quote:Op maandag 8 september 2008 11:30 schreef kraakvandaal het volgende:
Kortom, dat gaat nog wel een tijdje duren voordat we eventuele effecten gaan merken?
als die uberhaupt bestaanquote:Op maandag 8 september 2008 12:21 schreef CaMeRooN het volgende:
nu maar hopen dat ze die Higgs deeltjes dan ook gaan vinden!
Tsja, dat is een van de redenen dat ze empirische test gaan doen hè.quote:
Hoeven we ook geen geld uit te geven aan de nieuwe Deltawerkenquote:Op maandag 8 september 2008 18:04 schreef Laton het volgende:
ach als we de aarde hiermee vernietigen is dat toch gewoon pure humor
quote:Hoewel de LHC straks de krachtigste deeltjesversneller ter wereld is, hebben de protonen die op 10 september rondcirkelen een energie van ‘slechts’ 0,45 TeV (tera-elektronvolt). Deze energie wordt daarna geleidelijk opgevoerd tot 5 TeV eind dit jaar en 7 TeV in 2010.
Geen parkeerproblemen meerquote:Op maandag 8 september 2008 18:04 schreef Laton het volgende:
ach als we de aarde hiermee vernietigen is dat toch gewoon pure humor
en ik zat zo te wachten op mijn geruisloze Ferrari met een bandje wat 'broem broem' doetquote:Op maandag 8 september 2008 18:37 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Geen parkeerproblemen meer
Onzin, 0 Kelvin is theoretisch niet mogelijk en praktisch op deze grote schaal ook bij benadering niet haalbaar. Bovendien gaat het helemaal niet om de omstandigheden tijdens de BB (In de 1e microseconde was de temperatuur trouwens verschikkelijk hoog), maar on de koeling van de supergeleidende magneten tot 1,9 K (!) (om de hadronen in de circulaire baan te houden)quote:Op maandag 8 september 2008 11:29 schreef 68Chevelle het volgende:
Het duurt zo lang voordat hij start omdat men aanneemt dat bij de zgn. "big bang" de temperatuur op het absolute nulpunt was, dus moest die hele ring worden afgekoeld tot een temperatuur van 0 graden Kelvin (-273 graden Celsius)
Eindelijk ruimte voor die afslag van de intergalactische snelwegquote:Op maandag 8 september 2008 18:37 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Geen parkeerproblemen meer
Je drukt snelheid uit in een afstand(lichtjaar). Dat kan niet je bedoeling zijn. Daarnaast worden er geen atomen maar hadronen versnelt, dit geval protonen. Ionen zijn ook mogelijk, maar niet in de eerste instantie. Het versnellen duurt ook geen maand, maar rond de 20-30 minuten, waarna de bundel zo'n 10 uur te gebruiken is.quote:Op maandag 8 september 2008 11:29 schreef 68Chevelle het volgende:
het duurt een maand voordat de deeltjes op een snelheid van bijna een lichtjaar zitten, daarvandaan gaat men pas knallen met atomen, eerst begint antiklokrichting, daarna begint klokrichting.
Bedankt voor de correctie, het is niet echt mijn vakgebied.quote:Op dinsdag 9 september 2008 08:50 schreef Twpk het volgende:
[..]
Je drukt snelheid uit in een afstand(lichtjaar). Dat kan niet je bedoeling zijn. Daarnaast worden er geen atomen maar hadronen versnelt, dit geval protonen. Ionen zijn ook mogelijk, maar niet in de eerste instantie. Het versnellen duurt ook geen maand, maar rond de 20-30 minuten, waarna de bundel zo'n 10 uur te gebruiken is.
Het huidige oerknalmodel neemt juist aan dat de temperatuur met de tijd afneemt, en dat de temperatuur net na de oerknal bizar hoog was.quote:Op maandag 8 september 2008 11:29 schreef 68Chevelle het volgende:
Het duurt zo lang voordat hij start omdat men aanneemt dat bij de zgn. "big bang" de temperatuur op het absolute nulpunt was, dus moest die hele ring worden afgekoeld tot een temperatuur van 0 graden Kelvin (-273 graden Celsius)
je kan beter gaan tatoeerenquote:Op dinsdag 9 september 2008 14:00 schreef ChrisGarver het volgende:
keep your fingers crossed, morgen gaat het gebeuren.
0.1%quote:Op vrijdag 5 september 2008 22:03 schreef sander89 het volgende:
[..]
Van een zwart gat bedoel je?
Denk iets van 0.1% kans
Als er een mini zwart gat ontstaat is het zoals goed als zeker dat binnen een sec weer verdwenen is zonder schade aan te richten.
Dus de kans dat we de aarde verwoesten is eigenlijk onmogelijk.
Probeerde alleen de mensen in te laten zien die bang zijn dat we de aarde verwoesten onzin roepen, dus die % zijn op niks gebaseerd.quote:Op dinsdag 9 september 2008 23:37 schreef TC03 het volgende:
[..]
0.1%
Als er al überhaupt een berekende kans is dat er een zwart gat ontstaat, denk ik echt niet dat men een kans van 0.1% aanvaardbaar vindt hoor.
Ja klopt, dat is wetenschappelijk bewezen.quote:Op woensdag 10 september 2008 00:27 schreef rsmits het volgende:
Ik heb ooit eens gehoord, dat als je theoretisch door een zwart gat gezogen wordt, alles ineens in spiegelbeeld is ? Klopt dat ????
Kut ik kliktequote:Op woensdag 10 september 2008 00:32 schreef Gubbe85 het volgende:
Ja klopt, dat is wetenschappelijk bewezen.
Mag je mij eerst eens uitleggen hoe je theoretisch door een zwart gat gezogen wordt?quote:Op woensdag 10 september 2008 00:27 schreef rsmits het volgende:
Ik heb ooit eens gehoord, dat als je theoretisch door een zwart gat gezogen wordt, alles ineens in spiegelbeeld is ? Klopt dat ????
Ik plaats dit vanaf the dark side. via een keyboard van anti materie.quote:Op woensdag 10 september 2008 07:36 schreef Jarno het volgende:
Zijn we er nog? Hallo??
Het is pas om 09.00 uur begonnen, maar ook nu zijn we er nogquote:
quote:Op woensdag 10 september 2008 09:10 schreef Scorpie het volgende:
MUHAHA, HET ZWARTE GAT HEEFT MIJ AL TE PAKKEN! IK TYP DIT VANAF ZORK!
nog maar 40 min? Ja kut.. moet ik nu wel of niet nog ff snel nieuwe sigaretten halen dan?quote:Op woensdag 10 september 2008 09:18 schreef RRGJL het volgende:
Nog steeds levend.. 40min te gaan.
dit apparaat is helemaal niet duur vind ik eigenljkquote:Op woensdag 10 september 2008 11:53 schreef psy_icon het volgende:
Kan iemand deze leek nou eens in simpele taal uitleggen wat het nut is van dit - dure - apparaat?
War on terror is wat prijziger (585 miljardquote:Op woensdag 10 september 2008 11:53 schreef psy_icon het volgende:
Kan iemand deze leek nou eens in simpele taal uitleggen wat het nut is van dit - dure - apparaat?
Vooral het standaardmodel van elementaire deeltjes en krachten testen en kijken op wat voor manier het eventueel uitgebreid zou kunnen worden.quote:Op woensdag 10 september 2008 11:53 schreef psy_icon het volgende:
Kan iemand deze leek nou eens in simpele taal uitleggen wat het nut is van dit - dure - apparaat?
kan dat gezeik over de kosten nou eens ophouden zegquote:Op woensdag 10 september 2008 11:53 schreef psy_icon het volgende:
Kan iemand deze leek nou eens in simpele taal uitleggen wat het nut is van dit - dure - apparaat?
quote:Op dinsdag 9 september 2008 09:22 schreef Bensel het volgende:
trouwens, een filmpje, die in rap uitlegt wat de LHC allemaal doet:
LHC: 6 miljardquote:Op woensdag 10 september 2008 14:37 schreef psy_icon het volgende:
hihi, ja de War on Terror is idd nog duurder en ook zinlozer, maar dit ding zal ook best kosten denk ik, maakt me verder ook niet veel uit. Okay, dan ga je dus die deeltjes tegen elkaar schieten en ik neem aan dat daar een enorme berg data van komt die dan wordt bekeken. Is er dan ook nog een praktisch nut? Dan bedoel ik dat ze er ook iets mee kunnen bouwen ofzo (nieuwe eneriebronnen, ik noem maar wat) of is het meer theoretische kennis die ze er mee op doen?
Gaat erg voorspoedig zo te horen...quote:Op woensdag 10 september 2008 14:48 schreef Tokamak het volgende:
Live beelden:
http://webcast.cern.ch/
ben ik het mee eens. Met het geld van die oorlog had de mensheid heel wat ziekten kunnen bestrijden, maar dat is een andere discussiequote:Op woensdag 10 september 2008 14:42 schreef _GdR_ het volgende:
[..]
En ja van de LHC worden wetenschappers slimmer. Iets wat ik belangrijker vindt dan het bestrijden van een groepje baarden.
quote:NEW DELHI - Een 16-jarig meisje uit India heeft woensdag zelfmoord gepleegd uit angst dat een oerknalexperiment in de grootste deeltjesversneller ter wereld de aarde zou vernietigen. Dat heeft haar vader laten weten.
Het meisje maakte zich volgens haar vader de laatste dagen steeds meer zorgen over een mogelijke ondergang van de wereld. "We zeiden tegen haar dat ze zich geen zorgen moest maken, maar tevergeefs."
Wetenschappers namen woensdag de Large Hadron Collider, een deeltjesversneller op de grens van Frankrijk en Zwitserland, in gebruik.
Door het ontstaan van het heelal met de oerknal na te bootsen, willen de onderzoekers ontdekken hoe het universum in elkaar zit. Critici vrezen echter dat de proeven zwarte gaten veroorzaken en de aarde zullen verwoesten.
nu.nl
quote:Op woensdag 10 september 2008 20:31 schreef Laton het volgende:
[..]
prima, deze machine verlost de aarde dus ook van idioten
Niet nodig. Niet echt iig.quote:Op woensdag 10 september 2008 22:03 schreef Tinkepink het volgende:
Gatver. Dit is één van de dingen waarvan ik liever onwetend was gebleven: gaat er echt wat fout, dan had ik het wel gemerkt op het moment suprème, gaat alles goed dan waren de zorgen vooraf niet nodig geweest. Ik heb hier toch een beetje een dubbel gevoel over.
Waar is haushofer als je hem nodig hebt?quote:Op woensdag 10 september 2008 22:38 schreef keupink het volgende:
Gewoon doorgaan met dit project!. Dat zwarte gaten de omvang hebben is ronduit belachelijk..Als je zoiets hier neerzet mag je toch wel eventjes achter je oren krabben en weer naar natuurkunde les gaan, want dat slaat nergens op. In eerste instantie werd het bestaan van zwarte gaten uitsluitend op theoretische gronden aangenomen. Je kunt zwarte gaten niet waarnemen omdat ze zo'n grote zwaartekracht hebben dat licht zelfs erin word gezogen. Niemand weet iets van een zwart gat, alles is THEORIE. Er zal never en te nimmer een deeltje van een zwart gat kunnen worden genomen, want dan word je erin gezogen. Zwarte gaten zijn draaiingen in tijd, die na supernova's ontstaan en alle materie samenperst tot een 'oneindig' punt, aldus de theorie. Het is juist dit apparaat om dat te onderzoeken; Big Bang. Een uber supernova als het ware, een deeltje met oneidige massa dat uitelkaar knalt. De kans, dat dit project uberhaupt iets oplevert is niet super groot, maar als je niks weet moet je toch wat. En dan nog, zwaartekracht word beinvloed door massa, en als je weet hoe groot een proton is, en die dan ook nog uit elkaar knalt dan is het echt super klein. Een proton heeft een massa van 1,6726231x10^27 kg. En die van de aarde is 5,97 x 10^24 kg. In verhouding heeft een zwart gat dan een uber grote zwaartekracht, maar lang niet genoeg om het tegen de aarde op te nemen! En nee, het veroorzaakt geen vloedgolven als het gebeurt, hoogstens een implosie van de aarde en dat betekend op slag dood, en dan kunnen we er ook niet over zeikenIk ben het eens met de man van CERN. Misschien over 10.000.000.000 jaar met 20 testen per dag. De kans is dus even groot dat een belg ooit de koning van Nederland word. En die strangelets zijn grote bullshit dingen want we weten het niet. En daar gaan we achter komen de komende jaren!
![]()
dummiequote:# Een zwart gat heeft niet "oneindig veel massa", maar is het gevolg van een singulariteit wat een "oneindige dichtheid" heeft.
Dat kan nietquote:[b]Het duurt zo lang voordat hij start omdat men aanneemt dat bij de zgn. "big bang" de temperatuur op het absolute nulpunt was, dus moest die hele ring worden afgekoeld tot een temperatuur van 0 graden Kelvin (-273 graden Celsius)
Dummie? Alles is theorie zoals ik al zei, de wetenschappers hebben geen flauw benul om alles te verklaren, want oneindige massa dat kan volgens de wetten van de natuur die we nu hebben niet. Is dat ook niet één van de dingen die ze willen onderzoeken met deze machine? Hawkins heeft theorien bedacht, en hij is heus niet de enige. Het is onverklaarbaar, je kan het niet verklaren, alle verklaringen zijn op basis van theorie. Als jij een verklaring voor alles hebt op niet-religieuze gronden krijg je van mij een lolliequote:Op woensdag 10 september 2008 22:50 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Waar is haushofer als je hem nodig hebt?![]()
Bedoeld als --> We hebben al een Einstein op Fok.
Ow,
[..]
dummie
de massa van een zwart gat is de massa van bijvoorbeeld wat er van een ster is overgebleven nadat die is ingestort.quote:Op woensdag 10 september 2008 22:59 schreef keupink het volgende:
[..]
Dummie? Alles is theorie zoals ik al zei, de wetenschappers hebben geen flauw benul om alles te verklaren, want oneindige massa dat kan volgens de wetten van de natuur die we nu hebben niet. Is dat ook niet één van de dingen die ze willen onderzoeken met deze machine? Hawkins heeft theorien bedacht, en hij is heus niet de enige. Het is onverklaarbaar, je kan het niet verklaren, alle verklaringen zijn op basis van theorie. Als jij een verklaring voor alles hebt op niet-religieuze gronden krijg je van mij een lollie
ja, dummie. Zwart gat voor dummies. Uit dat topic komt de quote.quote:Op woensdag 10 september 2008 22:59 schreef keupink het volgende:
[..]
Dummie? Alles is theorie zoals ik al zei, de wetenschappers hebben geen flauw benul om alles te verklaren, want oneindige massa dat kan volgens de wetten van de natuur die we nu hebben niet. Is dat ook niet één van de dingen die ze willen onderzoeken met deze machine? Hawkins heeft theorien bedacht, en hij is heus niet de enige. Het is onverklaarbaar, je kan het niet verklaren, alle verklaringen zijn op basis van theorie. Als jij een verklaring voor alles hebt op niet-religieuze gronden krijg je van mij een lollie
Nee, en niemand pretendeert dat ook, dat brei jij ervan.quote:Op woensdag 10 september 2008 22:59 schreef keupink het volgende:
[..]
Dummie? Alles is theorie zoals ik al zei, de wetenschappers hebben geen flauw benul om alles te verklaren, want oneindige massa dat kan volgens de wetten van de natuur die we nu hebben niet.
"Hawkins" heeft vooral bijgedragen aan de structuur van de algemene relativiteitstheorie en zwarte gaten. Wat er vooral met de LHC wordt getest is het standaardmodel, en daar heeft Hawking zover ik weet weinig aan bijgedragen; dat is niet zijn vakgebied.quote:Is dat ook niet één van de dingen die ze willen onderzoeken met deze machine? Hawkins heeft theorien bedacht, en hij is heus niet de enige.
Als een theorie iets zowel kwalitatief kan voorspellen en verklaren als kwantitatief tot 15 cijfers achter de komma, dan spreek jij nog van "we kunnen het niet verklaren" en "het is maar theorie"? Misschien moet je es opzoeken wat het idee en de filosofie achter wetenschap isquote:Het is onverklaarbaar, je kan het niet verklaren, alle verklaringen zijn op basis van theorie. Als jij een verklaring voor alles hebt op niet-religieuze gronden krijg je van mij een lollie
We weten een heleboel van zwarte gaten, dankzij werk van Einstein, Penrose, Hawking en anderen.quote:Op woensdag 10 september 2008 22:38 schreef keupink het volgende:
Gewoon doorgaan met dit project!. Dat zwarte gaten de omvang hebben is ronduit belachelijk..Als je zoiets hier neerzet mag je toch wel eventjes achter je oren krabben en weer naar natuurkunde les gaan, want dat slaat nergens op. In eerste instantie werd het bestaan van zwarte gaten uitsluitend op theoretische gronden aangenomen. Je kunt zwarte gaten niet waarnemen omdat ze zo'n grote zwaartekracht hebben dat licht zelfs erin word gezogen. Niemand weet iets van een zwart gat, alles is THEORIE.
?quote:Zwarte gaten zijn draaiingen in tijd...
De Big Bang is het ontstaan van het universum.quote:die na supernova's ontstaan en alle materie samenperst tot een 'oneindig' punt van massa, aldus de theorie. Het is juist dit apparaat om dat te onderzoeken; Big Bang.
Nee hoor, die massa is niet oneindig, maar erg klein.quote:Een uber supernova als het ware, een deeltje met oneidige massa dat uitelkaar knalt.
quote:De kans, dat dit project uberhaupt iets oplevert is niet erg groot, ook al denken ze van wel, maar als je niks weet moet je toch wat.
Zwaartekracht is het resultaat van energie, niet van de rustmassa alleen. En een proton kan dan nog zo licht zijn, het kan nog steeds erg veel energie hebben als je het maar snel genoeg laat gaan. Dat heet kinetische energie.quote:En dan nog, zwaartekracht word beinvloed door massa, en als je weet hoe groot een proton is, en die dan ook nog uit elkaar knalt dan is het echt super klein. Een proton heeft een massa van 1,6726231x10^-27 kg. En die van de aarde is 5,97 x 10^24 kg
En oneindigheid dat is onmogelijk volgens de natuurkunde wetten dus is het een groot >?<quote:Op woensdag 10 september 2008 23:13 schreef Neurot het volgende:
[..]
de massa van een zwart gat is de massa van bijvoorbeeld wat er van een ster is overgebleven nadat die is ingestort.
de dichtheid is omdat alle massa in 1 punt is samengeperst oneindig
Yap, over een maand komt de eerste botsing, dan zullen we zien (of niet) wat er gebeurtquote:Op donderdag 11 september 2008 05:23 schreef kraakvandaal het volgende:
Maar als ik 't goed begrijp zijn die deeltjes nu aan het versnellen?
Dat klopt, de natuurkunde heeft vaker te kampen gehad met oneindigheden. Maar dat betekent niet dat het hele concept van een zwart gat flauwekul is. Het standaardmodel bezit ook oneindigheden, en oa dankzij Veltman en 't Hooft weten we hoe we daarmee om moeten gaan. Dat betekent niet dat het standaardmodel flauwekul is, dat betekent dat het begrip van de theorie een paar decennia geleden nog niet helemaal goed was.quote:Op donderdag 11 september 2008 08:13 schreef keupink het volgende:
[..]
En oneindigheid dat is onmogelijk volgens de natuurkunde wetten dus is het een groot >?<
Ok en dan kan er eventueel zo een zwart gat onstaan?quote:Op donderdag 11 september 2008 08:17 schreef keupink het volgende:
[..]
Yap, over een maand komt de eerste botsing, dan zullen we zien (of niet) wat er gebeurt
Laat staan de energie die ontstaat als de massa van een deeltje omgezet zou worden in pure energiequote:Op donderdag 11 september 2008 01:24 schreef Haushofer het volgende:
Zwaartekracht is het resultaat van energie, niet van de rustmassa alleen. En een proton kan dan nog zo licht zijn, het kan nog steeds erg veel energie hebben als je het maar snel genoeg laat gaan. Dat heet kinetische energie.
Dat valt wel mee. Met de snelheden waarmee de versneller deeltjes versnelt kun je makkelijk de rustmassa verwaarlozen. De kinetische energie is vele malen groter dan de rustenergie E0=mc2. In de formule voor de totale energie Etot = [p2c2 + m2 c 4 ]1/2 zet je dan ook vaak m=0 en krijg je Etot=pc; dit is de relativistische limiet.quote:Op donderdag 11 september 2008 10:07 schreef Tokamak het volgende:
[..]
Laat staan de energie die ontstaat als de massa van een deeltje omgezet zou worden in pure energie.
Hm ja, heb je gelijk in. Komt nu weer bovendrijven.quote:Op donderdag 11 september 2008 10:49 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Dat valt wel mee. Met de snelheden waarmee de versneller deeltjes versnelt kun je makkelijk de rustmassa verwaarlozen. De kinetische energie is vele malen groter dan de rustenergie E0=mc2. In de formule voor de totale energie Etot = [p2c2 + m2 c 4 ]1/2 zet je dan ook vaak m=0 en krijg je Etot=pc; dit is de relativistische limiet.
In het weekend doe ik wel es een jurk aan en make-up op dus dat kan geregeld wordenquote:Op donderdag 11 september 2008 11:51 schreef _GdR_ het volgende:
Haushofer je bent mn nieuwe held
Als je een vrouw was had ik je mee uit eten genomen.
Oke dan. Ken je niet een berg lekkere wetenschap chicks die me meer willen leren over protonen enzo.quote:Op donderdag 11 september 2008 12:38 schreef Haushofer het volgende:
[..]
In het weekend doe ik wel es een jurk aan en make-up op dus dat kan geregeld worden![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Out! out! flapoor your father! | DaFan's moeder
Ik moest lachen.quote:Op donderdag 11 september 2008 12:38 schreef Haushofer het volgende:
[..]
In het weekend doe ik wel es een jurk aan en make-up op dus dat kan geregeld worden![]()
Ik ben bang dat het gros van de vrouwen hier op de faculteit beter met feynmandiagrammen om kan gaan dan met pielemosenquote:Op donderdag 11 september 2008 12:48 schreef _GdR_ het volgende:
[..]
Oke dan. Ken je niet een berg lekkere wetenschap chicks die me meer willen leren over protonen enzo.
Wellicht kan ik later op de avond mijn protonen door hun hadron collider laten schieten.
mja hier duidelijke uitleg hoe de LHC werkt: http://www.dumpert.nl/med(...)oe_de_lhc_werkt.html
Das mooi juistquote:Op donderdag 11 september 2008 13:41 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Ik ben bang dat het gros van de vrouwen hier op de faculteit beter met feynmandiagrammen om kan gaan dan met pielemosenEnkele uitzonderingen daargelaten natuurlijk
(via Pharyngula)quote:Scientists from the Evolutionary Acceleration Research Institute (EARI) announced that the first test of the Giant Animal Smasher (GAS) will begin on December 19, 2008, the 41st anniversary of the premiere of Dr. Dolittle.
Dr. Thomas Malwin, head of the research project, said, "The first test runs will only accelerate microscopic life-forms like bacteria and viruses to high speeds, but theoretically the GAS can handle animals as large as squirrels, hence the squirrel smasher moniker."
Biologists from around the globe hope the GAS will unlock the secrets of the so-called "Darwin particle" that could unlock the secrets to life.
Ik zeg ook niet dat het concept flauwekul is, maar ik zeg ook dat we nooit100% zullen weten hoe het zitquote:Op donderdag 11 september 2008 09:19 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Dat klopt, de natuurkunde heeft vaker te kampen gehad met oneindigheden. Maar dat betekent niet dat het hele concept van een zwart gat flauwekul is. Het standaardmodel bezit ook oneindigheden, en oa dankzij Veltman en 't Hooft weten we hoe we daarmee om moeten gaan. Dat betekent niet dat het standaardmodel flauwekul is, dat betekent dat het begrip van de theorie een paar decennia geleden nog niet helemaal goed was.
Hetzelfde heb je nu met de algemene relativiteitstheorie. We weten uit experimenten dat de theorie buitengewoon nauwkeurig is, maar we weten ook dat de theorie haar grenzen heeft, en waar die grenzen zitten.
hoezo ? wil je graag dat we het nooit weten ? wat is er zo vervelend aan als we wel verklaren hoe het allemaal werkt ?quote:Op donderdag 11 september 2008 15:07 schreef keupink het volgende:
[..]
Ik zeg ook niet dat het concept flauwekul is, maar ik zeg ook dat we nooit100% zullen weten hoe het zit![]()
Heeft een theorie die tot ver achter de komma nauwkeurig voor je dan evenveel waarde als een theorie die geen bewijzen levert?quote:Op donderdag 11 september 2008 15:07 schreef keupink het volgende:
[..]
Ik zeg ook niet dat het concept flauwekul is, maar ik zeg ook dat we nooit100% zullen weten hoe het zit![]()
quote:Op donderdag 11 september 2008 15:07 schreef Invictus_ het volgende:
Voor de biologen onder ons:
Evolutionary Acceleration Research Institute Ready to Start “Squirrel Smasher”
[..]
(via Pharyngula)
Hoe bedoel je? Wat is "100% weten hoe het zit"?quote:Op donderdag 11 september 2008 15:07 schreef keupink het volgende:
[..]
Ik zeg ook niet dat het concept flauwekul is, maar ik zeg ook dat we nooit100% zullen weten hoe het zit![]()
Als jij precies met 100% zekerheid kan zeggen wat een zwart gat is, waar het vandaan komt, wat de samenstelling is, wat er gebeurt als je erin word gezogen etc etc etc. Krijg jij een lolliequote:Op donderdag 11 september 2008 15:14 schreef Laton het volgende:
[..]
hoezo ? wil je graag dat we het nooit weten ? wat is er zo vervelend aan als we wel verklaren hoe het allemaal werkt ?
Dat is geen antwoord op de vraag.quote:Op vrijdag 12 september 2008 22:19 schreef keupink het volgende:
[..]
Als jij precies met 100% zekerheid kan zeggen wat een zwart gat is, waar het vandaan komt, wat de samenstelling is, wat er gebeurt als je erin word gezogen etc etc etc. Krijg jij een lollie
Tuurlijk wil ik weten hoe het zit, alleen dat gaan we nooit wetenquote:Op vrijdag 12 september 2008 22:33 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Dat is geen antwoord op de vraag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |