abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 15 juli 2008 @ 11:29:54 #1
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60116508
Bij een biefstuk hoor je geen mayo te eten.
Wild hoort een sausje bij.
Een voorgerecht als nagerecht eten is raar.
Tartaar bij warm eten moet gebakken zijn.
Ketchup óf Curry bij de tosti.
Kaassoufflé hoort niet op een broodje.
etc.

Wie bedenkt zulke dingen? Experimenteren wordt erg gewaardeerd in de keuken, maar toch zijn er heel veel ongeschreven regels voor de mensen die het op moeten eten. Ik = consument, jij producent.
Alsof ik iemand een plezier wil doen door te betalen voor eten en het ook nog eens zo op eet zoals hij/zij dat wil.

En zo raar is het niet eens. Het zijn logische combinaties. Dat jij als kok een stijve krijgt van het woord biefstuk wil niet zeggen dat iedereen het dan maar zo minimalistisch mogelijk moet eten.

Maar goed, dat zie je in zoveel werelden, zoals bijvoorbeeld kunst, design of wat dan ook.
Een vastgekoekt kliekje wat gaat bepalen wie, wat, mooi moet vinden.
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
pi_60116548
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 11:29 schreef Guncta het volgende:
...
Maar goed, dat zie je in zoveel werelden, zoals bijvoorbeeld kunst, design of wat dan ook.
Een vastgekoekt kliekje wat gaat bepalen wie, wat, mooi moet vinden.
Dat dus.
Maar dat culinaire kliekje eet toch geen tosti's of kaassouflees, dus dat daar regels voor zijn kan ik me niet voorstellen
Het mooi kotsende meisje.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 11:34:20 #3
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60116582
Als jij je tartaar rauw wilt eten dan doe je dat toch lekker.
Denk niet dat er iemand wakker van ligt
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 15 juli 2008 @ 11:38:14 #4
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_60116650
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 11:34 schreef Vandaag... het volgende:
Als jij je tartaar rauw wilt eten dan doe je dat toch lekker.
Denk niet dat er iemand wakker van ligt
hij wel met een beetje pech...
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 11:45:08 #5
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60116789
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 11:32 schreef veiligheidsspeldje het volgende:

[..]

Dat dus.
Maar dat culinaire kliekje eet toch geen tosti's of kaassouflees, dus dat daar regels voor zijn kan ik me niet voorstellen

Nee ok. Het waren meer de voorbeelden die nog recent in mijn geheugen waren opgeslagen.
Maar er zijn vast wel veel meer voorbeelden.
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 11:34 schreef Vandaag... het volgende:
Als jij je tartaar rauw wilt eten dan doe je dat toch lekker.
Denk niet dat er iemand wakker van ligt
Dat valt erg tegen. Je ziet de mensen kijken. Vooral als je toevallig contact krijgt met de mensen in de keuken. Ik denk zelfs dat er mensen zijn die het niet doen om de reactie. Al maakt het mij weinig uit, maar mensen hebben altijd nog even de neiging om aan te geven dat het raar is of dat het niet zo hoort. Even nog extra vragen of je het echt zo wilt eten.

Dit zie je overigens ook wel in veel groepjes, als je met zn allen eet.
Begint er eentje, doet de rest ook meteen gezellig mee.
Al laat ik mijn keuze er niet door beinvloeden. Ken nu al aardig wat mensen die qua tosti overgestapt zijn naar tosti met mayo.

Vind het alleen irritant, en soms vaag, dat er zoveel dingen vast zijn gelegd, terwijl het absoluut niet mijn smaak is en ik voor mezelf een veel betere combi of keuze weet.
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 11:47:47 #6
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60116849
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 11:38 schreef Netsplitter het volgende:

[..]

hij wel met een beetje pech...
Alsof je van een klacht wakker gaat liggen?
Je vergist je met een probleem, dat heeft de potentie om eventueel van wakker te liggen.

Voor de rest heb ik nooit voedsel-gezondheidsproblemen gehad.

Heb nog nooit een bacterie gezien..

Aanvulling: zou het misschien zijn, omdat mensen die iets nieuws eten dan meteen weten hoe de meeste mensen het het lekkerst vinden? Voor de rest zou ik zo 123 niet weten wat een andere reden zou zijn.
Lijkt me dat je als kok niet je persoonlijke voorkeuren naar voren moet duwen.
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
pi_60117450
Kaassouffle op een zacht bolletje met ketchup...
pi_60118030
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 12:15 schreef Axia het volgende:
Kaassouffle op een zacht bolletje met ketchup curry...


Verder eens met TS, eet wat je lekker vind, zoals je het lekker vind, wanneer je het lekker vind.

Als ik wil ontbijten met een pizza lat me dan lekker. Maar mayo over je biefstuk.... dat gaat me toch een beetje te ver hoor.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  dinsdag 15 juli 2008 @ 13:29:59 #9
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60119141
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 12:41 schreef DroogDok het volgende:

[..]



Verder eens met TS, eet wat je lekker vind, zoals je het lekker vind, wanneer je het lekker vind.

Als ik wil ontbijten met een pizza lat me dan lekker. Maar mayo over je biefstuk.... dat gaat me toch een beetje te ver hoor.
En dat is nou net het probleem, het gaat te ver.
Het is niet meer dan logisch dat iemand, die biefstuk eet met mayo, wel eens eerder biefstuk heeft gehad, zonder mayo. Die weet dus ook wat hij/zij lekkerder vindt. Alsof ik biefstuk niet zou proeven als ik er mayo bij neem.. Ik verzuip mijn biefstuk er niet in, al zou dat zelfs geen probleem moeten zijn. Smaak is persoonlijk.

Beetje bekrompen ook: (goede) biefstuk is duur, dus moet alle aandacht naar biefstuk gaan. Alleen naar de biefstuk. Terwijl het juist zo zou moeten zijn: Biefstuk is duurder, dus moet diegene die het eet, het wel zo eten dat hij/zij het lekker(st) vindt.
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
pi_60119235
Nou ja, stel je voor hè, je hebt je enorm staan uitsloven in de keuken, uren bezig geweest, zelf vond je het perfect...
En voor de eters uberhaupt geproefd hebben, gooien ze er al zout/peper/mayo/curry/ketjap/maggi/onbeduidende snot overheen!
Dat zou ik echt niet leuk vinden.
Het mooi kotsende meisje.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 14:39:12 #11
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60121034
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 13:33 schreef veiligheidsspeldje het volgende:
Nou ja, stel je voor hè, je hebt je enorm staan uitsloven in de keuken, uren bezig geweest, zelf vond je het perfect...
En voor de eters uberhaupt geproefd hebben, gooien ze er al zout/peper/mayo/curry/ketjap/maggi/onbeduidende snot overheen!
Dat zou ik echt niet leuk vinden.
precies.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 15 juli 2008 @ 14:52:35 #12
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60121392
Meteen zout/peper of maggi erop gooien vind ik wat anders.
Maar ga mij niet vertellen hoe ik het moet opeten. Wil btw best netjes eten hoor..

Ik zou het zeker niet leuk vinden dat andere mensen voor mij gaan bepalen hoe ik het het lekkerdst moet vinden. En dan nog, wat is er mis met vragen? Ik wil het nog net niet over bekrompenheid, dat dekt de lading ook niet. Maar daar komt het voor mijn gevoel wel op neer. Misschien nog wel in combinatie met onzekerheid.

"IK vind biefstuk lekker, IK vind dat je het zo moet eten. DIT is normaal, want dat zeggen koks en andere mensen die er voor geleerd hebben. "
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 15:25:55 #13
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60122138
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 14:52 schreef Guncta het volgende:
Meteen zout/peper of maggi erop gooien vind ik wat anders.
Maar ga mij niet vertellen hoe ik het moet opeten. Wil btw best netjes eten hoor..

Ik zou het zeker niet leuk vinden dat andere mensen voor mij gaan bepalen hoe ik het het lekkerdst moet vinden. En dan nog, wat is er mis met vragen? Ik wil het nog net niet over bekrompenheid, dat dekt de lading ook niet. Maar daar komt het voor mijn gevoel wel op neer. Misschien nog wel in combinatie met onzekerheid.

"IK vind biefstuk lekker, IK vind dat je het zo moet eten. DIT is normaal, want dat zeggen koks en andere mensen die er voor geleerd hebben. "
Als je zelf je biefstukje thuis bakt mag je van mij bepalen hoe je die eet.

Ga je echter uit eten, dan vind ik het wel zo netjes dat je de creatie van de kok eet zoals de kok deze bedoeld heeft.
Ik denk eerder dat culinaire hoogstandjes niet besteed zijn aan jou.

Ga dan naar een lopend buffet, kun je opscheppen en eten zoveel als jij wilt en hoe je het wilt.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 15 juli 2008 @ 16:01:03 #14
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60122930
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 15:25 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Als je zelf je biefstukje thuis bakt mag je van mij bepalen hoe je die eet.

Ga je echter uit eten, dan vind ik het wel zo netjes dat je de creatie van de kok eet zoals de kok deze bedoeld heeft.
Ik denk eerder dat culinaire hoogstandjes niet besteed zijn aan jou.

Ga dan naar een lopend buffet, kun je opscheppen en eten zoveel als jij wilt en hoe je het wilt.
Dus jij gaat ook bepalen dat een biefstuk bleu gegeten moet worden? Neem aan dat je ook wel vraagt hoe mensen dat willen eten. Maar nee, mensen die het bleu eten halen (was mij opgevallen) daar smaak uit naar voren. Apoint is al discutabel, bien cuit-eters zijn stakkers, evenals mensen die nadenken en zelf hun biefstuk kruiden zoals zij het zelf het lekkerst vinden. Thuis ziet niemand het, dus alleen dan mag het. Wat zullen de buren wel niet denken?
Mayo klinkt zoooo cheap, neem dan stroganoff, archiduc of bearnaise als saus.

Moest lachen dat je aangeeft dat je biefstuk als culinair hoogstandje ziet.
Culinair hoogstandje is een prestatie dat te maken heeft met de kookkunst.

Draai die opmerking daarom ook liever om over lopend buffet. Ook omdat ik er in de meeste gevallen niks mee heb door de manier waarop het beleefd wordt. Leuk ook dat ik me qua eetgedrag meteen moet verlagen, alleen omdat ik het, kosten wat kost, eens moet zijn met de kok. Ik val hem niet aan, ik heb nou eenmaal EEN smaak (waarbij jij denkt dat je SMAAK hebt). Dat hij zo irritant moet zijn

Door biefstuk bepalen dat ik niet van culinaire hoogstandjes houdt en deze tot aan het precieze moet overnemen van diegene die het bereidt is wel heel erg bekrompen. Ik had al aangegeven dat ik het alleen doe als ik ervaring met het gerecht heb.

Ik zou door deze regel dus ook verplicht zijn tot het gehele gerecht tot mij te nemen. Mag dus bij een goed stukje wild niet aangeven dat ik er de sausapart wil hebben? "Alles ziet er lekker uit van het gerecht, kok. Alleen houd ik niet van olijven, dus heeft u misschien een gerecht dat er op lijkt, maar wel op de lijst staat?"

Als ik geen zout op bepaalde stukken vlees wil hebben kan ik zeker maar beter aangeven dat ik last heb van een hoge bloeddruk? De kok zou blij moeten zijn om zijn klanten blij te maken. Dat geven ze altijd wel aan, maar eigenlijk is het zo: de kok is blij met de erkenning dat de door hem gekozen bereiding goed wordt gewaardeerd is door de klant. Die andere klanten hebben toch geen smaak.
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 17:04:41 #15
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60124416
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 16:01 schreef Guncta het volgende:

[..]

Dus jij gaat ook bepalen dat een biefstuk bleu gegeten moet worden? Neem aan dat je ook wel vraagt hoe mensen dat willen eten. Maar nee, mensen die het bleu eten halen (was mij opgevallen) daar smaak uit naar voren. Apoint is al discutabel, bien cuit-eters zijn stakkers, evenals mensen die nadenken en zelf hun biefstuk kruiden zoals zij het zelf het lekkerst vinden. Thuis ziet niemand het, dus alleen dan mag het. Wat zullen de buren wel niet denken?
Mayo klinkt zoooo cheap, neem dan stroganoff, archiduc of bearnaise als saus.

Moest lachen dat je aangeeft dat je biefstuk als culinair hoogstandje ziet.
Culinair hoogstandje is een prestatie dat te maken heeft met de kookkunst.

Hier ben ik al gestopt met lezen.

Ga mijn tekst nog een keer goed lezen dan praten we verder.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_60127772
Die laatste post van TS snap ik ook niets meer van ...

Maar je vindt het dus gek en irritant dat je in een restaurant alleen de meest gangbare combinaties krijgt voorgeschoteld ? Waarom? In een hotel vraag ik toch ook niet om een stapelbed omdat ik dat lekker vind slapen? Zoals gezegd; dan moet je thuis gaan eten/slapen.

Daarnaast zie je vooral een beperking die niet werkelijk bestaat. Je kunt best je kaassoufle op een broodje vragen en je tartaartje rauw. Een voorgerecht kun je ook bestellen na je hoofdgerecht. Het is alleen niet gangbaar dus je zult idd treffen dat mensen ervan opkijken.
Springfield's looking pretty dusty today
pi_60134954
ik eet gekookte aardapels niet met jus maar met ketchup
  woensdag 16 juli 2008 @ 17:43:11 #18
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60148796
-edit door Isabeau-
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 19:37 schreef -marz- het volgende:
Die laatste post van TS snap ik ook niets meer van ...

Maar je vindt het dus gek en irritant dat je in een restaurant alleen de meest gangbare combinaties krijgt voorgeschoteld ? Waarom? In een hotel vraag ik toch ook niet om een stapelbed omdat ik dat lekker vind slapen? Zoals gezegd; dan moet je thuis gaan eten/slapen.

Daarnaast zie je vooral een beperking die niet werkelijk bestaat. Je kunt best je kaassoufle op een broodje vragen en je tartaartje rauw. Een voorgerecht kun je ook bestellen na je hoofdgerecht. Het is alleen niet gangbaar dus je zult idd treffen dat mensen ervan opkijken.
Het is meer de weestand die het opwekt. Het enthousiaste valt er meteen vanaf. Maar misschien zou het ook wel kunnen dat dat de mensen zijn die graag voor perfectie gaan. En dat er in hun ogen daar ook 1 gerecht en manier van bereiden voor staat. Voor de rest zou ik het niet weten.

Het zijn vaak kleine aanpassing hoor. Aanpassingen waarvan ik weet dat ze mogelijkaanwezig zijn.

Dit zie je trouwens in veel meer dingen terug. Merk het met mijn werkgebied ook.
Maak je een mooie site en wil de klant alsnog "lelijke" knoppen, header of een foto op de home.

Collega's kunnen het daar echt uren over hebben en om klanten lachen (lees:uitlachen). Ik ervaar dat veel anders, zie het meer als de laatste bewerking zodat het persoonlijk wordt. Alsof het mij wat uitmaakt wat andere mensen mooi vinden. Ben niet meer dan een creatieve-hoer die de klant blij wil maken en een zo goed mogelijk product wil maken. En dan ook in die volgorde.
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 00:23 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
ik eet gekookte aardapels niet met jus maar met ketchup
Dat heb ik veel meer mensen zien doen. Mijn oom doet het ook.
Op zich nog niet eens zo'n hele gekke combi. Toch maar eens proberen binnenkort, ben al geen liefhebber van jus.

[ Bericht 9% gewijzigd door Isabeau op 16-07-2008 23:34:52 (Offtopic opmerking verwijderd. ) ]
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
  woensdag 16 juli 2008 @ 19:49:12 #19
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60151123
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door Isabeau op 16-07-2008 23:32:58 (Graag ontopic blijven en het cul-waardig houden!) ]
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_60156615
Principessa, een klodder mosterd door je jus mengen en dat bij nieuwe aardappels eten, is verrukkelijk

TS, waarom zo schoppen? Als je je openstelt voor andermans kookkunsten, leer je misschien nieuwe dingen waarderen
pi_60157002
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 23:47 schreef ColdFeet het volgende:
Principessa, een klodder mosterd door je jus mengen en dat bij nieuwe aardappels eten, is verrukkelijk

TS, waarom zo schoppen? Als je je openstelt voor andermans kookkunsten, leer je misschien nieuwe dingen waarderen
Volgens mij is het niet zozeer schoppen, maar eet hij zijn eten liever zoals hij het lekker vind. En hij weet wat hij lekker vindt door (veel) dingen geprobeerd te hebben en uiteindelijk een favoriet over te houden.
En nieuwe dingen probeert hij volgens mij ook zeker, kijk maar naar het laatste stukje uit zijn laatste post, daarin geeft hij al aan binnenkort iets nieuws te proberen.
Zo komt het allemaal in ieder geval op mij over.
pi_60157449
Tosties met Mad-sauce
pi_60157510
Bamischijven op brood met een schep satésaus
Brutal. Fucking. Metal.
pi_60157686
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 00:40 schreef -_Guitarist_- het volgende:
Bamischijven op brood met een schep satésaus
Dat klinkt afschuwelijk, maar lekker
pi_60157737
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 23:47 schreef ColdFeet het volgende:
Principessa, een klodder mosterd door je jus mengen en dat bij nieuwe aardappels eten, is verrukkelijk

TS, waarom zo schoppen? Als je je openstelt voor andermans kookkunsten, leer je misschien nieuwe dingen waarderen
Ik lust/ eet geen mosterd.
pi_60159485
Een smaak is natuurlijk een mening, en die is per definitie persoonlijk, en dien je dus ook te respecteren. Als kok/restauranthouder probeer je een zo breed mogelijk publiek te bedienen, en tsja, dan kan een persoonlijke smaak soms wat op het 2e plan komen, maar door simpelweg je wensen kenbaar te maken is er meestal best veel mogelijk. Maar als dat inhoudt dat jij met een tube ES mayonaise vanaf 2 meter je eten wilt bespuiten in de librije kom je op een punt dat het belachelijk wordt, en dan zal men je vragen om de tent te verlaten en het lekker thuis te gaan doen.

Overigens kunnen bekende/klassieke combinaties echt wel lekker zijn, zoals (droge) champage met aardbeien, jummie.. Maar ik kruid mijn biefstuk bijvoorbeeld wel voor het bakken, dat is volgens sommigen ook een nono, maar daar trek ik me niks van aan..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_60187639
Ben het er inderdaad wel mee eens dat, hoewel een kok veel meer verstand van eten heeft, hij niet weet wat jouw smaak is. Hij bepaalt de kaart, maar zou wel mee moeten gaan in de wensen van de klant..
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 15:25 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ga je echter uit eten, dan vind ik het wel zo netjes dat je de creatie van de kok eet zoals de kok deze bedoeld heeft.
Ik denk eerder dat culinaire hoogstandjes niet besteed zijn aan jou.

We gaan toch niet uit eten en betalen voor zijn plezier? Als ik uit eten ga, wil ik eten wat ik lekker vind, niet wat de kok vindt dat ik lekker hoor te vinden.

Maar aan de andere kant ga je in een theater ook niet vertellen dat het allemaal anders moet. Je gaat om dat die mensen, koks of acteurs, je iets willen laten proever. En dan mag je zelf bepalen of het je smaak is en of je er vaker terugkomt. Anders ga je naar een restaurant wat meer overeenkomt met jouw smaak.

Heel veel combinaties zijn nou eenmaal bewezen successen.
Sweet and innocent...
  vrijdag 18 juli 2008 @ 13:40:39 #28
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60188238
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 13:17 schreef Innocence het volgende:
Ben het er inderdaad wel mee eens dat, hoewel een kok veel meer verstand van eten heeft, hij niet weet wat jouw smaak is. Hij bepaalt de kaart, maar zou wel mee moeten gaan in de wensen van de klant..
[..]

We gaan toch niet uit eten en betalen voor zijn plezier? Als ik uit eten ga, wil ik eten wat ik lekker vind, niet wat de kok vindt dat ik lekker hoor te vinden.

Maar aan de andere kant ga je in een theater ook niet vertellen dat het allemaal anders moet. Je gaat om dat die mensen, koks of acteurs, je iets willen laten proever. En dan mag je zelf bepalen of het je smaak is en of je er vaker terugkomt. Anders ga je naar een restaurant wat meer overeenkomt met jouw smaak.

Heel veel combinaties zijn nou eenmaal bewezen successen.

Je besteld iets van de kaart, natuurlijk kan je zeggen ik wil dit zo en dat zus, maar waarom bestel je dan dat bepaalde gerecht als je het aangepast wilt hebben.
Ik vind dat als je hier niet voor open staat je maar niet uit eten moet gaan.

Een restaurant waar je precies kan invullen wat jij wilt eten bestaat volgens mij niet.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_60188457
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 13:17 schreef Innocence het volgende:
Ben het er inderdaad wel mee eens dat, hoewel een kok veel meer verstand van eten heeft, hij niet weet wat jouw smaak is. Hij bepaalt de kaart, maar zou wel mee moeten gaan in de wensen van de klant..
[..]

We gaan toch niet uit eten en betalen voor zijn plezier? Als ik uit eten ga, wil ik eten wat ik lekker vind, niet wat de kok vindt dat ik lekker hoor te vinden.

Dan heb jij bij het uit eten gaan een andere insteek dan ik! Voor een biefstukje (al dan niet met mayo ) ga ik niet uit eten... Dat kan ik zelf ook wel maken.
Als ik uit eten ga wil ik verrast worden met nieuwe smaken, nieuwe combinaties en bereidingswijzen. Dus ja, dat laat ik aan de kok over. En als ie me iets ranzigs voorzet, kom ik niet meer terug, maar als ie me iets voorzet wat ik niet lekker vind maar wel creatief/origineel: goede kans dat ik er nog eens kom!
pi_60188473
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 13:40 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Een restaurant waar je precies kan invullen wat jij wilt eten bestaat volgens mij niet.
De wokchinees
pi_60188499
Biefstuk met mayo?
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_60188813
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 13:51 schreef heiden6 het volgende:
Biefstuk met mayo?
TS.... Ik ben gewoon zo'n fantasieloze sufkut die de biefstuk uit de pan haalt en een scheut rode wijn ofzo in de pan pleurt
pi_60188915
Ik vind biefstuk niet zo lekker
Nou ja, hertenbiefstuk is wel te doen ( )
  vrijdag 18 juli 2008 @ 16:45:50 #34
180280 Inschrijven_valt_niet_mee
Ik ben niet gek, denk ik...
pi_60192803
Leuke discussie
Ik zal nooit zonder te proeven met peper, zout of sauzen gaan strooien. 'Speciale' gerechten eet ik zoals de kok bedoeld heeft.
Maar bij m'n biefstukje (meestal met friet en mayo) vind ik het lekker om de vleessappen te mengen met mayo, en daar m'n hapje biefstuk in te dopen. (Niet verdrinken...)
  zondag 20 juli 2008 @ 13:16:37 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_60223543
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 13:50 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

De wokchinees
Idd
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 21 juli 2008 @ 22:33:32 #36
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60255254
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 14:02 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

TS.... Ik ben gewoon zo'n fantasieloze sufkut die de biefstuk uit de pan haalt en een scheut rode wijn ofzo in de pan pleurt
Jij proeft door al die zout, peper en mayo mijn frustraties/klacht niet..
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 16:45 schreef Inschrijven_valt_niet_mee het volgende:
Leuke discussie
Ik zal nooit zonder te proeven met peper, zout of sauzen gaan strooien. 'Speciale' gerechten eet ik zoals de kok bedoeld heeft.
Maar bij m'n biefstukje (meestal met friet en mayo) vind ik het lekker om de vleessappen te mengen met mayo, en daar m'n hapje biefstuk in te dopen. (Niet verdrinken...)
Dat doe ik dus ook. Mayo is bij mij ook zeer minimaal, maar zorgt ervoor dat het iets romiger/voller wordt en de smaak op de 1 of andere manier beter overkomt. Proef zeker de biefstuk nog wel..
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
pi_60271427
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 00:23 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
ik eet gekookte aardapels niet met jus maar met ketchup
Ik met jus en ketchup
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_60271760
quote:
Op maandag 21 juli 2008 22:33 schreef Guncta het volgende:
Dat doe ik dus ook. Mayo is bij mij ook zeer minimaal, maar zorgt ervoor dat het iets romiger/voller wordt en de smaak op de 1 of andere manier beter overkomt. Proef zeker de biefstuk nog wel..
Mayo vind ik meer iets voor bij de kreeft. Ik ben het in zoverre met je eens dat veel mensen houvast zoeken bij de mening van anderen om vooral niet dom of onderontwikkeld over te komen, en dan krijg je snel dogma's. Dat komt omdat veel mensen niet zelf kunnen proeven of durven proeven maar ze het wel heel belangrijk vinden om te laten zien dat ze gastronomisch ontwikkeld zijn. Status dus.

Maar anderzijds, je hoeft ook niet het wiel opnieuw uit te vinden. De klassieke combinaties zijn niet voor niks klassiek. Dat komt omdat mensen die goed kunnen proeven met elkaar gemeen hebben dat ze dat lekker vinden. Het heeft de tijd en de goedkeuring van velen doorstaan en dat alleen als in een indicatie van kwaliteit. Vaak duidt het ook gewoon op een mindere ontwikkeling, omdat je weet dat als iemand zijn smaak ontwikkelt, diegene zijn biefstuk niet doorbakken zal willen hebben. Iemand die dat bestelt is of latente vegetariër, of iemand die bang is voor bacteriën, of iemand die nog niet kan proeven, of een uitzonderlijk geval. Smaken verschillen, maar smaken ontwikkelen zich ook.

Daarnaast vind ik dat je mensen in creatieve beroepen wel in hun waarde moet laten. Het is niet je werknemer. Als je een schilderij laat maken ga je de kunstenaar ook niet vertellen welke stukje in een andere kleur moet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_60290473
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 16:20 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Mayo vind ik meer iets voor bij de kreeft. Ik ben het in zoverre met je eens dat veel mensen houvast zoeken bij de mening van anderen om vooral niet dom of onderontwikkeld over te komen, en dan krijg je snel dogma's. Dat komt omdat veel mensen niet zelf kunnen proeven of durven proeven maar ze het wel heel belangrijk vinden om te laten zien dat ze gastronomisch ontwikkeld zijn. Status dus.

Maar anderzijds, je hoeft ook niet het wiel opnieuw uit te vinden. De klassieke combinaties zijn niet voor niks klassiek. Dat komt omdat mensen die goed kunnen proeven met elkaar gemeen hebben dat ze dat lekker vinden. Het heeft de tijd en de goedkeuring van velen doorstaan en dat alleen als in een indicatie van kwaliteit. Vaak duidt het ook gewoon op een mindere ontwikkeling, omdat je weet dat als iemand zijn smaak ontwikkelt, diegene zijn biefstuk niet doorbakken zal willen hebben. Iemand die dat bestelt is of latente vegetariër, of iemand die bang is voor bacteriën, of iemand die nog niet kan proeven, of een uitzonderlijk geval. Smaken verschillen, maar smaken ontwikkelen zich ook.

Daarnaast vind ik dat je mensen in creatieve beroepen wel in hun waarde moet laten. Het is niet je werknemer. Als je een schilderij laat maken ga je de kunstenaar ook niet vertellen welke stukje in een andere kleur moet.
Het is wel wat balanceren inderdaad, maar als ik bij de lokale pizzaboer op het afhaalmenu zie staan "wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele maag- en of darmklachten door exotische combinaties van ingrediënten" is er volgens mij ook een groep mensen die soms echt doorslaan, en dan mag je er op een gegeven moment als restauranthouder / kok wel wat van zeggen toch?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_60292893
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 11:29 schreef Guncta het volgende:
Bij een biefstuk hoor je geen mayo te eten.
Wild hoort een sausje bij.
Een voorgerecht als nagerecht eten is raar.
Tartaar bij warm eten moet gebakken zijn.
Ketchup óf Curry bij de tosti.
Kaassoufflé hoort niet op een broodje.
etc.

Wie bedenkt zulke dingen?
...
Maar goed, dat zie je in zoveel werelden, zoals bijvoorbeeld kunst, design of wat dan ook.
Een vastgekoekt kliekje wat gaat bepalen wie, wat, mooi moet vinden.
Er is geen kliekje dat in een achterkamertje bijeenkomt om jou het leven zuur te maken.
Al die dingen die je noemt hebben goede redenen.
Jij doet hier alsof het alleen maar ideetjes zijn, maar voor elk van die dingen zijn hele goede culinaire redenen aan te dragen!

Sommige zijn natuurlijk sterker dan andere. Een nagerecht is zoet om je voldoende energie te geven om op te staan. Een voorgerecht is een hartig hapje dat de wachttijd naar de hoofdmaaltijd overbrugt en de honger aanwakkert.
Zwakke subtiele smaken moet je niet wegsmeren met een saus.

Dan kun je al het eten wel in een emmer gooien en met de staafmixer door elkaar draaien, maar sommige dingen zijn zo met reden.

Ketchup en curry? Kende ik niet, maar de smaken liggen zo dicht bij elkaar dat ik ze idd niet zou mixen. Dan krijg je tomaatcurry of ketchup met een bijsmaakje; in beide gevallen nét niet goed dus.

Maar voor alles geldt: als jij het lekker vindt doe je dat er toch lekker op?
pi_60294412
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 11:07 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Het is wel wat balanceren inderdaad, maar als ik bij de lokale pizzaboer op het afhaalmenu zie staan "wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele maag- en of darmklachten door exotische combinaties van ingrediënten" is er volgens mij ook een groep mensen die soms echt doorslaan, en dan mag je er op een gegeven moment als restauranthouder / kok wel wat van zeggen toch?
Als je mensen hun eigen pizza laat samenstellen dan moet je verder ook niet zeuren. Maar ik hou op zich wel van tenten die staan voor wat ze maken en dus een beetje eigenwijs zijn en niet zo gediend van allerlei aanpassingen. In mijn favoriete Italiaanse restaurant bestel je wat van de kaart en dan komt de kok aan tafel om te vertellen dat ie een beter idee heeft.

Maar 'zo hoort het' is vaak het zoeken van houvast om niet zelf te hoeven proeven. Ik was een keer met vrienden eten bij een andere ook best aardige Italiaan, kwam iemand op het idee om een pizza na te nemen want die hadden ze daar ook. Serveerster in de war, een van ons gezelschap licht gegeneerd, komt de eigenaar aan tafel staan omdat hij denkt dat er streekgenoten uit Italie in zijn zaak zitten. Daar schijnt dat namelijk heel normaal te zijn om met zijn allen nog even een pizza te delen na het hoofdgerecht.

Er zijn ook veel mensen die wijn drinken bij een pizza omdat ze denken dat dat de combinatie is want Italianen drinken nou eenmaal wijn, maar Italianen drinken ook heel vaak bier bij de pizza hoewel het niet van die bierdrinkers zijn. Maar als je zelf gewoon proeft wat het lekkerst is, is dat helemaal niet gek.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 24 juli 2008 @ 20:23:14 #42
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60327237
mijn ex at wel eens een broodje kaas met chocoladepasta, dat vond ik best apart.

Maar mij hoor je niet klagen. Ik word pas boos als iemand een knorr wereldgerecht oprecht verrukkelijk vind.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_60331838
Ik ben niet dol op tuinbonen, maar laatst at ik spaghetti met tuinbonen, olijven en gehakt en ik heb genoten!
Het klinkt net zo raar als haring met slagroom waarschijnlijk......
Het kan mij niet schelen als iemand om mayonaise vraagt als ik heb gekookt, als ze het eerst maar zonder mayo (of zout, of maggi......) proeven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_60333747
Nachtbaggeren. Dat hoort nou eenmaal zo.
Brutal. Fucking. Metal.
  zaterdag 26 juli 2008 @ 05:38:19 #45
84524 Morwen
I got life
pi_60356078
Ik kook voor mensen omdat IK dat leuk vind niet voor de goedkeuring van hen. Het doet me echt Zip als ze er mayo ofzo overheen kwakken. Ik weet dat mijn basisproduct goed is en ik hoop dat zij dat ook zo gaan zien. Meestal is dat wel zo
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_60394540
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 16:20 schreef Weltschmerz het volgende:
Vaak duidt het ook gewoon op een mindere ontwikkeling, omdat je weet dat als iemand zijn smaak ontwikkelt, diegene zijn biefstuk niet doorbakken zal willen hebben. Iemand die dat bestelt is of latente vegetariër, of iemand die bang is voor bacteriën, of iemand die nog niet kan proeven, of een uitzonderlijk geval. Smaken verschillen, maar smaken ontwikkelen zich ook.
Wat ontzettend elitair is dit Iemand die zijn biefstuk doorbakken wil hebben heeft geen goed ontwikkelde smaak? Onzin. Anders dan jouw smaak is niet per sé slechter. Ik heb hem liever doorbakken, maar eigenlijk heb ik het liefst helemaal geen biefstuk. Ik houd niet van dat sappige nog bijna rauwe vlees. Geef mij maar stoofvlees

Wat betreft de OP, mijn vriend kijkt me juist raar aan als ik ketchup of curry bij mjin tosti wil..
pi_60394769
quote:
Op maandag 28 juli 2008 13:25 schreef Black_Tulip het volgende:

Wat ontzettend elitair is dit Iemand die zijn biefstuk doorbakken wil hebben heeft geen goed ontwikkelde smaak?
Als het niet elitair is om biefstuk te eten dan is het ook niet elitair om een fatsoenlijk gebakken biefstuk te eten.
quote:
Onzin. Anders dan jouw smaak is niet per sé slechter. Ik heb hem liever doorbakken, maar eigenlijk heb ik het liefst helemaal geen biefstuk. Ik houd niet van dat sappige nog bijna rauwe vlees.
Exactly my point, jij houdt gewoon niet zo van biefstuk, dat is een kwestie van smaak. Daarom heb je hem liever doorbakken. Omdat het niet naar jouw smaak is, ontwikkel je die ook niet. Een biefstukliefhebber, wiens smaak het wel is en die die smaak door die liefhebberij ontwikkeld heeft, zal hem dan ook niet doorbakken willen.
quote:
Geef mij maar stoofvlees
Niks mis mee, maar iemand die zijn stoofvlees graag rood van binnen heeft is ook niet erg ontwikkeld qua stoofvleessmaak.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_60395278
quote:
Op maandag 28 juli 2008 13:37 schreef Weltschmerz het volgende:
Exactly my point, jij houdt gewoon niet zo van biefstuk, dat is een kwestie van smaak. Daarom heb je hem liever doorbakken. Omdat het niet naar jouw smaak is, ontwikkel je die ook niet. Een biefstukliefhebber, wiens smaak het wel is en die die smaak door die liefhebberij ontwikkeld heeft, zal hem dan ook niet doorbakken willen.
[..]

Niks mis mee, maar iemand die zijn stoofvlees graag rood van binnen heeft is ook niet erg ontwikkeld qua stoofvleessmaak.
Je bedoelt 'niet ontwikkeld' zonder het negatieve bijsmaakje..

Stoofvlees dat nog rood van binnen is
pi_60395641
Ik bedoel ontwikkeld in de zin van dat als je een beetje aandacht voor eten hebt dat je dan uitvindt wat je echt lekker vindt en vervolgens dan ook voorkeuren daarin ontwikkelt. Een kind kan van kaas houden, maar de meeste kinderen zullen toch terugschrikken voor een Langres of een Roquefort. Daar moet je toch even aan wennen, er bestaat wel zoiets als 'acquired taste', niet alles wordt meteen als lekker ervaren, en soms wordt het sowieso niks tussen die persoon en dat voer. Je biefstuk saignant of bleu is ook niet zoals de meesten hun eerste biefstuk het lekkerst zullen vinden.

Maar ik zie dat niet als iets wat je met de gouden paplepen moet worden ingegoten. In tegendeel zelfs, juist bij het 'duur doen' ligt het accent denk ik meer op hoe het hoort ipv hoe het smaakt. Ik denk dat je in Frankrijk of Italie op het platteland genoeg minimumlijers kunt tegenkomen die je liever een stoofpot voorzetten dan dat ze de biefstuk voor je doorbakken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 28 juli 2008 @ 14:20:44 #50
72039 Pappie_Culo
Spelen is leuk
pi_60395769
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:23 schreef -Mellow- het volgende:
mijn ex at wel eens een broodje kaas met chocoladepasta, dat vond ik best apart.

Maar mij hoor je niet klagen. Ik word pas boos als iemand een knorr wereldgerecht oprecht verrukkelijk vind.
Kip Siam is goed te doen hoor

Maar verukkelijk is een groot woord.

Gelukkig interesseert het me geen reet, excquisiete voeding staat 1 plekje onder kat ontwormings technieken op mijn 'vette shit ouwe' lijst.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
  maandag 28 juli 2008 @ 14:31:45 #51
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60396005
quote:
Op maandag 28 juli 2008 14:15 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik bedoel ontwikkeld in de zin van dat als je een beetje aandacht voor eten hebt dat je dan uitvindt wat je echt lekker vindt en vervolgens dan ook voorkeuren daarin ontwikkelt. Een kind kan van kaas houden, maar de meeste kinderen zullen toch terugschrikken voor een Langres of een Roquefort. Daar moet je toch even aan wennen, er bestaat wel zoiets als 'acquired taste', niet alles wordt meteen als lekker ervaren, en soms wordt het sowieso niks tussen die persoon en dat voer. Je biefstuk saignant of bleu is ook niet zoals de meesten hun eerste biefstuk het lekkerst zullen vinden.

Maar ik zie dat niet als iets wat je met de gouden paplepen moet worden ingegoten. In tegendeel zelfs, juist bij het 'duur doen' ligt het accent denk ik meer op hoe het hoort ipv hoe het smaakt. Ik denk dat je in Frankrijk of Italie op het platteland genoeg minimumlijers kunt tegenkomen die je liever een stoofpot voorzetten dan dat ze de biefstuk voor je doorbakken.
Smaak heb je, wordt je mee geboren, door allerlei etenswaren te proeven train je je smaakvermogen, leer je smaken te onderscheiden, maar dingen daardoor lekker gaan vinden, door het maar zo veel mogelijk te proeven, nee.
Je vind iets lekker of niet.
Net als de dooddoener, wijn moet je leren drinken, ik kon al drinken toen ik 2 was, hoef ik echt niet nu nog te leren.
Ik houd niet van rode wijn, simpel, en dan kan ik 100 soorten drinken, ik houd gewoon niet van het mondgevoel van rode wijn.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 28 juli 2008 @ 14:38:56 #52
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60396176
dat ben ik niet met je eens. Ik lustte als kind bijna niks, maar dat verwende gedrag werd me gelukkig keihard afgeleerd. Ik moest alles leren eten van mijn moeder en dat is goed gelukt want inmiddels lust ik werkelijk alles.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 28 juli 2008 @ 14:46:03 #53
72039 Pappie_Culo
Spelen is leuk
pi_60396331
Wellicht.

Bij mij hoef je niet met kaas of koude vleeswaren aan te komen. Het stinkt allebei (rottend eiwit, danwel heel dicht er tegenaan) en wordt doorgaans op verre van hygienische wijze gepresenteerd.

Ik walg er echt van, en al helemaal van die grijpgrage ongewassen handjes die over dit toch al niet zo hygienische hapjes collectief heen gaan.

En dan durven mensen die me daar op aanspreken mij een lastige eter te noemen. Ik spreek liever over 'fijnproever'
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_60397359
quote:
Op maandag 28 juli 2008 14:31 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Smaak heb je, wordt je mee geboren, door allerlei etenswaren te proeven train je je smaakvermogen, leer je smaken te onderscheiden, maar dingen daardoor lekker gaan vinden, door het maar zo veel mogelijk te proeven, nee.
Je vind iets lekker of niet.
Je kunt dingen die je niet lekker vindt best lekker gaan vinden. Vaak ligt vies en lekker best dicht tegen mekaar aan, en is het het getrainde smaakvermogen waardoor het van vies lekker wordt. Met smaak wordt je zeker niet geboren, eerst is alleen moedermelk lekker, en daarna alles wat zoet is.
quote:
Net als de dooddoener, wijn moet je leren drinken, ik kon al drinken toen ik 2 was, hoef ik echt niet nu nog te leren.
Ik houd niet van rode wijn, simpel, en dan kan ik 100 soorten drinken, ik houd gewoon niet van het mondgevoel van rode wijn.
Prima, maar voor diegenen die dat niet hebben geldt wel degelijk dat je andere wijn lekkerder zult gaan vinden als je het vaker drinkt, en voor de meesten geldt dat het eerste glas maar zozo is. Je ziet ook bij witte wijn dat de zoete in eerste instantie vaak lekkerder gevonden worden, maar bijna iedereen die meer witte wijn gaat drinken en het echt lekker gaat vinden schuift op naar wat minder zoet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 28 juli 2008 @ 15:46:09 #55
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60397573
quote:
Op maandag 28 juli 2008 15:37 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je kunt dingen die je niet lekker vindt best lekker gaan vinden. Vaak ligt vies en lekker best dicht tegen mekaar aan, en is het het getrainde smaakvermogen waardoor het van vies lekker wordt. Met smaak wordt je zeker niet geboren, eerst is alleen moedermelk lekker, en daarna alles wat zoet is.
[..]

Prima, maar voor diegenen die dat niet hebben geldt wel degelijk dat je andere wijn lekkerder zult gaan vinden als je het vaker drinkt, en voor de meesten geldt dat het eerste glas maar zozo is. Je ziet ook bij witte wijn dat de zoete in eerste instantie vaak lekkerder gevonden worden, maar bijna iedereen die meer witte wijn gaat drinken en het echt lekker gaat vinden schuift op naar wat minder zoet.
Je went aan een smaak, maar of je het lekker is, is iets anders.
Zo lust ik geen rode kool, maar mocht er niet anders meer te eten zijn, zal ik het wel tot mij nemen, maar lekker vinden, nee.

Maar wat is dat toch met sterke drank, altijd de opmerking "dat moet je leren drinken", als ik geen cola drink zal er niemand tegen mij zeggen, "dat moet je leren drinken".
Heel vreemd.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 28 juli 2008 @ 18:00:57 #56
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60400459
dat moet je niet te letterlijk nemen natuurlijk. Je hoeft helemaal niks.

Maar t is nu eenmaal zo dat je bittere dingen als wijn en bier meestal pas na een aantal keer gaat waarderen. Net als bijv. olijven
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_60400892
quote:
Op maandag 28 juli 2008 15:46 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Je went aan een smaak, maar of je het lekker is, is iets anders.
Zo lust ik geen rode kool, maar mocht er niet anders meer te eten zijn, zal ik het wel tot mij nemen, maar lekker vinden, nee.
Ik denk dat het iets complexer is dan dat. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat je went aan het bittere van bier, en dat het daardoor echt lekker wordt, één onderdeel van de smaak kan maken dat je het niet lekker vindt, maar als je daar aan went, is er niets meer wat je tegenhoudt om het lekker te vinden.
quote:
Maar wat is dat toch met sterke drank, altijd de opmerking "dat moet je leren drinken",
Dat heb ik ook nooit begrepen, maar misschien was ik gewoon een heel erg snelle leerling. Maar wat ik nu aan whisky drink, had ik als puber geen lekkere whisky gevonden schat ik. Wat het heel erg lekker maakt is juist datgene wat er in eerste instantie maar moeilijk in gaat.
quote:
als ik geen cola drink zal er niemand tegen mij zeggen, "dat moet je leren drinken". Heel vreemd.
Nee, maar er zal ook niemand tegen je zeggen "ik heb laatst toch een cola geproefd.." Cola drinkt makkelijk weg, lekker zoet maar ook niet erg boeiend. Niet zo vreemd dus. Bijna niemand vind het vies, maar ook niemand kan er verrukt over zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 28 juli 2008 @ 18:55:04 #58
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60401485
quote:
Op maandag 28 juli 2008 18:24 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik denk dat het iets complexer is dan dat. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat je went aan het bittere van bier, en dat het daardoor echt lekker wordt, één onderdeel van de smaak kan maken dat je het niet lekker vindt, maar als je daar aan went, is er niets meer wat je tegenhoudt om het lekker te vinden.
[..]

Dat heb ik ook nooit begrepen, maar misschien was ik gewoon een heel erg snelle leerling. Maar wat ik nu aan whisky drink, had ik als puber geen lekkere whisky gevonden schat ik. Wat het heel erg lekker maakt is juist datgene wat er in eerste instantie maar moeilijk in gaat.
[..]

Nee, maar er zal ook niemand tegen je zeggen "ik heb laatst toch een cola geproefd.." Cola drinkt makkelijk weg, lekker zoet maar ook niet erg boeiend. Niet zo vreemd dus. Bijna niemand vind het vies, maar ook niemand kan er verrukt over zijn.
Je noemt net de dranken die ik niet lekker vind, bier, inderdaad bitter, en whiskey kan me ook niet bekoren, vooral de houtnoten staan me tegen.
Maar rosé vind ik heerlijk, en witte wijn als die droog en niet zo zoet is.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_60401648
quote:
Op maandag 28 juli 2008 18:55 schreef Curiosity het volgende:
Je noemt net de dranken die ik niet lekker vind, bier, inderdaad bitter, en whiskey kan me ook niet bekoren, vooral de houtnoten staan me tegen.
Maar rosé vind ik heerlijk, en witte wijn als die droog en niet zo zoet is.
Smaken verschillen, ontwikkeld of niet, dat lijkt me sowieso niet ter discussie staan. Maar vond je bij je eerste glas wijn zoete witte wijn meteen al minder lekker dan droge, of is dat gekomen met een paar flessen later?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 28 juli 2008 @ 20:08:11 #60
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60403142
quote:
Op maandag 28 juli 2008 19:02 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Smaken verschillen, ontwikkeld of niet, dat lijkt me sowieso niet ter discussie staan. Maar vond je bij je eerste glas wijn zoete witte wijn meteen al minder lekker dan droge, of is dat gekomen met een paar flessen later?
Vroeger begonnen we met de meiden met Canei, net 15 ofzo, en daar werd ik altijd zo misselijk van, dat ik al gauw vroeg om een niet zo zoete wijn, dan kom je al gauw bij de ietwat zuurdere en meestal wat droger uit.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')