In Doozo in Leeuwarden voerden ze hem buiten de kaart om. De eersten smaakten heerlijk zacht, lange afdronk, zelfs mijn beginnende collega vond het een heerlijke whisky. Heb er helaas wel een paar teveel gehad, dus mijn oordeel kan ietwat verdraaid zijnquote:Op zaterdag 31 januari 2009 17:12 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Hoe smaakt ie? Waar heb je m gekocht?
Toevallig gisteravond weer eens een glaasje daarvan ingeschonken. Maakt wel onderdeel uit van de whisky's die ik altijd wel in huis heb.quote:Op zondag 1 februari 2009 13:17 schreef Dunckie het volgende:
In mijn budget ben ik toch wel heel erg onder de indruk van Laphroaig 10, men wat lekker.
Oh, dat heb ik eigenlijk met alle whisky's welquote:Op woensdag 11 februari 2009 12:55 schreef Mr.Talisker het volgende:
[..]
Toevallig gisteravond weer eens een glaasje daarvan ingeschonken. Maakt wel onderdeel uit van de whisky's die ik altijd wel in huis heb.Vind wel dat 'ie wat 'zwaar' valt vaak. Drie glaasjes op een avond en ik heb de volgende ochtend wat moeite met opstaan.
Inmiddels zit ik 'm nog eens te proeven en wat me opvalt aan Talisker is ten eerste de vreemde weeig zoete smaak voorin de mond en vervolgens de droge, bittere afdronk. Verder vind ik dat er zo weinig in zit. Vooral veel hout en een beetje turf en daar moet je het maar mee doen. Ik vind 'm log en ongebalanceerd overkomen, het doet me denken aan van wijn met te veel houtrijping of een goedkope armagnac. Eerlijkgezegd vind ik 'm ook behoorlijk scherp.quote:Op donderdag 22 januari 2009 22:32 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Zie mijn eerdere aanbeveling v.w.b. Clynelish op de vorige pagina.
Talisker vind ik ook een overrated whisky...
Probeer eens een 18-jarige. Die heeft een veel langere, zilte, warme afdronk en ik proef daar ook meer 'fruit' in.quote:Op woensdag 11 februari 2009 15:39 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Inmiddels zit ik 'm nog eens te proeven en wat me opvalt aan Talisker is ten eerste de vreemde weeig zoete smaak voorin de mond en vervolgens de droge, bittere afdronk. Verder vind ik dat er zo weinig in zit. Vooral veel hout en een beetje turf en daar moet je het maar mee doen. Ik vind 'm log en ongebalanceerd overkomen, het doet me denken aan van wijn met te veel houtrijping of een goedkope armagnac. Eerlijkgezegd vind ik 'm ook behoorlijk scherp.
Ik kan er echt niet opgewonden van raken.
Dat is ook grappig, ik heb van whisky juist nooit last. Een van de weinige dranken waar ik gewoon veel van kan drinken zonder er een kater aan over te houden. Nee, dan bier, vooral dat standaardbier....quote:Op woensdag 11 februari 2009 12:56 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Oh, dat heb ik eigenlijk met alle whisky's wel
Ik zou gvd van mijn vorige werkgever een fles Connemara meekrijgen (onze directeur kwam uit die streek), maar toen ik op m'n laatste werkdag daar stond bleek dat iemand die fles had weggegevenquote:Op zondag 15 februari 2009 21:14 schreef MeesterPrutser het volgende:
Net de Glen Talloch 8 years old aangeschaft, ik had niet zoveel geld meer![]()
Mijn eerste blended malt ooit, en ik moet zeggen hij is lang niet gek. ik vind hem vrij stevig in eerste instantie maar hij vervaagd snel naar bijna ierse zachtheid. al met al echt![]()
[ afbeelding ]
ik blijf echter de connemara single malt het lekkerst vinde vanwege zijn ultieme rokerige smaak.
[ afbeelding ]
echt waar ik wil je niet de ogen uitsteken maar die connemara is echtquote:Op zondag 15 februari 2009 21:22 schreef Againzender het volgende:
[..]
Ik zou gvd van mijn vorige werkgever een fles Connemara meekrijgen (onze directeur kwam uit die streek), maar toen ik op m'n laatste werkdag daar stond bleek dat iemand die fles had weggegeven(ik wil nog steeds graag weten wie die hond was
)
Want ik hou van turf in whisk(e)y, en na negen jaar dienst had ik wel gewaardeerd als men gewoon deze fles voor mij had kunnen behouden. Maar kennelijk niet dus, zegt ook wel weer genoeg over de metaliteit
Nou ja, f*ck it, heb Overmars hier om de hoek zitten
Ik zit nu met een glaasje Connemara, erg lekker ja.quote:Op zondag 15 februari 2009 21:14 schreef MeesterPrutser het volgende:
ik blijf echter de connemara single malt het lekkerst vinde vanwege zijn ultieme rokerige smaak.
[ afbeelding ]
Ik heb het niet over een kater, ik heb het over een licht sponzig gevoel in je hoofd en moeite met opstaanquote:Op donderdag 12 februari 2009 21:49 schreef Mr.Talisker het volgende:
Voor een kater van whisky moet ik er ook wel wat meer dan drie drinken.
Maeghan voor mij wel.quote:Op maandag 16 februari 2009 15:42 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik heb het niet over een kater, ik heb het over een licht sponzig gevoel in je hoofd en moeite met opstaanIets heel anders dan een kater, in mijn geval
quote:Op maandag 16 februari 2009 15:38 schreef kayintveen het volgende:
Wat vinden jullie van de Talisker 18yo ?
Kater is multi-interpretabel. Zolang het een gevolg is van drank en niet fijn is, mag je het van mij een kater noemen. Hoofdpijn heb ik ook nog nooit gehad van drank...quote:
http://www.whiskyauction.com/quote:Op woensdag 18 februari 2009 18:16 schreef Modder-eter het volgende:
Is hier iemand nog geinteresseerd in een fles longmorn 15 jaar? Die heb ik nog liggen namelijk.
Zijn er trouwens websites waar je de waarde kan vinden van een whisky die niet meer gemaakt wordt?
Inderdaad. Zag toevallig de 15 jaar bij de gal en gal hier voor maar 35 euro. de 16 jaar was 66 euroquote:Op woensdag 18 februari 2009 18:28 schreef Crucisalus het volgende:
[..]
http://www.whiskyauction.com/
Die Longmorn is trouwens her en der nog te verkrijgen. Lekkere whisky!
Het is niet schadelijk, er zit volgens mij net zoals bij Jagermeister genoeg alcohol in zodat het niet bevriest.quote:Op woensdag 18 februari 2009 21:12 schreef Modder-eter het volgende:
Weet iemand of het schadelijk is als ik whisky in de vriezer bewaar? En als de fles geheel bevroren is?
[ afbeelding ]
Bij de fles op de foto is de inhoud geheel bevroren ;-) Maar die was 40%. Ik heb ook een 60% whisky in de vriezer gehad, en die bevriesd nog niet bij standje noordpool.quote:Op woensdag 18 februari 2009 21:17 schreef Boschkabouter het volgende:
[..]
Het is niet schadelijk, er zit volgens mij net zoals bij Jagermeister genoeg alcohol in zodat het niet bevriest.
Maar of het lekker is, is een tweede.
BBBBRRRRRR Ril....quote:Op woensdag 18 februari 2009 21:12 schreef Modder-eter het volgende:
Weet iemand of het schadelijk is als ik whisky in de vriezer bewaar? En als de fles geheel bevroren is?
[ afbeelding ]
Weet ons te vertellen hoe die smaaktquote:Op woensdag 18 februari 2009 21:12 schreef Modder-eter het volgende:
Weet iemand of het schadelijk is als ik whisky in de vriezer bewaar? En als de fles geheel bevroren is?
[ afbeelding ]
Ja opzich wel oke. Niet heel bijzonder. Smaak lijkt op de standard 12 yrs, alleen iets minder grassig vind ik. Misschien is dat die ''toasted'' toevoeging?quote:Op donderdag 19 februari 2009 08:36 schreef katerwater het volgende:
[..]
Weet ons te vertellen hoe die smaakt
Heb het al eens eerder gepost, maar vorig jaar hebben we tijdens een whiskydiner een Johnny Walker Green Label rechtstreeks vanuit de vriezer gedronken en dat was prima te doen.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:51 schreef Tourniquet het volgende:
Whisky moet je op kamertemperatuur drinken.
Pssst, je hebt het niet van mijquote:
quote:Op vrijdag 20 februari 2009 21:17 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Pssst, je hebt het niet van mij, maar ik heb gehoord dat de winkel zelf binnenkort verkocht wordt...
De webwinkel blijft in handen van de huidige eigenaar dan.
Veel bestellen via het web dus, dan heb je de verzendkosten zo uit...quote:Op vrijdag 20 februari 2009 21:22 schreef Mr.Talisker het volgende:
[..]
![]()
Ik had al een beetje zo'n vermoeden toen meneer van Zuylen mij vorige keer vertelde dat het zo goed ging met de webwinkel.Ze waren geloof ik ook al wat minder dagen per week geopend.
quote:Op vrijdag 20 februari 2009 16:51 schreef Tourniquet het volgende:
Whisky moet je op kamertemperatuur drinken.
Op de website van Johnny Walker zelf, adviseren ze om dit met JW Gold label te doen.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 21:15 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Heb het al eens eerder gepost, maar vorig jaar hebben we tijdens een whiskydiner een Johnny Walker Green Label rechtstreeks vanuit de vriezer gedronken en dat was prima te doen.
[ afbeelding ]
Een wijze van whisky drinken die men in Japan vaker doet overigens...
Alle namen die in dit topic worden genoemd heb ik al wel eens gehoord, maar ik heb nog nooit gehoord van Oban 14quote:Op zondag 22 februari 2009 15:25 schreef Maeghan het volgende:
Gisteren bij een vriend de Balvenie Double Wood gedronken, maar die vond ik vrij zwaar en vol en verder niet echt heel uitgesproken; hij was niet vies, maar het was niet echt mijn smaak. Daarna een glaasje Oban 14 genomen, dat vond ik dan weer wel lekker. Ik vond 'm vrij licht en delicaat qua smaak, niet te zoet. Ik vond het een jolige wisky, best aangenaam.
ik gok uit Obanquote:Op zondag 22 februari 2009 20:35 schreef MeesterPrutser het volgende:
[..]
Alle namen die in dit topic worden genoemd heb ik al wel eens gehoord, maar ik heb nog nooit gehoord van Oban 14![]()
waar komt ie vandaan? en hoe smaakt ie?
Die'squote:Op zaterdag 21 februari 2009 14:15 schreef allsystemshalt het volgende:
Ik heb mezelf een Laphroaig quarter cask kado gegeven![]()
http://www.laphroaig.com/qc/qc.htm
Ik maak 'm nog niet open maar wat in de fles zit verzuurd niet![]()
[ afbeelding ]
Glenlivet heb ik ook gehaaldquote:Op zondag 22 februari 2009 22:50 schreef motorbloempje het volgende:
Heb bij de Wilde Whisk(e)y dagen mij een fles Glenlivet gehaald![]()
valt erg goed!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |