MLI | vrijdag 12 september 2008 @ 19:34 |
Iemand suggesties? | |
Naamah | vrijdag 12 september 2008 @ 19:37 |
Gewoon kleine stukjes snijden en dat nog een beetje pletten met een plat mes? | |
Koepert | vrijdag 12 september 2008 @ 19:39 |
Leg t ergens neer, Platte kant van n mes idd, Lepel, Bakje/schaaltje, schoenzool, spade, wees creatief | |
DrDarwin | vrijdag 12 september 2008 @ 19:45 |
Met een scheermesje zo dun snijden dat je er doorheen kunt kijken... | |
DroogDok | vrijdag 12 september 2008 @ 19:55 |
Knofloog moet je sowieso niet persen. | |
SiGNe | vrijdag 12 september 2008 @ 19:58 |
Met een goed scherp mes snijden, krijg je nog meer smaak ook ![]() | |
Mirjam | vrijdag 12 september 2008 @ 20:02 |
![]() maar daar heb je nu niks aan denk ik? ![]() | |
Lienekien | vrijdag 12 september 2008 @ 20:36 |
Op een snijplank leggen, beetje zout erop en dan pletten met de achterkant van een flinke lepel. | |
Zwaalie | vrijdag 12 september 2008 @ 22:25 |
Knoflook eerst in zo dun mogelijke plakjes snijden (ongeveer 1 mm). Die plakjes weer in zo dun mogelijke reepjes snijden. Tot slot de reepjes weer zo dun mogelijk in blokjes snijden. | |
tuiterdespuiter | zaterdag 13 september 2008 @ 12:16 |
Raspen! | |
motorbloempje | zaterdag 13 september 2008 @ 12:43 |
in hele kleine stukjes snijden? in keukenmachine flikkeren? | |
kabouter.muts | zaterdag 13 september 2008 @ 13:50 |
quote:Inderdaad!!! Ik doe het altijd met een kaasschaafrasp. Dat geeft hetzelfde effect als klein snijden. | |
ColdFeet | zaterdag 13 september 2008 @ 14:52 |
quote:Ligt eraan voor welke toepassing! Het maakt voor het eindresultaat best verschil of je hakt, perst of poft. Persen geeft een scherp/pittige smaak. Lekker ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 13 september 2008 @ 17:16 |
quote:Idd erg lekker voor door een dressing ofzo ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 13 september 2008 @ 17:46 |
Pellen, wat zou erop, dan leg ik mijn chinese koksmes er plat op en sla daar een paar keer met de vuist op. Nog even de lange vezels doorhakken en nog een keer slaan en je hebt een mooi papje. Knoflookpersen zijn ondingen. | |
ColdFeet | zaterdag 13 september 2008 @ 19:00 |
quote:Dat vind ik snel te scherp; ik laat liever een heel teentje even 'trekken' in de dressing. | |
EricT | zaterdag 13 september 2008 @ 19:12 |
gewoon fijnsnijden | |
HostiMeister | zaterdag 13 september 2008 @ 20:16 |
heel fijn snijden, zout erop en dan pletten met je koksmes ![]() | |
SiGNe | zaterdag 13 september 2008 @ 23:07 |
quote:Oh, da's eigenlijk wel een goeie..normaal snijd ik het altijd (met en goed koksmes gaat dat supermakkelijk) maar met raspen krijg je het natuurlijk nog weer een stuk fijner dan met snijden. Gember rasp ik ook altijd omdat dat in de pers niet helemaal makkelijk gaat (toch een stuk stugger dan knoflook) | |
Gummibeer79 | zaterdag 13 september 2008 @ 23:08 |
quote:gewoon hakken? is nog lekkerder ook ![]() | |
Gummibeer79 | zaterdag 13 september 2008 @ 23:09 |
quote:kort blancheren. haal je de scherpte er vanaf en hou je de smaak over | |
SiGNe | zaterdag 13 september 2008 @ 23:23 |
Ook lekker, bolletje knoflook een half uurtje op zeer laag vuur in olie laten koken, de olie bewaar je als knoflookolie en de knoflook pureer je met een lepel, zeer lekker op vers stokbrood, de knoflook is een dagje of 3 houdbaar in de koelkast en de knoflookolie is net zolang houdbaar als ze olie zelf, lekker over salades of om in te bakken. Ook lekker om te gebruiken als marinade-olie. | |
_Ophelia_ | zaterdag 13 september 2008 @ 23:43 |
quote:Bedoel je stoven? Want bij "koken in olie" denk ik aan frituren. | |
SiGNe | zaterdag 13 september 2008 @ 23:57 |
Ik bedoel stoven ja, de knoflook moet absoluut niet frituren. de temperatuur van de olie moet ongeveer tussen de 60 en de 90 graden blijven, dus een warmhoudplaatje gebruiken is aan te raden. Maar je krijgt er "oh" zo lekkere knoflookolie door en de knoflookpuree is ook al heerlijk (alleen veel te kort houdbaar helaas) | |
ColdFeet | zondag 14 september 2008 @ 00:13 |
Niets zo lekker als in de oven gepofte knoflook ![]() | |
LeeHarveyOswald | zondag 14 september 2008 @ 00:27 |
quote:Alleen is de olie nooit (Veilig) in koude gerechten te gebruiken ![]() | |
SiGNe | zondag 14 september 2008 @ 00:32 |
jawel, zolang je de knoflook zelf niet in de olie bewaart heb je geen kans op Botulisme (of hoe heet die bacterie ook alweer) Tijdens het stoven neemt de olie in elk geval alleen de smaak (essence) op, het duurt 2 weken voor knoflook botulisme kan veroorzaken in olie, voor die tijd heb je de knoflook allang uit de olie gehaald, dat doe je tenslote al een half uurtje na de knoflook in de olie heeft gestoofd. Maar dat kwam ook al naar voren in je Knoflook + olie = listeria? topic. [ Bericht 11% gewijzigd door SiGNe op 14-09-2008 00:44:19 ] | |
MLI | zondag 14 september 2008 @ 00:33 |
quote:Hoe doe je dat? | |
ColdFeet | zondag 14 september 2008 @ 00:39 |
quote:Oven op 180 graden, bol knof inwrijven met olie en in zn geheel in de oven. Uurtje ofzo. Dan zijn de teentjes zo zoet en boterzacht dat je ze zo uit de velletjes knijpt en op je brood smeert. Lekker ![]() | |
LeeHarveyOswald | zondag 14 september 2008 @ 01:01 |
quote:Ik zou het toch eng vinden. Het gaat om wat op de knoflook zit, wat onder de olie de botulisme kan ontwikkelen. Hoe weet je dan dat dit niet in de olie komt als je de knoflook dr ook weer uit haalt? ![]() | |
LeeHarveyOswald | zondag 14 september 2008 @ 01:01 |
quote:En dan mee naar je werk nemen, leuk voor de collega's ![]() | |
#ANONIEM | zondag 14 september 2008 @ 01:02 |
quote:Eerst op eten en dan flink zweten. [ Bericht 79% gewijzigd door #ANONIEM op 14-09-2008 01:02:38 ] | |
ColdFeet | zondag 14 september 2008 @ 01:03 |
quote:Het 'stinkt' significant minder als je het zo bereidt ![]() | |
Tha-CheF | zondag 14 september 2008 @ 01:49 |
quote:En als je de mogelijkheid hebt, eerst nog even roken ![]() dat geeft pas een lekkere smaak aan je lookjes ! | |
MLI | zondag 14 september 2008 @ 02:15 |
quote:Knoflook roken? Er gaat hier een wereld voor me open! | |
Susanne81 | maandag 15 september 2008 @ 16:38 |
Je kunt ook gerookte knoflook kopen, mjum! | |
Nembrionic | maandag 15 september 2008 @ 16:48 |
Zojuist gerookte knoflook besteld. Had er nog nooit van gehoord. Ik ben benieuwd ![]() | |
David | maandag 15 september 2008 @ 16:53 |
quote:Nou, maak je daar toch maar geen zorgen over. Ik doe het al jàààren op die manier, nog nooit last van gehad. | |
Tha-CheF | woensdag 17 september 2008 @ 00:41 |
quote:Dat is pas een echte geur en smaak sensatie ![]() Ben er helemaal verliefd op geworden. voor zover dat kan :p in combinatie met wild en een lekkere geconcentreerde jus, overheerlijk ![]() | |
1-of-6Billion | woensdag 17 september 2008 @ 13:42 |
quote:Simpel: De botulisme-bacterie heeft water nodig om te kunnen groeien. ![]() ![]() De overlevende bacteriën groeien niet uit omdat er (nagenoeg) geen water beschikbaar is, want de waterbron (knoflook) is weg ![]() | |
Nembrionic | woensdag 17 september 2008 @ 13:47 |
Nee, het heeft niet persé water nodig. Maar water vormt wel het gemakkelijkste medium om de omstandigheden te creeeren waarin het goed groeit. | |
1-of-6Billion | woensdag 17 september 2008 @ 13:59 |
quote:Het botulisme wat op die knoflook zit gaat mogelijk over in de olie, maar da's zo minimaal dat het niet gevaarlijk is. Om het gevaarlijk te maken heb je toch echt groeiende en toxine producerende bacteriën nodig. En dus water ![]() | |
Nembrionic | woensdag 17 september 2008 @ 14:03 |
quote:Belangrijkste is het gebrek aan zuurstof. Olie bevat weinig zuurstof. | |
1-of-6Billion | woensdag 17 september 2008 @ 14:05 |
quote:Water is essentieel voor alle aardse levensvormen, dus ook voor Clostridium botulinum ![]() Geen water = Geen groei ![]() | |
MinderMutsig | woensdag 17 september 2008 @ 14:10 |
Even een tvp voor de geweldige suggesties hier. | |
Nembrionic | woensdag 17 september 2008 @ 14:13 |
quote:Mijn God, zo maak je je er wel heel gemakkelijk vanaf he ![]() Te kort door de verkeerde bocht. | |
1-of-6Billion | woensdag 17 september 2008 @ 14:24 |
quote:Jaja, een echte TRU dooddoener ![]() http://www.google.nl/search?hl=nl&safe=off&q=botulinum+growth+%22without+water%22&meta= ![]() | |
Thracier | woensdag 17 september 2008 @ 14:57 |
quote:Oven op 150 graden; bol knoflook in z'n geheel verpakken in aluminiumfolie (glimmende kant aan de binnenkant); 20 minuten rechtop in de oven. Dan aan de onderkant van de bol +/- een centimeter eraf snijden; de bol vanaf de bovenkant leegdrukken, de tenen vallen er dan zo uit als het goed is. Lekker voor knoflooksoep, het scherpe is eraf maar nog wel lekker pittig. Voor een smeersel een uur aanhouden. | |
Mirjam | woensdag 17 september 2008 @ 15:14 |
waar krijg je gerookte knoflook ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 17 september 2008 @ 15:24 |
quote:Grote vloe halen, persen, vloeipapiertje vullen, aansteken, en roken maar ![]() | |
Nembrionic | woensdag 17 september 2008 @ 15:25 |
quote: http://www.smokey-al.nl/SAG/Home.html | |
MadMaster | woensdag 17 september 2008 @ 15:27 |
quote:http://www.smokehouse.nl/ Wel eerst even bestellen... | |
Tha-CheF | woensdag 17 september 2008 @ 22:08 |
quote:Bij een groothandel volgens mij. En anders zelf de knoflook roken. | |
Nembrionic | woensdag 17 september 2008 @ 22:17 |
quote:Mijn voorraad is vandaag binnengekomen. Ik ben benieuwd! | |
Tha-CheF | woensdag 17 september 2008 @ 22:19 |
quote:waar gebruik je hem voor? | |
Nembrionic | woensdag 17 september 2008 @ 22:21 |
Weer ik nog niet, het is mijn eerste keer. Maar ik las hier wat suggesties van jou. En meer tips zijn welkom. | |
Tha-CheF | woensdag 17 september 2008 @ 22:34 |
met pasta lijkt het me ook lekker, ism een roomsausje ofzo. | |
MinderMutsig | vrijdag 19 september 2008 @ 15:04 |
quote:Voor knoflooksoep smoor ik altijd hele, geplette tenen in een beetje olijfolie en boter. Maar dit zal ik ook eens proberen. ![]() | |
MadMaster | vrijdag 19 september 2008 @ 15:13 |
Voor de liefhebbers:![]() Na afloop krijg je een button met de tekst: 'Sorry, I've had diner at The Garlic Queen'... En die button heb je ook echt nodig, kan ik uit eigen ervaring bevestigen. In mijn geval zelfs het hele weekend... ![]() | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 19 september 2008 @ 15:28 |
quote:Zoiets als look, maar dan in de verkeerde stad. | |
Mirjam | zondag 21 september 2008 @ 23:41 |
liep gisteren op de markt prompt tegen gerookte knoflook aan ![]() niet meegenomen, maar kan het hier dus ook krijgen ![]() | |
Nembrionic | maandag 22 september 2008 @ 13:41 |
quote:Ik vond de knoflooksoep en de porto bello erg lekker daar ![]() | |
MadMaster | maandag 22 september 2008 @ 17:37 |
quote:Ik de 'In de oven gepofte knoflookbol' als voorafje, maar dat heb ik dus wel geweten... | |
Rio | maandag 22 september 2008 @ 18:25 |
tvp | |
z80 | zondag 7 december 2008 @ 17:45 |
gister een knoflook rasp gekregen van de sint. deze vandaag geprobeerd. werkt perfect, snel en zonder extra afval (alleen het "kontje" gooi je weg, en dit deed je normaal ook al). ps de sint had zijn inkoop gedaan bij de marskramer voor een paar Euro. |