Niet dagelijks. Maar wel als de gewone supermarkt weer eens alleen verlepte prei en verschimmelde uien heeft.quote:Op donderdag 28 februari 2008 14:46 schreef thloreg het volgende:
Meer mensen die de Hollandse kaaskop groenteboer ( of AH) links laat liggen en de Turkse/Hindoestaanse etc.. groenteboer bezoekt voor zijn dagelijkse portie vers fruit?
ik haal mijn eten niet bij een turk.quote:Op donderdag 28 februari 2008 14:46 schreef thloreg het volgende:
Heb ik net weer even boodschappen gedaan bij de lokale Turkse groenteboer,zie ik een paar mooie gele pruimen liggen die ik niet ken en vraag waar het naar smaakt en of ze te vergelijken zijn met de normale
bordeau rode pruimen. Geeft hij mij er eentje om te proeven. Erg lekker en ik heb er gelijk een pondje van genomen voor...¤ 1,00 Kijk dat is wat anders dan de gemiddelde zuurpruimerige Hollandse kaaskop die geld wilt zien en je niks wil laten proeven.
Meer mensen die de Hollandse kaaskop groenteboer ( of AH) links laat liggen en de Turkse/Hindoestaanse etc.. groenteboer bezoekt voor zijn dagelijkse portie vers fruit?
Dan zal er wel geen markt zijn bij julliequote:Op donderdag 28 februari 2008 18:26 schreef golfer het volgende:
Ik zou willen dat we hier in de buurt een goede Turkse groenteman of slager zouden hebben.
De markt is echt wat anders dan een turkse groentewinkel. De kwaliteit van de markt heeft haalt het van geen kant met de kwaliteit die de turkse groenteboer heeft.quote:Op donderdag 28 februari 2008 19:14 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Dan zal er wel geen markt zijn bij jullie
Nou ja ligt er ook wel aan welke markt het is he, de Noordermarkt in A'dam kan makkelijk meedoen met de gemiddelde turkse groenteboer, maar idd op veel markten zit het niet best, groente en fruit kan er meestal nog wel mee door, maar vlees of vis op een markt, daar kom ik liever niet bij in de buurt, althans niet in Nederland...viskoopmannen op de markt hier moeten maar eens een lesje op doen, van een vismarkt in Spanje ofzow.quote:Op donderdag 28 februari 2008 19:27 schreef Snakey het volgende:
[..]
De markt is echt wat anders dan een turkse groentewinkel. De kwaliteit van de markt heeft haalt het van geen kant met de kwaliteit die de turkse groenteboer heeft.
Dat is dan ook, zeg maar, hun specialiteit he.quote:Ow, en lamsvlees kun je echt het beste bij de turkse slager kopen. Daar heeft de NL slager echt geen verstand van.
Ik haal alles van de markt. En op de markt mag ik altijd wel proevenquote:Op donderdag 28 februari 2008 14:46 schreef thloreg het volgende:
Heb ik net weer even boodschappen gedaan bij de lokale Turkse groenteboer,zie ik een paar mooie gele pruimen liggen die ik niet ken en vraag waar het naar smaakt en of ze te vergelijken zijn met de normale
bordeau rode pruimen. Geeft hij mij er eentje om te proeven. Erg lekker en ik heb er gelijk een pondje van genomen voor...¤ 1,00 Kijk dat is wat anders dan de gemiddelde zuurpruimerige Hollandse kaaskop die geld wilt zien en je niks wil laten proeven.
Meer mensen die de Hollandse kaaskop groenteboer ( of AH) links laat liggen en de Turkse/Hindoestaanse etc.. groenteboer bezoekt voor zijn dagelijkse portie vers fruit?
Op Rotterdam Noord zit inderdaad een goede visboer op de markt.quote:Op donderdag 28 februari 2008 20:35 schreef Isegrim het volgende:
Niet elke Turk natuurlijk, er zit veel verschil in.Ik heb er tig in de buurt.
Dat inderdaad ja. Waar zit die Turk op de Nw. Binnenweg dan? Ik ga meestal naar Arda aan de Noordmolenstraat.quote:Op donderdag 28 februari 2008 20:41 schreef Snakey het volgende:
[..]
Op Rotterdam Noord zit inderdaad een goede visboer op de markt.
Maar voor (rund en lams) vlees en groenten ga ik toch het liefst naar de turkse slager op de nieuwe binnenweg. Altijd erg goede kwaliteit en een prijs waar je van in de lach schiet vergeleken bij de meeste Nederlandse slagers.
Arda is supermarkt & slager, op het hoekje. Aardige mensen.quote:Op donderdag 28 februari 2008 22:41 schreef Maeghan het volgende:
Arda is die supermarkt he? Een stukje verder naar de brug toe zit ook nog een slager/groenteboer met goede spullen en die zijn ook tot laat open. Helemaal aan de andere kant op de Zwartjanstraat zit Berkane, die zijn nog later open, en daarnaast zitten een bakkerij waar we nog weleens om tien uur 's avonds baklava hebben gekocht. Half jaartje boven de Schoenenreus gewoond, ideale straat daar.
Eh, tegenover Fabricatie. En schuin tegenover Pluto.quote:Op donderdag 28 februari 2008 20:45 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat inderdaad ja. Waar zit die Turk op de Nw. Binnenweg dan? Ik ga meestal naar Arda aan de Noordmolenstraat.
Ik zal eens opletten. Kom niet vaak op de Nieuwe Binnenweg, net iets te ver weg voor dagelijkse boodschappen, maar vanaf mijn werk kan ik er wel langs naar huis fietsen.quote:Op donderdag 28 februari 2008 22:46 schreef Snakey het volgende:
[..]
Eh, tegenover Fabricatie. En schuin tegenover Pluto.
Ja sorry, ik ben nooit zo erg oplettend waar iets precies is.quote:Op donderdag 28 februari 2008 22:48 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik zal eens opletten. Kom niet vaak op de Nieuwe Binnenweg, net iets te ver weg voor dagelijkse boodschappen, maar vanaf mijn werk kan ik er wel langs naar huis fietsen.
Je hebt de OP niet gelezen? Ik geloof dat daar 2 keer het woord 'kaaskop' staat. Is zeker niet van hetzelfde niveau als stinkmarokkaan?quote:
Je moet er ook niet heengaan voor kip (al denk ik dat het wel wat meevalt), maar voor lamsvlees en bij sommige voor rundvlees. Goeie kip koop je bij de poelier.quote:Op donderdag 28 februari 2008 22:53 schreef Kevin_McAllister het volgende:
[..]
Je hebt de OP niet gelezen? Ik geloof dat daar 2 keer het woord 'kaaskop' staat. Is zeker niet van hetzelfde niveau als stinkmarokkaan?
Bovendien, alsof dat nerdje ooit bij een 'Nederlandse' zaak komt behalve een Albert Heijn.![]()
En wat betreft die verheerlijking van dat soort zaken (schijnt erg populair te zijn); ga eens lekker bij 10 islamitsche slagerijen kip halen (ja zeker goedkoop!). Minstens de helft stinkt gewoon.
Goeie kip koop je ook gewoon in een supermarkt. Althans, ik heb nog nooit stinkende kip gekocht in een supermarkt (t zal best lekkerder zijn als ze hun hele leven hebben rondgefladderd in een ren en lekker eten hebben gegeten). Maar alsof ik überhaupt nog vlees ga kopen bij een zaak waar het vlees niet meer goed is. Doe me denken aan die slager in Zwolle die een jaar lang ofzo verrot vlees verkochtquote:Op donderdag 28 februari 2008 22:54 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Je moet er ook niet heengaan voor kip (al denk ik dat het wel wat meevalt), maar voor lamsvlees en bij sommige voor rundvlees. Goeie kip koop je bij de poelier.
Er is nogal een groot verschil tussen 'niet stinkend' en 'goed'. 'Goed vlees' en 'supermarkt' gaan vrij slecht samen.quote:Op donderdag 28 februari 2008 22:58 schreef Kevin_McAllister het volgende:
[..]
Goeie kip koop je ook gewoon in een supermarkt. Althans, ik heb nog nooit stinkende kip gekocht in een supermarkt (t zal best lekkerder zijn als ze hun hele leven hebben rondgefladderd in een ren en lekker eten hebben gegeten). Maar alsof ik überhaupt nog vlees ga kopen bij een zaak waar het vlees niet meer goed is. Doe me denken aan die slager in Zwolle die een jaar lang ofzo verrot vlees verkocht
Ik geloof dat ik vrij duidelijk was. Misschien kun je nog eens de zin tussen haakjes lezen.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:02 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Er is nogal een groot verschil tussen 'niet stinkend' en 'goed'. 'Goed vlees' en 'supermarkt' gaan vrij slecht samen.
Nee dat ruik je niet. Bij die slager in Zwolle waar ik 't net over had kwamen gewoon nog mensen vlees kopen in de tijd dat ie constant rot vlees verkocht. En 't is ook niet extreem wat ik heb meegemaakt. Alleen kip hoort niet te ruiken als t rauw is. Ik heb verscheidene keren meegemaakt dat 't een vies geurtje had. En dat is nog tot daar aan toe (kan ik aanquote:Op donderdag 28 februari 2008 23:07 schreef Maeghan het volgende:
Verder heb ik ook nog nooit stinkende kip gekocht bij een Turkse of Marokkaanse slager. Sterker nog, die kans is zelfs nog kleiner dat het gebeurt, want de kip ligt daar in een vitrine, dus dat ruik je wel dan. Juist door de verpakkingen in een supermarkt kun je niet ruiken of het vlees vers is, terwijl ik met een normaal stuk vlees echt merk of het net vers is, langer ligt, of gewoon niet goed meer is.
Gekker nog. De turkse slager waar ik kom staan ze vaak het gehakt in de molen te doen zodat je ziet wat voor vlees er in gaat. Daar gaan stukjes "restvlees" van het hakken in, maar afhankelijk van de hoeveelheid die nodig is gaan er gewoon hele stukken vers vlees in de molen.quote:
Je hebt dus gewoon EEN slechte ervaring bij EEN slechte slager. Lijkt me niet dat je dan gelijk alle (turkse of marokkaanse) slagers over 1 kam moet scheren.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:14 schreef Kevin_McAllister het volgende:
[..]
Nee dat ruik je niet. Bij die slager in Zwolle waar ik 't net over had kwamen gewoon nog mensen vlees kopen in de tijd dat ie constant rot vlees verkocht. En 't is ook niet extreem wat ik heb meegemaakt. Alleen kip hoort niet te ruiken als t rauw is. Ik heb verscheidene keren meegemaakt dat 't een vies geurtje had. En dat is nog tot daar aan toe (kan ik aan), maar dat vlees smaakte ook gewoon goor/bitter. En nogmaals ik heb nog nooit stinkende/vies smakende kip in de supermarkt gekocht.
Inderdaad! Als ik bij Arda vraag om lamsgehakt, draait hij het ter plekke van vers vlees dat in de vitrine ligt!quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:17 schreef Snakey het volgende:
[..]
Gekker nog. De turkse slager waar ik kom staan ze vaak het gehakt in de molen te doen zodat je ziet wat voor vlees er in gaat. Daar gaan stukjes "restvlees" van het hakken in, maar afhankelijk van hoeveel die nodig is gaan er gewoon hele stukken vers vlees in de molen.
Dat soort gehakt is niet te koop in de gemiddelde 'kaaskopwinkel'.
Nee, waar zei ik dat? Ik zei toch dat je er bij 10 moest langsgaan en dat er dan minstens de helft zou stinken? Dan is het dus om te beginnen al duidelijk dat ik ze lang niet allemaal over een kam scheerquote:Op donderdag 28 februari 2008 23:19 schreef Snakey het volgende:
[..]
Je hebt dus gewoon EEN slechte ervaring bij EEN slechte slager. Lijkt me niet dat je dan gelijk alle (turkse of marokkaanse) slagers over 1 kam moet scheren.
Dat heb ik inderdaad niet uit je verhaal gehaald. Maar ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik de posts van mensen die zich zo onvriendelijk opstellen als jij niet helemaal lees.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:24 schreef Kevin_McAllister het volgende:
[..]
Nee, waar zei ik dat? Ik zei toch dat je er bij 10 moest langsgaan en dat er dan minstens de helft zou stinken? Dan is het dus om te beginnen al duidelijk dat ik ze lang niet allemaal over een kam scheerMaar goed, dat zei ik niet voor niets. Er zullen er best goeien bij zijn, maar ik heb, zoals ik ook al zei (lezen is blijkbaar een probleem) al verscheidene slechte ervaringen.
Dan weet je tenminste dat het van een echte kip komt.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:28 schreef Kevin_McAllister het volgende:
Overigens zitten er ook standaard stukken kippenveer aan. In supermarkten is dat slecht heel sporadisch.
