abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 22 mei 2008 @ 16:05:59 #1
211372 discipter
woothammer???
pi_58827201
ik woon op kamers en kom in het weekend thuis, ook eet ik meestal in mijn eentje. het probleem is, zoek maar es een 1-persoons gerecht met: of recepten die er een keer ingaan of recepten die langer dan drie dagen houdbaar zijn (drie dage weekend zeg maar). Nou komt de vakantie er tog aan dus dan is er mooi tijd om nu de recepten vast te late lope

brand maar los!
I have to work of the baby fat, from the baby i ate -Richard
*poke poke poke poke jouw*
  donderdag 22 mei 2008 @ 16:09:17 #2
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_58827278
Heb je een vriezer?
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  donderdag 22 mei 2008 @ 16:09:51 #3
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_58827296
Daarnaast kan je toch alles voor 1 persoon maken? Ik kook al 3,5 jaar bijna dagelijks voor 1 persoon!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  donderdag 22 mei 2008 @ 16:18:51 #4
72256 wise
Echoes - KL/B/
pi_58827529
rijst en kip, wat groenten, en wat saus.

klaar.
I had a splitting headache.From which the future's made.
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE”
pi_58827562
er is een kookboek, dat volgens mij wonderbaarlijk genoeg ook studentenkookboek heet, met allemaal 1 persoons (budget) recepten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 22 mei 2008 @ 16:30:47 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58827866
Ik heb hier volgens mij nog het allerschattigste kookboek "Koken in je eentje' staan dat mijn tante cadeau heeft gekregen van mijn oma toen ze op zichzelf ging. Zulke boeken zullen er tegenwoordig ongetwijfeld ook nog zijn.
En verder kan je natuurlijk ook maaltijden invriezen.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 22 mei 2008 @ 16:33:10 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58827875
Oh, en bij de Slegte en boekvoordeel en vergelijkbare winkels, hebben ze vaak hele leuke kookboeken voor weinig geld
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58828348
Ik heb ook een hoop studentenkookboeken thuis, dus zodra ik weer thuis ben zal ik eens kijken of ik wat recepten kan overtypen.
pi_58831734
Die met Fokke en Sukke is ook wel oke
Not all those who wander are lost. - J.R.R. Tolkien
As far as we can discern, the sole purpose of human existance is to kindle a light of meaning in the darkness of mere being. - C.G. Jung
pi_58831898
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 19:27 schreef Tangarine het volgende:
Die met Fokke en Sukke is ook wel oke
Die heb ik ook, maar ik vond er maar bar weinig recepten in staan eigenlijk.

Oh, eentje uit mijn hoofd. Tortellini-soep! Tortellini's koken, bouillon-blokje(s) erbij, en op het eind geraspte kaas eroverheen. (en je kan er uiteraard groente bij doen of wat je ook maar lekker vindt in een soep).
En het voldoet gewoon aan een hoofdgerecht.
pi_58836122
Een aantal recepten uit Kook op eigen benen van Fokke en Sukke:

Kapucijners met appelsalade (voor 1 persoon, 1,70 euro, 20 minuten bereiding)
1 klein potje kapucijners
1 zure appel
20 gram rozijnen
1 kleine ui
10 gram boter
50 gram ontbijtspek in blokjes
zout en peper

1. Laat de kapucijners uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water.
2. Pel en snipper de ui.
3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes knapperig uit. Voeg de ui toe en laat het geheel op een laag vuur 10 minuten stoven.
4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appelstukjes met de rozijnen.
5. Meng de kapucijners door het spek-uimengsel. Verwarm al omscheppend 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met geroosterd bruin brood en boter.
Nog lekkerder met 50 gram in blokjes gesneden MonChou door de appelsalade.


Tortilla (voor 1 persoon, 1,70 euro, 30 minuten bereiding)
250 gram aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels (olijf)olie
3 eieren
3 eetlepels melk
een handvol geraspte belegen kaas
zout en peper

1. Schil de aardappelen, was ze en znijd ze in blokjes van 1 cm. Pel en snipper de ui en de knoflook.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de aardappel met de ui en de knoflook 5 minuten. Draai het vuur laag en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes bakken tot de aardappel gaar is. Klop de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak. Voeg de rest van de olie toe en roer de eieren met de kaas door het aardappelmengsel.
3. Leg een deksel op de pan en bak de omelet zachtjes 10 minuten tot de onderkant lichtbruin is.

Eet er een salade bij.


Macaroni met tomaten-notensaus (voor 1 persoon, 1,40 euro, 15 minuten bereiding)
100 gram (strikjes)macaroni
zout en peper
half blikje tomatenblokjes
1 theelepel italiaanse kruiden
1 theelepel suiker
1 handje gepelde walnoten
1 handvol geraspte Maasdammer kaas

1. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Doe de tomatenblokjes in een pan en voeg de italiaanse kruiden en de suiker toe. Verwarm de saus 5 minuten.
3. Giet de macaroni af en doe deze terug in de pan. Roer de saus met de walnoten erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Strooi voor het serveren de kaas over de macaroni.

Lekker met een groene salade.
Vervang de walnoten voor spekblokjes en de Maasdammer door Oude Goudse kaas.


Pittige kip-groenteschotel (voor 1 persoon, 2,10 euro, 10 minuten bereiding)
100 gram kipfilet
zout en peper
20 gram boter
200 gram restjes groenten (bijv. paprika, brocolli, champignons, ui)
3 eetlepels ketjap
2 eetlepels tomatenketchup
1 į 2 theelepels sambal

1. Snijd de kip in stukjes en bestrooi ze met zout en peper.
2. Verhit de boter in een wok of braadpan. Voeg de kipstukjes toe en roerbak op hoog vuur gedurende 1 minuut. Voeg een klein kopje water toe, breng het aan de kook en schep de groenten erdoor. Roer de ketjap, ketchup en sambal toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met mie.


Indiase kip met yoghurt (voor 1 persoon, 1,50 euro, 15 minuten bereiding)
1 kleine ui
1 teentje knoflook
25 gram boter
1 eetlepel kerriepoeder
100 gram kipfilet in blokjes
zout en peper
4 eetlepels Bulgaarse yoghurt

1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook met de kerriepoeder op een laag vuur ca. 5 minuten.
3. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en voeg dit toe aan het uimengsel. Bak de kipfilet in 5 minuten goudbruin en gaar.
4. Zet het vuur heel laag en roer de yoghurt door het kipmengsel. Laat het warm worden (de yoghurt mag niet koken want dan schift hij). Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met rijst en doperwten.
pi_58849116
gewoon de verhoudingen aanpassen naar 1 persoon, gaat prima
bla
blabla
blablabla
blablablabla
  vrijdag 23 mei 2008 @ 13:11:20 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58854082
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 10:07 schreef tuiterdespuiter het volgende:
gewoon de verhoudingen aanpassen naar 1 persoon, gaat prima
dat gaat over het algemeen prima, maar ook dan zit je weer met een berg ingrediėnten die je weg kunt gooien. Het lijkt met niet dat je ergens een kwart paprika kunt kopen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 23 mei 2008 @ 19:22:45 #15
211372 discipter
woothammer???
pi_58863603
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 13:11 schreef Muck het volgende:

[..]

dat gaat over het algemeen prima, maar ook dan zit je weer met een berg ingrediėnten die je weg kunt gooien. Het lijkt met niet dat je ergens een kwart paprika kunt kopen.
you get the point
I have to work of the baby fat, from the baby i ate -Richard
*poke poke poke poke jouw*
  vrijdag 23 mei 2008 @ 20:44:17 #16
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58865382
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 19:22 schreef discipter het volgende:

[..]

you get the point
je zou haast zeggen dat ik ook meestal voor 1 persoon kook he
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 24 mei 2008 @ 17:03:12 #17
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_58879336
toen ik uit huis ging heb ik van een vriendin van mijn moeder zo'n fokke en sukke studentenkookboek gekregen. Lief bedoeld natuurlijk, maar dat kookboek is echt te treurig voor woorden. Er staat zelfs in hoe je een tosti moet maken.

ik voelde me een beetje onderschat dus.

maar misschien vind jij het wat
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 25 mei 2008 @ 14:32:23 #18
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_58898166
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 13:11 schreef Muck het volgende:

[..]

dat gaat over het algemeen prima, maar ook dan zit je weer met een berg ingrediėnten die je weg kunt gooien. Het lijkt met niet dat je ergens een kwart paprika kunt kopen.
Dan vries je de rest van die paprika toch gewoon in! Of je eet in die week meer gerechten met paprika
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  zondag 25 mei 2008 @ 19:52:36 #19
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_58904679
of smijt de paprika onder de gril en doe m de volgende dag op je broodje kaas
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 25 mei 2008 @ 19:54:02 #20
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_58904705
ik eet ook al eeuwen allenig en ik snap het probleem eigenlijk niet zo.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 26 mei 2008 @ 01:14:01 #21
211372 discipter
woothammer???
pi_58911191
quote:
Op zondag 25 mei 2008 19:52 schreef -Mellow- het volgende:
of smijt de paprika onder de gril en doe m de volgende dag op je broodje kaas
en dan de grillplaat moete schoonmake alleen voor je broodje kaas met paprika...
I have to work of the baby fat, from the baby i ate -Richard
*poke poke poke poke jouw*
  maandag 26 mei 2008 @ 08:19:37 #22
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58912393
quote:
Op zondag 25 mei 2008 14:32 schreef Lips het volgende:

[..]

Dan vries je de rest van die paprika toch gewoon in! Of je eet in die week meer gerechten met paprika
die paprika was maar een voorbeeld hoor.
Ik probeer altijd zoveel mogelijk in te vriezen, naar dan nog houd ik vreselijk veel over dat zo de kliko in kan.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 26 mei 2008 @ 14:47:37 #23
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_58919837
quote:
Op maandag 26 mei 2008 08:19 schreef Muck het volgende:

[..]

die paprika was maar een voorbeeld hoor.
Ik probeer altijd zoveel mogelijk in te vriezen, naar dan nog houd ik vreselijk veel over dat zo de kliko in kan.
waarom vries je dan niet gewoon alles in.

eten weggooien
nergens voor nodig vind ik.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 26 mei 2008 @ 14:51:38 #24
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_58919912
quote:
Op maandag 26 mei 2008 14:47 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

waarom vries je dan niet gewoon alles in.

eten weggooien
nergens voor nodig vind ik.
Wat zij zegt!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  maandag 26 mei 2008 @ 14:54:20 #25
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58919962
quote:
Op maandag 26 mei 2008 14:47 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

waarom vries je dan niet gewoon alles in.

eten weggooien
nergens voor nodig vind ik.
omdat ik maar een klein vriesvak in mijn koelkast heb
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')