quote:Op zondag 23 november 2008 23:48 schreef Snorf het volgende:
Ziet er leuk uit.. maar wat is het verschil tussen zo'n ding en een flinke gietijzeren pan waar je het deksel een beetje open laat staan?
We hadden elkaat gekruist:quote:Op zondag 23 november 2008 23:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Dat staat zowel in reactie op dat bericht als in de OP van dat topic
Maar hoe zie ik dat verschil terug?quote:Op zondag 23 november 2008 23:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Het "stoom" effect. Bij een gietijzeren pan koelt je condensatie niet af; hier komt je vocht incl kruidenboeltje dus weer naar beneden "gedruppelt"
niet; je proeft hetquote:Op maandag 24 november 2008 00:01 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
We hadden elkaat gekruist:
[..]
Maar hoe zie ik dat verschil terug?
In deze op staat dat die juist ook heel goed te gebruiken zijn... Dus niet alle geglazuurde zijn slecht?quote:Op zondag 23 november 2008 23:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Glazuur-tajines zijn enkel voor de sier vanwege het lood
Jap dat bedoel ik, maar wat proeft er dan zo wezenlijk anders?quote:
Let vooral op het laatstequote:Een heel verrassend tajinerecept:
TAJINE MET KIP, LIMOEN EN OLIJVEN
Voor 4 personen:
– 4 flinke kippenpoten in 2-en gesneden
– 1 ui in ringen (ik deed het in halve ringen)
– 10 gram gember (ik heb gewoon een stukkie genomen, zonder af te wegen) in flinterdunne schijfjes (ik heb het op z'n jan-boeren-fluitjes gehakt)
– 2 tenen knoflook (er stond niet in het recept of die geplet, dan wel gesnipperd, geperst of heel gebruikt moest worden, daarom heb ik er een grof gehakt en een heel gelaten)
– 2 limoenen in schijfjes (ik heb ze ongeschild gebruikt, het recept beschreef niet hoe of wat)
– 1 gram safraan (dat leek mij wat veel… en ik heb wat minder gebruikt, 1 zo'n zakje)
– 16 gedroogde pruimen
– handje krenten
– 16 groene olijven
– paar takjes koriander
– bosje peterselie
– olijfolie, peper, zout
Kip in olie aanbraden, ui erbij doen en alles laten kleuren, peper en zout. Afblussen met 2 dl water, limoen erbij en ongeveer 30 min. zachtjes laten sudderen.
Gember, knoflook, safraan, pruimen, krenten, olijven, koriander en peterselie erbij samen met nog eens 2 dl water en nog eens 20 minuten laten sudderen (ik heb de koriander en peterselie er 10 min. later bij gedaan - grof gehakt - stond ook niets over in het recept).
Ik heb er (natuurlijk) couscous bij gegeven.
Ik heb overigens geen tajine en heb het in een flinke wok klaargemaakt waarbij ik een deksel van een andere pan heb gebruikt. Ging uitstekend!
Het gaat alleen om het sier-glazuur, voor bepaalde kleuren worden metalen gebruikt (oa. lood) en das niet zo tof om op te eten.quote:Op maandag 24 november 2008 00:03 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
In deze op staat dat die juist ook heel goed te gebruiken zijn... Dus niet alle geglazuurde zijn slecht?
Maar moeten die dingen dan ook in het water (want neemt hij dan nog wel vocht op via het glazuur?)
quote:Op maandag 24 november 2008 00:04 schreef Suuz_ het volgende:
Ah ik had geen idee dat dat geglazuurde niet ok was om echt te gebruiken...Ik dacht op de foto's ook geglazuurde te zien?
Nou ben ik geen expert (bij lange na niet zelfs) maar dat zal het effect van een echte tajine nooit hebben kunnen evenaren denk ik!quote:
Die van mij komt bij de Dille en Kamille vandaan, maar bij de Xenos heb je ze soms ook.quote:Op zondag 23 november 2008 23:42 schreef Suuz_ het volgende:
Op die manier is er wel sneller een nieuw topic
Anyway, ontopic...
Mijn moeder belde me net dat ik er zelf maar 1 moet gaan halen voor mijn verjaardag...wat een surprise!
Maar dan weet ik wel meteen dat ik een goede heb. Waar kan ik hem het best halen? Oh ja ik vind die geglazuurde van keramiek erg mooi met eventueel een motief. Hou eigenlijk het meest van de traditionele dingen maar kan moeilijk ff ene dagje naar Marokko vliegen! Het staat overigens ook mooi in de keuken.
ben je trots op je topic kindje?quote:Op maandag 24 november 2008 13:06 schreef Puckzzz het volgende:
Deeltje 2!niet slecht voor een topicje wat maanden werkeloos op de plank lag in het begin
Vooral het stuk dat een geglazuurde tajine in gebruik niet uit maaktquote:Op maandag 24 november 2008 13:06 schreef Puckzzz het volgende:
Deeltje 2!niet slecht voor een topicje wat maanden werkeloos op de plank lag in het begin
De OP:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |