1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 | \centering \caption{Precision: beat $H_{0_{b}}$?} \label{tab:resultsTestPrecision} \begin{tabular}{|l|l|l|l|l|l|} \hline \textbf{Recommender} & \textbf{BinCos} & \textbf{Jaccard} & \textbf{SemRel} & \textbf{Ranked} & \textbf{TF-IDF} \\ \hline \textbf{BinCos} & - & No & - & No & No\\ \hline \textbf{Jaccard} & Yes & - & Yes & - & -\\ \hline \textbf{SemRel} & - & No & - & No & No\\ \hline \textbf{Ranked} & Yes & - & Yes & - & No\\ \hline \textbf{TF-IDF} & Yes & - & Yes & Yes & -\\ \hline \end{tabular} \end{table} |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 | \usepackage{multirow} \usepackage{booktabs} \usepackage{graphicx} \begin{document} \begin{table}[!ht] \centering \caption{Precision: beat $H_{0_{b}}$?} \label{tab:resultsTestPrecision} \begin{tabular}{c l|c c c c c} \toprule & \multicolumn{1}{c}{} & \multicolumn{5}{c}{\textbf{Recommender B}} \\ \cmidrule(lr){3-7} & \multicolumn{1}{c}{} & \textbf{BinCos} & \textbf{Jaccard} & \textbf{SemRel} & \textbf{Ranked} & \textbf{TF-IDF} \\ \midrule \multirow{5}{*}{\rotatebox{90}{\textbf{Recomm. A}}} & \textbf{BinCos} & - & No & - & No & No \\ & \textbf{Jaccard} & Yes & - & Yes & - & - \\ & \textbf{SemRel} & - & No & - & No & No \\ & \textbf{Ranked} & Yes & - & Yes & - & No \\ & \textbf{TF-IDF} & Yes & - & Yes & Yes & - \\ \bottomrule \end{tabular} \end{table} \end{document} |
Echt helemaal geweldigquote:Op vrijdag 3 juli 2009 13:00 schreef Iblis het volgende:
Hier een oplossing, ik ben zelf niet zo'n fan van geroteerde tekst, maar vooruit (die rotatie vereist graphicx). Verder, en dat is een kwaal die de wereld ingebracht is door Microsoft Word, of misschien al Word-Perfect, is het helemaal niet gebruikelijk, traditioneel gezien, om veel lijnen in je tabellen te gebruiken. LaTeX-gebruikers zijn hier ook fan van, geen idee waarom, het is eigenlijk gewoon lelijk, onrustig en vies. Tot zover mijn ongezouten mening. Traditioneel geldt eigenlijk: Geen verticale lijnen in tabellen, en een minimum aan horizontale (en nooit een dubbele horizontale).
Je kunt daar natuurlijk altijd van afwijken met reden, maar liever niet. Ik heb het in dit geval wel gedaan, maar zélf had ik het niet gedaan. Speciaal voor jou stap ik van m'n principes af dus.Maar daarvoor gebruik ik dus booktabs, dat een \toprule, \midrule en \bottomrule kent. Die twee \multicolumn{1}{c}{} die je ziet zijn om de verticale lijn weg te krijgen in die cellen.
Hopelijk ben je het met me eens dat minder lijnen in ieder geval beter zijn (en ook iets meer witruimte om de kopjes).
Resultaat:
[ afbeelding ]
[ code verwijderd ]
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | ... \end{figure} \begin{figure][p!] ... \end{figure} \begin{table][p!] ... \end{table} \begin{table][p!] ... \end{table} |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 | afbeelding tabel PAGINA 2 afbeelding tabel |
[p!] heeft geen zin. [p] moet het gewoon doen. Je kunt een \clearpage doen, in plaats van een pagebreak. Een \clearpage zou alle achterstallige floats moeten produceren. Je kunt de package ‘placeins’ gebruiken, dat heeft het commando \FloatBarrier. Ik hoop dat dat genoeg is.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 21:25 schreef HuHu het volgende:
Ik heb nu iets als dit:
[ code verwijderd ]
Zowel de afbeeldingen als de tabellen zijn zo groot dat er 2 op één pagina passen. Alleen vind LaTeX het nu nodig om een afbeelding en tabel op één pagina te zetten, dus zo:
[ code verwijderd ]
Maar ik wil de 2 afbeeldingen samen op één pagina en de twee tabellen samen op één pagina. Een \newpage of \pagebreak ertussen wil niet helpen. Iemand een idee?
Normaliter zet LaTeX de kopteksten compleet in hoofdletters, niet in kleinkapitaal, gebruik je niet wat anders? Als je dat toch bedoelt, standaard kun je met \lowercase{...} een kleine letter forceren in de headers.quote:Op zondag 12 juli 2009 16:57 schreef Marlies82 het volgende:
Ik ben momenteel bezig om mijn proefschrift in Latex te schrijven. Hiervoor gebruik ik de book class en hierin worden de page headers automatisch in small caps gezet. Voor 1 hoofdstuk wil ik nu echter een aantal letters in normale, kleine letters hebben (dus niet alle headers van het document). Ik heb het geprobeerd met een \mbox{kleine letters}, maar dit werkt niet. Iemand enig idee?
Super, dat werkt prima! Bedankt!quote:Op zondag 12 juli 2009 20:40 schreef Iblis het volgende:
[..]
Normaliter zet LaTeX de kopteksten compleet in hoofdletters, niet in kleinkapitaal, gebruik je niet wat anders? Als je dat toch bedoelt, standaard kun je met \lowercase{...} een kleine letter forceren in de headers.
1 2 3 | \markboth{\MakeUppercase{\nomname}}{\MakeUppercase{\nomname}} \small{\printnomenclature[2cm]} |
1 |
Je kunt de .bst altijd in de directory zitten waar je document staat. Dan moet-ie die gebruiken. Maar welk platform gebruik je? Linux? Of Windows?quote:Op maandag 27 juli 2009 20:03 schreef Bigs het volgende:
Weet iemand misschien een Nederlandstalig alternatief voor apalike? De originele versie gebruikt bij meerdere auteurs het woord 'and' en ik zou dat graag vervangen door 'en'.
Nu zie ik in de .bst wel een FUNCTION {format.names} blok waar het gebeuren wordt gemaakt, maar volgens mij kan ik deze niet makkelijk overriden. Is het makkelijk om een fork van dit package te maken en op te nemen in mijn TeXlive installatie?
Ah dat is ook een goeie tip, ga ik proberen. Ik gebruik Mac OS X (met TeXlive + Textmate als editor).quote:Op maandag 27 juli 2009 20:11 schreef Iblis het volgende:
[..]
Je kunt de .bst altijd in de directory zitten waar je document staat. Dan moet-ie die gebruiken. Maar welk platform gebruik je? Linux? Of Windows?
Je kunt dan even hier lezen, ik dacht dat je altijd even texhash moest draaien. (In een Terminal.app)quote:Op maandag 27 juli 2009 20:58 schreef Bigs het volgende:
[..]
Ah dat is ook een goeie tip, ga ik proberen. Ik gebruik Mac OS X (met TeXlive + Textmate als editor).
Nou, de apalike.bst in mijn projectdirectory zetten was voldoende. Zowel pdfTeX als XeTeX gebruiken die direct. Het is nog niet optimaal (hij zet nog een , voor het woord 'en'), maar ik zit op de goede wegquote:Op maandag 27 juli 2009 21:28 schreef Iblis het volgende:
[..]
Je kunt dan even hier lezen, ik dacht dat je altijd even texhash moest draaien. (In een Terminal.app)
Oh ja, dat is natuurlijk serial-comma stijl. Dat zit ergens in die format.names ook... ik vind die BST-taal heel irritant, maar het is meestal wel uit te vinden door even die "," en ", " fragmentjes te veranderen.quote:Op maandag 27 juli 2009 22:10 schreef Bigs het volgende:
[..]
Nou, de apalike.bst in mijn projectdirectory zetten was voldoende. Zowel pdfTeX als XeTeX gebruiken die direct. Het is nog niet optimaal (hij zet nog een , voor het woord 'en'), maar ik zit op de goede weg
1 |
Met substack. Ik heb iets gekopieerd ui mijn eigen docjes, dan kom je er wel uit:quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 13:55 schreef zuiderbuur het volgende:
Hallo,
ik heb opnieuw een klein vraagje:
is het mogelijk om een nieuwe lijn in het subscript voor de indices van bijvoorbeeld een sommatie te nemen?
Ik vind dat dit bijvoorbeeld wat groot uitvalt, ik zou de voorwaarden voor a en b liever onder elkaar hebben:
[ code verwijderd ]
Met dank!
1 |
Iemand? Het kan toch niet dat latex dit niet toelaat? :@quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 13:55 schreef zuiderbuur het volgende:
Hallo,
ik heb opnieuw een klein vraagje:
is het mogelijk om een nieuwe lijn in het subscript voor de indices van bijvoorbeeld een sommatie te nemen?
Ik vind dat dit bijvoorbeeld wat groot uitvalt, ik zou de voorwaarden voor a en b liever onder elkaar hebben:
[ code verwijderd ]
Met dank!
1 |
1 |
1 |
Ah inderdaad! Zowel Iblis als VisitorQ zijn bedankt!quote:Op donderdag 6 augustus 2009 10:14 schreef Iblis het volgende:
Misschien dat ik dan (ook) niet snap wat je bedoelt, maar Visitor.Q's oplossing leek me wat jij wilde, dus:
[ code verwijderd ]
Of is dat het niet? Wat dat laatste betreft, \textbf zet je terug in text-mode en daarin werkt ^ niet, dus \textbf{a^b} werkt niet omdat a^b niet kan in text. Gelukkig is er daarom echter \mathbf{a^b}. Dat is dan ook aan te raden.
Ik heb het even nagezocht, het probleem is dat die omgevingen zelf als list worden geïmplementeerd onder de motorkap. Je eigenlijk een lijst met één item, en direct daarna begint weer een itemize, en LaTeX zet het net als deze lijst:quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 14:27 schreef zuiderbuur het volgende:
- als je in bijvoorbeeld een stelling direct met een opsomming begint, dan komt het eerste item onmiddellijk rechs van Lemma 1.11 bijvoorbeeld, de rest komt daaronder en meer naar links (zoals het hoort!) Dat lijkt toch nergens op? Wat vinden jullie daarvan? Bestaat er een nette oplossing voor?
1 2 3 4 5 6 7 8 | \item A \item \begin{itemize} \item C \item D \end{itemize} \item B \end{itemize} |
1 2 3 4 5 6 | \begin{itemize} \item Foo \item Bar \end{itemize} \end{lemma} |
Dat ligt denk ik aan de stijl die je gebruikt? Want in een standaard article class gebeurt dat niet, maar bij sommige tijdschriften wel. Als ik \subsection{Foo} Bar bar bar doe, dan komt Bar gewoon op een volgende regel.quote:- ik vind het ook lelijk dat als ik een subsectie begin, de eerste lijn onmiddellijk rechts van die titel begintOpnieuw: wat denken jullie?
![]()
Vreemd, maar het werkt!quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 14:49 schreef Iblis het volgende:
[..]
Ik heb het even nagezocht, het probleem is dat die omgevingen zelf als list worden geïmplementeerd onder de motorkap. Je eigenlijk een lijst met één item, en direct daarna begint weer een itemize, en LaTeX zet het net als deze lijst:
[ code verwijderd ]
Het is te voorkomen door zo je lemma te beginnen:
[ code verwijderd ]
De \noindent is nodig om de itemize ‘te openen’, en dan met \par kun je 't direct afsluiten.
[..]
Ik gebruik nu amsproc, dat durf ik zo snel niet veranderen want ik heb dat echt nodig. Mijn theorem-environments (zoals Lemma, Corollary,..) geven dan al foutmeldingen.quote:Dat ligt denk ik aan de stijl die je gebruikt? Want in een standaard article class gebeurt dat niet, maar bij sommige tijdschriften wel. Als ik \subsection{Foo} Bar bar bar doe, dan komt Bar gewoon op een volgende regel.
Als je die \noindent\par truc doet dan krijg je eenfoutmelding?quote:Op maandag 10 augustus 2009 16:31 schreef zuiderbuur het volgende:
[..]
Ik gebruik nu amsproc, dat durf ik zo snel niet veranderen want ik heb dat echt nodig. Mijn theorem-environments (zoals Lemma, Corollary,..) geven dan al foutmeldingen.![]()
Sorry ik heb je verkeerd geciteerd.quote:Op maandag 10 augustus 2009 16:35 schreef Iblis het volgende:
[..]
Als je die \noindent\par truc doet dan krijg je eenfoutmelding?
Dat lijkt me standaard bij die class, ook als ik de documentatie lees. Subsections worden niet op een aparte regel gezet.quote:Op maandag 10 augustus 2009 17:29 schreef zuiderbuur het volgende:
[..]
Sorry ik heb je verkeerd geciteerd.
Neen, dat met die itemize werkt prima, maar met die subsections die zo raar uitgelijnd zijn, zit ik nog in de problemen.
Jammer, misschien moet ik dan maar niet amsproc gebruiken, maar ik ben dat eigenlijk "gewoon"quote:Op maandag 10 augustus 2009 17:43 schreef Iblis het volgende:
[..]
Dat lijkt me standaard bij die class, ook als ik de documentatie lees. Subsections worden niet op een aparte regel gezet.
Ik had een bibiliografie die werkte, ik heb in mijn bibliografie een artikel MR2000 toegevoegd, en nu zeurt hij zowel over MR2000 als MR1000 dat vroeger geen problemen gaf.quote:This is BibTeX, Version 0.99c (Web2C 7.5.6)
The top-level auxiliary file: polarspaces.aux
The style file: plain.bst
Database file #1: mijntekst.bib
Warning--can't use both volume and number fields in MR1000
Warning--there's a number but no volume in MR2000
(There were 2 warnings)
Ik weet niet helemaal hoe ik dit moet lezen: Bedoel je dat als je amsproc niet gebruikt dat lemma & corollary e.d. dan wegmoeten? (Nee, dat is niet zo, je kunt ze zelf definiëren) of heb je er nu problemen mee?quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 10:51 schreef zuiderbuur het volgende:
Jammer, misschien moet ik dan maar niet amsproc gebruiken, maar ik ben dat eigenlijk "gewoon"Is het echt zo dat al mijn environments zoals Lemma, Corollary, .. dan weg moeten?
Hier zie ik de logica niet van in. Maar als je dat aanpast? Is het dan niet gewoon over?quote:Verder zit ik opnieuw met een probleem. Eigenlijk heb ik dit al vaak gehad, de logica ontgaat me:
Ik had een bibiliografie die werkte, ik heb in mijn bibliografie een artikel MR2000 toegevoegd, en nu zeurt hij zowel over MR2000 als MR1000 dat vroeger geen problemen gaf.
Wat doe ik fout??
In elk geval is het niet goed om echt verknocht te geraken aan die amsproc. Nu begint mijn tekst zo:quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 11:06 schreef Iblis het volgende:
[..]
Ik weet niet helemaal hoe ik dit moet lezen: Bedoel je dat als je amsproc niet gebruikt dat lemma & corollary e.d. dan wegmoeten? (Nee, dat is niet zo, je kunt ze zelf definiëren) of heb je er nu problemen mee?
[..]
Vervang ik die amsproc bovenaan door article, dan werkt dat dus niet meer.quote:\documentclass[11pt]{amsproc}
\usepackage{float, graphicx, amssymb, anysize, palatino, color,placeins}
\usepackage{mathabx}
\theoremstyle{plain}
\newtheorem{theorem}{Theorem}[section]
\newtheorem{lemma}[theorem]{Lemma}
\newtheorem{cor}[theorem]{Corollary}
\theoremstyle{definition}
\newtheorem{defn}[theorem]{Definition}
\newtheorem{construction}[theorem]{Construction}
\newtheorem{question}[theorem]{Question}
\newtheorem{corollary}[theorem]{Corollary}
\theoremstyle{remark}
\newtheorem{remark}[theorem]{Remark}
Hij blijft warnings geven, maar ie doet het wel uiteindelijk.... Nu zie ik dat hij die warning voor dat andere artikel al de hele tijd geeft. Eigenlijk is er dan geen probleem: het werkt. Die entries in de bibliografie zijn gewoon wat ik kopieer van matscinet, zoiets dus:quote:Hier zie ik de logica niet van in. Maar als je dat aanpast? Is het dan niet gewoon over?Wat voor type entries zijn MR1000 en MR2000?
quote:@article {MR1662116,
AUTHOR = {Coxeter, H. S. M.},
TITLE = {Whence does an ellipse look like a circle?},
JOURNAL = {C. R. Math. Acad. Sci. Soc. R. Can.},
FJOURNAL = {Comptes Rendus Math\'ematiques de l'Acad\'emie des Sciences.
La Soci\'et\'e Royale du Canada. Mathematical Reports of the
Academy of Science. The Royal Society of Canada},
VOLUME = {20},
YEAR = {1998},
NUMBER = {4},
PAGES = {124--127},
ISSN = {0706-1994},
MRCLASS = {51M04},
MRNUMBER = {MR1662116 (99g:51015)},
}
Amsproc includet zelf enkele ams-packages denk ik, normaliter heb je amsthm nodig om \newtheorem e.d. te kunnen gebruiken, dus \usepackage{amsthm} moet je er dan ook bijzetten (en misschien nog wat ams-packages). Misschien is \usepackage{amsmath} doen wel het makkelijkst.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 11:51 schreef zuiderbuur het volgende:
In elk geval is het niet goed om echt verknocht te geraken aan die amsproc. Nu begint mijn tekst zo:
[..]
Vervang ik die amsproc bovenaan door article, dan werkt dat dus niet meer.![]()
Dank je, dat zal ik eens bekijken.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 11:59 schreef Iblis het volgende:
[..]
Amsproc includet zelf enkele ams-packages denk ik, normaliter heb je amsthm nodig om \newtheorem e.d. te kunnen gebruiken, dus \usepackage{amsthm} moet je er dan ook bijzetten (en misschien nog wat ams-packages). Misschien is \usepackage{amsmath} doen wel het makkelijkst.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 | \[ \begin{array} {c c} a&b\\ c& d \end{array} \] \caption{ een test met een kleine figuur} \end{figure} |
Bedankt, voorlopig zal ik het bij [H] houdenquote:Op dinsdag 11 augustus 2009 16:58 schreef Iblis het volgende:
Dat kan ik niet beter beantwoorden dan ze hier doen.
En ik onderstreep nogmaals: een figure is een floating iets, dus die is ontworpen om weg te floaten, b.v. als er te weinig ruimte onderaan de pagina is.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | \[ \begin{array} {lllll} \forall \ell\in A:& (1, 0,0, \frac{(x^{n-1}+(-1)^n)(x^{n-2}-(-1)^n)}{x^2-1}-1&,(x+1)(x^{n-1}+(-1)^n)(x^{n-2}-(-1)^n)&,x^{2 n -1} - x(x^{n-1}+(-1)^n)(x^{n-2}-(-1)^n)),\\ \forall \ell\in B:& (1, 0,0,x^2\frac{ (x^{n-1}+(-1)^n)(x^{n-2}-(-1)^n)}{x^2-1}&,0&,x^{2 n-1}),\\ \forall \ell\in C:&(1, 0,0,x^2\frac{ (x^{n-1}+(-1)^n)(x^{n-2}-(-1)^n)}{x^2-1}-1&,x+1&,x^{2 n-1}-x).\\ \end{array} \] } |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 | \begin{figure}[H] \begin{tikzpicture}[ set/.style={shape=ellipse, inner sep=3pt, minimum width=2 cm,minimum height=0.8 cm, draw}, pijl/.style={->,>=stealth'}, lus/.style={->,>=stealth',min distance=8mm,looseness=20,loop,distance=80}, ] \matrix[matrix of nodes, every node/.append style={inner sep = 0pt, minimum width=1em,minimum height=4pt}, row sep={20pt}, column sep={3cm,between origins}] { |(a11)| & |(a12)| \\ |(a21)| & |(a22)| \\ |(a31)| & |(a32)| \\ }; \node[name=CLr, set, fit= (a11)(a21)(a31) ] {}; \node[above,distance=5] at (CLr.south west) {$A$}; \node[name=CLdmi, set, fit= (a12)(a22)(a32) ] {}; \node[above,distance=3] at (CLdmi.south east) {$B$}; \draw (a22) edge[pijl] node[above,midway]{$\beta$} (a21); \draw (a11) edge[lus] (a11); \draw (a31) edge[pijl] node[below,midway]{$\beta^{t}$} (a32); \end{tikzpicture} \end{figure} \end{center} |
1 2 | \node[above, xshift=-2mm, yshift=3mm] at (CLdmi.south east) {$B$}; |
1 2 | \node[label=above left:$B$, label distance=5mm] at (CLdmi.south east) {}; |
Met \addtocontents{toc}{....} kun je iets aan de table of contents toevoegen (de .toc file wordt uiteindelijk gewoon een latex-file namelijk), je kunt b.v. \addtocontents{toc}{\protect\clearpage} doen (die \protect moet omdat anders \clearpage te vroeg wordt uitgevoerd). Als je dat neerzet voor het foute hoofdstuk moet het goed gaan… let wel op dat de boel natuurlijk niet alsnog verschuift. Ik weet niet hoe je sowieso kunt voorkomen dat zoiets gebeurt, dus dit zou ik pas op het allerlaatst doen.quote:Op woensdag 19 augustus 2009 17:21 schreef Marlies82 het volgende:
1. Ik genereer automatisch een TOC die meerdere pagina's inneemt met \tableofcontents. Dit gaat op zich prima, maar op de laatste regel van de 1 pagina staat de titel van een hoofdstuk, terwijl de bijbehorende sections op de volgende bladzijde bovenaan terecht komen. Is het mogelijk om de titel van het hoofdstuk naar de volgende blz te forceren zodat het direct boven de sections staat?
fancyhdr heeft in de handleiding (pagina 20) een stukje over thumb-indexes (zo heet dat dus, of thumb tabs), en hoe je die kunt maken. Ook is er de package flowfram die je ervoor schijnt te kunnen gebruiken. Ook is er nog de thumb package. Ik heb verder met geen van alle packages ervaring.quote:2. Ik overweeg om misschien van die grijze vakjes in de rechtermarge toe te voegen, waarvan de hoogte op de pagina verschuift als functie van het hoofdstuk, zodat je vanaf de zijkant van het boek kunt zien welk hoofdstuk het is (sorry, ik heb geen idee hoe zoiets officieel heet). Is er een manier om dit makkelijk te doen in Latex? Als het erg ingewikkeld is dan laat ik het gewoon weg, het is meer om uit te proberen of het mooi staat.
1 2 3 4 5 6 | \begin{array} {cccc} A_{-1}^{-1}& A_{-1} ^0& A_{-1}^1&A_{-1}^2\\ \bigskip & A_{0}^0 & A_{0}^1 \\ \end{array} \] |
1 2 3 4 5 6 7 | \begin{array}{cccc} A_{-1}^{-1} & A_{-1} ^0 & A_{-1}^1 &A_{-1}^2 \\ \noalign{\vskip 2pt} & A_{0}^0 & A_{0}^1 \\ \end{array} \] |
Je kunt in principe gewoon opgeven welk lettertype listings moet gebruiken. Zeg dat je Java gebruikt:quote:Op maandag 31 augustus 2009 17:08 schreef CrustyClown het volgende:
Heeft er een van jullie hier een oplossing voor mijn probleem..
Ik gebruik de listing package voor het weergeven van mijn broncode. Echter in mijn teksten verwijs ik ook af en toe naar een type, variable, etc. Echter hiervoor gebruik ik texttt. MIjn probleem is dat de layout van beiden natuurlijk wat verschilt. Weet er iemand een oplossing, om ervoor te zorgen dat ze beiden dezelfde layout gebruiken (texttt en listing dus..)
1 2 | \lstset{language=Java, numbers=left, stepnumber=1, tabsize=4, basicstyle=\ttfamily, stringstyle=\itshape} |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 | \def\@endpart{% \vfil {\centering \raisebox{0pt}[0pt][0pt]{\includegraphics{plaatje}} \par } \pagebreak \if@twoside \if@openright \null \thispagestyle{empty}% \newpage \fi \fi \if@tempswa \twocolumn \fi} \makeatother |
1 |
1 2 | \part{Tweede deel} |
1 |
Voor wat? Standaard voetnoten?quote:Op donderdag 3 september 2009 18:29 schreef TubewayDigital het volgende:
wel de juiste package gebruikt?
nee, links naar websitesquote:Op donderdag 3 september 2009 18:39 schreef MeneerTim het volgende:
[..]
Voor wat? Standaard voetnoten?
Ah, ja, wel, ik gebruik een standaard thesis macro (classic thesis van Andre Miede) TeXShop voor de Mac, met als voordeel dat alle packages al geinstalleerd zijn. Het zijn er zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Kan ik gemakkelijk een package toevoegen wat de weergave van hyperlink verbeterd?quote:Op donderdag 3 september 2009 18:41 schreef TubewayDigital het volgende:
[..]
nee, links naar websites
1 |
1 |
Ik heb nu ale \htmladdnormallink verandert in een \url, veel gemakkelijker inderdaad. Maar het veranderd niets. Een url als http://www.foreignpolicy.com/story/cms.php?story_id=3865 leidt nog steeds tot problemen.quote:Op donderdag 3 september 2009 19:04 schreef Iblis het volgende:
Ik moet bekennen dat ik het commando
[ code verwijderd ]
In het geheel niet ken. Het lijkt iets met LaTeX2html te maken hebben? Gebruik je dat!? Ik gebruik altijd url. Simpelweg:
[ code verwijderd ]
Volgens mij gebruik je hyperref al, dus zou het zo moeten werken. Maar ik ken classicthesis niet echt.
1 2 3 4 5 6 7 | \usepackage{hyperref} \begin{document} Gewoon zo: \url{http://www.foreignpolicy.com/story/cms.php?story_id=3865} Hoi\footnote{Met een url \url{http://www.foreignpolicy.com/story/cms.php?story_id=3865}} \end{document} |
Als ik dat stukje code in een minimaal document zet, dan werkt het goed. Als ik het vervolgens in mijn scriptie zet dan krijg ik de foutmelding "Option clash for package hyperref". Volgens mij komt dat doordat de hyperrefs al geregeld zijn in het stukje:quote:Op donderdag 3 september 2009 19:39 schreef Iblis het volgende:
Dat gaat goed. Kun je ook zo'n minimaal document maken? Dus b.v. alleen je pre-amble en dan gewoon 1 regel met een vootnote met die url erin? En misschien is het wel de footnote die de boel kapot maakt, werkt het b.v. wel (zelfde url) gewoon in lopende tekst? Dan kan ik er eens naar kijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 | colorlinks=true, linktocpage=true, pdfstartpage=3, pdfstartview=FitV,% breaklinks=true, pdfpagemode=UseNone, pageanchor=true, pdfpagemode=UseOutlines,% plainpages=false, bookmarksnumbered, bookmarksopen=true, bookmarksopenlevel=1,% hypertexnames=true, pdfhighlight=/O,hyperfootnotes=true,%nesting=true,%frenchlinks,% urlcolor=webbrown, linkcolor=RoyalBlue, citecolor=webgreen, %pagecolor=RoyalBlue,% % uncomment the following line if you want to have black links (e.g., for printing) %urlcolor=Black, linkcolor=Black, citecolor=Black, %pagecolor=Black,% pdftitle={\myTitle},% pdfauthor={\textcopyright\ \myName, \myUni, \myFaculty},% pdfsubject={},% pdfkeywords={},% pdfcreator={pdfLaTeX},% pdfproducer={LaTeX with hyperref and classicthesis}% } |
Ja, alleen gecompliceerde urls geven problemen, volgens mij doordat urls met een = teken erin voor formules worden aangezien.quote:Op donderdag 3 september 2009 21:19 schreef TubewayDigital het volgende:
lukt het met eenvoudigere urls wel?
quote:Op vrijdag 4 september 2009 11:27 schreef MeneerTim het volgende:
Wellicht tragisch nieuws, maar nadat ik de preamble per ongeluk verwijderde en verving door de orginele preamble werkte het ineens wel. Ik ga nu even kijken of ik alle links kan fixen en of de fout dan terugkeert. Bedankt voor je hulp in ieder geval.
bepaalde zaken zijn in LaTex ontzettend lastig en ik ben bang dat jou laatste vraag daar 1 van is. Dan moet je echt gaan zitten kloten met de templates en weet ik veel. De kracht van LateX is nou net dat er al voor jou nagedacht is over layout, structuur en opmaak.quote:Op zondag 6 september 2009 18:34 schreef znarch het volgende:
ik ben opzoek naar een manier om in my footer 3 gekleurde rechthoeken te plaatsen met text erin. Dit zou kunnen met een simpele afbeelding, maar hoe kan ik ervoor zorgen dat bijv het paginanummer ook nog in zon rechthoek verschijnt ? Iemand een creatief idee ?
quote:Op zondag 6 september 2009 18:34 schreef znarch het volgende:
ik ben opzoek naar een manier om in my footer 3 gekleurde rechthoeken te plaatsen met text erin. Dit zou kunnen met een simpele afbeelding, maar hoe kan ik ervoor zorgen dat bijv het paginanummer ook nog in zon rechthoek verschijnt ? Iemand een creatief idee ?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 | \usepackage{colortbl} \usepackage{fancyhdr} \pagestyle{fancy} \cfoot{% \begin{tabular}{p{4cm} c p{4cm}} \cellcolor{red} \rule{0pt}{1cm} & % Gebruik raisebox om de verticale centrering goed te krijgen \cellcolor{green} \raisebox{.4cm}{\makebox[4cm]{\thepage}} & \cellcolor{blue} \end{tabular} } \begin{document} Hallo werleld! \end{document} |
1 2 3 4 | a\footnote{dit is een groot getal} & b \\ c & d \end{tabular} |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 | \title{Test} \author{Jan Kees \and Sjefke\\ Universiteit van Harderwijk \and Henk \and Piet\thanks{Heel erg bedankt}} \begin{document} \maketitle \end{document} |
1 |
1 2 3 4 5 6 | \centering \includegraphics[scale=0.40]{img/proces.png} \caption{Bla die bla.} \label{fig:proces} \end{figure} |
1 2 | \setlength{\scalefactor}{1cm} |
Met een koptekst, het makkelijkste is om fancyhdr te gebruiken.quote:Op maandag 28 september 2009 20:34 schreef Hondenbrokken het volgende:
Hoe krijg ik een bepaalde tekst bovenaan elke pagina?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 | \makeatletter \newif\if@myborderstar \def\mybordermatrix{\@ifnextchar*{% \@myborderstartrue\@mybordermatrix@i}{\@myborderstarfalse\@mybordermatrix@i*}% } \def\@mybordermatrix@i*{\@ifnextchar[{\@mybordermatrix@ii}{\@mybordermatrix@ii[()]}} \def\@mybordermatrix@ii[#1]#2{% \begingroup \m@th\@tempdima8.75\p@\setbox\z@\vbox{% \def\cr{\crcr\noalign{\kern 2\p@\global\let\cr\endline }}% \ialign {\hfil$##$\hfil\kern 2\p@\kern\@tempdima & % \hfil $##$\hfil && \quad\hfil $##$\hfil\crcr\omit\strut % \hfil\crcr\noalign{\kern -\baselineskip}#2\crcr\omit % \strut\cr}}% \setbox\tw@\vbox{\unvcopy\z@\global\setbox\@ne\lastbox}% \setbox\tw@\hbox{\unhbox\@ne\unskip\global\setbox\@ne\lastbox}% \setbox\tw@\hbox{% $\kern\wd\@ne\kern -\@tempdima\left\@firstoftwo#1\kern1pt% \global\setbox\@ne\vbox{\box\@ne\kern 2\p@}% \vcenter{\kern -\ht\@ne\unvbox\z@\kern-\baselineskip}% \kern-2\@tempdima\kern3\p@\right\@secondoftwo#1 $% }\null \;\vbox{\kern\ht\@ne\box\tw@}% \endgroup } \makeatother \begin{document} \begin{displaymath} \mybordermatrix[{[]}]{% 1 & 2 & 3 & \cr a & b & c & 1 \cr d & e & f & 2 \cr g & h & i & 3 \cr } \end{displaymath} \end{document} |
1 2 3 4 5 | A & = & 1 & a & = & 1 \\ B & = & 1 & b & = & 1 \\ C & = & 1 & c & = & 1 \\ \end{array} |
1 2 3 4 5 | A & = & 1 &&& a & = & 1 \\ B & = & 1 &&& b & = & 1 \\ C & = & 1 &&& c & = & 1 \\ \end{array} |
1 |
Heel erg bedankt.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 14:11 schreef Iblis het volgende:
Verder kun je denk ik altijd, in math, als die boel gaat plakken er wat witruimte tussen forceren, met b.v. \> of \quad
[ code verwijderd ]
[ afbeelding ]
1 2 3 4 5 6 7 8 | P=\mybordermatrix[{()}]{ A_0 & A_1 &A_2 & \cr 1 & 2 &2 & \quad E_0 \cr 1 & \frac{-1-\sqrt{5}}{2} & \frac{-1+\sqrt{5}}{2} &\quad E_1 \cr 1 & \frac{-1+\sqrt{5}}{2} & \frac{-1-\sqrt{5}}{2} &\quad E_2 \cr } \end{displaymath} |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | P=\mybordermatrix[{()}]{ A_0 & A_1 & A_2 & \cr 1 & 2 & 2 & \> \cr 1 & \frac{-1-\sqrt{5}}{2} & \frac{-1+\sqrt{5}}{2} & \cr 1 & \frac{-1+\sqrt{5}}{2} & \frac{-1-\sqrt{5}}{2} & \cr }\begin{array}{l} E_0 \\ E_1 \\ E_2 \\ \end{array} \end{displaymath} |
Hmm, ik denk dat ik het niet helemaal snap. Het klopt toch dat ik voor beide helften een minipage nodig heb?quote:Op donderdag 1 oktober 2009 15:36 schreef Iblis het volgende:
Had je al een positioneringsargument bij minipage gebruikt, dus b.v. \begin{minipage}[b]{..breedte..}
Het is een beetje tricky namelijk, er gebeurt het volgende: als je [b] opgeeft dan lijnt LaTeX de baselines (dus de regelbasis, d.w.z. g en j steken daar net doorheen, x staat er op) van de laatste 'regels' van die minipages uit.
Met [t] lijnt het de baselines van de eerste regels uit.
Maar, als je alléén een figuur hebt, dan is het meestal zo dat dat figuur zelf op de baseline staat. Dus je hebt eigenlijk één regel met een heel grote letter erop. Als je dat dan uitlijnt met de eerste regel van je andere minipage, dan verschuift het t.o.v. elkaar.
Je kunt dus een beetje cheaten door voor die figuur nog iets aan (onzichtbare) tekst te zetten. Of je kunt voor [b] kiezen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | \hfill \begin{minipage}[b]{.45\textwidth} \begin{center} \epsfig{file=mijnfiguur.png, scale=0.65} \end{center} \end{minipage} \hfill \begin{minipage}[b] {.45\textwidth} a=b\\ c=d\\e=f\\e=d \end{minipage} \hfill \end{figure} |
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |