12 clubs??? Ik zou niet verder gaan dan 16, maar 12 is wel erg belachelijk.quote:KNVB bereidt zich voor op gevolgen crisis
Uitgegeven: 19 februari 2009 12:20
Laatst gewijzigd: 19 februari 2009 12:26
ZEIST - De voetbalbond KNVB bereidt zich voor op de mogelijke gevolgen van de kredietcrisis voor het betaald voetbal.
De bond verwacht dat vooral in de eerste divisie de invloed van de economische recessie merkbaar zal zijn. De raad van toezicht heeft onlangs een aantal scenario's besproken. Een daarvan is een verkleining van de eerste divisie.
''We denken aan onorthodoxe maatregelen zoals het inkrimpen van de eerste divisie tot twaalf clubs'', zegt directeur Henk Kesler donderdag in AD Sportwereld.
Moeilijk
'We weten dat er onder de twintig clubs een groep is, die het ook zonder de recessie al erg moeilijk had. Je zou dan als bond kunnen overwegen bepaalde begrotingsregels te versoepelen, maar de vraag is nog open of je dat moet willen. We blijven op het standpunt dat ook de eerste divisie een sportief en financieel gezonde klasse moet zijn.''
Er zijn volgens een woordvoerder van de voetbalbond echter nog geen concrete plannen voor de inkrimping van de eerste divisie.
© ANP
bron: nu.nl
Dan nog 2 uit de ere. 2x 16. Kan Feyenoord ook mee naar beneden.quote:Op donderdag 19 februari 2009 13:19 schreef Heider00sje het volgende:
Ik denk dat er nog met moeite 12 clubs overblijven.
Dat zie ik ook graag. En geen play-offs meer.quote:Op donderdag 19 februari 2009 13:28 schreef heiden6 het volgende:
Ze zouden sowieso het hele systeem op de schop moeten gooien en zowel de eredivisie als de eerste divisie verkleinen, en een divisie daaronder toevoegen.
Telstar is voor zover ik weet een stuk gezonder dan Haarlem, Eindhoven en Fortuna hoor. De begroting is weliswaar niet zo groot, maar wel sluitend.quote:Op donderdag 19 februari 2009 13:24 schreef MaxPower het volgende:
Haarlem gaat er al aan door het uitblijven van het nieuwe stadion. Telstar zal ook wel volgen. Eindhoven, Fortuna.
Eenvoudige invuloefening.
Huppekee, hatsekiedee! 8 clubs weg uit de eerste. Eureka!quote:
Survival of the fittest. Moet er dan altijd worden bijgesprongen door derden om die clubs "gezond" te houden.quote:Op donderdag 19 februari 2009 15:56 schreef Aanvoerder het volgende:
[..]
Huppekee, hatsekiedee! 8 clubs weg uit de eerste. Eureka!
Met de botte bijl erin is niet bepaald survival of the fittest.quote:Op donderdag 19 februari 2009 16:01 schreef DeTolk het volgende:
[..]
Survival of the fittest. Moet er dan altijd worden bijgesprongen door derden om die clubs "gezond" te houden.
En bij sommige eerstediv. clubs zitten er soms 100 man in het stadion.
Dat is inderdaad belachelijk, maar gemeenten bepalen zelf wat ze met hun geld doen. De een legt een crossbaan aan voor een paar ton, de ander een kolossaal kunstwerk.quote:Op donderdag 19 februari 2009 16:03 schreef Aanvoerder het volgende:En ik ben het er mee eens dat clubs gewoon hun financiele zaken op orde moeten hebben. Belachelijk dat gemeentes bijspringen na financieel wanbeleid.
Nee, maar een systeem waarbij je niet kan degraderen ook niet.quote:Op donderdag 19 februari 2009 16:03 schreef EnGCatjuh het volgende:
[..]
Met de botte bijl erin is niet bepaald survival of the fittest.
Dat is een logisch gevolg van andermans geld uitgeven.quote:Op donderdag 19 februari 2009 16:16 schreef Maja het volgende:
[..]
Dat is inderdaad belachelijk, maar gemeenten bepalen zelf wat ze met hun geld doen. De een legt een crossbaan aan voor een paar ton, de ander een kolossaal kunstwerk.
Als de gemeenteraad uit voetballiefhebbers bestaat kun je op een centje rekenen. Als dat niet zo is, mag je zelf je broek op houden. En dat is natuurlijk erg scheef.
Ja, maar dat wordt wel erg weinig voetbal, tenzij je 2x per jaar uit en thuis alle ploegen afgaat.quote:Op donderdag 19 februari 2009 17:03 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
12 clubs vind ik best een goed idee. Wordt de Jupiler League alleen maar sterker van.
Dan moet er wel een Topklasse komen, want als je niet kan degraderen/promoveren, dan blijft het niveau wel steken.quote:Op donderdag 19 februari 2009 17:03 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
12 clubs vind ik best een goed idee. Wordt de Jupiler League alleen maar sterker van.
Alleen wie komen er in de Topklasse? De amateurs van nu? Die kunnen dat nooit betalen als ze promoveren naar, wat nu, de Jupiler League is.quote:Op donderdag 19 februari 2009 17:05 schreef Garudo het volgende:
[..]
Dan moet er wel een Topklasse komen, want als je niet kan degraderen/promoveren, dan blijft het niveau wel steken.
Daar vergis je jezelf in hoor. Veel amateurs zijn rijker dan clubs in de eerste divisie.quote:Op donderdag 19 februari 2009 18:19 schreef sezten het volgende:
[..]
Alleen wie komen er in de Topklasse? De amateurs van nu? Die kunnen dat nooit betalen als ze promoveren naar, wat nu, de Jupiler League is.
Het FC Eindhoven hoofdstuk was dus nog maar het begin van de KNVB.
Wat zit je dan te janken in de OP.quote:Op donderdag 19 februari 2009 16:03 schreef Aanvoerder het volgende:
En ik ben het er mee eens dat clubs gewoon hun financiele zaken op orde moeten hebben.
Maar de eerste divisie clubs hebben al een volwaardig stadion.quote:Op donderdag 19 februari 2009 18:31 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
[..]
Daar vergis je jezelf in hoor. Veel amateurs zijn rijker dan clubs in de eerste divisie.
12 clubs in een competitie is gewoon veel te weinig.quote:Op donderdag 19 februari 2009 18:33 schreef Fiskus het volgende:
[..]
Wat zit je dan te janken in de OP.![]()
Goed bezig, strenge regels, strenge handhaving, is in het belang van het gehele Hollandsche voetbal
Wat heb je aan zo'n stadion als het nooit vol zit?quote:Op donderdag 19 februari 2009 18:37 schreef sezten het volgende:
[..]
Maar de eerste divisie clubs hebben al een volwaardig stadion.
Ik betwijfel het of de (meeste) amateurs dat ook hebben.
Met volwaardige bedoel ik volgens de regels van de KNVB (/UEFA/FIFA?).quote:Op donderdag 19 februari 2009 18:42 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
[..]
Wat heb je aan zo'n stadion als het nooit vol zit?
Is geen gezicht nee. Zat in Slowakijke met een paar duizend man in een stadion waar 30.000 man in kan. Ziet er behoorlijk sneu uit.quote:Op donderdag 19 februari 2009 18:42 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
[..]
Wat heb je aan zo'n stadion als het nooit vol zit?
quote:‘Kesler praat ons de crisis aan’
AMSTERDAM - De clubs in de Jupiler League zijn verbaasd over de uitlatingen van Henk Kesler over de toekomst van de competitie. De KNVB-directeur zei door de economische crisis rekening houden met de mogelijkheid dat de Eerste Divisie flink moet inkrimpen.
Kesler liet weten een competitie met slechts twaalf van de huidige twintig clubs niet uit te sluiten. De bondsbestuurder verwacht faillissementen onder de - veelal - ook vóór de crisis al financieel geplaagde clubs.
De Coöperatie Eerste Divisie (CED) kan zich hier niets bij voorstellen. “De CED merkt juist helemaal niet dat de sponsoren zich terugtrekken”, zegt CED-directeur Patrick Brand vrijdag tegen het AD.
De woorden van Kesler komen voor hem uit de lucht vallen. “We zitten regelmatig met elkaar om de tafel en dit is nooit ter sprake gekomen. Daarom zijn we zo verrast. Wij staan in ieder geval niet achter zijn uitspraken.”
Balkenende
Een rondgang van de krant langs een aantal clubs leert dat niemand zich kan vinden vinden in de opinie van de bondsdirecteur. “Kesler lijkt Balkenende wel”, reageert voorzitter Bert Kerstens van FC Den Bosch. “Die roept ook allerlei dingen en praat ons zo de crisis aan.”
Nee dus.quote:Op donderdag 19 februari 2009 14:15 schreef EnGCatjuh het volgende:
[..]
Telstar is voor zover ik weet een stuk gezonder dan Haarlem, Eindhoven en Fortuna hoor. De begroting is weliswaar niet zo groot, maar wel sluitend.
quote:KNVB geeft Telstar waarschuwing
Telstar heeft een waarschuwing gekregen van de licentiecommissie van de KNVB. De Jupiler League-club heeft zich niet aan gemaakte afspraken gehouden, zo laat de bond weten.
De club uit Velsen overschrijdt in het seizoen 2008/2009 de personeelskosten. Dit is in strijd met de afspraken die Telstar eerder maakte met de Nederlandse voetbalbond. Daarvoor heeft de club nu een publieke waarschuwing voor ontvangen.
Bron: http://www.vi.nl/NieuwsIt(...)OngekendSlagveld.htmquote:De gevolgen van de economische crisis zullen de Eerste Divisie hard treffen. Uit een door de clubs zelf gefinancierd marktonderzoek, uitgevoerd door Sport+Markt, blijkt dat ze totaal niet op een crisis berekend zijn.
Gezien de budgetten in de Eerste Divisie en hun status bij de licentiecommissie zijn de meeste clubs niet bestand tegen de economische neergang, zo luidt de conclusie van het rapport. Alleen VVV-Venlo heeft potentie voor de Eredivisie. De rest is verwikkeld in een strijd op leven en dood.
KNVB-directeur Henk Kesler weet dat het einde voor een handvol clubs nabij is. 'Als je ziet hoe de clubs ervoor staan en wat er op ons afkomt hoef ik niemand te vertellen dat er grote problemen gaan onstaan. Als ik wist hoe zwaar de crisis zou worden, zou ik veel geld kunnen verdienen. Dat weet niemand. Maar dat er ingeleverd gaat worden staat vast.'
'Er kunnen zomaar honderd spelers op straat komen te staan,' is de reactie van een bezorgde Danny Hesp, voorzitter van de voetbalvakbond VVCS. 'Het kan bijna niet anders dat er heel wat clubs om gaan vallen, deze crisis raakt de clubs in het hart.'
Volgens het rapport hebben zeker tien clubs geen toekomst, hoogstens recht op een plaats in de geschiedenisboeken: TOP Oss, FC Omniworld, AGOVV Apeldoorn, FC Eindhoven, Telstar, Haarlem, BV Veendam, FC Emmen, FC Dordrecht en Fortuna Sittard. Die clubs kunnen beter gokken op een bestaan in een toekomstige semi-professionele topklasse dan blijven pretenderen dat ze een profclub zijn.
De helft van de Eerste Divisie-clubs verdient in een heel jaar minder dan drie miljoen euro. VVV-Venlo is de enige met een shirtsponsor die meer dan een half miljoen euro neertelt. FC Eindhoven, FC Emmen, TOP Oss, SC Cambuur-Leeuwarden en Telstar moeten het met bedragen doen van anderhalve ton of nog minder.
In de jongste uitgave van Voetbal International lees je alles over de schokkende conclusies van het marktonderzoek. VI nummer 10 ligt vanaf woensdag in de winkel.
Zal de Jupiler League zo veel erger zijn dat de Belgische of Portugese "eerste divisie" ?quote:Op dinsdag 3 maart 2009 08:43 schreef pfaf het volgende:
Goede zaak. De lelijkste competitie van Europa mag wel eens schoongemaakt worden.
Die herbergen in ieder geval meer spanning onderin en daar zullen clubs met wanbeleid niet eeuwig onderin hangen, maar gewoon – zoals het hoort – degraderen.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 08:47 schreef sjimz het volgende:
[..]
Zal de Jupiler League zo veel erger zijn dat de Belgische of Portugese "eerste divisie" ?
Daar heb je een punt.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 08:50 schreef pfaf het volgende:
[..]
Die herbergen in ieder geval meer spanning onderin en daar zullen clubs met wanbeleid niet eeuwig onderin hangen, maar gewoon – zoals het hoort – degraderen.
nee de tweede divisies in belgie en frankrijk zijn leuk zekerquote:Op dinsdag 3 maart 2009 08:43 schreef pfaf het volgende:
Goede zaak. De lelijkste competitie van Europa mag wel eens schoongemaakt worden.
quote:Op dinsdag 3 maart 2009 08:56 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
[..]
nee de tweede divisies in belgie en frankrijk zijn leuk zeker
quote:Op dinsdag 3 maart 2009 08:50 schreef pfaf het volgende:
[..]
Die herbergen in ieder geval meer spanning onderin en daar zullen clubs met wanbeleid niet eeuwig onderin hangen, maar gewoon – zoals het hoort – degraderen.
Ik weet er in ieder geval 1.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 08:55 schreef pfaf het volgende:
Al vraag ik me af, hoeveel clubs er zijn (als ze er al zijn) die niet bij de eerste 6 a 7 zijn geëindigd en door een periodetitel promotie afgedwongen hebben...
Dat is net zoals als een fusie tussen Roda & Fortuna. Een ten dode opgeschreven prestigeproject wat de gemeenschap (te) veel geld kost.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 03:41 schreef Fetai het volgende:
Zou er brood zitten in een fusie tussen Telstar en Haarlem?
Ik heb me wel vermaakt met de uitwedstrijden in de Belgische 3de en 2de Klasse.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 08:56 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
[..]
nee de tweede divisies in belgie en frankrijk zijn leuk zeker
Het Vlaamse voetbalquote:Op donderdag 19 februari 2009 18:28 schreef Fetai het volgende:
Doe maar een mooie fusie met het Vlaamse voetbal. De sterkste teams naar de eredivisie, minder sterke naar de eerste divisie, half failliete clubs:
Volgend seizoen degradeert er ook een club uit de Jupiler (niet pro-) League zoals je misschien wel weet. Even wachten dus en onze 2e divisie is even 'leuk' als in Belgie.quote:
Eens, het heeft veel te lang geduurd, maar gelukkig komt het er. Ik zie er ook echt naar uit: een topklasse! Nieuw bloed in het voetbal, heerlijk.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 10:50 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
[..]
Volgend seizoen degradeert er ook een club uit de Jupiler (niet pro-) League zoals je misschien wel weet. Even wachten dus en onze 2e divisie is even 'leuk' als in Belgie.
Lulkoek. Twee verenigingen laten bestaan die van zichzelf geen economisch bestaansrecht hebben, betekent dat er uiteindelik toch weer door gemeentes bijgesprongen wordt, en de boel nooit echt gesaneerd wordt.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 10:28 schreef DarkShine het volgende:
[..]
Dat is net zoals als een fusie tussen Roda & Fortuna. Een ten dode opgeschreven prestigeproject wat de gemeenschap (te) veel geld kost.
Dat mag je de Stuurgroep Topvoetbal Limburg gaan vertellen dan, het is hun conclusie dat het gemeenschapsgeld moet gaan kosten.quote:
Zolang het bij 1 keer blijft...is het op de lange duur goedkoper dan telkens bij blijven lappen voor twee clubs.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 14:22 schreef DarkShine het volgende:
[..]
Dat mag je de Stuurgroep Topvoetbal Limburg gaan vertellen dan, het is hun conclusie dat het gemeenschapsgeld moet gaan kosten.
Zoals de stuurgroep in een eerder stadium al aangaf zal er de eerste jaren miljoenen aan gemeenschapsgeld in gepompt moeten worden.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 14:38 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Zolang het bij 1 keer blijft...is het op de lange duur goedkoper dan telkens bij blijven lappen voor twee clubs.
Maar het was ook een beetje bedoeld naar de term 'prestige project'...
Vind je het gek?quote:voor zover ik het zie, levert het ze tot nu toe vooral haat op van de suporters van beide clubs,, en weinig prestige.
quote:Op dinsdag 3 maart 2009 15:12 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Als die stuurgroep het de afzonderlijke clubs kan verbieden om nog verder aan hun eigen toekomst te werken, is dat waarschijnlijk omdat ze afzonderlijk ten dode opgeschreven zijn?
Serve Kuijer en Hans Erkens.quote:Maar wat geeft die stuurgroep een dergeijke macht?
Maar gezien dit soort cijfers, en gekeken naar hoevaak gemeentes voetbalclubs al uit de brand hebben geholpen...kunnen de clubs natuurlijk ook gewoon failiet gaan als julie dat liever hebben.quote:Ook zal er met behulp van gemeenschapsgeld de schuld van Fortuna (13,4 miljoen) en Roda (nu nog 3,8 na het huidige seizoen waarschijnlijk 0,8 miljoen) afgelost moeten worden aldus de stuurgroep.
De salarissen zijn een kwestie van marktwerking maar je vergist je als je denkt dat de echte topspelers door deze crisis flink geraakt zullen worden. Aan de onderkant zullen er klappen vallen en clubs failliet gaan, maar als je in de Eerste Divisie in Nederland speelt dan verdien je toch geen enorm salaris.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 10:30 schreef Elfletterig het volgende:
Wat mij betreft is het niet de economische crisis die deze clubs nekt, maar zijn het de torenhoge salarissen die jarenlang aan voetballers zijn uitgekeerd. In veel sectoren heeft de crisis een corrigerende werking. Dat is ook in de voetballerij zo. Sterker nog: het valt eigenlijk te hopen dat die corrigerende werking ook de topclubs bereikt. Voetballers zullen dan met minder salaris genoegen moeten nemen en gezien de absurd hoge betalingen is dat niet zo'n gek idee.
Roda is door Kuijer en zijn vriendjes moedwillig naar deze situatie gebracht. Men hoopte een fusie er op deze manier makkelijker door te krijgen.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 15:27 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik heb een poging gedaan....opgegeven.
[..]
Maar gezien dit soort cijfers, en gekeken naar hoevaak gemeentes voetbalclubs al uit de brand hebben geholpen...kunnen de clubs natuurlijk ook gewoon failiet gaan als julie dat liever hebben.
Dat niet in lezen komt ook door de wat schuimbekkende en hysterische toon van de artikelen....als fan geloof jij natuurlijk liever dat Roda 'naar de vernieling is geholpen' maar met een nuchter oog bekeken, is er geen financiele ruimte voor en Roda, en Fortuna, en MVV...niet als echte profclub. Dan kun je of die clubs als veredelde amateurclubs laten doorgaan, of fuseren.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 15:40 schreef DarkShine het volgende:
[..]
Roda is door Kuijer en zijn vriendjes moedwillig naar deze situatie gebracht. Men hoopte een fusie er op deze manier makkelijker door te krijgen.
Daarom heeft de gemeente het ook over wanbeleid, en komt er een onderzoek, waar men bij Roda razend om is (gek als je niks te verbergen hebt!), alvorens men een meerderheidsbelang in het stadion neemt.
Maargoed, je gaf zelf al aan je nie tte willen inlezen.
discisierenquote:Op dinsdag 3 maart 2009 16:11 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik volg al een jaar of 25 het nieuws, inclusief voetbal, het ene jaar wat meer dan het ander, maar genoeg om te zeggen dat het een doodzieke bedrijfstak is. Dat ik geen zin heb om een website vol met artikelen van roodgloeiende Limburgers te lezen, betekent niet dat ik uit m'n nek sta te kletsen. Als Roda en Fortuna echt gezonde clubs waren geweest, hadden de fusie planners geen voet aan de grond gekregen. Roda is misschien een stuk gezonder dan Fortuna, maar laten we even realistisch blijven...maar goed, als ik het zo zie zal jij tegen iedereen die niet tegen de fusie is, blijven roepen dat ze niet weten waar ze het over hebben, en dat ze zich eerst maar eens beter moeten inlezen, dus discisieren met jou is denk ik verder niet zo zinvol...
hahahahahaha alsof dat een excuus is, retard.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 16:33 schreef Captain_Fabulous het volgende:
spellingscontrole staat op engels, grapjurk...ga ik niet telkens omzetten.
Zo lekker happen....om met Mastercard te spreken, onbetaalbaar.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 16:42 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
[..]
hahahahahaha alsof dat een excuus is, retard.
graftak
\quote:Op dinsdag 3 maart 2009 16:50 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Zo lekker happen....om met Mastercard te spreken, onbetaalbaar.
Maar doe eens een zinnige bijdrage:
Stel in het voorjaar komen bij NEC opeens een stel financiele lijken uit de kast vallen, wat moet er dan gebeuren.
a) gemeente koopt het stadion, of scheld alle leningen kwijt of een andere oplossing die klauwen met gemeenschapsgeld kost
b) NEC gaat net zo hard snijden totdat het financieel weer gezond is, ook al betekent dat het seizoen uitspelen met alleen maar semi profs in het elftal en dus waarschijnlijk degradatie
Zeg het maar?
Dat is mooi, maar van wie was het stadion oorspronkelijk? Wie heeft de bouw betaald? Als de gemeente eerst geld aan een club leent om een stadion te bouwen, die lening dan vervolgens kwijtscheld omdat de club in de problemen komt, en na een paar jaar het stadion weer van de club koopt om nieuwe problemen op te lossen....voel ik me als niet-voetbal fan toch wat genaaid. Ik zeg niet dat dit bij NEC zo was, maar dit is wel een paar keer gebeurt. Dus corrigeer me maar...quote:Op dinsdag 3 maart 2009 16:54 schreef rubbereend het volgende:
[..]
\
aangezien jij het al jaren volgt weet je vast dat jaren terug NEC het stadion aan de gemeente verkocht heeft om de schulden af te lossen..........
Ja, dat is een zinnige bijdrage....quote:
En dit was een hypothetische vraag, als je even minder opgewonden reageert, had je dat gesnapt. ik vraag je gewoon of je vindt dat voetbalclubs onder elke voorwaarde door de overheid overeind gehouden moeten worden, of dat ze gewoon eens inkomsten en uitgaven moeten leren beheersen.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 16:54 schreef rubbereend het volgende:
[..]
\
aangezien jij het al jaren volgt weet je vast dat jaren terug NEC het stadion aan de gemeente verkocht heeft om de schulden af te lossen..........
NEC kreeg de oude gammele krakende Goffert voor een symbolisch bedrag van 1 gulden. Niet heel erg want de boel was niet veel meer waard. En iets dergelijks komt buiten de voetbalwereld wel vaker voor. En NEC financierde vervolgens de hele verbouwing. De gemeente heeft het later terug gekocht en NEC betaalt nu netjes de huur en is aan regels gebonden. de gemeente kost het per saldo vrijwel niks gezien de huur op normaal niveau ligt.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 16:57 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Dat is mooi, maar van wie was het stadion oorspronkelijk? Wie heeft de bouw betaald? Als de gemeente eerst geld aan een club leent om een stadion te bouwen, die lening dan vervolgens kwijtscheld omdat de club in de problemen komt, en na een paar jaar het stadion weer van de club koopt om nieuwe problemen op te lossen....voel ik me als niet-voetbal fan toch wat genaaid. Ik zeg niet dat dit bij NEC zo was, maar dit is wel een paar keer gebeurt. Dus corrigeer me maar...
opzich niks mis mee, gebeurt in eht bedrijfsleven of met bouwgrond ook weleensquote:Op dinsdag 3 maart 2009 17:01 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Ja, dat is een zinnige bijdrage....
Gemeentes hebben de laatste 20 jaar behoorlijk vaak grond aan clubs geschonken
waar allemaal?quote:, leningen kwijtgescholden
niet erg mits de clubs de ruimte ook zelf ontwikkeld hebben en er dus een meerwaarde op gecreeerd hebben. Overigens gebeurt dit niet heel vaak volgens mijquote:stadions of grond gekocht die ze oorspronkelijk aan clubs gegeven had.
Okay, daar heb ik geen enkel probleem mee. Als het bedrag waarvoor de gemeente de boel weer terugkocht, tenminste niet fors hoger was dan de kosten die NEC heeft gehad aan de verbouwing. En wat is er met de grond gebeurt? Is die nog van de gemeente, of heeft NEC indertijd stadion+grond gekregen en alleen het stadion weer terugverkocht?quote:Op dinsdag 3 maart 2009 17:03 schreef rubbereend het volgende:
[..]
NEC kreeg de oude gammele krakende Goffert voor een symbolisch bedrag van 1 gulden. Niet heel erg want de boel was niet veel meer waard. En iets dergelijks komt buiten de voetbalwereld wel vaker voor. En NEC financierde vervolgens de hele verbouwing. De gemeente heeft het later terug gekocht en NEC betaalt nu netjes de huur en is aan regels gebonden. de gemeente kost het per saldo vrijwel niks gezien de huur op normaal niveau ligt.
De gemeente gaat nu ook zelf het stadion uitbreiden er vele functies vanuit de hele stad centraliseren. Dat is nu het voordeel van dat de gemeente het in bezit heeft.
Anderlecht is ook best leuk.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 10:46 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
[..]
Het Vlaamse voetbalwelgeteld 3 'topclubs' (
) daar, Brugge, Gent en Genk.
Dit is hopelijk een uitzonderlijk geval, maar dit soort dingen zijn er volgens mij dus te vaak gebeurt de afgelopen 20 jaar.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 17:05 schreef rubbereend het volgende:
[..]
opzich niks mis mee, gebeurt in eht bedrijfsleven of met bouwgrond ook weleens
[..]
waar allemaal?
[..]
niet erg mits de clubs de ruimte ook zelf ontwikkeld hebben en er dus een meerwaarde op gecreeerd hebben. Overigens gebeurt dit niet heel vaak volgens mij
Nee het is voor een reeel bedrag, de resterende hypotheek verkocht. Alles, de hele kuil waar het stadion in ligt. NEC heeft niks zelf gehouden.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 17:06 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Okay, daar heb ik geen enkel probleem mee. Als het bedrag waarvoor de gemeente de boel weer terugkocht, tenminste niet fors hoger was dan de kosten die NEC heeft gehad aan de verbouwing. En wat is er met de grond gebeurt? Is die nog van de gemeente, of heeft NEC indertijd stadion+grond gekregen en alleen het stadion weer terugverkocht?
Ik ben niet tegen voetbal, maar vindt gewoon dat bvo's hun eigen broek op moeten houden.
verschil is dat daar de schuld niet zomaar is kwijtgescholden maar dat er een crediteuren akkoord was. Wat door de rechter goedgekeurd is en gewoon een legale constructie is die in het bedrijfsleven nogal eens voorbij komt.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 17:14 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Dit is hopelijk een uitzonderlijk geval, maar dit soort dingen zijn er volgens mij dus te vaak gebeurt de afgelopen 20 jaar.
http://www.telegraaf.nl/b(...)tesse_faalde___.html
quote:CED verwerpt onderzoek publicaties VI en Sport+Markt
Datum: 4-mrt-2009 11:15
De Coöperatie Eerste Divisie CED heeft afstand genomen van de onderzoeksresultaten van Sport+Markt die maandag door VI werden gepubliceerd. Het voetbalblad meldde dat de clubs in de Jupiler League niet opgewassen zouden zijn tegen de economische crisis. Volgens het onderzoek zouden zeker tien clubs de crisis niet overleven.
De CED geeft woensdag aan niet op de hoogte te zijn geweest van het onderzoek. Ook de clubs zelf zijn niet betrokken geweest bij het onderzoek. Opmerkelijk, aangezien VI meldde dat het onderzoek door de clubs zelf gefinancierd werd. Volgens de CED betreft het een eigen onderzoek dat bovendien niet op waarheid berust.
Er is inmiddels contact geweest tussen de CED, het voetbalblad en het onderzoeksbureau. De conclusies van deze gesprekken zijn vooralsnog onbekend. (MH)
Als promotie/degradatie er komt, komen de gezondste clubs vanzelf boven drijven. Vergelijkingen in VI zoals met de 2. Bundesliga of de Championship zijn ongegrond, maar het helpt waarschijnlijk wel.quote:Op woensdag 4 maart 2009 12:58 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Niet opgewassen tegen de crisis in hun huidige vorm/omvang, of ook in afgeslankte vorm niet levensvatbaar? Dat is dan de echte vraag...
En hier gaat het dus fout.quote:Op woensdag 4 maart 2009 13:51 schreef Sybesma het volgende:
Alleen kan de afdeling betaald voetbal van de KNVB nooit de amateurs verplichten om te promoveren aangezien de afdeling betaald voetbal geen zeggenschap heeft over de amateurafdeling.
Dus ze kunnen wel leuk praten over promnotie degradatie maar dat is er voorlopig nog niet.
Het enige wat er nu is is dat profclubs mogen degraderen naar de hoofdklasse van de amateurs als ze onderaan eindigen. profclubs worden maximaal in de eerste klasse geplaatst als ze failiet gaan.
Amateurs krijgen promotie-recht, geen plicht. (algeheel kampioen, wil die niet , andere kampioen, willen die ook niet, geen promotie)
Hum, ik heb wel aardig wat artikelen gelezen waarin gezegd werd dat de clubs uit de hoogste amateur divisies helemaal geen zin hebben om te promoveren omdat ze als amateur belastingtechnisch beter uit zijn met dingen als horeca inkomsten, en dat er toch vaak fors onder de tafel wordt betaald...als profclub heb je dan sneller de FIOD langs....quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:53 schreef pfaf het volgende:
Ach, dat is zo om. Er zijn genoeg clubs die wel willen promoveren en als de clubs die dat niet wilden zien hoe veel leuker, beter en aantrekkelijker is om op een hoger niveau te spelen gaan ze ook wel om.
Feit blijft dat de amateur-sectie dat in de regels moet opnemen en dat de prof-sectie daar niets over te zeggen heeft, hoe graag ze ook willen.quote:Op woensdag 4 maart 2009 14:53 schreef pfaf het volgende:
Ach, dat is zo om. Er zijn genoeg clubs die wel willen promoveren en als de clubs die dat niet wilden zien hoe veel leuker, beter en aantrekkelijker is om op een hoger niveau te spelen gaan ze ook wel om.
Maar vrijwillige promotie zou toch wel mogelijk moeten zijn zonder algehele overeenstemming in de amateurdivisie. Die worden het toch nooit eens. Overigens stond toevallig gisteren in de VI een stukje van Be Quick die ook best hogerop willen.quote:Op donderdag 5 maart 2009 10:22 schreef Sybesma het volgende:
[..]
Feit blijft dat de amateur-sectie dat in de regels moet opnemen en dat de prof-sectie daar niets over te zeggen heeft, hoe graag ze ook willen.
quote:En voor de meeste zaterdaghoofdklassers is de eerste divisie helemaal niet aantrekkelijker. Van een top-club naar een grijze muis. Om nog maar niet te spreken over het moeten voetballen op vrijdag of zondag i.p.v. de vaste zaterdagmiddag.
De vrijwillige promotie is inmiddels mogelijk gemaakt. Je moet dan wel eerst kampioen worden en dan krijg je straks promotierecht, geen verplichting.quote:Op donderdag 5 maart 2009 10:24 schreef pfaf het volgende:
[..]Maar vrijwillige promotie zou toch wel mogelijk moeten zijn zonder algehele overeenstemming in de amateurdivisie. Die worden het toch nooit eens.
Tussen willen en kunnen zit nog wel een verschil.quote:Overigens stond toevallig gisteren in de VI een stukje van Be Quick die ook best hogerop willen.
Er zijn nu 6 hoofdklassen (3x zondag en 3x zaterdag) het eerste voorstel over de topklasse (za en zo gemengd) heeft het niet gehaald. Er schijnt nu een voorstel te komen voor 1 topklasse zaterdag en 1 topklasse zondag. De kampioenen van deze twee topklassen spelen tegen elkaar en de winnaar van deze wedstrijd heeft promotierecht. Wil deze club dat niet dan krijgt de verliezer dat recht. Wil die ook niet dan wordt er volgens mij niet gepromoveerd.quote:Wie heeft het over de Eerste Divisie dan?
Twee topklasses boven 4 hoofdklasses lijkt mij een prima systeem bijvoorbeeld.
Er kan al bijna geen club meer fatsoenlijk bestaan in de eerste divisie. Alsof een amateurclub dat dan wel even zal doen. Verder zullen ze opeens van 3x per week trainen naar bijv. elke dag trainen moeten gaan en dus meer moeten betalen, sportpark aanpassen enz. enz.quote:Ook typisch dat je meteen grijze muis aanhaalt, waarom niet de ambitie hebben om door te groeien tot meer dan een grijze muis?
Hoe bedoel je dat?quote:Op donderdag 5 maart 2009 11:11 schreef Sybesma het volgende:
[..]
Tussen willen en kunnen zit nog wel een verschil.
Ik vind 6 hoofdklassen in Nederland erg veel. 4->2->1->1 lijkt mij persoonlijk de beste invulling.quote:Er zijn nu 6 hoofdklassen (3x zondag en 3x zaterdag) het eerste voorstel over de topklasse (za en zo gemengd) heeft het niet gehaald. Er schijnt nu een voorstel te komen voor 1 topklasse zaterdag en 1 topklasse zondag. De kampioenen van deze twee topklassen spelen tegen elkaar en de winnaar van deze wedstrijd heeft promotierecht. Wil deze club dat niet dan krijgt de verliezer dat recht. Wil die ook niet dan wordt er volgens mij niet gepromoveerd.
Je denk te statisch en in de huidige situatie. De Eerste Divisie zal sowieso afgeslankt gaan worden tot een club of 16, verder is uiteraard één van de grootste redenen dat bijna elke Eerste Divsie club het moeilijk heeft juist het gebrek aan gezonde doorstroming en concurrentie.quote:Er kan al bijna geen club meer fatsoenlijk bestaan in de eerste divisie. Alsof een amateurclub dat dan wel even zal doen. Verder zullen ze opeens van 3x per week trainen naar bijv. elke dag trainen moeten gaan en dus meer moeten betalen, sportpark aanpassen enz. enz.
Omniworld en AGOVV zijn de laatste twee amateurclubs die profclub zijn geworden. Vooral AGOVV was zeker een topclub bij de amateurs en ze zijn nu toch echt een grijze muis.
Be Quick wordt ook nu vrijwel nooit kampioen. Dat zal zeker een voorwaarde voor promotie worden.quote:Op donderdag 5 maart 2009 11:17 schreef pfaf het volgende:
[..]Hoe bedoel je dat?
De plannen zoals ze nu lijken te zijn :quote:Ik vind 6 hoofdklassen in Nederland erg veel. 4->2->1->1 lijkt mij persoonlijk de beste invulling.
Maar ook de onderkant van de eredivisie kan amper rondkomen, die hebben doorstroming en concurrentie. (Roda, Vitesse, Sparta enz.) Helemaal in deze tijd houden sponsors de hand op de knip.quote:Je denk te statisch en in de huidige situatie. De Eerste Divisie zal sowieso afgeslankt gaan worden tot een club of 16, verder is uiteraard één van de grootste redenen dat bijna elke Eerste Divsie club het moeilijk heeft juist het gebrek aan gezonde doorstroming en concurrentie.
Ik veronderstelde dat bij het niet promoveren van de kampioen, de nummer twee promoveert enzovoort.quote:Op donderdag 5 maart 2009 12:21 schreef Sybesma het volgende:
[..]
Be Quick wordt ook nu vrijwel nooit kampioen. Dat zal zeker een voorwaarde voor promotie worden.
Deze tijd is 'zo’ voorbij, ik kijk wat dat betreft liever op langere termijn. Dat is meer een kwestie van mismanagement dan gebrek aan potentie. Als clubs jarenlang op te grote voet leven, komt er inderdaad een klap, maar dat vind ik totaal buiten deze discussie staan. Clubs als Heracles, Twente, Gronignen en Heerenveen laten zien dat er gewoon een gedegen groei mogelijk is, als het beleid goed is. Zelfs voor een club als Heracles wat ingeklemd zit in Twente-gebied.quote:Maar ook de onderkant van de eredivisie kan amper rondkomen, die hebben doorstroming en concurrentie. (Roda, Vitesse, Sparta enz.) Helemaal in deze tijd houden sponsors de hand op de knip.
Waarom niet. Nationale tv-exposure levert echt wel meer sponsorgeld op dan nu! De begroting van de kleinste club in de Eerste Divisie is niet voor niets veel hoger dan die van IJsselmeervogels/ Bovendien trekken aantrekkelijkere wedstrijden tegen grotere team uiteraard meer supporters en dus recettes. Wedstrijden tegen grote buren als Omniworld en AGOVV, Zwolle Go Ahead. Dan krijg je wekelijks wedstrijden als tegen Spakenburg nu!quote:Ik geloof niet dat IJsselmeervogels bv. meer sponsors krijgt als ze 12e staan in de eerste divisie t.o.v. altijd in de top spelen zoals nu. Wat ik wel weet is dat ze er daar in elk geval niet op zitten te wachten, die promotie.
Volgens mij alleen de zaterdag of zondagkampioen.quote:Op donderdag 5 maart 2009 12:44 schreef pfaf het volgende:
Ik veronderstelde dat bij het niet promoveren van de kampioen, de nummer twee promoveert enzovoort.
[..]
Maar dat zijn er maar een paar. En juist nu er geen geld is bij heel veel clubs lijkt het me raar om andere clubs met minder geld toegang te geven tot de eerste dicisie.quote:Deze tijd is 'zo’ voorbij, ik kijk wat dat betreft liever op langere termijn. Dat is meer een kwestie van mismanagement dan gebrek aan potentie. Als clubs jarenlang op te grote voet leven, komt er inderdaad een klap, maar dat vind ik totaal buiten deze discussie staan. Clubs als Heracles, Twente, Gronignen en Heerenveen laten zien dat er gewoon een gedegen groei mogelijk is, als het beleid goed is. Zelfs voor een club als Heracles wat ingeklemd zit in Twente-gebied.
Eerste divisie = 5 minuten rtl 4 per week.quote:Waarom niet. Nationale tv-exposure levert echt wel meer sponsorgeld op dan nu!
Dat scheelt 4 ton dus zoveel is dat niet. Die 4 ton extra is niet genoeg om je sportpark te verbouwen, mensen vaste in dienst te nemen enz. enz.quote:De begroting van de kleinste club in de Eerste Divisie is niet voor niets veel hoger dan die van IJsselmeervogels
Omniworld heeft zelf amper publiek evenals AGOVV, en de Vogels doen het nu prima met een kleine 2000 bezoekers per wedstrijd. Spakenburg uit of thuis is een ander verhaal, daar komen 5000 extra mensen op af voor de folclore en "de burenruzie".quote:Bovendien trekken aantrekkelijkere wedstrijden tegen grotere team uiteraard meer supporters en dus recettes. Wedstrijden tegen grote buren als Omniworld en AGOVV, Zwolle Go Ahead. Dan krijg je wekelijks wedstrijden als tegen Spakenburg nu
Ik snap dat jij het anders wilt dan dat het nu is.quote:Op donderdag 5 maart 2009 13:46 schreef pfaf het volgende:
Zucht, wil je nou niet snappen wat ik type?
quote:Feyenoord financieel van kwaad tot erger
ROTTERDAM - Bij Feyenoord gaat het in financieel opzicht van kwaad tot erger. De Rotterdamse club moet komend seizoen 6 miljoen euro bezuinigen om bij de KNVB een sluitende begroting te kunnen indienen.
Dat is noodzakelijk om de proflicentie veilig te stellen.
Eerder deze maand maakte Feyenoord al bekend dat de club bij stadion De Kuip en bij een particuliere investeerder ruim 3 miljoen euro heeft moeten lenen om dit seizoen aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen.
De begroting is tussentijds bijgesteld van 45 miljoen tot 42 miljoen. Komend seizoen zakt het budget zelfs onder 40 miljoen.
Gudde
Algemeen directeur Eric Gudde maakte deze cijfers vrijdag bekend tijdens een bijeenkomst met het personeel van Feyenoord. Hij gaf daarbij aan dat de directie gedwongen ontslagen hoopt te voorkomen door een reeks van bezuinigingsmaatregelen.
''Contracten zullen uiteraard worden gerespecteerd, maar verder kijken we zo'n beetje naar alle kosten'', gaf Gudde aan.
De algemeen directeur noemde het tekort van 6 miljoen euro voor het komende seizoen onacceptabel. Hij voerde het sportief matige seizoen en de economische crisis als belangrijkste oorzaken voor de acute financiële problemen bij Feyenoord.
''Hierdoor zijn we gedwongen een ingrijpend kostenbesparingsprogramma door te voeren.''
Consequenties
Gudde: ''Dat we heel flink in de kosten gaan snijden heeft voor iedereen consequenties, van stagiair tot grootverdiener. Natuurlijk zijn het geen leuke boodschappen om te vertellen, maar het is de verantwoordelijkheid van iedereen die hier werkt om de club weer gezond te maken.''
Feyenoord kampt met een schuldenlast van ruim 21 miljoen euro. De clubleiding voert gespreken met vermogende supporters die in ruil voor inspraak tientallen miljoenen euro's willen investeren.
Deze rijke fans willen echter niet dat Feyenoord het nieuwe geld gebruikt om oude rekeningen te betalen.
Perridon
De kapitaalkrachtige supporter Michel Perridon, eigenaar van Trust International, opperde onlangs dat alle werknemers van Feyenoord loon zullen moeten inleveren om de club weer gezond te maken.
De spelers wezen dat voorstel meteen nadrukkelijk af. Een vrije transfer van de dure voetballers (Makaay, Van Bronckhorst, Landzaat, Tomasson, Hofland) zou komende zomer wel een optie zijn.
Collecte
Het legioen trekt zich de financiële malaise bij Feyenoord zeer aan. De supportersvereniging heeft een omvangrijke collecte in gang gezet.
Tot aan het begin van het nieuwe seizoen kunnen alle fans van de Rotterdamse club een bedrag storten. Via een poll op de website van de supportersvereniging wordt het doel van het verzamelde bedrag gekozen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |