abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 15 juli 2008 @ 11:29:54 #1
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60116508
Bij een biefstuk hoor je geen mayo te eten.
Wild hoort een sausje bij.
Een voorgerecht als nagerecht eten is raar.
Tartaar bij warm eten moet gebakken zijn.
Ketchup óf Curry bij de tosti.
Kaassoufflé hoort niet op een broodje.
etc.

Wie bedenkt zulke dingen? Experimenteren wordt erg gewaardeerd in de keuken, maar toch zijn er heel veel ongeschreven regels voor de mensen die het op moeten eten. Ik = consument, jij producent.
Alsof ik iemand een plezier wil doen door te betalen voor eten en het ook nog eens zo op eet zoals hij/zij dat wil.

En zo raar is het niet eens. Het zijn logische combinaties. Dat jij als kok een stijve krijgt van het woord biefstuk wil niet zeggen dat iedereen het dan maar zo minimalistisch mogelijk moet eten.

Maar goed, dat zie je in zoveel werelden, zoals bijvoorbeeld kunst, design of wat dan ook.
Een vastgekoekt kliekje wat gaat bepalen wie, wat, mooi moet vinden.
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
pi_60116548
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 11:29 schreef Guncta het volgende:
...
Maar goed, dat zie je in zoveel werelden, zoals bijvoorbeeld kunst, design of wat dan ook.
Een vastgekoekt kliekje wat gaat bepalen wie, wat, mooi moet vinden.
Dat dus.
Maar dat culinaire kliekje eet toch geen tosti's of kaassouflees, dus dat daar regels voor zijn kan ik me niet voorstellen
Het mooi kotsende meisje.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 11:34:20 #3
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60116582
Als jij je tartaar rauw wilt eten dan doe je dat toch lekker.
Denk niet dat er iemand wakker van ligt
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 15 juli 2008 @ 11:38:14 #4
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_60116650
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 11:34 schreef Vandaag... het volgende:
Als jij je tartaar rauw wilt eten dan doe je dat toch lekker.
Denk niet dat er iemand wakker van ligt
hij wel met een beetje pech...
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 11:45:08 #5
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60116789
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 11:32 schreef veiligheidsspeldje het volgende:

[..]

Dat dus.
Maar dat culinaire kliekje eet toch geen tosti's of kaassouflees, dus dat daar regels voor zijn kan ik me niet voorstellen

Nee ok. Het waren meer de voorbeelden die nog recent in mijn geheugen waren opgeslagen.
Maar er zijn vast wel veel meer voorbeelden.
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 11:34 schreef Vandaag... het volgende:
Als jij je tartaar rauw wilt eten dan doe je dat toch lekker.
Denk niet dat er iemand wakker van ligt
Dat valt erg tegen. Je ziet de mensen kijken. Vooral als je toevallig contact krijgt met de mensen in de keuken. Ik denk zelfs dat er mensen zijn die het niet doen om de reactie. Al maakt het mij weinig uit, maar mensen hebben altijd nog even de neiging om aan te geven dat het raar is of dat het niet zo hoort. Even nog extra vragen of je het echt zo wilt eten.

Dit zie je overigens ook wel in veel groepjes, als je met zn allen eet.
Begint er eentje, doet de rest ook meteen gezellig mee.
Al laat ik mijn keuze er niet door beinvloeden. Ken nu al aardig wat mensen die qua tosti overgestapt zijn naar tosti met mayo.

Vind het alleen irritant, en soms vaag, dat er zoveel dingen vast zijn gelegd, terwijl het absoluut niet mijn smaak is en ik voor mezelf een veel betere combi of keuze weet.
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 11:47:47 #6
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60116849
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 11:38 schreef Netsplitter het volgende:

[..]

hij wel met een beetje pech...
Alsof je van een klacht wakker gaat liggen?
Je vergist je met een probleem, dat heeft de potentie om eventueel van wakker te liggen.

Voor de rest heb ik nooit voedsel-gezondheidsproblemen gehad.

Heb nog nooit een bacterie gezien..

Aanvulling: zou het misschien zijn, omdat mensen die iets nieuws eten dan meteen weten hoe de meeste mensen het het lekkerst vinden? Voor de rest zou ik zo 123 niet weten wat een andere reden zou zijn.
Lijkt me dat je als kok niet je persoonlijke voorkeuren naar voren moet duwen.
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
pi_60117450
Kaassouffle op een zacht bolletje met ketchup...
pi_60118030
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 12:15 schreef Axia het volgende:
Kaassouffle op een zacht bolletje met ketchup curry...


Verder eens met TS, eet wat je lekker vind, zoals je het lekker vind, wanneer je het lekker vind.

Als ik wil ontbijten met een pizza lat me dan lekker. Maar mayo over je biefstuk.... dat gaat me toch een beetje te ver hoor.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  dinsdag 15 juli 2008 @ 13:29:59 #9
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60119141
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 12:41 schreef DroogDok het volgende:

[..]



Verder eens met TS, eet wat je lekker vind, zoals je het lekker vind, wanneer je het lekker vind.

Als ik wil ontbijten met een pizza lat me dan lekker. Maar mayo over je biefstuk.... dat gaat me toch een beetje te ver hoor.
En dat is nou net het probleem, het gaat te ver.
Het is niet meer dan logisch dat iemand, die biefstuk eet met mayo, wel eens eerder biefstuk heeft gehad, zonder mayo. Die weet dus ook wat hij/zij lekkerder vindt. Alsof ik biefstuk niet zou proeven als ik er mayo bij neem.. Ik verzuip mijn biefstuk er niet in, al zou dat zelfs geen probleem moeten zijn. Smaak is persoonlijk.

Beetje bekrompen ook: (goede) biefstuk is duur, dus moet alle aandacht naar biefstuk gaan. Alleen naar de biefstuk. Terwijl het juist zo zou moeten zijn: Biefstuk is duurder, dus moet diegene die het eet, het wel zo eten dat hij/zij het lekker(st) vindt.
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
pi_60119235
Nou ja, stel je voor hè, je hebt je enorm staan uitsloven in de keuken, uren bezig geweest, zelf vond je het perfect...
En voor de eters uberhaupt geproefd hebben, gooien ze er al zout/peper/mayo/curry/ketjap/maggi/onbeduidende snot overheen!
Dat zou ik echt niet leuk vinden.
Het mooi kotsende meisje.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 14:39:12 #11
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60121034
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 13:33 schreef veiligheidsspeldje het volgende:
Nou ja, stel je voor hè, je hebt je enorm staan uitsloven in de keuken, uren bezig geweest, zelf vond je het perfect...
En voor de eters uberhaupt geproefd hebben, gooien ze er al zout/peper/mayo/curry/ketjap/maggi/onbeduidende snot overheen!
Dat zou ik echt niet leuk vinden.
precies.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 15 juli 2008 @ 14:52:35 #12
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60121392
Meteen zout/peper of maggi erop gooien vind ik wat anders.
Maar ga mij niet vertellen hoe ik het moet opeten. Wil btw best netjes eten hoor..

Ik zou het zeker niet leuk vinden dat andere mensen voor mij gaan bepalen hoe ik het het lekkerdst moet vinden. En dan nog, wat is er mis met vragen? Ik wil het nog net niet over bekrompenheid, dat dekt de lading ook niet. Maar daar komt het voor mijn gevoel wel op neer. Misschien nog wel in combinatie met onzekerheid.

"IK vind biefstuk lekker, IK vind dat je het zo moet eten. DIT is normaal, want dat zeggen koks en andere mensen die er voor geleerd hebben. "
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 15:25:55 #13
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60122138
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 14:52 schreef Guncta het volgende:
Meteen zout/peper of maggi erop gooien vind ik wat anders.
Maar ga mij niet vertellen hoe ik het moet opeten. Wil btw best netjes eten hoor..

Ik zou het zeker niet leuk vinden dat andere mensen voor mij gaan bepalen hoe ik het het lekkerdst moet vinden. En dan nog, wat is er mis met vragen? Ik wil het nog net niet over bekrompenheid, dat dekt de lading ook niet. Maar daar komt het voor mijn gevoel wel op neer. Misschien nog wel in combinatie met onzekerheid.

"IK vind biefstuk lekker, IK vind dat je het zo moet eten. DIT is normaal, want dat zeggen koks en andere mensen die er voor geleerd hebben. "
Als je zelf je biefstukje thuis bakt mag je van mij bepalen hoe je die eet.

Ga je echter uit eten, dan vind ik het wel zo netjes dat je de creatie van de kok eet zoals de kok deze bedoeld heeft.
Ik denk eerder dat culinaire hoogstandjes niet besteed zijn aan jou.

Ga dan naar een lopend buffet, kun je opscheppen en eten zoveel als jij wilt en hoe je het wilt.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 15 juli 2008 @ 16:01:03 #14
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60122930
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 15:25 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Als je zelf je biefstukje thuis bakt mag je van mij bepalen hoe je die eet.

Ga je echter uit eten, dan vind ik het wel zo netjes dat je de creatie van de kok eet zoals de kok deze bedoeld heeft.
Ik denk eerder dat culinaire hoogstandjes niet besteed zijn aan jou.

Ga dan naar een lopend buffet, kun je opscheppen en eten zoveel als jij wilt en hoe je het wilt.
Dus jij gaat ook bepalen dat een biefstuk bleu gegeten moet worden? Neem aan dat je ook wel vraagt hoe mensen dat willen eten. Maar nee, mensen die het bleu eten halen (was mij opgevallen) daar smaak uit naar voren. Apoint is al discutabel, bien cuit-eters zijn stakkers, evenals mensen die nadenken en zelf hun biefstuk kruiden zoals zij het zelf het lekkerst vinden. Thuis ziet niemand het, dus alleen dan mag het. Wat zullen de buren wel niet denken?
Mayo klinkt zoooo cheap, neem dan stroganoff, archiduc of bearnaise als saus.

Moest lachen dat je aangeeft dat je biefstuk als culinair hoogstandje ziet.
Culinair hoogstandje is een prestatie dat te maken heeft met de kookkunst.

Draai die opmerking daarom ook liever om over lopend buffet. Ook omdat ik er in de meeste gevallen niks mee heb door de manier waarop het beleefd wordt. Leuk ook dat ik me qua eetgedrag meteen moet verlagen, alleen omdat ik het, kosten wat kost, eens moet zijn met de kok. Ik val hem niet aan, ik heb nou eenmaal EEN smaak (waarbij jij denkt dat je SMAAK hebt). Dat hij zo irritant moet zijn

Door biefstuk bepalen dat ik niet van culinaire hoogstandjes houdt en deze tot aan het precieze moet overnemen van diegene die het bereidt is wel heel erg bekrompen. Ik had al aangegeven dat ik het alleen doe als ik ervaring met het gerecht heb.

Ik zou door deze regel dus ook verplicht zijn tot het gehele gerecht tot mij te nemen. Mag dus bij een goed stukje wild niet aangeven dat ik er de sausapart wil hebben? "Alles ziet er lekker uit van het gerecht, kok. Alleen houd ik niet van olijven, dus heeft u misschien een gerecht dat er op lijkt, maar wel op de lijst staat?"

Als ik geen zout op bepaalde stukken vlees wil hebben kan ik zeker maar beter aangeven dat ik last heb van een hoge bloeddruk? De kok zou blij moeten zijn om zijn klanten blij te maken. Dat geven ze altijd wel aan, maar eigenlijk is het zo: de kok is blij met de erkenning dat de door hem gekozen bereiding goed wordt gewaardeerd is door de klant. Die andere klanten hebben toch geen smaak.
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
  dinsdag 15 juli 2008 @ 17:04:41 #15
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60124416
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 16:01 schreef Guncta het volgende:

[..]

Dus jij gaat ook bepalen dat een biefstuk bleu gegeten moet worden? Neem aan dat je ook wel vraagt hoe mensen dat willen eten. Maar nee, mensen die het bleu eten halen (was mij opgevallen) daar smaak uit naar voren. Apoint is al discutabel, bien cuit-eters zijn stakkers, evenals mensen die nadenken en zelf hun biefstuk kruiden zoals zij het zelf het lekkerst vinden. Thuis ziet niemand het, dus alleen dan mag het. Wat zullen de buren wel niet denken?
Mayo klinkt zoooo cheap, neem dan stroganoff, archiduc of bearnaise als saus.

Moest lachen dat je aangeeft dat je biefstuk als culinair hoogstandje ziet.
Culinair hoogstandje is een prestatie dat te maken heeft met de kookkunst.

Hier ben ik al gestopt met lezen.

Ga mijn tekst nog een keer goed lezen dan praten we verder.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_60127772
Die laatste post van TS snap ik ook niets meer van ...

Maar je vindt het dus gek en irritant dat je in een restaurant alleen de meest gangbare combinaties krijgt voorgeschoteld ? Waarom? In een hotel vraag ik toch ook niet om een stapelbed omdat ik dat lekker vind slapen? Zoals gezegd; dan moet je thuis gaan eten/slapen.

Daarnaast zie je vooral een beperking die niet werkelijk bestaat. Je kunt best je kaassoufle op een broodje vragen en je tartaartje rauw. Een voorgerecht kun je ook bestellen na je hoofdgerecht. Het is alleen niet gangbaar dus je zult idd treffen dat mensen ervan opkijken.
Springfield's looking pretty dusty today
pi_60134954
ik eet gekookte aardapels niet met jus maar met ketchup
  woensdag 16 juli 2008 @ 17:43:11 #18
185631 Guncta
En un momento dado
pi_60148796
-edit door Isabeau-
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 19:37 schreef -marz- het volgende:
Die laatste post van TS snap ik ook niets meer van ...

Maar je vindt het dus gek en irritant dat je in een restaurant alleen de meest gangbare combinaties krijgt voorgeschoteld ? Waarom? In een hotel vraag ik toch ook niet om een stapelbed omdat ik dat lekker vind slapen? Zoals gezegd; dan moet je thuis gaan eten/slapen.

Daarnaast zie je vooral een beperking die niet werkelijk bestaat. Je kunt best je kaassoufle op een broodje vragen en je tartaartje rauw. Een voorgerecht kun je ook bestellen na je hoofdgerecht. Het is alleen niet gangbaar dus je zult idd treffen dat mensen ervan opkijken.
Het is meer de weestand die het opwekt. Het enthousiaste valt er meteen vanaf. Maar misschien zou het ook wel kunnen dat dat de mensen zijn die graag voor perfectie gaan. En dat er in hun ogen daar ook 1 gerecht en manier van bereiden voor staat. Voor de rest zou ik het niet weten.

Het zijn vaak kleine aanpassing hoor. Aanpassingen waarvan ik weet dat ze mogelijkaanwezig zijn.

Dit zie je trouwens in veel meer dingen terug. Merk het met mijn werkgebied ook.
Maak je een mooie site en wil de klant alsnog "lelijke" knoppen, header of een foto op de home.

Collega's kunnen het daar echt uren over hebben en om klanten lachen (lees:uitlachen). Ik ervaar dat veel anders, zie het meer als de laatste bewerking zodat het persoonlijk wordt. Alsof het mij wat uitmaakt wat andere mensen mooi vinden. Ben niet meer dan een creatieve-hoer die de klant blij wil maken en een zo goed mogelijk product wil maken. En dan ook in die volgorde.
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 00:23 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
ik eet gekookte aardapels niet met jus maar met ketchup
Dat heb ik veel meer mensen zien doen. Mijn oom doet het ook.
Op zich nog niet eens zo'n hele gekke combi. Toch maar eens proberen binnenkort, ben al geen liefhebber van jus.

[ Bericht 9% gewijzigd door Isabeau op 16-07-2008 23:34:52 (Offtopic opmerking verwijderd. ) ]
De goeie ouwe tijd is schijt.
Een doos met foto's en de rest is kwijt.
Ik kijk niet om en heb ook geen spijt.
Want leven is streven naar een betere tijd.
  woensdag 16 juli 2008 @ 19:49:12 #19
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60151123
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door Isabeau op 16-07-2008 23:32:58 (Graag ontopic blijven en het cul-waardig houden!) ]
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_60156615
Principessa, een klodder mosterd door je jus mengen en dat bij nieuwe aardappels eten, is verrukkelijk

TS, waarom zo schoppen? Als je je openstelt voor andermans kookkunsten, leer je misschien nieuwe dingen waarderen
pi_60157002
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 23:47 schreef ColdFeet het volgende:
Principessa, een klodder mosterd door je jus mengen en dat bij nieuwe aardappels eten, is verrukkelijk

TS, waarom zo schoppen? Als je je openstelt voor andermans kookkunsten, leer je misschien nieuwe dingen waarderen
Volgens mij is het niet zozeer schoppen, maar eet hij zijn eten liever zoals hij het lekker vind. En hij weet wat hij lekker vindt door (veel) dingen geprobeerd te hebben en uiteindelijk een favoriet over te houden.
En nieuwe dingen probeert hij volgens mij ook zeker, kijk maar naar het laatste stukje uit zijn laatste post, daarin geeft hij al aan binnenkort iets nieuws te proberen.
Zo komt het allemaal in ieder geval op mij over.
pi_60157449
Tosties met Mad-sauce
pi_60157510
Bamischijven op brood met een schep satésaus
Brutal. Fucking. Metal.
pi_60157686
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 00:40 schreef -_Guitarist_- het volgende:
Bamischijven op brood met een schep satésaus
Dat klinkt afschuwelijk, maar lekker
pi_60157737
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 23:47 schreef ColdFeet het volgende:
Principessa, een klodder mosterd door je jus mengen en dat bij nieuwe aardappels eten, is verrukkelijk

TS, waarom zo schoppen? Als je je openstelt voor andermans kookkunsten, leer je misschien nieuwe dingen waarderen
Ik lust/ eet geen mosterd.
pi_60159485
Een smaak is natuurlijk een mening, en die is per definitie persoonlijk, en dien je dus ook te respecteren. Als kok/restauranthouder probeer je een zo breed mogelijk publiek te bedienen, en tsja, dan kan een persoonlijke smaak soms wat op het 2e plan komen, maar door simpelweg je wensen kenbaar te maken is er meestal best veel mogelijk. Maar als dat inhoudt dat jij met een tube ES mayonaise vanaf 2 meter je eten wilt bespuiten in de librije kom je op een punt dat het belachelijk wordt, en dan zal men je vragen om de tent te verlaten en het lekker thuis te gaan doen.

Overigens kunnen bekende/klassieke combinaties echt wel lekker zijn, zoals (droge) champage met aardbeien, jummie.. Maar ik kruid mijn biefstuk bijvoorbeeld wel voor het bakken, dat is volgens sommigen ook een nono, maar daar trek ik me niks van aan..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_60187639
Ben het er inderdaad wel mee eens dat, hoewel een kok veel meer verstand van eten heeft, hij niet weet wat jouw smaak is. Hij bepaalt de kaart, maar zou wel mee moeten gaan in de wensen van de klant..
quote:
Op dinsdag 15 juli 2008 15:25 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ga je echter uit eten, dan vind ik het wel zo netjes dat je de creatie van de kok eet zoals de kok deze bedoeld heeft.
Ik denk eerder dat culinaire hoogstandjes niet besteed zijn aan jou.

We gaan toch niet uit eten en betalen voor zijn plezier? Als ik uit eten ga, wil ik eten wat ik lekker vind, niet wat de kok vindt dat ik lekker hoor te vinden.

Maar aan de andere kant ga je in een theater ook niet vertellen dat het allemaal anders moet. Je gaat om dat die mensen, koks of acteurs, je iets willen laten proever. En dan mag je zelf bepalen of het je smaak is en of je er vaker terugkomt. Anders ga je naar een restaurant wat meer overeenkomt met jouw smaak.

Heel veel combinaties zijn nou eenmaal bewezen successen.
Sweet and innocent...
  vrijdag 18 juli 2008 @ 13:40:39 #28
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_60188238
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 13:17 schreef Innocence het volgende:
Ben het er inderdaad wel mee eens dat, hoewel een kok veel meer verstand van eten heeft, hij niet weet wat jouw smaak is. Hij bepaalt de kaart, maar zou wel mee moeten gaan in de wensen van de klant..
[..]

We gaan toch niet uit eten en betalen voor zijn plezier? Als ik uit eten ga, wil ik eten wat ik lekker vind, niet wat de kok vindt dat ik lekker hoor te vinden.

Maar aan de andere kant ga je in een theater ook niet vertellen dat het allemaal anders moet. Je gaat om dat die mensen, koks of acteurs, je iets willen laten proever. En dan mag je zelf bepalen of het je smaak is en of je er vaker terugkomt. Anders ga je naar een restaurant wat meer overeenkomt met jouw smaak.

Heel veel combinaties zijn nou eenmaal bewezen successen.

Je besteld iets van de kaart, natuurlijk kan je zeggen ik wil dit zo en dat zus, maar waarom bestel je dan dat bepaalde gerecht als je het aangepast wilt hebben.
Ik vind dat als je hier niet voor open staat je maar niet uit eten moet gaan.

Een restaurant waar je precies kan invullen wat jij wilt eten bestaat volgens mij niet.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_60188457
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 13:17 schreef Innocence het volgende:
Ben het er inderdaad wel mee eens dat, hoewel een kok veel meer verstand van eten heeft, hij niet weet wat jouw smaak is. Hij bepaalt de kaart, maar zou wel mee moeten gaan in de wensen van de klant..
[..]

We gaan toch niet uit eten en betalen voor zijn plezier? Als ik uit eten ga, wil ik eten wat ik lekker vind, niet wat de kok vindt dat ik lekker hoor te vinden.

Dan heb jij bij het uit eten gaan een andere insteek dan ik! Voor een biefstukje (al dan niet met mayo ) ga ik niet uit eten... Dat kan ik zelf ook wel maken.
Als ik uit eten ga wil ik verrast worden met nieuwe smaken, nieuwe combinaties en bereidingswijzen. Dus ja, dat laat ik aan de kok over. En als ie me iets ranzigs voorzet, kom ik niet meer terug, maar als ie me iets voorzet wat ik niet lekker vind maar wel creatief/origineel: goede kans dat ik er nog eens kom!
pi_60188473
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 13:40 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Een restaurant waar je precies kan invullen wat jij wilt eten bestaat volgens mij niet.
De wokchinees
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')