Dat bedoel ik, ik zat even abuis.quote:Op woensdag 3 december 2008 13:11 schreef nostra het volgende:
[..]
Dat doen ze dus niet, Altria heeft alleen PM USA nog, PM International is losstaand.
Het model waar je het over hebt klopt inderdaad. En het feit dat beleggen in krimpende sectoren relatief meer kan opleveren, valt niks op af te dingen. Door eigen backtests kun je inderdaad zien dat dit model wel degelijk waar is; zij het dat het vrij theoretisch blijft.quote:Op woensdag 3 december 2008 10:48 schreef SeLang het volgende:
[..]
Je kunt het makkelijk zelf narekenen.
Bijvoorbeeld, wat is een aandeel met een P/E van 6 en een jaarlijkse winstgroei van -3% waard na 10 jaar, en wat is een aandeel met een P/E van 25 en een jaarlijkse winstgroei van 15% voor de komende 10 jaar en daarna vlak, waard na 10 jaar?
Verbaasd mij niets hoor, als de AEX daalt dan zak ik nog harder.quote:Op woensdag 7 januari 2009 22:10 schreef ItaloDancer het volgende:
pberends stond intraday op bijna +22% maar toen begon het weg te zakken
Maar: de FOK!Index presteert weer beter dan de AEX, vierde dag nu al, en dus ook tijdens een daling![]()
Het is heel simpel: of je bent bullish, of je bent bearisch. Maar geen vertrouwen in financials, de bouw, gadgets of uitzenders hebben (omdat het naar jouw mening dus economisch steeds slechter zal gaan), maar wel in grondstoffen, dat snap ik niet. Beleg dan defensief ofzo.quote:Op zondag 11 januari 2009 19:58 schreef vastgoedzeepbel het volgende:
Geen financials, geen bouw, geen hebbedingetjes als tomtom, geen uitzenders.
alleen grondstoffen....
Dat dus.quote:Op donderdag 27 november 2008 22:17 schreef HarryP het volgende:
Gewoon lekker veilig sparen op een NL spaarrekening.
Het staat wel garant voor de minste zorgen inderdaad. En als je geen grote aankopen gaat doen binnen een aantal jaar is een indextracker ook een hele goede tweede. Je moet maar een afweging maken tussen het aantal uren wat je stopt om je investering te volgen en het extra rendement dat je denkt te kunnen behalen boven een spaarrekening (Geldt sowieso voor kleinere bedragen) en gezien vanuit een volatiele markt ofc. Lange termijn investeringen zijn wat dat betreft even veilig.quote:
reken verschillende ratios uitquote:Op woensdag 19 november 2008 19:27 schreef LXIV het volgende:
Op grond waarvan besluit jij wat een koopwaardige koers voor een aandeel is, PBerends?
Met een spaar rekenening kan je amper opboksen tegen inflatie etc.quote:
dan kun je ook een langlopende calls kopen. bv DSM call DEC 2012 16quote:Op dinsdag 2 december 2008 14:17 schreef Mendeljev het volgende:
Ik ben eigenlijk aan het overwegen om voor 100% in opties te gaan.
Al voordat de beurs sloot, afgelopen vrijdag?quote:Op maandag 26 januari 2009 12:45 schreef Koen465 het volgende:
ING gaat geweldig! Leve Wouter en z'n vrindjes.. Laat de staatsschuld maar lekker oplopen zolang ik m'n zakken maar kan vullen... Een makkelijke voorspelling, ik hoorde het al op de radio dat ze centen zouden krijgen...
Dat de aex nog gaat duikelen staat voor mij ook zo goed als vast, tot dan blijf ik ver ver weg van aandelen.quote:Op donderdag 29 januari 2009 17:35 schreef Koen465 het volgende:
Nee, maandagochtend. Ik had ze al gekocht. Nu gaat de aex weer rampzalig... Volgens sommige mensen gaat ie onder de 200 p. duikelen....
We zijn echt niet zomaar bij de 4000 pnt.quote:Op donderdag 29 januari 2009 18:07 schreef SeLang het volgende:
Waar is het PPT als je ze nodig hebt?
Straks gaan we nog een instappunt bereiken als ik vanaf overmorgen een maand in de rimboe zit.
Ik wil een bailout zodat de markt nog een maandje hoog blijft totdat ik weer terug ben!
Ja, gelukkig maar.quote:Op donderdag 29 januari 2009 18:26 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
We zijn echt niet zomaar bij de 4000 pnt.
Ik mis toch echt Fugro, koerswinstverhouding van 5 atm. Stabiel dividendbeleid.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 12:13 schreef SeLang het volgende:
Iets als Fugro en SBM Offshore is inderdaad nog wel een aardige aanvulling. Tot nu toe weigerde ik die op te nemen omdat die aandelen teveel gehyped waren, maar inmiddels is die hype een beetje voorbij aan het gaan dus misschien dat ik nog zoiets ga toevoegen.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 09:51 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik mis toch echt Fugro, koerswinstverhouding van 5 atm. Stabiel dividendbeleid.
En Nyrstar uiteraard, heeft veel meer potentieel dan ArcelorMittal.
Fugro betaald 1,50 euro dividend over een aandeel dat 19 euro waard is atm. Das zeker geen overwaardering.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 13:18 schreef SeLang het volgende:
[..]
Iets als Fugro en SBM Offshore is inderdaad nog wel een aardige aanvulling. Tot nu toe weigerde ik die op te nemen omdat die aandelen teveel gehyped waren, maar inmiddels is die hype een beetje voorbij aan het gaan dus misschien dat ik nog zoiets ga toevoegen.
Overigens maken de individuele aandelen op een gespreide lijst van >65 aandelen weinig meer uit, want de keren dat je toevallig goed gokt of misgokt met je selectie middelen gewoon uit. En dat is natuurlijk ook het hele idee achter spreiding.
Bij welke S&P-stand (of DJ) stap jij dan in?quote:Op vrijdag 6 maart 2009 12:13 schreef SeLang het volgende:
Ik weet trouwens niet of ik in 2009 al aan kopen ga toekomen.
Dividend boeit niet, het gaat om de winst per aandeel (een hoog dividend is leuk als PR stunt, maar in de huidige situatie kan het nadelig zijn voor het bedrijf. Sommige bedrijven keren nu zelfs meer dividend uit dan ze winst maken!). Maar Fugro lijkt op het eerste gezicht idd niet meer te duur (al hebben wij natuurlijk een informatie achterstand op de recente verkopers - daarom doe ik ook niet aan stockpicking: wij zijn de zwakkere kant van het speelveld).quote:Op zaterdag 7 maart 2009 13:33 schreef pberends het volgende:
[..]
Fugro betaald 1,50 euro dividend over een aandeel dat 19 euro waard is atm. Das zeker geen overwaardering.
SBM is zeker nice, maar ik vind Fugro aantrekkelijker.
Leuk dividend geeft mede het koerspotentieel aan van een aandeel. Fugro zou eigenlijk ruim boven de 30 euro moeten staan.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 13:45 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dividend boeit niet, het gaat om de winst per aandeel (een hoog dividend is leuk als PR stunt, maar in de huidige situatie kan het nadelig zijn voor het bedrijf. Sommige bedrijven keren nu zelfs meer dividend uit dan ze winst maken!). Maar Fugro lijkt op het eerste gezicht idd niet meer te duur (al hebben wij natuurlijk een informatie achterstand op de recente verkopers - daarom doe ik ook niet aan stockpicking: wij zijn de zwakkere kant van het speelveld).
1 of 2 jaar geleden had ik gedacht dat ik op de huidige stand allang ingestapt zou zijn. Maar ontwikkelingen (vooral hoe overheden het probleem 'aanpakken') maken me steeds negatiever. Voelde ik een half jaar geleden rond de 800-900 al een zekere sense of urgency om de kopen, momenteel is die verdwenen en verwacht ik een crisis die zich zeker kan meten met de grootsten in de afgelopen eeuw.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 13:39 schreef Arcee het volgende:
[..]
Bij welke S&P-stand (of DJ) stap jij dan in?
Niet als er een dividend wordt betaald dat zo hoog is dat het de positie van het bedrijf verslechtert (ik zeg niet dat dat bij Fugro zo is hoor!). Het veel gehoorde argument dat dividend een bodem legt onder de koers daar ben ik het ook helemaal niet mee eens, want als het de balans verslechtert of uiteindelijk blijkt het dividend toch niet houdbaar te zijn dan gaat het bedrijf alsnog de diepte in. Als de winst sterk verslechtert maar het dividend wordt gehandhaafd dan is dat voor mij juist een reden tot zorg, want er vindt een verkeerde allocatie van kapitaal plaats om populistische redenen en de lange termijn winstgevendheid van het bedrijf komt daarmee in gevaar.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 13:58 schreef pberends het volgende:
[..]
Leuk dividend geeft mede het koerspotentieel aan van een aandeel.
Dividend is bij Fugro nog niet eens de helft van de winst.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 14:30 schreef SeLang het volgende:
[..]
Niet als er een dividend wordt betaald dat zo hoog is dat het de positie van het bedrijf verslechtert (ik zeg niet dat dat bij Fugro zo is hoor!). Het veel gehoorde argument dat dividend een bodem legt onder de koers daar ben ik het ook helemaal niet mee eens, want als het de balans verslechtert of uiteindelijk blijkt het dividend toch niet houdbaar te zijn dan gaat het bedrijf alsnog de diepte in. Als de winst sterk verslechtert maar het dividend wordt gehandhaafd dan is dat voor mij juist een reden tot zorg, want er vindt een verkeerde allocatie van kapitaal plaats om populistische redenen en de lange termijn winstgevendheid van het bedrijf komt daarmee in gevaar.
Als we in een jaren-30 scenario zitten is het inderdaad nog (veel) te vroeg, maar ik begin me steeds grotere zorgen te maken dat de overheden het probleem door middel van inflatie te lijf zullen gaan.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 14:21 schreef SeLang het volgende:
Ik blijf het natuurlijk op de voet volgen en mogelijk zie ik plotseling licht aan het einde van de tunnel en ga dan kopen. Maar nu nog even niet. Daarnaast lijkt het ook kwa timing (verstreken tijd van top naar bodem) aan de vroege kant. (Wellicht sla ik me over een paar jaar voor me kop dat ik zo'n kans heb laten liggen)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |