Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:04 |
Van de Japanner in de ossenhaas, wat voor saus is dat ![]() | |
Specularium | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:05 |
Chinese saus van de Japanner? ![]() | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:06 |
quote:Ik haal mijn Chinees bij de Jap ja. Wanna fight about it?! | |
Morwen | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:06 |
quote:Oestersaus? | |
GGMM | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:07 |
Chinese saus van de Japanner? ![]() | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:08 |
quote:You tell me ![]() | |
Isdatzo | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:08 |
Chinezen hebben 3 of 4 sauzen, en die pleuren ze bij elke soort vlees, afhankelijk van welke chinees je treft. Of japanner. | |
Isdatzo | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:08 |
Oh, die bruine. Ik weet wat je bedoelt ja ![]() | |
Isdatzo | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:09 |
Wolla, wat ben ik goed http://www.mijnreceptenbo(...)ruine-saus-3647.html | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:09 |
![]() Die eerste zwarte moet het voorstellen denk ik | |
Specularium | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:10 |
quote:Ja. ![]() | |
Morwen | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:10 |
quote:Ja, die bedoel ik, die is erg lekker ![]() | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:10 |
quote:Ik wil het niet zelf maken man ![]() | |
Specularium | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:11 |
quote:Ziet er uit als een gezellig avondje Frans Bauer. | |
Isdatzo | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:11 |
quote:Ondankbaar kreng ![]() ![]() | |
JJH | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:12 |
Ketjapsaus | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:12 |
quote:*schop* quote:Ik vis alles eruit behalve de champignons ( + extra chanpignons) ![]() ![]() | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:12 |
quote:I dunno, Google ![]() | |
Morwen | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:12 |
quote:Die zou heel goed kunnen ja ![]() | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:13 |
Kun je dat neit gewoon kopen? | |
Isdatzo | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:14 |
quote:Bij de chinees (jap). ![]() En anders vraag je de volgende keer hoe die saus heet (gaat hij "ketjap-saus" zeggen ![]() | |
JJH | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:15 |
quote:Ja bij de Jappaner. Ga eens bij een paar toko's langs. Die hebben altijd meest maffe en obscure dingen. ![]() | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:15 |
quote:Ja gek, die krengen zijn belachelijk duur ![]() | |
JJH | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:15 |
quote:Dat dei ik al. ![]() | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:16 |
quote:Wij hebben geen gekke toko's ![]() | |
Isdatzo | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:16 |
quote:Ik vind 't wel meevallen hoor, iig bij de chinees hier in de buurt. | |
Morwen | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:16 |
quote:Wat wil je ermee doen dan, je wil niet koken ofzo ![]() | |
Gabbylicious | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:17 |
KIP MADRAS~!!!11 | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:17 |
quote:Ik wil best koken, maar geen zin om elke keer zelf saus te maken. En nee, ook niet invriezen want das rancid | |
Zana | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:38 |
zwarte bonensaus | |
Twerk | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:45 |
Bel hem op | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:47 |
quote:Doe eens msnen ![]() | |
Twerk | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:50 |
Ik denk overigens dat het Indiaas is. | |
Twerk | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:55 |
Het is idd zwarte bonensaus en vaker zie je dat ze het bij biefstuk doen. | |
Mriekje | zaterdag 14 februari 2009 @ 05:56 |
Is toch gewoon nr 8?? (met extra sambal) | |
Twerk | zaterdag 14 februari 2009 @ 06:01 |
http://www.asiamex.com/proddetail.cfm?CFTOKEN=683248&ItemID=322&CategoryID=36&SubCatID=121 | |
Twerk | zaterdag 14 februari 2009 @ 06:03 |
quote:Nee en sambal past er totaal niet bij. Bovendien is het hier nummer 113 | |
RobinOok | zaterdag 14 februari 2009 @ 13:03 |
Staat dat ook zo op de menukaart? Ossenhaas met chinese saus van de jap? Zal toch wel gewoon bijstaan wat het is? Maar bij ossenhaas gok ik op een mix van zwarte boontjes en oestersaus | |
missy_c | zaterdag 14 februari 2009 @ 13:14 |
Hoe heb je het dan besteld? Als het Japans is dan zou ik zeggen terriyaki (?). Bij de Chinees: Gongbao, zwarte bonen, oestersaus. Vaak mengsel van sojabonen, sojasaus, oestersaus, sesamolie, water (boullion) en maizena. | |
Harajuku. | zaterdag 14 februari 2009 @ 15:20 |
quote:"Ossenhaas graag. Met extra champignons, bedankt." | |
vaagsel | zaterdag 14 februari 2009 @ 15:42 |
Sojasaus (lichte of donkere) of Oestersaus Als het zoetig is kan het ook hoisinsaus zijn. | |
missy_c | zaterdag 14 februari 2009 @ 21:54 |
Hoisinsaus kan eigenlijk niet zo over het vlees gegoten worden. Dat wordt dan in combi met sojasaus en verlengt met water/bouillion gemaakt.. anders is het veels te zout. @ Harajuku.. vragen ze dan niet wat voor saus je wilt dan? Of had je toen alweer opgehangen? | |
littledrummergirl | maandag 16 februari 2009 @ 13:31 |
oestersaus, teriyaki saus, een mixje van allerlei kruiden van je plaatselijke chinees ![]() | |
Twerk | maandag 16 februari 2009 @ 14:38 |
quote:Japanner | |
littledrummergirl | maandag 16 februari 2009 @ 14:39 |
quote:met chinese saus ![]() ![]() | |
Ole | maandag 16 februari 2009 @ 16:26 |
Teriyaki saus of Oestersaus | |
Harajuku. | maandag 16 februari 2009 @ 17:34 |
quote:Nee, t is gewoon een bak bruine saus met vlees/champignons/groene dingen. En niet 'oh welk sausje wil ik deze keer over mn rijst' En eh, hoe krijg je die champignons dan zoals in de saus? ![]() | |
missy_c | maandag 16 februari 2009 @ 18:37 |
De champignons zijn meestal uit blik.. ![]() | |
RobinOok | maandag 16 februari 2009 @ 20:26 |
Deze?![]() Dat zijn strochampignons | |
Harajuku. | maandag 16 februari 2009 @ 20:31 |
quote:Geen flauw idee. Je kunt ze daar krijgen met Chinese ![]() ![]() | |
RobinOok | maandag 16 februari 2009 @ 20:44 |
Ik geef het op. Volgens mij zit je ons voor de gek te houden. | |
Harajuku. | maandag 16 februari 2009 @ 20:45 |
![]() | |
missy_c | maandag 16 februari 2009 @ 20:47 |
i'm telling you.. die dingen kopen ze bij de groothandel. Komt in een emmer met water. Net als dit zeg maar ![]() | |
Harajuku. | maandag 16 februari 2009 @ 20:49 |
quote:Wtf ![]() | |
Harajuku. | donderdag 19 februari 2009 @ 23:08 |
quote:* 3 kopjes kippenbouillon * 2 eetepels maizena * 2 theelepels dikke sojasaus * 1/2 theelepel suiker * 1 theelepel versgemalen zwarte peper Heb ik. MAAR!!!! Ik heb ook oestersaus Wat nu | |
Harajuku. | donderdag 19 februari 2009 @ 23:09 |
Oh ja, en de potchampignons heb ik ook | |
Twerk | donderdag 19 februari 2009 @ 23:27 |
Waarom zou je dat zelf willen maken? Er gaat niets boven de originele saus van de Japanner/Chinees. | |
Isdatzo | donderdag 19 februari 2009 @ 23:30 |
quote:Dan is de naam wel handig. ![]() Maar qft. | |
Harajuku. | donderdag 19 februari 2009 @ 23:33 |
quote:Omdat ik maar één keer in de zoveel tijd naar de Japanner ga, en 't is duur anyway. | |
Twerk | donderdag 19 februari 2009 @ 23:36 |
quote:Ja ok, dat snap ik.. Maar hoevaak zou jij die saus dan willen eten en waarbij? Ik vind sowieso dat wij mensen de lokale Chinees/Japanner eens wat vaker moeten bezoeken en langzaam het snackbar bezoek moeten minderen. | |
Harajuku. | donderdag 19 februari 2009 @ 23:40 |
quote:Steeds naar de Jap met een heel gezin vind ik gewoon zonde geld. Daarbij kan ik nu dan ook zelf kiezen wat ik erin gooi, want t vlees hoef ik bijvoorbeeld al niet ![]() ![]() | |
Twerk | donderdag 19 februari 2009 @ 23:48 |
quote:je hoeft ook niet met het hele gezin op lokatie te eten. | |
RobinOok | vrijdag 20 februari 2009 @ 00:52 |
Gewoon eens beginnen met het menu te lezen. Zo'n saus heeft een naam. Ontzettend handig, namen. | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 00:54 |
quote:Ze bestelt per telefoon en durft niet naar de naam te vragen bij het ophalen. Sambal bij? Neuh, doei. | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 03:18 |
quote:Wij eten daar nooit, heb t alleen over de hoeveelheid en prijs. Waar staat dat ik niet durf? ![]() ![]() die wacht, op locatie ![]() die het thuis komt brengen ![]() Zo krijg ik dus geen eigen saus hè ![]() ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 03:20 |
quote:Gawd ![]() | |
Twerk | vrijdag 20 februari 2009 @ 03:22 |
Ik snap heel goed dat je zo enorm graag wil weten wat die overheelijke saus is, maar je bent er onderhand al een week mee in de weer. Waarom bel je die knakkers niet gewoon op met die vraag.. Vermoedelijk kopen hun het gewoon ergens kant en klaar in. ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 03:29 |
Ben ik niet. Ik heb dit topic vandaag pas weer opgezocht om op te zoeken welke gekke sauzen en verdere ingrediënten ik nodig schijn te hebben, maar nu ik dat heb is iedereen daarover ineens stil ![]() | |
Isdatzo | vrijdag 20 februari 2009 @ 03:31 |
quote:Je hebt mijn recept toch ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 06:28 |
quote:Nou! Ik ga deze zo wel maken. God help me | |
krioro | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:07 |
tvp. | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:08 |
Bouillon staat in de koelkast! | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 12:06 |
quote:Negative. | |
Harajuku. | vrijdag 20 februari 2009 @ 12:06 |
Nu ga ik hetzelfde doen maar dan oestersaus ipv soja ![]() | |
krioro | vrijdag 20 februari 2009 @ 12:29 |
Met oestersaus lijkt me een betere benadering ![]() | |
coltje87 | vrijdag 20 februari 2009 @ 15:11 |
Ossenhaas met tausisaus ftw! ![]() En nu heb ik honger ![]() | |
Mriekje | maandag 23 februari 2009 @ 22:39 |
Gon Bao | |
Twerk | maandag 23 februari 2009 @ 22:42 |
Witte bonen in Sojabonen Saus | |
Mriekje | maandag 23 februari 2009 @ 22:46 |
quote: ![]() |