abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58177570
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:13 schreef Viking84 het volgende:
Oh God, ik eet trouwens nooit van mijn leven meer een vierkazenpizza . Ik kom net op de Libellesite een recept tegen en er zitten maar liefst 1165 calorieën in zo'n pizza .
Wat dacht jij dan?

Als je zelf pizza maakt, kun je overwegen een volkoren bodem te maken. Vult beter, dus eet je een minder groot stuk. Ik vind het sowieso wel zo lekker.

Wat voor vulling zat er trouwens in die ravioli's in Italie?
  zondag 20 april 2008 @ 14:20:12 #52
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58177665
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:16 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Wat dacht jij dan?

Als je zelf pizza maakt, kun je overwegen een volkoren bodem te maken. Vult beter, dus eet je een minder groot stuk. Ik vind het sowieso wel zo lekker.

Wat voor vulling zat er trouwens in die ravioli's in Italie?
Spinazie en kaas .
Volgens mij heb ik die hier in Nederland ook wel eens gehad, maar toch smaakt het lang zo lekker niet.
Niet meer actief op Fok!
  zondag 20 april 2008 @ 14:21:24 #53
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58177696
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:14 schreef ColdFeet het volgende:

Hier is trouwens alles open.
Ik ben om. Ik ga na mijn studie verhuizen naar de Randstad.
Niet meer actief op Fok!
pi_58177705
Wie hadden gister een 4kazenpizza maar die was zwart geworden dus die heb ik niet op
  zondag 20 april 2008 @ 14:22:01 #55
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_58177716
Nou en!
Pizza moet je gewoon slim plannen. Op zondag; als je tot 11 uur in je bedje hebt gelegen. Dan om 2 uur hebt gebrunched. Avondeten pizza en hoppa, die dag maar 1500 kcal.
Heb je niet gezondigd, ga je niet naar de hel en ook niets naar je heupen.

Was getekend,
De snobistische autist.
pi_58177759
Ik ben 'nieuw' hier, lees al een tijd lang af en aan mee, maar nooit de moeite genomen om te posten omdat er altijd wel een reden is om niet echt te dieten (geen goeie weegschaal, op visite lekkere hapjes, gestopt bij de sportschool wegens gebrek aan motivatie/tijd). Ik hoop door hier mee te posten mijn motivatie hoog te houden.

Maarr..nu ben ik begonnen Evy te lopen! (merkte dat dat hier erg goed aansloeg, mn bij Motorbloempje geloof ik), woensdag les 1, net les 2 gedaan. Ik vind het lekker lopen, net als je een beetje buiten adem begint te komen mag je lekker een minuutje gewoon lopen om even bij te komen, en zo is het leuk opbouwen!

Ik ben 1.73m lang en weet niet precies hoeveel ik momenteel weeg, ik geloof ergens rond de 70 kg, en ik woog ruim een jaar geleden (toen ik net ging samen wonen) 63 kg. Je kent het vast wel, kopen wat je zelf lekker vindt en daar samen van genieten. Liefst zou ik die extra kilo's kwijtraken en deze zomer weer strak in mijn velletje zitten

Ik pak nu ook het eten aan (ook voor lief), door veel groenten en fruit in te slaan, en de tussendoortjes te minderen/vervangen voor gezonde hapjes. Vandaag staat witlof op het menu, en heb ik aardappels geschild, met daarbij een varkenshaasje (heb ook lente-uitjes).
Heeft iemand een idee voor een lekker recept met deze ingredienten? Heb ook ham en kaas.
Het liefst niet al te ingewikkeld
Smoke City - Underwater love
pi_58177787
Welkom HunnY
Leuk nog een Evyloopster erbij

En SHE zo doe ik het meestal ook als we pizza eten
  zondag 20 april 2008 @ 14:27:08 #58
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58177856
Welkom HunnY in onze gezellige slankclub .

Ik ga dit seizoen trouwens ook eens aspergers klaar maken. Die heb ik nog nooit gehad (alleen aspergesoep), maar ik wilde het altijd al een keer klaar maken .
Niet meer actief op Fok!
pi_58177859
moet je wel heel fijn meel hebben, grano duro

neem bijv een gladde tafel of een marmeren plaat (iets dat tegen een sopje kan)
goed schoonmaken!
Berg meel op de tafel maken, kuiltje er in. verse eieren + olijfolie
en dan met eetstokjes steeds een beetje meer meel uit je vestingsmuur halen
En dan kneden kneden kneden totdat het meel terug veert
- dan zitten er gluten in en gluten zijn goed !
en dan heb je deeg

en dat kun je hier doorheen halen:



en als je dan dunne plakken hebt kun je het even laten drogen
en dan lasgagna van maken of spaghetti of tagliatelle

en als je opzet stukjes hebt kun je ook
gnocchi maken



of je pakt een pizza snijder en je snijdt rechthoekjes waar je dan in knijpt en dan heb je farfalle (vlinders )


[ Bericht 2% gewijzigd door Principessa.Farfalla op 20-04-2008 14:42:28 ]
  zondag 20 april 2008 @ 14:28:08 #60
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_58177882
ham kaas, aardappels, witlof EN vlees zijn niet bepaald een lekker mager gerecht.
Laat die aardappels ( suikers ) lekker links liggen, de kaas en ham ook. Prik wat knofteentjes in je varkenshaas, even snel aanbraden en dan 20 minuutjes op 190 in de oven.
Daarbij van de witlof een rauwe salade maken, met een beetje halvanaise + mosterd de dressing, en zure appeltjes.
Varkenshaas mooi rose laten rusten onder alu folie en in plakjes snijden. Op bord met de rauwe witlof salade en voila.
  zondag 20 april 2008 @ 14:28:09 #61
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58177885
Hmm hmm, dit ziet er ook lekker uit, zeg:

http://libelle.nl/huistui(...)1-98D0-6D5D212FDC9B}



@ PF: Tof, bedankt! . Dat ga ik dus écht een keer doen, zeer binnenkort .
Niet meer actief op Fok!
pi_58177889
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:27 schreef Principessa.Farfalla het volgende:

of je pakt een pizza snijder en je snijdt rechthoekjes waar je dan in knijpt en dan heb je farfalle (vlinders )
[ afbeelding ]
Komt daar je naam ook vandaan?
pi_58178012
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:27 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
moet je wel heel fijn meel hebben, grano duro
[ afbeelding ]
neem bijv een gladde tafel of een marmeren plaat (iets dat tegen een sopje kan)
goed schoonmaken!
Berg meel op de tafel maken, kuiltje er in. verse eieren + olijfolie
en dan met eetstokjes steeds een beetje meer meel uit je vestingsmuur halen
En dan kneden kneden kneden totdat het meel terug veert
- dan zitten er gluten in en gluten zijn goed !
en dan heb je deeg

en dat kun je hier doorheen halen:

[ afbeelding ]

en als je dan dunne plakken hebt kun je het even laten drogen
en dan lasgagna van maken of spaghetti of tagliatelle

en als je opzet stukjes hebt kun je ook
gnocchi maken

[ afbeelding ] [ afbeelding ]

of je pakt een pizza snijder en je snijdt rechthoekjes waar je dan in knijpt en dan heb je farfalle (vlinders )
[ afbeelding ]
ik noem je toch met een reden Pastaprinsesje

ik ga van de zon genieten!

Fijne dag allemaal!
Ja doei.
pi_58178032
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:28 schreef SHE het volgende:
ham kaas, aardappels, witlof EN vlees zijn niet bepaald een lekker mager gerecht.
Laat die aardappels ( suikers ) lekker links liggen, de kaas en ham ook. Prik wat knofteentjes in je varkenshaas, even snel aanbraden en dan 20 minuutjes op 190 in de oven.
Daarbij van de witlof een rauwe salade maken, met een beetje halvanaise + mosterd de dressing, en zure appeltjes.
Varkenshaas mooi rose laten rusten onder alu folie en in plakjes snijden. Op bord met de rauwe witlof salade en voila.
Bedankt voor het recept, je hebt gelijk qua ingredienten. Zoals je het omschrijft lijkt het me heerlijk!
De knof met sateprikkers in de varkenshaasprikken? Of zie ik dat verkeerd?
Is het verstandig het de kern van de witlof te verwijderen ivm de bittere smaak?
Smoke City - Underwater love
pi_58178041
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:28 schreef Miss_S het volgende:

[..]

Komt daar je naam ook vandaan?
nee, die dingen heten farfalle omdat het net kleine vlindertjes zijn
mijn usernaam betekent "princess butterfly "
maar dat vond ik net iets te corny !
m'n ouders ook - de kat heet dus niet princess butterfly maar speed "
pi_58178055
je kat heet 'Speed'? !

Ja doei.
pi_58178083
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:34 schreef Principessa.Farfalla het volgende:

[..]

nee, die dingen heten farfalle omdat het net kleine vlindertjes zijn
mijn usernaam betekent "princess butterfly "
maar dat vond ik net iets te corny !
m'n ouders ook - de kat heet dus niet princess butterfly maar speed "
Aha
en Speed...........tja interessante naam
  zondag 20 april 2008 @ 14:35:54 #68
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58178086
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:33 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ik noem je toch met een reden Pastaprinsesje

ik ga van de zon genieten!

Fijne dag allemaal!
Welke zon?
Niet meer actief op Fok!
pi_58178100
ja van vitessse, snelheid.
of zo..

ik wou hem (naar Venus van) Milo of Princess Butterfly noemen.
Maar speed/speedy was leuker
  zondag 20 april 2008 @ 14:37:37 #70
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_58178131
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:34 schreef HunnY het volgende:

[..]

Bedankt voor het recept, je hebt gelijk qua ingredienten. Zoals je het omschrijft lijkt het me heerlijk!
De knof met sateprikkers in de varkenshaasprikken? Of zie ik dat verkeerd?
Is het verstandig het de kern van de witlof te verwijderen ivm de bittere smaak?
Ja, de echt harde stukjes haal je eruit.
Je snijd de knofs in reepjes, je kerft een paar sneetjes in het vlees ( na het aanbraden ) en dan stop je de stukjes knof in de sneetjes. Je propt ze er goed diep in.
Wel voorzichtig, want de haas is al dood!
Dan in de oven ermee. Het vlees blijft heel sappig en de knof geen een subtiel aroma aan het vlees.
De salade zorgt voor een fris pittige begeleiding.

Weinig calorietjes, veel plezier.
pi_58178154
Ik heb mijn nieuwe wikkeljurkje aan
Hopelijk niet te koud maar vond het nu wel lente genoeg om aan te trekken
pi_58178181
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:35 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Welke zon?
die ene die hier heerlijk schijnt
en we zijn nog niet weg hoor meneer wil nog even bedenken waar we heen gaan
Ja doei.
pi_58178182
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:37 schreef SHE het volgende:

[..]

Wel voorzichtig, want de haas is al dood!

  zondag 20 april 2008 @ 14:41:53 #74
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58178230
Echt, bepaalde users moeten gewoon voor een culinair tijdschrift gaan schrijven . Je próeft het eten gewoon als je erover leest.
Niet meer actief op Fok!
pi_58178263
quote:
Op zondag 20 april 2008 14:33 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ik noem je toch met een reden Pastaprinsesje

Ja maar.. die pasta is naar vlinders genoemd.. niet andersom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')