yupquote:Op zaterdag 21 februari 2009 13:58 schreef MaxC het volgende:
Die kneuzen krijgen wel belachelijk veel betaald
A/ De dyspnoe is eigenlijk voortdurend aanwezig, maar neemt wat toe bij inspanning. Pt. hoest eigenlijk al een hele tijd maar 'dat komt van het roken dokter' en het is ook niet toegenomen. Daarnaast heeft hij geen angineuze klachten en geen pijn. Hij slaapt op 2 kusjes omdat hij anders benauwd wordt, 's nachts gaat hij 1x naar het toilet maar dat is niet toegenomen ten opzichte van de periode voor de klachten. Er is geen sprake geweest van een trauma en de anamnese geeft verder geen aanwijzingen voor DVT. Er is wel wat sprake van malaise. Geen gewichtsverlies, verlies van eetlust of nachtzweten. Spontaan weet de patient ook nog te melden dat het gevoel dat hij net heeft gehad bij zijn tachycardie hem bekend voor komt, hij heeft dit afgelopen week 2 keer gehad maar als hij even ging zitten herstelde dit zich weer.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 13:07 schreef starla het volgende:
Om op het eerste stuk terug te komen. Ik zou verder willen weten:
dyspnoe wanneer? bij inspanning (dyspnée d'effort)?, hoesten?, pijn op borst? pijn bij ademhaling?
orthopneu? nycturie? oedeem? palpitaties? cyanose? mictie verder ok? immobilisatie? trauma? DVT?
VG: medicijnen? comorbiditeit anders dan oesofagusca? Fam: long/hartaandoeningen?
Algemeen: eetlust?, nachtzweten?, algehele malaise?
LO: cor ausculteren, souffles? over carotis? regulair etc.
Ademhalingsfrequentie + excursies, gebruik van hulpspieren?, centrale of perifere cyanose?
fingerclubbing? piepende ademhaling? rochelen?
Aanvullend onderzoek: pols, bloeddruk, ademhalingsfrequentie, temperatuur, saturatie en aan de monitor + ECG, interne lab, dus Hb, Ht, Leuko, CRP, Glucose, Ka, Na, Ureum, Kreat, ASAT, ALAT, gGT, AF en bloedgasje (eventueel D-dimeer) Beeldvormend: X-thorax.
Het meest betaalde specialisme eigenlijk?quote:
medisch microbioloog moet je worden als je wil cachen.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 19:21 schreef Heinekenner het volgende:
Is radiologie nu niet een zeer goed betalende specialisatie? Ik hoorde dat vooral met het oog op de toekomst veel vraag naar is.
Jammer dat er geen reet aan isquote:Op zaterdag 21 februari 2009 19:42 schreef ralfie het volgende:
[..]
medisch microbioloog moet je worden als je wil cachen.
Goede zaak, vooral het aanpakken van kwakzalvers! Jullie nog interessante ideeën hierover?quote:AMSTERDAM - Slechte artsen en kwakzalvers die in de fout gaan worden binnenkort mogelijk zwaarder gestraft.
Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) wil ernstige delicten voortaan als misdrijf aanmerken in plaats van als overtreding, waarmee zwaardere straffen tot de mogelijkheden behoren.
De bewindsman heeft een wetsvoorstel daartoe maandag naar de Tweede Kamer gestuurd.
Doodslag
De straffen voor artsen die de gezondheid van hun patiënt schaden, worden daarmee gelijk gesteld aan die voor mishandeling en doodslag of zwaar lichamelijk letsel door schuld.
Die kunnen oplopen tot negen jaar cel of een boete 74 duizend euro. Nu zijn de maximumstraffen nog drie maanden cel of een boete van 3700 euro.
Kwakzalvers
Daarnaast pakt Klink met de nieuwe wet kwakzalvers aan. Hij wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg ook kan optreden tegen genezers en behandelaars die niet geregistreerd gaan als arts.
Dat kan nu niet en volgens Klink is dat in de praktijk een ernstig gemis.
Millecam
Hij verwijst in de brief aan de Kamer onder meer naar de misstanden die zich hebben voorgedaan rond het overlijden van actrice Sylvia Millecam.
Haar artsen trokken de reguliere behandelingswijze voor borstkanker in twijfel en raadden haar chemotherapie af. Ze overleed in 2001 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker.
Misleidende termen
De minister gaat verder het gebruik van misleidende termen in de zorg verbieden. Zo mag niet meer de indruk worden gewekt dat iets genezend is, als dat niet het geval is en mogen alternatieve genezers niet meer het woord medisch gebruiken in de naam van hun praktijk of instelling.
Bron: http://www.nu.nl/algemeen(...)straffen-artsen.html
Brief: http://minvws.nl/includes(...)89-_tcm19-179418.pdf
nu de zalfkwakkers nog!quote:Op dinsdag 24 februari 2009 00:02 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Goede zaak, vooral het aanpakken van kwakzalvers! Jullie nog interessante ideeën hierover?
Nou, voor mij staan de MPV blokken duidelijk bovenaan hoor.quote:Op donderdag 26 februari 2009 12:11 schreef dotKoen het volgende:
Hier morgen tentamen Respiratie 2. Vervelendste blok tot nu toe. Ik heb heimwee naar Circulatie 2.
Hmm, wellicht stomste blok van het tweede jaar tot nu toe, MPV3 begint maandag... Wat heb jij nu?quote:Op donderdag 26 februari 2009 12:38 schreef June. het volgende:
[..]
Nou, voor mij staan de MPV blokken duidelijk bovenaan hoor.
Dat wordt dan nog lachen zodra je bij het hoofdstuk over epistaxis aankomt. Touwtje vooral niet afknippenquote:Op donderdag 26 februari 2009 12:58 schreef Bellah het volgende:
Ik moest overigens hardop lachen bij het idee dat je een tampon in je oor moet doen bij otitis externa als je gehoorgang teveel gezwollen is...(leest KNO boek op dit moment)
quote:Een 40-jarige man die een jaar geleden een CVA heeft door gemaakt wordt bij mij aangemeld voor een consult psychiatrie in verband met verdenking depressie.
Uit de voorinformatie blijkt dat patiënt enige tijd geleden bij een biofysisch geneeskundige is geweest, die middels een hersenscan onder meer de volgende diagnosen heeft gesteld:
- endarteritis obliterans;
- neur angiose;
- syndroom van Adams-Stokers en
- een herseninfectie met Kingella kingae en Candida albicans.
Patiënt, zo wordt vermeld, was nogal ongerust over al deze aandoeningen in zijn hoofd.
In het consult vertelt hij mij dat zijn behandelend neuroloog hem enigszins heeft gerustgesteld door het verrichten van een CT-scan van de hersenen. Daarop waren geen andere dan de bekende CVA-afwijkingen te zien geweest. Toch blijft de patiënt zich afvragen of er niet iets mis is. Hij is hierdoor nog somberder over zijn toekomst dan hij al was en hij heeft de hoop op hernieuwde deelname aan het maatschappelijk leven verloren.
Ter bescherming van mijn eigen cerebrovasculaire status heb ik bij de patiënt maar niet geïnformeerd naar het behandelplan en het uurtarief van deze biofysisch geneeskundige
Bron: http://medischcontact.art(...)CH_R252916445717815/
Verschrikkelijk ja. En ook het lef om op basis van een scan ook direct de verwekker te roepen. Syndroom van Adams-Stokers lijkt me vrij makkelijk te ontkrachten als pt geen bewustzijnsverlies heeft.quote:
Beperkt.quote:Op woensdag 18 februari 2009 13:25 schreef starla het volgende:
[..]
gaat niet echt lekker met hans
[..]
Hmm lastig....sowieso bloeddruk goed vervolgen en de nierfunctie. De keuze voor een diureticum bij iemand met een slechte nierfunctie vind ik ook niet geweldig, zou voor een ACE-remmer kiezen. Een eiwit-, zout- en vochtarm dieet lijkt me ook gepast. Ook neurologische restverschijnselen in de gaten houden, maar dat gebeurt op neuropoli lijkt me. Vergeet vast iets heel specifieks voor hypertensieve encefalopathie, maar zo diep reikt mijn kennis ook weer nietMisschien nog bij recidief insult anti-epileptische behandeling starten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |