abonnement Unibet Coolblue
pi_64132942
België Corrupte zooi daar
  donderdag 18 december 2008 @ 22:16:19 #52
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_64133025
Je vraagt je eigenlijk nu af of ze nu ook weer niet het gerecht beinvloed hebben om hun eerder rapport waarin het gerecht zegt dat ze beinvloed waren te vermalsen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_64133035
quote:
Op donderdag 18 december 2008 22:12 schreef zagevent het volgende:
Even in de marge, maar toch.
[..]

quote:
André Flahaut (PS), de vorige minister van Defensie, haalt op zijn weblog keihard uit naar zijn opvolger Pieter De Crem (CD&V).
die bloggers hebben het wel op hem gemunt zeg.
Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 19 december 2008 @ 01:53:06 #54
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_64138437
één smilie om het samen te vatten:
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_64138448
Prachtig getimed zo op mijn eerste dag kerstvakantie. Ik volg de hele kwestie Fortis al sinds eigenlijk ABN-Amro overgenomen is, en ik vind echt dat de aandeelhouders zowel door de Nederlandse overheid als de Belgische overheid schandelijk behandeld zijn. En juist deze hele crisis in België versterkt dat beeld zeer bij mij. Als Leterme nota bene de scheiding der machten (hoe kom er in 2008 op om daar nog aan te gaan tornen) probeert te doorbreken om toch maar als goed crisismanager te worden bestempeld, onder welke druk moet de top van Fortis dan wel niet gezet zijn om zich in de gewenste rol van Leterme te schikken?
  vrijdag 19 december 2008 @ 02:13:16 #56
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_64138651
En het ziet er meer en meer naar uit dat Leterme gewoon blijft verderdoen. Of hij sleept de volledige regering, en zeker Reynders mee in zijn val ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_64138921
Dat Leterme aanblijft acht ik wel mogelijk inderdaad, maar redelijkerwijs zou hij eigenlijk moeten aftreden. Crisis of niet, de scheiding der machten is zo fundamenteel, hoe kun je daar nou aan tornen. Als Leterme blijft zitten dan is het parlement geen knip voor de neus waard, dan moet je gewoon een motie van wantrouwen indienen (ik neem aan dat dat in België ook bestaat).

Stel nou eens dat Letermes manipulatie van het vonnis gelukt was, dan hadden al die duizenden Fortis-aandeelhouders met volstrekt lege handen gestaan. De scheiding der machten zorgt er voor dat de kleine burger zich kan verdedigen tegen een overheid die het recht naar zijn eigen hand wil zetten en daarmee haar burgers enorme schade kan berokkenen, en is daarom van uitzonderlijk groot belang.

Die Dedecker spreekt mij trouwens wel aan, dat mannetje laat niet over zich heen lopen.
  vrijdag 19 december 2008 @ 07:53:59 #58
66825 Reya
Fier Wallon
pi_64140065
quote:
Leterme wil van geen wijken weten

Het antwoord op de vraag of de regering valt, bleef tot gisteravond nee. Premier Leterme zocht tot het eind koortsachtig uitstel en dreigde ook anderen mee te sleuren in zijn val. Jo Vandeurzen werd alvast vrijgepleit door het Brusselse hof van beroep.

Maar dat deze regering een aflopend verhaal is, blijkt uit de taal van zijn eigen partners. Niemand steunde Yves Leterme nog, zijn eigen partij het minst van allemaal. 'Als hij nu niet gaat, dan kan hij nooit meer terugkomen', zei een lid van de meerderheid.

Het was allemaal zo (relatief) vriendelijk begonnen, gisterochtend. Na afloop van de kern, de eerste in een rij van drie, betuigden alle vicepremiers hun steun aan Yves Leterme. Maar meer dan lippendienst was dat niet: de onderzoekscommissie die een dag eerder was aangekondigd bleef als een molensteen om Letermes nek hangen. "Onmogelijk dat hij die heelhuids doorkomt", klonk het met meer dan een zweem van leedvermaak binnen de meerderheid.

Dat de uiterlijke welwillendheid van de vicepremiers niet meer dan uitstel van executie was, bleek na dat moment erg snel. Tijdens de Kamerzitting van gisteren, net na de tweede kern van de dag, daagde de premier niet op. Toen bleek dat de voorzitter van het Hof van Cassatie, Guislain Londers, een brief aan Kamervoorzitter Herman Van Rompuy geschreven had waarin hij sprak over duidelijke politieke inmenging in het Fortisdossier gingen de poppen aan het dansen. Londers deelde Van Rompuy ook mee dat de regering al twee dagen voor het arrest van het hhof van beroep op de hoogte was van de gerechtelijke uitspraak.

De dramatiek steeg ten top toen de voorzitters uit de meerderheid en de vicepremiers zich plots ijlings naar de Zestien begaven voor overleg, gevolgd door een derde kern en een ministerraad. "We kunnen niet zeggen dat het goed gaat", was de cryptische maar onheilspellende commentaar van PS-voorzitter Elio Di Rupo. Niemand die toen nog geloofde in het overleven van Yves Leterme als premier.
"Als hij nu niet vertrekt, zal hij nooit kunnen terugkeren", zo omschreef één vooraanstaand lid van de meerderheid het.
Het probleem op dat moment was niet enkel de interne verdeeldheid binnen de regering. De enen - Milquet en Open Vld - bleven eisen dat die zich stante pede zou buigen over mogelijke politieke beïnvloeding in het Fortisdossier. De anderen - PS en MR - wilden ze omvormen tot een brede onderzoekscommissie over de hele bankcrisis. Alsof dat niet volstond, kwam daar nog de verscheurdheid binnen CD&V bovenop, Letermes eigen partij die lijdzaam moest toezien hoe het parcours van de premier de hele partij aan flarden schoot.

Muur- en muurvast
De absolute hoofdrol in dat verhaal was weggelegd voor Jo Vandeurzen, vanwege zijn integriteit en zijn parcours tijdens de formatie, op handen gedragen door CD&V. En toch was het zijn populaire minister van Justitie die Leterme aanviel, toen hij woensdag in de Kamer fijntjes meedeelde dat het gerecht ook met het kabinet-Justitie contact had opgenomen. Dat verraad door zijn eigen premier maakte dat Vandeurzen gisteravond op de derde bijeenkomst van de kern een gebroken man was en de hele dag met ontslag dreigde. Volgens diverse bronnen kon hij daar zijn emoties niet de baas.

Behalve dat de enorme druk hem oprecht te veel werd, kon zijn dreigement ook een strategisch doel dienen. Met zijn eigen ontslag zou hij namelijk de exit van Yves Leterme vergemakkelijken, die koste wat kost niet het enige slachtoffer wil worden in het Fortisdossier. Maar Leterme wilde gisteren niet horen van opstappen. "Hij zit vijftig meter diep in het beton vast", sneert een regeringslid. Volgens verschillende bronnen zou hij het ontslag van Vandeurzen en zichzelf willen compenseren met dat van Didier Reynders. Maar Reynders voelde er, zo kort voor verkiezingen, bitter weinig voor op te stappen terwijl de andere Franstaligen gewoon blijven zitten. "Alles zit muur- en muurvast", zo omschreef een regeringsbron gisteravond de cul-de-sac.

Uitstel gezocht
Leterme probeerde uit de impasse te geraken door op uitstel te spelen. Vanuit de regering kwam gisteravond de vraag dat het Hof van Cassatie zijn brief van die ochtend toelichtte. Dat gebeurde vooralsnog niet: ten laatste deze namiddag komt een omstandig rapport, waarin ook man en paard genoemd moet worden. Ondertussen pleit een toelichting van de procureur-generaal van het hof van beroep in Brussel Jo Vandeurzen wel vrij. Hij zou zich niet bezondigd hebben aan inmenging bij het gerecht. Over de rol van Leterme spraak het hof van beroep zich niet uit.

Het voorlopige resultaat is dat iedereen blijft zitten waar hij zit. Voorlopig althans. "Als Londers zijn beschuldigingen hard maakt, is dit het einde", zo meldde een liberale bron. Het Hof van Cassatie krijgt daarmee de twijfelachtige eer die ministers aan te wijzen die uit de regering moeten opstappen. Maar het doel is wel bereikt: er is minstens uitstel tot deze namiddag. Ondertussen hoopt de regering ook zijn verdere beroepsprocedure in het Fortisdossier op de rails te kunnen zetten, op vraag van Reynders.

Als dan vandaag uiteindelijk de regering toch valt, kan de aandacht weer gaan naar de opvolging. Gisteren gonsde één naam door de hele Wetstraat, die van Herman Van Rompuy, die als enige het morele gezag zou hebben om de brokken te lijmen. (Fabian Lefevere, Ruud Goossens en Liesbeth Van Impe)
pi_64150358
quote:
Op donderdag 18 december 2008 18:27 schreef Reya het volgende:

[..]

Sowieso is de diepgaande Waalse rivaliteit een behoorlijk problematisch element bij het voeren van federale Belgische politiek. De MR en de PS gunnen elkaar het licht in de ogen nog niet, en zijn voortdurend uit op een politieke nederlaag van de tegenpartij. En dat komt dan nog bovenop de welbekende communautaire problematiek.

idd en dat heb je net nodig wanneer er daadkracht getoond moet worden
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 19 december 2008 @ 14:27:35 #60
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_64150416
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 19 december 2008 @ 15:43:23 #61
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_64152655
Ik vond het commentaar van de VRT-verslaggever wel mooi gisterenavond: "dit kabinet had in met alles problemen, dus nu heeft men ook problemen met vallen".
[b]@RemiLehmann[/b]
  vrijdag 19 december 2008 @ 15:49:44 #62
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_64152860
[quote]Op vrijdag 19 december 2008 15:43 schreef reem het volgende:
Ik vond het commentaar van de VRT-verslaggever wel mooi gisterenavond: "dit kabinet had in met alles problemen, dus nu heeft men ook problemen met vallen".
[/quote

Hij zei het ook nog eens net wat anders in een eerdere of latere uitzending : "Dit kabinet is het nergens over eens. Zelfs niet over de manier waarop het moet vallen."
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 19 december 2008 @ 16:09:53 #63
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_64153432
En Villa Politica op Eén is weer live vanuit het parlement ...

Het rapport van Cassatie zou nu aan het parlement bezorgd zijn ... benieuwd
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 19 december 2008 @ 16:11:45 #64
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_64153497
Ach, dat is toch de Belgische politiek in een notendop? Frans en Vlaamstaligen tot elkaar veroordeeld, met een besluitvormingsproces dat dusdanig op consensus is gericht dat men in een soort onmogelijke situatie zit:

- omdat men het over bepaalde kernzaken niet eens is wil men grotere bestuurlijke scheiding
- omdat men het over de bestuurlijke scheiding niet eens is, is men tot elkaar veroordeeld
[b]@RemiLehmann[/b]
  vrijdag 19 december 2008 @ 16:14:18 #65
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_64153575
En uitgerekend Gerolf Annamans komt nu al met dat rapport dat ze maar om 17h hadden mogen krijgen voor de dag
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 19 december 2008 @ 16:14:53 #66
66825 Reya
Fier Wallon
pi_64153596
Geniale televisie, dit.
  vrijdag 19 december 2008 @ 16:16:27 #67
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_64153645
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 16:14 schreef Reya het volgende:
Geniale televisie, dit.
Echt "only in Belgium" die hele zaak en dit erbij eigenlijk
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 19 december 2008 @ 16:19:51 #68
66825 Reya
Fier Wallon
pi_64153752
Toch wat twijfel dus; er zijn geen bewijzen in juridische zin gevonden. Dan blijft de vraag in hoeverre deze regering zich na deze affaire uberhaupt nog een legitimatie kan aanmeten.
  vrijdag 19 december 2008 @ 16:21:14 #69
95427 Hephaistos.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_64153792
Ik weet niet of dit teveel Slowchat is, maar die Nederlandse journalist die nu geinterviewd wordt.


'Is het leuk, zo'n crisis meemaken?'
pi_64153815
Prachtige tv dit inderdaad. Hier heb ik toch even de rest voor afgezet.
pi_64153911
Van Deurzen heeft zijn ontslag al genomen.
  vrijdag 19 december 2008 @ 16:28:08 #72
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_64153973
"Ja, we hebben tijd, hoor."
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_64154312
Toch grappig hoe die Linda De Win daar overal tussendoor probeert te lopen.
pi_64154604
Ze zijn goed bezig weer in die bananenrepubliek
stupidity has become as common as common sense was before
  vrijdag 19 december 2008 @ 16:54:36 #75
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_64154655
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 16:21 schreef Hephaistos. het volgende:
Ik weet niet of dit teveel Slowchat is, maar die Nederlandse journalist die nu geinterviewd wordt.


'Is het leuk, zo'n crisis meemaken?'
Wie was dat?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')