Oeh! Ja! Die sla ik ook even op!quote:Op zaterdag 28 november 2009 16:41 schreef Idler het volgende:
[..]
Klinkt lekker! Maar eigenlijk had ik dit op het oog: http://allrecipes.com/Rec(...)nt-Curry/Detail.aspx
Heb je toevallig ergens nog het recept ofzo? Klinkt erg lekker.quote:Op dinsdag 20 januari 2009 09:04 schreef Innocence het volgende:
Vorige week een heerlijke stroganoff-stoof gemaakt met rode paprika, runderlappen, runderbouillon, tomatenpuree, flink glas wodka en zout/suiker/peperkorrels. Vlees is nog nooit zo mals geweest!
Lekker opgegeten met stokbrood erbij.
een snelle stoofschotel kan ook niet.quote:Op woensdag 2 december 2009 19:49 schreef LieLie het volgende:
Zijn de eigentijdse stoofschotels van Honig hier al besproken?
Ik snap het niet helemaal.. de grap van stoven is toch dat het heel lang duurt?
Waarom moet dan ook ineens een stoofschotel snel kunnen?
dat en de eiwitten moet uiteenvallen in glutamaten, zodat het umami smaaktquote:Op woensdag 2 december 2009 21:55 schreef z80 het volgende:
[..]
een snelle stoofschotel kan ook niet.
het vlees heeft een aantal uren nodig om gaar en mals te worden.
Zelfde met de AH die op de verpakking van stoofvlees zet dat de bereidingstijd 90 minuten is. Zodat mensen denken dat het gemakkelijker is en het sneller kopen.quote:Op woensdag 2 december 2009 19:49 schreef LieLie het volgende:
Zijn de eigentijdse stoofschotels van Honig hier al besproken?
Ik snap het niet helemaal.. de grap van stoven is toch dat het heel lang duurt?
Waarom moet dan ook ineens een stoofschotel snel kunnen?
"Umami is een Japans woord dat 'heerlijkheid' of 'hartig' betekent; het is een van de 5 smaken, naast zout, zoet, zuur en bitter."quote:Op donderdag 3 december 2009 00:07 schreef SeaOfLove het volgende:
wat is umami? of stel ik nu een stomme vraag?
Guiness vind ik een goed alternatief. Geeft echt een extra smaak aan het gerecht.quote:Op dinsdag 1 december 2009 14:12 schreef pen-guin het volgende:
....
-bier, meestal Leffe Brun omdat we dat toch in huis hebben, wat is jullie favoriete stoofbier?
Dat is een smaak, net als zuur, zoet, bitter en zout.quote:Op donderdag 3 december 2009 00:07 schreef SeaOfLove het volgende:
wat is umami? of stel ik nu een stomme vraag?
Mjam.quote:Op zaterdag 5 december 2009 11:11 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb gisteren hazenpeper gemaakt van een eigen geslachte haas en stoofpeertjes, erbij een knolselderij-aardappelgratin
Heerlijk avondje is gekomen, het avondje van hazenpeper...![]()
![]()
Nou, ik heb gister Honig getest. Het voldoen misschien niet aan de stoofschotel-criteria, maar lekker vond ik het wel! Hadden hollandse sucadelapjes.quote:Op vrijdag 4 december 2009 20:52 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Verder zijn die honig stoofschotel poedertjes veel te zout. Het is meer vlees met saus dan een stoofschotel.
quote:Op vrijdag 9 januari 2009 13:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Het mijne:
Veel Vlees (runderlappen od.), in grote stukken
Twee uien, in grote stukken
Twee tenen knoflook, doormidden
1 forse winterwortel
1 courgette
Tijm, selderij, peterselie
Mosterd, een paar eetlepels
Eén flesje bier (oud bruin, Duvel, wat je wilt), met een tweede als reserve
Suiker, een paar eetlepels
Een scheut azijn
Laurier, acht blaadjes
Kruidnagelen, drie stuks
Paar jeneverbessen
Kleine aardappeltjes
Peper uit de molen
Zout
Vlees kort aanbraden, en voldoende bier toevoegen. Uien, knoflook, alle kruiden, mosterd, suiker en azijn erbij en de boel een uur laten sudderen (op een echte sudderpit/in de oven). Dan de schijven wortel toevoegen en evt. nog wat bier erbij doen. Na weer een uur schijven courgette erbij doen. Ten slotte de aardappeltjes op de stoofpot leggen en het geheel nog twintig minuten tot een half uur door laten garen. Eet smakelijk
Ik ben Sea Of Love niet, maar kan je misschien wel een beetje op weg helpen, mocht je misschien vandaag al een stoofpot willen maken. Edit: ik zie volgende week staan. Nou ja, dan weet je het al vastquote:Op zondag 6 december 2009 00:45 schreef Rancune het volgende:
Dit lijkt mij heel erg lekker en leuk om te maken volgende week, maar ik ben niet zo heel bekwaam in koken, dus ik vroeg me af of iemand me kan helpen met een iets uitgebreidere uitleg hoe je het klaar'stooft'.
[..]
Oh mijn godquote:Op zondag 6 december 2009 11:31 schreef Duderella het volgende:
[..]
Ik ben Sea Of Love niet, maar kan je misschien wel een beetje op weg helpen, mocht je misschien vandaag al een stoofpot willen maken. Edit: ik zie volgende week staan. Nou ja, dan weet je het al vast
Zorg voor een ruime pan met een niet te dunne bodem. Het is handig om alle ingrediënten alvast klaar te zetten en te snijden. Dus:
-600 gram (bij voorbeeld) runderlappen of ander stoofvlees (gewoon even vragen bij de slager, als je twijfelt) in stukken van ongeveer drie centimeter (Let op: vetrandjes mogen eraan blijven, die smelten vanzelf weg.)
-Knoflookteentjes uit hun vliesje peuteren en doormidden snijden.
-De courgette en winterpeen in plakken van een centimeter en een halve centimeter dik snijden.
-Tijm, selderij en peterselie: Van plantjes die je bij de super koopt, of uit plastic bakjes uit het gekoelde groentenschap. Droog kan ook, gewoon uit een potje. Hoeveel? Bij vers kun je denken aan twee takjes tijm (gewoon heel erin), twee eetlepels gehakte peterselie en idem selderij. Uit een potje zou ik overal een eetlepel aanhouden, en dan iets extra peterselie. Maar dit is een kwestie van smaak. Gewoon proberen en proeven en je kan altijd toevoegen!
Na het snij-en hakwerk zet je alle andere ingrediënten klaar.
Je doet nu een beetje boter in de pan en braad het vlees tot het een beetje bruin wordt. Vaak is het handiger dit in porties te doen, omdat je pan anders heel vol en vochtig wordt. Dus: beetje vlees in de pan, aanbraden, op een bord wegleggen en een volgende portie aanbraden. Als alles aan de beurt is geweest, doe je het terug in de pan. Vuur laag. Nu kun je de de knoflook toevoegen en je schept alles even om.
Dan giet je langs de rand van de pan het flesje bier leeg. Zorg dat het flesje al even op kamertemperatuur is gekomen. Van plotselinge kou kan het vlees taai worden (vandaar langs de rand van de pan gieten).
Het vlees moet net onder staan. Desnoods voeg je wat extra bier of een beetje heet water toe.
Nu ben je in feite aan het sudderen geslagen! Nu moeten de andere ingrediënten nog mee gaan doen:
Voeg de kruiden toe en de mosterd, de suiker en de azijn.
Stop de laurierblaadjes (kun je gedroogd kopen bij de super, uit het kruidenrek) in een thee-ei en voeg ze toe. Je kan ze ook los toevoegen, en na bereiding de blaadjes eruit zoeken. Hetzelfde geldt voor de kruidnagelen en jeneverbessen (kruidenrek super): bij het thee-ei in (te koop bij Hema of Xenos) of los en dan later op zoek.
Peper en zout toevoegen (niet teveel zout, blijf steeds proeven). Alles even goed warm laten worden op een hoog vuur en dan begint het grote wachten:
Vuur van de kleinste pit heel laag zetten, of liever nog een vlamverdeler gebruiken (Een plaatje dat je bij bijvoorbeeld de Blokker kunt kopen). Je legt het tussen pit en pan. Deksel op de pan en alles lekker laten pruttelen. Zo af en toe even loeren & roeren en het vocht proeven. Moet er nog een kruidje bij?
Na een uur voeg je de wortelschijfjes toe. Controleer of alles nog zo'n beetje onder de bierspiegel staat. Anders bier/water toevoegen.
Na weer een uur doe je hetzelfde met de courgetteschijfjes. Je kan nog een klein deel achterhouden. Ze worden snel zacht en onherkenbaar. Een half uurtje van te voren zou je nog wat laatste schijfjes, even nogmaals doormidden gesneden, kunnen toevoegen.
Nu laat je de boel gewoon weer doorpruttelen. Proef zo nu en dan het vlees: is het al zacht? Pas dan kun je verder en voorzichtig aan opdienen gaan denken. Vul zo nodig het vocht bij, al mag dat het laatste half uur op een middelmatig vuur indikken (deksel van de pan). Blijf er dan wel een beetje bij, zodat de bodem niet aanbrandt.
Een half uur voor opdiening verdeel je de aardappeltjes over de pan, als een soort dekentje. Ze stomen vanzelf gaar en nemen de geur en smaak van het suddervocht op. Strooi een beetje zout over de aardappeltjes. Neem kleintjes, bijvoorbeeld voorgeschilde en -gekookte krieltjes uit het groentekoelvak.
Zodra de aardappeltjes ook gaar zijn, kun je aan tafel!
De gouden tip is: heb geen haast. Soms duurt het veel langer dan je denkt. Aan stoofpot kan eigenlijk niets misgaan, behalve tijdgebrek.
Vries restjes in, of bewaar ze in de koelkast en eet ze de volgende dag op. Vaak nóg smakelijker!
Experimenteer met hoeveelheden en smaken. Een gesnipperd uitje erbij, wat bieslook, meer of minder knoflook of op het laatst een klein plakje ontbijtkoek verrkuimelen: alles kan.
Ik hoop dat je zo op weg kan.
Vergeet niet een bloemetjesschort aan te trekken en af en toe met je oerborsten boven de pan te schudden, indien je een vrouw bent (of een man met borsten). Mannen kunnen grommend met hun hakbijl zwaaien. Dat hoort er allemaal bij.![]()
Beste Piet,quote:Op zondag 6 december 2009 11:36 schreef Pietverdriet het volgende:
1 tip over het maken van stoofvlees, als je bij slager of supermarkt bent en ze hebben eens mooi doorregen rib of sucade, koop die dan direct en als je het niet direct wilt eten vries het dan in. Doorregen vlees is zeldzaam. Je zal altijd zien dat als je eens zin hebt in sudderlappen al het vlees wat je vind graatmager is.
En recept heen en recept weer, het aller, aller, allerbelangrijkste van sudderlappen is doorregen gemarmerd vet vlees.
Dat is geen stomme vraagquote:Op zaterdag 12 december 2009 15:55 schreef Omnifacer het volgende:
[..]
Beste Piet,
Een stomme vraag pbb maar wat is 'doorregen' vlees?
Ah, kijk. Bedankt! Volgende week komen mijn ouders bij mij eten, en ik weet dat ze van lekker stoofvlees houden met gekookte aardappelen. Ik ga ze dit voorschotelen, maar wil natuurlijk wel dat het goed luktquote:Op zaterdag 12 december 2009 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is geen stomme vraag
Doorregen vlees, of gemarmerd vlees is vlees waar vele fijne vetaders doorheen lopen.
[ afbeelding ]
Het vet smelt uit tijdens het bakken en geeft een mooie rijke smaak aan het vlees en een sappige structuur. Bij stoofvlees is dit belangrijk, het vlees is dan heel zacht.
Het vet is verder geen bezwaar, het smelt uit en drijft aan de oppervlakte van je stoofvlees en kan je makkelijk afscheppen, het heeft zijn werk gedaan.
's ochtendsquote:Op zaterdag 12 december 2009 16:58 schreef LieLie het volgende:
Ik wil morgen stoofvlees maken voor bij een etentje, maar hoe lang van te voren moet ik het dan opzetten?
Of belangrijker misschien, kan het ook te lang op staan? Of maakt een uurtje meer of minder niet zoveel uit als het heel zacht gaat?
Mosterd heb ik, azijn.. alleen balsamicoazijn.. is dat ook lekker?quote:Op zaterdag 12 december 2009 17:12 schreef Nembrionic het volgende:
Ja te lang is als het soep wordt maar dat gebeurt pas na 2 dagen ofzo
Ik denk dat veel mensen azijn/mosterd/tomaatjes aanraden voor het zuur(dat maakt het vlees mals) en een stuk ontbijtkoek voor de binding.
Ik zou OF/OF doen, niet allebeiquote:Op zaterdag 12 december 2009 17:15 schreef LieLie het volgende:
[..]
Mosterd heb ik, azijn.. alleen balsamicoazijn.. is dat ook lekker?
Het wordt eerst rubberquote:Op zondag 13 december 2009 12:32 schreef LieLie het volgende:
wordt het vlees eerst een beetje stijvig? Want het staat nog niet zo heel lang op, en het is nu niet heel soepel ofzo.. Het ruikt wel lekker!
Steranijsje doet het altijd goed om de vleessmaak te verdiepen.quote:Op zaterdag 12 december 2009 17:09 schreef LieLie het volgende:
Oké, dus beter te lang dan te kort zeg maar
Ik heb trouwens runderriblappen, fond, bouillonblokjes, kruidnagel, laurier, ui, paprika, wortel, foelie in huis.. nog dingen die er wel/niet bij moeten?
Oké, gelukkigquote:Op zondag 13 december 2009 12:34 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het wordt eerst rubber
Na uren valt het uit elkaar als je met een vork prikt
Dieeee.. heb ik nietquote:Op zondag 13 december 2009 12:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Steranijsje doet het altijd goed om de vleessmaak te verdiepen.
quote:Benodigdheden:
- 6 stukken kip (ik heb kipfilet gebruikt, kun je zelf bepalen)
- 20 gr boter
- uitjes
- 250 gr champignons(JIJ NIET DUS)
- 200 gr spekjes
- 1 takje rozemarijn
- 2 dl witte wijn
- zout, peper
- thijm, laurier en peterselie
- 800 gr aardappelen
(mijn toevoeging)
- bleekselderij
- wortel
Braad 6 stukken kip gaar in 20 gr boter. Gooi er de fijngehakte uitjes bij, de champignons, 200 gr. spekjes, 1 takje rozemarijn.
Blussen met 2 dl goede witte wijn, op smaak brengen met zout en peper, thijm, laurier en peterselie en bedek het geheel met 800 gr in schijfjes gesneden aardappelen(kant en klaar van de Appie)
- ca. 45 minuten op een zachte pit laten koken met het deksel op de pan.
Mijn versie bleef iets langer staan.
DAARNA: dag laten staan en de volgende dag de aardappels opbakken, de kip uitpluizen en meebakken, groenten en sap uit de pan erbij.
Lekkerste is met een goede jus erover van draadjesvlees of gehaktballetjes.
Heb alleen het vlees langer laten stoven (ca 5 uur totaal) en de groenten ca 2 uur meegekookt.quote:Goulashsoep
Ingrediënten voor 4 personen
400 g magere runderlappen
2 grote uien
1 rode paprika
40 g boter
1? eetl. paprikapoeder (mild)
2 eetl. bloem
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetl. zure room
zout, peper
Voorbereiding
Laat het vlees in circa 15 minuten op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Snijd de runderlappen in blokjes.
. Pel en snipper de uien.
. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
Bereidingswijze
. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot een groot deel van het schuim is weggetrokken. Bak de vleesblokjes op een hoog vuur, onder regelmatig omscheppen, rondom bruin.
. Draai het vuur laag, voeg de ui, de reepjes paprika en het paprikapoeder toe en bak het geheel 2 minuten al roerende met het vlees mee.
. Roer de bloem, de tomatenpuree en wat zout en peper door het vlees. Voeg al roerende 1 liter warm water bij het vlees en breng het vocht aan de kook. Laat het vlees op een heel laag vuur - met het deksel op de pan - gaar worden (circa 2 uur).
. Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel wat extra paprikapoeder. Schep de soep op soepborden met in het midden een lepel zure room.
Tip: In Hongarije wordt in de goulash meestal geen verse paprika gebruikt, maar gedroogde gemalen paprikapoeder. Het is overigens wel erg lekker om stukjes verse rode paprika in de soep mee te koken.
Bron: http://www.smulweb.nl/983832/koken/recept/Goulashsoep
Nee hoor. Een halve liter bier is prima.quote:Op maandag 11 januari 2010 10:59 schreef Drossie het volgende:
Vanmiddag maak ik ook een stoofpotje uit het boek van Jamie Oliver: kookrevolutie.
Recept is zeer eenvoudig: selder, wortel, ui en laurier.
Maar voor voor 500g vlees neemt hij 5dl bier. Is dit niet erg veel?
Ok bedankt!quote:Op maandag 11 januari 2010 11:35 schreef vaagsel het volgende:
Je vlees moet net onder staan. Die 5dl is dus meer een richtlijn, kan zijn dat je wat meer nodig hebt of juist wat minder. Als je het vlees helemaal onder zet ben je soep aan het maken en geen stoofpot.
quote:Rundvleespie met guinness.
(6 pers)
175 gr zelfr. bakmeel (+ om te rollen), 2 tl mosterdpoeder, 1 tl zout, 50 gr ijskoude boter in blokjes, 125 ml ijskoud water, 1 eidooier.
Vulling: 50 gr bloem, 1 kilo runderlappen in blokjes, 125 ml zonnebloemolie, 30 gr ongezouten boter, 220 gr kleine champignons, 2 uien in dunne ringen, 1 el suiker, 3 tenen knof in stukken, 300 ml runderbouillon, 30 ml Guinness, 2 el tomatenpuree, blaadjes van 3 takjes tijm of wat gedroogde) 3 tl worcestersaus.
Voor de vulling bloem met peper en zout mengen, de blokjes vlees erin wentelen (overtollige bloem eraf tikken en opvangen die gebruik je later weer) en die in delen met de helft van de olie olie rondom bruin bakken. Uit de pan halen, helft van de boter erbij en de champignons op hoog vuur snel kleuren. (minuutje of 1-2) Ook uit de pan halen.
Vuur laag zetten, helft van de olie erbij en de suiker en de ui en die in 15 min onder vaak omscheppen licht karameliseren. Rest van de boter toevoegen en de knoflook en die 1 minuut mee bakken. Opgevangen bloem erdoor roeren en 1 minuut meebakken en dan de bouillon, de guinness, de puree, de tijm en de saus erbij, aan de kook brengen en dan het vlees en de champignons erbij en op een laag vuur met de deksel er half op 2-2.5 uur laten pruttelen. (tot het vlees gaar is en de saus gebonden)
Het deeg maken (moet 2 uur in de koelkast rusten) zeef de bloem, de mosterdpoeder en het zout in een kom. doe de boter erbij, de dooier en het ijskoude water. roeren tot het samenkomt, dan op een met bloem bestoven werkvlak, nog even kneden tot een mooi glad deeg en in plasticfolie 2 uur in de koelkast laten rusten.
Vulling in een pievorm/ovenschaal (hoeft niet heel te diep te zijn) en dan het deeg over de pie leggen en op maat snijden, insmeren met wat water (en gaatje maken zodat de stoom kan ontsnappen, of je zet een tuutje in van metaal.. bijv van een slagroomspuit zodat de stoom daaruit kan ontsnappen) en die schuif je de oven in. 22o graden, 30 minuten.
je kan hem in een ovenschaal doen (hoeft geen diepe te zijn hoor..) de vulling is niet stevig dus als je het snijdt ziet t er zo uit: klik en ik had hem in een ronde glazen schaal gedaan die 5-6 cm hoog is.. klikquote:Op maandag 11 januari 2010 12:36 schreef Duderella het volgende:
Doe je dat dan in een diepe ovenschaal of dergelijke?
Ik wil hem as. weekend misschien maken.
O die schalen heb ik ook!quote:Op maandag 11 januari 2010 12:40 schreef DarkElf het volgende:
[..]
je kan hem in een ovenschaal doen (hoeft geen diepe te zijn hoor..) de vulling is niet stevig dus als je het snijdt ziet t er zo uit: klik en ik had hem in een ronde glazen schaal gedaan die 5-6 cm hoog is.. klik
quote:Op maandag 11 januari 2010 12:48 schreef DarkElf het volgende:
oh ja jij bent ook in januari jarig he?
Welke? Gewoon die basis uit de OP?quote:Op maandag 11 januari 2010 16:41 schreef winterstorm666 het volgende:
nou het staat op vanaf 4 uur
het is het recept ongeveer van Duderella...
ben benieuwd .....
het ruikt nu al erg lekker.
ja die uit de OPquote:Op maandag 11 januari 2010 16:45 schreef Duderella het volgende:
[..]
Welke? Gewoon die basis uit de OP?
Lekker hoor!
Ik had 1,2 kg vlees en zou dus bijna een liter bier nodig gehad hebben.quote:Op maandag 11 januari 2010 11:02 schreef Black_Tulip het volgende:
[..]
Nee hoor. Een halve liter bier is prima.
Hm.. nog niet echt iets.. alleen iets met bruine bonenquote:Op maandag 11 januari 2010 20:22 schreef Duderella het volgende:
Oeh, geen idee. Lijkt me wel spannend, stoof met worst.Google er eens op? Misschien kom je wel iets leuks tegen (wat je dan met ons kan delen
).
1 haas (in stukken), 100 g gerookte spekblokjes, 1 ui, 1 rode peper, 5 dl rode wijn, 1 el rode wijnazijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 dikke plakken ontbijtkoek, 3 kruidnagels, 10 takjes tijm, 75 g boter, 1 volle el bloem, zout en peper.quote:Op zondag 3 januari 2010 12:05 schreef gadeweerd het volgende:
Net weer een haas gekregen van mijn schoonvader uit de polder, dus zo ff slachten en dan zie ik een mooie hazepeper aankomen met rosé gebakken ruggetjes...
Dit klinkt geweldig!quote:Op maandag 11 januari 2010 20:44 schreef krakkemieke het volgende:
Dublin Coddle
500g verse worst
250 gram mager gerookt spek
300ml bouillon
6 middelgrote aardappels
2 middelgrote uien
Snijd het spek in stukjes, of gebruik gewoon reepjes. Breng de bouillon aan de kook en doe het spek en de worstjes erbij. Laat 5 min zachtjes koken.
Haal het vlees eruit en bewaar de vloeistof. Snijd de worst in 4 of 5 stukjes.
Schil de aardappels en wortels. Snijd ze ze in plakken.
Leg een laag aardappels in een ovenschaal. Dan een laag uien en de helft van het vlees.Herhaal het, de laatste laag moet aardappels zijn.
Doe er wat peper op en zet afgedekt in de oven. 1 uur, 200 graden.
Dit is een gerecht voor de zaterdag. Alle kleren moesten worden gewassen voor de zondag en de volgende week. De huisvrouw wilde dan avondeten waar ze niet alsmaar in moest roeren.
Al zitten er amper kruiden in, ik vind het daarom juist een verrassend lekker gerecht!
U vraagt, wij draaien. Hieronder (als het werkt) een foto van de Dublin Coddle. Hij smaakt verrassend... Hollands. Voor mij is dat niet echt een pré, maar het is best te doen.quote:Op maandag 11 januari 2010 23:08 schreef Duderella het volgende:
Mensen, maak ook eens een foto als je een mooie stoof hebt gemaakt!
ga ik denk ik zaterdag maken, of zondagquote:Op maandag 11 januari 2010 12:33 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren de rund-Guinness-pie gemaakt die in de delicious staat deze maand en hij was echt heerlijk.
Hier t recept
[..]
een heel klein scheutje. Tenminste, dat doe ik altijd. Ook hier staat er al een tijdje een pan op...Maar boh, wat stinkt knoflook als je een lichte kater hebt...quote:Op zondag 28 februari 2010 12:22 schreef LieLie het volgende:
Ik heb hier ook weer een grote pan opstaan![]()
Maar vraagje:
Hoeveel azijn moet je er bij doen op zo'n braadpan vol?
Maar biefstuk is dan ook zelf al mals genoeg dus waarom zou je het dan met een kiwi marineren?quote:Op zondag 28 februari 2010 15:26 schreef Sunnythesun het volgende:ik heb wel eens biefstuk in kiwiprak gemarineerd.. maar of het er nou echt malser op is geworden weet ik niet..
Meeste biefstuk is helemaal niet echt mals.. Althans, niet die ik hier bij een gemiddelde slager kan kopenquote:Op zondag 28 februari 2010 17:50 schreef TN-FR het volgende:
[..]
Maar biefstuk is dan ook zelf al mals genoeg dus waarom zou je het dan met een kiwi marineren?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |