Ja, en hij zal patat ook vast lekkerder vinden dan spinazie...quote:Op zondag 28 september 2008 14:40 schreef doshi2 het volgende:
[..]
Mijn zoon krijgt gewoon roosvice, stuk goedkoper dan diksap en smaakt hem evengoed.
Een schoteltje volledig bedekken met (bij voorkeur zelfgemaakte) houmus. Olijfolie eroverheen plenzen en een flinke hand pijnboompitjes, rood paprikapoeder en fijngehakte (platte) peterselie erover...quote:Op maandag 29 september 2008 18:37 schreef Lishe het volgende:
Ik ga die humus toch maar eens proberen te maken dan. Ik heb het ooit eens gegeten bij iemand die het zelf gemaakt had. (Toen smaakte het bijna als pepermunt, en dat vind ik helemaal niet lekker als avondeten.)Toen vond ik het niet lekker dus ik heb het nooit weer geprobeerd eigenlijk. Als ik het recept lees klinkt het juist erg lekker. En doe je dat dan gewoon op brood? Of is het meer toastjeswerk?
Jah! En dan een zwarte olijf in het midden gooienquote:Op maandag 29 september 2008 21:13 schreef Kersjes het volgende:
[..]
Een schoteltje volledig bedekken met (bij voorkeur zelfgemaakte) houmus. Olijfolie eroverheen plenzen en een flinke hand pijnboompitjes, rood paprikapoeder en fijngehakte (platte) peterselie erover...
Thanks!quote:Op maandag 29 september 2008 20:20 schreef SHE het volgende:
In aardappel zit veel vitamine C, dus loos vind ik het niet. Als er een loos bijgerecht bestaat dan is dat witte pasta wel, daar zit letterlijk niets in. Vreemde opmerking van het CB
Wel vind ik het wat eenzijdig om het dagelijks op het menu te zetten. Afwisselen met rijst, bulgur, couscous, pasta etc is een must.
Daarbij is een extra KH bron niet zo nodig voor het avondeten, vlees met salade, of vlees met groenten is eigenlijk al meer dan genoeg en voorkomt ook overgewicht.
Ik heb net na al die berichten hier een cracotte met sla, humous en tomaat gemaakt. Te lekkerquote:Op maandag 29 september 2008 22:51 schreef renzell het volgende:
Kom net thuis van mijn werk. Ik denk dat ik nog ff een broodje humous ga eten.![]()
Ik doe er vaak tomaten door! Gewoon kleinsnijden en lekker laten meepruttelen.quote:Op dinsdag 30 september 2008 17:47 schreef TearSong het volgende:
Ooh hier heb ik ook zo'n pasta pesto fanIk wil eigenlijk alleen nog eens kijken of ik er wat groente ik kan verwerken want wij eten er salade bij om het wat gezonder te maken maar Tomas lust geen sla
quote:Op dinsdag 30 september 2008 08:59 schreef p_iglet het volgende:
bloemkool valt niet onder kool, is een andere soort net als broccoli
kolen zijn net als uien gasvormend. en daardoor lastig te verteren met kans op krampjes.
zuurkool is door het omzetten van witte kool in zuurkool al makkelijker te verteren.
als je kindje niet snel last heeft van krampjes dan zou je die dingen best water eerder kunnen proberen lijkt me.
Wij zijn met uien en knoflook ook eerder begonnen, beginnen met kleine beetjes en niet meteen uiensoep serverenKool krijgt Pepijn onderstussen ook al even, net als prei. Terwijl het borstvoedingsintroductieschema aanraad vanaf 1,5 jaar.
bruine bonen, kikkererwten en linzen zijn ook wat lastiger te verteren dan sperzieboontjes en doperwten. Daarom worden die ook pas aangeraden vanaf een maand of 9.
Maar ook dat verschilt weer per kindje.
Er is 1 hypergezonde, niet te mislukken, fantastische basissaus die zoveel voor ouder als kind heerlijk is:quote:Op zondag 5 oktober 2008 14:03 schreef kapitein_pannekoek het volgende:
Ik ben nog steeds op zoek naar een lekker tomatensausje voor mijn dames. Of een ander sausje waar je rijst/macaroni enzo lekkerderderder van kan maken. Of iets van een basissaus of zoiets....
quote:Op zondag 5 oktober 2008 12:51 schreef gr8w8 het volgende:
Bruine bonen (zoals in de potjes) was/is Roos ook helemaal gek op. Niet zo raar, dat smaakt wat zoeter.
Ze is nu bijna 11 maanden, en als we gewoon iets neutraals eten, expres zonder zout gekookt ed, eet ze geprakt gewoon mee. Alleen vlees niet, dat durven we nog niet zo goed. Bloemkool pureren met een vork gaat makkelijk, maar vlees?
Awww, de arme snuitquote:Op zondag 5 oktober 2008 14:52 schreef snoopy het volgende:
Ik heb ook wel eens gelezen dat tomaten uit blik juist meer goed dingen bevatten dan verse?
Affijn, vers is prima en dan zijn we ook van dat citroenzuur af.
En hijzelf vindt de saus dus heerlijk maar kan erg slecht tegen de uitwerking op zijn huid. We hebben dan ook meestal een vochtig doekje in de buurt om het zsm van zijn gezicht te halen.
Dat is een fabel, een vitamine neemt niet eens toe in een product omdat je'm anders klaarmaakt.quote:Op zondag 5 oktober 2008 15:06 schreef Troel het volgende:
Tomaten uit blik bevatten veel meer kalium dan verse tomaten
quote:Op woensdag 1 oktober 2008 21:12 schreef Moonah het volgende:
[..]
Mijn lief en ik hebben een discussie. Hij beweert dat volkorenpasta helemaal niet gezonder is dan witte pasta. ik ben nu een beetje aan het zoeken op i-net naar bewijs dat het wel zo is, maar verder dan vezels kom ik eigenlijk niet. Tenminste, ik zie wel wat meer maar dat snap ik dan weer niet voldoende om mijn lief te overtuigen.![]()
Kun jij het eens uitleggen, liefst met wat heldere linkjes erbij?
Voedingswaarden:quote:Op zondag 5 oktober 2008 21:41 schreef Moonah het volgende:
Ah, dit topic leeft nog, stel ik hier even mijn vraag aan SHE:
[..]
Ik verdraag ook geen ui. En ook van knof heb ik soms last.quote:Op zondag 5 oktober 2008 19:19 schreef Lois het volgende:
Dat klinkt geweldig lekker. Dat een ui zolang moest garen is echt nieuws voor mij, ik kan normaliter niets eten waar ui of ui-achtigen (bieslook,prei etc) inzitten maar dit ga ik zeker eens proberen.
Bedankt She!
(nu nog een stoofpan zien te regelen)
quote:Op zondag 5 oktober 2008 15:19 schreef SHE het volgende:
[..]
Dat is een fabel, een vitamine neemt niet eens toe in een product omdat je'm anders klaarmaakt.
Enige wat dieetiste/kinderarts hier melde, is dat ivm. allergenen wij heir dingen goed gaar moeten koken, daarmee kook je de allergenen tot op zekere hoogte kapot en geeft wel verleis van vitamines.quote:Op maandag 6 oktober 2008 09:26 schreef Troel het volgende:
[..]
Nou, dan wel een hartnekkige fabel die zelfs door endocrinologen ondersteunt wordt.
Ik heb 'm afgelopen week gemaakt voor de pasta. Het was echt verrukkelijkquote:Op woensdag 22 oktober 2008 19:36 schreef Brighteyes het volgende:
Ik heb vandaag die basis-saus van SHE gemaakt en er chili van gemaakt, maar ik kan me voorstellen dat kinderen het echt lekker vinden! Heerlijk!
Het enige dat ik las... Ik dacht; OMFG, wat gééf je dat kind!!!quote:Op woensdag 22 oktober 2008 21:51 schreef Brighteyes het volgende:
Het hart kan je er later uitvissen.
gewoon in zijn geheel erin flikkeren. Als dat 5/6 uur op het vuur staart dan blijft er echt niks van over hoor.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 21:48 schreef Extraordinare het volgende:
Even een vraagje over de SHE-saus: de tomaten hoef je dus niet te snijden? Je stapelt ze er gewoon ongesneden bovenop? Of moet je wel het 'hart' (of hoe het ook heet) eruit snijden? Alvast bedankt.
Precies, dat doe ik dus ook. Verder krijgt hij eigenlijk nooit suiker hier, niet op brood, geen snoep of limonadeachtige troep, alleen soms een koek, of een zelfgemaakte chocoladedetaart.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 23:03 schreef SHE het volgende:
Bananen zijn gezond hoor; lotsa Kalium![]()
Ik heb geen idee wat er in de fruithapjes van Olvarit zit, je zou het label eens moeten checken.
Voor de vezels hoef je het niet te doen, want die zullen er nauwelijks meer inzitten, maar als er niets aan toegevoegd is dan lijkt het me geen kwaad kunnen.
Ik zou dan wel de overige suikerinname beperken, zodat je niet dubbelop geeft. En ook niet na 5 uur geven; kinderen slapen beter als ze geen suikers meer binnenkrijgen na de middag.
( mama's ook trouwens )
Wederom een fabel. In bananen zit pectine, dat bindt vocht. Lang heeft men gedacht dat dat verstoppend zou werken.quote:Op woensdag 22 oktober 2008 23:10 schreef Deepfreeze het volgende:
Misschien kun je die potjes stap voor stap steeds meer mengen met vers fruit?
Banaan wil nog wel eens verstoppen, heeft "het kind" daar geen last van?
quote:Op woensdag 22 oktober 2008 23:32 schreef SHE het volgende:
Er zitten wel vitaminen in , waarschijnlijk ook toegevoegde. Een banaan is natuurlijk te eenzijdig om elke dag te geven. Als je gewoon om de dag geeft dan lijkt me dat meer dan voldoende.
Fruit leert het kind vanzelf wel eten en het meeste fruit is nu eenmaal te zuur voor een kleintje. Banaantjes zijn lekker zoet.
Je zou eens bepaalde tropische vruchten kunnen proberen die ook wat zoeter zijn ( goed rijpe mango )
Overigens zit de meeste vitamine C in rode paprika, dus voor de C hoef je geen fruit te geven
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |