FOK!forum / Culinesse à gogo / Die Chinese saus
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:04
Van de Japanner in de ossenhaas, wat voor saus is dat
Speculariumzaterdag 14 februari 2009 @ 05:05
Chinese saus van de Japanner?
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:06
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:05 schreef Specularium het volgende:
Chinese saus van de Japanner?
Ik haal mijn Chinees bij de Jap ja. Wanna fight about it?!
Morwenzaterdag 14 februari 2009 @ 05:06
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:04 schreef Harajuku. het volgende:
Van de Japanner in de ossenhaas, wat voor saus is dat
Oestersaus?
GGMMzaterdag 14 februari 2009 @ 05:07
Chinese saus van de Japanner?
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:08
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:06 schreef Morwen het volgende:

[..]

Oestersaus?
You tell me 't Is bruinig. Niet de rode zoete saus voor t vleisch.
Isdatzozaterdag 14 februari 2009 @ 05:08
Chinezen hebben 3 of 4 sauzen, en die pleuren ze bij elke soort vlees, afhankelijk van welke chinees je treft.

Of japanner.
Isdatzozaterdag 14 februari 2009 @ 05:08
Oh, die bruine. Ik weet wat je bedoelt ja
Isdatzozaterdag 14 februari 2009 @ 05:09
Wolla, wat ben ik goed

http://www.mijnreceptenbo(...)ruine-saus-3647.html
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:09


Die eerste zwarte moet het voorstellen denk ik
Speculariumzaterdag 14 februari 2009 @ 05:10
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:06 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik haal mijn Chinees bij de Jap ja. Wanna fight about it?!
Ja.
Morwenzaterdag 14 februari 2009 @ 05:10
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:08 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

You tell me 't Is bruinig. Niet de rode zoete saus voor t vleisch.
Ja, die bedoel ik, die is erg lekker Doen ze door heel veel gerechten, ik neem meestal Chinese strawmushrooms daar zit die saus ook bij.
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:10
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:09 schreef Isdatzo het volgende:
Wolla, wat ben ik goed

http://www.mijnreceptenbo(...)ruine-saus-3647.html
Ik wil het niet zelf maken man
Speculariumzaterdag 14 februari 2009 @ 05:11
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:09 schreef Harajuku. het volgende:
[ afbeelding ]

Die eerste zwarte moet het voorstellen denk ik
Ziet er uit als een gezellig avondje Frans Bauer.
Isdatzozaterdag 14 februari 2009 @ 05:11
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:10 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik wil het niet zelf maken man
Ondankbaar kreng
JJHzaterdag 14 februari 2009 @ 05:12
Ketjapsaus
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:12
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:10 schreef Specularium het volgende:

[..]

Ja.
*schop*
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:10 schreef Morwen het volgende:

[..]

Ja, die bedoel ik, die is erg lekker Doen ze door heel veel gerechten, ik neem meestal Chinese strawmushrooms daar zit die saus ook bij.
Ik vis alles eruit behalve de champignons ( + extra chanpignons)
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:12
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:11 schreef Specularium het volgende:

[..]

Ziet er uit als een gezellig avondje Frans Bauer.
I dunno, Google
Morwenzaterdag 14 februari 2009 @ 05:12
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:09 schreef Isdatzo het volgende:
Wolla, wat ben ik goed

http://www.mijnreceptenbo(...)ruine-saus-3647.html
Die zou heel goed kunnen ja
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:13
Kun je dat neit gewoon kopen?
Isdatzozaterdag 14 februari 2009 @ 05:14
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:13 schreef Harajuku. het volgende:
Kun je dat neit gewoon kopen?
Bij de chinees (jap).

En anders vraag je de volgende keer hoe die saus heet (gaat hij "ketjap-saus" zeggen )
JJHzaterdag 14 februari 2009 @ 05:15
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:13 schreef Harajuku. het volgende:
Kun je dat neit gewoon kopen?
Ja bij de Jappaner.

Ga eens bij een paar toko's langs. Die hebben altijd meest maffe en obscure dingen.
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:15
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:14 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Bij de chinees (jap).

En anders vraag je de volgende keer hoe die saus heet (gaat hij "ketjap-saus" zeggen )
Ja gek, die krengen zijn belachelijk duur
JJHzaterdag 14 februari 2009 @ 05:15
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:14 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Bij de chinees (jap).

En anders vraag je de volgende keer hoe die saus heet (gaat hij "ketjap-saus" zeggen )
Dat dei ik al.
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:16
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:15 schreef JJH het volgende:

[..]

Ja bij de Jappaner.

Ga eens bij een paar toko's langs. Die hebben altijd meest maffe en obscure dingen.
Wij hebben geen gekke toko's Alleen per ongeluk een Turk ergens, verstopt.
Isdatzozaterdag 14 februari 2009 @ 05:16
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:15 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ja gek, die krengen zijn belachelijk duur
Ik vind 't wel meevallen hoor, iig bij de chinees hier in de buurt.
Morwenzaterdag 14 februari 2009 @ 05:16
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:13 schreef Harajuku. het volgende:
Kun je dat neit gewoon kopen?
Wat wil je ermee doen dan, je wil niet koken ofzo
Gabbyliciouszaterdag 14 februari 2009 @ 05:17
KIP MADRAS~!!!11
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:17
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:16 schreef Morwen het volgende:

[..]

Wat wil je ermee doen dan, je wil niet koken ofzo
Ik wil best koken, maar geen zin om elke keer zelf saus te maken. En nee, ook niet invriezen want das rancid
Zanazaterdag 14 februari 2009 @ 05:38
zwarte bonensaus
Twerkzaterdag 14 februari 2009 @ 05:45
Bel hem op
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 05:47
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:45 schreef Twerk het volgende:
Bel hem op
Doe eens msnen
Twerkzaterdag 14 februari 2009 @ 05:50
Ik denk overigens dat het Indiaas is.
Twerkzaterdag 14 februari 2009 @ 05:55
Het is idd zwarte bonensaus en vaker zie je dat ze het bij biefstuk doen.
Mriekjezaterdag 14 februari 2009 @ 05:56
Is toch gewoon nr 8?? (met extra sambal)
Twerkzaterdag 14 februari 2009 @ 06:01
http://www.asiamex.com/proddetail.cfm?CFTOKEN=683248&ItemID=322&CategoryID=36&SubCatID=121
Twerkzaterdag 14 februari 2009 @ 06:03
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:56 schreef Mriekje het volgende:
Is toch gewoon nr 8?? (met extra sambal)
Nee en sambal past er totaal niet bij.

Bovendien is het hier nummer 113
RobinOokzaterdag 14 februari 2009 @ 13:03
Staat dat ook zo op de menukaart? Ossenhaas met chinese saus van de jap?
Zal toch wel gewoon bijstaan wat het is?

Maar bij ossenhaas gok ik op een mix van zwarte boontjes en oestersaus
missy_czaterdag 14 februari 2009 @ 13:14
Hoe heb je het dan besteld?

Als het Japans is dan zou ik zeggen terriyaki (?).
Bij de Chinees: Gongbao, zwarte bonen, oestersaus.

Vaak mengsel van sojabonen, sojasaus, oestersaus, sesamolie, water (boullion) en maizena.
Harajuku.zaterdag 14 februari 2009 @ 15:20
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 13:14 schreef missy_c het volgende:
Hoe heb je het dan besteld?

Als het Japans is dan zou ik zeggen terriyaki (?).
Bij de Chinees: Gongbao, zwarte bonen, oestersaus.

Vaak mengsel van sojabonen, sojasaus, oestersaus, sesamolie, water (boullion) en maizena.
"Ossenhaas graag. Met extra champignons, bedankt."
vaagselzaterdag 14 februari 2009 @ 15:42
Sojasaus (lichte of donkere) of Oestersaus

Als het zoetig is kan het ook hoisinsaus zijn.
missy_czaterdag 14 februari 2009 @ 21:54
Hoisinsaus kan eigenlijk niet zo over het vlees gegoten worden. Dat wordt dan in combi met sojasaus en verlengt met water/bouillion gemaakt.. anders is het veels te zout.

@ Harajuku.. vragen ze dan niet wat voor saus je wilt dan? Of had je toen alweer opgehangen?
littledrummergirlmaandag 16 februari 2009 @ 13:31
oestersaus, teriyaki saus, een mixje van allerlei kruiden van je plaatselijke chinees kan van alles zijn! Ik zeg, bel je chinees ff!
Twerkmaandag 16 februari 2009 @ 14:38
quote:
Op maandag 16 februari 2009 13:31 schreef littledrummergirl het volgende:
oestersaus, teriyaki saus, een mixje van allerlei kruiden van je plaatselijke chinees kan van alles zijn! Ik zeg, bel je chinees ff!
Japanner
littledrummergirlmaandag 16 februari 2009 @ 14:39
quote:
Op maandag 16 februari 2009 14:38 schreef Twerk het volgende:

[..]

Japanner
met chinese saus tis een dekmantel zeg ik je
Olemaandag 16 februari 2009 @ 16:26
Teriyaki saus of Oestersaus
Harajuku.maandag 16 februari 2009 @ 17:34
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 21:54 schreef missy_c het volgende:
Hoisinsaus kan eigenlijk niet zo over het vlees gegoten worden. Dat wordt dan in combi met sojasaus en verlengt met water/bouillion gemaakt.. anders is het veels te zout.

@ Harajuku.. vragen ze dan niet wat voor saus je wilt dan? Of had je toen alweer opgehangen?
Nee, t is gewoon een bak bruine saus met vlees/champignons/groene dingen. En niet 'oh welk sausje wil ik deze keer over mn rijst'

En eh, hoe krijg je die champignons dan zoals in de saus?
missy_cmaandag 16 februari 2009 @ 18:37
De champignons zijn meestal uit blik..
RobinOokmaandag 16 februari 2009 @ 20:26
Deze?



Dat zijn strochampignons
Harajuku.maandag 16 februari 2009 @ 20:31
quote:
Op maandag 16 februari 2009 20:26 schreef RobinOok het volgende:
Deze?

[ afbeelding ]

Dat zijn strochampignons
Geen flauw idee. Je kunt ze daar krijgen met Chinese champignons en gewoon onze. Maar ze zijn heel anders dan hier uit de pan
RobinOokmaandag 16 februari 2009 @ 20:44
Ik geef het op. Volgens mij zit je ons voor de gek te houden.
Harajuku.maandag 16 februari 2009 @ 20:45
Heus niet
missy_cmaandag 16 februari 2009 @ 20:47
i'm telling you.. die dingen kopen ze bij de groothandel. Komt in een emmer met water.

Net als dit zeg maar
Harajuku.maandag 16 februari 2009 @ 20:49
quote:
Op maandag 16 februari 2009 20:47 schreef missy_c het volgende:
i'm telling you.. die dingen kopen ze bij de groothandel. Komt in een emmer met water.

Net als dit zeg maar
[ afbeelding ]
Wtf !!!! Zou nog best eens kunnen ja
Harajuku.donderdag 19 februari 2009 @ 23:08
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 05:09 schreef Isdatzo het volgende:
Wolla, wat ben ik goed

http://www.mijnreceptenbo(...)ruine-saus-3647.html
* 3 kopjes kippenbouillon
* 2 eetepels maizena
* 2 theelepels dikke sojasaus
* 1/2 theelepel suiker
* 1 theelepel versgemalen zwarte peper
Heb ik.

MAAR!!!! Ik heb ook oestersaus

Wat nu
Harajuku.donderdag 19 februari 2009 @ 23:09
Oh ja, en de potchampignons heb ik ook
Twerkdonderdag 19 februari 2009 @ 23:27
Waarom zou je dat zelf willen maken?

Er gaat niets boven de originele saus van de Japanner/Chinees.
Isdatzodonderdag 19 februari 2009 @ 23:30
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:27 schreef Twerk het volgende:
Waarom zou je dat zelf willen maken?

Er gaat niets boven de originele saus van de Japanner/Chinees.
Dan is de naam wel handig.

Maar qft.
Harajuku.donderdag 19 februari 2009 @ 23:33
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:27 schreef Twerk het volgende:
Waarom zou je dat zelf willen maken?

Er gaat niets boven de originele saus van de Japanner/Chinees.
Omdat ik maar één keer in de zoveel tijd naar de Japanner ga, en 't is duur anyway.
Twerkdonderdag 19 februari 2009 @ 23:36
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:33 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Omdat ik maar één keer in de zoveel tijd naar de Japanner ga, en 't is duur anyway.
Ja ok, dat snap ik.. Maar hoevaak zou jij die saus dan willen eten en waarbij?

Ik vind sowieso dat wij mensen de lokale Chinees/Japanner eens wat vaker moeten bezoeken en langzaam het snackbar bezoek moeten minderen.
Harajuku.donderdag 19 februari 2009 @ 23:40
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:36 schreef Twerk het volgende:

[..]

Ja ok, dat snap ik.. Maar hoevaak zou jij die saus dan willen eten en waarbij?

Ik vind sowieso dat wij mensen de lokale Chinees/Japanner eens wat vaker moeten bezoeken en langzaam het snackbar bezoek moeten minderen.
Steeds naar de Jap met een heel gezin vind ik gewoon zonde geld. Daarbij kan ik nu dan ook zelf kiezen wat ik erin gooi, want t vlees hoef ik bijvoorbeeld al niet
Twerkdonderdag 19 februari 2009 @ 23:48
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:40 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Steeds naar de Jap met een heel gezin vind ik gewoon zonde geld. Daarbij kan ik nu dan ook zelf kiezen wat ik erin gooi, want t vlees hoef ik bijvoorbeeld al niet
je hoeft ook niet met het hele gezin op lokatie te eten.
RobinOokvrijdag 20 februari 2009 @ 00:52
Gewoon eens beginnen met het menu te lezen. Zo'n saus heeft een naam.
Ontzettend handig, namen.
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 00:54
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 00:52 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon eens beginnen met het menu te lezen. Zo'n saus heeft een naam.
Ontzettend handig, namen.
Ze bestelt per telefoon en durft niet naar de naam te vragen bij het ophalen.

Sambal bij? Neuh, doei.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 03:18
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:48 schreef Twerk het volgende:

[..]

je hoeft ook niet met het hele gezin op lokatie te eten.
Wij eten daar nooit, heb t alleen over de hoeveelheid en prijs.

Waar staat dat ik niet durf? Ik ben nooit degene die bestelt, op locatie
die wacht, op locatie
die het thuis komt brengen

Zo krijg ik dus geen eigen saus hè
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 03:20
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 00:52 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon eens beginnen met het menu te lezen. Zo'n saus heeft een naam.
Ontzettend handig, namen.
Gawd dat staat er dus mooi niet bij hè. Ossenhaas met champigons/etc
Twerkvrijdag 20 februari 2009 @ 03:22
Ik snap heel goed dat je zo enorm graag wil weten wat die overheelijke saus is, maar je bent er onderhand al een week mee in de weer. Waarom bel je die knakkers niet gewoon op met die vraag.. Vermoedelijk kopen hun het gewoon ergens kant en klaar in.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 03:29
Ben ik niet. Ik heb dit topic vandaag pas weer opgezocht om op te zoeken welke gekke sauzen en verdere ingrediënten ik nodig schijn te hebben, maar nu ik dat heb is iedereen daarover ineens stil
Isdatzovrijdag 20 februari 2009 @ 03:31
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 03:29 schreef Harajuku. het volgende:
Ben ik niet. Ik heb dit topic vandaag pas weer opgezocht om op te zoeken welke gekke sauzen en verdere ingrediënten ik nodig schijn te hebben, maar nu ik dat heb is iedereen daarover ineens stil
Je hebt mijn recept toch
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 06:28
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 23:08 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

* 3 kopjes kippenbouillon
* 2 eetepels maizena
* 2 theelepels dikke sojasaus
* 1/2 theelepel suiker
* 1 theelepel versgemalen zwarte peper
Heb ik.

MAAR!!!! Ik heb ook oestersaus

Wat nu
Nou! Ik ga deze zo wel maken. God help me
kriorovrijdag 20 februari 2009 @ 09:07
tvp.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 09:08
Bouillon staat in de koelkast!
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 12:06
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 06:28 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Nou! Ik ga deze zo wel maken. God help me
Negative.
Harajuku.vrijdag 20 februari 2009 @ 12:06
Nu ga ik hetzelfde doen maar dan oestersaus ipv soja
kriorovrijdag 20 februari 2009 @ 12:29
Met oestersaus lijkt me een betere benadering
coltje87vrijdag 20 februari 2009 @ 15:11
Ossenhaas met tausisaus ftw!

En nu heb ik honger
Mriekjemaandag 23 februari 2009 @ 22:39
Gon Bao
Twerkmaandag 23 februari 2009 @ 22:42
Witte bonen in Sojabonen Saus
Mriekjemaandag 23 februari 2009 @ 22:46
quote:
Op maandag 23 februari 2009 22:42 schreef Twerk het volgende:
Witte bonen in Sojabonen Saus
Bah!