Ik eet de salades altijd koud.quote:Op vrijdag 6 februari 2009 21:02 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Tvp, kheb nog nooit met couscous gekookt maar wil dat toch eens gaan proberen. Eet je deze salades koud, of lauwwarm?
oh.. flink ziek geweest op vakantie?quote:Op vrijdag 6 februari 2009 21:04 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Ik eet de salades altijd koud.
Ik heb nog een beetje een couscous trauma van mijn vakantie in Marokko, dus warme couscous durf ik nog niet zo goed aan.
Nee, dat niet eens. Het was gewoon allemaal heel flauw enzo. Zelfde met tajine;s, heb ik ook weinig goede herinneringen aan.quote:Op vrijdag 6 februari 2009 21:32 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
oh.. flink ziek geweest op vakantie?
Wat zonde! Ga je op vakantie en denk je het echte marokaanse eten te gaan proeven zoals het hoort, krijg je allemaal smakeloze dingen voorgeschoteld.quote:Op vrijdag 6 februari 2009 21:42 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Nee, dat niet eens. Het was gewoon allemaal heel flauw enzo. Zelfde met tajine;s, heb ik ook weinig goede herinneringen aan.
Je bent echt een nobel mens, Zoalshetis. Maar voortaan misschien wat meer couscous en minder wiet?quote:Op zaterdag 7 februari 2009 01:31 schreef zoalshetis het volgende:
ik ben helemaal geen liefhebber van couscous, tenzij het gemaakt is door een echte marokkaanse vrouw. daar moet je dus voor uitgenodigd zijn als je bijvoorbeeld gratis een tekst schrijft voor een stichting die rolstoelen inzamelt voor hun berber thuisland.
op de van wou zit een hele goede marokkaan! twee huizen verder dan de beste ijzerwarenwinkel van amsterdam, 'van der meulen'. naast de weedwinkel.
kenners weten wat ik bedoel. ga maar eens een keer eten.
couscous gemaakt door niet-marokkanen is flauw, korrelig en smaakloos.
Same here.quote:Op zaterdag 7 februari 2009 01:10 schreef IHVK het volgende:
Ik prefreer bulgur ook trouwens boven couscous.
inderdaad tvpquote:Op zaterdag 7 februari 2009 16:36 schreef NoralyZ het volgende:
couscous. heb nog niet zoveel recepten, dus ik hoop hier inspiratie van op te doen!
quote:Op maandag 9 februari 2009 09:36 schreef Liejannuh het volgende:
Couscous salades!
Recept daar graag posten Nynke!
Tot nu toe staan er vooral recepten in voor de "klassieke" couscoussalade.
Misschien vanavond alvast maken voor morgen! Wil vanavond en morgenavond naar de sportschool gelijk uit mijn werk.
quote:Op maandag 9 februari 2009 09:25 schreef AKnynke het volgende:
[..]
ik had laatst een heerlijke couscoussalade gemaakt met kip, walnoten, feta, peultjes en rucola. Was heerlijk!
Vast een stomme vraag; eet je dit koud?quote:Op vrijdag 6 februari 2009 20:59 schreef Liejannuh het volgende:
Tabouleh
Couscous mengen met feta, stukjes tomaat, stukjes komkommer, munt, peterselie, koriander en wat lenteuitjes. En dan nog een limoen raspen en het sap er doorheen.Erg lekker!
[ afbeelding ]
Net boodschappen gedaan, vriendin over een uur thuis... dusseh... koken maar!quote:Op vrijdag 13 februari 2009 15:59 schreef Liejannuh het volgende:
Ik eet couscoussalade altijd koud.
En ik gooi gewoon kokend water over de couscous en dan is het na een paar minuten goed.
Ik heb deze eergister gemaakt! Was echt superlekker!quote:Op maandag 9 februari 2009 10:01 schreef Liejannuh het volgende:
Goed recept Nynke!
Deze klinkt trouwens ook lekker:
Ingrediënten:
250 gram couscous
1 aubergine
1 courgette
Gemarineerde artisjokken
Een plak feta
Een bosje verse munt
Olijfolie
Citroensap
Pijnboom pitten
Zout en peper
Bereiding:
Wel de couscous. Snij de courgette en de Aubergine in plakken en bak ze in de pan met Olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en Snijd ze in kleine stukjes. Maak de feta klein, snijd de munt fijn en meng alles samen door de afgekoelde couscous. Bewaar wat munt voor de garnering. Rooster de pijnboompitten droog in een koekenpan en meng ze door de couscous. Bewaar wat voor de garnering. Breng alles op smaak met olijfolie, citroen, zout en peper uit de molen en garneer de salade met muntblaadjes en pijnboompitten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |