zn kop stond me niet aan!quote:Op zondag 3 mei 2009 19:52 schreef JJdJ1984 het volgende:
[..]
Ik niet maar een collega welEcht te aso
1. eerst de rand helemaal volquote:Op zondag 3 mei 2009 19:49 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Oh ik dacht dat dat hele vierkant vol met beton moest, maar het is alleen die rand? Wat is het plan nou precies dan?
Kijk, dat zijn nog eens nuttige investeringen, Rotterdam komt het barbecueseizoen zo wel doorquote:Op zondag 3 mei 2009 19:38 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee. Ik ben wel bezig met het aanschaffen van een tweedehands Weber-BBQ. De onderhandelingen zijn gaande.
Toll! Berlijn is een geweldige stad. Maar toch altijd weer fijn om terug te zijn in 010quote:Op zondag 3 mei 2009 19:55 schreef TJDoornbos het volgende:
[..]
zn kop stond me niet aan!WSS hoe was het?
Ik geloof niet dat ik helemaal snap, maar ik zie het wel als het klaar is.quote:Op zondag 3 mei 2009 19:59 schreef SingleCoil het volgende:
[..]
1. eerst de rand helemaal vol
2. bewapening in de rand aanbrengen
3. rand volstorten
4. piepschuim over het midden leggen
5. bewapeing over de rest aanbrengen
6. de rest volstorten
7. een afdeklaag van ca. 2-3 cm over het geheel storten en afstrijken
8. leisteen er overheen leggen
we hebben nog wel wat te doen...
berlijn is zo'n prachtige stadquote:Op zondag 3 mei 2009 20:22 schreef WHATSHESAID het volgende:
[..]
Kijk, dat zijn nog eens nuttige investeringen, Rotterdam komt het barbecueseizoen zo wel door.
[..]
Toll! Berlijn is een geweldige stad. Maar toch altijd weer fijn om terug te zijn in 010
Zou hij in Duitsland op die bruiloft zijn uitgehuwelijkt?quote:Op zondag 3 mei 2009 19:30 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Oh hai, leef je nog?
Ik mis Goeroe trouwens.
Ik hoop het niet.quote:Op zondag 3 mei 2009 21:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zou hij in Duitsland op die bruiloft zijn uitgehuwelijkt?
Ik ben er zelf vorig jaar begin januari geweest, toen het sneeuwde en constant onder 0 was. Nu was ik er 4 dagen met 26 graden, hele andere stad! Maar wel echt ontzettend leuk, lekker ontbijten en dineren op terrasjes voor weinig geld inquote:Op zondag 3 mei 2009 21:00 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
berlijn is zo'n prachtige stadwij zijn er een keer rond kerst geweest, maar ik wil ook nog een keer in de zomer.
Veel mooie dingen gezien zeker?
Oh, schuiven die dingen nog wat 2e-hands dan?quote:Op zondag 3 mei 2009 19:38 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee. Ik ben wel bezig met het aanschaffen van een tweedehands Weber-BBQ. De onderhandelingen zijn gaande.
Ze gaan lang mee en blijven mooi. Ik heb nu geboden op een Weber One Touch Platinum. Ik had vijftig euro geboden en hij wil vijfenzeventig. Ik heb gezegd dat ik daarmee akkoord ga als 'ie 'm even langsbrengt (hij woont in R'dam).quote:Op zondag 3 mei 2009 22:40 schreef Metatron het volgende:
[..]
Oh, schuiven die dingen nog wat 2e-hands dan?
Een rooiequote:Op zondag 3 mei 2009 22:54 schreef Isegrim het volgende:
Wat voor eentje heb je?
Ik heb werkelijk geen idee.quote:
Ik heb er niet eens 10 voor betaald, maar gekregenquote:Op zondag 3 mei 2009 23:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat is de motivatie achter het meer dan 10 euro betalen voor een bbq?
quote:
Zoiets heb ik ook gehad. Als je door het oerwoud heen de achterkant van m'n tuin kan vinden, kun je de resten vast nog terugvindenquote:Op maandag 4 mei 2009 00:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
De beste bbq die ik ooit misbruikt heb, bestond uit 20 bakstenen en een rekje.
Ideaal, blijft eeuwig warm, goed voor het poffen van aardappels, onderhoudsvriendelijk, en kan niet omvallen
Hey, de kleur is OOK belangrijk hoor!quote:Op maandag 4 mei 2009 00:06 schreef ebeaydojraes het volgende:
[..]
![]()
![]()
![]()
Dat was mijn broer zijn reactie op de vraag wat voor auto hij had, nadat allemaal vrienden op vakantie heul bijzonder deden over hun auto en hoe hard ze wel niet gaan en wat voor motor er al dan wel niet in zit e.d.
een kuil in de grond met 2 bakstenen en een rekje werkt ookquote:Op maandag 4 mei 2009 00:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
De beste bbq die ik ooit misbruikt heb, bestond uit 20 bakstenen en een rekje.
Ideaal, blijft eeuwig warm, goed voor het poffen van aardappels, onderhoudsvriendelijk, en kan niet omvallen
Bouw er anders zo 1 in het parkquote:Op maandag 4 mei 2009 00:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
De beste bbq die ik ooit misbruikt heb, bestond uit 20 bakstenen en een rekje.
Ideaal, blijft eeuwig warm, goed voor het poffen van aardappels, onderhoudsvriendelijk, en kan niet omvallen
Als het niks wordt met die Marktplaats-gozer, wil ik 'm wel van je overnemen en dan hoef je 'm wmb niet schoon te maken, doe ik zelluf wel.quote:Op zondag 3 mei 2009 22:59 schreef Metatron het volgende:
[..]
Ik heb werkelijk geen idee.
Even Googlen: http://www.amazon.com/Weber-441001-Touch-Silver-Kettle/dp/B00004RALW/ref=pd_lpo_k2_dp_k2a_2_img?pf_rd_p=304485601&pf_rd_s=lpo-top-stripe-2&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B00004RALR&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1P87BMA4QSG3KVFP76KW
Maar dan rood. Dus.
Kwaliteit. Niet alleen qua duurzaamheid, maar ook qua bereiding van het voedsel. De vorm van een Weber is optimaal voor de garing van het vlees (de deksel is essentieel) en je kunt 'm ook gebruiken voor indirect grillen en roken (en dat lukt je niet met een wegwerp-BBQ):quote:Op zondag 3 mei 2009 23:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat is de motivatie achter het meer dan 10 euro betalen voor een bbq?
Bron: http://selwerd.nl/~jeroen/dummie2.html#directquote:Indirect grillen
Een goede vuistregel is dat stukken vlees of vis die je in een gemiddeld hete oven kunt braden, geschikt zijn voor de indirecte grill.
Deze methode kan alleen met een barbecue met kap en duurt tussen een half uur en drie uur.
Het is slow en low garen, je zorgt dat de kolen niet direct onder je vlees of vis liggen.
Je kunt wel beginnen met een korstje te grillen boven de kolen.
Daarna schuif je het vlees of de vis naar het gedeelte waar geen kolen liggen.
Onder je gerecht ligt dan een druippan om het vocht op te vangen.
Het is van belang je gerecht vochtig te houden, zodat het eindresultaat niet te droog wordt (duh).
Dit doe je door regelmatig te draaien en olie of een mopsaus te gebruiken met een kwast.
Zorg dat je niet te heet begint, dan gaart het gerecht te snel (droog of taai) en de korst kan te donker worden.
De beste manier is om met 10 kooltjes te beginnen en deze gedurende het gaarproces aan te vullen. De beste temperatuur is rond de 150 graden C.
Gerechten waarbij deze methode geschikt is: kip
* Hele kip of kippenpoten
* Hele kalkoen
* Wild gevogelte of konijn
* lamsbout of reebout
* Hele vis, zoals zeebaars of dorade
* Spare-ribs
* Grote delen van haarwild, zoals een hertenrack
* Grotere stukken rund- en kalfsvlees zoals entrecote, ossehaas en rosbief
De laatste categorie wordt niet geheel gegaard, maar medium gehouden.
De indirecte methode is ook erg geschikt voor het toevoegen van rooksmaak door houtsnippers en kruiden.
ga werkenquote:
Je hebt ook voor 10-20 euro een barbeque met deksel (hoewel dat weber ding dat metatron poste met de huidige dollarkoers ook net 40 euro is, das toch ruim 100 minder dan die waar jij het over hadquote:Op maandag 4 mei 2009 07:50 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Kwaliteit. Niet alleen qua duurzaamheid, maar ook qua bereiding van het voedsel. De vorm van een Weber is optimaal voor de garing van het vlees (de deksel is essentieel) en je kunt 'm ook gebruiken voor indirect grillen en roken (en dat lukt je niet met een wegwerp-BBQ):
[..]
Bron: http://selwerd.nl/~jeroen/dummie2.html#direct
De gemiddelde Nederlander kan sowieso niet BBQ-en. Als je wilt weten wat BBQ echt is, moet je eens naar Texas gaan. Beef brisket.
Nu je mij er op wijst zie ik hem liggen jaquote:Op maandag 4 mei 2009 13:15 schreef TJDoornbos het volgende:
iemand mn nieuwe schip naast KPN-gebouw al gezien?
Als jij denkt dat een BBQ van 10 euro net zo goed is, dan koop jij er toch eentje van 10 euro? Geen bezwaar tegen en ik ga ook niet een hele discussie aan hierover.quote:Op maandag 4 mei 2009 10:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Je hebt ook voor 10-20 euro een barbeque met deksel (hoewel dat weber ding dat metatron poste met de huidige dollarkoers ook net 40 euro is, das toch ruim 100 minder dan die waar jij het over had), een wegwerp bbq is 1,99 bie de lidl
![]()
Bij Amerikanen, en dan vooral Texas en andere 'redneck' staten, heb ik vooral het beeld dat 'meer is beter' het toverwoord is, en niet zo zeer wat ze eten...![]()
Maar goed, ik ben alleen in New York geweest, en daar heb ik geen barbecue gezien
Waar ben je wezen kijken?quote:Op maandag 4 mei 2009 17:45 schreef FJD het volgende:
Donderdag bij een drietal huisjes kijken in RotterdamBen benieuwd of het wat is.
Donderdagquote:
Ik ben ook niet op het Stadhuisplein, maar ik vind dat niet weird.quote:Op maandag 4 mei 2009 20:03 schreef ebeaydojraes het volgende:
hmzz. ik ben niet op stadhuisplein.... *weird*...
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |