abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_61189212
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 11:46 schreef Jarno het volgende:

[..]

Verder heb je wel een benul van wat 'zelf maken' precies betekent?
Ja hoor, waarom denk je dat ik deze woordspeling niet ken?
pi_61192078
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 12:13 schreef JeOma het volgende:
Ik heb nog wel 'n vraag: als ik zo'n steen koop, is het dan echt merkbaar lekkerder dan de bakplaat? Ik had niet (op de dikte van de bodem na) het idee dat de bodem niet ok was....
Ik vind van wel. Door de structuur van de steen kan het vocht beter ontsnappen dus je krijgt een luchtigere, krokantere bodem. Je mag best eens een stukje komen proeven
  donderdag 28 augustus 2008 @ 14:52:49 #53
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61193088
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 14:15 schreef NutKees het volgende:

[..]

Ik vind van wel. Door de structuur van de steen kan het vocht beter ontsnappen dus je krijgt een luchtigere, krokantere bodem. Je mag best eens een stukje komen proeven
Cool. Waar woon je?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61193567
Waar ze met de niet krokante G spreken.
pi_61198803
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 08:40 schreef JeOma het volgende:
Allen, het is prima gelukt!! Thanks iedereen voor de tips. Ik heb 't dan nu op een bakplaat gedaan, ging op zich prima. Bodem was alleen te dik (ColdFeet, ik had jouw recept met die 500g bloem en ik had niet eens het idee dat het genoeg gerezen was, maar het was echt een HELE grote pizza (we konden hem met z'n 2en niet op) en een beetje dik.
125 a 150 gram bloem per persoon is genoeg. Wat je overhoudt kan je (in bolvorm) invriezen, dus als je 500 gram aanmaakt kan je een tweepersoonspizza maken en dan nog een eenpersoonspizzadeegbol achterhouden.

Afhankelijk van de grootte van je bakplaat kan je van je hoeveelheid deeg een bepaalde hoeveelheid pizza's maken. Voor 1 pizza van 500 gr bloem heb je een grote oven nodig.
ik moet verrassend weinig
meestal totaal in verwarring achteruitlopend de toekomst in struikelend (vrij naar M. van Rossum)
pi_61201232
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 18:25 schreef sigme het volgende:

[..]

125 a 150 gram bloem per persoon is genoeg. Wat je overhoudt kan je (in bolvorm) invriezen, dus als je 500 gram aanmaakt kan je een tweepersoonspizza maken en dan nog een eenpersoonspizzadeegbol achterhouden.

Afhankelijk van de grootte van je bakplaat kan je van je hoeveelheid deeg een bepaalde hoeveelheid pizza's maken. Voor 1 pizza van 500 gr bloem heb je een grote oven nodig.
Wordt het niet veel te nat bij het ontdooien?
  donderdag 28 augustus 2008 @ 19:57:36 #57
3869 David
Drum the drums
pi_61201303
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 19:55 schreef Haijo het volgende:

[..]

Wordt het niet veel te nat bij het ontdooien?
in een afgesloten plastic zak invriezen, en bij het uitrollen wat extra bloem op je werkvlak gebruiken, en dat komt wel goed
  donderdag 28 augustus 2008 @ 20:10:46 #58
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61201600
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 16:05 schreef MarcoD het volgende:
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Daar vindt je stenen en pizzascheppen:D
Het blijft een wazige site ;-), maar ik heb de gok genomen en zojuist een steen + schep besteld. Ben erg benieuwd. Heb de smaak wel te pakken. Zat vandaag alweer te twijfelen om er eentje te maken... ;-) Iemand anders ervaringen met die 3-2-1-pizza-dinges? En als je meel op zo'n steen gooit om de pizza er makkelijk af te halen, brandt dat er op een gegeven moment niet helemaal in ofzo?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61210063
Je kan ook een koekenpan gebruiken. Eerst dan een tijdje op hoogste vuur op het gas zetten, zodat de onderkant goed heet wordt, en dan pan pakken, omdraaien, pizza erop schuiven, en in de oven zetten op het bovenste ovenrekje, met de oven op de heetste en bovenste grill stand.
Dan krijg je de onderkant dus goed vanwege de gloeiend hete koekenpan, en de bovenkant omdat ie zo'n 3 cm van de hitteplaten af zit. En middenin zit het ook wel goed

Binnen 4 minuten is je pizza klaar
pi_61210157
tvp
Ik weet het ook niet
pi_61227646
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 12:17 schreef NutKees het volgende:
Een absolute must voor zelf gemaakte verse pizza is een pizza steen of vuurvaste kachel stenen. Die leg je 45 minuten op de hoogste stand in de oven waarna de de pizza binnen 8-10 minuten gaar bakt. Geloof me, als je ze eenmaal hebt kan je niet meer zonder.

Bedankt voor deze geweldige tip. Ik heb een pizzasteen, maar heb hem dus nooit goed gebruikt.
Gisteravond voor de eerste x dus wel .
De pizza nog nooit zooooo lekker gegeten.
Keep the faith!!
pi_61236485
Pizzasteen klinkt trouwens echt als zo'n kerstpakketding
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 00:20:56 #63
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61236809
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 00:06 schreef chriztiaan het volgende:
Pizzasteen klinkt trouwens echt als zo'n kerstpakketding
Hij is best duur voor een kerstpakket. En zwaar. Moest toch 5 tientjes overmaken (oke, krijg er wel een schep en zo'n pizzasnijder bij, maar toch).
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 01:51:40 #64
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61238369
Ik heb net een huis gekocht mt pizzaoven erin, helemaal te gek.
Van de verkopende partij prijgen we er een cursus pizzabakken bij, erg stoer. Als de overdracht is geweest en we de eerste pizza's gebakken hebben zet ik wel wat foto's online, ben erg benieuwd!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61239925
Over foto's gesproken, zo komen de pizza's bij mij van de steen:

pi_61239978
Ik heb het idee dat we het beginnersniveau uit de topictitel wat ontstegen zijn .

Vraagje aan de experts. Ik ben een oven aan het bouwen, geheel en al van chamotte, dus ook een chamotte onderplaat. Maar die onderplaat zit wel muurvast natuurlijk. Aan de achterzijde is de oven open en zit er een peilloze diepte naar de stookruimte eronder.

Nu had ik mij zo gedacht dat het misschien wel handig zou zijn een op maat gemaakte stenen plaat erin te schuiven voor pizza's, maar dan met wat vormen. Een opstaand randje achterop (zodat een enthousiast ingeworpen pizza niet in de kachel flikkert) en een uitgediept randje rondom (zodat wat ruimbelegde pizza's geen vocht druipen op de vaste onderplaat). Iemand een idee wat daarvoor een goede steensoort zou zijn? Voor de hitte hoeft 't niet - dat doet de chamotte-oven wel.
ik moet verrassend weinig
meestal totaal in verwarring achteruitlopend de toekomst in struikelend (vrij naar M. van Rossum)
pi_61301237
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 20:10 schreef JeOma het volgende:

[..]

Het blijft een wazige site ;-), maar ik heb de gok genomen en zojuist een steen + schep besteld. Ben erg benieuwd. Heb de smaak wel te pakken. Zat vandaag alweer te twijfelen om er eentje te maken... ;-) Iemand anders ervaringen met die 3-2-1-pizza-dinges? En als je meel op zo'n steen gooit om de pizza er makkelijk af te halen, brandt dat er op een gegeven moment niet helemaal in ofzo?
Het is inderdaad niet de meest professionele site maar ik had op internet een paar ervaringen gelezen dat het toch wel betrouwbaar is .
Van het weekend op een BBQ pizza stukjes uitgedeeld en ze waren erg in trek heb er zelf alleen geen n van gezien en ze zagen er nog wel zo lekker uit .

[ Bericht 16% gewijzigd door MarcoD op 01-09-2008 20:19:11 ]
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  maandag 1 september 2008 @ 21:04:49 #68
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61303186
quote:
Op maandag 1 september 2008 20:09 schreef MarcoD het volgende:

[..]

Het is inderdaad niet de meest professionele site maar ik had op internet een paar ervaringen gelezen dat het toch wel betrouwbaar is .
Van het weekend op een BBQ pizza stukjes uitgedeeld en ze waren erg in trek heb er zelf alleen geen n van gezien en ze zagen er nog wel zo lekker uit .
Het verrotte is wel dat ik vrijdag besteld heb en gemaild. Geen reactie. Gister weer gemaild (of mijn betaling van vorige week is overgekomen), maar nog geen reactie. Op z'n minst slordig. Ik zal m'n ervaringen met die 3-2-1-pizza hier neer blijven zetten... 2 be continued dus.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61304394
@SHE, ben je niet bang dat je leisteen knapt?
Zie Bron
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_61304487
@JeOma, ik hoop dat ie gewoon afgeleverd wordt, het lijkt mij ook wel wat
Ik ben blij om te merken dat ik niet de enige ben die direct argwanend wordt bij geen reacties na betaling
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
  maandag 1 september 2008 @ 22:11:46 #71
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61306184
quote:
Op maandag 1 september 2008 21:35 schreef verita het volgende:
@JeOma, ik hoop dat ie gewoon afgeleverd wordt, het lijkt mij ook wel wat
Ik ben blij om te merken dat ik niet de enige ben die direct argwanend wordt bij geen reacties na betaling
Nou ja, ik heb niet gelijk argwaan, maar ik vind het wel altijd su-per-slordig als dit soort bedrijfjes niet adequaat reageren. Hoeft niet a la minuut. En desnoods zeggen ze "Sorry gast, duurt nog 2 weken, we zijn druk.". Maar geen-reactie is wel erg fout ja. Ze zitten ook in Duitsland, dus als ik ga bellen moet ik waarschijnlijk in 't Duits gaan lullen.

Nou ja, misschien is zo'n Europese betaling gewoon niet zo vlot. Ik geef ze een paar dagen voordeel vd twijfel.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61306323
quote:
Op maandag 1 september 2008 21:04 schreef JeOma het volgende:

[..]

Het verrotte is wel dat ik vrijdag besteld heb en gemaild. Geen reactie. Gister weer gemaild (of mijn betaling van vorige week is overgekomen), maar nog geen reactie. Op z'n minst slordig. Ik zal m'n ervaringen met die 3-2-1-pizza hier neer blijven zetten... 2 be continued dus.
Het is zeker vervelend als je niks hoor, ook wel paar keer meegemaakt dat er dan opeens een halve week later een pakketje werd gebracht terwijl je geen enkel benul heb van wat er in zit.
Ik hoop dat het goedkomt!

Edit:
Europese betaling duurt soms wel even iets langer ook omdat er een weekend tussen zit (volgens mij)
Topic gevonden met iemand die zo´n steen heeft besteld. Recept voor pizza's zoals bij de italiaan

[ Bericht 10% gewijzigd door MarcoD op 01-09-2008 22:22:08 ]
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  dinsdag 2 september 2008 @ 09:18:15 #73
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61314186
Nou, ik heb in elk geval reactie op mijn vraag of ze 't geld al hadden ontvangen. Een mailtje met lettergrootte 72 ofzo:

NEIN - NOCH NICHT !

Haha, mooi. Nou ja, ik wacht wel ff af. Thnx voor die topic. Leuk!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61316641
Nou, ik vind dat niet lachwekkend maar bijzonder onprofessioneel en onbeleefd. Maar dat ligt aan mij hoor. Ik zal er in ieder geval niet bestellen.
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_61320198
even een tvp

nu we weer een goede oven hebben wil ik dit zeker eens gaan proberen
Ja doei.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')