abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 15 december 2008 @ 22:38:46 #176
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_64044048
Ik post ook altijd hoe het was, alleen de eerstvolgende keer laat even op zich wachten...

overigens grote kans dit sauna Deco gaat worden, in hartje grachtengordel Amsterdam.
pi_64208780
in het kader van niet geschoten is altijd mis;
iemand plannen om dinsdag naar elysium te gaan?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64246373
Nee sorry Mirjam niet naar Elysium een dinsdag

Trouwens ben paar weken terug in Thermen in Roosendaal geweest, hier klein verslagje!

Binnenkomst was beetje kil maar goed ieder zijn manier zullen we maar denken, na de sleutel te hebben gekregen van ons kastje, naar de iets te kleine verkleedruimte gegaan. Die had van mij wel iets ruimer mogen zijn maar oke we gaan voor de sauna en niet voor de kleedruimte natuurlijk!

We werden ontvangen met koffie met heerlijke appeltaart, tjonge wat een begin dachten we al! Gezellige plek ook om lekker bakje koffie of wat dan ook te drinken....

Hierna de sauna in, lekker ruime douche en toen maar kiezen welke zouden we beginnen, we kozen toch voor de lichtsauna lekker rustig nog 's ochtends dus kwam mooi uit......
Na paar rondjes gedaan te hebben en lekker kunnen zwemmen in ruim zwembad, bubbelbad was niet echt groot en je moest een trapje op om er in te gaan dus ja als je er dan in zat en er kwam iemand bij dan keek je wel recht in iemand zijn kruis maar goed dat mag de pret niet drukken.

De lunch die erbij zat was heerlijk wat een salade heerlijk gewoon ........ evenals de hotstone die ik had geboekt heerlijk hoor...

Al bij al een sauna die is aan te raden hoor gezellige sfeer hoor!!!!

In januari of februari gaan we gewoon nog een keer, avond eten was niet veel maar wel lekker
Het was best druk maar je kon nog genoeg doen, ook buitensauna's en dergelijke niet zo luxe als zwaluwhoeve maar goed het scheelt ook qua prijs denk ik hee....

Fijne feestdagen
pi_64246561
Geen Zwaluwhoeve meer voor mij. Sinds ik bij de Veluwse Bron ben geweest, heb ik geen zin meer in de fabriek Zwaluwhoeve.
  maandag 22 december 2008 @ 15:27:13 #180
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_64246716
quote:
Op maandag 22 december 2008 15:22 schreef stbabylon het volgende:
Geen Zwaluwhoeve meer voor mij. Sinds ik bij de Veluwse Bron ben geweest, heb ik geen zin meer in de fabriek Zwaluwhoeve.
Dat heb ik sinds ik bij Thermen Bussloo ben geweest. De Zwaluwhoeve heeft voor mij ook helemaal afgedaan.
Ben ook erg benieuwd naar de Veluwse Bron; als we weer gaan wordt dat de volgende sauna die we gaan bezoeken!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_64249876
quote:
Op maandag 22 december 2008 15:22 schreef stbabylon het volgende:
Geen Zwaluwhoeve meer voor mij. Sinds ik bij de Veluwse Bron ben geweest, heb ik geen zin meer in de fabriek Zwaluwhoeve.
Mijn eerste keer Zwaluwhoeve was zalig, prachtig weer en heerlijke dag gehad.

Vorige weekend ook naar de Zwaluwhoeve geweest en het was enorm druk! Dit keer ging uiteraard niemand buiten liggen, maar omdat bijna iedereen binnen bleef viel de drukte wel op. Toen ik samen met een vriendin ergens wilde relaxen konden we aanvankelijk nergens een plekje vinden om even rustig te liggen of zitten. Ook het buffet viel deze keer tegen tov de vorige keer, het smaakte veel meer naar gaarkeuken.

Het was absoluut een toffe dag (hey, er gingen alleen toffe meiden mee), maar ik denk niet dat ik de Zwaluwhoeve de beste sauna in Nederland vind.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_64250504
Wat ik jammer vond bij de Zwaluwhoeve was de kleedruimte, doordat het zo druk was had je nauwelijks ruimte om je om te kleden, en sommige sauna's zaten overvol, dat was ook wel jammer..
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_64250563
ik heb hier een boekje van de veluwse bron liggen, daar wil ik zéker heen!
ziet er goed uit

en bussloo was
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64323866
Verslag Veluwse Bron

Korte versie:

WOW

Lange versie:

Gisteren zijn Peter en ik naar de Veluwse Bron geweest. Dit is een nieuwe sauna bij Epe, die sinds 11 juli open is. Het saunacomplex is echt supergroot, het totale terrein is 21 hectare en er zijn echt heel veel faciliteiten. In de Stentor stond pas een bon voor een kennismakingsarrangement, dus daar hebben we gebruik van gemaakt. Om kwart over 10 kwamen we aan en nadat we ingecheckt hadden, hebben we eerst een (gratis) kopje koffie en thee gedronken. Daarna hebben we ons omgekleed in de zeer ruime en mooie kleedruimte. Het waren dubbele lockers, voor 2 personen was er ruimte genoeg om je spullen op te ruimen. Daarna kregen we een rondleiding. Het saunacomplex binnen bestaat uit 3 verdiepingen en dan heb je buiten nog heel veel faciliteiten. Aangezien het buiten niet erg warm is in deze tijd van het jaar, besloten we om deze keer vooral de binnenfaciliteiten te bezoeken. Eerst hebben we lekker gescrubd, in het stoombad en in het kruidenbad gezeten. Daarna was het tijd voor de lunch. We namen allebei een broodje met warme beenham, waar ook nog een salade bij zat en het smaakte echt superlekker. De bediening was erg snel, alleen kreeg ik een veelgranenbroodje in plaats van een wit broodje, maar dat merkte ze zelf al op toen ze bij ons kwam en toen werd het snel omgeruild.

Na het eten gingen we de eerste sauna in. Dit was de 70 graden Finse sauna. Ik vond het in deze sauna goed uit te houden, het was een lekkere opwarmer. Alleen liepen er wel steeds veel mensen in en uit, waardoor het steeds weer wat afkoelde, dus dat was wat minder prettig. Het was vandaag ook opgietingsdag, elk uur was er een opgieting. Om 2 uur gingen we dus naar een sauna buiten waar de opgietingen waren. Dit keer was er een opgieting met Hindoestaanse muziek. De sauna was erg groot, er konden echt veel mensen in en het zat ook helemaal vol. De opgieting was goed te doen en erg lekker.

Na de opgieting gingen we in de haardsauna, maar dat was niet echt een succes. Deze was erg heet en we hielden het er dus niet erg lang in vol. Toen zijn we nog maar in de panoramasauna gaan zitten, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het meer en over het buitenterrein. Om 4 uur gingen we weer naar een opgieting, dit keer met als thema "kroegentocht" Er werden allemaal kroegennummers van bijvoorbeeld Jan Smit en Blof gespeeld. Erg gezellig dus.

Na deze opgieting was het tijd voor de Rasulbehandeling. We moesten in een speciale ruimte gaan zitten en kregen daar een bakje met klei. Daar moesten we onszelf mee insmeren. Nadat we dat gedaan hadden, kwam er allemaal stoom in de ruimte en hebben we dus een kwartier in het stoombad gezeten. Daarna sprongen er douches aan en kon je alles weer afspoelen. Ik krijg er altijd een erg zacht huidje van, dus ik vind het wel lekker. Peter merkte weinig verschil, dus voor hem hoefde het niet nog eens. Wat wel minder fijn was, dat er steeds mensen binnenkwamen die te laat waren. Officieel moest je 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn en toen waren we met zn vieren. Maar er kwamen steeds meer mensen bij, sommigen pas toen de stoom al aan was en uiteindelijk zaten we met iets van 16 man.

Na de rasulbehandeling gingen we eten. Hier was enige verwarring over, aangezien bij ons arrangement eigenlijk een plategerecht hoorde. Ons arrangement duurde eigenlijk tot 18 uur, maar wij hadden voor 7.50 euro extra tot 23.30 uur bijgeboekt. Hierdoor kregen we ook een dinerbuffetkaartje, maar daar was dus wat verwarring over. Uiteindelijk kregen we dus een tafeltje toegewezen en hebben we heerlijk van het buffet gebruik gemaakt. Eerst lekker salade met brood vooraf gegeten en ik had als hoofdgerecht 2 kleine varkenshaasjes met aardappeltjes en verschillende groenten en Peter had een varkenshaasje en een stuk zalm. Het eten was echt heerlijk, goed warm ook en de schalen werden steeds goed op tijd verwisseld, zodat er geen lege schalen stonden. Je kon zoveel eten als je wilde, maar na 1 keer hadden we allebei wel genoeg gehad. Peter heeft nog hazelnootijs gegeten als dessert en ik heb gewoon een kopje thee genomen.

Om 8 uur gingen we naar de laatste opgieting, dit keer met als thema Kerst. Het was voor het eerst dat er een opgietingsdag was en om te vieren dat het allemaal zo goed verlopen was, waren bij deze opgieting alle opgiet-medewerkers aanwezig. Er stonden dus iets van 10 medewerkers in de sauna en allemaal hielpen ze dus met het opgieten en met het wapperen van de handdoeken. En ondertussen de grootste lol natuurlijk, dus het was erg gezellig. Alleen op een gegeven moment vloog van 1 medewerker de kerstmuts met belletjes af en zo'n belletje kwam precies op mijn schouder terecht, erg pijnlijk en ik heb er de rest van de avond nog wel last van gehad. Na de opgieting kon je gluhwein drinken, maar daar hou ik niet zo van, dus dat heb ik overgeslagen.

Daarna hebben we nog buiten in de zoutsteengrot gelegen, wat echt superlekker was. Ik had daar wel 2 uur in kunnen liggen denk ik. Daarna ook nog buiten in de houtgestookte sauna geweest, van 95 graden en ook hier kon ik het best goed lang in volhouden, ondanks de hoge temperatuur. We hebben ook nog in het zoutwaterbad gelegen, waar je dus heel goed in kunt drijven en dat was echt een aparte ervaring, maar wel erg lekker.

We hebben dus heel veel verschillende sauna's gehad, maar nog lang niet alles. Binnen hebben we alle sauna's gehad, behalve de 90 graden Finse sauna en buiten hebben we nog lang niet alles gehad, maar dat komt de volgende keer wel als het wat mooier weer is. Tussen de sauna's door natuurlijk steeds lekker in de stoombaden, kruidenbaden, zwembaden en bubbelbaden geweest om weer lekker bij te komen van de sauna's.

Het was dus echt een geweldige dag, heel veel faciliteiten, goed eten, snelle en goede bediening, goede hygiëne en ondanks dat het zo;'n groot complex is en er zoveel mensen in kunnen, heb je helemaal geen last van de drukte, hoef je nergens te wachten, zit je soms gewoon met zn 2en in een sauna of bad en was het ondanks de drukte dus gewoon heerlijk rustig ontspannen. We hebben dus echt een heerlijke dag gehad en het is echt een aanrader!

Owja, toen we weggingen kregen we nog een hele mooie tas als presentje, die we zeker vaak zullen gebruiken.

[ Bericht 0% gewijzigd door _Hestia_ op 24-12-2008 15:29:33 ]
pi_64341619


Je bent wel actief bezig geweest, trouwens: ik tel 5 sauna's, waaronder 2 opgietingen. Mijn respect, wij doen er meestal maar 3.

[ Bericht 26% gewijzigd door Kees22 op 24-12-2008 22:46:26 ]
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_64342155
Als ik met een vriend ga 's avonds, doen we er met gemak 5 of 6 eigenlijk... En dat is in 5 uur.
pi_64354478
quote:
Op woensdag 24 december 2008 22:41 schreef Kees22 het volgende:


Je bent wel actief bezig geweest, trouwens: ik tel 5 sauna's, waaronder 2 opgietingen. Mijn respect, wij doen er meestal maar 3.
Dan kun je niet tellen, want we hebben 3 opgietingen gedaan, om 2 uur, om 4 uur en om 8 uur En kom er achter dat ik nog 1 sauna ben vergeten, want 's avonds zijn we voor de 2e keer in de 70 graden Finse sauna binnen geweest

We zijn dinsdag van half 11 tot 23 uur geweest, dus in die tijd kun je ook wel een heleboel doen natuurlijk. We doen net als stbabylon zo'n 1 saunaronde in het uur gemiddeld
pi_64367714
quote:
Op donderdag 25 december 2008 13:48 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Dan kun je niet tellen, want we hebben 3 opgietingen gedaan, om 2 uur, om 4 uur en om 8 uur En kom er achter dat ik nog 1 sauna ben vergeten, want 's avonds zijn we voor de 2e keer in de 70 graden Finse sauna binnen geweest

We zijn dinsdag van half 11 tot 23 uur geweest, dus in die tijd kun je ook wel een heleboel doen natuurlijk. We doen net als stbabylon zo'n 1 saunaronde in het uur gemiddeld
Je hebt gelijk. Ik las eerst je stuk en ging dat later eens vluchtig tellen.
Dan ben je dus echt bijna alleen bezig met de sauna.
Ik zal eens overleggen met mijn maatje, of wij dat ook willen.
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_64371292
wij gaan binnenkort ook naar de veluwse bron. dan ook een review van de kinderopvang die erbij zit
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_64396086
quote:
Op vrijdag 26 december 2008 01:15 schreef Kees22 het volgende:

[..]

Je hebt gelijk. Ik las eerst je stuk en ging dat later eens vluchtig tellen.
Dan ben je dus echt bijna alleen bezig met de sauna.
Ik zal eens overleggen met mijn maatje, of wij dat ook willen.
Dat valt echt wel mee hoor, in een uur doe je dan 10-15 minuten sauna en dan nog 45-50 minuten bubbelen, zwemmen, stoombad en dergelijke. Wij vinden het best leuk om ff te zwemmen of in het bubbelbad te zitten ofzo, maar geen uren. Wij gaan ook nooit naar een rustruimte ofzo, alleen na het eten blijven we meestal ff wat langer zitten. Als je zowat 12 uur naar een sauna gaat en er dan maar 3 doet, vind ik dat gewoon zonde van het geld. Je komt tenslotte voor de sauna's neem ik aan.

Wat doen jullie dan de hele dag? Echt uren in de rustruimte liggen ofzo?
pi_64396221
Morgen naar Bleiswijk . Ben echt blij dat ik een auto heb, met OV zou ik het nooit proberen

Wij weten alleen nog niet precies met hoeveel wij gaan, dus hoop dat het vanavond nog mogelijk is om voor morgen te reserveren.
Klussen deel 1 en 2
pi_64414409
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 11:46 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Dat valt echt wel mee hoor, in een uur doe je dan 10-15 minuten sauna en dan nog 45-50 minuten bubbelen, zwemmen, stoombad en dergelijke. Wij vinden het best leuk om ff te zwemmen of in het bubbelbad te zitten ofzo, maar geen uren. Wij gaan ook nooit naar een rustruimte ofzo, alleen na het eten blijven we meestal ff wat langer zitten. Als je zowat 12 uur naar een sauna gaat en er dan maar 3 doet, vind ik dat gewoon zonde van het geld. Je komt tenslotte voor de sauna's neem ik aan.

Wat doen jullie dan de hele dag? Echt uren in de rustruimte liggen ofzo?
Goede vraag.
Ik ga zelf vooral voor het gevoel van luxe en warmte en om het gezelschap van mijn maatje. Voor haar is de sauna met hitte en afkoeling belangrijker dan voor mij: zij gaat ook naar de sauna in de sportschool.
Tegenwoordig kijken we even rond (als de sauna nieuw is voor ons), dan doen we een sauna, dan afkoelen en wat bubbelen of zwemmen en inderdaad uitrusten in de stoelen buiten of binnen. Vaste prik is een spelletje Machiavelli en een portie bitterballen.
Wij beschouwen een stoombad trouwens ook als een sauna, maar misschien is dat niet nodig.
Ik zal eens met haar overleggen en/of haar op deze draad wijzen.
Want inderdaad: een dagje sauna kost ons per persoon tegen de EUR 40 en dat is voor beiden toch wel een hele hap.
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_64416292
40 euro per persoon? Eten jullie dan niet in de sauna? Hoe lang blijven jullie dan? Neem niet aan dat jullie dan net zo lang als wij blijven ( 10-12 uur) Wij zijn per persoon meestal wel 75-80 euro kwijt. Dus entree+ lunch+ warm eten+ drankjes en eventueel tussendoor nog wat eten.
pi_64417643
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 23:49 schreef Sylvana het volgende:
40 euro per persoon? Eten jullie dan niet in de sauna? Hoe lang blijven jullie dan? Neem niet aan dat jullie dan net zo lang als wij blijven ( 10-12 uur) Wij zijn per persoon meestal wel 75-80 euro kwijt. Dus entree+ lunch+ warm eten+ drankjes en eventueel tussendoor nog wat eten.
Jawel. We zoeken aanbiedingen als 2-voor-1 en dergelijke. Acties als van Optimel.
We komen meestal om 13:00 uur of zo en gaan tegen 20:00 uur. Dus we eten wel een buffet of diner.
We doen meestal maar één keer eten. En zoals gezegd: vaste prik zijn de bitterballen en natuurlijk drinken we nog eens een sapje of zo.
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_64418325
Ja, die doen wij ook wel hoor ( hebben nog 4 kaarten liggen) maar ook vaak zat gewoon entree betalen. En van 13-20 uur is toch al een flink aantal uren minder dan van 10/11-22/23 uur natuurlijk. Maar dan nog, zouden wij als we 7 uur blijven toch wel een sauna of 5 doen, als we ook zouden eten. Maar goed, je moet natuurlijk doen wat je prettig vindt
pi_64427917
Hier het saunamaatje van Kees22.
Ik heb het eigenlijk nooit geteld, maar volgens mij doen we toch wel 4 of 5 sauna's/ stoombaden per bezoek.
Het spel Machiavelli duurt al gauw anderhalf uur en eten zijn we vaak ook wel een uur mee bezig.
Na de sauna rondes rusten we meestal een half uur, door te zwemmen, bubbelen of in de rust/stilte ruimte te relaxen..
Maar we zullen hier de volgende keer eens bewuster op gaan letten.
pi_64428328
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 11:54 schreef sheonlydreams86 het volgende:
Morgen naar Bleiswijk . Ben echt blij dat ik een auto heb, met OV zou ik het nooit proberen

Wij weten alleen nog niet precies met hoeveel wij gaan, dus hoop dat het vanavond nog mogelijk is om voor morgen te reserveren.
Is helaas niet doorgegaan, maar wij gaan snel een andere dag zoeken!
Klussen deel 1 en 2
  dinsdag 30 december 2008 @ 23:19:24 #198
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_64515892
Ik doe zelf meestal een sauna of 5 of iets, maar ik neem daarnaast echt nog wel anderhalf uur rust in de rustruimte en een uur tijd voor eten. Ik denk dat ik de meeste bezuinig op zwemtijd: dat doe ik meestal maar een minuut of 10 in totaal namelijk

Overigens besteed ik gemiddeld 40-50 euro (25 aan entree en de rest aan eten en drinken, drink niet heel veel, veel water)
  woensdag 7 januari 2009 @ 13:23:19 #199
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_64766999
Volgend weekend wil ik mijn vriendin en mezelf verwennen met een bezoek aan de sauna. We zijn hier allebij echter nog nooit geweest al lijkt het ons wel heerlijk om op deze manier te ontspannen. Heeft iemand hier tips voor de eerste keer sauna? Ik heb echt geen idee hoe lang, hoe vaak enz. Is 2 a 3 uur genoeg voor de eerste keer of kan je er gelijk al een leuke dag van maken? Ik wil er sowieso een massage bijboeken.

Plan is om naar Thermen Ridderrode te gaan helemaal na de tips hier over deze sauna en omdat het voor ons erg dichtbij is. Alvast bedankt
  woensdag 7 januari 2009 @ 13:49:46 #200
63722 z80
I fink you freaky
pi_64768024
quote:
Op woensdag 7 januari 2009 13:23 schreef Black-Hole het volgende:
Volgend weekend wil ik mijn vriendin en mezelf verwennen met een bezoek aan de sauna. We zijn hier allebij echter nog nooit geweest al lijkt het ons wel heerlijk om op deze manier te ontspannen. Heeft iemand hier tips voor de eerste keer sauna? Ik heb echt geen idee hoe lang, hoe vaak enz. Is 2 a 3 uur genoeg voor de eerste keer of kan je er gelijk al een leuke dag van maken? Ik wil er sowieso een massage bijboeken.

Plan is om naar Thermen Ridderrode te gaan helemaal na de tips hier over deze sauna en omdat het voor ons erg dichtbij is. Alvast bedankt
een paar kleine tips
luister naar je lichaam. dwz als het niet lekker aanvoelt of je wordt duizelig ga dan rustig naar buiten.
laat je niet door andere opjagen.

koel rustig af. even buiten wandelen het liefst zonder iets (anders een handdoek om je middel).
met koud water bij je voeten beginnen. en niet meteen in het dompelbad.

zorg dat je genoeg drinkt. en niet alleen puur water.
je verliest veel vocht en zouten.

neem vooraf een goed maaltijd/lekker ontbijt.

geef bij de sauna aan dat het de eerste keer is.
vaak krijg je dan een rondleiding en uitleg.

en hoelang?
net zo lang/vaak als lekker is.
maar hou er wel rekening mee dat het een behoorlijke aanslag op je lichaam is. (zeker de opgiet sauna)
grote kans dat als je de volgende dag gaat sporten dat je merkt dat het lichaam nog aan het herstellen is.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')