Ik haal mijn Chinees bij de Jap ja. Wanna fight about it?!quote:
Oestersaus?quote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:04 schreef Harajuku. het volgende:
Van de Japanner in de ossenhaas, wat voor saus is dat
You tell mequote:
Ja.quote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:06 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik haal mijn Chinees bij de Jap ja. Wanna fight about it?!
Ja, die bedoel ik, die is erg lekkerquote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:08 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
You tell me't Is bruinig. Niet de rode zoete saus voor t vleisch.
Ik wil het niet zelf maken manquote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:09 schreef Isdatzo het volgende:
Wolla, wat ben ik goed
http://www.mijnreceptenbo(...)ruine-saus-3647.html
Ziet er uit als een gezellig avondje Frans Bauer.quote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:09 schreef Harajuku. het volgende:
[ afbeelding ]
Die eerste zwarte moet het voorstellen denk ik
Ondankbaar krengquote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:10 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik wil het niet zelf maken man
*schop*quote:
Ik vis alles eruit behalve de champignons ( + extra chanpignons)quote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:10 schreef Morwen het volgende:
[..]
Ja, die bedoel ik, die is erg lekkerDoen ze door heel veel gerechten, ik neem meestal Chinese strawmushrooms daar zit die saus ook bij.
I dunno, Googlequote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:11 schreef Specularium het volgende:
[..]
Ziet er uit als een gezellig avondje Frans Bauer.
Die zou heel goed kunnen jaquote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:09 schreef Isdatzo het volgende:
Wolla, wat ben ik goed
http://www.mijnreceptenbo(...)ruine-saus-3647.html
Bij de chinees (jap).quote:
Ja bij de Jappaner.quote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:13 schreef Harajuku. het volgende:
Kun je dat neit gewoon kopen?
Ja gek, die krengen zijn belachelijk duurquote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:14 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Bij de chinees (jap).
En anders vraag je de volgende keer hoe die saus heet (gaat hij "ketjap-saus" zeggen)
Dat dei ik al.quote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:14 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Bij de chinees (jap).
En anders vraag je de volgende keer hoe die saus heet (gaat hij "ketjap-saus" zeggen)
Wij hebben geen gekke toko'squote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:15 schreef JJH het volgende:
[..]
Ja bij de Jappaner.
Ga eens bij een paar toko's langs. Die hebben altijd meest maffe en obscure dingen.
Ik vind 't wel meevallen hoor, iig bij de chinees hier in de buurt.quote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:15 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ja gek, die krengen zijn belachelijk duur
Wat wil je ermee doen dan, je wil niet koken ofzoquote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:13 schreef Harajuku. het volgende:
Kun je dat neit gewoon kopen?
Ik wil best koken, maar geen zin om elke keer zelf saus te maken. En nee, ook niet invriezen want das rancidquote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:16 schreef Morwen het volgende:
[..]
Wat wil je ermee doen dan, je wil niet koken ofzo
Nee en sambal past er totaal niet bij.quote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:56 schreef Mriekje het volgende:
Is toch gewoon nr 8?? (met extra sambal)
"Ossenhaas graag. Met extra champignons, bedankt."quote:Op zaterdag 14 februari 2009 13:14 schreef missy_c het volgende:
Hoe heb je het dan besteld?
Als het Japans is dan zou ik zeggen terriyaki (?).
Bij de Chinees: Gongbao, zwarte bonen, oestersaus.
Vaak mengsel van sojabonen, sojasaus, oestersaus, sesamolie, water (boullion) en maizena.
Japannerquote:Op maandag 16 februari 2009 13:31 schreef littledrummergirl het volgende:
oestersaus, teriyaki saus, een mixje van allerlei kruiden van je plaatselijke chineeskan van alles zijn! Ik zeg, bel je chinees ff!
met chinese sausquote:
Nee, t is gewoon een bak bruine saus met vlees/champignons/groene dingen. En niet 'oh welk sausje wil ik deze keer over mn rijst'quote:Op zaterdag 14 februari 2009 21:54 schreef missy_c het volgende:
Hoisinsaus kan eigenlijk niet zo over het vlees gegoten worden. Dat wordt dan in combi met sojasaus en verlengt met water/bouillion gemaakt.. anders is het veels te zout.
@ Harajuku.. vragen ze dan niet wat voor saus je wilt dan? Of had je toen alweer opgehangen?
Geen flauw idee. Je kunt ze daar krijgen met Chinesequote:Op maandag 16 februari 2009 20:26 schreef RobinOok het volgende:
Deze?
[ afbeelding ]
Dat zijn strochampignons
Wtfquote:Op maandag 16 februari 2009 20:47 schreef missy_c het volgende:
i'm telling you.. die dingen kopen ze bij de groothandel. Komt in een emmer met water.
Net als dit zeg maar
[ afbeelding ]
* 3 kopjes kippenbouillonquote:Op zaterdag 14 februari 2009 05:09 schreef Isdatzo het volgende:
Wolla, wat ben ik goed
http://www.mijnreceptenbo(...)ruine-saus-3647.html
Dan is de naam wel handig.quote:Op donderdag 19 februari 2009 23:27 schreef Twerk het volgende:
Waarom zou je dat zelf willen maken?
Er gaat niets boven de originele saus van de Japanner/Chinees.
Omdat ik maar één keer in de zoveel tijd naar de Japanner ga, en 't is duur anyway.quote:Op donderdag 19 februari 2009 23:27 schreef Twerk het volgende:
Waarom zou je dat zelf willen maken?
Er gaat niets boven de originele saus van de Japanner/Chinees.
Ja ok, dat snap ik.. Maar hoevaak zou jij die saus dan willen eten en waarbij?quote:Op donderdag 19 februari 2009 23:33 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Omdat ik maar één keer in de zoveel tijd naar de Japanner ga, en 't is duur anyway.
Steeds naar de Jap met een heel gezin vind ik gewoon zonde geld. Daarbij kan ik nu dan ook zelf kiezen wat ik erin gooi, want t vlees hoef ik bijvoorbeeld al nietquote:Op donderdag 19 februari 2009 23:36 schreef Twerk het volgende:
[..]
Ja ok, dat snap ik.. Maar hoevaak zou jij die saus dan willen eten en waarbij?
Ik vind sowieso dat wij mensen de lokale Chinees/Japanner eens wat vaker moeten bezoeken en langzaam het snackbar bezoek moeten minderen.
je hoeft ook niet met het hele gezin op lokatie te eten.quote:Op donderdag 19 februari 2009 23:40 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Steeds naar de Jap met een heel gezin vind ik gewoon zonde geld. Daarbij kan ik nu dan ook zelf kiezen wat ik erin gooi, want t vlees hoef ik bijvoorbeeld al niet![]()
Ze bestelt per telefoon en durft niet naar de naam te vragen bij het ophalen.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 00:52 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon eens beginnen met het menu te lezen. Zo'n saus heeft een naam.
Ontzettend handig, namen.
Wij eten daar nooit, heb t alleen over de hoeveelheid en prijs.quote:Op donderdag 19 februari 2009 23:48 schreef Twerk het volgende:
[..]
je hoeft ook niet met het hele gezin op lokatie te eten.
Gawdquote:Op vrijdag 20 februari 2009 00:52 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon eens beginnen met het menu te lezen. Zo'n saus heeft een naam.
Ontzettend handig, namen.
Je hebt mijn recept tochquote:Op vrijdag 20 februari 2009 03:29 schreef Harajuku. het volgende:
Ben ik niet. Ik heb dit topic vandaag pas weer opgezocht om op te zoeken welke gekke sauzen en verdere ingrediėnten ik nodig schijn te hebben, maar nu ik dat heb is iedereen daarover ineens stil
Nou! Ik ga deze zo wel maken. God help mequote:Op donderdag 19 februari 2009 23:08 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
* 3 kopjes kippenbouillon
* 2 eetepels maizena
* 2 theelepels dikke sojasaus
* 1/2 theelepel suiker
* 1 theelepel versgemalen zwarte peper
Heb ik.
MAAR!!!! Ik heb ook oestersaus
Wat nu
Negative.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 06:28 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Nou! Ik ga deze zo wel maken. God help me
quote:Op maandag 23 februari 2009 22:42 schreef Twerk het volgende:
Witte bonen in Sojabonen Saus
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |