abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_85311811
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 14:54 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb hier(Balkan) een kilo grof maïsmeel weten te scoren, eens kijken of ik het cake-achtige maisbrood van hier kan namaken.
Let er wel op dat er in mais geen gluten zit, dus als je het puur gebruikt, krijg je waarschijnlijk een baksteenachtige toestand.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  † In Memoriam † woensdag 18 augustus 2010 @ 22:35:24 #252
91830 MaximusTG
pi_85454297
Heb gisteren zelf naanbroodjes gebakken. Super simpel! Heb dit recept gebruikt:

!

Heb zelf geen cups, dus eerst de hoeveelheden uit filmpje opgeschreven, en omgezet naar grammen door op internet te zoeken naar overeenkomend gewicht bloem. Voor water is het makkelijk, maar bloem is wat lastiger. Er moest ook wel wat meer bij dan ik had uitgerekend. Vond het alleen beetje raar dat er en gist en bakpoeder bij moest.
Een ding alleen, in het filmpje zegt ze dat je je handen wat nat moet maken als je de deeglapjes op je baksteen legt. Dat kun je dus beter niet doen. De eerste 3 plakten ze erg aan de baksteen waardoor ze niet omhoogkwamen en opzwollen. De tweede lading heb ik met een broodschieter bedekt met wat maismeel erin gedaan. Dat ging een stuk beter, en die werden net zoals in het filmpje. Had alleen geen ghee, dus heb er wat gesmolten boter opgesmeerd. Erg lekker! Helaas geen foto's, ze waren te snel op ;).
  Moderator donderdag 19 augustus 2010 @ 11:50:45 #253
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_85467422
Weer een Zwitsers variantje:







Die heeft een rijstijd van 3 uur in de 1e rijs en daarna minimaal 1,5 uur op de plaat rijzen, dan scheurt hij zo mooi open.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_85468264
vraagje, ik gebruik dit recept: klik wat heel erg lekker brood maakt :9~ maar nu vroeg ik mij af: kan ik voor t preferment ipv alleen tarwebloem ook volkorenmeel of deels tarwebloem/deels volkorenmeel gebruiken?

Voor het deeg verder maken heb ik vorige keer 300 gr volkorenmeel en 200 gr bloem gebruikt maar vroeg mij dus af of het uitmaakt als je de bloem in t preferment vervangt (of deels vervangt) door meel.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 19 augustus 2010 @ 12:17:16 #255
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_85468404
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 12:12 schreef DarkElf het volgende:
vraagje, ik gebruik dit recept: klik wat heel erg lekker brood maakt :9~ maar nu vroeg ik mij af: kan ik voor t preferment ipv alleen tarwebloem ook volkorenmeel of deels tarwebloem/deels volkorenmeel gebruiken?

Voor het deeg verder maken heb ik vorige keer 300 gr volkorenmeel en 200 gr bloem gebruikt maar vroeg mij dus af of het uitmaakt als je de bloem in t preferment vervangt (of deels vervangt) door meel.
dat moet prima kunnen. Ik maak regelmatig preferment met volkorenmeel. Ik heb geen idee of de smaak zich heel anders ontwikkeld met volkorentarwe ten opzichte van tarwebloem, afgezien van dat het sowieso anders smaakt natuurlijk...
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_85468423
ik dacht ook dat t kon hoor, iig wilde ik het vanavond gewoon doen en dan zie ik morgen wel ;) ...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85501657
Volkorenpreferment staat te staan, ben benieuwd wat t gaat worden vanavond.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85521779
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 11:50 schreef djkoelkast het volgende:
Weer een Zwitsers variantje:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Die heeft een rijstijd van 3 uur in de 1e rijs en daarna minimaal 1,5 uur op de plaat rijzen, dan scheurt hij zo mooi open.
Ziet er mooi uit! Hedde ge een recept?
  Moderator vrijdag 20 augustus 2010 @ 19:51:24 #259
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_85522805
Dit: http://typicalswiss.nl/contents/nl/p300.html
maar dan met 10% kokosvezel er door, beetje kokosolie en verse gist ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_85525408


Volkorenlandbrood, morgenochtend weet ik of hij smaakt :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85537222
vanmorgen dus gegeten, lekkere smaak en goeie textuur, vonden wij dan :)

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85537233
lees trouwens op internet veel dat mensen rijsmandjes gebruiken, heeft dat echt veel nut? Ik gebruik ze niet en vouw mijn deeg in een , min of meer, batard vorm en het ziet er eigenlijk zo uit als op de foto van t hele broodje...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85537262
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 09:00 schreef DarkElf het volgende:
lees trouwens op internet veel dat mensen rijsmandjes gebruiken, heeft dat echt veel nut? Ik gebruik ze niet en vouw mijn deeg in een , min of meer, batard vorm en het ziet er eigenlijk zo uit als op de foto van t hele broodje...
Ik vorm het met de hand en zet er een grote pan op z'n kop overheen tijdens het rijzen. Gaat perfect.
pi_85538724
is dit topic alleen voor 'brood brood', of ook voor zaken als turks brood, ciabatta, focaccia en zulks? :@
Ja doei.
  Moderator zaterdag 21 augustus 2010 @ 12:17:55 #265
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_85540042
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 08:58 schreef DarkElf het volgende:
vanmorgen dus gegeten, lekkere smaak en goeie textuur, vonden wij dan :)

[ afbeelding ]
Die ziet er heel goed uit! Dat is de structuur waar ik altijd naar op zoek ben, maar het verschilt nogal eens ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_85543139
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 09:00 schreef DarkElf het volgende:
lees trouwens op internet veel dat mensen rijsmandjes gebruiken, heeft dat echt veel nut? Ik gebruik ze niet en vouw mijn deeg in een , min of meer, batard vorm en het ziet er eigenlijk zo uit als op de foto van t hele broodje...
Je kunt iets dunner deeg gebruiken dat zonder mandje teveel gaat uitlopen (maar ook niet te dun, want dan zit je mandje onder de zooi).
Verder hoor ik wel eens dat het goed zou zijn dat er van alle kanten lucht bij het brood kan komen, maar van dat effect merk ik eerlijk gezegd niets. De primaire reden voor mij om een mandje te gebruiken is de mooi circelstructuur die je dan op je brood krijg.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_85545608
Ik ben bezig om krentenbollen te maken!

Heb net bolletjes gevormd, zometeen nog een keer vormen en dan de tweede rijs.
Ben erg benieuwd hoe het wordt!
pi_85548587
Ik ben erg tevreden!

:9



pi_85550260
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 11:11 schreef motorbloempje het volgende:
is dit topic alleen voor 'brood brood', of ook voor zaken als turks brood, ciabatta, focaccia en zulks? :@
Voor ciabatta ontving ik net een recept met preferment, dus dat lijkt me ontopic.
quote:
Ciabatta Italian Hearth Bread

Poolish (the starter dough)

By weight

300 g general purpose flour (Caputo Tipo 00 works well)
300 g room temperature water
1 g (pinch) yeast

By volume

2 1/4 cups general purpose flour (Caputo Tipo 00 works well)
1 1/4 cups room temperature water
1/8 tsp yeast

Mix to a pancake batter consistency, cover with plastic wrap and let ferment for 3-4 hours, or overnight. Refrigerate after 3-4 hours.

The Finished Bread

By weight

The poolish, plus:
700 g flour
20 g salt
9 g yeast
430 g water (73% final hydration)

By volume

The poolish, plus:
2 7/8 cups flour
1 Tbs salt
1 1/4 tsp yeast
1/2 cup water

Mix the dough until it is well hydrated (it is very sticky).

Stretch and fold (like a letter) and let rest covered with plastic for 30 minutes.

Stretch and fold again, and let rest for 1 1/2-2 hours covered. (The stretch and fold lines up the gluten to give the dough structure.)

Cut the ball into 3 pieces, and stretch into the final shape.

Proof for 1 hour, then bake at 500ºF (plus or minus) until the internal temperature reaches 205ºF.

It’s a very moist dough, and you don’t slash it. The final shape looks almost like a dog bone, and the final bread is crusty, with big holes in the crumb.
Uit de nieuwsbrief van Forno Bravo.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_85553772
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 12:17 schreef djkoelkast het volgende:

[..]



Die ziet er heel goed uit! Dat is de structuur waar ik altijd naar op zoek ben, maar het verschilt nogal eens ;)
Dat heeft veelal te maken met luchtvochtigheid. Doe je niets aan zonder klimaatbeheersing. De ene keer heb je goed deeg en de andere keer een te vochtig, of te droog deeg, met exact dezelfde ingrediënten. Je bakt trouwens prachtige broden, djkoelkast.
pi_85553832
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 18:33 schreef LieLie het volgende:
Ik ben erg tevreden!

:9

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Zien er prachtig uit. :9
  zondag 22 augustus 2010 @ 15:51:08 #272
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_85572565
ik heb inmiddels al een paar lekkere broden gebakken, maar ik eet nu brood van de bakker die hier altijd op de markt staat en die is toch duidelijk lekkerder dan mijn eigen. Ik kan er alleen mijn vinger niet op leggen wat het precies is... Is overigens ook de enige bakker tot nu toe waar ik het brood echt lekker vind.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 22 augustus 2010 @ 15:58:09 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85572803
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 15:51 schreef -Mellow- het volgende:
ik heb inmiddels al een paar lekkere broden gebakken, maar ik eet nu brood van de bakker die hier altijd op de markt staat en die is toch duidelijk lekkerder dan mijn eigen. Ik kan er alleen mijn vinger niet op leggen wat het precies is... Is overigens ook de enige bakker tot nu toe waar ik het brood echt lekker vind.
Waarom vertel je die bakker niet dat je een amateur broodbakker bent en graag eens een week of wat stage wilt lopen bij een echte bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85572905
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 15:51 schreef -Mellow- het volgende:
ik heb inmiddels al een paar lekkere broden gebakken, maar ik eet nu brood van de bakker die hier altijd op de markt staat en die is toch duidelijk lekkerder dan mijn eigen. Ik kan er alleen mijn vinger niet op leggen wat het precies is... Is overigens ook de enige bakker tot nu toe waar ik het brood echt lekker vind.
Te weinig zout? Als ik minder lekker brood bak, is dat meestal omdat ik het zout ben vergeten.


quote:
Op zondag 22 augustus 2010 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom vertel je die bakker niet dat je een amateur broodbakker bent en graag eens een week of wat stage wilt lopen bij een echte bakken.
Dat zou ik ook wel willen doen, maar dan niet bij een Nederlandse bakker (of het moet die uit de Haarlemmerstraat in A'dam zijn). Liever bij een willekeurige Franse boulangerie of een mooie Bäckerei.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 22 augustus 2010 @ 16:03:38 #275
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_85572955
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom vertel je die bakker niet dat je een amateur broodbakker bent en graag eens een week of wat stage wilt lopen bij een echte bakken.
dat zou wel leuk zijn ja. Alleen heb ik daar voorlopig geen tijd voor
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 22 augustus 2010 @ 16:04:40 #276
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_85572993
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 16:02 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Te weinig zout? Als ik minder lekker brood bak, is dat meestal omdat ik het zout ben vergeten.
[..]

Dat zou ik ook wel willen doen, maar dan niet bij een Nederlandse bakker (of het moet die uit de Haarlemmerstraat in A'dam zijn). Liever bij een willekeurige Franse boulangerie of een mooie Bäckerei.
ik doe altijd 2 theelepels op 500g bloem
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 22 augustus 2010 @ 16:04:50 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85572999
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 16:02 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Te weinig zout? Als ik minder lekker brood bak, is dat meestal omdat ik het zout ben vergeten.
[..]

Dat zou ik ook wel willen doen, maar dan niet bij een Nederlandse bakker (of het moet die uit de Haarlemmerstraat in A'dam zijn). Liever bij een willekeurige Franse boulangerie of een mooie Bäckerei.
Eerst in een NL Bakkerij, dan in Frankrijk en daarna bij een top bakker in Zuid Duitsland.
Het is een mooi (en zwaar) vak.
Als je dat doet zou ik zeker me zeker goed informeren wie goede bakkers zijn, en hou er rekening mee dat je bv in Duitsland aan een paar weken niet genoeg hebt om het te leren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 augustus 2010 @ 16:05:14 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85573013
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 16:03 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

dat zou wel leuk zijn ja. Alleen heb ik daar voorlopig geen tijd voor
Geen vakanties?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 augustus 2010 @ 16:07:55 #279
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_85573085
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen vakanties?
over een week vertrek ik voor 10 maanden naar Latijns-amerika. Wellicht iets voor daarna, ik vind het eigenlijk wel een goed idee. :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 22 augustus 2010 @ 16:12:22 #280
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_85573212
ik denk trouwens dat t m in de structuur zit. Misschien kneed ik het niet lang genoeg? Ik doe altijd iets van 10 minuten. Na het rijzen doe ik het of meteen in een cakeblik en laat ik het nog even staan tijdens het verwarmen van de oven, of ik vorm er zelf een brood van en laat het dan nog eens ca. 30 minuten rijzen voor het de oven in gaat.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_85573264
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 16:04 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ik doe altijd 2 theelepels op 500g bloem
Normaal is ongeveer 1,8% tot 2,0% zout ten opzichte van de hoeveelheid bloem. Als je zonder preferment werkt en het maar kort laat rijzen, is iets meer zout nodig om toch smaak te krijgen.

2% komt bij 500 g neer op 10 gram zout. 2 theelepels is iets van 6 gram, denk ik. Misschien moet je eens een derde theelepel proberen (of het zout proberen te wegen, als je weegschaal dat aankan)

quote:
Op zondag 22 augustus 2010 16:12 schreef -Mellow- het volgende:
ik denk trouwens dat t m in de structuur zit. Misschien kneed ik het niet lang genoeg? Ik doe altijd iets van 10 minuten. Na het rijzen doe ik het of meteen in een cakeblik en laat ik het nog even staan tijdens het verwarmen van de oven, of ik vorm er zelf een brood van en laat het dan nog eens ca. 30 minuten rijzen voor het de oven in gaat.
Hoe lang laat je je brood in totaal rijzen (zeg maar de tijd tussen het toevoegen van gist en het in de oven gaan)?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_85573302
mijn volkorenbroden van vrijdag laat ik een half uur rijzen, dan haal ik de lucht er voorzichtig uit, maak weer een losse bol en laat het weer minstens 30 min rijzen. Dan verdeel ik het in delen als ik de lucht er weer voorzichtig uitgedrukt heb.... die laat ik een 15 minuten liggen. dan vorm ze ik in hun vorm en laat ze rijzen tot ze 50% groter zijn of zo'n anderhalf uur en daarna bak ik...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 22 augustus 2010 @ 16:21:22 #283
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_85573455
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 16:14 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Normaal is ongeveer 1,8% tot 2,0% zout ten opzichte van de hoeveelheid bloem. Als je zonder preferment werkt en het maar kort laat rijzen, is iets meer zout nodig om toch smaak te krijgen.

2% komt bij 500 g neer op 10 gram zout. 2 theelepels is iets van 6 gram, denk ik. Misschien moet je eens een derde theelepel proberen (of het zout proberen te wegen, als je weegschaal dat aankan)
[..]

Hoe lang laat je je brood in totaal rijzen (zeg maar de tijd tussen het toevoegen van gist en het in de oven gaan)?
1 theelepel = 5 gram. Dat van die 2% wist ik. En meestal gebruik ik wel preferment.

Ik voeg de gist al toe bij het preferment, soms alles, soms een deel. Dat laat ik dan een nachtje staan, vervolgens rest van de ingredienten erbij. Dan laat ik het 1,5 tot 2 uur rijzen. Dan in blik de oven in. En soms na die 1,5/ 2 uur dus het brood vormen zonder blik en dan nog een half uur rijzen voor het de oven in gaat.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 22 augustus 2010 @ 16:22:17 #284
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_85573486
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 16:15 schreef DarkElf het volgende:
mijn volkorenbroden van vrijdag laat ik een half uur rijzen, dan haal ik de lucht er voorzichtig uit, maak weer een losse bol en laat het weer minstens 30 min rijzen. Dan verdeel ik het in delen als ik de lucht er weer voorzichtig uitgedrukt heb.... die laat ik een 15 minuten liggen. dan vorm ze ik in hun vorm en laat ze rijzen tot ze 50% groter zijn of zo'n anderhalf uur en daarna bak ik...
zal het deze week eens op die manier proberen
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 22 augustus 2010 @ 16:28:09 #285
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_85573651
het kan trouwens ook komen omdat ik er altijd wat zonnebloemolie bij doe. Ik lees net in mijn "bijbel" (McGee) dat olie het gluten verzwakt. Net als suiker. Ik doe ook altijd een klein schepje suiker om de gist te activeren. Misschien ook eens zonder olie en suiker proberen.

edit: suiker verzwakt alleen bij meer dan 10% t.o.v. de hoeveelheid bloem, dus dat moet niet uitmaken.
Preferment zorgt ook voor een zwakker gluten.

[ Bericht 27% gewijzigd door -Mellow- op 22-08-2010 16:34:36 ]
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 22 augustus 2010 @ 17:04:11 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85574644
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 16:28 schreef -Mellow- het volgende:
het kan trouwens ook komen omdat ik er altijd wat zonnebloemolie bij doe. Ik lees net in mijn "bijbel" (McGee) dat olie het gluten verzwakt. Net als suiker. Ik doe ook altijd een klein schepje suiker om de gist te activeren. Misschien ook eens zonder olie en suiker proberen.

edit: suiker verzwakt alleen bij meer dan 10% t.o.v. de hoeveelheid bloem, dus dat moet niet uitmaken.
Preferment zorgt ook voor een zwakker gluten.
Suiker hoeft niet, zeker niet als je prefermenten en verse gist gebruikt, maar ook droge gist kan zonder. Verder snap ik nooit waarom mensen vetten aan hun brood toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 augustus 2010 @ 17:10:14 #287
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_85574802
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Suiker hoeft niet, zeker niet als je prefermenten en verse gist gebruikt, maar ook droge gist kan zonder. Verder snap ik nooit waarom mensen vetten aan hun brood toevoegen.
maakt het smeuiger, minder droog en duurt het langer voor het oudbakken wordt. Maar ik zal eens kijken wat het verschil is zonder.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_85577456
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eerst in een NL Bakkerij, dan in Frankrijk en daarna bij een top bakker in Zuid Duitsland.
Het is een mooi (en zwaar) vak.
Als je dat doet zou ik zeker me zeker goed informeren wie goede bakkers zijn, en hou er rekening mee dat je bv in Duitsland aan een paar weken niet genoeg hebt om het te leren.
Misschien over een jaartje of 4, 5. Eerst nog een paar jaar werken totdat ik financieel enigszins binnen ben. Daarna komt dat boerderijtje in de Ardennen en heb ik ook tijd voor dit soort geintjes.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_86869273
Bij gebrek aan andermans broodbakavonturen, een kikje en mijn resultaat van vandaag.

Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 26 september 2010 @ 19:39:33 #290
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_86871086
quote:
Op zondag 26 september 2010 18:52 schreef stavromulabeta het volgende:
Bij gebrek aan andermans broodbakavonturen, een kikje en mijn resultaat van vandaag.

[ afbeelding ]
Wow ziet er prachtig uit :9
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  maandag 27 september 2010 @ 15:50:50 #291
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_86903342
en vandaag een simpel wit brood gebakken in nieuwe stoom oven, dat rijzen ging daarin echt mega super, ik ben er erg blij met het resultaat *O*
Ik had hem iets te diep ingesneden voor mijn gevoel maar moet zeggen, het pakte positief uit.

met flits trouwens.. en dan nu zonder flits

en doorsnede.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_86904610
Ziet er goed uit MisHobje!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 27 september 2010 @ 16:23:59 #293
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_86904780
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 18:33 schreef LieLie het volgende:
Ik ben erg tevreden!

:9

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
zou ik het recept mogen? ziet er zo lekker uit die wil ik graag maken :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  maandag 27 september 2010 @ 17:17:37 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86907227
Stoom geeft een mooie korst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 september 2010 @ 17:57:50 #295
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_86909004
ik verlang zo naar zelfgebakken brood ;(
Hier op Cuba is het brood echt te smerig voor woorden.

Geloof dat ik maar niet meer in dit topic moet komen voorlopig....
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 27 september 2010 @ 18:03:34 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86909187
quote:
Op maandag 27 september 2010 17:57 schreef -Mellow- het volgende:
ik verlang zo naar zelfgebakken brood ;(
Hier op Cuba is het brood echt te smerig voor woorden.

Geloof dat ik maar niet meer in dit topic moet komen voorlopig....
Goed brood in de tropen heb je alleen in voormalige franse kolonien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 september 2010 @ 18:56:43 #297
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_86911280
quote:
Op maandag 27 september 2010 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed brood in de tropen heb je alleen in voormalige franse kolonien.
Klopt ja, brood is hier niet echt een ding. Maar in veel landen zijn er alternatieven (tortillas e.d.) hier komt men niet verder dan oudbakken droge rommel :')

Sowieso is het culinair gezien nogal een treurige boel hier. Ik probeer CUL dan ook een beetje te vermijden om mezelf niet zo te kwellen :P
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 27 september 2010 @ 22:05:32 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86921616
quote:
Op maandag 27 september 2010 18:56 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Klopt ja, brood is hier niet echt een ding. Maar in veel landen zijn er alternatieven (tortillas e.d.) hier komt men niet verder dan oudbakken droge rommel :')

Sowieso is het culinair gezien nogal een treurige boel hier. Ik probeer CUL dan ook een beetje te vermijden om mezelf niet zo te kwellen :P
Cuba is sowieso een treurige bedoeling
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86923108
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Suiker hoeft niet, zeker niet als je prefermenten en verse gist gebruikt, maar ook droge gist kan zonder. Verder snap ik nooit waarom mensen vetten aan hun brood toevoegen.
Niet iedereen heeft een grote vriezer mischien?
Vet zorgt er voor dat het brood gewoon langer vers blijft.

Kan je oplossen natuurlijk door als het deeg klaar is om het te verdelen en dan in de vriezer te doen, maar goed.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  dinsdag 28 september 2010 @ 14:20:16 #300
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_86941107
quote:
Op maandag 27 september 2010 22:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Cuba is sowieso een treurige bedoeling
Dat ook ja. Typisch geval van vergane glorie.
Desalniettemin wel een prachtig eiland.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')