abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57786590
Okay, meneer had vanmiddag kibbeling op....
Dat gaat dus niet...

Dus ik zoek een recept voor kibbeling die ik zelf kan maken, inclusief kruiden...

*Ook zoeken gaat...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 3 april 2008 @ 19:35:40 #102
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57811070


[ Bericht 100% gewijzigd door BBQ-kip op 03-04-2008 23:20:35 (Weggehaald op verzoek) ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57812883
Box is gewoon open..en niet vol...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 3 april 2008 @ 23:51:48 #104
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57818844
Stomme rotFok... soms zijn gewone face-to-face-gesprekjes toch echt veel beter.

Had je al gekeken voor Stevia? Ikzelf heb het tot nu toe niet meer kunnen vinden sinds de natuurvoedingswinkel hierzo weg is gegaan. Het is wel verkrijgbaar, dat weet ik zeker, het is alleen even goed zoeken. Met stevia ben je van een heel deel van je suikerproblemen af en dat maakt het bedenken van leuke recepten, zeker voor kids van die leeftijd, veel makkelijker.

Ik weet niet of hij gek is op vlees op zijn brood, maar het is wel ontzettend gaaf als je je eigen vleeswaren kunt maken. Bijvoorbeeld ham maken van een bovenbil die je in pekel met kruiden hebt gelegd, daarna langzaam garen in een lekkere bouillon. Jammer dat piet verdriet er niet meer is, die had er vast een zelfbedacht superrecept voor kunnen geven.

Zelf pasta maken en samen met je zoontje (alles wat hij zelf heeft gemaakt is natuurlijker lekkerder voor hem) vullen met groenten die hij mag en ricotta.
Van de overgebleven pasta willekeurige vormpjes maken en koken. Daarna mengen met stukjes in de oven geroosterde paprika, kappertjes (of weglaten als hij ze vies vindt), zelfgemaakte mayonaise, gekookte sperzieboontjes en lente-uitjes in ringen. Stokbroodje (bio-winkel, afbak) erbij en klaar.

Little gem sla kopen, blaadjes losmaken en mooi op een schaal leggen. Hierop leggen:
- halfhard gekookte eitjes in partjes gesneden
- avocado in partjes
- uitgebakken spekjes (biowinkel of biologische van de AH, anders teveel toevoegingen denk ik)
- geraspte kaas
- komkommerplakjes in wiebertjesvorm gesneden
- dressing van zelfgemaakte mayo met yoghurt, ansjovis, parmezaanse kaas en peper

Tomatensaus maken met veel ui erdoor en hier gekookte reuzebonen (ook wel olifantsbonen genoemd, grote witte bonen) in doen, serveren met een stukje gegrild vlees o.i.d. en lekkere plakrijst.

Pasteitjes met daarin geprakte tuinerwtjes, deeg zelf maken of kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken als dat kan. Zelf bladerdeeg maken lijkt me verschrikkelijk veel werk en moeilijk.

Geroosterde bieten uit de oven (beetje olijfolie, zout, peper en eventueel knoflook erover en 45 minuutjes in de oven laten roosteren) is trouwens ook superlekker.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57819579
Ohja, let wel dat je doorzichtige stevia koopt, ik heb ook ooit eens de donkere versie gehad, die smaakte naar dropsap. Dat was niets voor door de yoghurt, door de thee was het nog net te doen.

(OT: En verrek ja, waar is pietverdriet gebleven?)
(:
  vrijdag 4 april 2008 @ 00:26:10 #106
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57819623
Volgens mij was die geband en heeft toen besloten niet meer terug te keren, maar heel zeker weten doe ik dat niet, omdat ik zelf Fok toen de rug een beetje had toegekeerd.

Waar haal jij stevia Nein?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57819816
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 00:26 schreef BBQ-kip het volgende:
Volgens mij was die geband en heeft toen besloten niet meer terug te keren, maar heel zeker weten doe ik dat niet, omdat ik zelf Fok toen de rug een beetje had toegekeerd.

Waar haal jij stevia Nein?
Ik haal het in eindhoven, bij een reformzaak op de gestelsestraat.

http://www.steviamarkt.nl/stevia.asp#FL204

Maar hier kan je het ook bestellen. Is volgens mij ook niet van die donkere stevia (in die donkere zat nl. alcohol).
(:
  vrijdag 4 april 2008 @ 00:48:36 #108
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57820100
Ik heb in Nederland weleens de donkere gehad inderdaad met alcohol, via een vriendin uit de VS de witte zonder alcohol.
Ik ga het meteen even bestellen, bedankt!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57824372


Stevia!

We gaan zo shoppen, dus dat komt mooi uit!
En kan ik het niet krijgen dan bestel ik het inderdaad ook.

WOOOOOOOOOOOOOOT, Shoppen!
Bedankt voor de tips!!

Update gedag zoonlief: Gaat echt keigoed!
We komen net van de therapeut af en die kon zijn ogen en oren niet geloven. (zoonlief was mee)
Nog even en dan is het strattera!

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57839178
Zo, dat is binnen, ze hadden het zonder alcohol!
Wat verzot achterlijk dat het niet verkocht mag worden voor inwendig gebruik...
(Ja ergens logisch, de suikerindustrie zou lam gelegd worden....maar dat vind ik geen excuus...)
Heb zelf ook maar de proef op de som genomen, geen hartkloppingen en/of raar gevoel in buik!
Maar hopen dat zoonlief ook zo reageert!

Ook gescoord:
Sesam pasta en hazelnotenkrenten pasta, 4 soorten lekker jams.

En in de kookwinkel: Pasta machine met alle soorten kopstukken, goede staafmixer met zo'n bakje eronder...
Een slicer (goedkopere variant van de Madoline) en nog wat dingetjes...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57839677
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 22:24 schreef Oblivion het volgende:
Zo, dat is binnen, ze hadden het zonder alcohol!
Wat verzot achterlijk dat het niet verkocht mag worden voor inwendig gebruik...
(Ja ergens logisch, de suikerindustrie zou lam gelegd worden....maar dat vind ik geen excuus...)
Heb zelf ook maar de proef op de som genomen, geen hartkloppingen en/of raar gevoel in buik!
Maar hopen dat zoonlief ook zo reageert!

Ook gescoord:
Sesam pasta en hazelnotenkrenten pasta, 4 soorten lekker jams.

Ben je bij een natuurvoedingswinkel geweest? Die hebben vaak idd veel broodbeleg zonder al teveel toevoegingen.

Ik maak zelf trouwens graag hummus voor op brood: kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook, beetje komijn, beetje cayennepeper... In de blender, brrrrrt, klaar. Lekker, vind ik.
pi_57839737
Ja, ben vandaag maar weer eens geweest.
Oh en die tahin heb ik vandaag gekocht, toch?
Morgen even kijken naar kikkererwten...
Kan ik die halen bij de Turk?
De rest is gewoon standaard hier in huis.

Thank U!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57839865
Het is echt heerlijk in combi met geroosterde groete (courgette, paprika, ui). Ik maak dan zo'n dikke sandwich van zuurdesembrood, met hummus, wat rucola of eikenbladsla, en groente. Echt een sjieke lunch

Ik koop de kikkererwten idd bij de turk (3 grote blikken voor twee euro ). Een wat grotere supermarkt heeft ze ook wel. Je kunt ook gedroogde halen bij de natuurwinkel, zelf weken en koken. Ook lekker voor falafels
pi_57839902
Onze Turk heeft ze volgens mij ook gedroogd, die moet ik hebben...
Morgen even vragen aan de buuf...

Oh dat klinkt heel erg lekker allemaal!
Zoonlief en man willen allebei geen bonen meer hebben...
Zeg gewoon dat er geen bonen in zitten...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 11:32:02 #115
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_57885742
Obli, heb je al eens de 'Knappeltjes' van Zonnatura geprobeerd?
http://www.zonnatura.nl/kikker/kik_2-5.html
Vond ik een heel lekker tussendoortje om te knabbelen zonder gekke dingen erin.

En nog een pasta-tip, ik weet niet of het binnen jouw richtlijnen valt, maar volgens mij is het behoorlijk basic.

Bosje peterselie fijn hakken, in een kommetje doen met een flinke scheut olijfolie.
Limoen schil raspen en het sap van een halve limoen erbij doen en dan 2 tenen knoflook (of meer als je dat lekker vindt) er doorheen doen. Paar uur laten trekken.
(Semi-) verse pasta koken, spulletje er doorheen roeren en klaar.

Het heet een Gremolata en je zou er evt. ook nog ansjovis doorheen kunnen doen, maar daar hou ik persoonlijk niet zo van.

Ik vind het zelf echt gruwelijk lekker.
***
pi_57889152
Ja, helaas zit daar kaneel in... genoeg voor een paar uur stuiteren.
Maar soms mag hij die wel, als ik weet dat hij zijn energie ergens kwijt kan.

Vind je recept er zeer lekker uitzien.
Is dat pittig?
Ik kan natuurlijk ook knoflookbollen in olie gebruiken.... (Zijn niet zo scherp}
Hmmm, net mijn eigen pasta machientje gekocht....
En goede staafmixer...

Zo, heb het maar gelijk gemaakt, staat al klaar in een bakje! (frutje wat bij de pasta gaat dan he? )
Pasta waag ik me nog niet aan...
Ben benieuwd!

Vanavond maar eens serveren met een grote salade.

Thank U, BE.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 14:36:30 #117
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_57889249
Ik ben benieuwd wat je ervan vind!
Ik vind het zelf niet zo heel scherp, maar ik heb hier vaak 'oude' knoflookbollen liggen, dat scheelt natuurlijk ook.
***
pi_57889398
Oh, nou die heb ik ook...
Boeie...

Als het goed is is er nog ergens een zelfmaak pasta topic.
*zoeken gaat....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57889527
Verse pasta

Van zoalshetis...
Heb jij ook je steentje hier bij gedragen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 15:57:53 #120
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_57890713
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 17:17 schreef Oblivion het volgende:
Bouillon trekken:

Schenkel en mergpijp lang in de oven op hoog graden stand flink bruin laten worden.
Boter in de pan, dan uien, knolselderij, halve knoflookbol door midden, ansjovis, prei, wortel, laurierbladen goed laten stoven, dan het vlees en mergpijp erbij... Litertje water erbij... flesje rode wijn erbij...

Staat al lekker te pruttelen.
Ik weet niet of je zoon wel mozarella mag..
Maar een grote hit bij mijn jongens is 750 ml bouillon aan de kook laten komen, 500 gram diepvrieserwten erin, een lenteuitje in zijn geheel mee laten koken. Als de erwtjes gaar zijn uitje eruit, mozarella in stukken erin en dan maar pureren. Dan krijg je een lichtgroen iets slijmerig soepje, maar ze zijn er dol op.
Ook in een thermosfles mee naar school voor bij de overblijf. Heel simpel maar superlekker.
(verse dorperwten wil ook, maar dan wel zelf pellen. Poterwten en voorgepelde verse krijg je van die harde schillen erin, da's jukkie)
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_57891131
Heb mozzarella hier liggen, maar wist nog niet wat ik ermee wilde doen...
En ik heb ook geen idee of hij reageert.
Dus dat recept maak ik van de week gewoon!

Bedankt!

Hij heeft net (5 minuten geleden) sojachocolademelk tot zich genomen...
Nu maar hopen dat ie niet reageert...

We tellen af....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57896482
quote:
Op maandag 7 april 2008 14:36 schreef Brighteyes het volgende:
Ik ben benieuwd wat je ervan vind!
Ik vind het zelf niet zo heel scherp, maar ik heb hier vaak 'oude' knoflookbollen liggen, dat scheelt natuurlijk ook.
Mjah, mjah....
Misschien iets verkeerds gedaan, of te weinig op de pasta...
Zoonlief was er ook niet kapot van.

Had ik het teveel vermalen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 20:47:40 #123
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_57896641
Dat zou wel kunnen. Dat was namelijk wel mijn iniitiele reactie toen ik je bakje zag.
Ik hak de peterselie fijn, maar je moet het nog wel kunnen onderscheiden zeg maar. Maar ik weet niet of dat het is.
Ik zal het recept er eens bij pakken voor de hoeveelheden, mss scheelt dat ook. Ik doe het uit de losse pols, maar goed...

1 zakje verse peterselie (25 gr)
2 teentjes gepelde knoflook
geraspte schil van 1 limoen (+ eventueel wat sap)
100ml olijfolie
En ik zie nu, 1 rode peper zonder zaadjes (maar die doen wij er dus nooit in).

Hak de peper, de peterselie en de knoflook heel fijn. Meng in een schaal rode peper, peterselie, knoflook, limoenschil en de olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout.

Maar goed, het kan natuurlijk dat je het niet lekker vindt, smaken verschillen.
***
pi_57897265
Nee, want ik ben gek van die smaken!
Dus dat kan niet...

Volgende keer maak ik 'm precies zo, en dan oordeel ik!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 21:20:32 #125
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57897323
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...

Het ijs van Columbus

Lijkt me wel wat, en jij?

Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
het recept voor drop staat ook in het FOK!-kookboek en daar kun je ook een recept voor lollies vinden waar hij misschien wel tegen kan
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')