RobinOok | woensdag 6 mei 2009 @ 16:44 |
![]() CUL Wedstrijd: Gevulde Pasta (ravioli, tortellini of anderszins) Voor iedereen die een pastamachientje heeft een goede aanleiding die weer eens uit de kast te halen. Maar ook zonder pastamachientje kun je meedoen. Pastadeeg maken is dead simple en je kunt het ook zelf op het aanrecht dun uitrollen. En als zelfs dat teveel moeite is kun je overwegen om kant-en-klare wontonvelletjes uit de vriezer van de toko te gebruiken. Hoe dan ook geen enkele reden om deze keer niet mee te doen! De vulling kun je zo chique of zo simpel maken als je zelf wilt en de saus ook. Van een klassieke spinazie & ricotta tot kreeft & krab, als voorgerecht of hoofdgerecht. Italiaans of meer als een aziatische dumpling. Zolang het maar herkenbaar is als een gevuld pasta-achtig dingetje. ![]() De regels: # Iedereen kan meedoen # Geef in je inzending het precieze recept # Post tenminste één foto van het eindresultaat. Een verslag met ervaringen, extra foto's etc. is zeer welkom! # De wedstrijd loopt tot maandagmorgen 25 mei 06:00u (dus die hele zondagavond/nacht kun je nog meedoen en je hebt vanaf nu nog 3 weekenden de tijd) # Na afloop van de wedstrijd kan iedereen in dit topic stemmen op hun favoriete gerecht # Stemmen kan tot dinsdag 26 mei 23:59u # De winnaar van deze wedstrijd mag het gerecht voor de volgende wedstrijd kiezen. Vorige wedstrijden: [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Nasi goreng met als winnaar childintime [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Pasta met witte/roomsaus. met als winnaar vaagsel [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas! met als winnaar SuperRembo [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Marokkaans! met als winnaar RobinOok [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Soufflé! met als winnaar SuperRembo [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Oranje toetje met als winnaar RobinOok Succes! Een nieuwe wedstrijd kan je makkelijk maken met dit OP sjabloon. | |
ColdFeet | woensdag 6 mei 2009 @ 16:45 |
Ah, leuk! Als ik tijd heb. | |
Yinny | woensdag 6 mei 2009 @ 18:16 |
Ik ga proberen! Ik heb meel uit Italië liggen, net als machine en vormpjes. Eindelijk een goed excuus om het ook eens te gebruiken... ![]() | |
piepster | donderdag 7 mei 2009 @ 23:21 |
Ah, nog drie weken de tijd. Tegen die tijd moet er toch een idee opgeborreld zijn. * piepster haalt de pastamasjien uit het vet | |
RobinOok | woensdag 20 mei 2009 @ 20:35 |
Hallooow ![]() Gaat er nog iemand meedoen? Of wordt dit het einde van de Cul-wedstrijddinges? ![]() | |
Blues | woensdag 20 mei 2009 @ 21:49 |
Dit heb ik al eens gemaakt dus ik sla over ![]() | |
Yinny | zondag 24 mei 2009 @ 16:48 |
Ik heb recepten gebruikt uit Zilveren lepel (Napolitaanse ravioli en tomatensaus), gebruik van pastamachine uit een van Jamie Oliver's boeken, voor de pasta zelf: recept op achterkant. Eerst beginnen met 320 gram meel en 4 eieren, maat L en een klein beetje zout. ![]() Roeren en kneden. ![]() Een half uur in de koelkast laten. Ingepakt in plasicfolie. Voor de vulling: 100 g ricotta 100 g mozzarella (vergeten, vervangen door extra ricotta en parmezaanse kaas) 100 g gekookte ham 100 g mortadella 100 g parmezaanse kaas 1 el peterselie 1 ei ![]() In de hakmolen van de staafmixer het vlees fijngehakt met parmezaanse kaas. In kom ricotta losgeroerd, daar het kaas/vleesmengsel doorheen met peterselie en ei. ![]() Voor tomatensaus: 1 blik gepelde tomaten 3 tenen knoflook suiker zout 10 blaadjes basilicum 1 el extra vergine olijfolie ![]() Tomaten met geplette knoflook en zout en suiker een half uur sudderen, daarna tomaten kapot maken. Nog een kwartier sudderen. Knoflook eruit, fijngesneden basilicum en olijfolie erin. ![]() ![]() Nu pasta door machine halen. Dat was lastig. Ik kon de machine niet vastzetten. Deeg vasthouden aan beide kanten en draaien, dat betekent dus dat je een hand te kort komt. ![]() Ravioli vormpje bekleden en vullen. Sjips, te weinig bloem gebruikt! Het plakt! Tip: veel meel gebruiken! Anders plakt je pasta aan elkaar en kan je weer opnieuw beginnen. ![]() ![]() Weggooien en opnieuw beginnen. Gelukkig is het recept voor 4 personen. Nu HEEL VEEL bloem gebruikt. ![]() Straks nog 10-15 minuten koken en opdienen met tomatensaus. Pfffff, hele middag mee bezig geweest. [ Bericht 12% gewijzigd door Yinny op 24-05-2009 16:56:10 ] | |
The_Hives | zondag 24 mei 2009 @ 17:01 |
![]() | |
Blues | zondag 24 mei 2009 @ 17:18 |
Wat goed Yinny, wat een werk he ![]() Benieuwd naar het eindresultaat en hoe het smaakte!! | |
RobinOok | zondag 24 mei 2009 @ 18:15 |
Respect!! Kan me voorstellen dat het heerlijk zal smaken! | |
Yinny | maandag 25 mei 2009 @ 09:38 |
Ik had gisteravond geen tijd meer voor de laatste foto's. Hier zijn ze:![]() ![]() Eigenlijk vond ik de smaak een beetje tegenvallen. De vulling op zich was goed op smaak, maar na het koken van de ravioli was de smaak echter veel flauwer. De volgende keer maar wat zout en peper toevoegen. Of een andere vulling... | |
RobinOok | maandag 25 mei 2009 @ 12:29 |
Ik vind ze er in ieder geval briljant uitzien! Wat dat betreft zijn ze perfect gelukt. Chapeau! En gefeliciteerd met je overwinning! ![]() | |
Yinny | maandag 25 mei 2009 @ 17:32 |
quote:Dat was ook wel een hele moeilijke! ![]() Nu moet ik dus wat verzinnen! | |
Blues | maandag 25 mei 2009 @ 18:43 |
![]() |