minder geld op je bankrekeningquote:Op woensdag 7 januari 2009 00:12 schreef lennartb.nl het volgende:
Ik heb nog niet alles gelezen (alleen de op), maar wat is het verschil tussen 'de kracht van het nu' en 'de kracht van het nu in de praktijk'?
je verwart mijn sarcasme met oprechte interesse,...wel helder blijven nadenken hequote:Op woensdag 7 januari 2009 10:55 schreef Take_A_Picture het volgende:
De kracht van nu in de praktijk schijnt wat toegankelijker te zijn. Ik ga het zelf ontdekken, ik heb de ander ook besteld, gewoon uit interesse.
Voor al die mensen die hier reageren met opmerkingen zoals die boven deze:
Weetje, wellicht is het inderdaad iets waarvan je denkt, 'ach het enige wat het doet is geld van je bankrekening afhalen' of iets van 'die info wist je allang al zelf', maar in sommige gevallen (zoals bij mij) heb je net dat ene zetje weer nodig om weer helder na te kunnen denken. Als het ons nou helpt, wat kan het jou dan schelen? Het is jouw geld toch niet?
Volgens mij is het juist andersom. Hoe minder je doet, hoe minder je denkt. Af en toe moet je eens langzaam leven. In de trein geen mp3speler in je oren, krantje en koffie maar gewoon kijken hoe het er buiten uitziet, of wat dat betreft hoe de vloer eruit ziet. Dan kan je merken dat je meer ziet en dat stelt mij in ieder geval gerust.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 16:23 schreef MooieLuL het volgende:
teveel nadenken, waarom? omdat je te weinig doet.
/slotje.
Ook halloquote:Op donderdag 8 januari 2009 23:20 schreef Cmonv het volgende:
Hallo allemaal,
En Hoi PCP,
ik vind dat je een hoop goeie dingen schrijft en hopelijk helpt het een paar mensen.
Ik ben het niet overal mee eens, maar over het algemeen, bravo.
Ook ik heb een periode meegemaakt dat ik veel teveel nadacht. Ik dacht dat ik er gek van werd, tot ik tot de conclusie kwam dat ik het al was. Zelfs in slaap vallen werd steeds moeilijker. Gelukkig ben ik daar nu van af, grotendeels door dezelfde denkwijze die jij aanhoudt.
.......................
Groeten,
Simon
quote:Op vrijdag 9 januari 2009 01:40 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Ik ben de kracht van het nu ook aan het lezen en dat helpt me wel in deze matige/slechte tijden. Ik merk dat het 'vinden' van het nu steeds beter gaat etc.
Wacht maar tot je op de volgende pagina's komtquote:Maar nu nog een TVP, ik lees het topic helemaal door (al is die OP wel een monster..)
Dat is iets wat de meesten denken, dat het gewoon bij iemand hoort. Maar echt slimme mensen zijn kritisch en onderzoekend dus wat let ons om te onderzoeken of dit nou echt gewoon bij ons hoort of niet? Er zijn aanwijzingen voor dat het misschien niet gewoon bij ons hoort en aangezien mensen nieuwsgierig en onderzoekend zijn moeten we die mogelijjkheid bekijken.quote:Op vrijdag 9 januari 2009 01:49 schreef Druuna het volgende:
En wat als dit nu gewoon bij je hoort?
In dit geval zijn nadenken en denken dan ook verschillende dingen. Nadenken is in mijn ogen meer gericht op een probleem en het vinden van een oplossing. In dit topic gaat het vooral over dat andere denken: het dwangmatige, niet oplossingsgerichte denken.quote:Ik sprak ooit enkele mensen die dus nooit nadenken, dat vond ik echt vreemd.
Een hele goeie morgen,quote:
Goed plan! Ik doe met je mee.quote:Op vrijdag 9 januari 2009 02:39 schreef ilona-scuderia het volgende:
Ik merk ook dat ik de laatste tijd onnodig veel pieker en daar moet nu maar eens verandering in komen
'Niet denken maar doen' is makkelijk gezegd maar laat ik dat nu maar eens echt gaan doen dan...
Het verstand is een onderdeel van de observeerder. Het is wat veel om alles te lezen, maar eerder in dit topic heb ik een vergelijking gemaakt tussen het verstand en de observeerder en de timmerman en zijn hamer. Die relatie is eigenlijk hetzelfde.quote:Op zaterdag 10 januari 2009 00:36 schreef Man-E-Faces het volgende:
heh, dus de observeerder is nogsteeds het verstand?
Het gaat idd niet vanzelf dus je zult er vooral in het begin redelijk wat energie in moeten steken. Wat voor mij erg goed werkt is eerlijk zijn. In het boek Radical Honesty wordt een andere weg gegeven om de macht van je verstand te verminderen, namelijk goudeerlijk zijn over zoveel mogelijk dingen. Je ego is bezig met het overleven in de sociale wereld en hoe belangrijker je het vindt wat anderen van je denken hoe meer macht je het ego geeft. Wanneer je gewoon eerlijk bent over alles, saboteer je het ego. Wanneer je eerlijk bent is er geen reden meer om een bepaald beeld van jezelf in stand te houden.quote:Op zaterdag 10 januari 2009 17:37 schreef PeoplesFernandez het volgende:
maar word je er niet moe van om telkens in the now proberen te blijven? ik vind het ook helemaal niet erg om te dagdromen of niet in the now te zitten als ik er maar niet negatieve gevoelens van krijg.
Daar heb je een goeie...quote:Op zaterdag 10 januari 2009 19:02 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Eerlijkheid staat in mijn ogen voor respect, beleefdheid is eigenlijk respectloos. Wanneer je beleefd bent tegen iemand ipv dat je de waarheid zegt dan zeg je eigenlijk: "Jij bent te zwak om met de waarheid om te gaan en om jou daartegen te beschermen doe ik maar beleefd".
We staan op scherp nu heurquote:Op maandag 5 januari 2009 01:45 schreef ErikT het volgende:
[..]
Dan moet ik je wel even vertellen dat ik afstudeer op die ongein. Op die discussies in de natuurkunde.
[..]
how tackyquote:Op zondag 11 januari 2009 03:11 schreef Probably_on_pcp het volgende:
En nog een leuke die ik tegenkwam op het net:
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift, that's why it's called the present!
Ja klopt. En die nuance ligt hem volgens mij in het verschil tussen het geven van je mening en het uitspreken van een oordeel. Wanneer je eerlijk bent tegen anderen, zul je natuurlijk ook eerlijk moeten zijn tegenover jezelf. Anders ben je gewoon schijnheilig. En wanneer je eerlijk bent tegenover jezelf, zul je er na verloop van tijd toch moeten achter komen dat wat jij denkt helemaal niet zo belangrijk is.quote:Op zondag 11 januari 2009 10:46 schreef RRGJL het volgende:
Met dat stukje over respect ben ik het in principe wel eens. Echter met de nuance dat het hier om eerlijkheid gaat en dus niet om doelbewust kwetsen. Je kunt prima op een genuanceerde manier iemand de waarheid zeggen. Om de een of andere reden denken sommige mensen dat wanneer je normaliter 'beleefd' gedrag zou vertonen, de waarheid te kwetsend moet zijn. Dat ligt echter puur aan jouw manier van overbrengen van die waarheid.
quote:
Wat is volgens jou dan het machtigste instrument dat de evolutie heeft voortgebracht? Door het verstand kunnen we op een bepaalde manier met onze wereld omgaan. We kunnen kennis opdoen en deze toepassen. Een dinosaurus zou een mens aan stukken scheuren, maar een mens zou met technologie de dinosaurus makkelijk aankunnen. Desnoods sturen we een op afstandsbestuurbare spyplane om zijn positie te bepalen en dan nuken we hemquote:-edit: er staat in de OP dat het verstand "het machtigste instrument is wat de evolutie heeft voortgebracht". Da's onzin. Het heeft ons zaken als kunst, wetenschap en religie gegeven. Maar dat maakt de mens niet "machtig" in evolutionair opzicht. Hooguit anders. Bewustzijn is een eigenschap die ons kan laten terugkoppelen op datgene wat we doen, en daarom kunnen we ons als "heul bijzonder" zien. Wat erg verraderlijk is, gezien bijvoorbeeld de antropocentrische claims die bepaalde religies maken.
In de Kracht vh nu wordt er niet gedweept met de quantumfysica. Ook in Radical Honesty niet. Daarbij ben ik ook niet zo'n fan van het begrip new-age. Ik weet niet of je deels op dit topic doelde, maar voor mij is dit alles new psychology.quote:Ook ik vind het jammer dat er vaak bij dit soort zaken fysische claims worden gesleept die er niks mee te maken hebben. Ik moet het eerste boek in de new-age hoek nog tegenkomen waarin niet wordt gedweept met quantumfysica.
Dat is lastig te zeggen. Eigenschappen komen, zover ik de evolutietheorie begrijp, uit willekeurige processen die door de omgeving worden "getoetst". Natuurlijke selectie zorgt er vervolgens voor dat een dergelijke eigenschap wordt overgedragen op het nageslacht.quote:Op zondag 11 januari 2009 14:33 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Wat is volgens jou dan het machtigste instrument dat de evolutie heeft voortgebracht? Door het verstand kunnen we op een bepaalde manier met onze wereld omgaan. We kunnen kennis opdoen en deze toepassen. Een dinosaurus zou een mens aan stukken scheuren, maar een mens zou met technologie de dinosaurus makkelijk aankunnen. Desnoods sturen we een op afstandsbestuurbare spyplane om zijn positie te bepalen en dan nuken we hem![]()
Ik denk dat je volgens de evolutietheorie niet anders kunt dan een dergelijk statement ontkennen; het is een hol statement. We hebben niks "gewonnen". We zijn door ons bewustzijn er in geslaagd om ons snel te distantieren van andere primate soorten. Maar voor dergelijke zaken zou je mensen in WFL moeten vragen die zich er meer mee bezig hebben gehouden.quote:Dat het verstand het machtigste instrument is, betekent niet dat wij beter zijn of verheven boven andere levensvormen, maar je kunt toch niet ontkennen dat de mens overduidelijk de survival of the fittest heeft gewonnen? En dat komt door ons verstand.
[..]
Mja, ik schuif zaken al gauw onder de noemer "new age".quote:In de Kracht vh nu wordt er niet gedweept met de quantumfysica. Ook in Radical Honesty niet. Daarbij ben ik ook niet zo'n fan van het begrip new-age. Ik weet niet of je deels op dit topic doelde, maar voor mij is dit alles new psychology.
Hoi Geartsjuh!quote:Op zondag 11 januari 2009 21:05 schreef Geartsjuh het volgende:
Sorry, ben bezig geweest. Ik ga nog wel ff kijken binnenkort.quote:Op zondag 11 januari 2009 14:33 schreef Probably_on_pcp het volgende:
![]()
Helaas is Erik nergens meer te bekennen. Hij zou nog ingaan op een post...
Sorry hee, ik wist niet dat het vervelend was als iemand z'n referentiekader geeft.quote:
Kijk, hierover zijn we het eens.quote:Ook ik vind het jammer dat er vaak bij dit soort zaken fysische claims worden gesleept die er niks mee te maken hebben. Ik moet het eerste boek in de new-age hoek nog tegenkomen waarin niet wordt gedweept met quantumfysica.
Hoi Erik,quote:Ik heb me nog wat meer in de OP verdiept, en in dat "De kracht van het nu" gebeuren.
De tering, wat een naïef gezwam is dat.
1. Wat er wordt omschreven ken ik simpelweg als: genieten van het moment.
2. Het is volkomen onrealistisch om nooit met verleden en toekomst bezig te zijn. En het levert al helemaal geen geluk op. Van het verleden kan je leren (en genieten) en de toekomst moet je toch enigszins plannen, anders is er morgen niks te eten. Het is net alsof er een drugsverslaving gepromoot wordt, maar dan zonder de lichamelijke nadelen.
Heyquote:
Dat bedoel ik inderdaad. Zo heb ik het ook ervaren. Zodra ik naar mijn gedachten wou kijken was het opeens stil. Acceptatie is een krachtig iets wat dat betreft. Werkt bij alles wat je wil veranderen. Of eigenlijk: zodra je het accepteert zoals het is en het niet meer wil veranderen, gaat het opeens veranderenquote:[..]
Zodra je je gedachten de vrijheid geeft, verdwijnen ze inderdaad. Net wat jij zegt. Toen ik begon met mediteren, probeerde ik m'n gedachtes weg te duwen. Ik kreeg ze maar niet weg, hoewel ik dat wel wilde. Na heel heel heel veel proberen was ik het zat en dacht ik, okee.. kom maar op met die gedachtes, jij gekke geest. Ik ging ervoor zitten en toen....... stilte. Het was zo stil dat ik ervan schrok en dus weer begon te denken, maar het begin was er.
Dat is een hele goejequote:Op zondag 11 januari 2009 21:05 schreef Geartsjuh het volgende:Doe de hele dag steeds maar één ding tegelijk en probeer dat ene ding volledig bewust te doen. Dus ga niet bij het afwassen al nadenken over wat je straks doet, maar besteed AL je aandacht aan datgene waar je op dat moment mee bezig bent. Je aandacht focussen op het nu zorgt ervoor dat je niet kan piekeren.
Misschien denk je teveel vanuit wat er allemaal aangeboden wordt en te weinig vanuit wat je zelf wilt.quote:Op donderdag 1 januari 2009 14:36 schreef Yi-Long het volgende:
[..]
Het lullige is dat ik dat allemaal snap en weet, uiteraard, maar wanneer ik een nieuwe TV wil/moet uitzoeken, of een nieuwe PC, dat je dan helemaal gek wordt van alle randzaken etc waar je rekening mee houdt.
Nee, ik weet wel wat ik wil, alleen hou ik gewoon met teveel zaken rekening. Niet alleen directe zaken bij de TV (zoals specs, prijs, nieuwe modellen die straks uitkomen, etc), maar ook over zaken daarbuiten, als ga ik binnenkort nog emigreren, verhuizen, hoe krijg je zo'n plasma de trap op wanneer hij niet meer dan 10% mag 'hellen', neem ik digitale TV via de kabel of via de schotel, en zal dat binnenkort veranderen, wil ik er een laptop/mediabox op kunnen aansluiten, moet ik er een nieuwe TV-meubel voor kopen, en als ik al zoveel nieuwe spulln ga kopen, kan ik dan niet beter eerst de vloer en het behang aanpassen... etc etc etc etc.quote:Op maandag 12 januari 2009 13:37 schreef VonHinten het volgende:
[..]
Misschien denk je teveel vanuit wat er allemaal aangeboden wordt en te weinig vanuit wat je zelf wilt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |