Ik heb voldoende japans eten gezien tijdens mijn toch wel behoorlijk recente vakantie naar Japan. En daar heb ik dus ook gezien dat absoluut niet al het eten wat door de japanners wordt gegeten, ontzettend basic en puur en naturel is zoals jij doet voorkomen.quote:Op donderdag 11 december 2008 21:20 schreef SHE het volgende:
[..]
Ik begrijp je vraag ook niet helemaal, of was je in de veronderstelling dat Japanners uitsluitend verse vis en zeewier eten?
De keuken is in zijn oorsprong heel puur. Niet voor niets is het aantal kankergevallen jaren lang zeer laag geweest, net als dat overgewicht weinig voorkwam. Helaas zijn de westerse invloeden ook daar al decennia aan het werk.
Alleen Japanners zijn ook gewoon mensen hoor; ze eten ook weleens troep. Weleens Japans snoep gezien? Dat geeft licht
Overigens is meet sojasaus niets mis en met noodles ook niet echt.
Oh wacht, ze proppen zich allemaal vol met cheezburgerz.quote:Op donderdag 11 december 2008 21:27 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Ik heb voldoende japans eten gezien tijdens mijn toch wel behoorlijk recente vakantie naar Japan. En daar heb ik dus ook gezien dat absoluut niet al het eten wat door de japanners wordt gegeten, ontzettend basic en puur en naturel is zoals jij doet voorkomen.
Je gaat toch niet proberen te doen alsof je meer weet dan SHE hequote:Op donderdag 11 december 2008 21:27 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Ik heb voldoende japans eten gezien tijdens mijn toch wel behoorlijk recente vakantie naar Japan. En daar heb ik dus ook gezien dat absoluut niet al het eten wat door de japanners wordt gegeten, ontzettend basic en puur en naturel is zoals jij doet voorkomen.
quote:Op donderdag 11 december 2008 20:44 schreef Vivi het volgende:
[..]
Omdat zijn kop er zo uitzag
[ afbeelding ]
Echt, sprékend.
En verder eh..paste hij niet echt bij me..maar dat vertel ik allemaal nog wel een keer.
Hij dacht dat ie de nieuwe Klaas Bruinsma was, zeg maar.
Doeg Neentje-met-je-mooie-avatar!quote:Op donderdag 11 december 2008 21:30 schreef neen het volgende:
Topvp ik moet weg want ja.... groetjes en kusjes.
Jij hield toch niet van ongezonde dingen?quote:Op donderdag 11 december 2008 21:36 schreef Miss_S het volgende:
Over geen alcohol gesproken, Tia Maria
Hell ik heb een gezond gewicht, leuke vriend, leuke vriendinnen, zit op de uni en het is bijna kerstik voel me te goed om gezond te doen
Rustig het ei open tikken en dan alleen het eiwit eruit laten lopen toch?quote:Op donderdag 11 december 2008 21:38 schreef Goodbye het volgende:
Ik heb zin in kerstEn van het weekend ga ik een taart bakken, misschien wel die van Greys! ik weet alleen niet hoe je een dooier van het eiwit scheidt
![]()
Perfectionisten zijn het!quote:Op donderdag 11 december 2008 21:32 schreef SHE het volgende:
[..]
Oh wacht, ze proppen zich allemaal vol met cheezburgerz.
Ik ken de Japanse keuken bijzonder goed en ik ken de Japanse gemeenschap erg goed, en ze blinken niet uit in een beroerde keuken. Japanners maken over het algemeen bijzonder goed gebruik zowel in kooktechnieken als in combinaties van goede producten.
Overigens was mijn vorige post behoorlijk genuanceerd, dus wat je me precies duidelijk wil maken, is mij een raadsel.
Ei breken en ipv dat je het hele zwikkie in een kom gooit, mik je de dooier van de ene halve eierdop/schaal in de andere halve eierdop/schaal. Net zo lang tot het meeste eiwit er vanzelf vanaf geflieberd is! Je mag het zelfs in je hand doen, vingers een beetje open houden zodat het eiwit er wel doorheen floept, maar de eierdooier in je hand blijft liggen.quote:Op donderdag 11 december 2008 21:38 schreef Goodbye het volgende:
Ik heb zin in kerstEn van het weekend ga ik een taart bakken, misschien wel die van Greys! ik weet alleen niet hoe je een dooier van het eiwit scheidt
![]()
Nouja alcohol is niet gezond en dat vind ik wel lekkerquote:Op donderdag 11 december 2008 21:39 schreef Goodbye het volgende:
[..]
Jij hield toch niet van ongezonde dingen?
Jij zegt:quote:Op donderdag 11 december 2008 21:32 schreef SHE het volgende:
[..]
Oh wacht, ze proppen zich allemaal vol met cheezburgerz.
Ik ken de Japanse keuken bijzonder goed en ik ken de Japanse gemeenschap erg goed, en ze blinken niet uit in een beroerde keuken. Japanners maken over het algemeen bijzonder goed gebruik zowel in kooktechnieken als in combinaties van goede producten.
Overigens was mijn vorige post behoorlijk genuanceerd, dus wat je me precies duidelijk wil maken, is mij een raadsel.
Waarmee je impliceert dat Japans eten vooral uit onbewerkt voedsel bestaat. Ik wijs je er op dat dit in de praktijk in het huidige Japan, niet het geval is.quote:Op donderdag 11 december 2008 20:59 schreef SHE het volgende:
Niets mag bewerkt zijn
Niets mag uit zijn originele oorsprong gehaald worden.
Het lijkt een beetje op Japans
de schaal in tweeen breken. Boven een schaaltje het eigeel van de ene helft in de andere helft gieten. Het wit loopt als het goed is in het andere schaaltje, en na een paar keer heen en weer hou je alleen nog eigeel over in de eierschaal, en ei wit in het andere schaaltje.quote:Op donderdag 11 december 2008 21:38 schreef Goodbye het volgende:
Ik heb zin in kerstEn van het weekend ga ik een taart bakken, misschien wel die van Greys! ik weet alleen niet hoe je een dooier van het eiwit scheidt
![]()
quote:Op donderdag 11 december 2008 21:39 schreef Miss_S het volgende:
[..]
Rustig het ei open tikken en dan alleen het eiwit eruit laten lopen toch?
ik ben spuit elf, zie ik al wel.quote:Op donderdag 11 december 2008 21:40 schreef Greys het volgende:
[..]
Ei breken en ipv dat je het hele zwikkie in een kom gooit, mik je de dooier van de ene halve eierdop/schaal in de andere halve eierdop/schaal. Net zo lang tot het meeste eiwit er vanzelf vanaf geflieberd is! Je mag het zelfs in je hand doen, vingers een beetje open houden zodat het eiwit er wel doorheen floept, maar de eierdooier in je hand blijft liggen.
Dan komt het er waarschijnlijk op neer dat ik het met m'n handen moet gaan doenquote:Op donderdag 11 december 2008 21:40 schreef Greys het volgende:
[..]
Ei breken en ipv dat je het hele zwikkie in een kom gooit, mik je de dooier van de ene halve eierdop/schaal in de andere halve eierdop/schaal. Net zo lang tot het meeste eiwit er vanzelf vanaf geflieberd is! Je mag het zelfs in je hand doen, vingers een beetje open houden zodat het eiwit er wel doorheen floept, maar de eierdooier in je hand blijft liggen.
Ja! Vorige keer had ik de enórme domme blunder gemaakt door vloeibare boter te gebruiken ipv vaste boter te smelten. Want vloeibare boter stolt natuurlijk niet meerquote:Op donderdag 11 december 2008 21:42 schreef Goodbye het volgende:
[..]
Dan komt het er waarschijnlijk op neer dat ik het met m'n handen moet gaan doenIs het onderste laagje goed gelukt? Dat is het allerbelangrijkst van zo'n cheesecake
Oja dat vloeibare boter is wel goed om te onthouden, heb ik ook al eens gedaanquote:Op donderdag 11 december 2008 21:44 schreef Greys het volgende:
[..]
Ja! Vorige keer had ik de enórme domme blunder gemaakt door vloeibare boter te gebruiken ipv vaste boter te smelten. Want vloeibare boter stolt natuurlijk niet meer![]()
Maar deze keer is hij hélemaal goed!
Eigenlijk is het gewoon echt supermakkelijk om te maken, zo'n cheesecake.
En ik ben een keukenkluns hoor, dus dat zegt heel wat!
Precies, maar het ging mij erom dat gesuggereerd werdt dat er niet zoiets bestaat als een typisch ' Japanse ' keuken.quote:Op donderdag 11 december 2008 21:40 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Perfectionisten zijn het!Overigens ben ik wel in contact geweest met de puurhuid van de Japanse cuisine.
![]()
Verder is Japan gewoon een westers land, waar iedereen enorm hard werkt om aan de hoge levensstandaard te kunnen voldoen, en fastfood is daarom populair.
Ik dacht helemaal clever te zijn, vloeibaar, hoef ik het niet meer te smelten enzoquote:Op donderdag 11 december 2008 21:46 schreef Miss_S het volgende:
[..]
Oja dat vloeibare boter is wel goed om te onthouden, heb ik ook al eens gedaan
Senks!quote:Op donderdag 11 december 2008 21:41 schreef k_i_m het volgende:
Co. wat een strak pak!. Ik ben echt dol op strakke pakken!!
Ja precies dat dacht ik ookquote:Op donderdag 11 december 2008 21:47 schreef Greys het volgende:
[..]
Ik dacht helemaal clever te zijn, vloeibaar, hoef ik het niet meer te smelten enzo
Met het lijkt op 'Japans ', doel ik op de Japanse keuken. Dat begrijp je toch wel?quote:Op donderdag 11 december 2008 21:41 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Jij zegt:
[..]
Waarmee je impliceert dat Japans eten vooral uit onbewerkt voedsel bestaat. Ik wijs je er op dat dit in de praktijk in het huidige Japan, niet het geval is.
Voor alle duidelijkheid, mijn bron zijn mijn eigen observeringen tijdens 3 weken vakantie in Japan waarbij ik zowel hele gezonde dingen heb gezien als ontzettend veel bewerkte dingen met hele vieze zoete sausjes.
Wat jij bedoelt qua dieet, lijkt meer op een raw food dieet.
En door wat studiegenootjes krijg je meer traditie mee?quote:Op donderdag 11 december 2008 21:50 schreef SHE het volgende:
[..]
Met het lijkt op 'Japans ', doel ik op de Japanse keuken. Dat begrijp je toch wel?![]()
En met alle respect, maar met 3 weken vakantie in een land krijg je natuurlijk geen flikker mee van tradities en oorsprong. Daarbij kun je de Japanse keuken niet ineens ontkennen omdat je er ook crap hebt gezien.
Dus nogmaals, wat is je punt? Je hebt gezonde dingen gezien en smerige dingen..dat is toch niets nieuws? Dat zei ik al in mijn eerste post.
Waarbij ik ook nog eens uitleg dat de Japanse keuken van oorsprong een hele slimme is.
En nee, het lijkt in de verste verte niet op raw food; eten moet gewoon gekookt worden.
Nee, geen Frans!quote:Op donderdag 11 december 2008 21:38 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Heet hij Frans? 't Zou een beschrijving van één van mijn exen kunnen zijn. Qua uiterlijk ook.
Oh, dat is netjes! Ik vind dat altijd lastig met mooie pakken. Daar moet je echt net tegenaanlopen, want als je ze zoekt zijn ze nergens te vindenquote:Op donderdag 11 december 2008 21:47 schreef conleche het volgende:
[..]
Senks!En gewoon H&M he! Bij elkaar nog geen 70 euro!!
Ik moet deze maand even zonder dieet doen. Kijken hoe erg het is als ik gewoon weer alles eet, en zo nu en dan een pilletje neem. Het effect werd te klein vergeleken met de moeite die mijn moeder ervoor moest doen.quote:Op donderdag 11 december 2008 21:49 schreef Miss_S het volgende:
[..]
Ja precies dat dacht ik ook
En Chico waarom eet je zo? vanwege je ouders of omdat je nog niet alles verdraagt?
Ja ik ken het probleem van niet kunnen kiezen wat je eet in de avondquote:Op donderdag 11 december 2008 21:46 schreef Chicolate het volgende:
Oh Greys je taart is mooi geworden.
Zo. Ik verveel me, maar moet nog best wel leren. Gaat alleen lastig als je continue loopt te gapen en je genoeg weet om een voldoende te halen. Dus ik heb even pauze.
Oh en Maria, ik eet nog steeds niet gezond. Mijn avondeten was alweer zonder groente. Wat is een warme maaltijd nou weer waard, zonder groentes (en iets warms). Stokbrood met kaas en rundvleessalade, alweer. Krijg ik geen energie van, en wel heel veel snoeptrek. Dus ja, weer stukken chocolade gegeten (ongemerkt tijdens het leren). Morgen hopelijk wel weer mn vitamientjes.
Dat is wel net jammer dan, maar inderdaad nog even volhoudenquote:Op donderdag 11 december 2008 21:53 schreef Chicolate het volgende:
[..]
Ik moet deze maand even zonder dieet doen. Kijken hoe erg het is als ik gewoon weer alles eet, en zo nu en dan een pilletje neem. Het effect werd te klein vergeleken met de moeite die mijn moeder ervoor moest doen.
En dit is precies de maand dat mijn ouders gezond eten wat minder serieus nemen, veel weg zijn (vandaag waren ze naar een begravenis) en weinig tijd hebben om te koken. Het eerste wat dan afvalt zijn groentes in de avondmaaltijd. Ik baal daar zo vreselijk van, met dat dieet kon ik tenminste altijd groentes 'eisen'.
En de chocolade: al het snoep op mn kamer is nu op. Nu kan ik rustig met een schone lei beginnen. Gelukkig sport ik nog redelijk fanatiek en eet ik verder niet zoveel. Maar ik baal er ongelooflijk van, dit soort momenten, dat ik niet zelf kan kiezen wat ik eet. Oh en zij hadden er soep uit blik bij. Ik ben nog steeds niet gewend aan smaakversterkers, dus dat vond ik te vies om op te eten (en zaten ook maar een paar verdwaalde slappe groene dingetjes in).
Zo. Dat is eruit. Nu weer gezond eten.
Er is er maar één die het 't beste weet en dat ben ik.quote:Op donderdag 11 december 2008 21:51 schreef Miss_S het volgende:
[..]
En door wat studiegenootjes krijg je meer traditie mee?
Ik wil niet moeilijk doen hoor maar je neemt nooit van iemand anders iets aan omdat de argumenten niet goed onderbouwt zijn maar die van jou zijn niet altijd beter onderbouwt.....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |