abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 5 augustus 2008 @ 11:27:12 #1
155227 crew  Guppy
dus
pi_60571171
Konijnentopic deel 7

Voor informatie over konijnen kijk op:
http://www.konijnen.nl
http://www.bunnybunch.nl
http://www.konijnenforum.nl
http://www.hetkonijn.nl
http://knagers.nl/
http://www.konijnentrefpunt.tk/

Een goede opvang die ook veel info op de site heeft:
http://www.bunnybin.nl
En een lijst met opvangen door heel Nederland:
http://www.konijnen.nl/diversen/opvangadressen.htm

Hier is een lijst met een aantal konijnvriendelijke dierenartsen (maar natuurlijk zijn er konijnvriendelijke dierenartsen die er niet op staan):
http://www.konijnen.nl/doktoren/konijnendokter.htm

Vorige topics:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7

Handige weetjes over konijnen:

Konijnen zijn niet solitair. Als je graag een konijn wilt, neem er dan liever twee! Met z'n tweeën zijn konijnen meestal gelukkiger dan alleen. Het koppelen moet wel goed gecontroleerd verlopen - lees hiervoor de adviezen op bijvoorbeeld de sites van Bunnybin en Konijnen.nl

Hooi is het belangrijkste voer voor een konijn. Geef ze 25 gram biks per kilo lichaamsgewicht, groenvoer in gevarieerde kleine beetjes, hoeveel ze gewend zijn, en geef ze zoveel hooi als ze willen. Kijk hier voor een lijst met groenvoer dat geschikt is, en groenvoer dat juist giftig voor konijnen is.

Een konijn kan 8 tot 15 jaar oud worden. Factoren die de leeftijd van een konijn negatief beïnvloeden zijn: ziekte, eenzaamheid, ruimtegebrek en slechte voeding.

Konijnen zijn haasachtigen, geen knaagdieren.

Het darmstelsel van een konijn is gevoelig. Pas op met onbekend groenvoer: bouw het geven hiervan altijd op. Koolsoorten niet of met mate geven, en nooit prei, knoflook, ui of aardappel geven. Als een konijn diarree, verstopping of gas heeft, moet je nooit te lang wachten met naar de dierenarts gaan. De pijngrens van konijnen ligt erg laag, dus ze overlijden snel aan ziektes.

Pas in de zomer goed op als je buiten konijnen houdt. Zorg voor schaduw en koelte: oververhitting is noodlottig. Controleer vaak de vacht rondom de anus. Als er poep aan plakt, kan je konijn madenziekte krijgen. Vliegen leggen dan eitjes in de vacht, waar maden uitkruipen die zich een weg naar binnen vreten. Een pijnlijke en vaak dodelijke ziekte.

Als een konijn zachtjes knarsetandt (als je het aait bijvoorbeeld) is het tevreden en geniet hij. Als het grote sprongen maakt en heen en weer rent voelt het zich super! Als het languit neerploft of languit ligt, is het helemaal op zijn gemak.

Als een konijn gromt is het vaak boos of bang. Piepen is ook een teken van angst. Konijnen kunnen ook gillen; dat doen ze meestal als ze in doodsangst of hevige pijn verkeren. Hard knarsetanden is een teken van pijn, maar zachtjes knarsen doen ze juist als ze genieten (zachtjes over het koppetje, de oren en de kaken wrijven vinden de meeste konijnen heel fijn).
Als een konijn last van zijn darmen heeft, kan het heel raar gaan liggen, bijvoorbeeld met zijn kont omhoog. Soms uit het zich juist in helemaal niet meer willen liggen, maar stilletjes in een hoekje zitten.

Beginnend gas bij een konijn kan worden verholpen door een zachte buikmassage. Doe dit alleen als je konijn dat ook toelaat.
Er is ook een middel voor mensen bij de apotheek te verkrijgen, Aeropax. Dit kun je toedienen als je konijn gas heeft. Alleen doen als je weet waarje mee bezig bent! Alleen geneesmiddelen met werkzame stof simethicon zijn veilig voor konijnen. In de UK en USA is Gas Relief te verkrijgen: dat werkt hetzelfde als Aeropax, maar smaakt lekkerder.

Pak je konijn alleen op als het strikt noodzakelijk is. Knuffelen en aaien is prima als je konijn het fijn vindt, maar oppakken kan gevaarlijk zijn. Een konijn heeft enorm sterke spieren maar zwakke botten, waardoor het zich los kan wringen, kan vallen en iets breken of zichzelf een hernia bezorgen.
Bovendien is het zielig: konijnen zijn prooidieren, en als ze worden opgepakt denken ze instinctief dat ze zijn gevangen door een roofdier.
Konijnen die zich laten oppakken doen dat vaak uit angst, hoewel er ook konijnen bestaan die eraan gewend zijn.
Dus doe het alleen voor zaken als nagels knippen, de gezondheid controleren (bijv. bij plakpoep) of als je konijn naar de dierenarts moet

Als het nodig is je konijn op te pakken, doe het dan NOOIT bij de oren. Pak het konijn met de ene hand "onder de oksels" en dan onder de borst, en ondersteun met je andere hand altijd het kontje. Hou het konijn vervolgens tegen je aan, voorzichtig maar stevig, zodat het zich niet loswringt en valt. Een tegenstribbelend konijn kan ipv onder de borst ook in het nekvel worden gepakt, maar altijd met de andere hand ondersteunen! Als je konijn erg bang is en tegenstribbelt, kun je een hand over de oogjes leggen, daar wordt het vaak rustiger van.

Een konijn moet eigenlijk doorlopend eten. Als je konijn langer dan ong. 12 uur niet eet, gaan de darmen stilliggen (stasis). Een konijn kan alleen poepen als het eet. Eenmaal stilliggende darmen komen maar heel moeilijk weer op gang.
Als je konijn stopt met eten moet je dus naar de dierenarts. Vaak ligt het aan het gebit: de tanden zijn scheefgegroeid of er zitten haakjes aan de kiezen. Indien nodig kan het konijn gedwangvoerd worden met speciaal verkrijgbaar poeder.

Veel foto's plaatsen he

Hoogtepunten uit het vorige topic:















[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator dinsdag 5 augustus 2008 @ 11:28:21 #2
155227 crew  Guppy
dus
pi_60571193
Laatste post uit het vorige topic!
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 11:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Op de jongen na schijnen ze alleen de keutels te eten bij ondervoeding ..
quote:
Caecotrofie

Caecotrofie is een moeilijk woord voor het eten van keutels. Dit is iets specifieks voor konijnen en enkele knaagdieren, zoals de cavia. Op bepaalde tijdstippen vormen zich in de blinde darm zachte keutels met weinig vezels, maar vol met voedingsstoffen. Deze keutels worden door het konijn uitgepoept en weer opgegeten. Door deze vorm van recycling voldoet het konijn voor 20% aan zijn eiwitbehoefte en voor 100% aan zijn behoefte aan Vitamine B en K.
Bron

Oh, en mods... ik ben het fauna-tagje vergeten
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60572102
Ja, maar ik dacht dat dat alleen gebeurde als ze voedingsstoffen te weinig uit hun voedsel kregen...


Onze babynijn dronk gisternacht voor het eerst uit de drinkfles
  Moderator dinsdag 5 augustus 2008 @ 13:13:31 #4
155227 crew  Guppy
dus
pi_60573709
Ik denk dat jouw konijnen het ook gewoon doen, want je ziet die keutels waarschijnlijk nooit, als het goed is.
Dit zijn ze:

quote:
Geef niet teveel konijnenvoer, want dan wordt er niet genoeg hooi gegeten!

Geef niet teveel konijnenvoer, want dan worden de blindedarmkeutels niet opgegeten!.
Blindedarmkeutels, zijn klein, zacht en donker van kleur. Als het goed is zie je deze keutels niet. Ze worden gelijk opgegeten.

Een konijn eet zijn eigen keutels op!
Dit is nodig omdat niet alle voedingsstoffen en energie bij de eerste darmpassage uit het voer gehaald kunnen worden. Grote onverteerbare delen worden gelijk uitgepoept. Dit zijn de gewone droge harde keutels. De overige kleinere deeltjes worden eerst achtergehouden en bewerkt in de blinde darm: het caecum. Deze keutels worden in op de momenten dat het konijn niet eet in groepjes uitgepoept en rechtstreeks uit de anus opgegeten door het konijn. Bij de tweede passage door de darmen worden alle stoffen die nodig zijn uit deze keutel gehaald.

Konijnen hebben twee soorten keutels.
Gewone keutels, deze zijn groot, stevig van vorm en licht van kleur. Het is normaal als je die in grote hoeveelheden ziet liggen.
Blindedarmkeutels, zijn klein, zacht en donker van kleur. Als het goed is zie je deze keutels niet. Ze worden gelijk opgegeten.
Indien het konijn teveel konijnenvoer (biks, korrels) krijgt, krijgt het dermate veel energie binnen dat het zijn eigen poep niet meer zal opeten! De caecumkeutels zitten dan aan de kont geplakt en er wordt ten onrechte gedacht dat het konijn diarree heeft terwijl het een voedingsprobleem is.

Wat gebeurt er als de blindedarmkeutels niet opgegeten worden?
Als het konijn niet zijn blindedarmkeutels opeet kleven deze vast aan de kont. Dit geeft een vieze kont. Het gevaar van het ontstaan van myasis is dan aanwezig: er kunnen vliegen komen die hun eitjes in deze poep leggen. Uit deze eitjes ontstaan maden en deze maden kunnen de huid aantasten.

Dit probleem is eenvoudig te voorkomen door de juiste hoeveelheid konijnenvoer te geven. Hiermee dwing je je konijn als het ware om de blindedarmkeutels op te eten.
Bron

Anyway, wat goed dat je babynijn voor het eerst uit de drinkfles dronk! Is ie al groot geworden?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60573899
Hoi.
pi_60574842
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 13:13 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik denk dat jouw konijnen het ook gewoon doen, want je ziet die keutels waarschijnlijk nooit, als het goed is.
Dit zijn ze:

[ afbeelding ]
[..]

Bron

Anyway, wat goed dat je babynijn voor het eerst uit de drinkfles dronk! Is ie al groot geworden?
Ja! het is nu echt een minikonijntje, zo lief. Jammer dat de camera voor reparatie weg is
  Moderator dinsdag 5 augustus 2008 @ 14:54:00 #7
155227 crew  Guppy
dus
pi_60576580
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 13:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ja! het is nu echt een minikonijntje, zo lief. Jammer dat de camera voor reparatie weg is
ooh wat zonde!! nu heb je geen foto's voor 'later'...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator dinsdag 5 augustus 2008 @ 18:35:01 #8
155227 crew  Guppy
dus
pi_60581439
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60583773





Mijn konijn, met de fantastische naam; Konijn Ze is al acht jaar oud, maar nog steeds heel lief, reuze energiek en hartstikke vrolijk (h)
pi_60585024
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 20:29 schreef Smijn. het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Mijn konijn, met de fantastische naam; Konijn Ze is al acht jaar oud, maar nog steeds heel lief, reuze energiek en hartstikke vrolijk (h)
Das precies mijn nijn! (zie dat ondeugende ding in de la op de foto uit de OP ) Fijn om te weten dat ze zo lief blijven dus
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 5 augustus 2008 @ 21:26:40 #11
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_60585090
kwil ook van die hangoren

Saar ligt op mijn voeten mee tv te kijken
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Moderator woensdag 6 augustus 2008 @ 08:25:35 #12
155227 crew  Guppy
dus
pi_60593212
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 20:29 schreef Smijn. het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Mijn konijn, met de fantastische naam; Konijn Ze is al acht jaar oud, maar nog steeds heel lief, reuze energiek en hartstikke vrolijk (h)
wat een poepie
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60610394
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 18:35 schreef Guppyfriend het volgende:
[ afbeelding ]
pi_60610429
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 20:29 schreef Smijn. het volgende:

[ afbeelding ]

Samen Wat een leuk konijn is Konijn Smijn (zo dat rijmt lekker )
pi_60610461
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 20:29 schreef Smijn. het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Mijn konijn, met de fantastische naam; Konijn Ze is al acht jaar oud, maar nog steeds heel lief, reuze energiek en hartstikke vrolijk (h)
Wat een prachtbeest. Wij hebben ook een konijn misschien maak ik binnenkort wat foto's.
pi_60613896
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 21:44 schreef Carmella het volgende:

[..]

Samen Wat een leuk konijn is Konijn Smijn (zo dat rijmt lekker )
Hihi ja, is helaas niet onze hond. Dat is Diva, de deense dog van mijn tante. Echt een schat van een beest, maar werd niet voor niets 'het kalf'genoemd Ze kon echt uren naar Konijn staren. Bedankt trouwens voor alle lieve reacties
pi_60625332
Jefferson komt een gram per uur aan
  Moderator vrijdag 8 augustus 2008 @ 09:09:11 #18
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_60646441
Ik heb het topic even in het fauna filter gezet
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  Moderator vrijdag 8 augustus 2008 @ 10:53:25 #19
155227 crew  Guppy
dus
pi_60648425
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2008 09:09 schreef senesta het volgende:
Ik heb het topic even in het fauna filter gezet
lief, ik was het vergeten
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60649371


Toen het vorige week zo warm was....

En dan nog tegen elkaar aanliggen he... maffe beesten!
Life is what happens when you're making other plans
pi_60649440


Nog ééntje dan... bunnykisses van Meneer Jansen. Zo zat ze graag, op haar reet tegen je aan, en dan je hand wassen. Eindeloos.
Helaas is Meneer Jansen op 3 mei jl overleden. Het was een bijzonder konijn.
Life is what happens when you're making other plans
  Moderator vrijdag 8 augustus 2008 @ 11:41:32 #22
155227 crew  Guppy
dus
pi_60649629
inderdaad Makamba! wat een mooierd ook. enneuh, Meneer Jansen was eigenlijk een mevrouw, begrijp ik?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60649736
Yep. Gekocht als mannetje, en toen de dierenarts hem/haar ging castreren, bleek het toch een vrouwtje te zijn. Maar ja, toen heette ze al Meneer Jansen.... :S
Life is what happens when you're making other plans
  Moderator vrijdag 8 augustus 2008 @ 12:55:29 #24
155227 crew  Guppy
dus
pi_60651764
Ze zal het je niet kwalijk genomen hebben
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60689845
Gisteren met mijn konijnen bij de dierenarts geweest, ik had in de vacht van Yalara mijtjes gevonden voor de zekerheid toch maar langs moeten komen en heb selamectin gehad.

mijtjes waren echt miniscuul klein, ik kreeg een compliment over mijn goede ogen.. ik moest ze aanwijzen aan de da.. die kon ze niet zien lol
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_60690559
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 20:24 schreef Dandilion het volgende:
Gisteren met mijn konijnen bij de dierenarts geweest, ik had in de vacht van Yalara mijtjes gevonden voor de zekerheid toch maar langs moeten komen en heb selamectin gehad.

mijtjes waren echt miniscuul klein, ik kreeg een compliment over mijn goede ogen.. ik moest ze aanwijzen aan de da.. die kon ze niet zien lol
Veel wortel gegeten
pi_60699457
ik draag een bril lol!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_60728383
Ik heb een vraag: ik heb een keer ergens gelezen dat je vrouwtjeskonijnen moet laten steriliseren omdat ze anders veel kans hebben op baarmoederhalskanker als ze een jaar of vier zijn. Klopt dat?


Mieke, 4 maanden.
  Moderator maandag 11 augustus 2008 @ 12:22:03 #29
155227 crew  Guppy
dus
pi_60729560
ik heb mijn vrouwtjes nog nooit laten steriliseren, en ze zijn allemaal doodgegaan van ouderdom. hier is meer te vinden over baarmoederhalskanker bij konijnen
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_60742042
wie van jullie heeft hun huis(binne) konijnen in laten enten?
ik heb nog nooit een van mijn konijnen laten inenten
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_60773971
quote:
Op maandag 11 augustus 2008 20:29 schreef Dandilion het volgende:
wie van jullie heeft hun huis(binne) konijnen in laten enten?
ik heb nog nooit een van mijn konijnen laten inenten
Ikke!
Al mijn 4 binnennijnen zijn ingeënt. Voor de opvang (vakantietijd) is het verplicht, en bovendien woon ik, hoe gek het ook klinkt voor de randstad, in een gebied met heel veel wilde konijnen. Ik wil niet het risico lopen dat ik myx of vhs meebreng het huis in en op die manier mijn konijnen besmet.
Life is what happens when you're making other plans
pi_60774968
De mijne is ook ingeent, maar ik denk dat ik het voor het najaar niet doe, omdat ik het gevaar van besmetting dan eigenlijk nihil verwacht. Ik zit 3 hoog in een appartement, en hij komt niet buiten dus ik denk dat het wel meevalt. De vorige keer heeft hij nog weken lang een bult gehad van de enting, dus dat doe ik hem liever niet 2 keer per jaar aan.



skeetje
pi_60784988
Ik heb een ren voor Mieke gebouwd



Ze moet er wel nog even aan wennen:

  dinsdag 19 augustus 2008 @ 08:44:18 #34
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_60943527
Slecht nieuws... ik ga zo onderweg naar de dierenarts, mijn konijntje heeft niet gegeten, niet gedronken, niet gepoept en niet geplast Ze zit sinds gisterenmiddag dus eigenlijk niks te doen in een hoekje, ging soms languit liggen op de gekste plaatsen (op dr poepbak) dus ik heb maar gebeld en kan zo langs. Vrees het ergste, want ben gisteren pas terug en mijn ouders hebben de afgelopen week voor mn konijn gezorgd.. mn moeder zei al dat ze wat weinig gegeten had, mjah... dat zie je niet als je er niet de hele dag bent

Ik denk dat ik nooit meer wegga van huis.. arm beestje

(en over baarmoederkanker, 60% van de vrouwtjes krijgt het, dus JA ik zou laten stereliseren in het 1e levensjaar... het is niet leuk als je konijn het krijgt, heb er ervaring mee
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  dinsdag 19 augustus 2008 @ 10:02:11 #35
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_60945023
Opgenomen, aan infuus en dwangvoeding want het is niks meer... Arts denkt dat het komt omdat er haakjes op dr tanden zitten, maar dan had ik toch wel eerder moeten zien dat ze minder ging eten. Afijn.. het kan dus nog goed aflopen, maar dr darmen staan nu stil en dat is bij konijnen meestal niet zo'n goed teken

*fingers crossed*
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  dinsdag 19 augustus 2008 @ 12:57:24 #36
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_60949767
RIP Alice



[ Bericht 15% gewijzigd door maniack28 op 19-08-2008 13:21:40 ]
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_60953605
RIP
Children of the night. What music they make.
  Moderator dinsdag 19 augustus 2008 @ 14:57:31 #38
155227 crew  Guppy
dus
pi_60953662
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2008 12:57 schreef maniack28 het volgende:
RIP Alice

[ afbeelding ]
het zou het verhaal kunnen zijn van Robbie, het konijntje wat de afgelopen drie weken bij ons heeft gelogeerd. die is vandaag ook opgenomen, maar overleden. ook zijn darmen zijn stil gaan staan nadat hij dit weekend weer thuis was gekomen bij zijn baasje... arme nijntjes.

sterkte...

Robbie is dat zwarte hangoortje linksboven
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 19 augustus 2008 @ 15:03:16 #39
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_60953863
RIP Robbie ook dan...

Hopelijk komen ze elkaar dan tegen ergens op een plek en een tijd waar wij geen weet van hebben
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_60953972
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 13:13 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik denk dat jouw konijnen het ook gewoon doen, want je ziet die keutels waarschijnlijk nooit, als het goed is.
Dit zijn ze:

[ afbeelding ]
[..]

Bron

Anyway, wat goed dat je babynijn voor het eerst uit de drinkfles dronk! Is ie al groot geworden?
Wow, dir wist ik niet! Mijn konijn (oke, eigenlijk die van mjn zus maar die woont niet meer thuis en zorg ik er dus voor) had soms last van plakpoep aan de kont. Ik geef hem altijd veel biks, dat eet 'ie dan ook op. Maar dat moet dus niet

Hoeveel gram biks moet ie dan hebben?

Het is een Nederlandse Hangoor Dwerg.
Children of the night. What music they make.
  Moderator dinsdag 19 augustus 2008 @ 15:55:35 #41
155227 crew  Guppy
dus
pi_60955489
De aanbevolen hoeveelheid biksvoer per dag is: 20 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag.

even afwegen dus
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_61015814
@maniack28: veel sterkte, echt kut!
pi_61015898
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2008 15:55 schreef Guppyfriend het volgende:
De aanbevolen hoeveelheid biksvoer per dag is: 20 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag.

even afwegen dus
Mijn beestjes zitten daar ver boven (maar moederkonijn + jong van een maand, dus die eten wat meer denk ik).

Gaat hier op 3 konijn van samen pakweg 3,5 tot 4 kg ongeveer 2 kilo voer in de week door.
pi_61016231
RIP Robbie en Alice... niet leuk zulke dingen
  donderdag 21 augustus 2008 @ 21:47:26 #45
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_61021513
Tnx allemaal...

Ik mis dr wel... ik werk veel thuis en ze zat iedere dag naast me of rond me te rennen en te doen snif
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  Moderator vrijdag 22 augustus 2008 @ 21:55:50 #46
155227 crew  Guppy
dus
pi_61051579
quote:
Op donderdag 21 augustus 2008 17:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mijn beestjes zitten daar ver boven (maar moederkonijn + jong van een maand, dus die eten wat meer denk ik).

Gaat hier op 3 konijn van samen pakweg 3,5 tot 4 kg ongeveer 2 kilo voer in de week door.
ik moet eerlijk zeggen dat ik me er ook niet zo precies aan houd hoor. ik voer ze meer op gevoel, na een aantal jaar nijntjes houden weet je dat ongeveer wel
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_61051686
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 21:55 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

ik moet eerlijk zeggen dat ik me er ook niet zo precies aan houd hoor. ik voer ze meer op gevoel, na een aantal jaar nijntjes houden weet je dat ongeveer wel
Ik weet dat ik eerst op vrijdag 2,2 kilo voer gehaald heb, toen op zaterdag, toen op maandag of dinsdag, tot aan nu (meer dan een week, richting de 2, maar had nu bijna 2,5 kg). Dus heb het gewoon terug gerekend
pi_61051699
Ik had trouwens begrepen dat je je konijn pas te veel voert als het zn stro laat liggen?
  Moderator zaterdag 23 augustus 2008 @ 08:29:03 #49
155227 crew  Guppy
dus
pi_61058922
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 21:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ik had trouwens begrepen dat je je konijn pas te veel voert als het zn stro laat liggen?
bedoel je niet z'n hooi?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 10:10:24 #50
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_61059644
Ik heb even wat vraagjes. Heb zelf ooit een konijn buiten gehad, maar ga vandaag een binnenkonijn aanschaffen voor mijn schoonzusje. Ze wil heel graag een konijn en ze is jarig, dus vandaar
Nu heb ik al een kooi, was van mijn 2 cavia's maar nadat we er 3 hadden heb ik een grotere kooi gekocht. Het is deze kooi die ik nu heb voor het konijn :



Ten eerste, is deze geschikt voor een konijn? Hij is een 1m x 45cm diep geloof ik. Het wordt maar 1 konijn, dus lijkt me groot genoeg iig. Verder, ik wil graag een dwergkonijn kopen voor haar. En niet ineens over een paar maanden per ongeluk toch een vlaamse reus hebben aangeschaft Klopt het dat je aan de grootte van de oortjes kan zien of het een klein ras is of niet. En hoe herken ik een dwergkonijn verder?
Dan nog iets, wat voor bodembedekker heeft een konijn nodig? Voor de caafs gebruik ik gewoon zaagsel en dat vind ik ook wel fijner dan stro eigenlijk ivm opnemen van urine en luchtjes. Alleen nu las ik op de 1e link in de OP al dat zaagsel niet goed is voor konijnen Dus wat is nu het handigst? Zaagsel, stro of mengen? Ik gebruikte vroeger zelf stro voor mijn konijn, maar die zat buiten. En binnen gaat dat toch vrij snel stinken heb ik het idee.
Heeft een konijn overigens een huisje nodig? Vind dat plastic ding wat erin zit nogal groot en onhandig. En er zijn aparte konijnentoiletten verkrijgbaar voor in de kooi. Is dat handig of niet?
En wat kan ik beter nemen, mannetje of vrouwtje?

Hopelijk kan iemand me een beetje op weg helpen, want ik weet het allemaal niet precies meer
To infinity…and beyond!
  Moderator zaterdag 23 augustus 2008 @ 10:21:09 #51
155227 crew  Guppy
dus
pi_61059762
ik heb die kooi ook voor mijn konijn, alleen dan de 1,20 variant. het is goed te doen, alleen moet ik wel zeggen dat mijn nijntje er eigenlijk zelden inzit, en meestal gewoon door de kamer loopt.

dwergkonijnen zijn inderdaad met bepaalde kenmerken te herkennen, maar dit is erg lastig te zien in een gewone dierenwinkel. een dwergkonijntje heeft een wat bolle kop en kleine oortjes. maar goed, in een gewone dierenwinkel worden de konijntjes vaak (te) jong verkocht, dus is het moeilijk te zien. daardoor worden gewone jonge konijnen vaak verkocht onder de naam dwergkonijn, maar ze groeien natuurlijk nog gewoon.
daarom is het het beste om een dwergkonijn niet bij een dierenwinkel te kopen, maar bij een fokker. of een asiel, heb je daar al aan gedacht? daar zitten vaak veel konijntjes, en ook dwergkonijntjes. de mensen van het asiel kennen de dieren en kunnen ze je van alles over vertellen. lijkt mij een perfecte optie.

voor mijn konijntjes gebruik ik als bodembedekker stro in plaats van zaagsel. zijn poepjes doet hij op een 'konijnenwc', zo'n plastic bakje met ook stro erin. heel handig. die zijn dus verkrijgbaar bij elke dierenwinkel.

dat huisje zit er bij mij wel in, maar hij zit er meestal niet in, maar op

ik merk dat je zelf niet veel weet van konijntjes. dat is niet erg, maar misschien is het een idee om je schoonzusje alleen de kooi en toebehoren te geven, zodat ze zelf een konijntje kan uitzoeken? dan kan ze kiezen wat ze leuk vind, en kunnen jullie bijvoorbeeld samen een fokker of asiel bezoeken.
ik raad een dierenwinkel nog maals erg af. er zitten goede tussen, natuurlijk, maar veel dierenwinkels weten echt niet wat ze doen wanneer het om konijnen gaat.

ik hoop dat je er iets aan hebt! succes!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 10:28:26 #52
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_61059841
Hmm, heb beloofd dat ze een konijn krijgt dus ga hem wel halen vandaag Wat voor soort is duidelijk...dwergkonijn. Was zelf van plan om naar het tuincentrum te gaan, heb daar laatst ook konijntjes zien zitten en daar hebben ze qua voer en toebehoren ook erg veel. Asiel en een fokker zoeken is een beetje kort dag op dit moment. Vanavond is haar verjaardag haha
Weet een konijn overigens zelf dat ie op die wc moet of is dat weer iets wat ie moet leren? Konijnen poepen wel in hetzelfde hoekje dus dat is handig, maar moet je gewoon kijken welk hoekje hij kiest of dat ding ergens neerzetten? Denk overigens dat ik een ander huisje aanschaf ook. Deze vind ik zo onhandig, want je krijgt de beesten er zo lastig uit als ze er eenmaal inzitten. Heb dat met de caafs ook gehad hier.

Overigens vraag ik me af of mijn shcoonzusje zoveel van konijnen weet Misschien ook maar even een boekje aanschaffen haha.
To infinity…and beyond!
  Moderator zaterdag 23 augustus 2008 @ 10:33:02 #53
155227 crew  Guppy
dus
pi_61059889
ik heb gekeken waar die van mij poepte, en heb vervolgens in dat hoekje de wc neergezet. je kan m ook leren om het ergens anders te doen, maar ik vind het prima zo.

je kan er inderdaad een boek bij doen. meestal hebben ze die bij tuincentra ook wel. ze moet zich in ieder geval wel realiseren dat een konijn makkelijk 10 jaar kan worden.

anyway, ik zou als ik jou was toch naar een fokker of asiel op zoek gaan. bij een tuincentrum kan je inderdaad geluk hebben dat mensen er veel van weten, maar ook heel veel pech. als je hem echt vandaag wilt hebben, kan je dat doen.
wees iig wel kritisch, zitten ze er niet goed bij of zien ze er niet goed uit, laat het dan gewoon schieten. beter een gezond konijn dan dat ze een kostenpost krijgt

veel succes!!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 10:54:20 #54
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_61060204
Ik kijk idd wel goed of ze gezond zijn enzo. Heb ooit bij hornbach een caaf in mijn handen gekregen die onder de schurft zat. Lief beestje, maar niet voor mij dan. Ga daar dus ook niet heen. Ga ff naar intratuin of naar eurofleur in Leusden. Heb daar wel goede ervaringen met de beestjes

Owja, mannetje of vrouwtje?? Las al iets over baarmoederhalskanker bij veel vrouwtjes. Is een mannetje dan slimmer?
To infinity…and beyond!
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 11:12:15 #55
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_61060482
Als je een vrouwtje neemt beter in het eerste jaar laten steriliseren... 60% krijgt baarmoederhalskanker

Mannetje heb ik eigenlijk alleen maar goed over gehoord, enige wat ik bij mannetjes ooit heb gezien is een traanoogje, maar goed.. dat is gebaseerd op 5 konijnen dus statistisch verantwoord is het niet
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 11:25:30 #56
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_61060686
Mannetje dus, komt anders ook zo lullig over. "Ow...ze moet nog wel gesteriliseerd worden á (heel hoog bedrag) bij de DA"
To infinity…and beyond!
  Moderator zaterdag 23 augustus 2008 @ 12:01:21 #57
155227 crew  Guppy
dus
pi_61061105
waarschijnlijk zal ze het mannetje ook wel willen laten castreren, want hun urine ruikt vrij sterk. maar dat is persoonlijk
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 15:47:50 #58
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_61065500
Hij is er hoor Hebben hem net gekocht en het is een mannetjes dwergkonijn met bruin/zwart/witte vacht. Hij is nu 7 weken oud ongeveer. Hebben als bodembedekking van die grove korrels genomen. Vind het zelf alleen nog niet optimaal, want heb meer dan een halve zak nodig voor 1 kooi. Beetje duur dus. Verder hebben we hope farms voer, van die korrels zonder andere meuk er doorheen. Hadden ze bij intratuin ook en die bodembedekking was ook zo. Hebben het dus maar hetzelfde gehouden zoals daar. Ook hebben we een vacinatieboekje meegekregen voor hem. Hij is 3 dagen terug ingeënt met Lyomyxovax en Cunical. Geen idee waar deze voor zijn, maar goed. Verder is hij net heerlijk bij onze 3 caafs op de koffie geweest Ze konden het allemaal wel goed met elkaar vinden. Jammer genoeg moet Knijn zometeen weer verhuizen. Hebben hem nu lekker in z'n eigen hok gezet en hij is druk aan het rond snuffelen. De naam vertel ik nog maar niet, die moet een verassing blijven voor mijn schoonzusje en je zal net zien dat ze meeleest
To infinity…and beyond!
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 16:17:41 #59
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_61065997
Lyomyxovax = tegen Myxomatose
zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Myxomatose
Cunical = tegen VHS/RHD of hoe je het noemt
zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rabbit_Hemorrhagic_Disease

Volgens mij moet je ieder half jaar ineenten als je het bij wilt houden. Ik heb het NOOIT gedaan, ook bij mn vriendin thuis nooit en die hebben al 40 jaar konijnen, nog nooit een van beide ziektes gehad, al is de 2e moeilijker op te merken!
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 19:33:47 #60
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_61070018
Ze werden standaard ingeënt bij intratuin. Vind het op zich wel netjes, want zo wijzen ze de kopers toch weer even op de ziektes en zullen meer mensen het opnieuw laten doen.
To infinity…and beyond!
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 19:39:39 #61
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_61070170
Ja, maar dat moet dus ieder half jaar Kosten etc... bij de dierenarts is dat best prijzig!
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_61110089
Dit is Frodo, een Rex Widder van 6 maanden Enorm lief en retenieuwsgierig altijd, maar wil alleen niet graag opgepakt worden. Het is altijd zo'n gestress om hem op te pakken en dat vind ik zo vervelend voor hem dat ik hem dan maar liever in z'n kooi laat. Is daar nog iets aan te veranderen, of moet ik het gewoon maar accepteren?







[ Bericht 0% gewijzigd door Meaghan op 25-08-2008 16:06:58 ]
  maandag 25 augustus 2008 @ 15:11:41 #63
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_61111527
Iedere dag even proberen, op den duur wend het beestje er wel aan. Gewoon rustig pakken, op schoot zetten en even een minuutje zorgen dat ie niet wegspringt. Na een tijdje blijft ie (als het goed is) vanzelf zitten.

Tis wel een verrekt mooi konijn... ben beetje jaloers nu
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_61113442
quote:
Op maandag 25 augustus 2008 15:11 schreef maniack28 het volgende:
Iedere dag even proberen, op den duur wend het beestje er wel aan. Gewoon rustig pakken, op schoot zetten en even een minuutje zorgen dat ie niet wegspringt. Na een tijdje blijft ie (als het goed is) vanzelf zitten.

Tis wel een verrekt mooi konijn... ben beetje jaloers nu
Ik moet hem ook meer oppakken, maar ik blijf het moeilijk vinden als een dier zo paniekerig is. En hij kan ook nog eens gemeen krabben, maar ja dan moet ik die nagels eindelijk maar eens gaan knippen
Ik had voorheen nog nooit gehoord van dit ras, maar ben er helemaal weg van. Zowel qua uiterlijk als karakter zijn het erg mooie dieren. Oh enne, niet jaloers zijn hoor
pi_61150298
Wat is een Rex Widder precies dan, staat dat Widder voor hangoor? Wel een mooooi konijn zeg! Ik heb een 'gewone' rex met dalmatiner tekening. Die van jou is zeker ook vrij groot, mijn 'Noppes' weegt zo rond de 3,7 kg. Ik pak Noppes meestal zo op zoals op dit filmpje. Alleen houd ik hem wat lager zodat zijn koppie tussen mijn arm en mijn zij zit zodat zijn ogen bedekt zijn. Omdat hij dan niets ziet blijft hij gewoon stil 'hangen'.

Gewoon vaak proberen zoals maniack ook zegt, dan wennen ze vanzelf. Je kunt hem ook als hij losloopt een paar keer oppakken. Gewoon een klein stukje optillen en dan heel bewust gelijk weer met de pootjes op de grond terugzetten. Zo leren ze dat 'oppakken' en 'handen' niets engs is. Ik kan bij mijn konijnen echt met gespreide handen van boven op ze af komen en het doet het ze niets, ze hebben eerder zoiets van *oh ik word geknuffeld*.
pi_61150319
Wat een beauty! * smelt en knippert met ogen *

Oppakken vinden alle konijnen eigenlijk een ramp. Het zijn natuurlijk ook proodieren, dus wel logisch. Helaas voor mijn 4 schatjes ben ik er langzamerhand heel gewiekst in geworden en zijn ze toch altijd de lul.

Zo'n groot konijn moet wel los kunnen lopen, dus altijd in zijn kooi zou voor mij geen optie zijn. Wat ik met de mijne doe (waaronder 1 Franse Hangoor, niet te tillen en absoluut niet gecharmeerd van vastgehouden worden) is ze lokken met konijnenkoekjes als ze hun hok in moeten. Die sukkels trappen er iedere dag wéér in. Geweldig. Of fruit geven, daar doen ze ook alles voor.
Life is what happens when you're making other plans
pi_61150804
hier een foto'tje van Noppes

pi_61156116
Mijn konijntjes Voetje en Vetje heb ik nu 4 weken, maar ze kruipen nog steeds bang weg onder het hok. Ze zijn allebei 7 maanden en komen uit de konijnenopvang en zijn gedumpt in een parkje. Ze zijn echt heel lief voor elkaar, maar niet voor mij . Voetje (voedster) gromt en bijt als ik haar eten geef en Vetje springt bij een zuchtje wind al weg. Ik vind het zo vervelend voor ze dat ze zich niet veilig voelen, maar heb op internet een stappenplan gevonden hoe je ze langzaam kan laten wennen .
Ik ben verliefd op mijn konijntjes en het liefst kijk ik elke minuut stiekem even naar ze, naar die arrogante, afkeurende snuitjes .




Samen eten




Voetje




Hap




Verlegen
Pretentieus geneuzel.
pi_61156422
Leuk al die complimenten. En bedankt voor alle tips

Noppes is trouwens ook een mooierd zeg! Die dalmatiner tekening vind ik altijd erg mooi.
De Rex Widder wordt in Nederland de Rex Hangoordwerg genoemd en het is een niet erkend ras. Ze worden niet zo heel erg groot, tussen de 1400 en 1900 gram.

Voetje en vetje
  Moderator zaterdag 6 september 2008 @ 10:44:10 #70
155227 crew  Guppy
dus
pi_61422227
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_61512346
quote:
Op zaterdag 23 augustus 2008 10:21 schreef Guppyfriend het volgende:
ik heb die kooi ook voor mijn konijn, alleen dan de 1,20 variant. het is goed te doen, alleen moet ik wel zeggen dat mijn nijntje er eigenlijk zelden inzit, en meestal gewoon door de kamer loopt.

voor mijn konijntjes gebruik ik als bodembedekker stro in plaats van zaagsel. zijn poepjes doet hij op een 'konijnenwc', zo'n plastic bakje met ook stro erin. heel handig. die zijn dus verkrijgbaar bij elke dierenwinkel.

dat huisje zit er bij mij wel in, maar hij zit er meestal niet in, maar op
Idem hier voor Konijn, toen hij er nog was ... Zie vorig topic voor uitgebreide traumapost

  Moderator donderdag 11 september 2008 @ 06:17:34 #73
155227 crew  Guppy
dus
pi_61542507
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_61604918
Dit is Sjef . We hebben hem nu zo'n twee weken; hij heeft een flink buitenhok, al loopt ie het meest gewoon los in de tuin. Als het schemert of regent springt ie vanzelf weer naar binnen. Hij is denk ik nu ongeveer 9 maanden oud. Foto's zijn een beetje matig ... met de telefoon genomen.



pi_61607492
quote:
Op zondag 7 september 2008 23:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Ik baal er trouwens wel van dat mn camera stuk was en dit (Telefoon) filmpje dus het enige is wat ik heb vast kunnen leggen tijdens het opgroeien van ons konijnen offspring
pi_61748925
*kick*

Ik beslis in de komende weken of ik een Vlaamse Reus of toch een kleine hond neem. Ben aan het kijken hoe ik mijn huis rabbitproof kan maken want ik vind een kooi zielig en die kan ik ook nergens kwijt.
pi_61845470
quote:
Op zondag 7 september 2008 23:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Anders ontvang je een rechten-claim mailtje van UMG/Youtube vanwege de achtergrond muziek

Nu heeft umg rechten op "alle statistieken" en "kan er geadverteerd worden bij de video"
  Moderator woensdag 24 september 2008 @ 19:14:51 #78
155227 crew  Guppy
dus
pi_61884086
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zondag 28 september 2008 @ 20:55:42 #79
155227 crew  Guppy
dus
pi_61980239
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 1 oktober 2008 @ 15:46:59 #80
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_62052326
Net met Joy naar de dierenarts geweest



Blijkt dat hij huidmijt heeft en E. Cuniculi Gelukkig is de huidmijt goed te behandelen. Voor de E. Cuniculi hebben we nu Panacur meegekregen. Kunnen we zowel aan Joy als aan ons andere konijn Bunny geven (die gelukkig nog nergens last van heeft).

Hopenlijk knapt hij na 2 weken Panacur weer een beetje op. Volgens de dierenarts zal het waarschijnlijk niet helemaal weer beter worden maar gelukkig heeft hij niet de ergste vorm van E. Cuniculi
pi_62052409
quote:
Op woensdag 24 september 2008 19:14 schreef Guppyfriend het volgende:
[ afbeelding ]
Deze lijkt op ons mannetjes knijn
pi_62052479
Ons konijn is net klaar met het vervachten, volgens mijn zus hoort dit al voor de zomer te gebeuren. Klopt dit?
Children of the night. What music they make.
pi_62072467
Maak je borst maar nat... konijnen verharen 4x per jaar.
Ik heb 4 konijnen, dus je kunt je voorstellen dat de plukken haar hier permanent door het huis zweven. Is maar 1 remedie tegen: je vooral niet druk maken ;-)
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 15:52 schreef DeHovenier het volgende:
Ons konijn is net klaar met het vervachten, volgens mijn zus hoort dit al voor de zomer te gebeuren. Klopt dit?
Life is what happens when you're making other plans
pi_62072615
Er is hier al een hoop aan konijnenellende gepasseerd, maar E.Cuniculi gelukkig nog nooit. Ik wens je sterkte. Panacur moet helpen idd.

Op www.konijnen.nl is een hoop interessants te vinden over E.Cuniculi en over de behandeling (kijk ook bij torticollis).
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 15:46 schreef dutchdevil het volgende:
Net met Joy naar de dierenarts geweest. Blijkt dat hij huidmijt heeft en E. Cuniculi
Life is what happens when you're making other plans
pi_62080805
Het is handiger als je de quote boven zet en daarna je reactie

Ik heb er geen last van hoor, van dat verharen. Het konijnenhok staat buiten. Lijkt me wel irritant dan, als je continu konijneharen in je huis hebt.
Children of the night. What music they make.
pi_62081060
Weet iemand trouwens precies hoe en wat met geslachtsbepaling? Want het is verdomd moeilijk om te zien.

De schattingen/waarnemingen zijn dametje...

(We hadden 2 "dames" waarvan 1 inmiddels een gecastreerd mannetje is Resultaat was een nest van 3 waarvan 2 doodgeboren. 1 survivor, en als het een dametje is willen we deze houden).

Ze is 20 juli geboren - dus bijna 11 weken oud. Zowel vader als moeder waren erg jong geslachtsrijp, kwamen we later achter

't jong bespringt moeder nog niet, en gaat ook prima met pappa-knijn. Geen gevechten of iets dergelijks. Begint wel al lekker te puberen, aan tralies te knagen en door het hok heen te racen...

Kan ik uitgaand van het gedrag bevestigen dat het een dametje is?
  donderdag 2 oktober 2008 @ 18:33:18 #87
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_62083085
quote:
Op donderdag 2 oktober 2008 11:46 schreef Makamba070 het volgende:
Er is hier al een hoop aan konijnenellende gepasseerd, maar E.Cuniculi gelukkig nog nooit. Ik wens je sterkte. Panacur moet helpen idd.

Op www.konijnen.nl is een hoop interessants te vinden over E.Cuniculi en over de behandeling (kijk ook bij torticollis).
[..]


Deze site ken ik al, maar toch bedankt Had van tevoren al op internet rondgekeken of ik iets kon vinden op internet met de symptomen die Joy heeft. En toen kwam ik al uit op E. Cuniculi. De DA stelde dus dezelfde diagnose. Hoop dat het echt helpt. Hij eet sinds gister(avond) minder en lijkt echt steeds slapper te worden. Hoop dat dat komt doordat hij zo weinig eet in combinatie met de Panacur.

Met ons andere konijn komen we om het half jaar ongeveer bij de DA. Die krijgt telkens haakjes aan d'r kiezen die dan weer weggeslepen moeten worden en de laatste keer bleek dat ze een abses in d'r bekje heeft

Hoop dat het voor beide nijntjes hierbij blijft. Vind het nu wel genoeg geweest met al die kwaaltjes/ziektes
pi_62200324
Ik ben sinds vanmorgen ook weer konijnbezitter!

“I mean, nobody’s scientifically perfect, but Suzie’s about as close to being perfect as any human could possibly be.”
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 7 oktober 2008 @ 13:27:17 #89
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_62200375
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 13:24 schreef Poppejans het volgende:
Ik ben sinds vanmorgen ook weer konijnbezitter!

[ afbeelding ]
wat een schatje Poppejans
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_62200396
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 13:27 schreef Ynske het volgende:

[..]

wat een schatje Poppejans
Dankjewel!
Ik hoop dat die toefjes haar bij zn oren blijvend zijn
“I mean, nobody’s scientifically perfect, but Suzie’s about as close to being perfect as any human could possibly be.”
  Moderator dinsdag 7 oktober 2008 @ 20:29:07 #91
155227 crew  Guppy
dus
pi_62212175
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 10 oktober 2008 @ 17:12:47 #92
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_62292009
Met onze Joy gaat het sinds gisteravond wat minder Z'n achterpootjes werken bijna helemaal niet meer mee en hij valt ook gewoon vaak om of na een paar stappen schieten z'n achterpootjes onder z'n lichaam weg en ligt hij ineens.

Vanmiddag dus maar weer bij de DA geweest. Volgens hem is het niet zo'n goed teken als het na meer dan een week Panacur slechter gaat met hem. Hij adviseerde een vitamine B injectie (Biodyl) en een Voreen suspensie. Dit zou effect hebben op z'n nieren en hersenen. Dus dat maar gedaan. En we moeten gewoon doorgaan met de Panacur.

Nu is het kijken hoe het met hem gaat de aankomende week. Als het nog slechter gaat met hem moeten we toch echt overwegen of we hiermee door willen gaan (en dus Joy misschien ongewenst pijn laten lijden) of hem toch een spuitje geven. Hopenlijk komt hij weer een beetje op krachten en kan hij vechten tegen die E. Cuniculi. Hij is 2 jaar dus veel te jong om al dood te gaan


* Update: alsof het een wondermiddel is ! Hij huppelt nu gewoon van de 1 kant van de woonkamer naar de andere kant zonder om te vallen En hij ligt nu zelfs weer gewoon zonder z'n achterpoten naar de zijkant te gooien. There's still hope
pi_62331960
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 13:24 schreef Poppejans het volgende:
Ik ben sinds vanmorgen ook weer konijnbezitter!

[ afbeelding ]
lief plukje
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  Moderator vrijdag 17 oktober 2008 @ 15:20:44 #94
155227 crew  Guppy
dus
pi_62461884
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_62495977
@ guppyfriend wat een grappige plaatjes zet je hier toch steeds weer neer! klasse :-)
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  Moderator zondag 19 oktober 2008 @ 18:39:42 #96
155227 crew  Guppy
dus
pi_62508912
dank je!

ik wou dat ik nu ook iets vrolijks neer kon zetten. maar vandaag is één van mijn konijntjes doodgegaan... ik vind het zo erg!

gisteren was ze nog helemaal vrolijk. vanmorgen viel het me echter op dat ze niet of nauwelijk gedronken had, d'r fles was nog helemaal vol. ze zat ook heel stilletjes, heel anders dan normaal. dus ik heb d'r opgepakt, ze was een beetje stijf en trilde ook een beetje. van onderen was ze vies, dus ik heb d'r helemaal schoongemaakt met een zachte doek. toen heb ik de drinkfles voor d'r mond gehouden en er water ingespoten. toen ging ze wel weer drinken, maar uit zichzelf niet.

ze had echter wel weer wat binnen, dus ik had goede moed. toen het na een uurtje niet beter was (lees: nog steeds niet uit zichzelf drinken, geen poepjes en stijfjes bewegen), heb ik d'r hooithee gegeven, wat ze ook wel dronk, maar weer niet uit zichzelf. ook heb ik haar buik gemasseerd, om de darmen op gang te houden.

na een uurtje ging ik weer kijken, met het idee om de DA te bellen als het nog niet beter ging. maar toen was ze dood zomaar opeens...

ik weet niet wat ze had... het lijkt op een darmprobleem, maar d'r buik was niet opgezet of hard. verder zag ze er heel goed uit. geen lelijke vacht of zo. wat me wel opviel was dat ze een vieze neus had, een beetje alsof ze een loopneus had.

ik vind het zo erg... het is allemaal zo snel gegaan. gisteren nog helemaal normaal, en vanmiddag is ze er niet meer. ik voel me heel schuldig, had ik maar eerder de DA gebeld m'n vriend zegt dat ze gelukkig niet heel lang geleden heeft, maar ik vind elk uur te lang...

gelukkig zat m'n andere konijntje niet bij haar in het hok. wat het ook was, de kans op een eventuele besmetting is minimaal. maar toch...

nijn in betere tijden, toen we d'r net hadden en ze nog binnen woonde. na een maand is ze verhuist naar een heel ruim buitenhok, waar ze lekker kon ravotten





[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zondag 9 november 2008 @ 16:09:38 #97
155227 crew  Guppy
dus
pi_63076748
stil hier...

[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zondag 16 november 2008 @ 09:07:48 #99
155227 crew  Guppy
dus
pi_63256780
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_63260158
'Ons' konijn heeft last van verstopte oren dus hij valt nu steeds om. We hebben hem nu een een kleiner hokje gezet en die staat nu binnen, zodat we hem beter in de gaten kunnen houden. Hij is al naar de DA geweest met mijn zus (die is het baasje):
quote:
We zijn naar de dierenarts geweest en konijn is helemaal niet gezond.
Hij heeft iets aan zn evenwicht waardoor hij steeds omvalt, zn achterpoten zijn wel goed maar hij kan ze dus niet goed gebruiken door zn slechte evenwicht.
Dit heeft waarschijnlijk iets met zn oor te maken, daar zit veel troep in en hij heeft er jeuk aan. Hij heeft ook een beetje koorts en hij eet zn nachtontlasting niet op, waardoor hij die vieze kont krijgt. De dokter weet niet precies hoe dit komt, we moeten hem in ieder geval veel gras laten eten en hij heeft een wormenkuur gekregen.
Konijn heeft ook een beetje koorts, dus hij mag niet teveel in wind. Alstie binnen staat mag ik niet te warm zijn, en mama en ik waren het erover eens datie beter bij jullie kan blijven ipv bij mij thuis, omdatie hier tenminste met mooi weer in de tuin kan en bij mij valt er niet veel te beleven.
Ik heb een antibioticakuur van drie weken gekregen, twee keer per dag 0,7 ml. Die moet waarschijnlijk worden verlengd, omdat je pas na minstens drie weken verbetering krijgt. De bedoeling daarvan is om de troep uit zn oor te krijgen en een eventuele ontsteking aan te pakken.
Als de troep uit zn oor is kan de dokter zien of zn trommelvlies niet open staat, als dat wel zo is kan hij geen oormedicijnen geven want die zijn giftig.
Dat is nu niet te zien door alle troep die in zn oor zit en dus te gevaarlijk om te behandelen.
Dus maar hopen dat de kuur aanslaat, want zo niet, kan die het oor ook niet behandelen.Het is echt afwachten, misschien slaat het helemaal niet aan, dat was niet te voorspellen helaas. Gelukkig is de antibiotica niet echt duur, 15 euro geloof ik.
Ik hoop maar dat het goed komt.
Children of the night. What music they make.
pi_63275409
Hovenier, lees op konijnen.nl even de pagina over torticollis en e.cunuli. Kun je hier vinden:
http://www.konijnen.nl/ziekten/torticollis.htm

Sterkte ermee!
Life is what happens when you're making other plans
  Moderator donderdag 27 november 2008 @ 06:22:19 #102
155227 crew  Guppy
dus
pi_63555944
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 9 december 2008 @ 07:56:35 #103
193875 thloreg
seni seviyorum NL & TR
pi_63869474
hij heeft het naar zijn zin of niet? en hier blijftie stoicijns als ik het hekwerk
openzet.
Slapen is geen geringe kunst: je moet er de hele dag voor wakker blijven.
  Moderator woensdag 21 januari 2009 @ 15:54:53 #104
155227 crew  Guppy
dus
pi_65286715


\
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator donderdag 5 februari 2009 @ 16:57:25 #105
155227 crew  Guppy
dus
pi_65771987
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_65772586
Die epic sneez

Vraagje: zijn er nog meer baasjes met konijnen die kappersambities hebben? Polleke kauwt regelmatig een stuk uit mijn haar en probeert het dan met smaak naar binnen te werken voordat ik het snel uit zijn bekkie trek. Stukken van 5-10 cm zijn geen uitzondering
Iemand een idee waar deze drang vandaan kan komen?
Of hoe hij er vanaf komt, nog beter
pi_65772671
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 17:12 schreef Bijou het volgende:
Die epic sneez

Vraagje: zijn er nog meer baasjes met konijnen die kappersambities hebben? Polleke kauwt regelmatig een stuk uit mijn haar en probeert het dan met smaak naar binnen te werken voordat ik het snel uit zijn bekkie trek. Stukken van 5-10 cm zijn geen uitzondering
Iemand een idee waar deze drang vandaan kan komen?
Of hoe hij er vanaf komt, nog beter
zit er gel/wax/lak in? onze konijnen doen het alleen bij het haar van mn vriend als ie gel in heeft
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_65772778
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 17:14 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

zit er gel/wax/lak in? onze konijnen doen het alleen bij het haar van mn vriend als ie gel in heeft
Soms, maar vaak ook niet. Maar inderdaad, misschien vindt ie het wel gewoon lekker ruiken. Nog niet eens aan gedacht
  Moderator donderdag 5 februari 2009 @ 19:27:22 #109
155227 crew  Guppy
dus
pi_65777072
daar heb ik nog nooit van gehoord... maar gezond lijkt het me niet, dus goed dat je het op tijd uit zn mond trekt!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_65801401
een van mijn konijnen knablet weleens aan mijn haar maar dit bijt hij niet los, of eet het op het is meer een soort van liefkozen. en het mag van mij, vind schattig :-)
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  maandag 9 februari 2009 @ 14:35:00 #111
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_65880667
Ik heb helaas geen foto's van mijn konijn moet ik maar snel maken als ik een nieuwe telefoon met camera heb. Ik heb hem gister in bad gehad haha vond hij niet zo heel leuk maar hij vond het minder erg als zijn broer die ik ook gedaan heb. ( ik woon in een studentenhuis en boven mij woont een hele goede vriendin van mij en die heeft een konijn uit het zelfde nest) we hebben een tuintje en daar staan ze allebei tegen over elkaar haha. Ik had mijn konijn eerst in me kamer staan maar hij was me een partij vervelend. bijten enzo. Nu heb ik em een paar maanden al weer buiten staan en het is een schat van een konijn geworden. Gister lag hij prinsheerlijk op mijn schoot haha. Ben gek op dat beest geworden. Snickers is zijn naam trouwens. Niet zelf bedacht heb em over genomen van de nicht van die vriendin van mij . I love Bunny's
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  Moderator maandag 9 februari 2009 @ 14:44:56 #112
155227 crew  Guppy
dus
pi_65881001
Waarom moest ie in bad? Mijn konijn is echt nooit vies!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_65881769
In bad? Dat is toch helemaal niet goed voor konijnen toch?
  Moderator maandag 9 februari 2009 @ 15:18:00 #114
155227 crew  Guppy
dus
pi_65882135
ik dacht ook dat je ze alleen bij wijze van hoge uitzondering mocht wassen. bijvoorbeeld wanneer ze met een middel van de DA moeten worden gewassen bij een ziekte
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 9 februari 2009 @ 15:35:58 #115
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_65882755
Volgens mijn school geeft het niet als je ze soms in bad doet. ( ik doe dierverzorging) en ik heb alleen de achterpoten gewassen met een washandje omdat daar poep aan plakte
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  Moderator maandag 9 februari 2009 @ 16:21:21 #116
155227 crew  Guppy
dus
pi_65884205
ah oke, ik dacht dat je m echt in bad had gedaan, in de letterlijke zin van het woord. met een washandje is niet zo erg natuurlijk.
maar plakpoep kan ook weer verschillende oorzaken hebben he. als ik jou was, zou ik het even goed in de gaten houden.

maar je hebt wel gelijk, konijntjes zijn
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 9 februari 2009 @ 20:41:29 #117
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_65892659
jah maar zijn poep is goed. alleen hij drinkt gigantisch veel :S heb al gekeken of het flesje lekt maar dat doet hij niet. en nee ik doe em echt alleen helemaal in bad als et echt echt nodig is
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_65892749
quote:
Op maandag 9 februari 2009 15:18 schreef Guppyfriend het volgende:
ik dacht ook dat je ze alleen bij wijze van hoge uitzondering mocht wassen. bijvoorbeeld wanneer ze met een middel van de DA moeten worden gewassen bij een ziekte
Konijnen onderkoelen als een gek zodra ze nat zijn Ze zijn niet alleen hun isolatie (lucht tussen de pluis) kwijt, ze hebben gelijk een goed temperatuur geleidend buitenkantje (nat vachtje tegen de huid geplakt).

Dat is eigenlijk het voornaamste (maar forse) risico van wassen
  Moderator maandag 9 februari 2009 @ 21:55:12 #119
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_65895703
Het konijn van mijn nichtje heeft steeds last van plakpoep, dus een vieze kont.
Heeft iemand hier daar ervaring mee?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  Moderator dinsdag 10 februari 2009 @ 06:34:53 #120
155227 crew  Guppy
dus
pi_65902812
Waarschijnlijk is de voeding van haar konijn helemaal niet goed. Weet je wat hij krijgt?
Hier is een stukje over wat te doen bij plakpoep:
quote:
Een konijn met plakpoep krijgt meestal teveel droogvoer, wortel, brood en/of snoep dus de 1e stap is inderdaad een dieet van hooi en water. Binnen 3 dagen zou je al resultaat moeten zien anders is het raadzaam om de ontlasting te laten onderzoeken bij een dierenarts op wormen etc. Als de plakpoep over is kun je weer langzaam droogvoer en groente gaan geven.

Konijnen hebben maar weinig droogvoer nodig dus bouw het op naar 20g/kg konijn per dag verdeeld over 2x. Groente kun je opbouwen tot 100g/kg konijn per dag. Mocht je brood, snoep en/of wortel voeren dan kun je dat beter weglaten.
Daar zou ik dus zeker mee beginnen. Er moet trouwens wel op gelet worden dat het konijn wel blijft eten en drinken. Als het niet gewend is om hooi te eten, moet dat wel opgebouwd worden. Maar dat zou heel erg slecht zijn, en tevens ook de plakpoep verklaren, want hooi is essentieel voor een konijn.
Overigens is het erg belangrijk dat het goed komt, want straks in de lente kunnen vliegen eitjes gaan leggen in de plakpoep op de vieze kont. Wanneer de maden uitkomen (heel snel na het leggen van de eitjes) gaan die zich onder de huid van het konijn nesten met alle gevolgen van dien... Dit heet Myasis en wil je je konijn echt niet aandoen...

Succes!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_65903686
Ik zag vandaag deze foto in de krant :



(dit zijn lynxen, bron http://www.iberianature.com/spainblog/category/donana/)
  Moderator dinsdag 10 februari 2009 @ 09:35:30 #122
155227 crew  Guppy
dus
pi_65904409
aawww, schattig! (natuurlijk is dit konijn gewoon een prooi, maar het tafereeltje ziet er fijn uit)
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 10 februari 2009 @ 18:43:42 #123
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_65922149
Schattige foto!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  Moderator woensdag 11 februari 2009 @ 16:56:31 #124
155227 crew  Guppy
dus
pi_65954524
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 19 februari 2009 @ 17:23:42 #125
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_66244432
Mijn konijn Snickers!!

Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_66247447
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 17:23 schreef LPFAN het volgende:
Mijn konijn Snickers!!

[ afbeelding ]
goeie naam
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 19 februari 2009 @ 19:31:22 #127
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_66249137
Haha jah, zo heette hij al toen ik hem overnam van iemand. Die had hem zo genoemd. En ik dacht laat hem maar die naam houden
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  zaterdag 28 februari 2009 @ 11:13:38 #128
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66547268
Even een vraagje

Ik had Bijoux erbij genomen omdat 2 konijnen beter bla bla, nu is PCB al een paar maand dood, en zit Bijoux dus alleen.

Bij de kinderboerderij lopen de konijnen los over t veld, dus ik dacht misschien moet ik checken of ze daar heen kan, lekker chill met de andere knien

Maar, dat heb ik nog steeds niet gedaan want t is toch mijn konijn. Wat denken jullie? Kan ze alleen blijven of kan ik beter iets anders gaan zoeken
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  Moderator zaterdag 28 februari 2009 @ 11:18:38 #129
155227 crew  Guppy
dus
pi_66547335
als jij het idee hebt dat het goed gaat zoals het nu gaat, is er niet zo'n probleem. maar zou je geen tweede konijn willen hebben voor Bijoux?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 28 februari 2009 @ 11:19:39 #130
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66547357
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 11:18 schreef Guppyfriend het volgende:
als jij het idee hebt dat het goed gaat zoals het nu gaat, is er niet zo'n probleem. maar zou je geen tweede konijn willen hebben voor Bijoux?
Nou, ik wil dus helemaal geen nieuw konijn meer. Anders had ik er inderdaad een ander konijn bij gedaan
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  dinsdag 3 maart 2009 @ 16:40:01 #131
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_66657063
Ik had een konijn, van mijn 6e tot mn 17e (ben nu 23 dus het is al wel weer een aardige tijd geleden) , en aangezien ik 'm kreeg toen ik zo jong was gaf ik hem de originele naam Flappie;


Hij is 11 geworden, op een gegeven moment werd ie heel mager en kreeg allemaal bobbels, kanker dus.. Heb 'm moeten laten inslapen. Hij was een halve vlaamse reus; z'n moeder was een vlaamse reus en z'n vader een stuk kleiner, hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen weet ik ook niet, maar tis wel grappig
Hij groef altijd kuilen in de tuin maar was snel afgeleid dus we hadden allemaal halve kleine kuiltjes Ook deden mijn vader en ik vaak een roofvogel na en dan verroerde hij zich niet en spitste zijn oren, geweldig
Heb nooit mn voorliefde voor konijnen verloren, wil eigenlijk nog steeds een konijn maar wil 'm niet binnen houden. Ik woon nu in een flat met een balkon op het oosten dus dat is niet zo gunstig, als we hierna een normaal rijtjeshuis nemen met een tuin ga ik er zeker over nadenken
I never look back, darling. It distracts from the now.
  woensdag 4 maart 2009 @ 18:59:10 #132
247406 Hippie14
Hakken verdomme!
pi_66700757
Ik fok konijnen en geloof me ik haat die stinkdieren als te pest!
Ze zijn alleen maar goed voor het geld!
I want to be a hippy and I want to get stoned.
  Moderator woensdag 4 maart 2009 @ 19:24:51 #133
155227 crew  Guppy
dus
pi_66701798
yeah right, alsof konijnenfokken zoveel opbrengt

[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_66709963
Ik hou eigenlijk ook helemaal niet van konijnen, en toch heb ik er twee. Een dame en een ex-heer. Beide afdankers, dus heb ik die maar weer een goed tehuis gegeven. Hippen nu rond in een fikse ren in de tuin. Asociale beesten trouwens. Totaal niet tam, slopen mn spullen als ik met hun hok aan het verschonen ben... wortels lusten ze niet, en stro is om te eten en hooi om op te slapen. Jozefien en Leon heten ze.
pi_66720387
Ik heb sinds 2 dagen twee damesdwergjes Moeten nog een beetje wennen, maar ik laat ze zoveel mogelijk met rust zodat ze zelf de boel een beetje kunnen ontdekken.

Nu heb ik een vraag: Ik heb ze gisteren om ongeveer 17.00 een bakje met vers voer gegeven, maar dat is vannacht dus helemaal opgevreten door die twee Nu staat er een leeg bakje in de kooi.... Moet ik het nu bijvullen of wachten tot 17.00?
pi_66720790
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 10:31 schreef WHATSHESAID het volgende:
Ik heb sinds 2 dagen twee damesdwergjes Moeten nog een beetje wennen, maar ik laat ze zoveel mogelijk met rust zodat ze zelf de boel een beetje kunnen ontdekken.

Nu heb ik een vraag: Ik heb ze gisteren om ongeveer 17.00 een bakje met vers voer gegeven, maar dat is vannacht dus helemaal opgevreten door die twee Nu staat er een leeg bakje in de kooi.... Moet ik het nu bijvullen of wachten tot 17.00?
Ze groeien nog toch? Dan gewoon er voor zorgen dat er continu voer is.

Die van ons voer ik nu savonds, en sochtends vul ik het bakje ook nog een beetje. Voor de rest doen ze het maar mooi met hooi
  Moderator donderdag 5 maart 2009 @ 13:17:46 #137
155227 crew  Guppy
dus
pi_66725787
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 10:31 schreef WHATSHESAID het volgende:
Ik heb sinds 2 dagen twee damesdwergjes Moeten nog een beetje wennen, maar ik laat ze zoveel mogelijk met rust zodat ze zelf de boel een beetje kunnen ontdekken.

Nu heb ik een vraag: Ik heb ze gisteren om ongeveer 17.00 een bakje met vers voer gegeven, maar dat is vannacht dus helemaal opgevreten door die twee Nu staat er een leeg bakje in de kooi.... Moet ik het nu bijvullen of wachten tot 17.00?
congrats!

goed dat je ze even lekker laat wennen je kunt ze nog wel wat meer geven, zeker wanneer ze nog groeien. maar je kan ze beter niet 's ochtends voeren, want het is de bedoeling dat ze 's ochtends de blindedarmkeutels opeten die ze dan hebben. dat is belangrijk voor de spijsvertering. maar wanneer er dan lekkere verse brokjes worden neergezet, is dat natuurlijk veel aantrekkelijker. naast de brokjes mogen/moeten ze ook onbeperkt hooi hebben, dus honger zullen ze niet krijgen.

maak je ook eens foto, want dwergjes zijn zo lief!

Tommie groet alle andere konijntjes!

[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_66729469
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 13:17 schreef Guppyfriend het volgende:

Tommie groet alle andere konijntjes!

[ link | afbeelding ]
!


Polleke was 2 weken geleden jarig! Hij is 1 jaar geworden
Bewijsfoto's en filmpjes voor de liefhebber

Moeten jullie ook in de week van 16 t/m 20 maart naar de da voor inentingen?
pi_66729967
Mijn konijnen zitten binnen, ik ga ze dus de stress van een (dus zinloze) inenting niet aan doen
  Moderator donderdag 5 maart 2009 @ 15:34:12 #140
155227 crew  Guppy
dus
pi_66730058
Tommie heeft ook nog nooit entingen gehad eigenlijk...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_66730119
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 15:34 schreef Guppyfriend het volgende:
Tommie heeft ook nog nooit entingen gehad eigenlijk...
Ik mis het nut ook een beetje. Het is geen hond die in open water zwemt, de reet van een andere hond af likt, etc. Of een kat die vlooien uitwisselt en knokt met andere katten.

In een semi-open buiten kooi met mogelijk contact met wilde beesten kan ik er nog in komen, maar voor binnen nijnen ...
pi_66731017
Het gaat voornamelijk om muggen die de ziektes over kunnen dragen geloof ik

Pol zit ook binnen, maar soms neem ik hem wel eens mee naar mijn ouders en die wonen in een dorp omringd door bossen en de daarbij behorende wilde konijnen en andere beesten. Ik vergeef het mezelf nooit als hij dood gaat aan iets wat door zo'n simpele inenting verholpen kan worden. Bovendien krijgt hij meteen een check up en dat vind ik ook erg geruststellend.

  Moderator donderdag 5 maart 2009 @ 15:58:43 #143
155227 crew  Guppy
dus
pi_66731060
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 15:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik mis het nut ook een beetje. Het is geen hond die in open water zwemt, de reet van een andere hond af likt, etc. Of een kat die vlooien uitwisselt en knokt met andere katten.

In een semi-open buiten kooi met mogelijk contact met wilde beesten kan ik er nog in komen, maar voor binnen nijnen ...
nou ja, zoals je ziet zit Tommie ook binnen en in een appartement ook nog. verder dan het balkon komt ie niet. ik deel dus een beetje hetzelfde standpunt als jij. hij is eerder veel bij de DA geweest ivm zn tanden, maar ook die is er eigenlijk nooit over begonnen.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_66735074
Bedankt voor jullie reacties/tips

Zo zitten ze graag en vaak, links is Rosie en rechts is Lily. Rosie is 7 weken oud en Lily 12, merk wel dat Lily Rosie graag beschermt als ik te dichtbij kom. Niet in een aanvallende manier, maar ze gaat dan echt voor haar zitten.
pi_66737948
Is zeven weken niet wat jong? Volgens mij drinken ze dan nog volop bij moeder nijns

Wat een dotjes!
  Moderator vrijdag 6 maart 2009 @ 16:29:05 #146
155227 crew  Guppy
dus
pi_66770783
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 17:40 schreef WHATSHESAID het volgende:
Bedankt voor jullie reacties/tips
[ afbeelding ]
Zo zitten ze graag en vaak, links is Rosie en rechts is Lily. Rosie is 7 weken oud en Lily 12, merk wel dat Lily Rosie graag beschermt als ik te dichtbij kom. Niet in een aanvallende manier, maar ze gaat dan echt voor haar zitten.
wat een poeppies!!! waar heb je ze vandaag, ze zijn echt

wij zijn pas verhuisd, en de dozenbende is voor Tommie één groot feest

[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_66771502
@bijou en puppyfriend: wat een geweldige foto's van jullie nijnen! Ze zijn echt lief En Tommie is supergrappig!

Wat ik even met jullie wil delen is dat ik vandaag over een week mijn konijntje Mieke laat steriliseren en dat ik er erg tegenop zie. Ik weet dat het beter is omdat de kans anders groot is dat ze jong overlijdt aan baarmoederhalskanker maar ik vind het zo zielig... het is best een zware operatie!

Dit is Mieke 6 weken:

En 10 maanden (met wintervacht):


Over inenten gesproken: dat moet ik ook eens laten doen. Ze zit buiten in een hok met een ren eraan vast.
  Moderator vrijdag 6 maart 2009 @ 16:58:06 #148
155227 crew  Guppy
dus
pi_66771761
@sverbern, kan me voorstellen dat je er erg tegenop ziet... Tommie is gecastreerd, maar daarnaast ook 3x aan zn tanden geopereerd. ze zijn getrokken. het zijn toch steeds weer zware operaties geweest. toch is ie er elke keer heel goed bovenop gekomen. zoals je ziet blaakt ie van gezondheid
ik weet zeker dat Mieke het ook goed zal vergaan. succes alvast!

hier is Tommie toen ie net terug was van zn 3de en laatste operatie. let vooral op het zielige oogje
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_66771849
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 16:58 schreef Guppyfriend het volgende:
@sverbern, kan me voorstellen dat je er erg tegenop ziet... Tommie is gecastreerd, maar daarnaast ook 3x aan zn tanden geopereerd. ze zijn getrokken. het zijn toch steeds weer zware operaties geweest. toch is ie er elke keer heel goed bovenop gekomen. zoals je ziet blaakt ie van gezondheid
ik weet zeker dat Mieke het ook goed zal vergaan. succes alvast!

hier is Tommie toen ie net terug was van zn 3de en laatste operatie. let vooral op het zielige oogje
[ link | afbeelding ]
Onze dametjes zijn (nog) niet gesterilisseerd. Ons mannetje is wel gecastreerd. Die keek ongeveer zoals jouw tommie, wankelde op zn pootjes en kwam erg stoned over.
  Moderator vrijdag 6 maart 2009 @ 17:06:50 #150
155227 crew  Guppy
dus
pi_66772067
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 17:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Onze dametjes zijn (nog) niet gesterilisseerd. Ons mannetje is wel gecastreerd. Die keek ongeveer zoals jouw tommie, wankelde op zn pootjes en kwam erg stoned over.
Zielig zijn ze dan he! Hier was ie al gecastreerd, maar dit was na zijn laatste tanden-operatie. Toen was ie heel sneu. Hij heeft na de operatie nog een ontstoken oogje gehad, en zn snorharen waren heel kort aan één kant. Die hadden ze per ongeluk afgeknipt
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zondag 8 maart 2009 @ 19:29:20 #151
155227 crew  Guppy
dus
pi_66835033
gisteren viel het ons op dat Tommie heel veel aan zn rechter voorpootje likte. het was helemaal nat. toen zagen we dat één nagel heel lang was, de nagel aan de zijkant van het pootje. het klauwtje, zeg maar. dus mn vriend pakte Tommie op, en ik ging het nagelknippertje pakken. toen hij het pootje vasthield konden we de nagel niet meer vinden, maar opeens had mn vriend wel bloed aan zn vinger! toen keken we op de bank, en toen bleek de hele nagel ineens afgebroken te zijn:



en we hadden nog niet eens geknipt! het bloedde best aardig, maar Tommie kon het allemaal netjes oplikken. vandaag heeft ie er geen last meer van, en likt ie er ook niet meer aan dan normaal. dus het lijkt op een soort eind goed al goed.

maar het is wel raar, ik heb het nog nooit eerder gezien iig.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 8 maart 2009 @ 19:49:44 #152
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_66835727
is ie echt helemaal bij zn vel afgebroken of zit er nog wel iets van een stompje ofzo?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  Moderator zondag 8 maart 2009 @ 20:13:01 #153
155227 crew  Guppy
dus
pi_66836533
dat weet ik niet, hij laat het niet goed zien... en ik wil 'm even niet nog meer stressen door 'm wéér op te pakken en te onderzoeken. we hebben wel gecheckt of het nog bloedde, of vies was. maar dat was niet zo.

het lijkt er in ieder geval op dat ie helemaal bij de basis is afgebroken, als je op de foto kijkt kan je ook zien dat het echt een hele nagel is
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_66838401
quote:
Op zondag 8 maart 2009 20:13 schreef Guppyfriend het volgende:
dat weet ik niet, hij laat het niet goed zien... en ik wil 'm even niet nog meer stressen door 'm wéér op te pakken en te onderzoeken. we hebben wel gecheckt of het nog bloedde, of vies was. maar dat was niet zo.

het lijkt er in ieder geval op dat ie helemaal bij de basis is afgebroken, als je op de foto kijkt kan je ook zien dat het echt een hele nagel is
iig even in de gaten houden dat het niet gaat ontsteken...
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zondag 8 maart 2009 @ 21:02:47 #155
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_66838559
is hier ook al eens gebeurd. gewoon laten schoonmaken door konijn zelf, t stopt na niet al te lange tijd met bloeden. dr komt alleen geen nieuwe nagel meer aan het stompje, tenminste hier, tis rond de kerst gebeurd maar nog geen nagel nu.
morgen nog even kijken of t idd gestopt is met bloeden.


wat betreft de entingen. saar is een binnenkonijn maar krijgt in het voorjaar wel entingen, vanwege vakantie aan zee.
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Moderator maandag 9 maart 2009 @ 06:27:50 #156
155227 crew  Guppy
dus
pi_66849134
ik hou het sowieso goed in de gaten het bloed al sinds zondagchtend niet meer, (zaterdagavond is het gebeurd). het ziet er eigenlijk heel normaal uit, alleen nagelloos
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_66876079
ik heb zelf ook nog nooit gezien/gehoord dat nagel afbrak.
nagelklauwtje wordt hier ook niet graag geknipt.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_66942758
Heb dat met mijn andere konijntje ook wel eens gehad, dat d'r nageltjes soms afbraken. Was ze ergens aan blijven hangen tijdens d'r ontdekkingstocht *zucht*


Nog maar eens een betere foto van mijn nijntjes
pi_66942885
Wat een knapperds
pi_66943009
Ik heb het ook nog nooit meegemaakt dat er een nagel is afgebroken, hoe is het er nu mee Guppyfriend?

Ik zie mezelf trouwens nog wel een keer met een konijn met gebroken pootje bij de dierenarts komen, Polleke is echt een brokkenpiloot. Laatst nog was hij te laat met afremmen en vloog in zijn enthousiasme zo over de rugleuning van de bank heen met een klets op de grond (laminaat)
Mannetje schudde zich even uit en ging daarna gewoon verder met racen
  Moderator donderdag 12 maart 2009 @ 09:30:04 #161
155227 crew  Guppy
dus
pi_66960394
Het gaat heel goed eigenlijk. Er is niks meer te zien. Ook geen nagel, maar dat is niet zo raar. Hij likt er ook niet meer aan, dus dat is mooi

Hij is bij ons ook wel eens van de bank gevlogen. Maar dan van de armleuning, en ook op laminaat. Maar dat is gelukkig allemaal goed gegaan. Nu letten we daar ook wel goed op, want Tommie is ook zo'n brokkenpiloot!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_66961605
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 18:08 schreef Bijou het volgende:
Wat een knapperds
Ja he
Ze zijn nog best wel rustig en verlegen en soms zelfs een beetje bangig, maar gisteren had ik ze even op m'n bank gezet en binnen no time was Lily (de linker) op de arm- en rugleuning gesprongen om de boel daar verder te ontdekken
pi_67033900
Gisteren is de sterilisatie-operatie van Mieke geweest. Alles is gelukkig goed gegaan. Complimenten voor de dierenarts waar ik haar gebracht heb: Dierenkliniek Lent. Echt goede zorgen en veel extra informatie.

De eerste dag was ze natuurlijk nog suf van de narcose. Ik had een ziekenboeg voor haar ingericht in de woonkamer:


De tweede dag (vandaag) kan ze alweer voorzichtig in de ren:


Ik heb voor 5 dagen pijnstillers meegekregen en medicijnen om haar darmen op weg te helpen. Ik moet allebei toedienen met een pipetje.

O ja, en voor de liefhebbers nog even een vrolijk filmpje van Mieke:
  Moderator zaterdag 14 maart 2009 @ 12:05:51 #164
155227 crew  Guppy
dus
pi_67034988
Wat een schattig filmpje, en fijn dat het allemaal goed is gegaan!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 14 maart 2009 @ 17:34:37 #165
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_67044427
Geweldig flimpje! En ik vind haar vacht ook erg mooi, mooie kleur heeft het En wat een geweldige ziekenboeg!!
I never look back, darling. It distracts from the now.
  donderdag 19 maart 2009 @ 09:42:59 #166
17205 Profesor
I have a dream!
pi_67197555
Ik heb begrepen dat een hok voor de Vlaamse Reus, minimaal 120cm breed, 80cm diep en 60cm hoog moet zijn.
Nu wil ik kooi maken die minimaal 180cm breed is.

Maar hoe groot moet het nachthok zijn? (ik dacht zelf aan 80x80x60)

Het is voor twee Vlaamse Reuzen.. (vandaar de zelfbouw en belachelijke afmetingen, maar ik vind kleine hokjes zo zielig)
[url=http://forum.fok.nl/showtopic.php/297546] ~Profesor geeft spreekuur~ [/url] Professor zou wel een vrij trieste and pretentieuze nick zijn voor iemand die zoveel semi-doordachte nonsens post.
pi_67198103
Ik heb zelf een Groot Lotharinger, die heeft ongeveer hetzelfde formaat als een Reus.
Ik heb ook zelf een hok gemaakt; het nachthok heb ik zo gemaakt, dat ie in alle richtingen languit kan gaan liggen. Met zijn poten naar achteren komt dat ongeveer op 85 cm
  donderdag 19 maart 2009 @ 10:14:54 #168
17205 Profesor
I have a dream!
pi_67198441
quote:
Op donderdag 19 maart 2009 10:02 schreef Hork het volgende:
Ik heb zelf een Groot Lotharinger, die heeft ongeveer hetzelfde formaat als een Reus.
Ik heb ook zelf een hok gemaakt; het nachthok heb ik zo gemaakt, dat ie in alle richtingen languit kan gaan liggen. Met zijn poten naar achteren komt dat ongeveer op 85 cm
En daar kunnen met 2 in? (overdag hebben ze de rest van het hok.. ..en enorme ren)
Ik ben zelf nog aan het twijfelen tussen een Groot Lotharinger en Vlaamse Reus.
[url=http://forum.fok.nl/showtopic.php/297546] ~Profesor geeft spreekuur~ [/url] Professor zou wel een vrij trieste and pretentieuze nick zijn voor iemand die zoveel semi-doordachte nonsens post.
pi_67198655
Tja, bij mij gaat het om eentje. Verder staat zijn hok altijd open en heeft hij dus de hele tuin ter beschikking.
Voor twee reuzen/lotharingers lijkt het me aan de krappe kant. Je zou het aan de fokker kunnen vragen natuurlijk.

linkje over huisvesting
  donderdag 19 maart 2009 @ 10:48:00 #170
17205 Profesor
I have a dream!
pi_67199459
quote:
Op donderdag 19 maart 2009 10:22 schreef Hork het volgende:
Tja, bij mij gaat het om eentje. Verder staat zijn hok altijd open en heeft hij dus de hele tuin ter beschikking.
Voor twee reuzen/lotharingers lijkt het me aan de krappe kant. Je zou het aan de fokker kunnen vragen natuurlijk.

linkje over huisvesting
Bedankt, site kende ik al, maar ik kan weinig informatie vinden over twee konijnen bij elkaar. (ik zal het vragen aan de fokker hoe groot een nachthok moet zijn)
Naar een goede fokker ben ik ook op zoek. (konijnen in de dierenwinkel en vooral tuincentra vind ik maar niks)
Middels de site heb ik al een soort lijst gemaakt.
[url=http://forum.fok.nl/showtopic.php/297546] ~Profesor geeft spreekuur~ [/url] Professor zou wel een vrij trieste and pretentieuze nick zijn voor iemand die zoveel semi-doordachte nonsens post.
pi_67200201
Lijkt me een verstandige keuze; een fokker kan je beter voorlichten.
Twee rammen kun je sowieso niet samen in een hok zetten.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 19 maart 2009 @ 11:12:12 #172
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67200260
saar heeft graafwoede

overdag loopt ze altijd los rond als ik thuis ben, en nu gaat ze steeds terug naar dr hok om te graven
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  donderdag 19 maart 2009 @ 11:35:18 #173
17205 Profesor
I have a dream!
pi_67201199
quote:
Op donderdag 19 maart 2009 11:10 schreef Hork het volgende:
Lijkt me een verstandige keuze; een fokker kan je beter voorlichten.
Twee rammen kun je sowieso niet samen in een hok zetten.
Ik wil 2 zussen of broer* en zus* (uiteraard nadat ze geholpen zijn)
Kans is namelijk groter dat ze met elkaar overweg kunnen als ze uit hetzelfde nest komen.
[url=http://forum.fok.nl/showtopic.php/297546] ~Profesor geeft spreekuur~ [/url] Professor zou wel een vrij trieste and pretentieuze nick zijn voor iemand die zoveel semi-doordachte nonsens post.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 26 maart 2009 @ 13:33:42 #174
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67427969
Het gaat niet goed met Saar. Ze heeft pijn in haar buik. Ben net terug van de dierenarts. met Cisaral, AB, Metacam en Laxtract. Een geluk, dwangvoeren laat ze goed toe, bijna zelfs zonder dwang. als ze maar op schoot zit.
En maandag voor een sterilisatieoperatie

K hoop dat t allemaal goed gaat enzo, en dat ze rond de 10e echt opgeknapt is, dan zou ik 4 dagen naar een park gaan, en mn huisgenootje oppassen, maar wil haar niet met t dwangvoeren etc opzadelen
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_67428283
Vervelend zeg ..... sterkte iig as. maandag (en Saar ook natuurlijk )
  Moderator donderdag 26 maart 2009 @ 19:54:12 #176
155227 crew  Guppy
dus
pi_67441171
sterkte met saar...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_67443233
@ Hork : Groot Lotharingers zijn mooi he?
Ik heb er ook een gehad meer dan 10 jaar geleden. Eht een super groot konijn was onze Max toen:-)
Ikhad die samen met een Pappilln van middelmatige maat. Zij wit bruin en Max wit zwart lekker stel was dat :-)
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 26 maart 2009 @ 21:55:06 #178
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67445457
dank je hork en guppyfriend.
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_67455715
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 20:52 schreef Dandilion het volgende:
@ Hork : Groot Lotharingers zijn mooi he?
Ik heb er ook een gehad meer dan 10 jaar geleden. Eht een super groot konijn was onze Max toen:-)
Ikhad die samen met een Pappilln van middelmatige maat. Zij wit bruin en Max wit zwart lekker stel was dat :-)
Zijn idd mooie konijnen, de onze is een echte aandachtstrekker en lief voor kinderen.

pi_67457369
vraagje...

ik had eerst konijnensnoepjespakket gekocht...na het geven van een joghurtsnoepje bleek het snoepje echter voor cavia's te zijn. Er leek niks aan de hand te zijn...

Is dit erg?
Ik heb nl. 2 van die zakjes.
pi_67457990
quote:
Op vrijdag 27 maart 2009 10:08 schreef Hork het volgende:

[..]

Zijn idd mooie konijnen, de onze is een echte aandachtstrekker en lief voor kinderen.

[ afbeelding ]
konijnen liggen er altijd zo relaxt bij he...
  vrijdag 27 maart 2009 @ 17:30:27 #182
17205 Profesor
I have a dream!
pi_67468751
Is er ergens een overzicht hoe lang konijnen ongeveer leven?
Want ik wil wel een ras waar ik lang plezier van heb.
[url=http://forum.fok.nl/showtopic.php/297546] ~Profesor geeft spreekuur~ [/url] Professor zou wel een vrij trieste and pretentieuze nick zijn voor iemand die zoveel semi-doordachte nonsens post.
pi_67469030
oww wat een mooie groot L heb je zeg!!!

wow ben beetje jaloers mijn konijnen die ik nu heb zijn maar erg ielig vergeleken met die van jou!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  zaterdag 28 maart 2009 @ 14:15:41 #184
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_67492969
[quote]Op vrijdag 27 maart 2009 10:08 schreef Hork het volgende:

[..]

Zijn idd mooie konijnen, de onze is een echte aandachtstrekker en lief voor kinderen.

Ik denk dat mijn konijn ook een kleine/grote lotharinger is hij is te groot voor een pappilon vind ik. maar ik weet het niet zeker. Zijn broer ziet er totaal niet uit zoals een lotharinger. Misschien dat ze kruisingen zijn ik weet het niet
foto van mijn konijn:
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_67495469
lijkt mij een pappillon maar kan ook kruising zijn. heb je nog meer foto's?

ik zal binnenkort weer es wat fotos maken van mijn konijnen.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_67495665
Wat een gigantische beesten joh *kijkt nog eens naar haar dwergnijntjes*
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 28 maart 2009 @ 17:11:21 #187
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67497375
Saar accepteert haar medicijnen zonder morren, alleen t dwangvoer duurt n half uur voordat ze dat op heeft. vanavond maar eens op aanraden van de DA om t aan te maken met wortelprut van de olvarit ipv water. zal mij benieuwen.
Ik ben iig blij dat ze de broccoli en witlof die ik achteraf geef wel accepteerd en volgens mij met plezier opeet
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 28 maart 2009 @ 17:11:53 #188
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67497390
quote:
Op zaterdag 28 maart 2009 16:10 schreef WHATSHESAID het volgende:
Wat een gigantische beesten joh *kijkt nog eens naar haar dwergnijntjes*
mijn dwergje is een uit de kluiten gewassen 2,5 kg knijn geworden
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Moderator maandag 30 maart 2009 @ 16:50:36 #189
155227 crew  Guppy
dus
pi_67551142
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 30 maart 2009 @ 17:28:32 #190
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67552265
operatie is gelukkig goed gegaan, Saar is weer bij me thuis
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_67553043
quote:
Op maandag 30 maart 2009 17:28 schreef Ynske het volgende:
operatie is gelukkig goed gegaan, Saar is weer bij me thuis
pi_67555248
quote:
Op maandag 30 maart 2009 17:28 schreef Ynske het volgende:
operatie is gelukkig goed gegaan, Saar is weer bij me thuis
Goed nieuws
  dinsdag 7 april 2009 @ 10:35:22 #193
114477 tripack
Om nom nom nom
pi_67786499
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 13:17 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

congrats!

goed dat je ze even lekker laat wennen je kunt ze nog wel wat meer geven, zeker wanneer ze nog groeien. maar je kan ze beter niet 's ochtends voeren, want het is de bedoeling dat ze 's ochtends de blindedarmkeutels opeten die ze dan hebben. dat is belangrijk voor de spijsvertering. maar wanneer er dan lekkere verse brokjes worden neergezet, is dat natuurlijk veel aantrekkelijker. naast de brokjes mogen/moeten ze ook onbeperkt hooi hebben, dus honger zullen ze niet krijgen.

maak je ook eens foto, want dwergjes zijn zo lief!

Tommie groet alle andere konijntjes!

[ link | afbeelding ]
die lijkt sprekend op mijn nijn

die heet Pebbles en is een meisje dan nu zo'n 6 maandjes oud.
heeft nu best wel last van haar hormonen denk ik, wil niet vaak meer opgepakt of geaaid worden.
foto van een paar maanden geleden


ook al in de paas stemming
Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.
Je mag hier werken, je moet het niet.
Pencil & Paper really is the top WYSIWYG app!
myminicity
  Moderator dinsdag 7 april 2009 @ 11:59:45 #194
155227 crew  Guppy
dus
pi_67789189
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 10:35 schreef tripack het volgende:

[..]

die lijkt sprekend op mijn nijn

die heet Pebbles en is een meisje dan nu zo'n 6 maandjes oud.
heeft nu best wel last van haar hormonen denk ik, wil niet vaak meer opgepakt of geaaid worden.
foto van een paar maanden geleden
[ afbeelding ]

ook al in de paas stemming
[ afbeelding ]
oooh *smelt*
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 7 april 2009 @ 12:03:55 #195
114477 tripack
Om nom nom nom
pi_67789326
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 11:59 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

oooh *smelt*
jah schatje he

maar hoe oud is jouw dwergje?
heb je ook problemen gehad dat hij door hormonen minder aandacht wil/ wegrent als je je hand in de ren steekt
Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.
Je mag hier werken, je moet het niet.
Pencil & Paper really is the top WYSIWYG app!
myminicity
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 7 april 2009 @ 12:03:59 #196
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67789330
hijs lief tripack

hier een dwarsligger
wond is mooi dicht, wortelprut eet madame maar dr voer weigert ze pertinent. strakjes maar eens op zoek gaan naar ander voer. waar hebben jullie goed ervaring mee?

selectspul van de DA eet ze niet
alleen bix ook niet

witlof, andijvie etc gaat er wel gewoon in
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 7 april 2009 @ 12:04:56 #197
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67789361
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:03 schreef tripack het volgende:

[..]

jah schatje he

maar hoe oud is jouw dwergje?
heb je ook problemen gehad dat hij door hormonen minder aandacht wil/ wegrent als je je hand in de ren steekt
sinds saar mijn dwerg vorige week geholpen is is ze echt een tutter geworden, komt steeds bij me op bed liggen tegen me aan en maar geaaid willen worden
ook slaat en bromt ze niet meer als ik in haar kooi kom
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Moderator dinsdag 7 april 2009 @ 12:07:10 #198
155227 crew  Guppy
dus
pi_67789430
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:03 schreef tripack het volgende:

[..]

jah schatje he

maar hoe oud is jouw dwergje?
heb je ook problemen gehad dat hij door hormonen minder aandacht wil/ wegrent als je je hand in de ren steekt
ik weet het niet... hij is nu twee of drie of zo, maar ik kreeg m als afdankertje dus precies weet ik het niet, hij is vrij snel daarna gecastreerd. nu issie heel lief in ieder geval en vind het leuk om bij je te komen.

maar misschien is jouw nijn nu gewoon een beetje aan het puberen?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 7 april 2009 @ 12:09:40 #199
114477 tripack
Om nom nom nom
pi_67789515
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:07 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

ik weet het niet... hij is nu twee of drie of zo, maar ik kreeg m als afdankertje dus precies weet ik het niet, hij is vrij snel daarna gecastreerd. nu issie heel lief in ieder geval en vind het leuk om bij je te komen.

maar misschien is jouw nijn nu gewoon een beetje aan het puberen?
ja dat denken wij (vriendin en ik) ook al aan maar we weten nog niet zo goed hoe we daar het beste mee om kunnen gaan... ze is ons eerste konijn
Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.
Je mag hier werken, je moet het niet.
Pencil & Paper really is the top WYSIWYG app!
myminicity
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 7 april 2009 @ 12:10:46 #200
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67789540
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:09 schreef tripack het volgende:

[..]

ja dat denken wij (vriendin en ik) ook al aan maar we weten nog niet zo goed hoe we daar het beste mee om kunnen gaan... ze is ons eerste konijn
is het een vrouwtje?

saar is nu 2 en die bleek zo te reageren van de pijn in haar buik door verklevingen in haar baarmoeder.
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Moderator dinsdag 7 april 2009 @ 12:12:17 #201
155227 crew  Guppy
dus
pi_67789570
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:09 schreef tripack het volgende:

[..]

ja dat denken wij (vriendin en ik) ook al aan maar we weten nog niet zo goed hoe we daar het beste mee om kunnen gaan... ze is ons eerste konijn
ik zou het niet teveel forceren. in ieder geval niet gaan vangen en zo, of achteraan gaan rennen, wanneer dat niet nodig is. wel zorgen dat de lekkere dingen duidelijk van jullie afkomen. dus lokken met snoepjes of andere dingen die ze graag lust. en zorgen dat ze ziet dat jullie ze voor dr klaarleggen. en gewoon je gang gaan verder. dan komt ze vanzelf weer naar je toe
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 7 april 2009 @ 12:13:49 #202
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67789617
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:12 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

ik zou het niet teveel forceren. in ieder geval niet gaan vangen en zo, of achteraan gaan rennen, wanneer dat niet nodig is. wel zorgen dat de lekkere dingen duidelijk van jullie afkomen. dus lokken met snoepjes of andere dingen die ze graag lust. en zorgen dat ze ziet dat jullie ze voor dr klaarleggen. en gewoon je gang gaan verder. dan komt ze vanzelf weer naar je toe
snoepjes moet je juist niet geven, die dingen zijn niet goed voor een konijn
gebruik dan lekker groenvoer zoals
* broccoli
* basilicum
* boerenkool
* waterkers
* paksoi
* wortel+loof
* andijvie
* witlof
* peterselie (niet teveel)
* paardebloemen
* selderij (niet te veel)
* zuring (zeer beperkt)
* mosterdblaadjes
* weegbree
* romeinse sla
* wilde archillea
* spinazie (beperkt)
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  dinsdag 7 april 2009 @ 12:13:53 #203
114477 tripack
Om nom nom nom
pi_67789621
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:10 schreef Ynske het volgende:

[..]

is het een vrouwtje?

saar is nu 2 en die bleek zo te reageren van de pijn in haar buik door verklevingen in haar baarmoeder.
ja het is een vrouwtje en net 6 maanden en heb gelezen dat dan de puberteit gaat beginnen.
Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.
Je mag hier werken, je moet het niet.
Pencil & Paper really is the top WYSIWYG app!
myminicity
  dinsdag 7 april 2009 @ 12:15:22 #204
114477 tripack
Om nom nom nom
pi_67789658
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:13 schreef Ynske het volgende:

[..]

snoepjes moet je juist niet geven, die dingen zijn niet goed voor een konijn
gebruik dan lekker groenvoer zoals
* broccoli
* basilicum
* boerenkool
* waterkers
* paksoi
* wortel+loof
* andijvie
* witlof
* peterselie (niet teveel)
* paardebloemen
* selderij (niet te veel)
* zuring (zeer beperkt)
* mosterdblaadjes
* weegbree
* romeinse sla
* wilde archillea
* spinazie (beperkt)
ze is gek op winterpeen die heeft ze in no time op
ik zal broccoli een keer proberen als we het in huis hebben

we hebben ook zo'n bal en doen er wel es snoepjes in, maar soms ook gewoon voer ze vind het geweldig om met haar bal door de ren te gaan
Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.
Je mag hier werken, je moet het niet.
Pencil & Paper really is the top WYSIWYG app!
myminicity
  Moderator dinsdag 7 april 2009 @ 12:17:32 #205
155227 crew  Guppy
dus
pi_67789723
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:13 schreef Ynske het volgende:

[..]

snoepjes moet je juist niet geven, die dingen zijn niet goed voor een konijn
gebruik dan lekker groenvoer zoals
* broccoli
* basilicum
* boerenkool
* waterkers
* paksoi
* wortel+loof
* andijvie
* witlof
* peterselie (niet teveel)
* paardebloemen
* selderij (niet te veel)
* zuring (zeer beperkt)
* mosterdblaadjes
* weegbree
* romeinse sla
* wilde archillea
* spinazie (beperkt)
sorry! is ook zo. Tommie krijgt ook geen snoepjes. maar omdat ie geen tanden heeft, moeten we de wortel en zo in stukjes maken. die stukjes noemen wij 'de snoepjes van Tommie'

verwarring alom!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 7 april 2009 @ 12:19:37 #206
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67789784
Tandloze Tommie, arme schat

hier ook wel vaker voor afwisseling een oude tissuedoos, hooi erin, lekkers erin en een beetje voer dat het rammelt. heerlijk om mee te gooien
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  dinsdag 7 april 2009 @ 12:21:09 #207
114477 tripack
Om nom nom nom
pi_67789828
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:19 schreef Ynske het volgende:
Tandloze Tommie, arme schat

hier ook wel vaker voor afwisseling een oude tissuedoos, hooi erin, lekkers erin en een beetje voer dat het rammelt. heerlijk om mee te gooien
ja? ook voor een dwergje?
ff onthouden voor de volgende keer dat de tissues op zijn
Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.
Je mag hier werken, je moet het niet.
Pencil & Paper really is the top WYSIWYG app!
myminicity
  dinsdag 7 april 2009 @ 12:49:52 #208
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_67790553
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 10:35 schreef tripack het volgende:

[..]

die lijkt sprekend op mijn nijn

die heet Pebbles en is een meisje dan nu zo'n 6 maandjes oud.
heeft nu best wel last van haar hormonen denk ik, wil niet vaak meer opgepakt of geaaid worden.
foto van een paar maanden geleden
[ afbeelding ]

ook al in de paas stemming
[ afbeelding ]
Awwww.. doet me denken aan mijn oude konijntje toen ze nog klein was (RIP )

Maar ik zou nu het nog kan even goed nadenken over steralisatie.. 60-70% van de vrouwelijke konijnen krijgt baarmoederkanker... tot 1 jaar kan je het geloof ik preventief laten weghalen.. geloof me, die onderzoeken bij baarmoederkanker zijn NIET leuk.. heeft me ook 330 euro gekost Mn konijntje leefde daarna nog 1 jaar en toen is het overleden..



Ik mis haar nu ik dit topic lees
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 7 april 2009 @ 12:53:16 #209
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67790665
aaaaah zo-n witte
Saar is zwart...
nog een oude foto





Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  dinsdag 7 april 2009 @ 12:53:18 #210
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_67790666
Ow en tripack.. gewoon iedere dag je konijn oppakken, ff op schoot zetten, beetje aaien.. aandacht geven.. worden ze ook tam van. Konijn van mn broertje is nooit zoveel aangehaald en die is nog altijd best op zn hoede en haalt soms uit, gewoon omdat hij het niet gewend is. (Dat beest is inmiddels wel bijna 10 jaar )
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 7 april 2009 @ 12:57:39 #211
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67790791
maar niemand die nog tips heeft qua brokvoer?
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Moderator dinsdag 7 april 2009 @ 13:10:02 #212
155227 crew  Guppy
dus
pi_67791102
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:57 schreef Ynske het volgende:
maar niemand die nog tips heeft qua brokvoer?
Tommie heeft t meest simpele brokvoer, gewoon konijnenkorrel van de Pets Place, wat je zelf kan scheppen. Niks extra's erin of zo. Biks noemen ze t in de winkel geloof ik...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 7 april 2009 @ 13:43:32 #213
114477 tripack
Om nom nom nom
pi_67792232
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 12:53 schreef maniack28 het volgende:
Ow en tripack.. gewoon iedere dag je konijn oppakken, ff op schoot zetten, beetje aaien.. aandacht geven.. worden ze ook tam van. Konijn van mn broertje is nooit zoveel aangehaald en die is nog altijd best op zn hoede en haalt soms uit, gewoon omdat hij het niet gewend is. (Dat beest is inmiddels wel bijna 10 jaar )
naja ze is tam, dat is het probleem niet. maar nu rent ze gewoon weg als ik mijn hand in de ren steek.

daarbij kan het misschien ook komen dat we haar nu in een aparte kamer hebben gezet want in de zomer is de woonkamer enorm warm en benauwd. ze in die kamer best wel wat ruimte ren aan het hok vastgemaakt en een oud dekbed als ondergrond
Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.
Je mag hier werken, je moet het niet.
Pencil & Paper really is the top WYSIWYG app!
myminicity
  dinsdag 7 april 2009 @ 14:55:35 #214
130154 BarraCupraCuda
yeah im talking to you!
pi_67794893
ik heb een hekel aan konijnen
Death is lighter than a feather, duty heavier than a mountain.
The only easy day is yesterday
stay frosty
  dinsdag 7 april 2009 @ 14:57:27 #215
114477 tripack
Om nom nom nom
pi_67794990
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 14:55 schreef BarraCupraCuda het volgende:
ik heb een hekel aan konijnen
grapjas
hup

ga tally pesten
Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.
Je mag hier werken, je moet het niet.
Pencil & Paper really is the top WYSIWYG app!
myminicity
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 7 april 2009 @ 14:57:56 #216
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67795010
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 14:55 schreef BarraCupraCuda het volgende:
ik heb een hekel aan konijnen
en
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  dinsdag 7 april 2009 @ 14:59:13 #217
130154 BarraCupraCuda
yeah im talking to you!
pi_67795060
sorry was een inside joke tussen mij en tripack
ik zal jullie niet meer lastig vallen. zie het als een mooi gratis kickje
dag konijnen vriendjes en vriendinnetjes
Death is lighter than a feather, duty heavier than a mountain.
The only easy day is yesterday
stay frosty
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 7 april 2009 @ 17:43:33 #218
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67800895
heb van de dierenwinkel een nieuw proefzakje Selective gekregen....
eens kijken of Saar dit nu wel eet

Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_67805657
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 13:10 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Tommie heeft t meest simpele brokvoer, gewoon konijnenkorrel van de Pets Place, wat je zelf kan scheppen. Niks extra's erin of zo. Biks noemen ze t in de winkel geloof ik...
Geef ook altijd alleen maar biks als krachtvoer. Verder brood en groenten. Als je dat gemengde brokvoer geeft, gaan ze vaak selectief te werk en eten alleen de lekkere dingen er tussen uit
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 7 april 2009 @ 20:13:27 #220
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67805861
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 20:06 schreef Hork het volgende:

[..]

Geef ook altijd alleen maar biks als krachtvoer. Verder brood en groenten. Als je dat gemengde brokvoer geeft, gaan ze vaak selectief te werk en eten alleen de lekkere dingen er tussen uit
nouja hier dus een stijfvreter die alleen bix al vanaf t begin gewoon niet eet. dan maar leven van hooi en groenvoer, maar dat is ook weer niet goed.
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  dinsdag 7 april 2009 @ 20:54:53 #221
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_67807244
ook nog even een paar foto's van onze nijnen

we hebben er drie, twee witte en een grijze
grote witte is guiness, kleine witte is Jefferson, de dikke grijze is drambuie


guiness en drambuie in de pan


jefferson toen ze klein was


drambuie in de doos


bjoek is het poseren zat


bjoekie in bed


eyeless bunny

iets meer foto's van meneer grijs, die kan beter stilzitten.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_67819638
Zal ook maar even wat spammen dan. Dit is Daan. In december jl was hij op sterven na dood wegens een totaal foutieve diagnose van zijn dierenarts. Daan wilde wel, maar kon niet eten. Dramatisch doorgegroeide kiezen. Vervolgens kreeg hij een bacteriële infectie van zijn huid waardoor zijn haar uitviel en hij stonk als een bunzing.
Ik heb hem weggegaald bij de dierenwinkel en laten behandelen. Gelukkig hebben wij zelf wel een dierenarts die luistert en open staat voor onze ideeën, we bleken tot 3x toe gelijk te hebben met de diagnose.

Daan is wekenlang, liggend op zijn rug, gevoed met dwangvoer uit een spuitje. Piepklein, halfnaakt en ziek lag hij in je hand en ontspande totaal als hij het warme voer in zijn bekje voelde. We hebben hem gewassen, met zalf behandeld, antibiotica toegediend.... en nu is hij een half jaar oud en een geweldige aanwinst. Hij binkiet de kamer door, maakt bunnyflops onder je voeten, vreet als een bootwerker en is een gezond, tevreden konijn.

Hier is Daan vóór, en Daan na. Mijn pet-project.



Life is what happens when you're making other plans
  woensdag 8 april 2009 @ 10:02:33 #223
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_67819910
Die laatste foto drummergirl! Geweldig!

Jeez Makamba wat een verhaal... wat superfijn dat hij 't alsnog gered heeft en nu zo lekker gezond is!
I never look back, darling. It distracts from the now.
  Moderator woensdag 8 april 2009 @ 10:35:18 #224
155227 crew  Guppy
dus
pi_67820883
wat een schatje Makamba
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_67822177
-Edit: Ga even ergens anders spelen -

[ Bericht 54% gewijzigd door senesta op 09-04-2009 14:44:24 ]
U kunt hier adverteren voor maar ¤10 per maand. Neem contact op via PM.
  Moderator woensdag 8 april 2009 @ 11:41:28 #226
155227 crew  Guppy
dus
pi_67823179
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie woensdag 8 april 2009 @ 11:57:50 #227
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67823825
Saar heeft een beetje van t voer gegeten
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  woensdag 8 april 2009 @ 17:21:21 #228
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_67835141
quote:
Op woensdag 8 april 2009 09:54 schreef Makamba070 het volgende:
Zal ook maar even wat spammen dan. Dit is Daan. In december jl was hij op sterven na dood wegens een totaal foutieve diagnose van zijn dierenarts. Daan wilde wel, maar kon niet eten. Dramatisch doorgegroeide kiezen. Vervolgens kreeg hij een bacteriële infectie van zijn huid waardoor zijn haar uitviel en hij stonk als een bunzing.
Ik heb hem weggegaald bij de dierenwinkel en laten behandelen. Gelukkig hebben wij zelf wel een dierenarts die luistert en open staat voor onze ideeën, we bleken tot 3x toe gelijk te hebben met de diagnose.

Daan is wekenlang, liggend op zijn rug, gevoed met dwangvoer uit een spuitje. Piepklein, halfnaakt en ziek lag hij in je hand en ontspande totaal als hij het warme voer in zijn bekje voelde. We hebben hem gewassen, met zalf behandeld, antibiotica toegediend.... en nu is hij een half jaar oud en een geweldige aanwinst. Hij binkiet de kamer door, maakt bunnyflops onder je voeten, vreet als een bootwerker en is een gezond, tevreden konijn.

Hier is Daan vóór, en Daan na. Mijn pet-project.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
wat lief van jullie wat een drop is het geworden zeg
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_67836226
quote:
Op dinsdag 7 april 2009 20:54 schreef littledrummergirl het volgende:
ook nog even een paar foto's van onze nijnen

we hebben er drie, twee witte en een grijze
grote witte is guiness, kleine witte is Jefferson, de dikke grijze is drambuie

[ afbeelding ]
guiness en drambuie in de pan

[ afbeelding ]
jefferson toen ze klein was

[ afbeelding ]
drambuie in de doos

[ afbeelding ]
bjoek is het poseren zat

[ afbeelding ]
bjoekie in bed

[ afbeelding ]
eyeless bunny

iets meer foto's van meneer grijs, die kan beter stilzitten.
Wauw, wat een mooie en schattige konijnen heb jij!
pi_67857613
quote:
Op woensdag 8 april 2009 17:57 schreef sverbern het volgende:

[..]

Wauw, wat een mooie en schattige konijnen heb jij!
i know thnx namens de pluizen!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  Moderator donderdag 9 april 2009 @ 14:46:31 #231
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_67864299
Bedankt voor het topic report en voor het verder niet reageren op de post

Wat ziet je konijntje er prachtig uit op de laatste foto makamba
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_67866835
quote:
Op donderdag 9 april 2009 14:46 schreef senesta het volgende:
Wat ziet je konijntje er prachtig uit op de laatste foto makamba
Dank je. Het is ook zo'n lief beestje. En altijd vol vertrouwen, hoewel we de vreselijkste dingen met hem hebben moeten doen.

Hoe is het nu met Saar, Ynske?
Life is what happens when you're making other plans
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 9 april 2009 @ 16:02:59 #233
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_67866930
Dubbel, ze vind t heerlijk om hier bij me te liggen, moet alleen weer opnieuw beginnen met zindelijk maken
wond is iig goed genezen, en t ligt aan dr bui of ze wel of niet wil eten... lastig is dat
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Moderator maandag 13 april 2009 @ 11:43:33 #234
155227 crew  Guppy
dus
pi_67971787
Tommie geniet van het lente zonnetje op zijn favoriete deurmat :
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 13 april 2009 @ 13:29:15 #235
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_67974642
Helaas inmiddels overleden (aan e. cuniculi), maar dit was onze mooie Joy:





Porch Monkey 4 Life!
  maandag 13 april 2009 @ 14:18:11 #236
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_67975818
quote:
Op maandag 13 april 2009 13:29 schreef oCe het volgende:
Helaas inmiddels overleden (aan e. cuniculi), maar dit was onze mooie Joy:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]


wat een mooi diertje zeg! sterkte met het verlies.
From feudal serf to spender.
  Moderator maandag 13 april 2009 @ 19:21:15 #237
155227 crew  Guppy
dus
pi_67983049
wat een schatje was Joy! e. cuniculi is zo naar

wij hebben onszelf vandaag met gevaar voor eigen leven naar een overvolle Praxis begeven. daar hebben we een rol gaas gehaald en het balkon 'konijnproof' gemaakt. Tommie kan nu voor het eerst het balkon op, en dat vind ie leuk!! binkies all 'round nu moet ie alleen nog ff doorkrijgen hoe ie zelf weer naar binnen kan, maar dat komt vast goed
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 13 april 2009 @ 21:40:29 #238
178980 Lindytje
Schimmelschaduw.jpg
pi_67987158
Mijn nijns!

Dora:


En Amy:


Ik vind ze lief!
Don't come closer, I might hurt you
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 14 april 2009 @ 12:56:01 #239
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_68002831
net terug van een weekendje weg, Saar heeft bij een huisgenootje gelogeerd.
lk zetten net het hok open, hup hup op schoot en meteen in mn nek gaan liggen, volgens mij heeft Saar mij net zo gemist als ik haar
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_68107954
Wij hebben weer een nestje van ons Franse hangoren Bo en Bas... 8 heerlijke knuffels.
Nu net een weekje oud, ik zal het weekend wel wat foto's plaatsen.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 18 april 2009 @ 18:21:43 #241
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_68145203
zucht Saar is echt een konijn met pech. Waar rond de kerst een van haar nageltjes losliet door een rare actie op de tegels, heeft ze er nu weer een los
zal wel niet lang meer aan haar pootje zitten t bloed
en hoe ze het voor mekaar krijgt? k weet t niet, ze was gekke bokkesprongen aan t maken op de vloer en ineens bloed t
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Moderator zaterdag 18 april 2009 @ 18:43:53 #242
155227 crew  Guppy
dus
pi_68145699
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 18:21 schreef Ynske het volgende:
zucht Saar is echt een konijn met pech. Waar rond de kerst een van haar nageltjes losliet door een rare actie op de tegels, heeft ze er nu weer een los
zal wel niet lang meer aan haar pootje zitten t bloed
en hoe ze het voor mekaar krijgt? k weet t niet, ze was gekke bokkesprongen aan t maken op de vloer en ineens bloed t
klinkt een beetje als Tommie's actie (zie de eerste post op pagina 4). arme Saar
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 18 april 2009 @ 18:45:27 #243
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_68145753
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 18:43 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

klinkt een beetje als Tommie's actie (zie de eerste post op pagina 4). arme Saar
ja, echt stom, want dr nagels zijn echt niet te lang, maandag nog geknipt
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  zaterdag 18 april 2009 @ 19:17:38 #244
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_68146733
Tvp, ik wil binnenkort een dwergkonijn gaan kopen
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 18 april 2009 @ 19:18:43 #245
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_68146780
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 19:17 schreef morgane het volgende:
Tvp, ik wil binnenkort een dwergkonijn gaan kopen
Leuk! ben benieuwd of ie ook dwerg blijft... hier past de dwerg met gemak in rompertjes maatje 50
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  zaterdag 18 april 2009 @ 19:30:07 #246
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_68147150
Ik wil wel ff driedubbel checken dat het een rasechte dwerg is ja ik heb een binnenkooi van 100m (ferplast Rabbit 100) dus veel groter mag 'ie ook niet worden. Als ik m'n konijn er elke dag iig een paar uur uit laat, is het dan groot genoeg?
pi_68147644
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 19:30 schreef morgane het volgende:
Ik wil wel ff driedubbel checken dat het een rasechte dwerg is ja ik heb een binnenkooi van 100m (ferplast Rabbit 100) dus veel groter mag 'ie ook niet worden. Als ik m'n konijn er elke dag iig een paar uur uit laat, is het dan groot genoeg?
Als het een dwergje is wel ja, de mijne heeft ook een kooi van 100 cm (hangoordwergje) en daar racet hij zelf ook in rond, t'is maar net wat je nijn er zelf van maakt Een tip: probeer een smal plankje tussen de tralies te doen in de breedte, als extra verdieping, is succes gegarandeerd. Kan ie op springen, onder schuilen enz

Overigens heb ik laatst van de da een papier mee gekregen met info over konijnen, waarin stond dat ze er minstens 4 uur per dag uit moeten.
Er stond ook in dat konijnen 9-12 jaar kunnen worden, maar dat ze gemiddeld de 4 niet eens halen, mede door slechte verzorging... daar schrok ik best wel van!
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 18 april 2009 @ 19:48:49 #248
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_68147715
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 19:46 schreef Bijou het volgende:

[..]

Als het een dwergje is wel ja, de mijne heeft ook een kooi van 100 cm (hangoordwergje) en daar racet hij zelf ook in rond, t'is maar net wat je nijn er zelf van maakt Een tip: probeer een smal plankje tussen de tralies te doen in de breedte, als extra verdieping, is succes gegarandeerd. Kan ie op springen, onder schuilen enz

Overigens heb ik laatst van de da een papier mee gekregen met info over konijnen, waarin stond dat ze er minstens 4 uur per dag uit moeten.
Er stond ook in dat konijnen 9-12 jaar kunnen worden, maar dat ze gemiddeld de 4 niet eens halen, mede door slechte verzorging... daar schrok ik best wel van!
of mee gaan gooien
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_68147719
quote:
Op woensdag 8 april 2009 09:54 schreef Makamba070 het volgende:

Hier is Daan vóór, en Daan na. Mijn pet-project.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat een mooi verhaal Makamba, goed dat Daan zo is opgeknapt
  zaterdag 18 april 2009 @ 19:51:37 #250
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_68147795
4 uur per dag kan zeker wel
Ik las hier op het forum dat als ik een vrouwtje wil (en dat wil ik, want die sproeien niet zo snel), het beter is om te steriliseren i.v.m. baarmoederkanker. Weet iemand een dierenarts in Nijmegen die niet zo duur is?
  Moderator zaterdag 18 april 2009 @ 20:25:40 #251
155227 crew  Guppy
dus
pi_68148985
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 19:30 schreef morgane het volgende:
Ik wil wel ff driedubbel checken dat het een rasechte dwerg is ja ik heb een binnenkooi van 100m (ferplast Rabbit 100) dus veel groter mag 'ie ook niet worden. Als ik m'n konijn er elke dag iig een paar uur uit laat, is het dan groot genoeg?
Tommie woont ook in een Ferpast Rabbit 100 Maar daar zit ie alleen in als wij er niet zijn, en nu zit ie bijvoorbeeld lekker op het balkon. En af en toe komt ie even naar binnen om wat te eten.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_68163719
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 19:51 schreef morgane het volgende:
4 uur per dag kan zeker wel
Ik las hier op het forum dat als ik een vrouwtje wil (en dat wil ik, want die sproeien niet zo snel), het beter is om te steriliseren i.v.m. baarmoederkanker. Weet iemand een dierenarts in Nijmegen die niet zo duur is?
Ik heb zelf heel goede ervaringen met Dierenkliniek Lent. http://www.dierenklinieklent.nl/ Die zijn gespecialiseerd in konijnen. Ik heb Mieke daar laten steriliseren en ik ben heen tevreden over hoe zij het gedaan hebben.
Sterilisatie is wel best duur maar volgens mij overal ongeveer even duur: rond de 120 euro.

Succes!
groetjes Suzan
  zondag 19 april 2009 @ 12:28:38 #253
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_68164603
Dat is duur! In ieder geval bedankt voor de tip! Ik ga binnenkort even bij de dierenopvang kijken voor een konijn en eigenlijk hoop ik dat ze toevallig al gesteriliseerd is
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zondag 19 april 2009 @ 12:59:17 #254
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_68165698
met medicatie erbij en alles was ik 156 euro kwijt.
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Moderator zondag 19 april 2009 @ 13:37:55 #255
155227 crew  Guppy
dus
pi_68166900
quote:
Op zondag 19 april 2009 12:28 schreef morgane het volgende:
Dat is duur! In ieder geval bedankt voor de tip! Ik ga binnenkort even bij de dierenopvang kijken voor een konijn en eigenlijk hoop ik dat ze toevallig al gesteriliseerd is
Goed idee! En goede tip, ik woon in Arnhem, en Lent is op zich nog wel te doen voor een in konijnen gespecialiseerde dierenarts
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zondag 19 april 2009 @ 17:03:14 #256
155227 crew  Guppy
dus
pi_68173486
Ik ga maandag maar eens bellen naar de dierenarts hier in de buurt. Tommie heeft nu al een aantal weken last van een vies oogje. Het wordt niet echt erger, maar zeker niet beter. Ik wilde het even aankijken, maar ik vind dat het nu lang genoeg geduurd heeft. Maandag maar eens bellen dus, mag vriendlief met m naar de DA.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator maandag 20 april 2009 @ 12:37:11 #257
155227 crew  Guppy
dus
pi_68199076
nou, morgen om 18:30 uur mag ie naar de dierenarts met zn oogje. ben benieuwd, ik hoop dat wat druppels voldoende is om het te verhelpen...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 20 april 2009 @ 13:04:32 #258
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_68199836
quote:
Op zondag 19 april 2009 17:03 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik ga maandag maar eens bellen naar de dierenarts hier in de buurt. Tommie heeft nu al een aantal weken last van een vies oogje. Het wordt niet echt erger, maar zeker niet beter. Ik wilde het even aankijken, maar ik vind dat het nu lang genoeg geduurd heeft. Maandag maar eens bellen dus, mag vriendlief met m naar de DA.
dat je zoiets weken aankijkt zeg!
ik sta altijd op de 2e dag al bij de dierenarts voor allerhande wissewasjes. maar misschien ben ik ook wel iets te bezorgd als het op dieren aankomt.
From feudal serf to spender.
  Moderator maandag 20 april 2009 @ 13:19:51 #259
155227 crew  Guppy
dus
pi_68200386
quote:
Op maandag 20 april 2009 13:04 schreef S1nn3rz het volgende:

[..]

dat je zoiets weken aankijkt zeg!
ik sta altijd op de 2e dag al bij de dierenarts voor allerhande wissewasjes. maar misschien ben ik ook wel iets te bezorgd als het op dieren aankomt.
mja, ik snap wat je bedoeld.

maar hij heeft het al eens eerder gehad, na een operatie. en toen zei de DA dat het vanzelf weer over ging. dat het een tijdelijke irritatie was. maar dit is toch niet hetzelfde, dus nu heb ik voor morgen een afspraak.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 20 april 2009 @ 13:24:01 #260
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_68200548
quote:
Op maandag 20 april 2009 13:19 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

mja, ik snap wat je bedoeld.

maar hij heeft het al eens eerder gehad, na een operatie. en toen zei de DA dat het vanzelf weer over ging. dat het een tijdelijke irritatie was. maar dit is toch niet hetzelfde, dus nu heb ik voor morgen een afspraak.
we hebben al eens zalf meegekregen voor ons vorige konijntje, met het advies dat er zelf maar even bij de oogleden te smeren. nou ik ben dus echt een watje he met dat soort dingen.
dat was gewoon een drama. maar uiteindelijk inderdaad vrij snel over.
From feudal serf to spender.
  maandag 20 april 2009 @ 13:24:55 #261
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_68200579
quote:
Op maandag 13 april 2009 21:40 schreef Lindytje het volgende:
Mijn nijns!

Dora:
[ afbeelding ]

En Amy:
[ afbeelding ]

Ik vind ze lief!
post helemaal gemist! wat een lieve konijntjes!
hoe oud zijn ze nu? en is het familie?
From feudal serf to spender.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 20 april 2009 @ 13:29:10 #262
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_68200721
je kent ze wel, die adviesen je konijn niet in de zon te zetten, maar op een schaduwrijke plaats.
Saar ligt nu dus echt languit in de vensterbank van de zon te genieten
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  maandag 20 april 2009 @ 13:33:46 #263
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_68200870
quote:
Op maandag 20 april 2009 13:29 schreef Ynske het volgende:
je kent ze wel, die adviesen je konijn niet in de zon te zetten, maar op een schaduwrijke plaats.
Saar ligt nu dus echt languit in de vensterbank van de zon te genieten
ja warmte vinden ze heerlijk. op de manier zoals jij het doet kan ie toch de schaduw in als het te warm wordt.
From feudal serf to spender.
  maandag 20 april 2009 @ 13:38:33 #264
114477 tripack
Om nom nom nom
pi_68201050
quote:
Op maandag 20 april 2009 13:29 schreef Ynske het volgende:
je kent ze wel, die adviesen je konijn niet in de zon te zetten, maar op een schaduwrijke plaats.
Saar ligt nu dus echt languit in de vensterbank van de zon te genieten
dat ken ik Pebbles vind het ook heerlijk om in het zonnetje te luieren
Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.
Je mag hier werken, je moet het niet.
Pencil & Paper really is the top WYSIWYG app!
myminicity
  Moderator maandag 20 april 2009 @ 14:05:45 #265
155227 crew  Guppy
dus
pi_68201944
quote:
Op maandag 20 april 2009 13:24 schreef S1nn3rz het volgende:

[..]

we hebben al eens zalf meegekregen voor ons vorige konijntje, met het advies dat er zelf maar even bij de oogleden te smeren. nou ik ben dus echt een watje he met dat soort dingen.
dat was gewoon een drama. maar uiteindelijk inderdaad vrij snel over.
ik hoop dus dat het hier ook zoiets is. zalfje en klaar.

ik ben op zich ook een watje hoor, met dat soort dingen. maar ik heb er al zovaak met Tommie gestaan (en dan had ie ook echt wat) dat ik nu toch wel aardig kan beoordelen wat ie heeft. maar nu ga ik dus ook twijfelen

oh, en dat van die zon ken ik hier nog zo één:
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 20 april 2009 @ 18:20:00 #266
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_68210469
Jaa lekker is dat het Guppynijn

Net nieuw voer gaan halen, k word er een beetje moe van. Gemengd voer is slecht, ok geen probleem, maar biks van wie dan ook vreet madame niet, de Sience Selective gaat er nu wel in, maar die was weer niet op voorraad
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Moderator dinsdag 21 april 2009 @ 19:12:28 #267
155227 crew  Guppy
dus
pi_68247214
het was dus eigenlijk helemaal niet zo goed met Tommie...

hij heeft 'snot'. dat is een soort bacterie, en die veroorzaakt een ontsteking in het traanzakje. het is mogelijkerwijs wel chronisch. we hebben antibiotica en een zalfje meegekregen. dat kan helpen, maar het is geen garantie. en met de tijd kan het zijn dat de bacterie naar de rest van het lichaam slaat, en dan is het einde verhaal. maar een konijn kan er ook zomaar 14 jaar mee worden.

wat ik eigenlijk veel erger vind is dat opeens zn tanden weer terugkomen. ze zijn nu 1.5 jaar geleden getrokken, en al die tijd is het goed gegaan. en nu ontdekte de dierenarts dus dat in de bovenkaak de tanden toch weer terugkomen... het is nog niet veel, maar ze zijn er dus wel weer. godverdomme.

hoe kan het nou zijn dat ze na 1.5 jaar opeens weer terugkomen..

al met al baal ik er stevig van, en hoop ik dat in ieder geval de zalf en antibiotica aanslaat. en dat de tanden gewoon maar zo blijven dan...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 21 april 2009 @ 19:26:16 #268
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_68247783
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 19:12 schreef Guppyfriend het volgende:
het was dus eigenlijk helemaal niet zo goed met Tommie...

hij heeft 'snot'. dat is een soort bacterie, en die veroorzaakt een ontsteking in het traanzakje. het is mogelijkerwijs wel chronisch. we hebben antibiotica en een zalfje meegekregen. dat kan helpen, maar het is geen garantie. en met de tijd kan het zijn dat de bacterie naar de rest van het lichaam slaat, en dan is het einde verhaal. maar een konijn kan er ook zomaar 14 jaar mee worden.

wat ik eigenlijk veel erger vind is dat opeens zn tanden weer terugkomen. ze zijn nu 1.5 jaar geleden getrokken, en al die tijd is het goed gegaan. en nu ontdekte de dierenarts dus dat in de bovenkaak de tanden toch weer terugkomen... het is nog niet veel, maar ze zijn er dus wel weer. godverdomme.

hoe kan het nou zijn dat ze na 1.5 jaar opeens weer terugkomen..

al met al baal ik er stevig van, en hoop ik dat in ieder geval de zalf en antibiotica aanslaat. en dat de tanden gewoon maar zo blijven dan...


we hebben hetzelfde gehad met ons vorige konijntje. daar kwam ook 1 tandje weer terug. dan is er toch een stukje achtergebleven bij de operatie waardoor het weer kan gaan groeien.

en de dierenarts kon niet zeggen wat de kansen waren met de antibiotica?

sterkte in ieder geval.
From feudal serf to spender.
  Moderator dinsdag 21 april 2009 @ 20:02:38 #269
155227 crew  Guppy
dus
pi_68249196
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 19:26 schreef S1nn3rz het volgende:

[..]



we hebben hetzelfde gehad met ons vorige konijntje. daar kwam ook 1 tandje weer terug. dan is er toch een stukje achtergebleven bij de operatie waardoor het weer kan gaan groeien.

en de dierenarts kon niet zeggen wat de kansen waren met de antibiotica?

sterkte in ieder geval.
mja, er waren kansen dat het werkte, maar ook kansen dat het totaal niet aansloeg. dat was per konijn totaal verschillend. maar mochten we na de kuur geen verbetering zien, dan konden we ervan uitgaan dat het niet werkte. en dan moesten we het gewoon blijven schoonmaken.

en dat met die tandjes is kut ja.. na anderhalf jaar had ik ze niet meer terug verwacht
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 22 april 2009 @ 15:22:03 #270
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_68272569
Is het mogelijk om maar 1 konijn te nemen of raden jullie dat echt heel erg af? Ik mag van mijn ouders maar één huisdier, maar kan het wel als ik het dier veel aandacht geef?
  woensdag 22 april 2009 @ 15:24:50 #271
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_68272669
quote:
Op woensdag 22 april 2009 15:22 schreef morgane het volgende:
Is het mogelijk om maar 1 konijn te nemen of raden jullie dat echt heel erg af? Ik mag van mijn ouders maar één huisdier, maar kan het wel als ik het dier veel aandacht geef?
Konijnen zijn groepsdieren, dus als je het beste wilt voor het konijn kun je hem/haar het beste een maatje geven.
From feudal serf to spender.
  woensdag 22 april 2009 @ 15:47:22 #272
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_68273415
Jammer, misschien dat ik dan beter geen konijn kan kopen.
Ik was wel van plan om het konijn binnen te houden, met een vaste ren van waaruit hij altijd uit zijn kooi kan en hij mag loslopen in huis als hij zindelijk is. Ik weet niet of dat nog veel uitmaakt?
  woensdag 22 april 2009 @ 15:57:27 #273
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_68273736
quote:
Op woensdag 22 april 2009 15:47 schreef morgane het volgende:
Jammer, misschien dat ik dan beter geen konijn kan kopen.
Ik was wel van plan om het konijn binnen te houden, met een vaste ren van waaruit hij altijd uit zijn kooi kan en hij mag loslopen in huis als hij zindelijk is. Ik weet niet of dat nog veel uitmaakt?
tuurlijk is het leuker voor een konijntje als hij lekker kan rennen. dat is denk ik voor een dier ook wel nodig, flink kunnen rennen door het huis of door de tuin.
maar het blijft een groepsdier, die hebben het liefste een soortgenoot bij zich.

ik heb zelf een konijntje gehad, die kreeg mega veel aandacht en ik denk dat ie een uitstekend leven heeft gehad. was zindelijk, liep altijd lekker door de kamer en tuin, en als ik wakker werd keek ik wel eens in een paar donkere ogen.
toch heb ik vaak zitten denken om een 2e erbij te nemen, maar dat is me afgeraden omdat ie te lang alleen was geweest. dus misschien wennen ze er ook wel aan. maar het is denk ik net als bij mensen, ook wij willen graag een maatje van onze eigen soort waar we lekker mee kunnen praten, knuffelen, sex mee kunnen hebben en waar we echte liefde voor voelen. zo zal het bij een dier ook wel zijn.

nu hebben we er 2. een mannetje en een vrouwtje en ze zijn onafscheidelijk. ze hebben ons eigenlijk niet meer nodig. vermaken zich de hele dag door en spelen samen, eten samen, hoppen samen door de kamer.
ik zou het in ieder geval weer zo doen, zou zelf geen konijntje alleen meer willen laten zitten.
From feudal serf to spender.
  Moderator donderdag 23 april 2009 @ 20:01:02 #274
155227 crew  Guppy
dus
pi_68314520
pfff, net weer antibiotica gegeven, wat een crime zeg! Tommie vindt het niks niet lekker, en het is ook niet handig dat vriendlief met één hand in het verband zit
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 24 april 2009 @ 23:03:26 #275
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_68354311
quote:
Op donderdag 23 april 2009 20:01 schreef Guppyfriend het volgende:
pfff, net weer antibiotica gegeven, wat een crime zeg! Tommie vindt het niks niet lekker, en het is ook niet handig dat vriendlief met één hand in het verband zit
nee, vaak werken ze inderdaad niet mee.

die van ons hebben net de entingen weer gehad. het mannetje sprong bijna een meter hoog toen ie de naald voelde.
gelukkig daarna wel redelijk rustig, maar ze waren na het bezoek enorm bang en zijn beide languit op de grond gaan liggen toen we thuis waren.

we hebben ze nu buiten in een groot hok, ze sloopten echt het hele huis.
kabels, knagen aan meubels noem het maar op.
we hadden alles afgezet voor ze, maar toch wisten ze steeds op de een of andere manier toch weer ergens achter te komen.

wel vreemd om ze buiten te hebben, ik ben gewend dieren binnen bij me te hebben. nou ja, ze zijn lekker samen.
From feudal serf to spender.
pi_68460451
Polleke vindt rechts duidelijk zijn fotogenieke kant:
  Moderator dinsdag 28 april 2009 @ 14:49:53 #277
155227 crew  Guppy
dus
pi_68460859
quote:
Op vrijdag 24 april 2009 23:03 schreef S1nn3rz het volgende:

[..]

nee, vaak werken ze inderdaad niet mee.

nee, niet echt nee. maar het stomme is dat ie ie die oogcreme dikke prima vind. ik zet m op de bank, creme in zn oogje en klaar. geen centje pijn!

polleke
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 28 april 2009 @ 16:14:51 #278
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_68463953
quote:
Op donderdag 23 april 2009 20:01 schreef Guppyfriend het volgende:
pfff, net weer antibiotica gegeven, wat een crime zeg! Tommie vindt het niks niet lekker, en het is ook niet handig dat vriendlief met één hand in het verband zit
in een handdoek wikkelen en op je schoot vasthouden als een baby die je de fles geeft, dan gaat t wat makkelijker
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_68464386
Zojuist hebben we het logeerhok voor Pol binnengekregen, hij is megastoer!
Deze zetten we bij mijn vriend neer, kan ik daar ook eens wat langer blijven. En omdat hij daar wat minder vaak eruit kan dan bij mij hebben we een dubbeldekker gekocht:

Gekocht bij jumbopet, zaterdag besteld, vandaag al binnen http://www.jumbopet.nl/store/nl/46558.html

Morgen gaan we een poging doen om hem in elkaar te zetten en dan een heuleboel foto's en filmpjes maken van een racend konijn
pi_68467509
Ik heb maar weer eens foto's gemaakt van mijn konijn

Meet Link:

  dinsdag 28 april 2009 @ 18:06:07 #281
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_68468156
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 16:25 schreef Bijou het volgende:
Zojuist hebben we het logeerhok voor Pol binnengekregen, hij is megastoer!
Deze zetten we bij mijn vriend neer, kan ik daar ook eens wat langer blijven. En omdat hij daar wat minder vaak eruit kan dan bij mij hebben we een dubbeldekker gekocht:
[ afbeelding ]
Gekocht bij jumbopet, zaterdag besteld, vandaag al binnen http://www.jumbopet.nl/store/nl/46558.html

Morgen gaan we een poging doen om hem in elkaar te zetten en dan een heuleboel foto's en filmpjes maken van een racend konijn
Dit hok hebben wij ook, in het (donker)blauw. Eerst hadden we één konijn met één hok. Vervolgens een tweede konijn, jong mannetje dat z'n balletjes nog had. Die moest zeker nog een tijdje alleen zitten dus ook een eigen hok gekocht, later (na z'n balletjes-knip-operatie) mochten ze samen in het dubbeldekker hok. Altijd prima geweest dat hok, alleen bovenin (extra plastic driehoek-plateau) was een beetje proppen: ze moesten daar altijd samen op waardoor de voerbak er zonder pardon af werd gegooit. Gevolg: voerbak viel in 't trappegat daaronder en bleef daar soms klem in zitten. Hok was bij ons open, ze mochten zelf erin/eruit om vrij rond te lopen in huis wat op dat moment natuurlijk niet meer kon: kwamen we thuis van 't werk zaten ze zielig in een verstopt trappegat te kijken

Helaas zijn ze inmiddels allebei (vrij kort naar elkaar, beiden aan wat anders) overleden. Nu aan het zoeken naar geschikte vervangers om het hok weer te bevoorraden

Tip: mocht je ook het bovenste plastic 'driehoek-plateau' hebben, span daar dan b.v. een aantal draden onder via de tralies. Geeft extra ondersteuning, bij ons waren ze er namelijk een beetje doorheen gezakt; die paar klemmetjes die eraan zitten zijn schijnbaar niet genoeg voor twee (dwerg)konijnen. Verder is 't een prima hok en op alle fronten stevig genoeg, al kan 't trapje in 't begin een beetje stijl/moeilijk zijn voor de ongeoefende trappenloper...
Porch Monkey 4 Life!
pi_68468688
thnx voor de tips oCe! We zullen er morgen even naar kijken of we draden moeten spannen of niet. Het is maar een klein dwergkonijntje, maar als hij eenmaal de gekke vijf minuten heeft kan hij als een dolle tekeer gaan
Wat betreft dat traplopen daar wilde ik al vloerbedekking op plakken zodat hij wat meer grip heeft, lijkt me ook fijner voor aan zijn pootjes. Ben zo benieuwd wat hij ervan vindt


@Tink: mooie foto van Link!
pi_68472946
denk je niet dat ie aan de vloerbedekking gaat knagen? zou die trap gewoon zo laten.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_68474141
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 20:13 schreef Dandilion het volgende:
denk je niet dat ie aan de vloerbedekking gaat knagen? zou die trap gewoon zo laten.
Oh dat weet ik wel zeker tis geen hoogpolig tapijt, dat scheelt want daar heeft hij minder grip op en dan is de lol er gauw vanaf. Zolang hij het niet opeet kan het weinig kwaad lijkt me. Die plank zal vast ook binnen de kortste keren van een paar tandafdrukken worden voorzien
  dinsdag 28 april 2009 @ 21:23:06 #285
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_68476129
Bekleden van de trap lijkt me niet nodig, hier hadden ze niets geen problemen met het trappetje. Het ene konijn (Joy) sprong altijd in 2 sprongen omhoog, de andere (Bunny) had in 't begin een beetje moeite met 't omlaag lopen. Ze vond dat merkbaar eng en zat altijd eerst 't een tijdje trappegat in te kijken en dan twijfelachtig voorpootjes op de trap, toch weer terug, dat een aantal keer herhalen en dan toch maar naar beneden met een paar voorzichtige stappen. Later was ook dat geen problemen meer, Bunny liep voornamelijk via de 'treden' op de trap. Dat heeft imho genoeg houvast, bovendien is tapijt (idd waarschijnlijk) leuk maar niet echt goed knaagvoer plus als daar vuil op komt krijg je 't er bijna niet meer uit. Lijkt me niet zo heel erg hygenisch etc.
Porch Monkey 4 Life!
pi_68564544
laten we het maar niet hebben over de plastic en lijm laag onder de vloerbedekking
nee gewoon zo laten zou ik doen.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_68565779
Laten we het er maar op houden dat ieder zijn eigen konijn wel goed genoeg kent om te weten of het kan of niet Ik kijk het nog even aan, hij gaat nu wel vlot naar boven en beneden maar het ziet (en klinkt) er niet erg comfortabel uit. Hij is nu druk bezig om al het stro van boven naar beneden in het gat te duwen, dus die vermaakt zich opperbest
pi_68567465
Die kooi heb ik ook net besteld voor Lily en Rosie Alleen de 120cm variant...
Vind het hok dat ze nu hebben toch net iets te klein (100cm) voor met z'n tweetjes, en deze was bij Chewies erg goedkoop.

Dus als er iemand nog interesse heeft in een 2 maanden oude kooi, pm maar even
  zaterdag 2 mei 2009 @ 16:48:42 #289
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_68593063
Onze nieuwe huisgenootjes, beiden vrouwtjes en circa 8 weken oud







Porch Monkey 4 Life!
  donderdag 7 mei 2009 @ 22:38:31 #290
108339 Rokossovski
Do Svidanja
pi_68790585
Meet Liza knijn... Franse Hangflapperd van eind maart...Een echte spring in't veld...





The best way to tune up a VW Golf is 9,8 m/s^2
  Moderator vrijdag 8 mei 2009 @ 06:36:23 #291
155227 crew  Guppy
dus
pi_68797214
poepie!!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_68814618
die 2 kleintjes zijn echt te schattig! en hangoor is
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_68814761
ow die foto's

Ik heb besloten toch vloerbedekking op de loopplank te gaan doen, Polleke is er al twee keer half afgegleden met zijn poot doordat het zo glad was en dat zag er pijnlijk uit. Die van jou ziet er ook een stuk steviger uit trouwens oCe, met zo'n reling erlangs. Durven de nieuwe kleine nijnen er al een beetje op?
  zaterdag 9 mei 2009 @ 12:56:31 #294
178980 Lindytje
Schimmelschaduw.jpg
pi_68839302
Joepie!!!! Dora en Amy zijn voor het eerst zelf hun hok uit gekomen en huppelen nu door de kamer!!
En de hondjes zijn heel lief voor ze

Ik ben blij
Don't come closer, I might hurt you
  zaterdag 9 mei 2009 @ 13:04:36 #295
178980 Lindytje
Schimmelschaduw.jpg
pi_68839536
Oh.... Amy schrok van 1 hond en nu is ze bang en zit de onder de bank te stampen...
Don't come closer, I might hurt you
  Moderator zaterdag 9 mei 2009 @ 14:39:27 #296
155227 crew  Guppy
dus
pi_68841883
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 13:04 schreef Lindytje het volgende:
Oh.... Amy schrok van 1 hond en nu is ze bang en zit de onder de bank te stampen...
Gaat wel weer over hoor Soms is het even schrikken, nieuwe dingen. Komt wel goed
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 9 mei 2009 @ 23:15:05 #297
178980 Lindytje
Schimmelschaduw.jpg
pi_68858187
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 14:39 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Gaat wel weer over hoor Soms is het even schrikken, nieuwe dingen. Komt wel goed
We hebben haar na 15 minuten stampen maar onder de bank uit gehaald en weer in haar hok gezet met een witlofje. Ze doet het weer prima!
Don't come closer, I might hurt you
  zaterdag 9 mei 2009 @ 23:51:41 #298
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_68859574
quote:
Op vrijdag 8 mei 2009 16:53 schreef Bijou het volgende:
ow die foto's

Ik heb besloten toch vloerbedekking op de loopplank te gaan doen, Polleke is er al twee keer half afgegleden met zijn poot doordat het zo glad was en dat zag er pijnlijk uit. Die van jou ziet er ook een stuk steviger uit trouwens oCe, met zo'n reling erlangs. Durven de nieuwe kleine nijnen er al een beetje op?
Hok lijkt dan inderdaad toch iets anders. Van de 'begane grond' naar de 1ste verdieping is een metalen trap. Rails aan één kant ernaast. Vanaf de 1ste verdieping naar het volgende niveau (plastic plateau) is een houten trap.

Gaat prima met de nijntjes. Dot (de witte) is een beetje bang voor mensen nog maar erg vrolijk, nieuwsgierig en actief. Ze doet enorm veel binky's, stuitert er lekker op los. De tweede dag dat ze bij ons was heeft ze besloten ook d'r helicopter-oor te laten hangen. Hummel (de gekleurde) is rustiger en knuffeliger, die heeft 2 dagen langer gedaan over het traplopen; die vond het maar eng. Dot huppelde toen al vrolijk omhoog en omlaag, nu doen ze dat beiden soepel en snel.

Inmiddels hebben ze vrijwel de hele kamer ontdekt en durven vrij rond te huppen door huis

Dot:


Hummel:
Porch Monkey 4 Life!
  zondag 10 mei 2009 @ 00:47:20 #299
108339 Rokossovski
Do Svidanja
pi_68861205
Kijk je uit met de snoertjes...? Eén net niet goed weggewerkt surround speakersnoertje kreeg knijn te pakken...nu hebben we twee snoertjes... Gelukkig is baas heer en meester met de soldeerbout...
The best way to tune up a VW Golf is 9,8 m/s^2
pi_68866663
quote:
Op zondag 10 mei 2009 00:47 schreef Rokossovski het volgende:
Kijk je uit met de snoertjes...? Eén net niet goed weggewerkt surround speakersnoertje kreeg knijn te pakken...nu hebben we twee snoertjes... Gelukkig is baas heer en meester met de soldeerbout...
Konijnen & snoertjes is een rampzalige combi... score van vorig jaar: snoer van Sennheiser koptelefoon (was nog lastig te vervangen), oplader van telefoon, 2 x snoer boxen.... je dénkt dat je alles goed weggewerkt hebt maar konijn is altijd slimmer

Bij 220-draden zijn ze wel zo snugger om tót het koper te knagen, en niet erdoorheen. Toch wonderlijk dat zo'n klein konijnenkoppie dat kan bedenken
Life is what happens when you're making other plans
pi_68866715
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 23:51 schreef oCe het volgende:
Dot:
afbeelding

Hummel:
afbeelding

Oeh... awwww... zo lief! Dat onschuldige bekkie van Dot is om óp te vreten (maar als echte knijnenliefhebber doen we dat natuurlijk níet )
Life is what happens when you're making other plans
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')