abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_60328594
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:57 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Het vlees van de biologische slager waar jij koopt smaakt beter dan het vlees van de winkel waar je het normaal koopt. Dat zegt ook niets. Het vlees van de bioslager hier om de hoek smaakt duizendmaal beter dan het vlees van de Keurslager om de hoek, maar dat is omdat die Keurslager niet weet wat vlees is.
ik koop mijn bio vlees gewoon bij de supermarkten waar ik vroeger ook mn normale vlees kocht en het zijn 5 verschillende supermarkten waar ik m'n eten koop aangezien ik in het centrum woon. Dus ik ben er voor mezelf wel uit wat ik lekkerder vind en wat niet
Strawberry Flavour..
  donderdag 24 juli 2008 @ 21:33:13 #78
80319 seilram
Mijn Sickje!
pi_60328640
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 13:05 schreef Isegrim het volgende:
Principieel tegen E-nummers? Veel van die E-nummers zijn gewoon volkomen natuurlijke stoffen die je waarschijnlijk gewoon zou nemen als ze niet benoemd waren met een E-nummer.
Nou, ik snap dat wel hoor, dat je er tegen bent. Natuurlijke stoffen zeg je, ja sommige wel, maar zoek maar eens een lijst met e-nummers op en meer dan de helft is chemische zooi. Ik eet ook niets waar e-nummers in zitten, dit is niet eens uit mijn vrije wil, maar mijn lichaam kan er niet tegen. En nee, als ik een keer een sojasaus bij mijn avondeten gooi waar een e-nummer in verwerkt zit, dan heb ik nergens last van, dat kan best, maar als ik zo zou eten als de gemiddelde nederlander (gewoon supermarkt voer) dan ben ik ziek... van de e-nummers. Dat wil toch wel iets zeggen lijkt me.
Niet mieten! Door gieten!
pi_60328692
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 21:33 schreef seilram het volgende:

[..]

Nou, ik snap dat wel hoor, dat je er tegen bent. Natuurlijke stoffen zeg je, ja sommige wel, maar zoek maar eens een lijst met e-nummers op en meer dan de helft is chemische zooi. Ik eet ook niets waar e-nummers in zitten, dit is niet eens uit mijn vrije wil, maar mijn lichaam kan er niet tegen. En nee, als ik een keer een sojasaus bij mijn avondeten gooi waar een e-nummer in verwerkt zit, dan heb ik nergens last van, dat kan best, maar als ik zo zou eten als de gemiddelde nederlander (gewoon supermarkt voer) dan ben ik ziek... van de e-nummers. Dat wil toch wel iets zeggen lijkt me.
Dit is echt een ontzettend onzinverhaal. E-nummers zijn zó divers dat het godsonmogelijk is om voor ze allemaal allergisch te zijn. Dat is zoiets als allergisch zijn voor voedsel in het algemeen. Je kunt best allergisch zijn voor een paar stofjes die toevallig zo'n E-nummer hebben, maar je kunt niet allergisch zijn voor E-nummers in het algemeen. Ja, tussen je oren.

  donderdag 24 juli 2008 @ 21:41:57 #80
80319 seilram
Mijn Sickje!
pi_60328849
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:21 schreef -moi- het volgende:

[..]

Wat betreft die E nummers, ik had altijd heel erg last van mn darmen en sinds ik die bespoten en chemische shit niet meer eet gaat het een stuk beter. Ik leg zelf dus de link dat het gezonder is om onbespoten te eten en vlees zonder toegevoegde hormonen.
Ja dat heb ik dus ook. Maar goed, nu gaat het wel veel over e-nummers hier. Maar wat te denken van het feit dat bijna alles wat je in de supermarkt is voorzien van suiker. Ik snap dat ook echt niet. Bij biologisch eten wordt er bijna alleen maar gebruik gemaakt van de suikers die een product van nature heeft (bijv. jam of frisdrank). Aan koekjes enzo wordt wel wat suiker toegevoegd, maar dan nog altijd vaker in de vorm van ruitsuikerstroop of rijststroop. Toen ik begon aan een dieet zonder gist en suiker schrok ik enorm van het feit dat bijna overal suiker bij zit!
Niet mieten! Door gieten!
  donderdag 24 juli 2008 @ 21:52:34 #81
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60329064
Ik snap ook niet dat overal zoveel suiker, en zo niet, aspartaam in zit. Met name bij frisdrank vind ik dat echt niet lekker. Thuis drink ik dan ook alleen nog maar water of dingen aangelengd met water.

Overigens heb ik wel weer liever suiker dan aspartaam.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 24 juli 2008 @ 21:55:24 #82
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60329140
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 21:33 schreef seilram het volgende:

[..]

Nou, ik snap dat wel hoor, dat je er tegen bent. Natuurlijke stoffen zeg je, ja sommige wel, maar zoek maar eens een lijst met e-nummers op en meer dan de helft is chemische zooi. Ik eet ook niets waar e-nummers in zitten, dit is niet eens uit mijn vrije wil, maar mijn lichaam kan er niet tegen. En nee, als ik een keer een sojasaus bij mijn avondeten gooi waar een e-nummer in verwerkt zit, dan heb ik nergens last van, dat kan best, maar als ik zo zou eten als de gemiddelde nederlander (gewoon supermarkt voer) dan ben ik ziek... van de e-nummers. Dat wil toch wel iets zeggen lijkt me.
Naja ik zei het dus verkeerd vanwege gebrek aan kennis.

Ik ben dus principieel tegen chemische toevoegingen, zoetstoffen, smaakversterkers e.d. ongeacht of er bewijs voor de schadelijkheid is of niet. Gewoon omdat ik me niet kan voorstellen dat het wel goed voor je zou zijn, en ik het er niet lekkerder van ga vinden.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_60329778
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 21:55 schreef -Mellow- het volgende:
Ik ben dus principieel tegen chemische toevoegingen, zoetstoffen, smaakversterkers e.d. ongeacht of er bewijs voor de schadelijkheid is of niet. Gewoon omdat ik me niet kan voorstellen dat het wel goed voor je zou zijn, en ik het er niet lekkerder van ga vinden.
idd, ik neem er ook het liefst zo min mogelijk van. Vind het ook vreemd dat bij zoveel voeding suiker is toegevoegd. Zelf van die activia toetjes, goed voor je darmen, maar zoooveel suiker..

Oja en diksap is wel een tip om te drinken, geen suiker en chemische toevoegingen. En ook lekker is een beetje in een fles spa rood
Strawberry Flavour..
  donderdag 24 juli 2008 @ 22:22:23 #84
207555 Sowflow
Spelfauten verplicht op FOK!
pi_60329875
Wel of niet beter, wel of niet de wereld verbeteren, ach....
2 dingen die mij persoonlijk over de streep hebben gehaald:
1) de smaak, een tomaat die echt naar een tomaat smaakt
2) geen glanslaagje chemicaliën bijv. op de grapefruit

Ik eet ong. 50% biologisch, en of het wel of niet beter is, weet ik niet, maar ik -voel- me er wel beter door.
En ja...die smaak....oeeeeh...mmm...slurrpp...
*The more we see, the more we understand, the less we feel the need to blame. -S2008-
*Wees niet bang dat het leven zal eindigen, wees bang dat het nooit zal beginnen.
*OP ZOEK NAAR OVERWINTERINGSPLEK! 20 GRADEN.
pi_60329961
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 22:22 schreef Sowflow het volgende:
Wel of niet beter, wel of niet de wereld verbeteren, ach....
2 dingen die mij persoonlijk over de streep hebben gehaald:
1) de smaak, een tomaat die echt naar een tomaat smaakt
2) geen glanslaagje chemicaliën bijv. op de grapefruit

Ik eet ong. 50% biologisch, en of het wel of niet beter is, weet ik niet, maar ik -voel- me er wel beter door.
En ja...die smaak....oeeeeh...mmm...slurrpp...
Samenvatting:

Biologisch,

  donderdag 24 juli 2008 @ 23:44:08 #86
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60331622
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 22:19 schreef -moi- het volgende:

[..]

idd, ik neem er ook het liefst zo min mogelijk van. Vind het ook vreemd dat bij zoveel voeding suiker is toegevoegd. Zelf van die activia toetjes, goed voor je darmen, maar zoooveel suiker..

Oja en diksap is wel een tip om te drinken, geen suiker en chemische toevoegingen. En ook lekker is een beetje in een fles spa rood
diksap, dat heb ik als peuter zo veel gehad dat ik er acuut van ga kotsen

[ Bericht 0% gewijzigd door -Mellow- op 24-07-2008 23:53:17 ]
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 25 juli 2008 @ 09:58:20 #87
80319 seilram
Mijn Sickje!
pi_60335852
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 22:19 schreef -moi- het volgende:

[..]

idd, ik neem er ook het liefst zo min mogelijk van. Vind het ook vreemd dat bij zoveel voeding suiker is toegevoegd. Zelf van die activia toetjes, goed voor je darmen, maar zoooveel suiker..

Oja en diksap is wel een tip om te drinken, geen suiker en chemische toevoegingen. En ook lekker is een beetje in een fles spa rood
Diksap is zeker lekker! en gezond. De natuurwinkel hier verkoopt sinds kort ook biologische frisdrank Lang geleden dat ik een lekker koud glas cassis op had. Je proeft werkelijk geen verschil met wat er in de winkel staat (voorzover ik me herinner) en geen suiker erbij.
Idd in een flesje yakult zit meer suiker dan in een hele fles cola, ik snap dat ook niet. Moet iedereen hyper worden van de suiker ofzo? Ook alle sauzen die ik in de supermarkt vast pak bevatten extra suiker, zelfde geldt voor de sladressings.
Niet mieten! Door gieten!
pi_60336255
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:21 schreef -moi- het volgende:

[..]

Wat betreft die E nummers, ik had altijd heel erg last van mn darmen en sinds ik die bespoten en chemische shit niet meer eet gaat het een stuk beter. Ik leg zelf dus de link dat het gezonder is om onbespoten te eten en vlees zonder toegevoegde hormonen.
Maar daarmee toon je toch niet aan dat E-nummers ongezond zijn? Er zijn allerhande oorzaken denkbaar voor de verminderde darmklachten. Bijvoorbeeld dat je meer groente eet. Of dat je minder suiker eet.

Dit is zo'n redenatie a la 'mensen die biologisch eten zijn in het algemeen gezonder, dus is biologisch eten gezonder' (ik meen me te herinneren dat dat eerste deel aangetoond is, trouwens, even nazoeken).

Nee, mensen die biologisch eten, eten in het algemeen wat bewuster, dus minder zout en suiker en witmeel e.d., geen croma maar olijfolie, etc. Maar biologische kiwi's bevatten echt niet meer vitamine C dan de goedkope bespoten exemplaren van de markt.
  vrijdag 25 juli 2008 @ 10:45:25 #89
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60336784
volgens mij maakt het wat groente en fruit betreft ook maar weinig uit als je ze goed afspoelt
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_60336827
Ik heb ook niet gezegd dat alle E-nummers ongezond zijn ik had het over de E-nummers die op smaakversterker slaan.


Het is inderdaad een combinatie van voeding dat ervoor gezorgd heeft dat ik nu minder last van mn darmen heb, o.a. de smaakversterkers.

En het gaat er ook niet om dat biologisch fruit meer vitamine c of vezels bevatten hoe kom je daarbij dat iemand dat denkt? Het gaat erom dat je geen chemische bestrijdingsmiddelen binnen krijgt. En dat is natuurlijk veel gezonder. Of je moet appels e.d. goed schillen.. anders blijft het in de schil zitten. Maar ik moet zeggen, als je helemaal gezond bent maakt dit natuurlijk niet uit, heb je vaak last van je darmen is het wel handig om hierop te letten.
Strawberry Flavour..
pi_60336842
foutje
Strawberry Flavour..
  vrijdag 25 juli 2008 @ 11:51:06 #92
207555 Sowflow
Spelfauten verplicht op FOK!
pi_60338424
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 10:45 schreef -Mellow- het volgende:
volgens mij maakt het wat groente en fruit betreft ook maar weinig uit als je ze goed afspoelt
Het punt is: je krijgt het niet afgespoeld. Ik heb een tijd appels en sinasappels met afwasmiddel schoongemaakt, maar dan nog zit er zo'n parelmoeren glans.

Ik heb een onderzoek gelezen over wel of geen verschil in bespoten en onbespoten fruit.
Verschil zat sowieso in het uiterlijk: dikkere schil, minder vruchtvlees. Volgens mij ook in percentage vitamines, maar details zijn me ontschoten.

Maar goed: ik ken een kweker die biologische paprika's kweekt en deze exporteert naar o.a. Japan. Kijk zo'n vlucht is natuurlijk ook niet bepaald mileuvriendelijk.
Dus wil je de wereld redden, zijn er ook genoeg andere mogelijkheden. Bijv. minder afreageren op de ander en meer zoeken bij je zelf ( 99% van FOK!ers)
*The more we see, the more we understand, the less we feel the need to blame. -S2008-
*Wees niet bang dat het leven zal eindigen, wees bang dat het nooit zal beginnen.
*OP ZOEK NAAR OVERWINTERINGSPLEK! 20 GRADEN.
pi_60338774
Ik heb een moestuin en ik eet dus ook vaak biologische groenten. Het is natuurlijk heerlijk, maar ik weet niet of dat komt, omdat het natuurlijk supervers is als ik het eet, of omdat het biologisch is.
  vrijdag 25 juli 2008 @ 13:59:39 #94
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60341404
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 11:51 schreef Sowflow het volgende:

[..]

Het punt is: je krijgt het niet afgespoeld. Ik heb een tijd appels en sinasappels met afwasmiddel schoongemaakt, maar dan nog zit er zo'n parelmoeren glans.

Ik heb een onderzoek gelezen over wel of geen verschil in bespoten en onbespoten fruit.
Verschil zat sowieso in het uiterlijk: dikkere schil, minder vruchtvlees. Volgens mij ook in percentage vitamines, maar details zijn me ontschoten.

Maar goed: ik ken een kweker die biologische paprika's kweekt en deze exporteert naar o.a. Japan. Kijk zo'n vlucht is natuurlijk ook niet bepaald mileuvriendelijk.
Dus wil je de wereld redden, zijn er ook genoeg andere mogelijkheden. Bijv. minder afreageren op de ander en meer zoeken bij je zelf ( 99% van FOK!ers)
parelmoeren glans?
dat heb ik nog nooit gezien. En ja als je een appel wast en boent, gaat ie mooi glimmen ja
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 25 juli 2008 @ 21:58:33 #95
207555 Sowflow
Spelfauten verplicht op FOK!
pi_60350682
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 12:05 schreef conleche het volgende:
Ik heb een moestuin en ik eet dus ook vaak biologische groenten. Het is natuurlijk heerlijk, maar ik weet niet of dat komt, omdat het natuurlijk supervers is als ik het eet, of omdat het biologisch is.
Geen of/ of...misschien wel beide
Ik heb vandaag verse uien en courgette gegeten (ook uit eigen tuin die mijn buren als bio-moestuin gebruiken)
en ik was weer even in de hemel...
*The more we see, the more we understand, the less we feel the need to blame. -S2008-
*Wees niet bang dat het leven zal eindigen, wees bang dat het nooit zal beginnen.
*OP ZOEK NAAR OVERWINTERINGSPLEK! 20 GRADEN.
pi_60356241
Appels hebben van nature een waslaag.

Een belangrijk smaakverschil tussen biologisch en niet-biologische groenten komt doordat men andere rassen gebruikt.

Voor de 'reguliere' landbouw zijn in de loop der tijd voor alle groenten en fruit steeds nieuwere rassen (selecties) gekweekt, die zo veel als maar mogelijk voldoen aan de wensen van de boer: kweekt makkelijk, hoge opbrengst, verkoopt goed. Dat 'verkoopt goed'-stukje is dus de consumentwens (mooi uiterlijk, goede smaak).
Het 'kweekt makkelijk' is verantwoordelijk voor het verschil met biologische landbouw. Voor de biologische landbouw moet het zo makkelijk mogelijk kweekbaar zijn zonder bestrijdingsmiddelen, maar voor de reguliere bouw maakt dat niks uit.

Dus kan de reguliere bouw rassen gebruiken die veel & goede producten geven, mits je -ik noem maar eens een rijtje- spuit tegen rupsen, meeldauw en phytophthora.
Dat betekent dat de biologische boer voor *alle* groente en fruit andere rassen (selecties) gebruikt. En die moeten meer 'toegeven' op de delen 'hoge opbrengst' en 'verkoopt goed'.
Voor de meeste producten haalt men biologisch per hectare minder opbrengst dan regulier en het voldoet minder aan de (gemiddelde) consumentwens. Ongelijker van grootte & vorm, minder fraai, ouderwets bittere spruitjes & witlof etc.

Maar er is natuurlijk een groep consumenten die om allerlei redenen niet dezelfde wensen hebben als de gemiddelde consument, en die bijvoorbeeld juist biologische spruitjes willen omdat die tenminste naar spruitjes smaken. En niet naar suiker (de modernste spruitjes zijn echt zoet!)

Moestuingroente is nog weer anders, omdat je daar niet perse zo hoog mogelijk productie wil halen zijn daar veel selecties gericht op zo goed mogelijke smaak. Komt bij dat voor heel veel groenten de versheid veel invloed heeft op de smaak, en geen groenteboer de versheid kan halen die je met een moestuin wel haalt.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_60356288
Prompt een artikel in de Trouw vandaag dat mijn verhaal illustreert .
quote:
Tien, twaalf jaar is Niek Vos ermee bezig geweest. Met engelengeduld kruiste de aardappelkweker jaar na jaar aardappelplanten. ()
Uiteindelijk werd het iets. Niek Vos is de eerste biologische boer met een commercieel interessant, Phytophthora-resistent aardappelras op zijn naam: de Bionica. ()
Vos loopt tussen de klonen en legt de verschillen tussen de duizenden planten uit. „Die ziet er mooi uit, maar heeft waarschijnlijk te kleine knollen.” Of : „Mooi groen, maar te weinig aardappels.” Waarna hij uiteindelijk neerploft in een groot aardappelveld, in de aarde graait en een handvol gaafronde aardappelen tevoorschijn haalt: zijn Bionica. „Gemakkelijk te telen, net als het Bintje, mooi in de maat, mooi in het blad. En ook goed voor frites”, somt Vos de voordelen op. Een aardappel kortom waar handel in zit.

Vos’ ras komt als een geschenk uit de hemel voor de Nederlandse biologische aardappeltelers die drie rampzalige jaren achter de rug hebben door de aardappelziekte. Nu hebben ook gangbare boeren last van dit schimmelachtig organisme dat zich, afhankelijk van temperatuur en vochtigheid, ieder jaar als een verstikkende deken over het land uitrolt. De lucht is dan verzadigd met sporen, maar het organisme komt ook tot leven in de grond. Daarin kan het zich zelfs tot vier jaar lang schuilhouden.

„Gangbare boeren gaan de Phytophthora te lijf met chemische bestrijdingsmiddelen. Voor biologische boeren is dat natuurlijk geen optie”, zegt Edith Lammerts van Bueren, hoogleraar biologische plantenveredeling aan Wageningen Universiteit en verbonden aan het Louis Bolk Instituut. „Voor biologische boeren rest er eigenlijk maar één ding: loof voortijdig platbranden, wat de kwaliteit van de aardappel uiteindelijk ernstig kan schaden.”
()
Blijft één probleem over. () de kleur van de Bionica: wit van binnen. De aardappel wordt daarom waarschijnlijk vooral populair in Engeland. De Britten zijn gek op witte aardappels. Maar de Nederlander blieft vooral geel op zijn bord. Nederlandse supermarkten kijken daarom nog de kat uit de boom. Maar, werpt Vos tegen: „Zeker in de biologische landbouw kunnen we ons de luxe van geel niet meer permitteren. Als je vasthoudt aan geel, krijg je op dit moment de Phytophthora erbij. En zo’n kleur, ach, dat is mode. Je proeft het verschil toch niet.”
Overigens krijgen we naast de Phytophthora de ouderwetse Coloradokever weer terug in plagen. Dat betekent met de hand door de velden en al die kolerebeesten vangen..
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 26 juli 2008 @ 09:35:47 #98
207555 Sowflow
Spelfauten verplicht op FOK!
pi_60356678
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 13:59 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

parelmoeren glans?
dat heb ik nog nooit gezien. En ja als je een appel wast en boent, gaat ie mooi glimmen ja
Pak maar een willekeurige grapefruit en wrijf zachtjes erover heen, en kijk dan naar je handen.
*The more we see, the more we understand, the less we feel the need to blame. -S2008-
*Wees niet bang dat het leven zal eindigen, wees bang dat het nooit zal beginnen.
*OP ZOEK NAAR OVERWINTERINGSPLEK! 20 GRADEN.
pi_60356873
quote:
Op zaterdag 26 juli 2008 09:35 schreef Sowflow het volgende:

[..]

Pak maar een willekeurige grapefruit en wrijf zachtjes erover heen, en kijk dan naar je handen.
Cutrusvruchten hebben olie in de schil, natuurlijk geeft dat af.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60356902
weet je wat pas vies is, biologische ketchup
  zaterdag 26 juli 2008 @ 10:08:08 #101
207555 Sowflow
Spelfauten verplicht op FOK!
pi_60356916
quote:
Op zaterdag 26 juli 2008 10:02 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Cutrusvruchten hebben olie in de schil, natuurlijk geeft dat af.
Zo natuurlijk is dat niet: pak een biologische grapefruit/ sinasappel en pak een bio-onlogische. En check.
*The more we see, the more we understand, the less we feel the need to blame. -S2008-
*Wees niet bang dat het leven zal eindigen, wees bang dat het nooit zal beginnen.
*OP ZOEK NAAR OVERWINTERINGSPLEK! 20 GRADEN.
pi_60357124
Bio-onlogisch?
pi_60360563
quote:
Op zaterdag 26 juli 2008 10:05 schreef WooZ het volgende:
weet je wat pas vies is, biologische ketchup
biologische mayonaise daarentegen
Strawberry Flavour..
  zondag 27 juli 2008 @ 21:27:07 #104
211016 Cocktailprikker
Cocktailprikker
pi_60384188
Toevallig gister een boerderij hie rin de buurt gevonden, www.heerlijkheidleur.nl Lekker vlees hoor ...
  dinsdag 29 juli 2008 @ 12:39:52 #105
165237 Leef
Sunny side up!
pi_60417007
Sorry, maar deze link moet ik even crossposten..

(gaat over een biologische zorgboerderij)

Leuke winkels in Amsterdam!
pi_60533157
Kan iemand mij uitleggen wat dat voor iets debiels is dat als ik bij de AH 2 enkele kipfilets haal á 2 euro of dat ik biologisch kipvlees koop, 2 enkele kipfilets á 9 euro?

WTF zijn dit voor prijzen? Willen ze zo mensen overhalen meer biologisch te gaan eten ofzo?
pi_60533344
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 20:13 schreef admiraal_anaal het volgende:
Kan iemand mij uitleggen wat dat voor iets debiels is dat als ik bij de AH 2 enkele kipfilets haal á 2 euro of dat ik biologisch kipvlees koop, 2 enkele kipfilets á 9 euro?
Uhuh.

Maar Marina Lewycka in

vertelt het vermakelijker. Iets met plofkippen in vieze schuren en Polen.

Wouter Klootwijk heeft er zich ook wel eens mee bezig gehouden. Kippen groeien nu eenmaal niet voor 1 euro uit tot kipfilet, en zo wel is er iets mis. Heel erg mis.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_60533426
Kip is kip voor mij, 1 euro of 10 euro. Dan koop ik wel lekker de goedkopere , zou het nou 2/3 euro schelen dan wil ik best twijfelen
pi_60533429
Wat ik zelf een beetje triest vind, is dat er nauwelijks meer scharrelvlees te krijgen is. Het is óf regulier, óf biologisch, en dat laatste is voor veel mensen echt tè duur. Scharrelvlees is goedkoper en eerlijk gezegd zal het mij aan mijn reet roesten of de koe die ik eet maïs uit de reguliere of biologische landbouw heeft gegeten.
pi_60533640
Eens, Isegrim. Ik ben dan ook heel blij met de sporadisch scharrelkip die de Jumbo wel eens heeft liggen. Betaalbaar & verteerbaar.

Maar goed, met zeven kuikens hier wacht ik wel tot mijn scharrelhaantjes groot genoeg zijn .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_60533668
Oeh, dan moet je er kapoenen van maken, schijnt nog veel lekkerder te zijn. Kom ik bij je eten!
pi_60533803
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 20:31 schreef Isegrim het volgende:
Oeh, dan moet je er kapoenen van maken, schijnt nog veel lekkerder te zijn. Kom ik bij je eten!
Ja maar Johannes van Dam schrijft dat er nog maar een persoon in Nederland is die een haan kan snijden. Dus ik wou eerst maar eens een haan slachten, dan die cloaca eens bestuderen, en me dan nader beraden.

Maar je bent welkom hoor, dat wel .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_60533827
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 20:37 schreef sigme het volgende:

[..]

Ja maar Johannes van Dam schrijft dat er nog maar een persoon in Nederland is die een haan kan snijden. Dus ik wou eerst maar eens een haan slachten, dan die cloaca eens bestuderen, en me dan nader beraden.

Maar je bent welkom hoor, dat wel .
Daar houd ik je aan hoor!
pi_60534113
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 20:37 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Daar houd ik je aan hoor!
Ik kan nu eenmaal rondborstige dames niet weerstaan . Je vriendje is ook welkom, want goeie POL'ers kan ik ook al niet weerstaan .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_60534229
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 20:47 schreef sigme het volgende:

[..]

Ik kan nu eenmaal rondborstige dames niet weerstaan .
Rondborstig ben ik wel ja.
quote:
Je vriendje is ook welkom, want goeie POL'ers kan ik ook al niet weerstaan .
Hij vindt het een goed plan.
pi_60534437
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 20:51 schreef Isegrim het volgende:

Hij vindt het een goed plan.
Wil je een uitnodiging als ik ooit een kapoen heb opgefokt en geslacht of geef je een gil als je eens afreist richting Noorden des lands? (Je komt uit Friesland toch?)
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61691089
Bestaat er ook lekkere biologische drop? Die ik nu heb gehad zijn óf heel te zacht of niet lekker
  donderdag 18 september 2008 @ 11:47:05 #118
207555 Sowflow
Spelfauten verplicht op FOK!
pi_61727447
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 20:13 schreef admiraal_anaal het volgende:
Kan iemand mij uitleggen wat dat voor iets debiels is dat als ik bij de AH 2 enkele kipfilets haal á 2 euro of dat ik biologisch kipvlees koop, 2 enkele kipfilets á 9 euro?

WTF zijn dit voor prijzen? Willen ze zo mensen overhalen meer biologisch te gaan eten ofzo?
Dit is idd. heel tegenstrijdig. Echt jammer...ik wil best het dubbele betalen, maar 4 x over de kop...neu...

Toch...ik heb een bio tomatenpuree ontdekt, een stuk duurder dan no-bio, maar zo lekker, dat ik er wel voor over heb. Ik smeer het zelfs over op. Maar een mini-appeltje voor een 1 Euro...
*The more we see, the more we understand, the less we feel the need to blame. -S2008-
*Wees niet bang dat het leven zal eindigen, wees bang dat het nooit zal beginnen.
*OP ZOEK NAAR OVERWINTERINGSPLEK! 20 GRADEN.
  donderdag 18 september 2008 @ 12:20:26 #119
165237 Leef
Sunny side up!
pi_61728230
Als er overigens nog mensen twijfelen aan Mononatriumglutamaat, bedenk je dan dat het in BORSTVOEDING van nature voorkomt.
Nou, als er iets gezond en biologisch moet zijn...

Dus dat is denk ik wel een soort ultiem stempel van goedkeuring.
pi_61760568
quote:
Op donderdag 18 september 2008 12:20 schreef Leef het volgende:
Als er overigens nog mensen twijfelen aan Mononatriumglutamaat, bedenk je dan dat het in BORSTVOEDING van nature voorkomt.
Nou, als er iets gezond en biologisch moet zijn...

Dus dat is denk ik wel een soort ultiem stempel van goedkeuring.
Arsenicum komt ook van nature in bepaalde voedingsmiddelen voor maar om dat nou ook maar als smaakmaker te gaan gebruiken...
There is no love sincerer than the love of food.
pi_61771371
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 10:59 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik ga wel vaak naar de biologische slager, maar ik vraag me eigenlijk af of het netto wel duurder is. Ik kook bijvoorbeeld wel redelijk vaak met spek, en als ik dan spek bij de AH haal dan is dat niet echt gerookt maar vooral gepekeld. Er zit veel meer water in de smaak is gewoon over een groter stuk spek verspreid, naast het feit dat het sowieso niet de smaak heeft van een varkentje dat rustig heeft kunnen eten en niet alleen maar krachtvoer.

Ik weet niet precies hoeveel het duurder is, een paar euro de kilo, maar ik gebruik er ook bijna de helft minder van omdat het anders overheerst.
Ik kom uit een familie van slagers, en inderdaad, het spek van AH is verschrikkelijk.. Het wordt niet gepekeld, maar geïnjecteerd met een pekel oplossing (waar meteen ook een beetje fosfaat aan toegevoegd wordt, dan houdt het lekker goed vocht vast), en dan gaat het even snel door een rookkast heen. Mijn vader heeft ooit wel eens een offerte bij AH voor het leveren van spek(blokjes) uitgebracht, maar dat was toen al een wurgcontract, is ook niks geworden. Hun biologische spekjes zijn wel weer lekker trouwens..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_61775871
quote:
Op dinsdag 16 september 2008 23:32 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Bestaat er ook lekkere biologische drop? Die ik nu heb gehad zijn óf heel te zacht of niet lekker
Laurierdrop.

pi_105058395
Kick !

Er is bij mij vandaag een hele mooie grote biologische winkel geopend alleen wat is die duur.
Kilogehakt voor 10 euro, 1 liter olijfolie 16 euro, chocopasta van 3 tot 6 euro, 500 gram volkoren penne voor 3.5 euro.

Is het nou veel beter, gezonder, lekkerder?

Heb net wat boodschappen gehaald en vanavond ga ik het bereiden. Vond de pindakaas en chocopasta apart smaken, veel minder zoet wat goed is.
  donderdag 1 december 2011 @ 17:10:10 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105058953
Biologisch is zeker niet per definitie beter of gezonder omdat het biologisch is. Vlees van de groene weg is graatmager en producten van bv biogrootbakkerij Bulthuis zijn bagger.
Er zijn echter ook prima bioproducenten die een beter poduct leveren en bio doen. BV varkensvlees eet ik alleen nog maar biologisch van bepaalde producenten, omdat het vlees meer vet bevat, smakelijker is en als bijkomend voordeel de varkens beter leefden.
Nederland loopt flink achter op bv de UK als het gaan om Bio en kwaliteit.
Alleen omdat een product bio is maakt het product niet beter, wat veel mensen denken. Ik wil prima een meerprijs betalen voor een beter product, maar dan moet het ook beter zijn. Als ik karnemelk bij de biosuper haal is dat maar al te vaak gezuurde magere melk, net als normale, maar ik wil echte karnemelk, melk die overbleef na het maken van boter.
Boter uit de biosuper is vaak ook gewoon centrifugaalboter, net als die van de aldi, ik wil best meer betalen, maar dan wil ik gekarnde boter.

Hier in Duitslans zie je steeds meet bio, ook bij discounters, ik eet en koop altijd bioeieren, als we ze niet van schoonouders krijgen. Deze smaken tenminste goed. Niet naar vismeel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105060480
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2011 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Biologisch is zeker niet per definitie beter of gezonder omdat het biologisch is. Vlees van de groene weg is graatmager
Dat verschilt wel per slager hoor! Theo Pronk in Rotterdam heeft mooi spul.

Maar veel mensen willen helaas graag mager.
  donderdag 1 december 2011 @ 17:53:54 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105060565
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 17:51 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat verschilt wel per slager hoor! Theo Pronk in Rotterdam heeft mooi spul.

Maar veel mensen willen helaas graag mager.
Die slagers doen het ook niet om ons te pesten, maar omdat ze gemarmerd vlees meestal niet kunnen verkopen..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105060750
Toen ik bij de Hare Krishna zat, karnde ik zelf boter. Oh, wat was dat lekker. En de room die van die melk kwam (biologische supervette melk van een klein koeienras) was goddelijk.

Ik denk dat de boter die ik op de markt bij de kaasboer haal ook gekarnd is. Maar het staat er niet op.
pi_105061227
Wow, heb je daarbij gezeten? Dat vind ik wel fascinerend! :) En toffe zelfgekarnde boter! ^O^
Waarom zou je daar eigenlijk mee ophouden? En: hoe begin je ermee? Ik draai wel eens zelf boter in de keukenmachine met een beker slagroom, maar helemaal vanaf de melk lijkt me ook wel gaaf.. :)
Open daar gerust een ander topic over! ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_105061599
Nou ja, ik kan hier nergens echte melk krijgen. Of althans, niet zulke goeie melk als we daar rechtstreeks van de boer haalden. Al die stomme supermarktmelk heeft hooguit 2% vet. :{
pi_105061879
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 18:20 schreef Isegrim het volgende:
Nou ja, ik kan hier nergens echte melk krijgen. Of althans, niet zulke goeie melk als we daar rechtstreeks van de boer haalden. Al die stomme supermarktmelk heeft hooguit 2% vet. :{
Ja, daar zeg je zoiets. Ik woon in een dorp in de Alblasserwaard, dus hier is het vast wel te vinden. :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 1 december 2011 @ 19:07:37 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105063403
Hoor graag van je het hoe en wat van boter maken, zou graag eens echte gekarnde boter maken en echte botermelk overhouden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105063441
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoor graag van je het hoe en wat van boter maken, zou graag eens echte gekarnde boter maken en echte botermelk overhouden.
dat :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 1 december 2011 @ 19:09:32 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105063483
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 18:28 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, daar zeg je zoiets. Ik woon in een dorp in de Alblasserwaard, dus hier is het vast wel te vinden. :)
Wel een rok en zwarte kousen aan!
;)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105068211
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoor graag van je het hoe en wat van boter maken, zou graag eens echte gekarnde boter maken en echte botermelk overhouden.
We hadden een soort apparaat daarvoor. Een groot houten vat met een soort armen erin. En die draaiden door de melk (niet heel snel).

Maar ik weet het allemaal niet zo goed meer, is zo lang geleden... Ik weet alleen dat het erg lekker was en dat ik het 't liefste gewoon zo at. :') De vraag "Wil je ook wat brood bij je boter?" was niet heel vreemd. :')

We roomden de melk ook zelf af. Daarvan weet ik helemaal niet meer hoe dat ging. :{

Oh, in India karnen vrouwen boter met de hand. Wij gaan morgen naar Sri Lanka voor drie weken. Ik zal eens opletten of ze dat daar ook doen en wat ze gebruiken. :Y

[ Bericht 5% gewijzigd door Isegrim op 01-12-2011 20:45:48 ]
pi_105099659
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoor graag van je het hoe en wat van boter maken, zou graag eens echte gekarnde boter maken en echte botermelk overhouden.
Toevallig ken ik wel iemand die kleine boterkarntjes verkoopt, en zuursel, en ook wel wat uitleg op z'n site heeft staan.
quote:

Boter maak je van verzuurde volle melk of van room. De karnen werken het best als deze voor maximaal 60% worden gevuld. Doe je ze voller dan werkt het karnen niet. Minder kan wel, dat geeft zelfs wat vlotter resultaat.
Gebruik je rauwe melk, verwarm deze dan eerst tot 90º C. Na afkoelen wordt de melk verzuurd met 3% zuursel. Volle melk uit de winkel kun je direct verzuren met 3 % zuursel. Na 24 uur is de melk voldoende verzuurd en kan het karnen beginnen!
Vul de karn met de verzuurde melk en draai aan het handvat. Afhankelijk van de hoeveelheid scheidt de boter zich van de melk na 10—20 minuten. Giet de karn leeg door een zeef. De karnemelk gaat door de zeef en de boter blijft achter. Spoel deze boter met water om alle karnemelk te verwijderen. Kneed de boter tot een homogene massa en voeg eventueel wat zout toe voor de smaak.

De karnemelk kun je direct drinken. Vindt je de smaak te mild, laat de karnemelk dan 24 uur buiten de koelkast staan om hem verder te laten verzuren.

Bovenstaand proces kun ook met room uitvoeren. Room verzamel je door rauwe melk koud weg te zetten in een platte schaal. Na 12 uur kun je de room van de melk afscheppen. Vervolgens aanzuren met 6 % zuursel, 24 uur laten verzuren en karnen. De opbrengst bij het karnen met room is natuurlijk veel hoger dan met melk.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 3 december 2011 @ 15:51:04 #136
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105135019
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2011 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Biologisch is zeker niet per definitie beter of gezonder omdat het biologisch is. Vlees van de groene weg is graatmager en producten van bv biogrootbakkerij Bulthuis zijn bagger.
Er zijn echter ook prima bioproducenten die een beter poduct leveren en bio doen. BV varkensvlees eet ik alleen nog maar biologisch van bepaalde producenten, omdat het vlees meer vet bevat, smakelijker is en als bijkomend voordeel de varkens beter leefden.
Nederland loopt flink achter op bv de UK als het gaan om Bio en kwaliteit.
Alleen omdat een product bio is maakt het product niet beter, wat veel mensen denken. Ik wil prima een meerprijs betalen voor een beter product, maar dan moet het ook beter zijn. Als ik karnemelk bij de biosuper haal is dat maar al te vaak gezuurde magere melk, net als normale, maar ik wil echte karnemelk, melk die overbleef na het maken van boter.
Boter uit de biosuper is vaak ook gewoon centrifugaalboter, net als die van de aldi, ik wil best meer betalen, maar dan wil ik gekarnde boter.

Hier in Duitslans zie je steeds meet bio, ook bij discounters, ik eet en koop altijd bioeieren, als we ze niet van schoonouders krijgen. Deze smaken tenminste goed. Niet naar vismeel.
Goede karnemelk en boter zijn zeldzaam in Nederland.

Ook in de biologische winkel lijkt het steeds normaler te worden om producten 'aan te lengen', ook daar zitten nu cashewnoten door de pesto en komt het brood half afgebakken uit de fabriek.
pi_105138774
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2008 20:13 schreef admiraal_anaal het volgende:
Kan iemand mij uitleggen wat dat voor iets debiels is dat als ik bij de AH 2 enkele kipfilets haal á 2 euro of dat ik biologisch kipvlees koop, 2 enkele kipfilets á 9 euro?

WTF zijn dit voor prijzen? Willen ze zo mensen overhalen meer biologisch te gaan eten ofzo?
Het feit dat biologische kipfilet zo duur is ligt meer aan de andere de andere delen van de biologische kip, dan de filet zelf die zo duur zou zijn.

Juist door de kip biologisch is zijn de overige producten (behalve de filet) niet in trek bij Nederlanders. Dit is voor de Nederlandse markt dus onverkoopbaar. Alle verdiensten moet dus komen uit de filet.

Dit terwijl bij zo'n bio-industrieel gedrocht wat voor kip door moet gaan ook de overige delen op de Nederlandse markt verkocht worden en dat hier dus meer aan verdient wordt, waardoor de filet goedkoper is.

Kortom, omdat van een biologische kip alleen de filet verkocht wordt in Nederland moet met dat onderdeel alle winst gemaakt worden, waardoor de prijs dus zo hoog is.
  zaterdag 3 december 2011 @ 18:16:12 #138
97745 Thorical
finding a way
pi_105139354
Ik probeer zo min mogelijk bewerkt voedsel te kopen.
Kip is een afgeprijsde vrije uitloop of boerenkip die ik van kennissen kan kopen.
Liever geit,schaap en rund dan varken ze zijn niet altijd biologisch maar zijn niet alleen voor het vlees. (arme bokjes). Vis, geen ondermaatse sliptongetjes en ander onvolgroeid spul.
Groente halen we meestal bij de natuurwinkel of boerderij maar ook op de marqt en met k op zaterdag. Vaak schrikken mensen van hoeveel wij uitgeven aan eten maar dat is een keuze die je maakt.
  zondag 4 december 2011 @ 11:00:43 #139
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105159542
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 17:55 schreef Ludd het volgende:

[..]

Het feit dat biologische kipfilet zo duur is ligt meer aan de andere de andere delen van de biologische kip, dan de filet zelf die zo duur zou zijn.

Juist door de kip biologisch is zijn de overige producten (behalve de filet) niet in trek bij Nederlanders. Dit is voor de Nederlandse markt dus onverkoopbaar. Alle verdiensten moet dus komen uit de filet.

Dit terwijl bij zo'n bio-industrieel gedrocht wat voor kip door moet gaan ook de overige delen op de Nederlandse markt verkocht worden en dat hier dus meer aan verdient wordt, waardoor de filet goedkoper is.

Kortom, omdat van een biologische kip alleen de filet verkocht wordt in Nederland moet met dat onderdeel alle winst gemaakt worden, waardoor de prijs dus zo hoog is.
Ik vind het wel handig, de poten en vleugels van biokippen zijn zo lekker goedkoop :P
  zondag 4 december 2011 @ 11:05:47 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105159642
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 11:00 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik vind het wel handig, de poten en vleugels van biokippen zijn zo lekker goedkoop :P
Groene weg die ik ken neemt de hoofdprijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 december 2011 @ 11:40:25 #141
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105160297
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2011 11:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Groene weg die ik ken neemt de hoofdprijs.
Kom daar nooit dus kan er niks over zeggen, maar mijn lokale biowinkel heeft ze regelmatig voor goeikoop in de schappen liggen naast de dure filetjes.
pi_105160329
Ik kom eigenlijk alleen biologische kipfilet tegen. Overige biologische kip heb ik nog nooit gezien.
  zondag 4 december 2011 @ 16:44:39 #143
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105171193
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 11:41 schreef Ludd het volgende:
Ik kom eigenlijk alleen biologische kipfilet tegen. Overige biologische kip heb ik nog nooit gezien.
In de supermarkten is het vrij schaars ja. Net zoals de biologische soepkip, er worden in Nederland ontzettend veel biologische eieren verkocht maar waar de oude legkippen blijven is me een raadsel.
  zondag 4 december 2011 @ 17:22:02 #144
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105172657
Die eindigen hetzelfde als reguliere, oude legkippen.
  zondag 4 december 2011 @ 17:39:33 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105173363
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2011 16:44 schreef Erasmo het volgende:

[..]

In de supermarkten is het vrij schaars ja. Net zoals de biologische soepkip, er worden in Nederland ontzettend veel biologische eieren verkocht maar waar de oude legkippen blijven is me een raadsel.
http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1101984-soepkip
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 december 2011 @ 18:12:28 #146
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105174721
quote:
Ik ben nu mobiel aan het fokken maar ik gok dat dat de wilde keuken is?
  zondag 4 december 2011 @ 19:16:54 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105177401
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2011 18:12 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik ben nu mobiel aan het fokken maar ik gok dat dat de wilde keuken is?
Ja, correct
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 december 2011 @ 19:22:20 #148
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105177669
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2011 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, correct
Dat de reguliere kippen naar Afrika gingen wist ik wel maar ook de bio versie? Volgens mij zit er genoeg meerwaarde aan om ze in NL door de bio nuggets of weet ik wat te draaien.

Heel ben ik ze helaas nog nooit tegen gekomen hier, wel een paar keer soeppoten vreemd genoeg :')
pi_105178163
Ik koop (goedkoop!) kipkarkasjes bij de bioslager.
Voor de soep en/of de honden.

Bij de ene Groene weg betaal ik 50 cent per karkas, bij de ander 1,50 per kilo.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 4 december 2011 @ 20:41:51 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105181686
Geef jij kippenbotten aan je honden?
  zondag 4 december 2011 @ 22:09:37 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105187490
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Geef jij kippenbotten aan je honden?
Lijkt mij niet fijn voor hun ingewanden, scherp spul
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105189175
Zolang het niet verhit is, mogen honden het eten.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')