Hou dan ook gewoon je mond over wat ik zeg. Bovendien: ben ik onvriendelijk omdat ik iemand (van notabene een andere dan Nederlandse afkomst) een racist noem als ie tot tweemaal toe het woord 'kaaskop' in een OP gebruikt? 't Is natuurlijk totaal niet onvriendelijk om iemand 'kaaskop' te noemen, laat staan dat dat niet gewoon racistische taal is die anders nooit acceptabel is in een OP.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:28 schreef Snakey het volgende:
[..]
Dat heb ik inderdaad niet uit je verhaal gehaald. Maar ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik de posts van mensen die zich zo onvriendelijk opstellen als jij niet helemaal lees.
ongeveer hetzelfde als hier, alleen koop ik mijn vlees/kip ook bij de Iranier... Goed schoongemaakte kip en vers, 2.25 voor een kilo vleugels, drumsticks of karbonades.. en nu heeft hij er een aanbieding: 10 kilo kip karbonade voor 12.50 EUR!!quote:Op donderdag 28 februari 2008 16:33 schreef Semisane het volgende:
Daar ik me had voorgenomen om de lokale middestand in mijn buurtje te supporten en enkel de AH of die andere supermarkt aan te doen, als ik echt niet kan vinden wat ik wil in de winkeltjes in de straat, doe ik tegenwoordig:
- Vlees halen bij de lokale halalslager, marokkaans gok ik, Die werkelijk zulk goed vlees heeft, dat ik niet eens meer denk om bij de supermarkt te duur vlees van slechte kwaliteit te halen.
Er is ook een keurslager, maar die is lang niet zo goed, maar die maken dan weer lekkere lunchbroodjes klaar.
- Groente en fruit bij de turkste groenteboer, die altijd zo vriendelijk gedag zegt.
- Mijn pakken laat ik stomen bij de, ik denk, Iraakse stomerij/kledingmaker.
- Bakbanaan, exotische ingredienten, noodles, Aziatische groentes, kilo's aan rijst enz bij het chinese winkeltje.
- Haar laten knippen bij een of andere kapper, waar ik nog steeds niet van weet waar ze nou vandaan komen. Ik praat nooit bij de kapper, dus ik zal het wel nooit te weten komen ook.![]()
- Fiets laat maken door zo'n wijvie die nog echt Amsterdams is, in tegenstelling tot import amsterdammer als ik.Ze is erg grappig, vooral als haar personeel weer eens in haar ogen de boel loopt te verstieren.
- Ik doe de Nederlandse banketbakker Dat is ook zo iets typisch Nederlands...zo'n banketbakker als je begrijpt wat ik bedoel aan voor brood, behalve voor baklava, die haal ik dan in, wat ik vermoed dat het is, een turks koffiehuis. Ik heb werkelijk geen idee wat ze meer doen, behalve baklava verkopen.
Kort om...lokale kleine winkeltjes roeleren topgoed gewoon.Ik krijg ook altijd wel wat gratis mee...
![]()
En idd het valt op dat ze de meest bizarre producten hebben ja, maar ja zo kom je nog soms wat lekkers tegen.
En eigenlijk kan het me geen bal schelen waar ze vandaan komen, als ze maar kwaliteit hebben, want dat is waar ik op zoek naar ben, oh ja...ik mis een visboer...die hebben ze nog niet in de Spaardammerstraat...dus als iemand hier een viswinkel wilt openen, ga je gang...er zijn nog wat winkelpandjes die leeg staan.
Velperpoort?quote:Op donderdag 28 februari 2008 22:42 schreef Muck het volgende:
toen ik nog in Arnhem woonde, haalde ik al mijn groente en ftuit bij de Turkse groenteboer
heerlijk vers, kost net niks, altijd hele vriendelijke mensen...
helaas hebben ze zoiets niet waar ik nu woon
Als je daar niet tegen kan, ga dan op het EO forum posten. En kom niet hier topics verzieken met je gezeur over een woordje wat al zo'n 30 jaar bestaat.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:33 schreef Kevin_McAllister het volgende:
[..]
Hou dan ook gewoon je mond over wat ik zeg. Bovendien: ben ik onvriendelijk omdat ik iemand (van notabene een andere dan Nederlandse afkomst) een racist noem als ie tot tweemaal toe het woord 'kaaskop' in een OP gebruikt? 't Is natuurlijk totaal niet onvriendelijk om iemand 'kaaskop' te noemen, laat staan dat dat niet gewoon racistische taal is die anders nooit acceptabel is in een OP.
Nee OK, maar dan is 'kankermarokkaan' en 'stinkturk' dat ook niet. Maakt mij verder ook weinig uit, 't Is alleen dat topics met OP's met die laatste 2 termen gewoon gesloten worden hier.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:34 schreef Isegrim het volgende:
'Kaaskop' is geen racistisch taalgebruik, als je dat wel vindt, open je maar een topic in POL ofzo, dit is CUL. Zeur.
Huilie.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:38 schreef Kevin_McAllister het volgende:
[..]
Nee OK, maar dan is 'kankermarokkaan' en 'stinkturk' dat ook niet. Maakt mij verder ook weinig uit, 't Is alleen dat topics met OP's met die laatste 2 termen gewoon gesloten worden hier.
Doe niet zo belachelijk, joh. Het gaat hier meer over het feit dat jij iets te zeggen denkt te hebben over bepaalde posts terwijl je ze niet eens leest. En dat als moderator. Royal Sadness.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:38 schreef Snakey het volgende:
[..]
Als je daar niet tegen kan, ga dan op het EO forum posten. En kom niet hier topics verzieken met je gezeur over een woordje wat al zo'n 30 jaar bestaat.
eindelijk.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:44 schreef Kevin_McAllister het volgende:
Maar goed, Snakey. Veel plezier met dit 'leuke' topic. Ik zal hier niet meer posten.
Lijkt mij een goed idee.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:44 schreef Kevin_McAllister het volgende:
Maar goed, Snakey. Veel plezier met dit 'leuke' topic. Ik zal hier niet meer posten.
Dat ruik ik wel. Dat jij het niet ruikt, kan ik ook niet helpen.quote:Op donderdag 28 februari 2008 23:14 schreef Kevin_McAllister het volgende:
[..]
Nee dat ruik je niet. Bij die slager in Zwolle waar ik 't net over had kwamen gewoon nog mensen vlees kopen in de tijd dat ie constant rot vlees verkocht. En 't is ook niet extreem wat ik heb meegemaakt. Alleen kip hoort niet te ruiken als t rauw is. Ik heb verscheidene keren meegemaakt dat 't een vies geurtje had. En dat is nog tot daar aan toe (kan ik aan), maar dat vlees smaakte ook gewoon goor/bitter. En nogmaals ik heb nog nooit stinkende/vies smakende kip in de supermarkt gekocht.
Aan het Hugo de Grootplein (zelfde stadsdeel!) zit een behoorlijk goede visboer.quote:Op donderdag 28 februari 2008 16:33 schreef Semisane het volgende:
.
En eigenlijk kan het me geen bal schelen waar ze vandaan komen, als ze maar kwaliteit hebben, want dat is waar ik op zoek naar ben, oh ja...ik mis een visboer...die hebben ze nog niet in de Spaardammerstraat...dus als iemand hier een viswinkel wilt openen, ga je gang...er zijn nog wat winkelpandjes die leeg staan.
Dat denk ik ook. Probeer alleen al de gemiddelde paprika in de supermarkt eens, die waterige dingen lijken niet eens op paprika qua smaak.quote:Op vrijdag 29 februari 2008 07:47 schreef Isegrim het volgende:
In Nederland ontbreekt het ook nogal eens aan vakmanschap (slagers!!!). Omdat allochtonen veelal niet uit pakjes koken, denk ik dat de liefde voor eten en goede ingrediënten daar meer leeft.
Bedoelde afzet marktquote:Op donderdag 28 februari 2008 19:27 schreef Snakey het volgende:
[..]
De markt is echt wat anders dan een turkse groentewinkel. De kwaliteit van de markt heeft haalt het van geen kant met de kwaliteit die de turkse groenteboer heeft.
Ow, en lamsvlees kun je echt het beste bij de turkse slager kopen. Daar heeft de NL slager echt geen verstand van.
Hee Semisane, ik woon hier om de hoek van de Spaarndammerstraat,quote:Op donderdag 28 februari 2008 16:33 schreef Semisane het volgende:
En eigenlijk kan het me geen bal schelen waar ze vandaan komen, als ze maar kwaliteit hebben, want dat is waar ik op zoek naar ben, oh ja...ik mis een visboer...die hebben ze nog niet in de Spaardammerstraat...dus als iemand hier een viswinkel wilt openen, ga je gang...er zijn nog wat winkelpandjes die leeg staan.
Nou, de Turken hier zijn echt wel heel veel goedkoper. Het scheelt vaak minstens de helft. Ze zullen wel ergens anders inkopen ofzo, weet ik 't. Maar goedkoper zijn ze absoluut.quote:Op zaterdag 1 maart 2008 14:33 schreef speknek het volgende:
Grappig dat iedereen de Turk veel goedkoper vindt. Ik ga wel eens naar de Turk om de hoek, ze hebben vaak kwalitatief iets beter spul (nouja, je kunt het makkelijker uitzoeken) en ze zijn vooral wat dichterbij dan de AH (+ turks brood...), maar ze zijn wel duurder. Zou ook een beetje vreemd zijn, ze kunnen helemaal geen schaalvoordeel krijgen.
Het IS goedkoper. In ieder geval wel waar ik m'n vlees en groente koop. En dat is niet zo raar omdat ze niet de overhead kosten hebben die de meeste supermarkten hebben (huur e.d.), en niet zoveel personeel hebben rondrennen.quote:Op zaterdag 1 maart 2008 14:33 schreef speknek het volgende:
Grappig dat iedereen de Turk veel goedkoper vindt. Ik ga wel eens naar de Turk om de hoek, ze hebben vaak kwalitatief iets beter spul (nouja, je kunt het makkelijker uitzoeken) en ze zijn vooral wat dichterbij dan de AH (+ turks brood...), maar ze zijn wel duurder. Zou ook een beetje vreemd zijn, ze kunnen helemaal geen schaalvoordeel krijgen.
Jah, als je in de jaren 70 wil blijven hangen is het een scheldwoord inderdaad.quote:Overigens is kaaskop wel een scheldwoord, net zoals roetmop of geitenneuker. Ik zit er voor de rest niet mee, en je kunt het inderdaad als geuzennaam opvatten, maar ga niet net doen alsof het niet zo is.
Ah mooi, bedankt voor de tip!quote:Op zaterdag 1 maart 2008 01:54 schreef grif het volgende:
[..]
Aan het Hugo de Grootplein (zelfde stadsdeel!) zit een behoorlijk goede visboer.
Ik weet eigenlijk niet hoe ze hetenquote:Op zaterdag 1 maart 2008 13:41 schreef Leef het volgende:
[..]
Hee Semisane, ik woon hier om de hoek van de Spaarndammerstraat,
Wees is aardig en post/PM ff de namen van die winkels!
Voor vis fiets ik meestal naar die Volendamse visboer to de AH op de Haarlemmerdijk. Is ook 5 min. fietsen..
sorry voor de offtopic
Thanks voor je berichtje.. ik kom er wel uit zo!quote:Op zondag 2 maart 2008 13:34 schreef Semisane het volgende:
Nou, die waren bij de laatste winkel waar ik was geoon 3,99 per kilo... Zit echt veel verschil tussen die winkels onderling.quote:Op zaterdag 1 maart 2008 01:21 schreef Xith het volgende:
Vandaag ook weer...
1 Kilo Lychees (goede !) gekocht voor 1,25 EUR...
...
Overigens ook bij de Jumbo te koop tegenwoordig..quote:Op woensdag 5 maart 2008 11:49 schreef Sowflow het volgende:
De Turkse kwark...man! Lekkerrrrr!
quote:Op woensdag 5 maart 2008 22:14 schreef RandomMoron het volgende:
http://www.trekking-mahlz(...)n_der_Dose_4641.html
Same thing can be said 'bout your girlfriend.quote:Op zaterdag 8 maart 2008 13:35 schreef tonks het volgende:
Jammer dat sinaasappels zo zacht worden als ze van vrachtwagens vallen
quote:Op zaterdag 8 maart 2008 18:52 schreef neo2000 het volgende:
[..]
Same thing can be said 'bout your girlfriend.
Dat is wel lekker goedkoop danquote:Op vrijdag 14 maart 2008 21:00 schreef MissyMirjaM het volgende:
vanmiddag bij de turkse super hier; 1 kilo kippenbouten voor 2 euro
4 grote bouten in 2 laten hakken, en daaarbij nog 6 stukken baklava, 7,80 kwijt
Hier heul nie..!quote:
hypermarkten zijn verboden om zich te vestigen binnen de voor detailhandel bestemden ruimten. Op industrieterreinen mag het dus wel. Ik weet niet of jij de Maxis keten kent? Maar dat is de bekenste (en eigenlijk ook de enigste, lang volhoudende) keten die hypermarketen bezat.quote:Op zondag 6 april 2008 01:47 schreef Leef het volgende:
nee, hypermarkten zijn niet aangeslagen omdat ze verboden zijn in NL.
Dit ter bescherming van de supermarkt in de binnenstad.
Je wilt niet weten hoeveel politiek daar nou weer achter zit.
Maxis Muiden is een van de oudere hypermarkten. Maar idd de nederlandse versie haalt het niet bij de franse variant.quote:Op zondag 6 april 2008 15:14 schreef Maeghan het volgende:
Ik had juist het idee dat de Hypermarkt nu pas aan het opkomen was, met de AH XL en Maxis Muiden en zo. Een echte hypermarkt zoals in Frankrijk heb ik hier nog nooit gezien.
Bijna iedereen in dit topic komt neer op een fractie van alle FOK gebruikers, laat staan wat het verhoud naar de Nederlandse bevolking.quote:Op maandag 7 april 2008 11:57 schreef Curiosity het volgende:
Best grappig om te lezen dat iedereen graag bij de kleine zelfstandige zijn groenten ed.haalt.
Wel apart dat deze dan bijna allemaal uit het straatbeeld verdwenen zijn.
Hoe zou dat nu komen?
Dat is helemaal niet zo. In de grote stad iig niet. Het stikt hier van de toko's e.d.quote:Op maandag 7 april 2008 11:57 schreef Curiosity het volgende:
Best grappig om te lezen dat iedereen graag bij de kleine zelfstandige zijn groenten ed.haalt.
Wel apart dat deze dan bijna allemaal uit het straatbeeld verdwenen zijn.
Hoe zou dat nu komen?
Ik bedoel dus de hollandse kaas, groenteboer enz enz.quote:Op maandag 7 april 2008 23:48 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat is helemaal niet zo. In de grote stad iig niet. Het stikt hier van de toko's e.d.
Een kleine groep mensen die wel het verschil proeft tussen een komkommer en die groene plasticdingen die ze verkopen bij de supermarkt. De rest van de bevolking gaat nog steeds voor goedkoop en smakeloos. Op m'n werk hoor ik mensen zeggen dat de aardbeien zo lekker zijn, terwijl het van die Spaanse ondingen zijn. Mensen weten niet eens meer hoe een aardbei hoort te smaken! De mensen die dat wel weten komen gewoon niet aan hun trekken in de supermarkt.quote:Op dinsdag 8 april 2008 11:02 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik bedoel dus de hollandse kaas, groenteboer enz enz.
Door de komst van de grote supermarkten uit het straatbeeld verdwenen omdat niemand meer hier zijn boodschappen deed, en nu verlangen we er weer naar terug.
Je kunt mij niet wijsmaken dat de gemiddelde nederlander geen smaak heeft, die wil ook best betalen voor een goede kwaliteit.quote:Op dinsdag 8 april 2008 17:02 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Een kleine groep mensen die wel het verschil proeft tussen een komkommer en die groene plasticdingen die ze verkopen bij de supermarkt. De rest van de bevolking gaat nog steeds voor goedkoop en smakeloos. Op m'n werk hoor ik mensen zeggen dat de aardbeien zo lekker zijn, terwijl het van die Spaanse ondingen zijn. Mensen weten niet eens meer hoe een aardbei hoort te smaken! De mensen die dat wel weten komen gewoon niet aan hun trekken in de supermarkt.
Er is wel een markt voor, maar de gemiddelde Nederlander eet echt niet goed. Weinig groente en fruit, goedkoop vlees (C1000 is het sterkst in vlees, waarom? prijs!) en te weinig vezels. Ze kijken vaak niet naar afkomst van het eten (snijbonen uit Marokko vliegen de deur uit), kopen weinig biologisch, kopen biologisch vlees hooguit als het afgeprijsd is en ze zijn dolblij met Spaanse aardbeien. Moet je eens mensen druiven met pitten aanbieden, die eten ze niet meer tegenwoordig, ook als maken ze misschien wel heel goed.quote:Op dinsdag 8 april 2008 18:42 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Je kunt mij niet wijsmaken dat de gemiddelde nederlander geen smaak heeft, die wil ook best betalen voor een goede kwaliteit.
Daarom ben ik ook zo blij met de trend, lekker, vers, en biologisch enz enz, die nu weer in opkomst is.
Bijna de gehele voedingsmiddelenindustrie is opgeslokt door die grootgrutters, een enkeling red het nog net.
Maar je ziet om je heen dat de speciaalzaken weer aantrekken, zoals de broodhuizen ed, er is toch duidelijk een markt voor.
Maar de reden dat de turkse toko zo goed loopt komt volgens mij alleen maar omdat ze bepaalde produkten verkopen die bij de allochtone bevolking erg in trek zijn, die bijna of niet in de supermarkt te vinden zijn.
Of van die komkommers die eeuwenlang in een vriezer opgeslagen hebben gelegen in hun condooms, en als je die eet proef je een gore oude smerige drekkige bittere komkommer!quote:Op donderdag 28 februari 2008 15:36 schreef Igen het volgende:
[..]
Niet dagelijks. Maar wel als de gewone supermarkt weer eens alleen verlepte prei en verschimmelde uien heeft.
Logisch, als het je niet aangeboden wordt is het gewoon onbeschoft om iets open te maken en op te eten. Als je visite hebt verwacht je ook niet dat ze in je keukenkastje graven en je zak chips opentrekken, terwijl je 'm misschien anders zelf wel op tafel zou zetten. Als je iets wilt proeven, kun je het nog altijd eerst vragen natuurlijk.quote:Op dinsdag 8 april 2008 23:32 schreef Druuna het volgende:
[..]
Of van die komkommers die eeuwenlang in een vriezer opgeslagen hebben gelegen in hun condooms, en als je die eet proef je een gore oude smerige drekkige bittere komkommer!
Ja supermarkten we weten het allemaal wel hoor! Of als je 5 biologische uien moet kopen voor 2 euro dat is verdorie wel ff bijna 4,40 voor 5 kloten uien!
Als je in de supermarkt een druif eet krijg je al commentaar, nee dan die lieve vriendelijke turk die je alles laat proeven... als het ff kan
die mag je best pluggen maar dan moet je natuurlijk even wel zeggen wie het is en waar z'n huis woont.quote:Op woensdag 9 april 2008 09:48 schreef Semisane het volgende:
Oh en mag ik dan ook even de klerenmaker promoten hier, gewoon omdat degene die vlak bij mij in de buurt zit, 4 jassen voor me heeft gerepareerd, voor een prijs waarvan je er niet eens 1 van kan kopen.Toch wel fijn...want ik geef geld liever uit aan vakanties dan aan nieuwe winterjassen.
Tja...zijn winkeltje staat in een zijstraat van de spaardammerstraat....ik weet eigenlijk niet welke straat dat is, tegenover de Nova Zemblastraat, dat weet ik wel, want daar woon ik.quote:Op woensdag 9 april 2008 10:24 schreef Leef het volgende:
[..]
die mag je best pluggen maar dan moet je natuurlijk even wel zeggen wie het is en waar z'n huis woont.
Ik bedoel die kleermakers. Die maken ze hier niet meer zo.quote:Op woensdag 9 april 2008 21:49 schreef Leef het volgende:
hoeft ook niet.. want onze kleren worden door chinese kinderhandjes gemaakt, die eigenlijk bezig horen te zijn met leren te schrijven
Tja, het is ook moeilijk om hier nog kleding te krijgen die wel onder fatsoenlijke omstandigheden gemaakt is. Gaat het topic niet over, maar het zou toch ook wel fijn zijn.quote:Op woensdag 9 april 2008 21:49 schreef Leef het volgende:
hoeft ook niet.. want onze kleren worden door chinese kinderhandjes gemaakt, die eigenlijk bezig horen te zijn met leren te schrijven
Oke dan...dus nu even optimaal pluggen.quote:Op woensdag 9 april 2008 10:24 schreef Leef het volgende:
[..]
die mag je best pluggen maar dan moet je natuurlijk even wel zeggen wie het is en waar z'n huis woont.
quote:Op donderdag 28 februari 2008 15:54 schreef helldeskr het volgende:
Ik ga altijd naar de Turkse groentenman / slager / bakker / kleermaker.
Veel goedkoper en betere kwaliteit.
Wel vreemd dat de warenwet voor die gasten niet schijnt te gelden, dat je dus winkeltjes tegenkomt waar je de waspoeder tussen het vlees ziet liggen en je achterin de zaak ook nog even naar de kapper kan...
Maar als echte Hollander zijnde boeit me dat niet veel als ik er zelf voordeel van heb![]()
Er gaat niks boven een scheerbeurt bij een turkse kapper....
Moet je ook maar niet op het Roeterseiland gaan wonen. Daar is niks.quote:Op donderdag 10 april 2008 18:06 schreef Omnifacer het volgende:
Weet iemand een goede toko vlakbij het Roeterseiland? Ik woon daar sinds kort maar kan er geen vinden...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |