discipter | donderdag 22 mei 2008 @ 16:05 |
ik woon op kamers en kom in het weekend thuis, ook eet ik meestal in mijn eentje. het probleem is, zoek maar es een 1-persoons gerecht met: of recepten die er een keer ingaan of recepten die langer dan drie dagen houdbaar zijn (drie dage weekend zeg maar). Nou komt de vakantie er tog aan dus dan is er mooi tijd om nu de recepten vast te late lope ![]() brand maar los! | |
Lips | donderdag 22 mei 2008 @ 16:09 |
Heb je een vriezer? | |
Lips | donderdag 22 mei 2008 @ 16:09 |
Daarnaast kan je toch alles voor 1 persoon maken? Ik kook al 3,5 jaar bijna dagelijks voor 1 persoon! | |
wise | donderdag 22 mei 2008 @ 16:18 |
rijst en kip, wat groenten, en wat saus. klaar. | |
Mirjam | donderdag 22 mei 2008 @ 16:20 |
er is een kookboek, dat volgens mij wonderbaarlijk genoeg ook studentenkookboek heet, met allemaal 1 persoons (budget) recepten ![]() | |
Muck | donderdag 22 mei 2008 @ 16:30 |
Misschien vind je hier ook nog wat recepten en tips: Kookboeken met goedkope gerechten Koken voor beginners Koken voor beginners [Deel 2] Ik ben blut maar ik wil toch wat eten vanavond. Makkelijke, snelle recepten Goedkoop, Makkelijk/Snel en Lekker! Kookboeken met goedkope gerechten Goedkope maar smakelijke recepten. en natuurlijk: Het FOK!-kookboek! | |
MinderMutsig | donderdag 22 mei 2008 @ 16:32 |
Ik heb hier volgens mij nog het allerschattigste kookboek "Koken in je eentje' staan dat mijn tante cadeau heeft gekregen van mijn oma toen ze op zichzelf ging. ![]() En verder kan je natuurlijk ook maaltijden invriezen. | |
Muck | donderdag 22 mei 2008 @ 16:33 |
Oh, en bij de Slegte en boekvoordeel en vergelijkbare winkels, hebben ze vaak hele leuke kookboeken voor weinig geld ![]() | |
Anne | donderdag 22 mei 2008 @ 16:54 |
Ik heb ook een hoop studentenkookboeken thuis, dus zodra ik weer thuis ben zal ik eens kijken of ik wat recepten kan overtypen. | |
Tangarine | donderdag 22 mei 2008 @ 19:27 |
Die met Fokke en Sukke is ook wel oke ![]() | |
Anne | donderdag 22 mei 2008 @ 19:33 |
quote:Die heb ik ook, maar ik vond er maar bar weinig recepten in staan eigenlijk. Oh, eentje uit mijn hoofd. Tortellini-soep! Tortellini's koken, bouillon-blokje(s) erbij, en op het eind geraspte kaas eroverheen. (en je kan er uiteraard groente bij doen of wat je ook maar lekker vindt in een soep). En het voldoet gewoon aan een hoofdgerecht. | |
Anne | donderdag 22 mei 2008 @ 21:39 |
Een aantal recepten uit Kook op eigen benen van Fokke en Sukke: Kapucijners met appelsalade (voor 1 persoon, 1,70 euro, 20 minuten bereiding) 1 klein potje kapucijners 1 zure appel 20 gram rozijnen 1 kleine ui 10 gram boter 50 gram ontbijtspek in blokjes zout en peper 1. Laat de kapucijners uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. 2. Pel en snipper de ui. 3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes knapperig uit. Voeg de ui toe en laat het geheel op een laag vuur 10 minuten stoven. 4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appelstukjes met de rozijnen. 5. Meng de kapucijners door het spek-uimengsel. Verwarm al omscheppend 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met geroosterd bruin brood en boter. Nog lekkerder met 50 gram in blokjes gesneden MonChou door de appelsalade. Tortilla (voor 1 persoon, 1,70 euro, 30 minuten bereiding) 250 gram aardappelen 1 ui 1 teentje knoflook 3 eetlepels (olijf)olie 3 eieren 3 eetlepels melk een handvol geraspte belegen kaas zout en peper 1. Schil de aardappelen, was ze en znijd ze in blokjes van 1 cm. Pel en snipper de ui en de knoflook. 2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de aardappel met de ui en de knoflook 5 minuten. Draai het vuur laag en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes bakken tot de aardappel gaar is. Klop de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak. Voeg de rest van de olie toe en roer de eieren met de kaas door het aardappelmengsel. 3. Leg een deksel op de pan en bak de omelet zachtjes 10 minuten tot de onderkant lichtbruin is. Eet er een salade bij. Macaroni met tomaten-notensaus (voor 1 persoon, 1,40 euro, 15 minuten bereiding) 100 gram (strikjes)macaroni zout en peper half blikje tomatenblokjes 1 theelepel italiaanse kruiden 1 theelepel suiker 1 handje gepelde walnoten 1 handvol geraspte Maasdammer kaas 1. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 2. Doe de tomatenblokjes in een pan en voeg de italiaanse kruiden en de suiker toe. Verwarm de saus 5 minuten. 3. Giet de macaroni af en doe deze terug in de pan. Roer de saus met de walnoten erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Strooi voor het serveren de kaas over de macaroni. Lekker met een groene salade. Vervang de walnoten voor spekblokjes en de Maasdammer door Oude Goudse kaas. Pittige kip-groenteschotel (voor 1 persoon, 2,10 euro, 10 minuten bereiding) 100 gram kipfilet zout en peper 20 gram boter 200 gram restjes groenten (bijv. paprika, brocolli, champignons, ui) 3 eetlepels ketjap 2 eetlepels tomatenketchup 1 á 2 theelepels sambal 1. Snijd de kip in stukjes en bestrooi ze met zout en peper. 2. Verhit de boter in een wok of braadpan. Voeg de kipstukjes toe en roerbak op hoog vuur gedurende 1 minuut. Voeg een klein kopje water toe, breng het aan de kook en schep de groenten erdoor. Roer de ketjap, ketchup en sambal toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met mie. Indiase kip met yoghurt (voor 1 persoon, 1,50 euro, 15 minuten bereiding) 1 kleine ui 1 teentje knoflook 25 gram boter 1 eetlepel kerriepoeder 100 gram kipfilet in blokjes zout en peper 4 eetlepels Bulgaarse yoghurt 1. Pel en snipper de ui en de knoflook. 2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook met de kerriepoeder op een laag vuur ca. 5 minuten. 3. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en voeg dit toe aan het uimengsel. Bak de kipfilet in 5 minuten goudbruin en gaar. 4. Zet het vuur heel laag en roer de yoghurt door het kipmengsel. Laat het warm worden (de yoghurt mag niet koken want dan schift hij). Breng op smaak met zout en peper. Lekker met rijst en doperwten. | |
tuiterdespuiter | vrijdag 23 mei 2008 @ 10:07 |
gewoon de verhoudingen aanpassen naar 1 persoon, gaat prima ![]() | |
Muck | vrijdag 23 mei 2008 @ 13:11 |
quote:dat gaat over het algemeen prima, maar ook dan zit je weer met een berg ingrediënten die je weg kunt gooien. Het lijkt met niet dat je ergens een kwart paprika kunt kopen. | |
discipter | vrijdag 23 mei 2008 @ 19:22 |
quote:you get the point ![]() | |
Muck | vrijdag 23 mei 2008 @ 20:44 |
quote:je zou haast zeggen dat ik ook meestal voor 1 persoon kook he ![]() | |
-Mellow- | zaterdag 24 mei 2008 @ 17:03 |
toen ik uit huis ging heb ik van een vriendin van mijn moeder zo'n fokke en sukke studentenkookboek gekregen. Lief bedoeld natuurlijk, maar dat kookboek is echt te treurig voor woorden. Er staat zelfs in hoe je een tosti moet maken. ![]() ik voelde me een beetje onderschat dus. maar misschien vind jij het wat ![]() | |
Lips | zondag 25 mei 2008 @ 14:32 |
quote:Dan vries je de rest van die paprika toch gewoon in! Of je eet in die week meer gerechten met paprika ![]() | |
-Mellow- | zondag 25 mei 2008 @ 19:52 |
of smijt de paprika onder de gril en doe m de volgende dag op je broodje kaas | |
-Mellow- | zondag 25 mei 2008 @ 19:54 |
ik eet ook al eeuwen allenig en ik snap het probleem eigenlijk niet zo. | |
discipter | maandag 26 mei 2008 @ 01:14 |
quote:en dan de grillplaat moete schoonmake alleen voor je broodje kaas met paprika... ![]() ![]() | |
Muck | maandag 26 mei 2008 @ 08:19 |
quote:die paprika was maar een voorbeeld hoor. Ik probeer altijd zoveel mogelijk in te vriezen, naar dan nog houd ik vreselijk veel over dat zo de kliko in kan. | |
-Mellow- | maandag 26 mei 2008 @ 14:47 |
quote:waarom vries je dan niet gewoon alles in. eten weggooien ![]() nergens voor nodig vind ik. | |
Lips | maandag 26 mei 2008 @ 14:51 |
quote:Wat zij zegt! | |
Muck | maandag 26 mei 2008 @ 14:54 |
quote:omdat ik maar een klein vriesvak in mijn koelkast heb ![]() | |
Prego | maandag 26 mei 2008 @ 19:01 |
quote:of gewoon rauw de dag erop als tussendoortje ![]() | |
appelbanaancitroen | donderdag 29 mei 2008 @ 08:58 |
Op de website van de albert heijn kun je bij recepten zoeken ook een bepaald aantal personen kiezen, en op deze website: http://www.devlamindepan.nl/index.html?1a2/1a20060.htm staan ook eenpersoons recepten. | |
discipter | donderdag 29 mei 2008 @ 15:43 |
ff voor de duidelijkheid, ik zoek dus 1 persoons recept (mschien 2 persoons), een beetje low budget zou niet gek zijn, geen ingredienten waarvoor je naar een of andere speciaal handel hoeft, en geen rest ingredienten die moeilijk in iets anders te verwerke zijn. oeps, mschien iets te veel eisen? ![]() | |
David | vrijdag 30 mei 2008 @ 11:19 |
lijkt me net iets teveel eisen... 2 persoons is best te doen, daar kun je bijna altijd wel een hele paprika/ui/etc in kwijt. Als je geen vriezer hebt is het bijna niet te vermijden, als je met verse groenten ed werkt tenminste, dat je dingen zult moeten weggooien vrees ik. | |
Adurothiel | vrijdag 30 mei 2008 @ 12:08 |
Ik zou gewoon 2-persoonsrecepten maken als ik jou was, als je het tenminste niet erg vindt om 2 keer kort na elkaar hetzelfde te eten. Veel recepten zijn als 2-persoons, en de meeste 4-persoonsrecepten zijn wel aan te passen naar 2 personen zonder veel over te houden. In de koelkast kun je een bereid gerecht sowieso wel 2 dagen bewaren, misschien 3, en anders invriezen inderdaad. Ik doe het altijd zo en hoef bijna nooit wat weg te gooien. | |
Nouwk | vrijdag 30 mei 2008 @ 12:13 |
Er zijn in supermarkten genoeg eenpersoonsporties verkrijgbaar hoor ![]() ![]() Maar ligt eraan waar je precies van houdt? Ik hou bijvoorbeeld van dingen als kip tandoori, ik gebruik dan gewoon het hele zakje saus, maar maar een kipfiletje i.p.v. 2 of 3! En dan een of 2 kopjes rijst, beetje vloeibare boter en wat kippensoep kruiden erdoor (Ja lach maar, dat is lekker), en je hebt je eigen culinaire hoogstandjes. Ofzoiets ![]() | |
Muck | vrijdag 30 mei 2008 @ 14:01 |
quote:daar betaal je over het algemeen ook voor hoor | |
Nouwk | vrijdag 30 mei 2008 @ 14:15 |
Tja, je kunt zelf ook creatief zijn ![]() ![]() ![]() |