Dat dus.quote:Op dinsdag 15 juli 2008 11:29 schreef Guncta het volgende:
...
Maar goed, dat zie je in zoveel werelden, zoals bijvoorbeeld kunst, design of wat dan ook.
Een vastgekoekt kliekje wat gaat bepalen wie, wat, mooi moet vinden.
hij wel met een beetje pech...quote:Op dinsdag 15 juli 2008 11:34 schreef Vandaag... het volgende:
Als jij je tartaar rauw wilt eten dan doe je dat toch lekker.
Denk niet dat er iemand wakker van ligt
quote:Op dinsdag 15 juli 2008 11:32 schreef veiligheidsspeldje het volgende:
[..]
Dat dus.
Maar dat culinaire kliekje eet toch geen tosti's of kaassouflees, dus dat daar regels voor zijn kan ik me niet voorstellen
Dat valt erg tegen. Je ziet de mensen kijken. Vooral als je toevallig contact krijgt met de mensen in de keuken. Ik denk zelfs dat er mensen zijn die het niet doen om de reactie. Al maakt het mij weinig uit, maar mensen hebben altijd nog even de neiging om aan te geven dat het raar is of dat het niet zo hoort. Even nog extra vragen of je het echt zo wilt eten.quote:Op dinsdag 15 juli 2008 11:34 schreef Vandaag... het volgende:
Als jij je tartaar rauw wilt eten dan doe je dat toch lekker.
Denk niet dat er iemand wakker van ligt
Alsof je van een klacht wakker gaat liggen?quote:
quote:Op dinsdag 15 juli 2008 12:15 schreef Axia het volgende:
Kaassouffle op een zacht bolletje met ketchup curry...
En dat is nou net het probleem, het gaat te ver.quote:Op dinsdag 15 juli 2008 12:41 schreef DroogDok het volgende:
[..]
![]()
Verder eens met TS, eet wat je lekker vind, zoals je het lekker vind, wanneer je het lekker vind.
Als ik wil ontbijten met een pizza lat me dan lekker. Maar mayo over je biefstuk.... dat gaat me toch een beetje te ver hoor.
precies.quote:Op dinsdag 15 juli 2008 13:33 schreef veiligheidsspeldje het volgende:
Nou ja, stel je voor hè, je hebt je enorm staan uitsloven in de keuken, uren bezig geweest, zelf vond je het perfect...
En voor de eters uberhaupt geproefd hebben, gooien ze er al zout/peper/mayo/curry/ketjap/maggi/onbeduidende snot overheen!
Dat zou ik echt niet leuk vinden.
Als je zelf je biefstukje thuis bakt mag je van mij bepalen hoe je die eet.quote:Op dinsdag 15 juli 2008 14:52 schreef Guncta het volgende:
Meteen zout/peper of maggi erop gooien vind ik wat anders.
Maar ga mij niet vertellen hoe ik het moet opeten. Wil btw best netjes eten hoor..
Ik zou het zeker niet leuk vinden dat andere mensen voor mij gaan bepalen hoe ik het het lekkerdst moet vinden. En dan nog, wat is er mis met vragen? Ik wil het nog net niet over bekrompenheid, dat dekt de lading ook niet. Maar daar komt het voor mijn gevoel wel op neer. Misschien nog wel in combinatie met onzekerheid.
"IK vind biefstuk lekker, IK vind dat je het zo moet eten. DIT is normaal, want dat zeggen koks en andere mensen die er voor geleerd hebben. "
Dus jij gaat ook bepalen dat een biefstuk bleu gegeten moet worden? Neem aan dat je ook wel vraagt hoe mensen dat willen eten. Maar nee, mensen die het bleu eten halen (was mij opgevallen) daar smaak uit naar voren. Apoint is al discutabel, bien cuit-eters zijn stakkers, evenals mensen die nadenken en zelf hun biefstuk kruiden zoals zij het zelf het lekkerst vinden. Thuis ziet niemand het, dus alleen dan mag het. Wat zullen de buren wel niet denken?quote:Op dinsdag 15 juli 2008 15:25 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Als je zelf je biefstukje thuis bakt mag je van mij bepalen hoe je die eet.
Ga je echter uit eten, dan vind ik het wel zo netjes dat je de creatie van de kok eet zoals de kok deze bedoeld heeft.
Ik denk eerder dat culinaire hoogstandjes niet besteed zijn aan jou.
Ga dan naar een lopend buffet, kun je opscheppen en eten zoveel als jij wilt en hoe je het wilt.
Hier ben ik al gestopt met lezen.quote:Op dinsdag 15 juli 2008 16:01 schreef Guncta het volgende:
[..]
Dus jij gaat ook bepalen dat een biefstuk bleu gegeten moet worden? Neem aan dat je ook wel vraagt hoe mensen dat willen eten. Maar nee, mensen die het bleu eten halen (was mij opgevallen) daar smaak uit naar voren. Apoint is al discutabel, bien cuit-eters zijn stakkers, evenals mensen die nadenken en zelf hun biefstuk kruiden zoals zij het zelf het lekkerst vinden. Thuis ziet niemand het, dus alleen dan mag het. Wat zullen de buren wel niet denken?
Mayo klinkt zoooo cheap, neem dan stroganoff, archiduc of bearnaise als saus.
Moest lachen dat je aangeeft dat je biefstuk als culinair hoogstandje ziet.
Culinair hoogstandje is een prestatie dat te maken heeft met de kookkunst.
Het is meer de weestand die het opwekt. Het enthousiaste valt er meteen vanaf. Maar misschien zou het ook wel kunnen dat dat de mensen zijn die graag voor perfectie gaan. En dat er in hun ogen daar ook 1 gerecht en manier van bereiden voor staat. Voor de rest zou ik het niet weten.quote:Op dinsdag 15 juli 2008 19:37 schreef -marz- het volgende:
Die laatste post van TS snap ik ook niets meer van ...
Maar je vindt het dus gek en irritant dat je in een restaurant alleen de meest gangbare combinaties krijgt voorgeschoteld ? Waarom? In een hotel vraag ik toch ook niet om een stapelbed omdat ik dat lekker vind slapen? Zoals gezegd; dan moet je thuis gaan eten/slapen.
Daarnaast zie je vooral een beperking die niet werkelijk bestaat. Je kunt best je kaassoufle op een broodje vragen en je tartaartje rauw. Een voorgerecht kun je ook bestellen na je hoofdgerecht. Het is alleen niet gangbaar dus je zult idd treffen dat mensen ervan opkijken.
quote:Op woensdag 16 juli 2008 00:23 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
ik eet gekookte aardapels niet met jus maar met ketchup
Volgens mij is het niet zozeer schoppen, maar eet hij zijn eten liever zoals hij het lekker vind. En hij weet wat hij lekker vindt door (veel) dingen geprobeerd te hebben en uiteindelijk een favoriet over te houden.quote:Op woensdag 16 juli 2008 23:47 schreef ColdFeet het volgende:
Principessa, een klodder mosterd door je jus mengen en dat bij nieuwe aardappels eten, is verrukkelijk
TS, waarom zo schoppen? Als je je openstelt voor andermans kookkunsten, leer je misschien nieuwe dingen waarderen
Dat klinkt afschuwelijk, maar lekkerquote:Op donderdag 17 juli 2008 00:40 schreef -_Guitarist_- het volgende:
Bamischijven op brood met een schep satésaus![]()
Ik lust/ eet geen mosterd.quote:Op woensdag 16 juli 2008 23:47 schreef ColdFeet het volgende:
Principessa, een klodder mosterd door je jus mengen en dat bij nieuwe aardappels eten, is verrukkelijk
TS, waarom zo schoppen? Als je je openstelt voor andermans kookkunsten, leer je misschien nieuwe dingen waarderen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |