abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 19 april 2009 @ 17:16:17 #26
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68174274
Foto's! Altijd leuk!

Alles klaarzetten


Snijden, rijst en tempura garnalen erbij


Rollen rollen, klaar!


Vanboven naar beneden:
-Rol restjes opmaken (in de laatste rol stop ik altijd alles wat ik over heb, zonde om wat weg te gooien )
-Rol met tempura garnalen(was bang dat dit een beetje klef zou worden maar het smaakt geweldig!)
-Rol California maar dan niet binnenstebuiten
Rechts: Philadelphia


Grill roll(California, laagje zalm aan de buitenkant, 3 minuutjes onder de grill)(wow wat heerlijk! Warme sushi!)


[ Bericht 13% gewijzigd door mmascha op 19-04-2009 17:29:04 ]
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68174396
quote:
Op zondag 19 april 2009 17:16 schreef mmascha het volgende:
Foto's! Altijd leuk!

Alles klaarzetten
http://94.100.115.37/552650001-552700000/552650801

Rijst en tempura garnalen erbij
http://94.100.113.37/552650001-552700000/552653201-

Rollen rollen, klaar!
http://94.100.114.117/552650001-552700000/552654101-

Vanboven naar beneden:
-Rol restjes opmaken (in de laatste rol stop ik altijd alles wat ik over heb, zonde om wat weg te gooien )
-Rol met tempura garnalen(was bang dat dit een beetje klef zou worden maar het smaakt geweldig!)
-Rol California maar dan niet binnenstebuiten
Rechts: Philadelphia
http://94.100.114.130/552650001-552700000/552654901-

Grill roll(California, laagje zalm aan de buitenkant, 3 minuutjes onder de grill)(wow wat heerlijk! Warme sushi!)
http://94.100.116.77/552650001-552700000/552655701-
Linkjes doen het niet...
  zondag 19 april 2009 @ 17:20:17 #28
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68174443
Ik had het al door. Ik was aan het knutselen maar nu zie ik kruisjes. Even puzzelen nog.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68174496
quote:
Op zondag 19 april 2009 17:20 schreef mmascha het volgende:
Ik had het al door. Ik was aan het knutselen maar nu zie ik kruisjes. Even puzzelen nog.
Geen probleem
  zondag 19 april 2009 @ 17:31:19 #30
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68174925
Zo. Gelukt. Zal wel eens wat vaker oefenen. Wat een administratie zo'n berichtje.
Doe mij maar sushi rollen, daar ben ik beter in
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68179048
Oeh, vooral die laatste ziet er wel heel erg lekker uit zeg! Kan je me eens vertellen wat daar allemaal in zit?

Ik krijg die rijstbuiltjes met vis er op (naam ff kwijt) nog steeds niet voor elkaar, dus heb me ook nog maar niet gewaagd aan het binnestebuiten-rollen. Ik heb goed plakkerige rijst, gewone sushi's lukken perfect, maar als ik met de rijst iets probeer te doen valt het uit elkaar en/of blijft alles aan mijn handen plakken.
Iemand gouden tips??
  zondag 19 april 2009 @ 20:26:13 #32
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68181755
Die laatste is met avocado, komkommer en surimi en een beetje mayo erover. Aan de buitenkant een beetje sesamzaadjes en bovenop plakjes zalm en dan even 3 minuten onder de grill. En dan warm opeten!

Dat binnenstebuiten: het hele vel nori bedekken met rijst. Dan plastic folie eroverheen en omdraaien.
Blijft een beetje gedoe.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68193349
quote:
Op zondag 19 april 2009 19:14 schreef Sunnythesun het volgende:
Oeh, vooral die laatste ziet er wel heel erg lekker uit zeg! Kan je me eens vertellen wat daar allemaal in zit?

Ik krijg die rijstbuiltjes met vis er op (naam ff kwijt) nog steeds niet voor elkaar, dus heb me ook nog maar niet gewaagd aan het binnestebuiten-rollen. Ik heb goed plakkerige rijst, gewone sushi's lukken perfect, maar als ik met de rijst iets probeer te doen valt het uit elkaar en/of blijft alles aan mijn handen plakken.
Iemand gouden tips??
Kleinere builtjes maken, waarschijnlijk. Het is overigens nigiri
Ik maak een kommetje in mijn hand, doe er maar een beetje rijst in, even goed knijpen, dan wordt het een (te) dun builtje, die weer even aan beide zijde samenduwen en dat ding valt niet meer uit elkaar. Daarna vis/ei whatever er op en als het kan een strikje nori er om heen.

Genoeg om een echte sushichef te laten gruwen denk ik zo
Er zijn anders ook vormpjes, maar zonder lukt ook met een beetje oefening. Inside out is altijd wat lastig met de folie, als de rijst daar aan gaat plakken, tenminste. Dat gebeurt alleen maar als je rijst wat te droog is. En dat heeft weer met het koken van de rijst te maken
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  maandag 20 april 2009 @ 19:21:18 #34
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68212310
Laat een sushichef maar niet horen hoe ik nigiri maak dan:
stukje plasticfolie neerleggen, plakje zalm oid erop, beetje wasabi smeren, rond bolletje rijst erop en dan het folie eromheen vouwen en strak opdraaien.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68226854
Eigenlijk lijkt me dat lastiger. We hebben in Japan ook een onigirivormpje gehaald, maar een nigiri vormpje vond ik zelf overbodig.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  Moderator dinsdag 21 april 2009 @ 10:06:29 #36
155227 crew  Guppy
dus
pi_68229261
kan je in NL trouwens ook ergens onigiri vormpjes krijgen?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_68229913
Vast wel. In tokos zag ik laatst een starterskit met nigirivormpjes, maar onigiri heb ik ooit in een grote in Hilversum gezien.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_68322702
Vandaag even bij de toko geweest



Nog wat extra spul* erbij kopen en ik kan aan de slag

Vis
Sakè
Groenten
Gember op zuur
Fruit
Ei
Philadelphia kaas
--> En vast nog wel iets wat ik nu effe niet weet
Misschien zelfs wat (wagyu) Beef

[ Bericht 15% gewijzigd door allsystemshalt op 23-04-2009 23:31:45 ]
pi_68323235
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 15:10 schreef Guppyfriend het volgende:
Na altijd alleen maar kant en klaar gehaald te hebben, ga ik het nu ook eens zelf proberen. Gehaald bij de toko:

[ link | afbeelding ]
Die heb ik ook

Heb je 'm al geprobeerd?
  Moderator vrijdag 24 april 2009 @ 06:37:59 #41
155227 crew  Guppy
dus
pi_68326051
quote:
Op donderdag 23 april 2009 23:43 schreef allsystemshalt het volgende:

[..]

Die heb ik ook

Heb je 'm al geprobeerd?
nee joh, nog steeds niet en ik wil het zo graag proberen!! maar er komt elke week iets tussen, het schiet maar niet op maar ik doe m best!

wel tof dat jij m ook hebt
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_68374795
Zoals beloofd de pic's

Voorbereidingen


Wasabi!!!!! --> zat in poedervorm in de kit water erbij even roeren en echt lekker sterk


Sesamzaad lalala Sesamzaad


Een borrel moet er natuurlijk wel bij


Bevroren vis dat snijdt veel makkelijker


Gesneden vis


Poging tot rollen


Zijaanzicht rol


Eindresultaat


En het smaakt echt lekker
Wel een hoop gedoe maar dat is het zeker waard ook omdat het best gezellig prutsen is in de keuken

Wel een beetje veel voor twee personen maar geen paniek het komt echt wel op hoor
pi_68375723
zuuuushi
Jusqu'ici tout va bien...
  zondag 26 april 2009 @ 10:20:19 #45
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_68385170
En nog een fotoverslag! Leuk!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_68385236
Hmnou, diepvriesvis in de sushi, br... En ja, ik weet, bijna alle vis is bevroren geweest, maar de wijze van bevriezen en de tijdsduur betekent veel voor de kwaliteit. Die vis ziet er ontdooid ook niet smakelijk uit wmb.
  † In Memoriam † zondag 26 april 2009 @ 11:18:21 #47
34726 Fratz
Max
pi_68385974
ik zet hier maar een tvptje om me er aan te herinneren dat ik ook eens sushi moet proberen te maken
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_68386096
quote:
Op zondag 26 april 2009 10:25 schreef Isegrim het volgende:
Hmnou, diepvriesvis in de sushi, br... En ja, ik weet, bijna alle vis is bevroren geweest, maar de wijze van bevriezen en de tijdsduur betekent veel voor de kwaliteit. Die vis ziet er ontdooid ook niet smakelijk uit wmb.
Het smaakte prima hoor
pi_68389714
Maar dat betekent niet dat de kwaliteit minder is. Nu vind ik die bij zalm nog meestal wel meevallen overigens, die is in NL toch al redelijk vernaggeld (best knap om dat te doen) maar tonijn uit (bv de iglo) diepvries is echt ernstig slecht tov tonijn van de visboer.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_68439936
Damn net sushi gemaakt en geen foto's.. wel weer wat ideetje (sesamzaad ).
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')