ach, als hij maar lekker is hoef ik niet perse 'bijzonder'.quote:Op zondag 22 februari 2009 23:49 schreef MeesterPrutser het volgende:
[..]
Glenlivet heb ik ook gehaald![]()
vind hem zeker niet slecht, maar niet echt bijzonder.
Oban 14Y, 43%quote:Op zondag 22 februari 2009 20:35 schreef MeesterPrutser het volgende:
[..]
Alle namen die in dit topic worden genoemd heb ik al wel eens gehoord, maar ik heb nog nooit gehoord van Oban 14![]()
waar komt ie vandaan? en hoe smaakt ie?
Laphroaig of Lagavulin.quote:Op maandag 23 februari 2009 09:31 schreef dino_001 het volgende:
Ook zou ik een fles willen aankopen om nieuwe smaken te leren kennen, iets meer rokerig en turf maar omdat het mijn eerste fles in die richting is zou het ook niet té overweldigend mogen zijn. Iemand tips in diezelfde prijsklasse rond 40-50¤?
Idd 48% dat is behoorlijk ik ga 'm denk ook eerst met wat water verdunnen.quote:Op zondag 22 februari 2009 22:53 schreef IrishBastard het volgende:
[..]
Die's
Vond 'm overigens niet te drinken zonder aanlengingWel geprobeerd tho
De Talisker 10 vond ik zelf tegenvallen die koop ik niet meer. (No offence Mr Talisker)quote:Op maandag 23 februari 2009 13:28 schreef IrishBastard het volgende:
Ik heb momenteel een Laphroaig 10yo en een Talisker 10yo staan. De Laphroaig is momenteel duidelijk favoriet, alhoewel de Talisker ook erg lekker is. Wel een stuk scherper/meer uitgesproken.
Wil in de nabije toekomst nog graag een Lagavulin, een Laphroaig Quarter Cask of Cask Strength of een fatsoenlijke Bushmills.
Sorry, die ging echt te verquote:Op maandag 23 februari 2009 15:37 schreef Rexonium het volgende:
Ik begin ook steeds meer een whiskey fan te worden sinds ik m'n eerste fles vorig jaar op mijn verjaardag opende.
Heb nu bijna een liter William Grant's - Family Reserve gedronken samen met een vriend van mij en hij bevalde beviel erg goed!Erg goede whiskey voor in de cola ook, zo drink ik hem het meest, ik heb de neiging altijd om echt slokjes te nemen welke steeds inslaan als een bom op mijn maag.
Vandaar prefereer ik mixdrankjes enzovoort.
Heb laatst weer een fles van 700 ml Four Roses en een fles van een liter Jameson Irish Whiskey - triple distilled gekocht dus ik kan weer even vooruit.
Bedankt voor je antwoord.quote:
No offence taken.quote:Op maandag 23 februari 2009 20:03 schreef allsystemshalt het volgende:
[..]
De Talisker 10 vond ik zelf tegenvallen die koop ik niet meer. (No offence Mr Talisker)![]()
Maar geen paniek zat merken om uit te kiezen
Nee.quote:Op maandag 23 februari 2009 22:05 schreef Modder-eter het volgende:
Het is me opgevallen dat ik whisky met vlagen drink. 3 maanden whisky en dan weer 2 maanden (speciaal) bieren bijvoorbeeld. Ten tijde dat ik bier drink vind ik whiksy niet echt lekker, en als ik weer gek van whisky ben, kan ik bier gewoon niet apreciëren. Herkennen jullie dat?
Ik zou kiezen voor de Laga, vrij complex, maar toch toegankelijk. Heeft er ook wat meer (fruit)aroma's bij dan bijvoorbeeld Laphroaig. Ik meen soms wat kokos te bespeuren in de Lagavulin.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 09:14 schreef dino_001 het volgende:
[..]
Bedankt voor je antwoord.
Welke zou ik dan best nemen als eerste kennismaking?
Laphroaig Quarter Cask
Laphroaig 10y CS
Laphroaig 15y
Lagavulin 16y
datquote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:48 schreef Mr.Talisker het volgende:
Nee.Ik kan de avond gerust met een biertje beginnen, een paar glazen whisky drinken en weer afsluiten met een biertje, of vice versa.
![]()
quote:Op dinsdag 24 februari 2009 09:14 schreef dino_001 het volgende:
[..]
Bedankt voor je antwoord.
Welke zou ik dan best nemen als eerste kennismaking?
Laphroaig Quarter Cask
Laphroaig 10y CS
Laphroaig 15y
Lagavulin 16y
Iemand idee welke ik kan nemen als ik iets wil wat vergelijkbaar is met Glenrothers select reserve of kent niemand deze whisky?
Glenrothes 1995 - Oban - Talisker 18y - Dalwhinnie Distelers Edition 1989 - Aberlour 18y
Of iets totaal anders???
Thanks! (ook Mr. Talisker)quote:Op dinsdag 24 februari 2009 13:48 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
voor 1e kennismaking...ik zou de lagavulin nemen; goede standaard bottelingen.
Voor de Glenrothes... Talisker 18 is top, wel heel anders...Dalwhinnie DE....zou ik niet doen, niet mijn ding...Aberlour 18 kan, denk ook aan de a'bunadh of een glenfarclas....
Das relaxedquote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:05 schreef dino_001 het volgende:
waar er kan geproefd worden. Op deze manier zal het ook makkelijker zijn om verdere selectie te maken.
Proeven is een strak plan! Hele goede zaak ook, die whiskycorner. Marc heeft een hele mooie selectie, neem genoeg geld meequote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:05 schreef dino_001 het volgende:
[..]
Thanks! (ook Mr. Talisker)
Het zal dus sowieso een Lagavulin worden. Voor de tweede ben ik er nog niet helemaal uit maar misschien een Talisker 18 of een andere Glenrothes.
Ik ga naar whiskycorner (binnen 2 tal weekjes), een winkel in de buurt (Houthalen-België) waar er kan geproefd worden. Op deze manier zal het ook makkelijker zijn om verdere selectie te maken.
Dat zijn glencairn glazen.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 23:12 schreef MeesterPrutser het volgende:
Ok mensen, glazen:
ik heb gewoon de standaard whisky glazen in huis, lijkt hierop:
[ afbeelding ]
nou zag ik echter bij de slijter mooiere glazen, maar die kon je niet kopen die kreeg je bij Penderyn (walese whisky)
maar ik wil ze wel graag hebben zonder dat ik Penderyn hoef te kopen, ik wil er eigenlijk ook geen merk op hebben staan.
ze zien er als volg uit:
[ afbeelding ]
weet iemand waar ik deze kan kopen?
Ik vind bovenste (met pootje) glas wel lekkerder drinken dan onderstaand glas. Daarnaast kunt je iets makkelijker de kelk vasthouden om de whisky nog iets te verwarmen.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 23:12 schreef MeesterPrutser het volgende:
Ok mensen, glazen:
ik heb gewoon de standaard whisky glazen in huis, lijkt hierop:
[ afbeelding ]
nou zag ik echter bij de slijter mooiere glazen, maar die kon je niet kopen die kreeg je bij Penderyn (walese whisky)
maar ik wil ze wel graag hebben zonder dat ik Penderyn hoef te kopen, ik wil er eigenlijk ook geen merk op hebben staan.
ze zien er als volg uit:
[ afbeelding ]
weet iemand waar ik deze kan kopen?
Een whiskyspeciaalzaak heeft ze zeker.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 23:12 schreef MeesterPrutser het volgende:
Ok mensen, glazen:
nou zag ik echter bij de slijter mooiere glazen, maar die kon je niet kopen die kreeg je bij Penderyn (walese whisky)
maar ik wil ze wel graag hebben zonder dat ik Penderyn hoef te kopen, ik wil er eigenlijk ook geen merk op hebben staan.
weet iemand waar ik deze kan kopen?
Wij proeven er altijd een vleugje honing in..quote:Op vrijdag 6 maart 2009 13:21 schreef Tha_Bartman het volgende:
black bush heb ik ook nog een kleintje van staan en van de original..
nou botersmaak zou ik het niet willen noemen, als ik weer terug op mijn akmer ben na het weekend zal ik het nog een keer proberen
Ik vind hem wel rijk en vol van smaak, maar niet zwaar. Ik vind het wel een levendige whisky. De 18 heb ik ook op en die vind ik niet levendig genoeg meer.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 14:21 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb me vorige week door die ontzettende leuke man van de Wines&Whiskeys in Delft (spam-alert! Zo'n geweldige winkel!Ook voor wijn
) een fles Highland Park 12y aan laten smeren. Lekker, maar ik moet er somehow wel even aan wennen
Heel volle smaak, ik vind hem best zwaar! Ligt dat aan mij?
Frysk Hynder is niet de enige Nederlandse whisky, je vergeet Millstone van Zuidam en Valley Whisky van de Vallei distilleerderij...quote:Op maandag 9 maart 2009 15:39 schreef keienlegger het volgende:
Ik zit er al een tijdje over te denken om 's Vaderlandsch enige single malt whisky te bestellen. Whisky is een hobby van me waarbij ik zoveel mogelijk bijzondere soorten wil verzamelen. De Frysk Hynder is daar één van.
Aangezien het een whisky is van Nederlandse bodem ben ik stiekem toch wel benieuwd naar de smaak van dit levenswater.
Heeft iemand al ervaring met de Frysk Hynder?
Wat vind je er niet lekker aan dan?quote:Op maandag 9 maart 2009 19:58 schreef Mr.Talisker het volgende:
Frysk Hynder staat hier al drie jaar hafvol op de butler tray. Dat zegt genoeg.'t is dat 't een kadootje was van mijn vriendin, anders was ie al de cola van de visite ingegaan.
Geen idee wat Mr. Talisker er van vindt....(alhoewelquote:
Ik snap dat whisky een hobby is, een hele leuke hobby zelfs...maar is het niet leuker om het spul te drinken op zijn tijd ( en met drinken bedoel ik dus ...proeven en genieten, niet naar binnen keilen, daar hebben ze andere drank voor uitgevonden...)quote:Op maandag 9 maart 2009 15:39 schreef keienlegger het volgende:
Whisky is een hobby van me waarbij ik zoveel mogelijk bijzondere soorten wil verzamelen. De Frysk Hynder is daar één van.
Zie bericht hierbovenquote:Heeft iemand al ervaring met de Frysk Hynder?
Ik denk dat ik snap wat je bedoelt te zeggen met de bemoeizucht van de spruitjeslucht Gristelijke politici die hopen op een terugkeer van de jaren 50 (alhoewel ze harder op weg zijn de jaren 30 opnieuw te doenquote:Op maandag 9 maart 2009 21:35 schreef Maeghan het volgende:
Hm, dat is dan wel weer erg jammer. Ik ben een groot liefhebber van drank en ik vind het jammer dat het door de overheid zo veel als het grote gif wordt bestempeld en niet als iets wat een goed culinair product en een cultuurproduct kan zijn. Altijd jammer als een product wat best wel meer mensen aan zou kunnen spreken dan zo tegenvalt.
Dat er dus niet voldoende aandacht aan besteed wordt en dus geen mooi product genoemd kan worden. Terwijl een Nederlandse whisky best een bepaalde charme heeft (kan hebben). Vind ik dan.quote:Op maandag 9 maart 2009 21:43 schreef pavv het volgende:
[..]
Ik denk dat ik snap wat je bedoelt te zeggen met de bemoeizucht van de spruitjeslucht Gristelijke politici die hopen op een terugkeer van de jaren 50 (alhoewel ze harder op weg zijn de jaren 30 opnieuw te doen)
Maar ik weet niet wat dit dan te maken heeft met de Fryske Hynder....het zijn niet de politici die dit als zg. gif beschouwen. Dergelijke uitspraken komen eerder voor rekening van de whiskyliefhebbers die het spul geprobeerd hebben .....en hard op zoek gingen naar een kwispedoor (dacht ooit dat die spituum heten, geen idee waarom)
culinair en cultuurproduct.....okay, maar dan denk ik eerder aan een goed gemaakte mooie Jenever o.i.d.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |