GROENE CURRY PASTAingredienten voor 125 gram currypasta:- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 9 klene groene chillipepers, zonder zaad
- 2 stengels citroengras, alleen het witte deel, fijngehakt
- 2,5 cm galanga, fijngehakt
- 1 tl fijngehakte limoenschil [helft van de schil]
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 aziatische sjalotjes, gehakt
- 5 korianderwortels, fijngehakt
- hand vol blaadjes heilig basilicum, fijngehakt
- 2 tl garnalenpasta
Rooster de koriander in een droge koekenpan 1 minuut tot de geur vrijkomt. Schep de koriander uit de pan en rooster dan de komijn.
Doe het citroengras, de chilipepers, galanga en limoenschil in een vijzel en stamp alles tt een pasta. Voeg de knoflook, sjalotjes en korianderwortels toe en stamp ze fijn. Voeg de rest van de ingredienten en de geroosterde specerijen een voor een toe en stamp ales tot een gladde pasta.
Voeg zo nodig wat olie toe.
RODE CURRYPASTAingredienten voor 125 gram:- 4 gedroogde grote rode chillipepers
- 9 gedroogde kleine rode chillipepers of 10 verse zonder zaad
- 2 stengels citroengras, alleen het witte deel, fijngehakt
- 2,5 cm galanga, in dunne plakjes
- 1 tl fijn gehakte limoenschil [halve schil]
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 aziatische sjalotjes, fijngehakt
- 6 koriaderwortels, fijngehakt
- 2 tl garnalenpasta
- 1 tl gemalen korianderzaad, geroosterd
Verwijder de steeltjes van de gedroogde chilipepers en halveer de pepers in de lengte. Verwijder de zaadjes. Laat de chilipepers 1-2 minuten in heet water weken, of tot ze zacht zijn. Giet ze af en hak ze grof.
Doe het citroengras, de chilipepers, galanga en limoenschil in en vijzel en stamp alles tot een pasta. Voeg de rest van de ingredienten toe en stamp nog 1 minuut goed door elkaar, tot het mengsel een gladde pasta vormt.
GELE CURRYPASTAingredienten voor 125 gram- 3 tl korianderzaad, geroosterd
- 1 tl komijnzaad, geroosterd
- 3 grote gedroogde rode chilipepers
- 2 stengels citroengras, alleen het witte deel, fijngehakt
- 3 aziatische sjalotjes, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el geraspte geelwortel of 1 tl gemalen geelwortel
- 1 tl garnalenpasta
Stamp het korianderzaad in een vijzel tot poeder en doe hetzelfe met het komijnzaad.
Verwijder de steeltjes van de gedroogde chilipepers en halveer ze in de lengte. Verwijder de zaadjes en laat ze 1-2 minuten in heet water weken, of tot ze zacht zijn. Giet ze af en hak ze grof.
Stamo het citroengras, de chilipepers, sjalotjes, knoflook en heelwortel in een vijzel tot een zo glas mogelijke pasta. Voeg de garnalenpasta en het koriander- en komijnpoeder toe en meng tot alle ingredienten een gladde pasta vormen.
Gebruik de pasta's direct of bewaar hem in een luchtdichte pot. In de koelkast tenminste 2 weken houdbaar, in de vriezer 2 maanden.Uit
de keuken van Thailand, mijn favoriete kookboek

Hoop dat jullie er wat aan hebben!
[ Bericht 24% gewijzigd door saaw op 17-10-2008 00:21:25 ]