abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58175004
Biermosterd is lekker, dus


Het vorige deel: Slank de Zomer in #150: Doorzetters!!

Voor wie is "Slank de zomer in", ook wel bekend als "Slank <seizoen> in/door" bedoeld?
De Slank-topics zijn bedoeld voor mannen en vrouwen die wel wat kilootjes kwijt willen raken, maar geen overgewicht hebben (BMI van 27 of lager).
Wat niet de bedoeling is: (te)veel offtopic praten, eindeloze discussies voeren over keuzes van anderen, persoonlijke ruzies uitvechten in dit topic.
Wat wel de bedoeling is: praten over afvallen, hoe je dat doet en hoe het gaat, advies vragen, opscheppen over je resultaten, elkaar een beetje steunen en het gezellig houden!

Bij een BMI van boven de 27 ben je van harte welkom in het zustertopic Dieetclub. Met een BMI tussen de 25 en 27 mag je zelf beslissen waar je je aanmeldt.
Hoe je je het beste kunt aanmelden kun je lezen onder het kopje 'Ik wil ook!'.

Linkjes
Vroeger hadden we een hele lijst met linkjes; deze linkjes en vele andere (incl. alle oude dieetclublinkjes) zijn hier te vinden: Dieetclub Linksite. Weet je nog een leuke link die er niet tussen staat, geef hem even door in het topic!

Ik wil ook!
Dat kan! Ga naar Dieet-web en maak daar een account aan. Je kunt zelfs een klein profiel aanmaken waarin je gegevens zet. Met je eigen account kun je zelf je updates doorgeven. Dat kun je een keer in de week doen, of dagelijks of wanneer jij maar wilt. We verwachten minimaal een update per maand, ook als je niets bent afgevallen in die periode. Op deze manier kunnen we zien of je nog meedoet. Nadat je een account hebt aangemaakt en een eerste update hebt ingevoerd, moet je Troel even een PM sturen dat je in het lijstje wilt van dit topic, want die zorgt ervoor dat je aan het juiste lijstje gekoppeld wordt. Stuur je geen PM, dan kom je niet in de lijst.

Deelnemers
De volgende lijst is een lijst met deelnemers aan deze reeks. Het is een plaatje dat automatisch geupdate wordt op het moment dat je je gegevens invult.


En sommige mensen mochten het al opgemerkt hebben, de regelmatige bezoekers van deze reeks zijn iets intiemer geworden dan we allemaal gedacht hadden, want we kennen elkaar vanaf nu bij de voornaam!
Mocht je een probleempje hebben met namen onthouden, dan wil dit misschien wel helpen:

Conleche = Colette
Miss_S = Saskia
Mordradead = Douwe
Principessa = King
Sylvana = Sylvana
Veiligheidsspeldje = Marianne
motorbloempje = MoBlo
Faithy = MoBlo

Mocht je de laatste zijn die in een topic post, open dan even een nieuwe! De OP is hier te vinden.
Ja doei.
pi_58175020
Sinds wanneer gaan er 301 posts in een topic
pi_58175029
sinds er een modje langs is geweest denk ik
quote:
Op zondag 20 april 2008 12:03 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ik heb maar 3 no-go's:

lever
karnemelk
grapefruits

Verder ben ik echt heel makkelijk over het algemeen. Natuurlijk zijn er combinaties die ik niet lust en dingen die ik minder lekker vind. Maar zolang bovenstaande dingen er niet in verwerkt zijn zit 't meestal wel goed

Verder heb ik gewoon serviesgoed, maar lust mn melk ook uit een glas.
Frisdrank drinken we nooit (goedkoop én gezond) en nou ja.. ik ben gewoon niet zo moeilijk
kippenlevertjes in de lasagna (mits zelfgemaakt deeg anders is het vies niet zo lekker maar je moet toch avond eten he )
karnemelk met limonade turkse karnemelk
grapfruits.. ook niet in de salade oid ? of grapefruitsap ?
  zondag 20 april 2008 @ 12:16:51 #4
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58175035
Ik dacht dat ik de sluitpost had, maar Fok! was weer eens lekker traag .
Ik zag deze foto in de blog van Razztwizzle staan:

http://bp3.blogger.com/_e(...)lijkpasen%5B1%5D.jpg
Heb je die zelf gemaakt? Zo ja: tof (en anders is 'ie ook tof).

En ik bedenk me net dat ik ook aardbeien heb, dus ik ga ook twee bammetjes met aardbei eten .
Niet meer actief op Fok!
  zondag 20 april 2008 @ 12:17:16 #5
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58175039
quote:
Op zondag 20 april 2008 12:15 schreef Miss_S het volgende:
Sinds wanneer gaan er 301 posts in een topic
302 zelfs!
Niet meer actief op Fok!
pi_58175046
quote:
Op zondag 20 april 2008 12:15 schreef Miss_S het volgende:
Sinds wanneer gaan er 301 posts in een topic
de database lag eruit, denk dat er hier iets mis is gegaan met het verwerken van de posts die op hetzelfde moment gepost werden
Ja doei.
pi_58175088
quote:
Op zondag 20 april 2008 12:17 schreef Viking84 het volgende:

[..]

302 zelfs!
Gaat lekker met Fok!
Het is weer mooi weer lekker buiten lezen en over 4 uurtjes naar de bios met de cocktail
  zondag 20 april 2008 @ 12:20:45 #8
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58175116
quote:
Op zondag 20 april 2008 12:19 schreef Miss_S het volgende:

[..]

Gaat lekker met Fok!
Het is weer mooi weer lekker buiten lezen en over 4 uurtjes naar de bios met de cocktail
Het zonnetje begint hier ook te komen.
Ben benieuwd of het ook warm is. Ik lig nog in bed, maar ik ga zo even bammetjes klaar maken en dan douchen en dan even lekker buiten zitten . Moet m'n kamer ook nog doen, maar dat is in drie kwartier gebeurd, dus dat kan later deze middag nog wel. En vanavond ga ik weer hardlopen. Ben benieuwd hoe het zal gaan .
Niet meer actief op Fok!
pi_58175128
volgens mij heeft ze die niet zelf gemaakt want ik heb hem al eens eerder ergens gezien !
pi_58175159
quote:
Op zondag 20 april 2008 12:20 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Het zonnetje begint hier ook te komen.
Ben benieuwd of het ook warm is. Ik lig nog in bed, maar ik ga zo even bammetjes klaar maken en dan douchen en dan even lekker buiten zitten . Moet m'n kamer ook nog doen, maar dat is in drie kwartier gebeurd, dus dat kan later deze middag nog wel. En vanavond ga ik weer hardlopen. Ben benieuwd hoe het zal gaan .

Lekker
Ik zit ook nog te denken om ff een uurtje terug naar bed te gaan
Of ik ga sporten weet ik nog niet vandaag, moet ook nog huiswerk maken

Succes met hardlopen vanavond
  zondag 20 april 2008 @ 12:24:08 #11
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58175191
Moblo heeft trouwens de twijfelachtige eer dat een deel van een post van haar opgenomen is in Originele taal- en spelfouten #24 .
Sorry, ik móest hem even posten .
Niet meer actief op Fok!
pi_58175193
quote:
Op zondag 20 april 2008 12:16 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
sinds er een modje langs is geweest denk ik
[..]

kippenlevertjes in de lasagna (mits zelfgemaakt deeg anders is het vies niet zo lekker maar je moet toch avond eten he )
karnemelk met limonade turkse karnemelk
grapfruits.. ook niet in de salade oid ? of grapefruitsap ?
grapefruits vind ik echt erg bitter, ook niet in de salade..
Heb me er een tijdje geleden doorheen geworsteld toen we bij vrienden gingen eten die garnalencocktail met grapefruit hadden gemaak eerst alle stukken grapefruit naar binnen gewerkt, en toen de rest van de cocktail opgegeten
Ja doei.
pi_58175215
gewogen

darn
Ja doei.
pi_58175285
Nou, ik blij dat ik wel vrij redelijk kan spellen over het algemeen !
pi_58175362
Ik dorst het haast niet te zeggen, maar ik heb net het laatste koekje gepakt. Gelukkig was ik niet aan het prieken


pi_58175379
quote:
Op zondag 20 april 2008 12:30 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
Nou, ik blij dat ik wel vrij redelijk kan spellen over het algemeen !
ik maak anders ook zelden vaudten

maar als ik 't doe, dan doe ik het ook goed
Ja doei.
pi_58175521
PF Je maakt me aan het lachen met die Starbucks-opmerking. Ik herken het wel
pi_58175638
Nou ja ik zeg tegenwoordig niet zo heel veel meer als mensen een kopje espresso ophemelen of een een cappuchino.. Oh, dit is echt lekker! Lekkerder dan senseo/filterkoffie. Dit is met een ECHTE espresso machine gezet

(En dan denk ik.. Ja de bonen zijn 3 weken geleden al gemalen, geen crema, het escuma is om te huilen etc.)


Het is wel duur, om snob te zijn. Als ik op mijzelf woon ga ik wel macrobiotisch leven en dan vier van de boom gevallen appels per dag eten
pi_58175683
Ik wil eigenlijk serieus wel een tijdje macrobiotisch eten,
was laatst bij kennissen van m'n ouders. M'n darmen begonnen na een aantal hapjes ONTZETTEND hard te werken, ik hoorde ze borrelen en voelde dat er echt activiteit was. Het eindresultaat hoef ik niet te vertellen denk ik (En dat alles in nog geen twee uur) (Hoi MB )
pi_58175756
PF, mijn ouders waren vroeger macrobioten, en het is idd best gezond en als je goed kunt koken ook lekker. Maar je moet wel veel peulvruchten eten, en dat is ook best lastig als je gevoelige darmen hebt

Ik wil gewoon beter eten. Enkel biologisch kwaliteitsvlees en groenten en kruiden uit eigen tuin. Ofzo.
pi_58175818
Feest der herkenning! Als ik thuis m'n koffie niet in een bepaald kopje krijg, giet ik het over. Bestek, idem dito, dat moet vooral niet te groot en zwaar zijn. Thee smaakt me alleen uit een glas en ik word ook sjacherijnig als iemand de inhoud van m'n kastjes overhoop haalt. (dat de rechthoekige schalen op de plek staan van de ronde schalen en dat soort onzin. Wat nog vreemder is, als je bedenkt wat voor rommelkont ik verder ben....) Volgens mij ben ik geen snob, dus dan zal ik wel licht autistisch zijn. Ik vind mensen namelijk ook vaak maar vervelend.
pi_58175826
Jeetje, ik ben geen foodsnob en geen autist, wat moet ik hier dan Nou ja, ik kwam even salueren voor ik dood ga (ben ook geen taalsnob ). Hardlopen wordt geweldig, want er is Ben en Jerry's na afloop voor de deelnemers Prachtige reden om de finish te halen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_58175845
quote:
Op zondag 20 april 2008 12:57 schreef Isabeau het volgende:
Jeetje, ik ben geen foodsnob en geen autist, wat moet ik hier dan Nou ja, ik kwam even salueren voor ik dood ga (ben ook geen taalsnob ). Hardlopen wordt geweldig, want er is Ben en Jerry's na afloop voor de deelnemers Prachtige reden om de finish te halen
Heel veel succes Isa!
pi_58175850
ik ben ook geen foodsnob of autist voor zover ik weet, dus als ik hier mag posten, mag jij 't ook

succes!!!!!
Ja doei.
pi_58175866
*cancelt meet-uitnodigingen voor conleche
Andere mensen in mijn keuken, gruwel Behalve als ze goed kunnen koken en handig met mijn kookspullen omgaan.
pi_58175883
Mijn darmen zijn sowieso een beetje vervelend. Dat macrobiotische hielp echt Ik heb trouwens nooit last van bruine bonen wat de meeste mensen wel schijnen te hebben ? Maar een peulvrucht is dan ook een soort boon maar niet alle soorten bonen zijn peulvruchten.

Ik wil gewoon 3 weekjes macrobiotisch.. 3 weekjes atkins (veel vleisch & room ) etc

Is gevarieerd eten en dus goed voor je hm
pi_58175929
(lekker) koken is helemaal niet zo moeilijk. Mijn vrienden beschouwen mij als een soort god dat ik uit m'n hoofd een Jamie Oliver recept kan maken en dat alles dan ook nog goed gaat

(Terwijl ze gewoon meehelpen: ik geef instructies e.d. zij voeren die uit, samen een maaltijd )
pi_58175933
quote:
Op zondag 20 april 2008 12:59 schreef ColdFeet het volgende:
*cancelt meet-uitnodigingen voor conleche
Andere mensen in mijn keuken, gruwel Behalve als ze goed kunnen koken en handig met mijn kookspullen omgaan.

Nou, niet alle mensen natuurlijk


(mijn schoonmoeder haalt het bloed onder m'n nagels vandaan: zei denkt dat afwassen moet gebeuren als volgt: men houdt een voorwerp 2 tellen onder een koude kraan en zet het nat in de kast. (we hebben godbetert een afwasmachine!!!) )
pi_58175990
Ik hou van eten Maar koud eten is zo vies. Het gaat stinken. Het ziet er vies uit *brr*
O shit, ik moet de pannen van gisteravond nog afwassen
pi_58176015
Nog steeds herkenbaar, PF. 'Waaaaat? Heb je dat recept zelf bedacht?' Ja hallo, het is niet alsof ik de pesto heb uitgevonden ofzo

Conleche, van mensen die zomaar een beetje gaan zitten hannessen met mijn keukenmessen word ik echt heel erg zenuwachtig
pi_58176019
Ik vind thee uit een glas vervelend - Het glas wordt heel heet en de thee lijkt langer warm te blijven. Echter is deze eenmaal aan het afkoelen, dan gaat dit heel snel zodat je in twee minuten koude thee hebt.
pi_58176118
quote:
Op zondag 20 april 2008 13:06 schreef ColdFeet het volgende:
Nog steeds herkenbaar, PF. 'Waaaaat? Heb je dat recept zelf bedacht?' Ja hallo, het is niet alsof ik de pesto heb uitgevonden ofzo

Conleche, van mensen die zomaar een beetje gaan zitten hannessen met mijn keukenmessen word ik echt heel erg zenuwachtig


Ik was uit eten met vrienden (wok "restaurant") : P.F., wat is dat?
- foe yong hai
en dit?
- gebakken banaan
en dit?
- panga filet is vis
en dit?
- babi pangang
en dit?
- het lijkt op lychee maar het is longan
en dit?
- kip sate
en dit?
- soja saus voor bij je sushi, lekker om te mengen met wasabi
met was-wat??
- GODVERDOMME KOM JE NOOIT BUITEN OF ZO
  zondag 20 april 2008 @ 13:11:37 #33
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58176119
Echt, wat een stelletje mafkezen hier .
Gelukkig ben ik heel normaal .
Heel veel succes, Isa .
Niet meer actief op Fok!
pi_58176193
Thee moet altijd in mijn hema drinkbeker, anders drink ik het niet



goeiemorgenmiddag trouwens
pi_58176206
quote:
Op zondag 20 april 2008 13:06 schreef ColdFeet het volgende:
Nog steeds herkenbaar, PF. 'Waaaaat? Heb je dat recept zelf bedacht?' Ja hallo, het is niet alsof ik de pesto heb uitgevonden ofzo

Conleche, van mensen die zomaar een beetje gaan zitten hannessen met mijn keukenmessen word ik echt heel erg zenuwachtig
ook mooie
- uhh... wat is dat
ja dat is pesto
- ja maar WAT is het..
ja vies. doei


ik: oh lekker, tiramisu
- tirami-watte ?
uh, ja tiramisu, jeweets?
- ?
uh, drank, koffie, koekje, kaas
- gadverdamme



okee ik weet niet allesch van eten
maar als ze dingen gewoon bij de c1000 verkopen dan verwacht ik wel dat je er ooit van gehoord hebt


en bij JO is het zo iets van
- kippen bouten
- bol knoflook
- rode pepers
- hand basilicum
- 2 handen tomaten
- 2 handen cherry tomaatjes
- zeezout, versgemalen zwarte peper
- olijfolie in tiefen alsof je pipi langkous bent die zeepsop in de wasbak doet
- husselen in ovenschaal
- 1 uur wachten
- klaar
pi_58176213
PF, volgens mij moet jij andere vrienden zoeken

Whaha, we hadden gisteren vrienden te eten en Mr CF had, op mijn aanwijzingen, gekookt, omdat ik een beetje een mankepoot ben momenteel. En ja hoor, wat zeggen ze? 'Oeh, dit is lekker zeg, en dit kunnen we thuis ook wel maken. Altijd als CF heeft gekookt, is het zo ingewikkeld' Jongens, ik koop mijn ingredienten ook gewoon in de winkel en ik sta geen extravagante chemie te bedrijven in de keuken. Wilde zalm met tomaat, knoflook en basilicum lukt iedereen, dunkt me
pi_58176215
quote:
Op zondag 20 april 2008 13:11 schreef Viking84 het volgende:
Echt, wat een stelletje mafkezen hier .
Gelukkig ben ik heel normaal .
Heel veel succes, Isa .
nou ja, normaal...

maar iig niet zo moeilijk...
Ja doei.
  zondag 20 april 2008 @ 13:17:51 #38
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58176243
quote:
Op zondag 20 april 2008 13:16 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

nou ja, normaal...

maar iig niet zo moeilijk...
Het was dan ook niet zo serieus bedoeld .
Hoewel het zonnetje niet schijnt, is wel het niet zo koud dat ik niet buiten kan zitten, denk ik, dus dat ga ik dadelijk maar eens proberen .
Niet meer actief op Fok!
pi_58176270
quote:
Op zondag 20 april 2008 13:16 schreef Principessa.Farfalla het volgende:

olijfolie in tiefen alsof je pipi langkous bent die zeepsop in de wasbak doet



PF, blijf nou eens van die cola af

Ik vind jamie's recepturen irritant, doe mij maar Gary Rhodes of Nigella. Waarom zien we jou zo weinig in CUL?
pi_58176668
Zitten er zomaar ineens 20 chocolate chip koekjes in de oven.
Hoe kan dat nou?
pi_58176758
wij gaan lekker met de motor weg nog even

poserfoto's maken van René op zn nieuwe motor
Ja doei.
pi_58176843
quote:
Op zondag 20 april 2008 13:38 schreef Razztwizzle het volgende:
Zitten er zomaar ineens 20 chocolate chip koekjes in de oven.
Hoe kan dat nou?
Oh noes!!!
Lekker, ik ga zo merengues maken
  zondag 20 april 2008 @ 13:54:10 #43
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58176985
quote:
Op zondag 20 april 2008 13:38 schreef Razztwizzle het volgende:
Zitten er zomaar ineens 20 chocolate chip koekjes in de oven.
Hoe kan dat nou?
Haha.
Wel lekker, though .

Ik vind er niks aan om buiten te zitten als de zon niet schijnt . Dus ik ga zo toch maar gewoon m'n kamer opruimen, want ik kan niet eens fatsoenlijk binnen zitten nu .
Niet meer actief op Fok!
pi_58177086
Viking! ga koken! Bak een taart! Maak pesto! Sudder runderlappen! Wen jezelf een culinaire verslaving aan!
  zondag 20 april 2008 @ 14:01:27 #45
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58177168
quote:
Op zondag 20 april 2008 13:58 schreef ColdFeet het volgende:
Viking! ga koken! Bak een taart! Maak pesto! Sudder runderlappen! Wen jezelf een culinaire verslaving aan!
Ik heb niks in huis en als je op dieet bent is het geen goed idee om allemaal dingen te gaan koken .
Maar idd: het is best een goed idee om op een saaie zondagmiddag lekker in de keuken te staan om allemaal lekkere, doch gezonde, dingen te gaan maken .
Niet meer actief op Fok!
pi_58177374
Ik blijf erbij: lekker koken is niet slecht voot de lijn (een Bourgondische levensstijl wel natuurlijk). Soms eet je wat vetter of wat hoog-calorischer, nou, dan neem je gewoon een kleinere portie. EN je 'bespaart' ook best veel calorieen als je from scratch kookt.

Het is vooral een investering in je levensvreugde
  zondag 20 april 2008 @ 14:09:50 #47
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58177378
Ik wil een keer zelf ravioli gaan maken . Heb in Italië een keer ontzettend lekkere ravioli gehad, maar de ravioli die ik hier in de winkels vind haalt het daar niet bij.
Nu heb ik zin in koken, maar kennelijk is Groningen zo'n boerengat dat de AH's op zondag gesloten zijn .
Niet meer actief op Fok!
  zondag 20 april 2008 @ 14:13:00 #48
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58177460
Oh God, ik eet trouwens nooit van mijn leven meer een vierkazenpizza . Ik kom net op de Libellesite een recept tegen en er zitten maar liefst 1165 calorieën in zo'n pizza .
Niet meer actief op Fok!
pi_58177503
Zelf pasta maken is inderdaad leuk. Eerst dat deeg kneden (dat is zwaar werk), dan, terwijl je het deeg even laat rusten een lekkere vulling klussen, vervolgens mooie dunne vellen rollen en er vormpjes van maken

Zitten echt niet meer cals in dan in verse pasta van de Appie
Hier is trouwens alles open. Ik ben vooral erg blij met de turk in de straat die tot 9 uur open is op zondag, het is me meer dan eens overkomen dat ik uitgebreid aan het koken was en erachter kwam dat ik niet genoeg peterselie had, oid.
pi_58177532
Bijna alle hele pizza's komen boven de 1000 cal.

Behalve als je hem zelf maakt met dunne bodem, veel tomaat en groenten en weinig kaas.
pi_58177570
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:13 schreef Viking84 het volgende:
Oh God, ik eet trouwens nooit van mijn leven meer een vierkazenpizza . Ik kom net op de Libellesite een recept tegen en er zitten maar liefst 1165 calorieën in zo'n pizza .
Wat dacht jij dan?

Als je zelf pizza maakt, kun je overwegen een volkoren bodem te maken. Vult beter, dus eet je een minder groot stuk. Ik vind het sowieso wel zo lekker.

Wat voor vulling zat er trouwens in die ravioli's in Italie?
  zondag 20 april 2008 @ 14:20:12 #52
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58177665
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:16 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Wat dacht jij dan?

Als je zelf pizza maakt, kun je overwegen een volkoren bodem te maken. Vult beter, dus eet je een minder groot stuk. Ik vind het sowieso wel zo lekker.

Wat voor vulling zat er trouwens in die ravioli's in Italie?
Spinazie en kaas .
Volgens mij heb ik die hier in Nederland ook wel eens gehad, maar toch smaakt het lang zo lekker niet.
Niet meer actief op Fok!
  zondag 20 april 2008 @ 14:21:24 #53
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58177696
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:14 schreef ColdFeet het volgende:

Hier is trouwens alles open.
Ik ben om. Ik ga na mijn studie verhuizen naar de Randstad.
Niet meer actief op Fok!
pi_58177705
Wie hadden gister een 4kazenpizza maar die was zwart geworden dus die heb ik niet op
  zondag 20 april 2008 @ 14:22:01 #55
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_58177716
Nou en!
Pizza moet je gewoon slim plannen. Op zondag; als je tot 11 uur in je bedje hebt gelegen. Dan om 2 uur hebt gebrunched. Avondeten pizza en hoppa, die dag maar 1500 kcal.
Heb je niet gezondigd, ga je niet naar de hel en ook niets naar je heupen.

Was getekend,
De snobistische autist.
pi_58177759
Ik ben 'nieuw' hier, lees al een tijd lang af en aan mee, maar nooit de moeite genomen om te posten omdat er altijd wel een reden is om niet echt te dieten (geen goeie weegschaal, op visite lekkere hapjes, gestopt bij de sportschool wegens gebrek aan motivatie/tijd). Ik hoop door hier mee te posten mijn motivatie hoog te houden.

Maarr..nu ben ik begonnen Evy te lopen! (merkte dat dat hier erg goed aansloeg, mn bij Motorbloempje geloof ik), woensdag les 1, net les 2 gedaan. Ik vind het lekker lopen, net als je een beetje buiten adem begint te komen mag je lekker een minuutje gewoon lopen om even bij te komen, en zo is het leuk opbouwen!

Ik ben 1.73m lang en weet niet precies hoeveel ik momenteel weeg, ik geloof ergens rond de 70 kg, en ik woog ruim een jaar geleden (toen ik net ging samen wonen) 63 kg. Je kent het vast wel, kopen wat je zelf lekker vindt en daar samen van genieten. Liefst zou ik die extra kilo's kwijtraken en deze zomer weer strak in mijn velletje zitten

Ik pak nu ook het eten aan (ook voor lief), door veel groenten en fruit in te slaan, en de tussendoortjes te minderen/vervangen voor gezonde hapjes. Vandaag staat witlof op het menu, en heb ik aardappels geschild, met daarbij een varkenshaasje (heb ook lente-uitjes).
Heeft iemand een idee voor een lekker recept met deze ingredienten? Heb ook ham en kaas.
Het liefst niet al te ingewikkeld
Smoke City - Underwater love
pi_58177787
Welkom HunnY
Leuk nog een Evyloopster erbij

En SHE zo doe ik het meestal ook als we pizza eten
  zondag 20 april 2008 @ 14:27:08 #58
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58177856
Welkom HunnY in onze gezellige slankclub .

Ik ga dit seizoen trouwens ook eens aspergers klaar maken. Die heb ik nog nooit gehad (alleen aspergesoep), maar ik wilde het altijd al een keer klaar maken .
Niet meer actief op Fok!
pi_58177859
moet je wel heel fijn meel hebben, grano duro

neem bijv een gladde tafel of een marmeren plaat (iets dat tegen een sopje kan)
goed schoonmaken!
Berg meel op de tafel maken, kuiltje er in. verse eieren + olijfolie
en dan met eetstokjes steeds een beetje meer meel uit je vestingsmuur halen
En dan kneden kneden kneden totdat het meel terug veert
- dan zitten er gluten in en gluten zijn goed !
en dan heb je deeg

en dat kun je hier doorheen halen:



en als je dan dunne plakken hebt kun je het even laten drogen
en dan lasgagna van maken of spaghetti of tagliatelle

en als je opzet stukjes hebt kun je ook
gnocchi maken



of je pakt een pizza snijder en je snijdt rechthoekjes waar je dan in knijpt en dan heb je farfalle (vlinders )


[ Bericht 2% gewijzigd door Principessa.Farfalla op 20-04-2008 14:42:28 ]
  zondag 20 april 2008 @ 14:28:08 #60
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_58177882
ham kaas, aardappels, witlof EN vlees zijn niet bepaald een lekker mager gerecht.
Laat die aardappels ( suikers ) lekker links liggen, de kaas en ham ook. Prik wat knofteentjes in je varkenshaas, even snel aanbraden en dan 20 minuutjes op 190 in de oven.
Daarbij van de witlof een rauwe salade maken, met een beetje halvanaise + mosterd de dressing, en zure appeltjes.
Varkenshaas mooi rose laten rusten onder alu folie en in plakjes snijden. Op bord met de rauwe witlof salade en voila.
  zondag 20 april 2008 @ 14:28:09 #61
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58177885
Hmm hmm, dit ziet er ook lekker uit, zeg:

http://libelle.nl/huistui(...)1-98D0-6D5D212FDC9B}



@ PF: Tof, bedankt! . Dat ga ik dus écht een keer doen, zeer binnenkort .
Niet meer actief op Fok!
pi_58177889
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:27 schreef Principessa.Farfalla het volgende:

of je pakt een pizza snijder en je snijdt rechthoekjes waar je dan in knijpt en dan heb je farfalle (vlinders )
[ afbeelding ]
Komt daar je naam ook vandaan?
pi_58178012
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:27 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
moet je wel heel fijn meel hebben, grano duro
[ afbeelding ]
neem bijv een gladde tafel of een marmeren plaat (iets dat tegen een sopje kan)
goed schoonmaken!
Berg meel op de tafel maken, kuiltje er in. verse eieren + olijfolie
en dan met eetstokjes steeds een beetje meer meel uit je vestingsmuur halen
En dan kneden kneden kneden totdat het meel terug veert
- dan zitten er gluten in en gluten zijn goed !
en dan heb je deeg

en dat kun je hier doorheen halen:

[ afbeelding ]

en als je dan dunne plakken hebt kun je het even laten drogen
en dan lasgagna van maken of spaghetti of tagliatelle

en als je opzet stukjes hebt kun je ook
gnocchi maken

[ afbeelding ] [ afbeelding ]

of je pakt een pizza snijder en je snijdt rechthoekjes waar je dan in knijpt en dan heb je farfalle (vlinders )
[ afbeelding ]
ik noem je toch met een reden Pastaprinsesje

ik ga van de zon genieten!

Fijne dag allemaal!
Ja doei.
pi_58178032
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:28 schreef SHE het volgende:
ham kaas, aardappels, witlof EN vlees zijn niet bepaald een lekker mager gerecht.
Laat die aardappels ( suikers ) lekker links liggen, de kaas en ham ook. Prik wat knofteentjes in je varkenshaas, even snel aanbraden en dan 20 minuutjes op 190 in de oven.
Daarbij van de witlof een rauwe salade maken, met een beetje halvanaise + mosterd de dressing, en zure appeltjes.
Varkenshaas mooi rose laten rusten onder alu folie en in plakjes snijden. Op bord met de rauwe witlof salade en voila.
Bedankt voor het recept, je hebt gelijk qua ingredienten. Zoals je het omschrijft lijkt het me heerlijk!
De knof met sateprikkers in de varkenshaasprikken? Of zie ik dat verkeerd?
Is het verstandig het de kern van de witlof te verwijderen ivm de bittere smaak?
Smoke City - Underwater love
pi_58178041
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:28 schreef Miss_S het volgende:

[..]

Komt daar je naam ook vandaan?
nee, die dingen heten farfalle omdat het net kleine vlindertjes zijn
mijn usernaam betekent "princess butterfly "
maar dat vond ik net iets te corny !
m'n ouders ook - de kat heet dus niet princess butterfly maar speed "
pi_58178055
je kat heet 'Speed'? !

Ja doei.
pi_58178083
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:34 schreef Principessa.Farfalla het volgende:

[..]

nee, die dingen heten farfalle omdat het net kleine vlindertjes zijn
mijn usernaam betekent "princess butterfly "
maar dat vond ik net iets te corny !
m'n ouders ook - de kat heet dus niet princess butterfly maar speed "
Aha
en Speed...........tja interessante naam
  zondag 20 april 2008 @ 14:35:54 #68
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58178086
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:33 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ik noem je toch met een reden Pastaprinsesje

ik ga van de zon genieten!

Fijne dag allemaal!
Welke zon?
Niet meer actief op Fok!
pi_58178100
ja van vitessse, snelheid.
of zo..

ik wou hem (naar Venus van) Milo of Princess Butterfly noemen.
Maar speed/speedy was leuker
  zondag 20 april 2008 @ 14:37:37 #70
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_58178131
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:34 schreef HunnY het volgende:

[..]

Bedankt voor het recept, je hebt gelijk qua ingredienten. Zoals je het omschrijft lijkt het me heerlijk!
De knof met sateprikkers in de varkenshaasprikken? Of zie ik dat verkeerd?
Is het verstandig het de kern van de witlof te verwijderen ivm de bittere smaak?
Ja, de echt harde stukjes haal je eruit.
Je snijd de knofs in reepjes, je kerft een paar sneetjes in het vlees ( na het aanbraden ) en dan stop je de stukjes knof in de sneetjes. Je propt ze er goed diep in.
Wel voorzichtig, want de haas is al dood!
Dan in de oven ermee. Het vlees blijft heel sappig en de knof geen een subtiel aroma aan het vlees.
De salade zorgt voor een fris pittige begeleiding.

Weinig calorietjes, veel plezier.
pi_58178154
Ik heb mijn nieuwe wikkeljurkje aan
Hopelijk niet te koud maar vond het nu wel lente genoeg om aan te trekken
pi_58178181
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:35 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Welke zon?
die ene die hier heerlijk schijnt
en we zijn nog niet weg hoor meneer wil nog even bedenken waar we heen gaan
Ja doei.
pi_58178182
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:37 schreef SHE het volgende:

[..]

Wel voorzichtig, want de haas is al dood!

  zondag 20 april 2008 @ 14:41:53 #74
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58178230
Echt, bepaalde users moeten gewoon voor een culinair tijdschrift gaan schrijven . Je próeft het eten gewoon als je erover leest.
Niet meer actief op Fok!
pi_58178263
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:33 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ik noem je toch met een reden Pastaprinsesje

Ja maar.. die pasta is naar vlinders genoemd.. niet andersom
pi_58178300
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:41 schreef Viking84 het volgende:
Echt, bepaalde users moeten gewoon voor een culinair tijdschrift gaan schrijven . Je próeft het eten gewoon als je erover leest.
Zeker
en dan missen we Minilotje al een tijdje
pi_58178368
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:43 schreef Principessa.Farfalla het volgende:

[..]

Ja maar.. die pasta is naar vlinders genoemd.. niet andersom
oooooh

d'oh..

Heb nog een blauwe maandag Italiaans gestudeerd wist dus al dat jouw naam niet pastaprinsesje betekent maar het klinkt zo leuk
Ja doei.
pi_58178407
ik vind zelf tortellini maken echt way teveel moeite
het heette niet exact tortellini, want het werd op een ander manier gevouwen.
men neme een vierkantje
men doet er een klein beetje vulsel tussen
vouw het vierkantje dicht als een driehoekje
buig de puntjes naar onder naar elkaar toe

en dat voor 30 personen. noooit meer
pi_58178453
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:47 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

oooooh

d'oh..

Heb nog een blauwe maandag Italiaans gestudeerd wist dus al dat jouw naam niet pastaprinsesje betekent maar het klinkt zo leuk
Haha ja ik snapte ook wel dat jij het snapte maar
vlinderrrr grr
Italiaans kunnen spreken lijkt mij echt mooi
pi_58178490
daarom was ik het ook gaan studeren
maar de studie zelf sprak me niet aan, en als Italië écht bevalt deze zomer (we gaan naar de Dolomieten) ga ik 't misschien in cursusvorm doen, als ik klaar ben met mn studie

't is idd zooooo mooi

maar yay! De keus is gemaakt, ik ga mn gear aantrekken en weg
Ja doei.
pi_58178711
Tortellini voor 30 personen Holy mac, dat is veel werk.

Ik ben chagrijnig, want mijn pleisterallergie is in volle heftigheid losgebarsten Gevoelige huid
pi_58178972
heb je die witte zachte pleisters ?
pi_58179099
Die had ik, ja. Elastoplast ofzo, van dat hypoallergene witte tape. Nou, mooi niet. Ik zie eruit alsof ik schurft heb en het jeukt als de ziekte en mijn huid is helemaal kapot Na een dag al

Nu maar gewoon niet die knie getaped, maar gaas vastgeplakt met micropore-pleisters.

Afijn, vieze praat, zullen we het weer over eten gaan hebben? Ik heb een grote bos dille liggen, wat zal ik daar eens mee maken?
pi_58179142
Ik ga naar de bios: Dunya en Desie
Ik zal laten weten hoe het was
pi_58179251
bij dille moet ik aan zalmpakketjes denken
pi_58179380
Is inderdaad een supercombi, PF. Met een beetje citroen Maar dat hebben we gisteren al gegeten.
Doperwten en dille is ook heerlijk trouwens. Misschien een doperwtensoepje?
pi_58179935
ik dacht aan die uit de allerhande 2007 december
- gerookte zalm plakjes
daar binnen advocado, citroen, vodka saus, garnalen

pi_58180097
Oeh! Ik heb ook nog ergens een recept van een pastasaus 'bloody mary' met zalm. 's Maken, deze week, als ik tijd heb
pi_58180860
quote:
Op zondag 20 april 2008 15:46 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
ik dacht aan die uit de allerhande 2007 december
- gerookte zalm plakjes
daar binnen advocado, citroen, vodka saus, garnalen

[ afbeelding ]
Dat is serieus niet lekker.
A little bit hateful
pi_58181540
Ik vond het op zich wel lekker
maar de advocado was nog niet rijp
dus dacht dat het daarom niet zo super super was
pi_58182586
Goede nieuws: het hardlopen ging heerlijk. Echt in geen tijden zo fijn

Het slechte nieuws: ik heb een glas water over m'n iPod gekieperd en hoewel de pod het zelf nog wel doet, weigert de chip dienst. Hoop dat als het een beetje gedroogd is daar van binnen, dat hij 't weer doen wil.
Ik weet dus niet precies hoeveel km. ik heb gelopen, maar ik was 45 minuten weg, dus dat is zeker wel ruim 8k.

Liquidoosje:
pi_58182739
Zon

Motor

Dijkje

Warm










ik kán schuiner, helaas was het te druk met auto's en fietsers die mijn kant op kwamen de hele tijd
Ja doei.
pi_58182807
Wow. Ziet er stoer uit!
  zondag 20 april 2008 @ 17:31:23 #94
28677 Beessie-Jen
Meisjesmama!!!
pi_58182855
toffe foto MoBlo idd g stoer
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
pi_58182876
quote:
Op zondag 20 april 2008 17:17 schreef conleche het volgende:
Goede nieuws: het hardlopen ging heerlijk. Echt in geen tijden zo fijn

Het slechte nieuws: ik heb een glas water over m'n iPod gekieperd en hoewel de pod het zelf nog wel doet, weigert de chip dienst. Hoop dat als het een beetje gedroogd is daar van binnen, dat hij 't weer doen wil.
Ik weet dus niet precies hoeveel km. ik heb gelopen, maar ik was 45 minuten weg, dus dat is zeker wel ruim 8k.

Liquidoosje:
ow gets balen!

Kost zo'n chip veel geld? Of is het 'slechts' balen van het feit dat je nu je km's niet weet?
Ja doei.
pi_58183041
volgens mij is een chip 30 euro ?
pi_58183191
quote:
Op zondag 20 april 2008 17:17 schreef conleche het volgende:
Goede nieuws: het hardlopen ging heerlijk. Echt in geen tijden zo fijn

Het slechte nieuws: ik heb een glas water over m'n iPod gekieperd en hoewel de pod het zelf nog wel doet, weigert de chip dienst. Hoop dat als het een beetje gedroogd is daar van binnen, dat hij 't weer doen wil.
Ik weet dus niet precies hoeveel km. ik heb gelopen, maar ik was 45 minuten weg, dus dat is zeker wel ruim 8k.

Liquidoosje:
Oh ik dacht dat ik in Culinair was

Maarre ontopic dan. Wat voor een caloriearme taart ga je bakken voor je verjaardag waar je mij niets over verteld hebt en ik via via heb moeten horen?
A little bit hateful
pi_58183232
De chip is niet stuk. Want die zat er ten tijde van de watersnoodramp niet in. Het gat in de iPod waar dat ding in moet (is hetzelfde gat waar ook de oplaadstekker ingaat), dáár is water ingekomen. Dus helaas: als hij het na het drogen niet doet, zal de iPod vervangen moeten worden. Maar laten we maar afwachten, want meestal doet iets het wel weer na droging. (laptop van mijn stiefmoeder deed het ineens weer toen de verzekeringsman na 2 maanden kwam kijken. Er was een heel glas rode wijn ingegaan...)
pi_58183260
quote:
Op zondag 20 april 2008 17:46 schreef Liquidootje het volgende:

[..]

Oh ik dacht dat ik in Culinair was

Maarre ontopic dan. Wat voor een caloriearme taart ga je bakken voor je verjaardag waar je mij niets over verteld hebt en ik via via heb moeten horen?
Was gister jarig en mijn volvette taart kwam van de bakker. Er is nog wat over: zin?
pi_58183280
nu vooral UIT laten staan
en pas over 3 dagen weer aanzitten !
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')