We gaan toch niet uit eten en betalen voor zijn plezier? Als ik uit eten ga, wil ik eten wat ik lekker vind, niet wat de kok vindt dat ik lekker hoor te vinden.quote:Op dinsdag 15 juli 2008 15:25 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ga je echter uit eten, dan vind ik het wel zo netjes dat je de creatie van de kok eet zoals de kok deze bedoeld heeft.
Ik denk eerder dat culinaire hoogstandjes niet besteed zijn aan jou.
quote:Op vrijdag 18 juli 2008 13:17 schreef Innocence het volgende:
Ben het er inderdaad wel mee eens dat, hoewel een kok veel meer verstand van eten heeft, hij niet weet wat jouw smaak is. Hij bepaalt de kaart, maar zou wel mee moeten gaan in de wensen van de klant..
[..]
We gaan toch niet uit eten en betalen voor zijn plezier? Als ik uit eten ga, wil ik eten wat ik lekker vind, niet wat de kok vindt dat ik lekker hoor te vinden.
Maar aan de andere kant ga je in een theater ook niet vertellen dat het allemaal anders moet. Je gaat om dat die mensen, koks of acteurs, je iets willen laten proever. En dan mag je zelf bepalen of het je smaak is en of je er vaker terugkomt. Anders ga je naar een restaurant wat meer overeenkomt met jouw smaak.
Heel veel combinaties zijn nou eenmaal bewezen successen.
Dan heb jij bij het uit eten gaan een andere insteek dan ik! Voor een biefstukje (al dan niet met mayoquote:Op vrijdag 18 juli 2008 13:17 schreef Innocence het volgende:
Ben het er inderdaad wel mee eens dat, hoewel een kok veel meer verstand van eten heeft, hij niet weet wat jouw smaak is. Hij bepaalt de kaart, maar zou wel mee moeten gaan in de wensen van de klant..
[..]
We gaan toch niet uit eten en betalen voor zijn plezier? Als ik uit eten ga, wil ik eten wat ik lekker vind, niet wat de kok vindt dat ik lekker hoor te vinden.
De wokchineesquote:Op vrijdag 18 juli 2008 13:40 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Een restaurant waar je precies kan invullen wat jij wilt eten bestaat volgens mij niet.
TS.... Ik ben gewoon zo'n fantasieloze sufkut die de biefstuk uit de pan haalt en een scheut rode wijn ofzo in de pan pleurtquote:
Iddquote:
Jij proeft door al die zout, peper en mayo mijn frustraties/klacht niet..quote:Op vrijdag 18 juli 2008 14:02 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
TS.... Ik ben gewoon zo'n fantasieloze sufkut die de biefstuk uit de pan haalt en een scheut rode wijn ofzo in de pan pleurt
Dat doe ik dus ook. Mayo is bij mij ook zeer minimaal, maar zorgt ervoor dat het iets romiger/voller wordt en de smaak op de 1 of andere manier beter overkomt. Proef zeker de biefstuk nog wel..quote:Op vrijdag 18 juli 2008 16:45 schreef Inschrijven_valt_niet_mee het volgende:
Leuke discussie
Ik zal nooit zonder te proeven met peper, zout of sauzen gaan strooien. 'Speciale' gerechten eet ik zoals de kok bedoeld heeft.
Maar bij m'n biefstukje (meestal met friet en mayo) vind ik het lekker om de vleessappen te mengen met mayo, en daar m'n hapje biefstuk in te dopen. (Niet verdrinken...)
Ik met jus en ketchupquote:Op woensdag 16 juli 2008 00:23 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
ik eet gekookte aardapels niet met jus maar met ketchup
Mayo vind ik meer iets voor bij de kreeft. Ik ben het in zoverre met je eens dat veel mensen houvast zoeken bij de mening van anderen om vooral niet dom of onderontwikkeld over te komen, en dan krijg je snel dogma's. Dat komt omdat veel mensen niet zelf kunnen proeven of durven proeven maar ze het wel heel belangrijk vinden om te laten zien dat ze gastronomisch ontwikkeld zijn. Status dus.quote:Op maandag 21 juli 2008 22:33 schreef Guncta het volgende:
Dat doe ik dus ook. Mayo is bij mij ook zeer minimaal, maar zorgt ervoor dat het iets romiger/voller wordt en de smaak op de 1 of andere manier beter overkomt. Proef zeker de biefstuk nog wel..
Het is wel wat balanceren inderdaad, maar als ik bij de lokale pizzaboer op het afhaalmenu zie staan "wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele maag- en of darmklachten door exotische combinaties van ingrediënten" is er volgens mij ook een groep mensen die soms echt doorslaan, en dan mag je er op een gegeven moment als restauranthouder / kok wel wat van zeggen toch?quote:Op dinsdag 22 juli 2008 16:20 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Mayo vind ik meer iets voor bij de kreeft. Ik ben het in zoverre met je eens dat veel mensen houvast zoeken bij de mening van anderen om vooral niet dom of onderontwikkeld over te komen, en dan krijg je snel dogma's. Dat komt omdat veel mensen niet zelf kunnen proeven of durven proeven maar ze het wel heel belangrijk vinden om te laten zien dat ze gastronomisch ontwikkeld zijn. Status dus.
Maar anderzijds, je hoeft ook niet het wiel opnieuw uit te vinden. De klassieke combinaties zijn niet voor niks klassiek. Dat komt omdat mensen die goed kunnen proeven met elkaar gemeen hebben dat ze dat lekker vinden. Het heeft de tijd en de goedkeuring van velen doorstaan en dat alleen als in een indicatie van kwaliteit. Vaak duidt het ook gewoon op een mindere ontwikkeling, omdat je weet dat als iemand zijn smaak ontwikkelt, diegene zijn biefstuk niet doorbakken zal willen hebben. Iemand die dat bestelt is of latente vegetariër, of iemand die bang is voor bacteriën, of iemand die nog niet kan proeven, of een uitzonderlijk geval. Smaken verschillen, maar smaken ontwikkelen zich ook.
Daarnaast vind ik dat je mensen in creatieve beroepen wel in hun waarde moet laten. Het is niet je werknemer. Als je een schilderij laat maken ga je de kunstenaar ook niet vertellen welke stukje in een andere kleur moet.
Er is geen kliekje dat in een achterkamertje bijeenkomt om jou het leven zuur te maken.quote:Op dinsdag 15 juli 2008 11:29 schreef Guncta het volgende:
Bij een biefstuk hoor je geen mayo te eten.
Wild hoort een sausje bij.
Een voorgerecht als nagerecht eten is raar.
Tartaar bij warm eten moet gebakken zijn.
Ketchup óf Curry bij de tosti.
Kaassoufflé hoort niet op een broodje.
etc.
Wie bedenkt zulke dingen?
...
Maar goed, dat zie je in zoveel werelden, zoals bijvoorbeeld kunst, design of wat dan ook.
Een vastgekoekt kliekje wat gaat bepalen wie, wat, mooi moet vinden.
Als je mensen hun eigen pizza laat samenstellen dan moet je verder ook niet zeuren. Maar ik hou op zich wel van tenten die staan voor wat ze maken en dus een beetje eigenwijs zijn en niet zo gediend van allerlei aanpassingen. In mijn favoriete Italiaanse restaurant bestel je wat van de kaart en dan komt de kok aan tafel om te vertellen dat ie een beter idee heeft.quote:Op woensdag 23 juli 2008 11:07 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Het is wel wat balanceren inderdaad, maar als ik bij de lokale pizzaboer op het afhaalmenu zie staan "wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele maag- en of darmklachten door exotische combinaties van ingrediënten" is er volgens mij ook een groep mensen die soms echt doorslaan, en dan mag je er op een gegeven moment als restauranthouder / kok wel wat van zeggen toch?
Wat ontzettend elitair is ditquote:Op dinsdag 22 juli 2008 16:20 schreef Weltschmerz het volgende:
Vaak duidt het ook gewoon op een mindere ontwikkeling, omdat je weet dat als iemand zijn smaak ontwikkelt, diegene zijn biefstuk niet doorbakken zal willen hebben. Iemand die dat bestelt is of latente vegetariër, of iemand die bang is voor bacteriën, of iemand die nog niet kan proeven, of een uitzonderlijk geval. Smaken verschillen, maar smaken ontwikkelen zich ook.
Als het niet elitair is om biefstuk te eten dan is het ook niet elitair om een fatsoenlijk gebakken biefstuk te eten.quote:Op maandag 28 juli 2008 13:25 schreef Black_Tulip het volgende:
Wat ontzettend elitair is ditIemand die zijn biefstuk doorbakken wil hebben heeft geen goed ontwikkelde smaak?
Exactly my point, jij houdt gewoon niet zo van biefstuk, dat is een kwestie van smaak. Daarom heb je hem liever doorbakken. Omdat het niet naar jouw smaak is, ontwikkel je die ook niet. Een biefstukliefhebber, wiens smaak het wel is en die die smaak door die liefhebberij ontwikkeld heeft, zal hem dan ook niet doorbakken willen.quote:Onzin. Anders dan jouw smaak is niet per sé slechter. Ik heb hem liever doorbakken, maar eigenlijk heb ik het liefst helemaal geen biefstuk. Ik houd niet van dat sappige nog bijna rauwe vlees.
Niks mis mee, maar iemand die zijn stoofvlees graag rood van binnen heeft is ook niet erg ontwikkeld qua stoofvleessmaak.quote:Geef mij maar stoofvlees
Je bedoelt 'niet ontwikkeld' zonder het negatieve bijsmaakje..quote:Op maandag 28 juli 2008 13:37 schreef Weltschmerz het volgende:
Exactly my point, jij houdt gewoon niet zo van biefstuk, dat is een kwestie van smaak. Daarom heb je hem liever doorbakken. Omdat het niet naar jouw smaak is, ontwikkel je die ook niet. Een biefstukliefhebber, wiens smaak het wel is en die die smaak door die liefhebberij ontwikkeld heeft, zal hem dan ook niet doorbakken willen.
[..]
Niks mis mee, maar iemand die zijn stoofvlees graag rood van binnen heeft is ook niet erg ontwikkeld qua stoofvleessmaak.
Kip Siam is goed te doen hoorquote:Op donderdag 24 juli 2008 20:23 schreef -Mellow- het volgende:
mijn ex at wel eens een broodje kaas met chocoladepasta, dat vond ik best apart.
Maar mij hoor je niet klagen. Ik word pas boos als iemand een knorr wereldgerecht oprecht verrukkelijk vind.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |