abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62409424
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 16:47 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Gooi een currytopic open ofzo? Ik heb er ook weinig ervaring mee maar wil wel graag leren want ik vin curry echt
Ik vind curry's altijd heel lekker. In restaurants, maar ook met de currypasta's van bijvoorbeeld Patak's of Thai kun je thuis aardig wat lekkere indiase of thaise gerechten maken.

Zelf vind ik de rode currypasta het lekkerst, maar ook groene gaat er goed in.

Nu had ik een vraag, de reden waarom kaasplankje riep dat ik dan maar een topic moest openen :
quote:
heb even een vraagje.

Mag graag rijst met rode currypasta (Thai) maken met wat groentes en kip, maar de laatste tijd, ik weet niet waar het aan ligt, is de smaak wat vlakjes.

Waar kan dat aan liggen?

Teveel kokosmelk? Te weinig currypasta? Te veel kan ik er niet in doen, want dan kan ik het niet meer eten maar is er een manier om wat meer smaak toe te voegen? Wat kruiden? Of vissaus? bijvoorbeeld? Misschien wat sambal? Iemand tips??

Antwoord is welkom, maar ook lekkere, speciale, makkelijke en moeilijke curry-recepten zijn van harte welkom! Uit alle windstreken
Ja doei.
  woensdag 15 oktober 2008 @ 17:11:05 #2
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_62409496
tvp ik wil ook curry maken zooo lekker is dat
pi_62409506
schaamteloze Ik-wil-ook-wel-eens-curry-maken-dus-ik-lees-ff-mee-tvp

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_62409522
Tvp! Want ik wil ook graag curry maken.
pi_62409546
Sneaky tvptje
I wear my sunglasses at night
So I can, So I can
Watch you weave then breathe your story lines
pi_62409618
zo las ik iets over 'thaise basilicum'.

Gisteren in Smaken verschillen had de kokkin van de dag ook per ongeluk thaise in plaats van 'gewone' gehaald.

Waar kun je die krijgen? Bij een toko? Heb ze volgens mij nog nooit gezien?

Het zal vast een authentieke(r) smaak aan het geheel geven... me dunkt
Ja doei.
pi_62409668
Die Thaise basilicum heb ik idd wel eens bij de toko gezien,waar ze natuurlijk sowieso een wereld aan kruiden hebben waarvan ik denk of dacht:
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_62409680
* MinderMutsig *gaat even zoeken naar het grote Indiaas topic
Daar stonden lekkere recepten in.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62409785
Bij de toko MoBlo, het is paars, geloof ik. En vlakke smaak? Doe er een handje korianderblaadjes bij
pi_62409814
paars!!

ok, ga morgen eens even snuffelen als ik in de stad ben

koriander heb ik alleen gedroogd en gemalen
Ja doei.
  woensdag 15 oktober 2008 @ 17:27:23 #11
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_62409930
Heb ik net de spullen in huis gehaald om groene Curry te gaan maken.
Heel basic met wat taugé en witte kool.

wat eten jullie er trouwens meestal bij. Ik ben helemaal weg van de jasmijnrijst.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_62410256
er staat nu inderdaad een pan jasmijnrijst op 't vuur
Ja doei.
pi_62410741
Gevonden: Indiaas Topic.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62413273
vandaag was het smaakvoller en lekker

wat ik heb gedaan:

rode currypasta in de pan gegooid (2 grote eetlepels) met een druppeltje zonnebloemolie en opgebakken
afgeblust met 200ml kokosmelk en aan de kook gebracht
daar de kip (een kipfiletje) in dunne reepjes in 'gekookt'
groentes erbij (paprika groen/rood, courgette, prei, broccoli, sperzieboontjes en champignons)

*pruttel pruttel*

nog 100ml kokosmelk erbij

*pruttel pruttel*

wat citroensap, eetlepel suiker en twee eetlepels vissaus erdoorheen

beetje maizenapapje om het aan te dikken

jasmijnrijst erbij en voila

best goed te doen
Ja doei.
pi_62413865
TVP!!!
#geen
pi_62436707
Ik heb geleerd in Thailand dat je je currypasta of zelf moet maken of Mae Ploy Brand moet kopen.

Te koop bij iedere fatsoenlijke toko.
pi_62436844
Tijd Voor Pittig!
Een vriend van me reist voor zn werk o.a. naar India, dus ik krijg regelmatig echte indiase kruiden van 'm. Daar pruts ik vaak wat mee, maar een echte goeie currypasta heb ik nog altijd niet kunnen maken.

Wel een kleine aanrader, voor bij de curry: de tandooripasta van pataks. aanmaken met yoghurt, je kippen ermee insmeren, en bakken op de BBQ of in de grillpan/ovengrill.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_62436846
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 15:58 schreef Liejannuh het volgende:
Ik heb geleerd in Thailand dat je je currypasta of zelf moet maken of Mae Ploy Brand moet kopen.
[ afbeelding ]
Te koop bij iedere fatsoenlijke toko.
Kijk, dit zijn de betere tips!
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62436952
Maak je Patakscurry eens aan met crème fraîche ipv kokosmelk. Erg lekker. En ik gebruik, gemakshalve, vaak een zak groene roerbakgroente uit de diepvries van de AH, evt aangevuld met taugé. Dat is ook erg lekker.

En breng eens een bezoekje aan een grote toko. Je wil niet weten hoe veel varianten Patak's er zijn!
[. [__] .]
[+[__]◊]
  donderdag 16 oktober 2008 @ 16:15:10 #20
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_62437172
Wij hebben een Patakcurry bij de toko gehaald. Mild curry paste / coriander & cumin / mild. Ik dacht, ik probeer deze maar eerst, want hier stond dus op dat hij mild was. Maar ik vond hem nog behoorlijk pittig.

Omdat het de eerste keer was dat we zo'n Patakcurry aten, heb ik gewoon het recept van het potje gevolgd (en heb voor het gemak aangenomen dat Single cream Creme Fraiche was ).
Ik vond het erg lekker, maar voor mij toch net iets te pittig. Mijn vriend vond het niet pittig genoeg .
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  donderdag 16 oktober 2008 @ 17:10:57 #21
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62438762
Ik ben echt dol op curry
Bij de Makro hebben ze vaak geniale curry-kruiden-pakketjes, het merk is me even ontschoten, maar die zijn echt verschrikkelijk lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_62441862
Ohhh Curry! Een van mijn favo's. Ik maak het vaak zo:
- kipfilet in blokjes en bakken
- eventueel uitje in ringen er bij
- paksoi in stukjes en even mee bakken tot er vocht vrij komt
- flinke leper Patak's milde currypasta er bij
- even laten pruttelen (evt. iets water toevoegen om goeie saus te maken)
- 125ml creme fraiche er doorheen roeren en even mee warmen
- cocosschaafsel er door om de saus lobbig te maken
serveren met goede rijst en smullen maar!!

En soms gebruik ik de pasta om sate's te marineren (gewoon puur met iets extra olie) of om viscurry te maken (vis insmeren er mee, in een pan wat uiringen smoren, blikje tomatenblokjes er bij, vis er in leggen en deksel op de pan, gaarstoven, koriander er overheen en eigenlijk is dat al genoeg.. )
  donderdag 16 oktober 2008 @ 19:46:35 #23
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_62442463
heb hier in een thais kookboek een top recept om zelf heerlijke groene curry pasta te maken
zal het eens overtypen voor hier
an urge to help mankind overcomes me
pi_62446454
vraag me dan ook meteen af hoe lang je dit kunt bewaren in de koelkast
of maak je dan precies genoeg voor één keer?
Ja doei.
  donderdag 16 oktober 2008 @ 22:54:39 #25
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_62447391
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:46 schreef saaw het volgende:
heb hier in een thais kookboek een top recept om zelf heerlijke groene curry pasta te maken
zal het eens overtypen voor hier
please do
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')