abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 22:41:41 #201
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60777487
Rookverbod wordt veelal nageleefd

Het gaat prima dus.... niet al te veel overtredingen. De voorspellingen die op het forum werden gedaan dat het verbod "massaal zal overtreden worden" kwamen dus niet uit.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 22:46:48 #202
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60777696
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 22:14 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Als alle anti-rokers gewoon even emigreren kunnen normale mensen binnen roken en is het probleem ook opgelost. En dat vind ik een nog iets betere oplossing.
De rokers kunnen natuurlijk ook verhuizen naar een land waar nog gerookt mag worden. In Cuba, Noord Korea, Vietnam en China mag nog overal gerookt worden, de laatste heeft Beijing uitgezonderd vanwege de Spelen. In Rusland mag het ook nog trouwens.

Brengt me wel weer op iets anders.... zou er een markt bestaan voor "rokers reizen", ofwel een vliegmaatschappij + hotel + restaurants + omgeving waar overal gerookt mag worden?
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 22:47:45 #203
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_60777741
Ik heb ze gister nog gezien bij Knevel en die andere gast. Ik vond het op zich een geloofwaardig verhaal.
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
pi_60777892
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 22:47 schreef Yildiz het volgende:
Ik heb ze gister nog gezien bij Knevel en die andere gast. Ik vond het op zich een geloofwaardig verhaal.
Die uitzending was goed ja.

En dan dat nep hoestje van Catherine Keyl
pi_60778025
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 20:02 schreef maartena het volgende:

[..]

Echt, je moet eens wat vaker echt leren beargumenteren, in plaats van (steeds kanslozer trouwens) in de aanval te gaan..... Je hebt volgens mij een enorme plaat voor je kop, want de enige goede oplossing voor jou is de situatie voor 1 Juli 2008, waar jij elke kroeg kan binnenlopen en aan de bar kan gaan zitten roken.
Nee, en dat heb ik al eerder uitgelegd.
quote:
Dat je vervolgens zelfs kauwgom en bitterballen-prikkertjes afval betrekt bij het rookverbod, omdat je geen alternatief voor het deponeren van dir afval ziet behalve de asbak, getuigd van je kortzichtigheid.
Het viel mij op toen ik onlangs in de kroeg was, en dat kan niet iedereen zeggen.
quote:
Waarom zouden er geen prullenbakken geplaatst kunnen worden? (Of gewoon gemonteerd aan de muur?) En waarom kan de asbak niet vervangen worden voor een prullenmandje?
Het punt is dat jij allerlei dingen gaat bedenken terwijl je geen enkele voeling hebt met de omgeving waar ik het over heb, terwijl je wel doet alsof.
quote:
Wat betreft fanatisme, jij bent volgens mij veel fanatieker in het protesteren tegen het rookverbod dan de meeste niet-rokers hier, die toch constant met allerlei oplossingen voor problemen - die vervolgens door jou aan de kant worden geveegd.
Het enige waar ik problemen mee heb is dat vadertje staat meent dat volwassen vrije burgers niet zelf kunnen bepalen hoe ze hun avond doorbrengen maar dat zij dat veel beter weten en met de knoet afdwingen. Groter dan dat is mijn probleem niet, kleiner echter ook niet: Dat probleem is veel groter dan of ik ergens kan roken of niet.
quote:
Je hebt het volste recht in een vrije democratie om middels de legale paden bepaalde wetten aan te kaarten, hetzij middels recht, hetzij middels de politiek.
Democratie veronderstelt geen EU die hierin actief is zonder enige democratische controle, en het veronderstelt ook de afwezigheid van een overheid die een loopje neemt met de feiten, het veronderstelt eveneens dat verkiesbaren daar een uitdrukkelijk standpunt over innemen, een vrije democratie veronderstelt dat de meerderheid het individu zoveel mogelijk vrij laat.
quote:
Maar zolang de regel bestaat, dien je je er gewoon aan te houden.
Er is helemaal geen regel waar ik me aan moet houden. Ze durven niet eens degene die zijn gedrag moet veranderen de regel te stellen, ze doen het achterbaks via een ander. Ik houd mij aan de regels van gastheer zoals een welkom gast betaamt, ik houd mij echter niet aan deze regel van deze overheid, zoals een zelfstandig denkend burger betaamt.
quote:
Je hebt niet de behoefte om de wereld naar jouw eigen persoonlijke voorkeuren ingericht te zien, maar je wil wel perse een kroeg die voldoet aan jouw interpretatie van gezelligheid?
Dat lijkt me een eerste vereiste voor een kroeg die ik ga bezoeken. Ik doe niet aan smilies, maar voor jou moet ik een uitzondering maken. Het enige wat ik per se wil is het recht om zo'n kroeg te zoeken en het recht voor iedereen om zo'n kroeg uit te baten.
quote:
Dat ieder zijn eigen interpretatie van gezelligheid heeft, ontken ik niet. Wel is het sneu om te denken dat jouw interpretatie van gezelligheid de enige juiste is, en andere interpretaties per definitie minder gezellig zouden zijn.
Ga ik jou vertellen dat je niet naar een hal met 32 schermen moet om een grote pot bier te drinken? Ga ik jou vertellen dat je niet aan een tafel met een tafelafvalbakje moet gaan zitten? Ga ik jou vertellen dat je vaker de kroeg in moet? Het komt niet in me op dat ik voor jou zou kunnen bepalen wat goed voor je is, ik kan er een mening over hebben, maar ik probeer jou absoluut niet te vertellen hoe jij je vrije tijd moet doorbrengen. Laat staan dat ik zou durven te zeggen dat je het zo niet mág.
quote:
Iemand die stopt met roken wordt niet opeens minder gezellig als ie in de kroeg zit vanaf dat moment. Het kan dus ook in een rookvrije kroeg prima gezellig zijn.
Een studeerkameroplossing die gebaseerd is op een volkomen foutief gebruik van het woord 'dus'.
quote:
Dat het voor jou niet gezellig is doet niets af aan het feit dat de kroeg een gezellige atmosfeer kent of kan kennen, zonder roken.
Dus het is wel gezellig, maar we ervaren het niet als gezellig? Is dat het? Misschien moet de minister dan maar bepalen wat gezellig genoeg is. Gezellig, zo'n atmosfeer van verboden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_60778167
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 22:41 schreef maartena het volgende:
Rookverbod wordt veelal nageleefd

Het gaat prima dus.... niet al te veel overtredingen. De voorspellingen die op het forum werden gedaan dat het verbod "massaal zal overtreden worden" kwamen dus niet uit.
Die rokerskerk hebben er denk ik wel een aantal leden bijgekregen na de uitzending van gisteren.
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 23:05:36 #207
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60778410
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 22:35 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Maar een legale drug in de horeca verbieden is net zo hypocriet als gelovigen toestaan te discrimineren.
Alcohol is ook een legale drug. Toch is het (vaak) verboden in voetbal stadions, in schoolgebouwen, op de werkvloer, en je mag als bestuurder van een auto ook geen alcohol nuttigen tijdens het rijden, ook al zit je nog niet aan de legale limiet. In principe is het zelf stoken van drank ook verboden, alhoewel daar wel heel wat oogjes dicht worden geknepen als iemand eens een klein vaatje eigen bier brouwt.

Deze bovenstaande verboden betekenen nog niet dat Alcohol verboden zou moeten worden.

De Islam is een legale religie. Echter het is in Nederland niet toegestaan om als hoofd van het huishouden zelf het schaap te slachten voor het offerfeest, in Nederland hebben we VWA regels die inhouden dat het alleen mag gebeuren in hygiënische omgeving, door iemand die een vergunning heeft van de VWA om dieren te slachten. Ook mogen moslims niet elkaar straffen voor diefstal door de hand af te hakken, en mogen imams geen haat prediken tegen andere geloven en bevolkingen, zoals bijvoorbeeld het Jodendom. (En hiervoor zijn in het verleden imams uitgezet).

Deze bovenstaande verboden betekenen echter niet dat de Islam verboden zou moeten worden.

Het produceren van uitlaatgassen met behulp van een verbrandingsmotor is een geheel legale bezigheid die miljoenen Nederlanders dagelijks uitvoeren wanneer ze autorijden. Echter, het is ze verboden deze uitlaatgassen te produceren zonder deze eerst via een roetfilter, en een katalysator te laten lopen. Tevens is het verboden om eigen geproduceerde benzine te gebruiken, om te beginnen heeft dat te maken met de brandveiligheid, maar ook met de kwaliteit en inhoud van de benzine. Loodhoudende benzine gebruiken is niet meer toegestaan, en naast het verwijderen van lood heeft benzine de afgelopen 30 jaar een transformatie ondergaan. Tevens moeten motoren aan bepaalde voorwaarden voldoen, dus een eigen ontworpen verbrandingsmotor kan ook illegaal zijn. Deze, en een flinke hoeveelheid andere verboden hebben er voor gezorgd dat we in Nederland in 2008 minder schadelijke stoffen uitstoten dan in 1978, met MEER auto's. De smog "alarmfases" die we in de jaren 80 hadden zijn nauwelijks meer nodig.

De bovenstaande verboden betekenen echter nog niet dat het autorijden pertinent verboden moet worden.


En zo kan ik nog wel 20 zaken opnoemen..... vrijwel alles wat mag in Nederland heeft tevens tientallen uitzonderingen en verboden waarin het NIET mag. Tja, dat kun je hypocriet blijven noemen, maar het is gewoon realiteit. En het roken valt al langer daaronder, rookverboden in bioscopen, scholen, zwembaden, sportfaciliteiten etc zijn al vele jaren gewoon. In 2004 kwam daar de werkplek bij, en nu dus ook de horeca.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 23:07:44 #208
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60778481
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 22:54 schreef Weltschmerz het volgende:
Het enige wat ik per se wil is het recht om zo'n kroeg te zoeken en het recht voor iedereen om zo'n kroeg uit te baten.
En, ben je al tientjeslid geworden van de organisatie die dit mogelijk gaat maken?
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_60778494
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 21:17 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

En rokers steken daar een peuk bij op. Jij loopt toch ook niet weg om een drankje te drinken of een kauwgumpje te kauwen? Een roker loopt niet weg om een peuk op te steken.
Is kauwgom schadelijk voor mensen om je heen? Of een biertje? Nee, want daar vergiftig je je eigen lichaam mee. Met roken vergal je niet alleen je eigen lichaam, maar ook die van anderen om je heen.
quote:
[..]

Als ik zelf bepaal dat ik een kroeg wil waar gerookt mag worden en als ik zelf bepaal dat ik naar een kroeg of club wil waar ik gewoon kan roken dan doe ik dat. Dan noemen we het gewoon een bierkeet of een kraakpand maar dat is gewoon hypocriet.
Wat een heerlijk heldere reactie weer.

Maargoed, in Nederland bepaal je niet zelf waar je wel of niet rookt. Als je d'r niet blij mee bent dan
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 23:10:25 #210
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60778571
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 22:54 schreef Weltschmerz het volgende:
Er is helemaal geen regel waar ik me aan moet houden.
Als er ergens staat "verboden te roken" dan dien je je daar aan te houden.
Ik weet dat je dat niet wil, maar dat is een andere zaak.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_60778632
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:08 schreef Tomm90 het volgende:

[..]

Is kauwgom schadelijk voor mensen om je heen? Of een biertje? Nee, want daar vergiftig je je eigen lichaam mee. Met roken vergal je niet alleen je eigen lichaam, maar ook die van anderen om je heen.
[..]


Lekker overdreven weer.
Ga jij maar lekker uitlaatgassen inademen dat is nl wel goed voor je
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 23:17:44 #212
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60778766
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:12 schreef MevrouwHopjes83 het volgende:
Lekker overdreven weer.
Ga jij maar lekker uitlaatgassen inademen dat is nl wel goed voor je
Je gaat me toch niet vertellen dat je geloofd dat uitlaatgassen wel schadelijk zijn voor de gezondheid, en meeroken niet?
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 23:19:10 #213
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_60778810
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:05 schreef maartena het volgende:

[..]

Alcohol is ook een legale drug. Toch is het (vaak) verboden in voetbal stadions, in schoolgebouwen, op de werkvloer, en je mag als bestuurder van een auto ook geen alcohol nuttigen tijdens het rijden, ook al zit je nog niet aan de legale limiet. In principe is het zelf stoken van drank ook verboden, alhoewel daar wel heel wat oogjes dicht worden geknepen als iemand eens een klein vaatje eigen bier brouwt.
Van mij kunnen de helft van deze regels in de prullenbak. Zeker het zelf stoken van alcohol. Dat is puur bedacht om de industrie te beschermen.
quote:


Deze bovenstaande verboden betekenen nog niet dat Alcohol verboden zou moeten worden.
Als we de argumenten tegen andere drugs serieus nemen wel. Het hele drugsbeleid is hypocriet en het rookverbod in de horeca is alleen maar het zoveelste voorbeeld daarvan.
quote:


De Islam is een legale religie. Echter het is in Nederland niet toegestaan om als hoofd van het huishouden zelf het schaap te slachten voor het offerfeest, in Nederland hebben we VWA regels die inhouden dat het alleen mag gebeuren in hygiënische omgeving, door iemand die een vergunning heeft van de VWA om dieren te slachten. Ook mogen moslims niet elkaar straffen voor diefstal door de hand af te hakken, en mogen imams geen haat prediken tegen andere geloven en bevolkingen, zoals bijvoorbeeld het Jodendom. (En hiervoor zijn in het verleden imams uitgezet).
En toch word er nog steeds legaal gediscrimineerd, ook door christenen. Dat jij het nu alleen over de Islam hebt is tekenend.
quote:


Deze bovenstaande verboden betekenen echter niet dat de Islam verboden zou moeten worden.
Ik wil eerder het christendom verbieden. Gelukkig heb je daar geen problemen mee.
quote:


Het produceren van uitlaatgassen met behulp van een verbrandingsmotor is een geheel legale bezigheid die miljoenen Nederlanders dagelijks uitvoeren wanneer ze autorijden. Echter, het is ze verboden deze uitlaatgassen te produceren zonder deze eerst via een roetfilter, en een katalysator te laten lopen.
Dat mag wel. Oudere auto's hebben geen katalysator en de meeste diesels hebben geen roetfilter.
quote:


Tevens is het verboden om eigen geproduceerde benzine te gebruiken, om te beginnen heeft dat te maken met de brandveiligheid, maar ook met de kwaliteit en inhoud van de benzine.
Gelul. dat heeft te maken met accijnzen.
quote:
Loodhoudende benzine gebruiken is niet meer toegestaan, en naast het verwijderen van lood heeft benzine de afgelopen 30 jaar een transformatie ondergaan. Tevens moeten motoren aan bepaalde voorwaarden voldoen, dus een eigen ontworpen verbrandingsmotor kan ook illegaal zijn. Deze, en een flinke hoeveelheid andere verboden hebben er voor gezorgd dat we in Nederland in 2008 minder schadelijke stoffen uitstoten dan in 1978, met MEER auto's. De smog "alarmfases" die we in de jaren 80 hadden zijn nauwelijks meer nodig.
En toch gaan we nog steeds massaal dood aan luchtvervuiling terwijl we gewoon alle auto's elektrisch kunnen maken. Dat we dat niet doen is alleen om bestaande industrieën en accijnzen overeind te houden. Pure hypocrisie.
quote:


De bovenstaande verboden betekenen echter nog niet dat het autorijden pertinent verboden moet worden.
Dat zou wel moeten als het ons idd om gezondheid ging.
quote:



En zo kan ik nog wel 20 zaken opnoemen..... vrijwel alles wat mag in Nederland heeft tevens tientallen uitzonderingen en verboden waarin het NIET mag. Tja, dat kun je hypocriet blijven noemen, maar het is gewoon realiteit. En het roken valt al langer daaronder, rookverboden in bioscopen, scholen, zwembaden, sportfaciliteiten etc zijn al vele jaren gewoon. In 2004 kwam daar de werkplek bij, en nu dus ook de horeca.
Je bent dus hypocriet en slecht geïnformeerd.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 23:22:06 #214
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_60778901
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:17 schreef maartena het volgende:

[..]

Je gaat me toch niet vertellen dat je geloofd dat uitlaatgassen wel schadelijk zijn voor de gezondheid, en meeroken niet?
In de afgelopen 646 topics heeft nog niemand aan kunnen tonen dat meeroken schadelijk is. Eerder het tegenovergestelde.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 23:24:52 #215
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_60778987
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:08 schreef Tomm90 het volgende:

[..]

Is kauwgom schadelijk voor mensen om je heen? Of een biertje? Nee, want daar vergiftig je je eigen lichaam mee. Met roken vergal je niet alleen je eigen lichaam, maar ook die van anderen om je heen.
Als mensen een rook-kroeg binnen gaan kiezen ze daar zelf voor. Daar hebben niet rokers niets mee te maken. Die mogen naar hun eigen steriele selleriebar.
quote:


Wat een heerlijk heldere reactie weer.

Maargoed, in Nederland bepaal je niet zelf waar je wel of niet rookt. Als je d'r niet blij mee bent dan
Het is duidelijk dat je de intelligentie mist om in te zien dat mensen die roken gewoon rokend gaan feesten. Maar jij gaat blijkbaar niet vaak uit?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 23:36:24 #216
28033 Pek
je moet wat
pi_60779298
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:08 schreef Tomm90 het volgende:

Maargoed, in Nederland bepaal je niet zelf waar je wel of niet rookt.
Jawel hoor, zolang het maar geen tabak is
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
pi_60779400
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Als mensen een rook-kroeg binnen gaan kiezen ze daar zelf voor. Daar hebben niet rokers niets mee te maken. Die mogen naar hun eigen steriele selleriebar.
Nee hoor. Die mogen elke bar binnen die ze willen.
Er zijn niet eens 'rook-kroegen'.

Er zijn wel een paar (3%) boete-kroegjes die een paar boetes gaan krijgen voordat ze eieren-voor-hun-geld-kroegjes worden, maar 'rook' kroegen? Zijn dat kroegen waar je verplicht moet roken ofzo?
quote:
Het is duidelijk dat je de intelligentie mist om in te zien dat mensen die roken gewoon rokend gaan feesten. Maar jij gaat blijkbaar niet vaak uit?
Nou joh, dan ga je toch lekker rokend feesten, als je niet zonder kunt?
Ik weet wel dat mensen die zeggen dat ze zonder alcohol niet gezellig zijn worden verketterd; misschien zijn mensen die zonder smeulende plantenresten in de hand niet gezellig kunnen zijn net zo triest.
Anyway, feest maar raak. Zolang je het maar niet in de horeca in Nederland doet.


On-topic: Ik zag ook die uitzending. Wat een kansloze figuren.
Die trieste opportunistische hangsnor van een kroegbaas had de hele tijd die malloot nodig om hem uit te leggen wat zijn geloof nou was. En hij had er 'over nagedacht' of hij zijn café zou omturnen tot rokerskerk. Het zag er wel uit alsof de inspanning daarvan hem niet in de koude kleren was gaan zitten.
Anyway, hij heeft geluk als hij er met een boete van 300,- afkomt en de rechter er niet nog een verhoging bovenop doet vanwege de verspilling van zijn tijd.
Volgende boete wordt 600, enzovoorts.
Eens kijken hoe lang dat kroegje nog stoer dom doet.

Misschien is nog het meest trieste dat die kroegbaas moet betalen omdat een oplichter hem heeft wijsgemaakt dat dit een gat in de wet was.

[ Bericht 23% gewijzigd door mgerben op 12-08-2008 23:44:42 ]
pi_60779499
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Als mensen een rook-kroeg binnen gaan kiezen ze daar zelf voor. Daar hebben niet rokers niets mee te maken. Die mogen naar hun eigen steriele selleriebar.
En het gaat alleen om cafe's zeker?

Als ik op een terrasje zit, en bv. middageten bestel. Dan heb ik echt geen behoefte aan iemand die naast me zit om mijn eetlust te vergallen
quote:
[..]

Het is duidelijk dat je de intelligentie mist om in te zien dat mensen die roken gewoon rokend gaan feesten. Maar jij gaat blijkbaar niet vaak uit?
Niet vaak uit? Zo'n 2x in de week. Ben jij dan zo verslaafd dat je om de 2 minuten een sigaret moet roken? Als je in een discotheek staat heb je toch wel wat anders aan je hoofd om constant aan zo'n ding te staan zuigen? Ik ga het uit om er lol te hebben, niet om mijn longen (+ die van anderen) naar de tering te roken.
pi_60779788
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:42 schreef Tomm90 het volgende:

[..]

En het gaat alleen om cafe's zeker?

Als ik op een terrasje zit, en bv. middageten bestel. Dan heb ik echt geen behoefte aan iemand die naast me zit om mijn eetlust te vergallen
[..]

Niet vaak uit? Zo'n 2x in de week. Ben jij dan zo verslaafd dat je om de 2 minuten een sigaret moet roken? Als je in een discotheek staat heb je toch wel wat anders aan je hoofd om constant aan zo'n ding te staan zuigen? Ik ga het uit om er lol te hebben, niet om mijn longen (+ die van anderen) naar de tering te roken.
Als je zit te eten kan ik het begrijpen dat je er last van hebt.

Voor mij is de lol er in ieder geval af om uit te gaan, en het is helemaal niet het punt dat je om de 2 min. moet roken, bij alcohol hoort roken gewoon.
En nu staan alle gezellige mensen in een hokje te roken en die 10 niet rokers lekker gezellig te staan met elkaar, nou leuk uitgaan zeg.
Komt ook nog bij dat het nu stinkt naar zweet wat ik veel erger vind dan rook.
  woensdag 13 augustus 2008 @ 00:01:09 #220
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_60780053
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:42 schreef Tomm90 het volgende:

[..]

En het gaat alleen om cafe's zeker?

Als ik op een terrasje zit, en bv. middageten bestel. Dan heb ik echt geen behoefte aan iemand die naast me zit om mijn eetlust te vergallen
Dat moet je mensen dus juist wél binnen laten roken.
quote:

[..]

Niet vaak uit? Zo'n 2x in de week. Ben jij dan zo verslaafd dat je om de 2 minuten een sigaret moet roken? Als je in een discotheek staat heb je toch wel wat anders aan je hoofd om constant aan zo'n ding te staan zuigen? Ik ga het uit om er lol te hebben, niet om mijn longen (+ die van anderen) naar de tering te roken.
Jij gaat blijkbaar niet vaak uit dat je dat soort vragen moet stellen?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 13 augustus 2008 @ 00:03:48 #221
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_60780124
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:39 schreef mgerben het volgende:

[..]

Nee hoor. Die mogen elke bar binnen die ze willen.
Er zijn niet eens 'rook-kroegen'.
Oh, dat heb ik me dit weekend zeker vergist.
quote:


Er zijn wel een paar (3%) boete-kroegjes die een paar boetes gaan krijgen voordat ze eieren-voor-hun-geld-kroegjes worden, maar 'rook' kroegen? Zijn dat kroegen waar je verplicht moet roken ofzo?
Dat zijn kroegen waar je niet over de rook mag klagen.
quote:


Nou joh, dan ga je toch lekker rokend feesten, als je niet zonder kunt?
Ik weet wel dat mensen die zeggen dat ze zonder alcohol niet gezellig zijn worden verketterd; misschien zijn mensen die zonder smeulende plantenresten in de hand niet gezellig kunnen zijn net zo triest.
Anyway, feest maar raak. Zolang je het maar niet in de horeca in Nederland doet.
Dat maak ik helemaal zelf uit.
quote:

On-topic: Ik zag ook die uitzending. Wat een kansloze figuren.
Die trieste opportunistische hangsnor van een kroegbaas had de hele tijd die malloot nodig om hem uit te leggen wat zijn geloof nou was. En hij had er 'over nagedacht' of hij zijn café zou omturnen tot rokerskerk. Het zag er wel uit alsof de inspanning daarvan hem niet in de koude kleren was gaan zitten.
Anyway, hij heeft geluk als hij er met een boete van 300,- afkomt en de rechter er niet nog een verhoging bovenop doet vanwege de verspilling van zijn tijd.
Volgende boete wordt 600, enzovoorts.
Eens kijken hoe lang dat kroegje nog stoer dom doet.

Misschien is nog het meest trieste dat die kroegbaas moet betalen omdat een oplichter hem heeft wijsgemaakt dat dit een gat in de wet was.
De enige oplichters zijn die mensen die mensen hun vrijheid afpakken en vervolgens zelf thuis blijven zitten.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_60780171
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 00:01 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Dat moet je mensen dus juist wél binnen laten roken.
En mensen die wat willen eten zitten ook niet binnen?
quote:
[..]

Jij gaat blijkbaar niet vaak uit dat je dat soort vragen moet stellen?
Nogmaals, 1 á 2 keer per week. Alleen ik heb de behoefte niet om constant aan zo'n ding te staan zuigen. Omdat ik zelf niet weet hoe het is om verslaafd te zijn aan sigaretten (godzijdank). Zei ik: "Ben jij dan zo verslaafd dat je om de 2 minuten een sigaret moet roken? Als je in een discotheek staat heb je toch wel wat anders aan je hoofd om constant aan zo'n ding te staan zuigen?"

Heeft vrij weinig te maken met mijn uitgaans-ervaringen, dacht ik zo
  woensdag 13 augustus 2008 @ 00:15:17 #223
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_60780435
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 00:05 schreef Tomm90 het volgende:

[..]

En mensen die wat willen eten zitten ook niet binnen?
Als je immuun bent voor uitlaatgassen kan je gewoon buiten eten.
quote:

[..]

Nogmaals, 1 á 2 keer per week. Alleen ik heb de behoefte niet om constant aan zo'n ding te staan zuigen. Omdat ik zelf niet weet hoe het is om verslaafd te zijn aan sigaretten (godzijdank). Zei ik: "Ben jij dan zo verslaafd dat je om de 2 minuten een sigaret moet roken? Als je in een discotheek staat heb je toch wel wat anders aan je hoofd om constant aan zo'n ding te staan zuigen?"

Heeft vrij weinig te maken met mijn uitgaans-ervaringen, dacht ik zo
Als je zo vaak gaat stappen kan je zien hoe veel mensen roken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 13 augustus 2008 @ 00:25:06 #224
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60780706
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:22 schreef Papierversnipperaar het volgende:
In de afgelopen 646 topics heeft nog niemand aan kunnen tonen dat meeroken schadelijk is. Eerder het tegenovergestelde.
Dan heb je duidelijk mijn topics met onderzoeken niet gelezen.

En je gaat mij toch niet vertellen dat je geloofd dat uitlaatgassen wel schadelijk zijn (heb je zelf diverse malen beweerd namelijk) en meeroken niet?

Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  woensdag 13 augustus 2008 @ 00:34:55 #225
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60780960
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:
En toch gaan we nog steeds massaal dood aan luchtvervuiling
En dan tegelijk niet geloven dat her verbranden van een stuk of honderd chemicaliën in je sigaret niet schadelijk is voor anderen....
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')