Waarom niet? Je krijgt een hoop publiciteit, zeker op vrijdag komt je restaurant duidelijk in beeld.quote:Op woensdag 15 oktober 2008 00:44 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
als een beetje kok zou ik nooit aan dit programma meewerken.
ja maar een 'kok' van een grill 'restaurant' van center parcs die in het promofilmpje trots een tosti heeft gebakken is toch wel het andere uiterste...quote:Op woensdag 15 oktober 2008 09:16 schreef computergirl het volgende:
Vervolg van deel 3:
[..]
Waarom niet? Je krijgt een hoop publiciteit, zeker op vrijdag komt je restaurant duidelijk in beeld.
Niet elk restaurant is van michelin kwaliteit waar je een jaar van te voren moet reserveren en niet elke kok heeft 'El Bulli' aspiraties
niet echt... sjakkieeeeeeee had zn voorgerecht (parelhoen met een bak sla) met opzet extra droog laten worden... tactiek!quote:Op woensdag 15 oktober 2008 09:43 schreef Kuukske het volgende:
Ehm, ordinaire tvp. Ik heb het gisteren gemist. Het was niet zo'n succes begrijp ik?
Goed punt, maar het blijft wel vermakelijke televisiequote:Op woensdag 15 oktober 2008 00:44 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
als een beetje kok zou ik nooit aan dit programma meewerken.
de achteraf opmerking dat het wel een kok is , die werkt in een minder als 3 sterren restaurant is not done.
eigenlijk is de contex van dit programma kut, je moet je vak verraden. tegenover egoisten die denken beter te kunnen, en daar win je een prijs mee...............
quote:Op woensdag 15 oktober 2008 11:33 schreef Curiosity het volgende:
Een chef-kok is het hoofd in een professionele keukenafdeling
Dus als iemand van Center parcs mee doet is dat toch niet zo raar, hij is de leidinggevende in de keuken, dus een chefkok.
Raar dat het woord chefkok door sommige gerelateerd wordt aan sterren restaurants.
Precies en ook wel goed voor de afwisseling. Hoewel de amateurs van deze week het wel een beetje hoog in hun bol hebben qua sterren eten.quote:Op woensdag 15 oktober 2008 11:33 schreef Curiosity het volgende:
Een chef-kok is het hoofd in een professionele keukenafdeling
Dus als iemand van Center parcs mee doet is dat toch niet zo raar, hij is de leidinggevende in de keuken, dus een chefkok.
Raar dat het woord chefkok door sommige gerelateerd wordt aan sterren restaurants.
En dat terwijl er ook nog eens nooit een kok van een sterrenrestaurant heeft meegedaan.quote:Op woensdag 15 oktober 2008 11:33 schreef Curiosity het volgende:
Een chef-kok is het hoofd in een professionele keukenafdeling
Dus als iemand van Center parcs mee doet is dat toch niet zo raar, hij is de leidinggevende in de keuken, dus een chefkok.
Raar dat het woord chefkok door sommige gerelateerd wordt aan sterren restaurants.
Ik kan meegaan met heel je verhaal, maar het een lekker ding vinden? Toen haakte ik echt afquote:Op woensdag 15 oktober 2008 23:56 schreef dromen-bos het volgende:
Ik ben eruit! Maurice is geweldig: relaxed, kookt super, is hopelijk vrijgezel en is een geweldige gastheer. Waarschijnlijk de beste kok van de hele serie tot nog toe. En ook nog een lekker ding!!!het zijn inderdaad wel allemaal mensen met geld deze week, maar vooruit, laat mij dan maar bij Maurice intrekken, kan ik absoluut mee leven. Leuk ook die gepaste arrogantie, roept dat ie geen zwakke kanten kent in de keuken, maar wordt dan ook aansluitend tot 3 sterren kok uitgeroepen, moet je wel ballen voor hebben. Ik vind hem absoluut top, ik ben fan geworden van hem!
Hebben we hier niet gewoon toevallig te maken met een kloon van Maurice himself? Want ja, hij kookte bijzonder goed, was ontspannen en had humor, maar volgens mij kan het ook soms een gigantishc snobistische kwal zijn en hem een lekker ding noemen gaat écht te verquote:Op woensdag 15 oktober 2008 23:56 schreef dromen-bos het volgende:
Ik ben eruit! Maurice is geweldig: relaxed, kookt super, is hopelijk vrijgezel en is een geweldige gastheer. Waarschijnlijk de beste kok van de hele serie tot nog toe. En ook nog een lekker ding!!!het zijn inderdaad wel allemaal mensen met geld deze week, maar vooruit, laat mij dan maar bij Maurice intrekken, kan ik absoluut mee leven. Leuk ook die gepaste arrogantie, roept dat ie geen zwakke kanten kent in de keuken, maar wordt dan ook aansluitend tot 3 sterren kok uitgeroepen, moet je wel ballen voor hebben. Ik vind hem absoluut top, ik ben fan geworden van hem!
Of anders zijn tweelingbroer ofzo: nieuw account met alleen maar berichtjes over dat fatje.quote:Op donderdag 16 oktober 2008 00:17 schreef PimpofPersia het volgende:
[..]
Hebben we hier niet gewoon toevallig te maken met een kloon van Maurice himself? Want ja, hij kookte bijzonder goed, was ontspannen en had humor, maar volgens mij kan het ook soms een gigantishc snobistische kwal zijn en hem een lekker ding noemen gaat écht te ver
Lekker op tijd dan.quote:Op donderdag 16 oktober 2008 19:41 schreef dromen-bos het volgende:
Ze beginnen wel een beetje los te komen,
Lullige intro, maar gezien zijn kookkunsten (tov de anderen) is het wel realistisch...quote:Op donderdag 16 oktober 2008 21:24 schreef rene90 het volgende:
Ik vind het wel een beetje slechte intro. De chefkok van deze week van de center parcs.., dan zie je hem in de keuken een tosti klaarmaken
Idd, hij is bezig met pannenkoeken, maar ook met een tosti... Je moet even goed die intro bekijken...quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 00:05 schreef NoCigar het volgende:
Nou ja, mensen die het verschil al niet meer kunnen zien tussen een tosti en een pannenkoek moeten misschien niet oordelen.
Hint: let op het vlaggetje en het plakje spek.quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 00:05 schreef NoCigar het volgende:
Nou ja, mensen die het verschil al niet meer kunnen zien tussen een tosti en een pannenkoek moeten misschien niet oordelen.
quote:Op donderdag 16 oktober 2008 21:50 schreef Vodkadruppel het volgende:
Volgens mij is dit de eerste keer dat de echte Chef slechter kookt dan de rest.
Grmbl.quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 00:08 schreef marcodej het volgende:
[..]
Idd, hij is bezig met pannenkoeken, maar ook met een tosti... Je moet even goed die intro bekijken...
Hij zal met opzet 'iets' slechter gekookt hebben, maar ik heb niet het idee dat hij tot veel meer in staat is. Dat is deels gebaseert op de manier waarop hij (ook buiten beeld van de anderen) reageerde en het feit dat hij kok is in een CP familierestaurant. Als je beter bent dan dat, dan blijf je daar niet werken.quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 00:54 schreef Killer_Mom het volgende:
met opzet. eigenlijk is dit t een programma van niks. mensen kijken is leuk, maar dit slaat de [ snijplank ] mis. afgaan in je beroep? not done
Gaat een beetje ver wat mij betreft... Dat je haar koud vindt kan ik begrijpen, maar om zo'n vrouw voor hoer uit te maken?quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 01:45 schreef Vodkadruppel het volgende:
"Hoi, ik ben Bianca, in het dagelijks leven ben ik teringhoer, maar vandaag ben ik het ook."
haha inderdaad...quote:Op donderdag 16 oktober 2008 21:50 schreef Vodkadruppel het volgende:
Volgens mij is dit de eerste keer dat de echte Chef slechter kookt dan de rest.
idiootquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 00:05 schreef NoCigar het volgende:
Nou ja, mensen die het verschil al niet meer kunnen zien tussen een tosti en een pannenkoek moeten misschien niet oordelen.
nou ik geloof niets van 'met opzet'... hij kan gewoon niet beterquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 08:04 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
Hij zal met opzet 'iets' slechter gekookt hebben, maar ik heb niet het idee dat hij tot veel meer in staat is. Dat is deels gebaseert op de manier waarop hij (ook buiten beeld van de anderen) reageerde en het feit dat hij kok is in een CP familierestaurant. Als je beter bent dan dat, dan blijf je daar niet werken.
[..]
Gaat een beetje ver wat mij betreft... Dat je haar koud vindt kan ik begrijpen, maar om zo'n vrouw voor hoer uit te maken?
Dan snap ik niet dat als koken je passie is, je in een grillroom van Center Parcs gaat meedraaien.quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 09:30 schreef Radobe het volgende:
Sjakkie heeft verteld dat hij ook aan de top heeft meegekookt maar dat het hem te veel werd. Hij zei; koken is mijn passie en niet mijn leven.
Op de kempervenne heb je een grillroomquote:Op vrijdag 17 oktober 2008 09:41 schreef Stansfield het volgende:
Ja dat heb ik ook gehoord. Vanavond maar eens even kijken waar hij precies werkt dan? En wat hij serveert.
Omdat hij nog steeds met eten bezig is? Misschien vindt hij het prettig om mensen te eten te geven?quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 09:33 schreef rene90 het volgende:
[..]
Dan snap ik niet dat als koken je passie is, je in een grillroom van Center Parcs gaat meedraaien.
Maurice natuurlijk... maar die slaat het aanbod vriendelijk af achter de schermen.quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 12:32 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
Het lijkt mij interessanter om te weten wie chef-tosti in zijn keuken gaat uitnodigen. ¨om een dagje mee te draaien¨.
Maar chefkok die tosti's neerzet en pannekoeken maakt, en dan roept dat koken zijn passie is, gaat er bij mij niet in.quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 10:12 schreef Radobe het volgende:
[..]
Omdat hij nog steeds met eten bezig is? Misschien vindt hij het prettig om mensen te eten te geven?
Ik snap ook niet zo goed wat er nou zo minderwaardig is aan zo'n grillrestaurant. Daar moet ook leiding gegeven worden en dat doet een chef-kok.
Bij mij wel! Tosti's kunnen verdomde lekker zijn..quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 12:49 schreef rene90 het volgende:
[..]
Maar chefkok die tosti's neerzet en pannekoeken maakt, en dan roept dat koken zijn passie is, gaat er bij mij niet in.
Misschien kon hij bij CP snel aan het werk.quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 19:13 schreef TheFrankey het volgende:
zeg die aflevering van vanavond. Hele leuke foto's achter die tafel. Maaaar het huis staat te koop zag ik op funda
http://www.funda.nl/WoningAanbod/Koop/Detail/Omschrijving/?id=b1894add-5834-4f7a-a983-3e981788c7af&objecttype=DetailKoopObject
En daar geen foto's te zien achter de tafel. Er blijkt nu in de voortuin ook een merknaam te staan 'BOL'. Wel iets met koken als ik het zo zie in dat logo
Bol food company zat daar dus. zie www.bolfood.com. Maar dit bedrijf is opgeheven. Dus dat zou verklaren waarom het merknaampje niet meer in de tuin staat.
rechts naast het filmpje kun je de kwaliteit aanpassen, daar kan het aanliggen, geloof ik.quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 17:32 schreef Stansfield het volgende:
op wieisdechef.nl lukt het me niet echt om de uitzendingen goed terug te kijken. Ik krijg alleen geluid en geen beeld. Hebben jullie dat ook? en zo niet hoe zou ik dat bij mijkunnen verhelpen?
Stan, die entertaimant man. hij toonde de grootste passie voor koken.quote:Op vrijdag 17 oktober 2008 19:41 schreef Vodkadruppel het volgende:
Nou, iedereen had het goed geraden, heb alleen niet gezien wie er werd uitgenodigt voor het dagje meedraaien.
Next!
Dat was de uitleg, maar niet de waarheid denk ik. Jacky had simpelweg niet verwacht dat Maurice het aanbod aan zou nemen.quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 22:58 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
Stan, die entertaimant man. hij toonde de grootste passie voor koken.
De bedoeling van zo'n dagje meedraaien is dat je iemand wat kan leren over koken. Maar volgens mij had Sjakkie zelf ook door dat hij Maurice niets meer hoefde te leren en dat het eerder andersom zou zijn: dat Maurice Sjakkie een lesje koken gaat geven in zn eigen CP-keuken...quote:Op zondag 19 oktober 2008 09:42 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
Dat was de uitleg, maar niet de waarheid denk ik. Jacky had simpelweg niet verwacht dat Maurice het aanbod aan zou nemen.
Ik heb altijd dat de filmpjes niet goed afspelen, hij buffert de hele tijd en het beeld staat dan stil.quote:Op zaterdag 18 oktober 2008 17:32 schreef Stansfield het volgende:
op wieisdechef.nl lukt het me niet echt om de uitzendingen goed terug te kijken. Ik krijg alleen geluid en geen beeld. Hebben jullie dat ook? en zo niet hoe zou ik dat bij mijkunnen verhelpen?
Inclusief de echte chefs bedoel jequote:Op zondag 19 oktober 2008 18:11 schreef dromen-bos het volgende:
En dat Maurice de beste kok van de hele serie tot dusver is, staat nog altijd als aan paal boven water!
Zag er een beetje uit als kattenkots ofzoquote:Op dinsdag 21 oktober 2008 19:22 schreef PimpofPersia het volgende:
Hoofdgerecht ziet er niet echt smakelijk uit, voorgerecht was wel ok volgens mij. Die Godfathermuziek op de achtergrond de hele tijd was wel
Beetje irritant ja. Er is ook al tig keer langsgekomen dat kaas vitaminen bevat heel opzichtig en irritant.quote:Op dinsdag 21 oktober 2008 19:24 schreef PimpofPersia het volgende:
" En natuurlijk wil Carmella geen sporen achterlaten" *duidelijk de Easypull voor de 1000ste keer in beeld*![]()
![]()
Nee joh gekkie dat mens is hartstikke a-seksueel.quote:Op dinsdag 21 oktober 2008 23:32 schreef Alexxxxx het volgende:
Hopelijk is die chef niet lesbisch, dan heeft ze een probleem met haar mossel allergie
Alles behalve chefwaardig inderdaad!quote:Op woensdag 22 oktober 2008 13:57 schreef NoCigar het volgende:
Maar de Italiaanse gebruikte dus kant en klare gevulde pasta die ze zelf allen maar heeft opgewarmd. Wat flauw: ze kan dat best zelf aan de keukenuitrusting te zien.
"Wil iemand mijn mossel?"quote:Op dinsdag 21 oktober 2008 23:32 schreef Alexxxxx het volgende:
Hopelijk is die chef niet lesbisch, dan heeft ze een probleem met haar mossel allergie
Tamelijk onbekend in nederlandquote:Op woensdag 22 oktober 2008 19:31 schreef Insistor het volgende:
Dat is de hele week al.
Overigens, een wijnkenner die Veuve Clicquot een tamelijk onbekende champagne vindt, hoef je ook niet serieus te nemen.
Koelkastje vol bij Absolutely Fabulous: http://www.bbc.co.uk/comedy/abfab/house/basement/kitchen/housemap5.shtml
ik ben geen bubblykenner maar zelfs wij hebben hem geregeld gedronken/in huisquote:
"Ik had liever een wijn gezien met wat meer 'hout'..."quote:Op woensdag 22 oktober 2008 19:41 schreef NoCigar het volgende:
Wat een pseudowijnkenner die Maarten, tenenkrommend gewoon.
hij zegt " het is een champagne die je wel steeds vaker ziet in NL maar niet zo heel vaak, het is niet zo'n standaard glaasje bubbels"quote:Op woensdag 22 oktober 2008 19:53 schreef DarkElf het volgende:
[..]
ik ben geen bubblykenner maar zelfs wij hebben hem geregeld gedronken/in huis
af en toe vraag ik me af of er serieus geluisterd wordt of of er alleen maar commentaar geleverd moet worden.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 20:17 schreef marcodej het volgende:
[..]
"
Maar nog erger was de chef die de wijn gekozen had omdat het de duurste was die ze had...
Idd, dan heb ik het verkeerd gehoord... Kan gebeuren...quote:Op woensdag 22 oktober 2008 20:57 schreef Curiosity het volgende:
[..]
af en toe vraag ik me af of er serieus geluisterd wordt of of er alleen maar commentaar geleverd moet worden.
Als je goed luisterd zegt ze dat het de duurste wijn van de avond is en dat ze het jammer vind dat ze hem niet kunnen waarderen.
de chef hoeft geen Gorden Ramsy te zijn. als ik haar zie wil ik eigenlijk ook weten hoe het restautant loopt waar ze werkt.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 21:07 schreef marcodej het volgende:
[..]
Idd, dan heb ik het verkeerd gehoord... Kan gebeuren...
Maar dan nog is het een wat vreemde uitspraak van een chef...
Ik word agressief van zo iemand naast me.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 19:41 schreef NoCigar het volgende:
Wat een pseudowijnkenner die Maarten, tenenkrommend gewoon.
Ehm, de paling was in het voorgerecht en ze had de vis in het hoofdgerecht te ver doorgegaard. Kennerquote:Op donderdag 23 oktober 2008 08:18 schreef rene90 het volgende:
Wel grappig dat ze de paling wilde verneuken en te lang had doorgegaard, en dat er totaal geen kritiek over kwam
Ook goedquote:Op donderdag 23 oktober 2008 09:08 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
Ehm, de paling was in het voorgerecht en ze had de vis in het hoofdgerecht te ver doorgegaard. Kenner![]()
Ook vandaag weer. Dit is de enige week waarin men de gasten op de camera naar huis moet sturen. Het lijkt me dat het is om de avond en daarmee het programma tot een logisch einde te brengen. Strak geregisseerd (quote:Op woensdag 22 oktober 2008 19:25 schreef PimpofPersia het volgende:
Wel een beetjedie Estelle. En ze stuurde iedereen weg terwijl alle wijnglazen nog minstens halfvol zaten...
das al een maaltijd op zich , wat een rare gedachtengang van die kerelquote:Op vrijdag 24 oktober 2008 07:31 schreef Specularium het volgende:
Bossche bollen serveren vooraf..........
![]()
![]()
![]()
En dan nog die whiskey, en nieteens een alternatief bieden.quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 07:39 schreef DarkElf het volgende:
[..]
das al een maaltijd op zich , wat een rare gedachtengang van die kerel
Dat gebeurde al vaker, maar ik heb het idee dat ze daarna gewoon weer verder gaan met natafelen.quote:Op donderdag 23 oktober 2008 22:13 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
Ook vandaag weer. Dit is de enige week waarin men de gasten op de camera naar huis moet sturen. Het lijkt me dat het is om de avond en daarmee het programma tot een logisch einde te brengen. Strak geregisseerd (), maar komt vreselijk raar over op televisie.
Het gebeurde zo nu en dan inderdaad, maar deze week is het echt elke keer. Het noemen waard dus.quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 10:41 schreef Curiosity het volgende:
Dat gebeurde al vaker, maar ik heb het idee dat ze daarna gewoon weer verder gaan met natafelen.
De cameraploeg wil tenslotte ook naar huis.
quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 10:55 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
Het gebeurde zo nu en dan inderdaad, maar deze week is het echt elke keer. Het noemen waard dus.
Natafelen? Ik zou die Gargamel met d'r glazen oog, de frigide chef, overdreven Brabo en te jammere wijnkenner zonder pardon m'n huis uit flikkeren.
Van een chef-kok verwacht je volgens mij een creatief en assertief persoon en zo komt zij bepaald niet over.quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 20:57 schreef marcodej het volgende:
Volgens mij eerste aflevering waarbij een hobbykok meer pannetjes krijgt dan de echte chef. Denk toch echt dat dat lag aan haar persoonlijkheid en niet zozeer aan haar kookkunsten, zo slecht was dat niet.
Voor het eerst dat iedereen verrast was iig...
quote:Op zondag 26 oktober 2008 10:47 schreef zeeuws jongetje het volgende:
[..]
Van een chef-kok verwacht je volgens mij een creatief en assertief persoon en zo komt zij bepaald niet over.
Of zijn we gehersenspoeld door de Jamie's en Ramsey's?
Ik begrijp werkelijk niet wat je nu wilt zeggen en wie je allemaal bedoelt.quote:Op maandag 27 oktober 2008 02:25 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
die mensen geven aan wat een kok in huis moet hebben, ze laten alleen ondermaatse koks zien, TV Pulp.
deze dame mag er zijn. knap dat ze meedoet aan dit eigenlijk nietszeggend TV gedoe, ik kijk t wel .
nee hoor.. er is ook al eens een chef geweest die geen enkel pannetje had terwijl de andere 3 minimaal 1 pannetje hadden..quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 20:57 schreef marcodej het volgende:
Volgens mij eerste aflevering waarbij een hobbykok meer pannetjes krijgt dan de echte chef. Denk toch echt dat dat lag aan haar persoonlijkheid en niet zozeer aan haar kookkunsten, zo slecht was dat niet.
Voor het eerst dat iedereen verrast was iig...
Vraag 1: volgens mij ook nietquote:Op maandag 27 oktober 2008 19:13 schreef -0- het volgende:
Die marrokaan toen had volgens mij ook geen pannetjes ofwel?
Vind die ene vrouw van deze week nu al irritant.
Hij had er al verstandig aan gedaan door Agar te gebruiken, dan voorkom je de typische lijmsmaak van gelatine die bij een lichte smaak als komkommer snel de kop zou kunnen opsteken. Nadeel is natuurlijk wel dat het ook een hoger smeltpunt heeft waardoor het niet smelt in je mond. Het is ook verdomd lastig om zo'n stuk glibber echt lekker te krijgen. Maar zoals je al zegt, het oog wil ook wat, en dat maakt in sommige gevallen een hele hoop goed!quote:Op maandag 27 oktober 2008 19:32 schreef rene90 het volgende:
Leuk gedaan allemaal, vooral dat membraampje van komkommer, was niet echt smakelijk volgens de kandidaten maar het is wel heel tof.
nee het was een neger.. (hmmz klinkt wel heel fout..quote:Op maandag 27 oktober 2008 19:13 schreef -0- het volgende:
Die marrokaan toen had volgens mij ook geen pannetjes ofwel?
Vind die ene vrouw van deze week nu al irritant.
Ik zat net dat recept van die Marnix z'n komkommersferificaties na te lezen op de site van wieisdechef.nl . Hij gebruikte best moeilijke technieken. Maar het was geen gelatine maar een verdikkingsmiddel (xantaangom) als verdikkingsmiddel. En dat lijkt natuurlijk een beetje op behangplaksel.quote:Hij had er al verstandig aan gedaan door Agar te gebruiken, dan voorkom je de typische lijmsmaak van gelatine die bij een lichte smaak als komkommer snel de kop zou kunnen opsteken. Nadeel is natuurlijk wel dat het ook een hoger smeltpunt heeft waardoor het niet smelt in je mond. Het is ook verdomd lastig om zo'n stuk glibber echt lekker te krijgen. Maar zoals je al zegt, het oog wil ook wat, en dat maakt in sommige gevallen een hele hoop goed!
Ja hoe verzint ie het, te bizar voor woorden.quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 07:31 schreef Specularium het volgende:
Bossche bollen serveren vooraf..........
![]()
![]()
![]()
Ik dacht dat hij alleen Agar had gebruikt, maar had me inderdaad niet gerealiseerd dat je dan niet zo'n flexibel bolletje kan krijgen. Wetenschappelijk koken is ook erg leuk, iets wat ik zeker op termijn wil gaan verkennen.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:01 schreef PizzaMargarita het volgende:
Ik zat net dat recept van die Marnix z'n komkommersferificaties na te lezen op de site van wieisdechef.nl . Hij gebruikte best moeilijke technieken. Maar het was geen gelatine maar een verdikkingsmiddel (xantaangom) als verdikkingsmiddel. En dat lijkt natuurlijk een beetje op behangplaksel.
Klopt... alleen al de suggestie wekken is genoeg. Ik weet overigens niet hoe xantaangom samengaat met zuur, want bijvoorbeeld gelatine met zuur stijft zeer slecht op. Maar de smaak iets krachtiger maken helpt zeker. Misschien een idee om een krachtigere smaak dan komkommer te gebruiken als basis.quote:Da's niet zo erg, maar omdat hij dat woord zelf in de mond nam (zal wel als grap bedoeld zijn geweest) begonnen de gasten het ook zo te proeven. Een beetje extra peper en zout en wat citroensap was
waarschijnlijk het enige dat er aan ontbrak.
In Smaken verschillen (tweede of derde week meen ik, Jamaro!?) was er een kerel die ook van dat soort foefjes hield. De kaviaar van meloen zag er erg leuk uit.quote:Het zou gaaf zijn als er meer hobbykoks dit soort rare experimenten in hun keuken durven uithalen voor de tv.
Bedankt voor de tip. Ik ga die aflevering van Smakenverschillen ook maar eens ff bekijken. Want de kaviaar van meloen is bijna een klassieke 'hit' van el Bulli (noord spanje) aan het worden. Barst van de foto's op internet en heel spectaculair gezicht natuurlijk. Toch heb ik het zelf nog nooit bij iemand gegeten.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:45 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
In Smaken verschillen (tweede of derde week meen ik, Jamaro!?) was er een kerel die ook van dat soort foefjes hield. De kaviaar van meloen zag er erg leuk uit.
Bijna goed!quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:45 schreef TheSilverSpoon het volgende:
In Smaken verschillen (tweede of derde week meen ik, Jamaro!?) was er een kerel die ook van dat soort foefjes hield. De kaviaar van meloen zag er erg leuk uit.
How could I forget... de vrouwenversierder pur sang. Heb echt moeten lachen om de uitzendingen die week.quote:Op woensdag 29 oktober 2008 01:09 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
Bijna goed!![]()
[ [url=http://www.net5.nl/upload/07bcc25f-7bc4-4151-8f5d-62b5e55e2612_smakenverschillen-aflevering23-JANTO-header.jpg]afbeelding ][/url]
die lap vlees zag er dan nog wel smakelijk uit, maar verder niet echt..quote:Op woensdag 29 oktober 2008 20:14 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Wat een ranzige hap had die vrouw van vanavond gemaakt zeg.
Bord vol vette saus met een enorme lap vlees erop![]()
Dessert zag er ook al niet smakelijk uit...
Als je op die lekker kop van die gozer klikt dan zie je het.quote:Op woensdag 29 oktober 2008 21:13 schreef rene90 het volgende:
Viel me wel op dat ze allemaal als basis een grote plons saus gebruikte.
Welke week is het precies met die chef van smaken verschillen?
zag er niet zo lekker uit inderdaad, maar de gasten waren erg beleefd. Er zijn wel ergere kritieken geweest onderling.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 09:28 schreef Pooh1978 het volgende:
Zo, ik ben weer bij met kijken.
Wat een MMMMMMMMMickey zeg, hahaha. Alles kant en klaar gekocht, beetje jammer.
Ben benieuwd wat Mark vanavond gaat doen
Nee zure sausje was ook niet zelf gemaakt, maar ze had wel zelf de vijgen in partjes gesneden.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 11:40 schreef NoCigar het volgende:
Het zal misschien best goed te eten zijn geweest, alleen het zag er niet uit. Zoals al gezegd trouwens. Had ze bij het toejte helemaal NIETS zelfgemaakt, of toch dat zure sausje of iets anders?
graag..quote:Op donderdag 30 oktober 2008 19:18 schreef Alexxxxx het volgende:
Wie schiet die hmmm-ende dikkop af?
Dat is Koek & Chocolade. Oorspronkelijk begonnen in Laren (N-H), maar heeft nu in Utrecht ook een winkel. Ze zijn zeker niet goedkoop, maar maken werkelijk de heerlijkste dingen. De taarten zijn ook zo ontzettend goed van ze! Ze weten echter niet alleen je smaakpapillen te prikkelen, het ziet er ook nog eens allemaal erg mooi uit.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 21:46 schreef rene90 het volgende:
Leuk winkeltje dat chocolade gebeuren.
Hij heeft inderdaad goed gespeeld, al zijn er wat voordelen die andere chefs minder hadden. Hij had het grote voordeel van geduchte competitie waardoor hij zich gemakkelijker op de achtergrond kon houden. Tevens kon hij zijn wijnkennis goed gebruiken als excuus. Op de Mmmmmmmmmmmmmm-neuroot na vond ik heteen leuke groep enthousiaste liefhebbers van goed eten.quote:Op zaterdag 1 november 2008 15:00 schreef marcodej het volgende:
Geen enkel pannetje had de chef toch?
Ik denk dat hij de eerste is die het "spel" "goed" gespeeld heeft. Gewoon wel prima gekookt, kleine steekjes laten vallen en misbruik maken van het goede koken van de anderen...
Heeft ooit in de Allerhande van AH gestaan. Ik kon het ook niet meer vinden maar kon me wel iets herinneren. Na beetje ge-google kwam ik op een recept van iemand die geen bronvermelding heeft gedaan (lekker fout) maar het wel op 30 oktober 08 heeft geplaatst:quote:Op donderdag 30 oktober 2008 23:21 schreef NoCigar het volgende:
Hij had allemaal leuke winkeltjes ipv een of anders supermarktketen die toevallig wat geld aan het programma betaald heeft. Heel goed!
ik kan trouwens die souffle van hem nergens online vinden in een of ander supermarktblaadje. Wel erg leuk toeval (?) trouwens.
En dan dat zuinige mondje erbijquote:Op maandag 3 november 2008 21:02 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Ik snap wel waarom die Femke zo huge is. Elke gerecht vet en veel![]()
ik heb nog niet een irritatie gehad bij dit groepje.. dus tot nu toe valt het nog mee..quote:Op maandag 3 november 2008 20:29 schreef Alexxxxx het volgende:
ik vind ze irritantalleen de chef is te pruimen
[ad hominem]quote:
Ja. Inderdaad.quote:Op maandag 3 november 2008 20:29 schreef Alexxxxx het volgende:
ik vind ze irritantalleen de chef is te pruimen
Oh, toen heb ik het niet gezienquote:
omdat het een aandachtshoer is, en negatieve aandacht is ook aandachtquote:Op dinsdag 4 november 2008 19:46 schreef Specularium het volgende:
Als ze al zo'n rare mond heeft, waarom accentueert ze dat dan met die enorm
lelijke opvallende lippenstift?
bij dergelijke vrouwen ren ik gillend weg, aandachtshoer wil ik niet zeggen, maar zo aanwezig bazig te zijn geeft me de creeps. rill.quote:Op dinsdag 4 november 2008 23:48 schreef Alexxxxx het volgende:
[..]
omdat het een aandachtshoer is, en negatieve aandacht is ook aandacht
'Hoog op smaak' blijft echter een regelrechte 'topper'.quote:Op woensdag 5 november 2008 19:28 schreef Alexxxxx het volgende:
Het woord "chefwaardig" mag niet meer, nu zeggen ze 8 keer per aflevering "hobbykok".
mja idd.. zal ook wel mede door haar make-up gebruik komen.. dat dat allemaal extra aandikt..quote:Op woensdag 5 november 2008 08:36 schreef Radobe het volgende:
Ik vind die Femke echt eng. Ze heeft van die enge ogen. Brrr
Wel een huis met enorm veel potentie trouwens, grote ramen erin veel natuurlijk licht enzo....quote:Op woensdag 5 november 2008 21:27 schreef gimme.shelter het volgende:
[..]
En een super ongezellig huis! Die eettafel....
Zou ze misschien de ziekte van Graves hebben?quote:Op woensdag 5 november 2008 08:36 schreef Radobe het volgende:
Ik vind die Femke echt eng. Ze heeft van die enge ogen. Brrr
Dat zou zo kunnen.quote:Op donderdag 6 november 2008 09:05 schreef computergirl het volgende:
[..]
Zou ze misschien de ziekte van Graves hebben?
geen chef waardig uiterlijk ... wie de chef was is duidelijk, gelukkig voor hem.quote:Op vrijdag 7 november 2008 15:01 schreef Pooh1978 het volgende:
Haha, nee, dan zijn de ogen nog veel enger hoor !
Anyhoe: ze is wel eng, maar dat komt volgens mij door die mond en bakkes. Smalle bovenlip, ultrabrede onderlip en een breede onderkaak. Geen succesvolle combi. Kan ze verder niet aan doen natuurlijk, maar ze treft het niet.
ik noem het een kijkje in de keuken, en hoe je je kunt vergissen in mensen die je niet kent,quote:Op zaterdag 8 november 2008 01:41 schreef Morwen het volgende:
Beetje jammer van dit programma vind ik dat een 5-jarige binnen 1 aflevering al kan zien wie de chef is. Alleen die ene vrouw wist het echt goed te spelen, al had zij ook niet echt het uiterlijk en de uitstraling van een chefkok. Dat vond ik echt knap vooral omdat zij qua koken zeer goed was
Heel erg design allemaal, daar horen lege planken bij denk ikquote:Op dinsdag 11 november 2008 06:42 schreef rene90 het volgende:
Ook beetje raar huis, met heel veel lege planken
Nee, pasta zag er ronduit smerig uit. Die 'rode' nog meer dan de groene. Kan me niet voorstellen dat het lekker was, zeker niet als je hoort dat het koud is. Wat mij betreft heeft ze veel te gekunsteld gekookt. Ze had haar 'reis' wat losser moeten interpreteren in plaats van krampachtig vast te houden aan het maken van een 'plaatje' op het bord.quote:Op dinsdag 11 november 2008 23:43 schreef DarkElf het volgende:
Ik vond de pasta er echt niet lekker uitzien ..
Toetje dan zeker wel maar wat was dat veel
Het concept van "smaken verschillen" vind ik een stuk leuker dan "wie is de chef". Wie is de chef is soms zo kakkerig en gemaakt en de chef is vanaf dag 1 eigenlijk al bekend. Al kijk ik daar ook met plezier naar maar smaken verschillen is was losser. Sultan met haar föhnquote:Op dinsdag 11 november 2008 23:51 schreef DarkElf het volgende:
Grappig ook het verschil tussen "wie is de chef" en " smaken verschillen"
Gisteren bij de eerste Boeuf Bourguinon en dat vond men te door de weeks, vandaag bij de tweede coq au vin en dat vond men heerlijk en prima.
Ik ben het helemaal met je eens.quote:Op woensdag 12 november 2008 01:17 schreef Morwen het volgende:
Het concept van "smaken verschillen" vind ik een stuk leuker dan "wie is de chef". Wie is de chef is soms zo kakkerig en gemaakt en de chef is vanaf dag 1 eigenlijk al bekend. Al kijk ik daar ook met plezier naar maar smaken verschillen is was losser. Sultan met haar föhn
Wat is een global messenset?quote:Op donderdag 13 november 2008 19:49 schreef Fakkan het volgende:
Het valt mij op dat heel veel hobbykoks een global messenset hebben
Kook je zo mooi, en dan weet je dat niet.quote:Op donderdag 13 november 2008 23:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat is een global messenset? [ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 18 november 2008 00:22 schreef marcodej het volgende:
Sinds deze week herhalingen?
Geaquote:Op woensdag 19 november 2008 10:43 schreef boem-dikkie het volgende:
Tjonge jonge, wat ergerde ik me aan die vrouw van gister. 'T zal vast allemaal heel lekker zijn zoals de mensen al aangaven maar een béétje minder arrogant mag ook wel ook al is dat vast niet zo bedoeld maar is ze gewoon zo. Als je haar niet zou kennen zou ze enorm zelfingenomen overkomen.
Haha, volgens mij moeten jullie alle comments van deel 1t/m3 lezen, daarin is alles al gezegd over deze mensen.quote:
het was voor mij de beste reeks kandidaten wie is de chef van alle uitzendingen bij elkaarquote:Op woensdag 26 november 2008 17:54 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
Haha, volgens mij moeten jullie alle comments van deel 1t/m3 lezen, daarin is alles al gezegd over deze mensen.
quote:Op dinsdag 13 januari 2009 19:32 schreef fespo het volgende:
is het in griekenland normaal om welterusten te zeggen en de deur te wijzen als de gasten nog half bezig zijn met hun toetje
Begonnen.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 19:39 schreef Stansfield het volgende:
Vanavond om half 10 een lange uitzending met wat hobbykoks van het afgelopen seizoen. Met herman den blijker. Ben benieuwd.
quote:Op woensdag 14 januari 2009 19:11 schreef 100cc het volgende:
Ik kan maar niet geloven dat die Griek een koksopleiding gedaan heeft..
Had het over slikken met een knipoog idd.quote:
Ok eerste serie niet gezienquote:Op donderdag 22 januari 2009 19:51 schreef rene90 het volgende:
Ik weet gelijk wie jullie bedoelen, lekkere vrouw. Zijn wel herhalingen btw
Daar kom ik nu pas achter, door Gilke eigenlijk want die zit nu weer in een ander kookprogramma.quote:Op donderdag 22 januari 2009 19:51 schreef rene90 het volgende:
Ik weet gelijk wie jullie bedoelen, lekkere vrouw. Zijn wel herhalingen btw
Ik volg het ook pas nu in de herhaling, vind het leuk! Gezellig programma om tijdens 't eten te kijken :-)quote:Op donderdag 22 januari 2009 20:32 schreef tong80 het volgende:
[..]
Ok eerste serie niet gezien
Leuk programma
quote:Op vrijdag 23 januari 2009 01:20 schreef Morwen het volgende:
[..]
Daar kom ik nu pas achter, door Gilke eigenlijk want die zit nu weer in een ander kookprogramma.
Ik vond die Paul (???) wel grappig trouwens, beetje dollen die boel met zijn diepvrieszooi
quote:Op dinsdag 27 januari 2009 12:52 schreef golfer het volgende:
Presentatie is dan in handen van Rick Brandsteder.
Zet de slagroomspuit maar klaarquote:Op dinsdag 27 januari 2009 12:52 schreef golfer het volgende:
Nieuwe serie start 2 februari.
Presentatie is dan in handen van Rick Brandsteder.
mee eens, zo kansloos.quote:Op dinsdag 3 februari 2009 08:29 schreef detulp050 het volgende:
Dat ze steeds vertellen wie de chef is, is zo jammer. Je zegt toch ook niet van te voren wie de Mol is?
Wat een onzin.quote:Op maandag 2 februari 2009 19:38 schreef marcodej het volgende:
Hij had overigens wel gelijk over die "vegetarier" die geen vlees at, maar wel gewoon vis bereidde "omdat ze daar niet zoveel problemen mee had." Ik heb al niet zoveel met vegetariers, maar als je het doet, doe het dan wel goed...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |