Nee hoor. Een halve liter bier is prima.quote:Op maandag 11 januari 2010 10:59 schreef Drossie het volgende:
Vanmiddag maak ik ook een stoofpotje uit het boek van Jamie Oliver: kookrevolutie.
Recept is zeer eenvoudig: selder, wortel, ui en laurier.
Maar voor voor 500g vlees neemt hij 5dl bier. Is dit niet erg veel?
Ok bedankt!quote:Op maandag 11 januari 2010 11:35 schreef vaagsel het volgende:
Je vlees moet net onder staan. Die 5dl is dus meer een richtlijn, kan zijn dat je wat meer nodig hebt of juist wat minder. Als je het vlees helemaal onder zet ben je soep aan het maken en geen stoofpot.
quote:Rundvleespie met guinness.
(6 pers)
175 gr zelfr. bakmeel (+ om te rollen), 2 tl mosterdpoeder, 1 tl zout, 50 gr ijskoude boter in blokjes, 125 ml ijskoud water, 1 eidooier.
Vulling: 50 gr bloem, 1 kilo runderlappen in blokjes, 125 ml zonnebloemolie, 30 gr ongezouten boter, 220 gr kleine champignons, 2 uien in dunne ringen, 1 el suiker, 3 tenen knof in stukken, 300 ml runderbouillon, 30 ml Guinness, 2 el tomatenpuree, blaadjes van 3 takjes tijm of wat gedroogde) 3 tl worcestersaus.
Voor de vulling bloem met peper en zout mengen, de blokjes vlees erin wentelen (overtollige bloem eraf tikken en opvangen die gebruik je later weer) en die in delen met de helft van de olie olie rondom bruin bakken. Uit de pan halen, helft van de boter erbij en de champignons op hoog vuur snel kleuren. (minuutje of 1-2) Ook uit de pan halen.
Vuur laag zetten, helft van de olie erbij en de suiker en de ui en die in 15 min onder vaak omscheppen licht karameliseren. Rest van de boter toevoegen en de knoflook en die 1 minuut mee bakken. Opgevangen bloem erdoor roeren en 1 minuut meebakken en dan de bouillon, de guinness, de puree, de tijm en de saus erbij, aan de kook brengen en dan het vlees en de champignons erbij en op een laag vuur met de deksel er half op 2-2.5 uur laten pruttelen. (tot het vlees gaar is en de saus gebonden)
Het deeg maken (moet 2 uur in de koelkast rusten) zeef de bloem, de mosterdpoeder en het zout in een kom. doe de boter erbij, de dooier en het ijskoude water. roeren tot het samenkomt, dan op een met bloem bestoven werkvlak, nog even kneden tot een mooi glad deeg en in plasticfolie 2 uur in de koelkast laten rusten.
Vulling in een pievorm/ovenschaal (hoeft niet heel te diep te zijn) en dan het deeg over de pie leggen en op maat snijden, insmeren met wat water (en gaatje maken zodat de stoom kan ontsnappen, of je zet een tuutje in van metaal.. bijv van een slagroomspuit zodat de stoom daaruit kan ontsnappen) en die schuif je de oven in. 22o graden, 30 minuten.
je kan hem in een ovenschaal doen (hoeft geen diepe te zijn hoor..) de vulling is niet stevig dus als je het snijdt ziet t er zo uit: klik en ik had hem in een ronde glazen schaal gedaan die 5-6 cm hoog is.. klikquote:Op maandag 11 januari 2010 12:36 schreef Duderella het volgende:
Doe je dat dan in een diepe ovenschaal of dergelijke?
Ik wil hem as. weekend misschien maken.
O die schalen heb ik ook!quote:Op maandag 11 januari 2010 12:40 schreef DarkElf het volgende:
[..]
je kan hem in een ovenschaal doen (hoeft geen diepe te zijn hoor..) de vulling is niet stevig dus als je het snijdt ziet t er zo uit: klik en ik had hem in een ronde glazen schaal gedaan die 5-6 cm hoog is.. klik
quote:Op maandag 11 januari 2010 12:48 schreef DarkElf het volgende:
oh ja jij bent ook in januari jarig he?
Welke? Gewoon die basis uit de OP?quote:Op maandag 11 januari 2010 16:41 schreef winterstorm666 het volgende:
nou het staat op vanaf 4 uur
het is het recept ongeveer van Duderella...
ben benieuwd .....
het ruikt nu al erg lekker.
ja die uit de OPquote:Op maandag 11 januari 2010 16:45 schreef Duderella het volgende:
[..]
Welke? Gewoon die basis uit de OP?
Lekker hoor!
Ik had 1,2 kg vlees en zou dus bijna een liter bier nodig gehad hebben.quote:Op maandag 11 januari 2010 11:02 schreef Black_Tulip het volgende:
[..]
Nee hoor. Een halve liter bier is prima.
Hm.. nog niet echt iets.. alleen iets met bruine bonenquote:Op maandag 11 januari 2010 20:22 schreef Duderella het volgende:
Oeh, geen idee. Lijkt me wel spannend, stoof met worst.Google er eens op? Misschien kom je wel iets leuks tegen (wat je dan met ons kan delen
).
1 haas (in stukken), 100 g gerookte spekblokjes, 1 ui, 1 rode peper, 5 dl rode wijn, 1 el rode wijnazijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 dikke plakken ontbijtkoek, 3 kruidnagels, 10 takjes tijm, 75 g boter, 1 volle el bloem, zout en peper.quote:Op zondag 3 januari 2010 12:05 schreef gadeweerd het volgende:
Net weer een haas gekregen van mijn schoonvader uit de polder, dus zo ff slachten en dan zie ik een mooie hazepeper aankomen met rosé gebakken ruggetjes...
Dit klinkt geweldig!quote:Op maandag 11 januari 2010 20:44 schreef krakkemieke het volgende:
Dublin Coddle
500g verse worst
250 gram mager gerookt spek
300ml bouillon
6 middelgrote aardappels
2 middelgrote uien
Snijd het spek in stukjes, of gebruik gewoon reepjes. Breng de bouillon aan de kook en doe het spek en de worstjes erbij. Laat 5 min zachtjes koken.
Haal het vlees eruit en bewaar de vloeistof. Snijd de worst in 4 of 5 stukjes.
Schil de aardappels en wortels. Snijd ze ze in plakken.
Leg een laag aardappels in een ovenschaal. Dan een laag uien en de helft van het vlees.Herhaal het, de laatste laag moet aardappels zijn.
Doe er wat peper op en zet afgedekt in de oven. 1 uur, 200 graden.
Dit is een gerecht voor de zaterdag. Alle kleren moesten worden gewassen voor de zondag en de volgende week. De huisvrouw wilde dan avondeten waar ze niet alsmaar in moest roeren.
Al zitten er amper kruiden in, ik vind het daarom juist een verrassend lekker gerecht!
U vraagt, wij draaien. Hieronder (als het werkt) een foto van de Dublin Coddle. Hij smaakt verrassend... Hollands. Voor mij is dat niet echt een pré, maar het is best te doen.quote:Op maandag 11 januari 2010 23:08 schreef Duderella het volgende:
Mensen, maak ook eens een foto als je een mooie stoof hebt gemaakt!
ga ik denk ik zaterdag maken, of zondagquote:Op maandag 11 januari 2010 12:33 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren de rund-Guinness-pie gemaakt die in de delicious staat deze maand en hij was echt heerlijk.
Hier t recept
[..]
een heel klein scheutje. Tenminste, dat doe ik altijd. Ook hier staat er al een tijdje een pan op...Maar boh, wat stinkt knoflook als je een lichte kater hebt...quote:Op zondag 28 februari 2010 12:22 schreef LieLie het volgende:
Ik heb hier ook weer een grote pan opstaan![]()
Maar vraagje:
Hoeveel azijn moet je er bij doen op zo'n braadpan vol?
Maar biefstuk is dan ook zelf al mals genoeg dus waarom zou je het dan met een kiwi marineren?quote:Op zondag 28 februari 2010 15:26 schreef Sunnythesun het volgende:ik heb wel eens biefstuk in kiwiprak gemarineerd.. maar of het er nou echt malser op is geworden weet ik niet..
Meeste biefstuk is helemaal niet echt mals.. Althans, niet die ik hier bij een gemiddelde slager kan kopenquote:Op zondag 28 februari 2010 17:50 schreef TN-FR het volgende:
[..]
Maar biefstuk is dan ook zelf al mals genoeg dus waarom zou je het dan met een kiwi marineren?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |