23 schreef SharQueDo het volgende:
En werkgevers die dat als leidende nemen (of überhaupt laten meetellen) zijn in mijn ogen erg kortzichtig; daarvoor zou ik niet eens willen werken.
en anders werknemers wel. Bij elke sollicitatiebrief die binnenkwam zitten we altijd op hyves te kijken of het een lekker wijf betreftquote:Op maandag 11 mei 2009 14:40 schreef eleusis het volgende:
[..]
Enjoy your uitkering, iedere werkgever googlet je
quote:Op maandag 11 mei 2009 14:01 schreef boyv het volgende:
[..]
Wat kortzichting zeg.
Iemand die niet op internet te vinden is heeft wat mij betreft een dikke pre (+10), gezien hij blijkbaar goed met private informatie om kan gaan, niet zomaar zijn eigen informatie te koop zet en controle heeft daarover.
Iemand die ik via google zelfs kan vinden, om vervolgens via hyves, linkedin, myspace (of whatever de hype ook is) kan volgen naar zijn woonplaats, leefomgeving, vrienden (inclusief foto's), gewoontes en misschien wel naar z'n huidige adres, is echt niks waard: FAIL
Als we over webdesign praten is het een ander verhaal.
Jullie hebben het hier over twee uitersten, namelijk enerzijds totaal onvindbaar en anderzijds volledig vindbaar (dus inclusief informatie betreffende het privéleven). Dat laatste is echter niet waar eleusis op doelt. Hij doelt namelijk op vindbaar zijn op professioneel gebied en dat kan tegenwoordig voor bepaalde sectoren wel degelijk een meerwaarde betekenen. En ik denk ook dat dat alleen maar gaat toenemen.quote:Op maandag 11 mei 2009 14:23 schreef SharQueDo het volgende:
[..]
Bullshit. Dat betekent gewoon dat ze zorgvuldig omgaan met hun privacy. Dat jij je NAW overal laat slingeren betekent nog niet dat dat goed is.
Serieuze mail naar schrijven met als ondertoon dat indien het niet verwijderd wordt je justitiële stappen overweegt. Dan zou ie het wel weg moeten halen denk ik. Het is immers jouw artikel, copyright op jouw naam.quote:Op maandag 11 mei 2009 15:41 schreef Mejuffrouw het volgende:
Ik ben 1 keer terug te vinden door een artikel wat ik in 1999 geschreven heb. Helaas sta ik niet meer achter dit stuk, maar de maker van de site laat niks horen op mijn verzoek naam en artikel te verwijderen.
linkjequote:Op maandag 11 mei 2009 15:41 schreef Mejuffrouw het volgende:
Ik ben 1 keer terug te vinden door een artikel wat ik in 1999 geschreven heb. Helaas sta ik niet meer achter dit stuk, maar de maker van de site laat niks horen op mijn verzoek naam en artikel te verwijderen.
Zo simpel is het allemaal niet, geloof ik... Iets met automatisch rechten overdragen aan werkgever/diegen die het publiceert. Je weet het hele verhaal niet, hč.quote:Op maandag 11 mei 2009 15:46 schreef Desunoto het volgende:
[..]
Serieuze mail naar schrijven met als ondertoon dat indien het niet verwijderd wordt je justitiële stappen overweegt. Dan zou ie het wel weg moeten halen denk ik. Het is immers jouw artikel, copyright op jouw naam.
Ohjaquote:Op maandag 11 mei 2009 15:50 schreef IQM het volgende:
[..]
Zo simpel is het allemaal niet, geloof ik... Iets met automatisch rechten overdragen aan werkgever/diegen die het publiceert. Je weet het hele verhaal niet, hč.
Ik weet niet precies hoe dat zit. In ieder geval is het natuurlijk wel de vraag in hoeverre je hard kunt maken dat jij de auteur bent van het stuk. Het kan immers ook van een naamgenoot zijn, waarvan jij gewoon graag ziet dat het wordt verwijderd, omdat je er bang voor bent dat andere mensen je met die ander verwarren. Ik zeg niet dat dat het geval is, maar even beredeneerd vanuit de beheerder van die website en de wetgever.quote:Op maandag 11 mei 2009 15:51 schreef Desunoto het volgende:
[..]
Ohja
Maar dat van rechten overdragen moet dan wel op de site vermeld staan toch?
dit dusquote:Op maandag 11 mei 2009 16:01 schreef ASroma het volgende:
personal branding...... je kan ook een hoop onzin erop zetten natuurlijk en jezelf zo mooier voordoen dan je bent, dat spul is allemaal zo biased. Het kan een leuke tool zijn, de basis van iemand te leren kennen, echter wordt het kapot gemaakt door al die hippe mannetjes. Nu dus ook weer de man uit het artikel, die zogenaamd weet hoe het werkt, give me a break.
dat is toch juist de bedoeling, je maakt reclame voor jezelfquote:Op maandag 11 mei 2009 16:01 schreef ASroma het volgende:
personal branding...... je kan ook een hoop onzin erop zetten natuurlijk en jezelf zo mooier voordoen dan je bent, dat spul is allemaal zo biased. Het kan een leuke tool zijn, de basis van iemand te leren kennen, echter wordt het kapot gemaakt door al die hippe mannetjes. Nu dus ook weer de man uit het artikel, die zogenaamd weet hoe het werkt, give me a break.
door een hoop onzin te verkopen?quote:Op maandag 11 mei 2009 16:52 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
dat is toch juist de bedoeling, je maakt reclame voor jezelf
Wat een onzin. In mijn werkgebied zijn internet en digitale informatie verspreiding en verwerking inmiddels zo prominent aanwezig dat ik er 80% van mijn werktijd mee bezig ben, met contacten over de hele wereld. Denk je nou echt dat mijn zakelijke contacten via beurzen, seminars en telefoongesprekken lopen? Mijn eerste contacten en kennismakingen verlopen via email en tegenwoordig vaak Twitter. De meeste spreek en zie ik nooit en toch ken ik ze vaak door en door omdat ik ze via profielsites en blogs bijna dagelijks volg.quote:Op maandag 11 mei 2009 17:00 schreef ASroma het volgende:
[..]
door een hoop onzin te verkopen?! Ken je de geluiden al dat dit soort sites vaak door mensen wordt gebruikt die juist helemaal geen uitgebreid zakelijk contact hebben?
kijk als jij een eigen bedrijfje hebt hoort daar een mooie goed uitgedachte website bij en een goed verhaal over jezelf natuurlijk, absoluut waar en een meerwaarde, MAAR het zakelijk contact doe je op door naar beurzen te gaan, seminars of gewoon eens bij iemand binnen te stappen dan wel te bellen. Niet door dagen achter je computer te zitten en profielsites af te struinen.... In mijn mening is de meerwaarde met betrekking tot Linkedin en andere profielsites zwaar overdreven. Weinig echte zakenlieden hebben daar behoefte dan wel tijd voor. Meerwaarde van een telefoontje is 10x hoger dan een berichtje op een profielsite, trust me.
Ligt er ook aan in welke branche je werkt natuurlijk maar over het algemeen gesproken, om over het prive aspect nog maar te zwijgen.
Of de persoon geeft er niet om. Overigens is het minder makkelijk (ik zeg niet onmogelijk) om foto's van me te vinden met mijn naam. Het enige dat je zo gauw zult vinden is de proijecten waar ik aan gewerkt heb. En dat is web design ja, maar met name een zwik open source projecten. En als ik ergens solliciteer mag de werkgever die dingen best weten; in mijn sector kan dat alleen maar in mijn voordeel werken.quote:Op maandag 11 mei 2009 14:01 schreef boyv het volgende:
Iemand die niet op internet te vinden is heeft wat mij betreft een dikke pre (+10), gezien hij blijkbaar goed met private informatie om kan gaan, niet zomaar zijn eigen informatie te koop zet en controle heeft daarover.
Dankzij domeinnamen en whois is het nog best lastig om je adres geheim te houden.quote:Iemand die ik via google zelfs kan vinden, om vervolgens via hyves, linkedin, myspace (of whatever de hype ook is) kan volgen naar zijn woonplaats, leefomgeving, vrienden (inclusief foto's), gewoontes en misschien wel naar z'n huidige adres, is echt niks waard: FAIL
ik zeg toch ook dat het niet voor elke branche geldt.....tjeeeeezusquote:Op maandag 11 mei 2009 17:09 schreef Sack_Blabbath het volgende:
[..]
Wat een onzin. In mijn werkgebied zijn internet en digitale informatie verspreiding en verwerking inmiddels zo prominent aanwezig dat ik er 80% van mijn werktijd mee bezig ben, met contacten over de hele wereld. Denk je nou echt dat mijn zakelijke contacten via beurzen, seminars en telefoongesprekken lopen? Mijn eerste contacten en kennismakingen verlopen via email en tegenwoordig vaak Twitter. De meeste spreek en zie ik nooit en toch ken ik ze vaak door en door omdat ik ze via profielsites en blogs bijna dagelijks volg.
Ja, als laatste disclaimertje nadat je net alles met de grond gelijk hebt gemaaktquote:Op maandag 11 mei 2009 17:20 schreef ASroma het volgende:
[..]
ik zeg toch ook dat het niet voor elke branche geldt.....tjeeeeezus
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |