abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65813165
Couscous salade is lekker!
Ik ken ondertussen 2 recepten die ik regelmatig maak:

Tabouleh
Couscous mengen met feta, stukjes tomaat, stukjes komkommer, munt, peterselie, koriander en wat lenteuitjes. En dan nog een limoen raspen en het sap er doorheen. Erg lekker!



Couscous salade met abrikozen, amandelen, peterselie, munt en koriander en wat gebraden kip en feta. Ook geweldig lekker.


Nog meer briljante recepten hier?
  vrijdag 6 februari 2009 @ 21:00:41 #2
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_65813208
Mijn recept heb ik van jou. Ik varieer een beetje en vervang de fetakaas door kikkererwten. En ik gebruik olijfolie erdoor. Hij is heerlijk!
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_65813283
Tvp, kheb nog nooit met couscous gekookt maar wil dat toch eens gaan proberen. Eet je deze salades koud, of lauwwarm?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_65813294
Rcept 1 smaakt in elk geval heel goed Ben benieuwd naar andere variaties!
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_65813351
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 21:02 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Tvp, kheb nog nooit met couscous gekookt maar wil dat toch eens gaan proberen. Eet je deze salades koud, of lauwwarm?
Ik eet de salades altijd koud.
Ik heb nog een beetje een couscous trauma van mijn vakantie in Marokko, dus warme couscous durf ik nog niet zo goed aan.
  vrijdag 6 februari 2009 @ 21:12:16 #6
220836 rinzzz
Zoekt en gij zult moe worden.
pi_65813652
tvp, ga ik een keertje maken...
  vrijdag 6 februari 2009 @ 21:15:11 #7
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_65813754
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_65814424
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 21:04 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ik eet de salades altijd koud.
Ik heb nog een beetje een couscous trauma van mijn vakantie in Marokko, dus warme couscous durf ik nog niet zo goed aan.
oh.. flink ziek geweest op vakantie?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_65814904
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 21:32 schreef Lotje-Plusone het volgende:

[..]

oh.. flink ziek geweest op vakantie?
Nee, dat niet eens. Het was gewoon allemaal heel flauw enzo. Zelfde met tajine;s, heb ik ook weinig goede herinneringen aan.
pi_65815618
Gewoon de klassieker: tomaten, peterselie, munt, lenteuitjes en dan op smaak brengen met peper, zout en olijfolie. Erg lekker. =)
Sanity is (not) statistical
pi_65815691
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 21:42 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Nee, dat niet eens. Het was gewoon allemaal heel flauw enzo. Zelfde met tajine;s, heb ik ook weinig goede herinneringen aan.
Wat zonde! Ga je op vakantie en denk je het echte marokaanse eten te gaan proeven zoals het hoort, krijg je allemaal smakeloze dingen voorgeschoteld.
Maar een vriendinnetje van me doet altijd couscous in een halve uitgeholde paprika in de oven met lekkere kruiden, en dat is heerlijk. Zit lekker veel smaak aan. Ik zal het recepje eens opzoeken voor je
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_65817252
Ik vind bulghur prettiger dan couscous. Maar je zou hetzelfde voor couscous kunnen gebruiken.
Wat ik er wel eens door heen gooi: gegrilde aubergine, zongedroogde of ovengedroogde tomaat, feta, olijfolie, citroensap, krenten, gehalveerde druiven, kikkererwten, munt, gegrilde paprika, lente ui.

Niet alles tegelijk natuurlijk, maar vaak een variatie uit bovenstaande.
pi_65818550
Misschien een stomme vraag, ik kook namelijk nooit marokaans. Maar wat is bulghur
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_65819360
Bulghur lijkt op couscous maar het is wat grover. Ik vind couscous vaak wat te klef.
Droge bulghur

Van een forum:
Couscous lijkt op griesmeel, maar wordt gemaakt door deeg van harde tarwe en water te laten drogen en dit weer te vermalen. Het populaire Noord-Afrikaanse gerecht dat er mee bereid wordt heet ook couscous. Traditioneel stoomt men couscous gaar in een speciale pan (couscousière) boven kruidige bouillon. Voorgekookte couscous is supersnel klaar: een paar minuutjes wellen is in principe voldoende.

Bulghur of burghul komt uit het Midden-Oosten. Hele tarwekorrels worden geplet, gestoomd, en dan licht geroosterd of gedroogd. Bulghur heeft een nootachtige smaak. De bereiding is eenvoudig: gewoon een uurtje laten weken of 15 tot 30 minuten koken (afhankelijk van de grofheid van de korrel). Neem twee delen water of bouillon op één deel bulghur. Bulghur en couscous zijn lekker als bijgerecht bij kruidige stoofschotels met vlees en groenten, maar ze zijn ook een prima basis voor zomerse maaltijdsalades.

Bron: Tip Culinair
pi_65819432
Bij de bulghur die wij hebben van de turk doen we 1.5 kopje water met bouillon voor 1 kop bulghur. Water/bouillon koken, bulghur erbij, afdekken, gas uit en 15 tot 30 min laten staan.
  zaterdag 7 februari 2009 @ 00:09:18 #16
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_65820074
Een TVP, want couscous is lekker, maar heb geen idee dus hoe je het zou moeten maken
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_65821092
Ik had ooit een recept met bloemkool, venkel en granaatappel, en dat was heerlijk! Zal 't eens opzoeken!

En ook nog en met kikkererwten en knoflook en veul peterselie.
Andere keer
pi_65821508
Ik prefreer bulgur ook trouwens boven couscous.
pi_65821538
Mijn favo zomer-maaltijdsalade lijkt op het 1e recept in de op:
couscous met tomaat, komkommer, bleekselderij (de binnenste, jonge stukjes en de jonge blaadjes), veel feta, (knoflook)olie, wijnazijn, zout, peper en optioneel zwarte olijfjes
  zaterdag 7 februari 2009 @ 01:31:37 #20
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65821772
ik ben helemaal geen liefhebber van couscous, tenzij het gemaakt is door een echte marokkaanse vrouw. daar moet je dus voor uitgenodigd zijn als je bijvoorbeeld gratis een tekst schrijft voor een stichting die rolstoelen inzamelt voor hun berber thuisland.

op de van wou zit een hele goede marokkaan! twee huizen verder dan de beste ijzerwarenwinkel van amsterdam, 'van der meulen'. naast de weedwinkel.

kenners weten wat ik bedoel. ga maar eens een keer eten.

couscous gemaakt door niet-marokkanen is flauw, korrelig en smaakloos.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65822193
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 01:31 schreef zoalshetis het volgende:
ik ben helemaal geen liefhebber van couscous, tenzij het gemaakt is door een echte marokkaanse vrouw. daar moet je dus voor uitgenodigd zijn als je bijvoorbeeld gratis een tekst schrijft voor een stichting die rolstoelen inzamelt voor hun berber thuisland.

op de van wou zit een hele goede marokkaan! twee huizen verder dan de beste ijzerwarenwinkel van amsterdam, 'van der meulen'. naast de weedwinkel.

kenners weten wat ik bedoel. ga maar eens een keer eten.

couscous gemaakt door niet-marokkanen is flauw, korrelig en smaakloos.
Je bent echt een nobel mens, Zoalshetis. Maar voortaan misschien wat meer couscous en minder wiet?
pi_65823936
Ah!
Dit moet ik echt eens maken!
Is vast ookdieet verantwoord?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_65827418
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 01:10 schreef IHVK het volgende:
Ik prefreer bulgur ook trouwens boven couscous.
Same here.
In een salade heerlijk op warme zomerdagen
  zaterdag 7 februari 2009 @ 14:02:11 #24
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_65827918
Net gemaakt.O+

Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
  zaterdag 7 februari 2009 @ 15:56:17 #25
220836 rinzzz
Zoekt en gij zult moe worden.
pi_65829802
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 14:02 schreef Sanne het volgende:
Net gemaakt.O+

[ afbeelding ]
ziet er prima uit
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')