abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_56848587
Er is steeds meer te doen over biologisch voedsel. Is het nu wel of niet gezonder voor je enz. Ben nu deze stelling tegengekomen:

'Biologisch voedsel is verlakkerij (=bedriegerij), het is alleen maar een smoes om producten duurder te maken.'

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
... de kunst is om het zo te houden
pi_56849033
Brood uit de biowinkel is wat mij betreft veel voller van smaak en indien je het breekt kom je ook meer structuur tegen.
In supermarkt brood zit heel veel broodverbeteraar en E-nummer stofjes om het langer goed te houden en om duurdere ingredienten uit te sparen.

Vlees uit de biowinkel ziet er wat mij betreft ook beter uit het is niet opgespoten met zoutwater en bewerkt met een kleurstofje tevens is de structuur veel beter.
Als voorbeeld de biefstuk van de AH en de biefstuk van de Groeneweg (Rotterdam) niet alleen de manier waarop de slager ze uitsnijd en in het geval van de AH mals slaat maar ook de vollere smaak en versheid van de bio biefstuk is beter.

Voor zuivel geldt hetzelfde, koop een zuivelproduct zoals kwark van bijvoorbeeld optimel en zet die naast een bio kwark, optimel zit vol met aspartaam wat al wat mij betreft direct een minpunt is....

Ik denk dat het een kwestie van proberen is, indien je het kunt en wilt betalen ga je niet meer terug.

[ Bericht 26% gewijzigd door Dementor op 19-02-2008 23:00:12 ]
pi_56851722
Groente/fruit zit veel meer smaak aan. Brood: ik heb genoeg aan enkele sneetjes in plaats van een halfje marshmallowbrood. ;-) Noten (indien goede lichting): meer smaak. Vroegah: zuivel = voller van smaak, minder waterig. Eitjes weet ik niet meer.
Enkel koeken/gebak kon ik in het begin minder waarderen. Zit minder suikerzooi in en ik was juist al die zoetigheid gewend.

Nou datte. :-)
pi_56856403
Het biologische karakter van producten wordt meestal bewaakt door keurmerken.
De prijs van producten wordt bepaald door de markt.
Als mensen teveel willen betalen, dan mag dat van de wet.

Ik zou dus niet weten waar er sprake zou zijn van bedrog.
pi_56858688
quote:
Op dinsdag 19 februari 2008 22:39 schreef Amarilis het volgende:
'Biologisch voedsel is verlakkerij (=bedriegerij), het is alleen maar een smoes om producten duurder te maken.'
Heb je ook nog argumenten voor die stelling?
pi_56858734
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 11:27 schreef klaarover het volgende:
Het biologische karakter van producten wordt meestal bewaakt door keurmerken.
De prijs van producten wordt bepaald door de markt.
Als mensen teveel willen betalen, dan mag dat van de wet.

Ik zou dus niet weten waar er sprake zou zijn van bedrog.
Er kan een groot verschil bestaan tussen wat in een keurmerk is geregeld en wat de gemiddelde consument denkt dat er is geregeld als een marketing afdeling z'n best doet. Juridisch is er dan geen spraken van bedrog, maar eigenlijk wordt de consument gewoon belazerd.
pi_56859479
quote:
Op dinsdag 19 februari 2008 22:53 schreef Dementor het volgende:

Vlees uit de biowinkel ziet er wat mij betreft ook beter uit het is niet opgespoten met zoutwater en bewerkt met een kleurstofje tevens is de structuur veel beter.
Hihi, toevallig weet ik dat daar enorm mee gesjoemeld wordt. Voor rundvlees wordt door de meeste slagers nitriet gebruikt om het fijn rood te houden, want grijs rundvlees ziet er natuurlijk niet fris uit.

Nu adverteerde een aantal bio-slagers in het midden des lands met: 'biologisch gehakt! Geen nitriet toegevoegd! Enkel zeezout!' Want zeezout klinkt natuurlijk heel gezond

Wat was nu de grap, zeezout bevat allerlei zouten en mineralen, waaronder nitriet. Ze hadden gewoon zoveel zout toegevoegd totdat de nitrietconcentratie vergelijkbaar was met het gehakt van de gewone slager. En het gehakt dus behoooorlijk zout was geworden


Moraal van het verhaal: het is niet alles goud wat er blinkt. Maar sommige bio-producten zijn wel erg lekker, natuurlijk.
pi_56859536
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 14:02 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Hihi, toevallig weet ik dat daar enorm mee gesjoemeld wordt. Voor rundvlees wordt door de meeste slagers nitriet gebruikt om het fijn rood te houden, want grijs rundvlees ziet er natuurlijk niet fris uit.

Nu adverteerde een aantal bio-slagers in het midden des lands met: 'biologisch gehakt! Geen nitriet toegevoegd! Enkel zeezout!' Want zeezout klinkt natuurlijk heel gezond

Wat was nu de grap, zeezout bevat allerlei zouten en mineralen, waaronder nitriet. Ze hadden gewoon zoveel zout toegevoegd totdat de nitrietconcentratie vergelijkbaar was met het gehakt van de gewone slager. En het gehakt dus behoooorlijk zout was geworden


Moraal van het verhaal: het is niet alles goud wat er blinkt. Maar sommige bio-producten zijn wel erg lekker, natuurlijk.
Een incident zoals jij beschrijft doet niet direct afbreuk aan de kwaliteit van het product.
  woensdag 20 februari 2008 @ 17:07:24 #9
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_56863879
Nou die Biologische yoghurt toetjes van de AH zijn prima te vertoeven. Ik doe sinds die ontdekking meer aan Biologisch, heel logisch.
pi_56869224
Ik werk op een biologische zorgboerderij en als het zonder al die chemische troep kan waarom dan niet?
Uit een onderzoek is gebleken dat heel Nederland biologisch voedsel kan eten maar dan is er een ding waar je aan moet houden en dat is 1 keer per week vlees eten.
I am the mountain the forest and the earth.
pi_56869417
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 20:40 schreef faun het volgende:
Ik werk op een biologische zorgboerderij en als het zonder al die chemische troep kan waarom dan niet?
Uit een onderzoek is gebleken dat heel Nederland biologisch voedsel kan eten maar dan is er een ding waar je aan moet houden en dat is 1 keer per week vlees eten.
Waarom niet?
Omdat bio op dit moment duurder is.
  donderdag 21 februari 2008 @ 13:24:20 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56883084
nou, ik ga niet mijn vlees laten staan, om 1 keer in de week een stukje biologisch vlees te eten!
Ik ben student, moet elk dubbeltje al plat slaan tot het een kwartje is, dus ik vind het ontzettend zonde van mijn geld om vlees te kopen dat er veel minder aantrekkelijk uitziet terwijl ik voor hetzelfde geld de hele week kan eten.
Mijn eitjes haal ik bij de kinderboerderij en veel groenten haal ik bij mijn ouders uit de tuin en verder vind ik het wel prima zo.

En ja, ik weet dat het er alleen maar minder aantrekkelijk uitziet en dat er niks mis is met het vlees, maar het oog wil ook wat vind ik.

Als ik in de winkel een gewoon kropje sla zie liggen, mooi groen en fris en daarnaast een mottig kropje biologische sla dat nog duurder is ook, dan weet ik wel wat er in mijn mandje beland!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56901015
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 13:28 schreef zovty het volgende:

[..]

Heb je ook nog argumenten voor die stelling?
Persoonlijk heb ik geen argumenten voor die stelling, maar heb er wel een paar meningen kunnen vinden van anderen.

"Ja, biologische producten zijn veel duurder, dus niet voor iedereen te betalen, maar erger nog, het is niet gezonder. Dat heeft onderzoek dus uitgewezen, heeft nog niet zo lang geleden uitgebreid in de krant gestaan en op het journaal geweest"

"Nou, ik ga niet mijn vlees laten staan, om 1 keer in de week een stukje biologisch vlees te eten! Ik ben student, moet elk dubbeltje al plat slaan tot het een kwartje is, dus ik vind het ontzettend zonde van mijn geld om vlees te kopen dat er veel minder aantrekkelijk uitziet terwijl ik voor hetzelfde geld de hele week kan eten. Ja, ik weet dat het er alleen maar minder aantrekkelijk uitziet en dat er niks mis is met het vlees, maar het oog wil ook wat vind ik. Als ik in de winkel een kropje sla zie liggen, mooi groen en fris en daarnaast een mottig kropje biologische sla dat nog duurder is ook, dan weet ik wel wat er in mijn mandje beland!"

"Okay, de termen 'bestrijdingsmiddelen', 'groente' geven me op Google circa 107.000 resultaten. Op Copernic basic scoor ik 930 resultaten. Nu het kaf van het koren scheiden. Ik sorteer op voor, en tegen.
Voor, niks aan de hand, je gaat gewoon in de zon lopen en dan krijg je vitaminen zat. Don't worry, be happy.
Tegen, ik ben erg happy met de investering die ik doe in een gezonde leefomgeving. En hoewel ik moet toegeven mij zorgen te maken, heb ik het beste voor. Daarom koop ik biologische producten. Goed voor mijn omgeving, goed voor mij.

"Wat ook slecht is voor de gezondheid zijn de prijzen die je voor voedsel moet betalen, van de week een paar boodschappen gedaan, was 40 euro kwijt! Als je zag wat er in dat mandje aan boodschappen zat, dan heb je al gegeten en gedronken. Denk je dat ik ga kijken of de producten gezond zijn of niet, ik reken nog altijd terug naar de gulden en had dus voor ruim 80 gulden aan boodschappen. Daar had je voor het euro tijdperk een kar vol boodschappen voor. Ik denk dat ik eerder dood ga aan een hartstilstand dan aan ongezond voedsel."

"Dat is ook nog zoiets, olijfolie. Dat zit vol met alleen maar gezonde vetten. Normaal is olijfolie al duur, maar de EKO variant kost twee keer meer dan gemiddelde olijfolie."

"Biologisch volgens de Skal: 'De biologische productiemethode erkent haar verantwoordelijkheid ten opzichte van milieu en samenleving en wil daar naar handelen, opdat ook in de toekomst de aarde bewoonbaar blijft en vrucht kan dragen'. Het is dus gewoon onzin om te stellen dat biologische producten van betere kwaliteit zouden zijn, of meer vitamines en mineralen zouden bevatten. Uit onderzoek is al gebleken dat gemiddeld gezien biologisch minder vitamines en mineralen bevatten dan gangbare teelt"
... de kunst is om het zo te houden
pi_56901155
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 13:24 schreef Muck het volgende:
nou, ik ga niet mijn vlees laten staan, om 1 keer in de week een stukje biologisch vlees te eten!
Ik ben student, moet elk dubbeltje al plat slaan tot het een kwartje is, dus ik vind het ontzettend zonde van mijn geld om vlees te kopen dat er veel minder aantrekkelijk uitziet terwijl ik voor hetzelfde geld de hele week kan eten.
Mijn eitjes haal ik bij de kinderboerderij en veel groenten haal ik bij mijn ouders uit de tuin en verder vind ik het wel prima zo.

En ja, ik weet dat het er alleen maar minder aantrekkelijk uitziet en dat er niks mis is met het vlees, maar het oog wil ook wat vind ik.

Als ik in de winkel een gewoon kropje sla zie liggen, mooi groen en fris en daarnaast een mottig kropje biologische sla dat nog duurder is ook, dan weet ik wel wat er in mijn mandje beland!
Biologisch vlees zou ik ook niet eten voor de kwaliteit, maar voor hoe er met de beestjes omgegaan is. Helaas heb ik daar het geld niet voor...

Biologische groenten eet ik vooral omdat het zo lekker vers is. Vind het vaak ook veel smaakvoller en het blijft ondanks dat er minder gif en alles inzit toch langer goed.

Maakt me dan eigenlijk vrij weinig uit hoe het eruit ziet en of dat het echt gezonder is...
Sweet and innocent...
pi_56948490
Is er eigenlijk iemand die echt tegen biologisch voedsel is of die dus vind dat biologisch voedsel verlakkerij is. Dat we worden bedrogen met die prijzen die ze er nu voor vragen? Of kent iemand een persoon die aan één van bovenstaande dingen voldoet?
... de kunst is om het zo te houden
  zondag 24 februari 2008 @ 15:45:12 #16
206970 iuvenis
potentiele painkiller
pi_56948568
quote:
Op zondag 24 februari 2008 15:42 schreef Amarilis het volgende:
Is er eigenlijk iemand die echt tegen biologisch voedsel is of die dus vind dat biologisch voedsel verlakkerij is. Dat we worden bedrogen met die prijzen die ze er nu voor vragen? Of kent iemand een persoon die aan één van bovenstaande dingen voldoet?
Ik vind niet dat we bedrogen worden, voor een ietwat hogere prijs leven we wel gezonder en beter, de smaak vind ik zelf meestal ook beter. (chips )
love's a loaded gun....
pi_56948883
Mensen die zichzelf voor de gek houden.
  dinsdag 26 februari 2008 @ 00:40:03 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56977728
na overleg met FA's weer open.

[ Bericht 44% gewijzigd door Muck op 26-02-2008 12:57:19 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57026815
Ik vond biologische rijstewafels veel lekkerder dan normale
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_60168478
Ik betaal het dubbele... En dat voor een student, zo zielig.

En nee, biologisch voedsel is geen ''verlakkerij''. Minder chemicalien... beter voor mijn lichaam. Ik baal alleen van de prijzen.

Maar goed, marktwerking enzo.
  donderdag 17 juli 2008 @ 18:22:15 #21
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60171089
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 16:17 schreef Aldus.Sprak.God het volgende:
Ik betaal het dubbele... En dat voor een student, zo zielig.

En nee, biologisch voedsel is geen ''verlakkerij''. Minder chemicalien... beter voor mijn lichaam. Ik baal alleen van de prijzen.

Maar goed, marktwerking enzo.
en beter voor het milieu. En het verschil tussen een biologische en niet biologische wortel proef je direct.
pi_60216331
Biologisch voedsel is geen verlakkerij, maar het is ook zeker niet heilig. Er zijn ook negatieve kanten, die ik hier niet uit ga leggen omdat ik over het algemeen positief tegenover biologisch voedsel sta Zelf koop ik dus regelmatig bio-producten omdat ik geloof dat het beter is voor mezelf, de maatschappij en natuur. Dat het duurder is, neem ik voor lief.

Dat biologisch voedsel beter smaakt, is geen vaststaand feit. Hier is al vaker onderzoek naar gedaan in de vorm van blinde tests, en er was geen verschil merkbaar tussen bio en conventioneel. Daarnaast zien bio producten er juist minder aantrekkelijk uit: groenten/fruit zijn kleiner en grauwer, vlees is grijs ipv rood.

Om het label 'biologisch' te krijgen moet de producent aan een aantal criteria voldoen, en dit word ook daadwerkelijk gecontroleerd. Bio is duurder omdat het meer kost om te produceren, en het nicheproducten zijn. Wanneer de vraag stijgt, zal ook de productie toenemen en uiteindelijk de prijs dalen.

(ooit afgestudeerd met een scriptie over marktkansen voor biologisch voedsel in Europa)
Ik zoek niet, ik vind.
pi_60216415
Wat is er mis met E-nummers?
pi_60216578
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 23:09 schreef schatje het volgende:
Wat is er mis met E-nummers?
Niet met alle E-nummers zijn slecht voor je.
Maar teveel van alles is wel slecht.

Wij hebben als gezin eens 3 weken (vrijwel) E vrij gegeten.
De resultaten waren zo goed dat ik deze levenstijl ben gaan opvoeren.
Lukt niet elke dag, maar ben er veel meer naar gaan kijken.
Staat er teveel rommel op een ingredienten lijst die ik niet kan plaatsen, koop ik het niet meer.
Wat moet al die rotzooi in ons eten?
Waarom kiezen mensen hiervoor? (Zijn dingen die ik dan weer niet snap... )

Google op E-nummers, lees je in en doe het eens dan kan je je eigen vraag heel makkelijk beantwoorden.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 19 juli 2008 @ 23:21:24 #25
70076 Alicey
Miss Speedy
pi_60216612
quote:
Op dinsdag 19 februari 2008 22:39 schreef Amarilis het volgende:
Er is steeds meer te doen over biologisch voedsel. Is het nu wel of niet gezonder voor je enz. Ben nu deze stelling tegengekomen:

'Biologisch voedsel is verlakkerij (=bedriegerij), het is alleen maar een smoes om producten duurder te maken.'

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Biologisch voedsel is werkelijk duurzaam geproduceerd. Waarom ben je van mening dat het bedriegerij is?
pi_60216661
Ik vraag het vanwege dit artikel:
quote:
'Unilever stelt E-nummers in kwaad daglicht'

ROTTERDAM – ‘Unilever misleidt consumenten met zijn reclame voor Unox-rookworst zonder kunstmatige toevoegingen.’

Dat zeggen microbioloog Pieter ter Steeg en hoogleraar Martijn Katan, voedingsexpert aan de Vrije Universiteit in Amsterdam in dagblad Trouw, meldt Distrifood.

De Unox-reclame, bekend van de slogan ‘eerlijk is heerlijk’, maakt onderdeel uit van de Unox-campagne om kunstmatige toevoegingen (E-nummers), zoveel mogelijk te weren. Ook in soepen uit pak komen ze niet meer voor, onder het motto: ’Geen E te veel’.

Verkeerde keelgat
Beide slogans zijn microbioloog Ter Steeg in het verkeerde keelgat geschoten. ‘Ze suggereren dat er iets mis is met E-nummers. In werkelijkheid zijn die stoffen volkomen veilig. Diverse hoogleraren hebben dat bevestigd, net als het Voedingscentrum en de Voedsel- en Warenautoriteit.’

Hoogleraar Katan zegt dat E-nummers per definitie veilig zijn. ‘Stoffen krijgen pas zo’n nummer als de Europese Unie heeft vastgesteld dat ze verantwoord kunnen worden gebruikt.’

Unilever heeft zich deze week bij de Reclamecodecommissie in hoger beroep moeten verantwoorden voor de rookworstreclame.

Slecht imago
E-nummers zijn ooit ingevoerd om de angst voor kunstmatige toevoegingen weg te nemen, maar ze lijden onder een zeer slecht imago. De meeste mensen denken dat ze ongezond zijn. Door bewust op die angst in te spelen misleidt Unilever de consument, luidde het betoog van Ter Steeg. Verder zouden concurrerende producenten van rookworst met veel E-nummers door de campagne in een kwaad daglicht worden gesteld.

Een woordvoerder van Unilever erkent in Trouw dat E-nummers veilig zijn. ‘Maar we misleiden niemand. Consumenten vragen zelf om natuurlijker producten, en van concurrenten hebben we nooit klachten ontvangen.’ De uitspraak volgt eind augustus.
bron
  zaterdag 19 juli 2008 @ 23:25:04 #27
70076 Alicey
Miss Speedy
pi_60216668
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 23:19 schreef Oblivion het volgende:

Google op E-nummers, lees je in en doe het eens dan kan je je eigen vraag heel makkelijk beantwoorden.
Waarbij er nog best aardig wat E-nummers zijn die puur natuurlijk zijn.
pi_60216677
Volkomen veilig...

Heb ik maar 1 ding op te zeggen, my ass...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_60216697
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 23:25 schreef Alicey het volgende:

[..]

Waarbij er nog best aardig wat E-nummers zijn die puur natuurlijk zijn.
Ja, die ook niet best zijn voor sommige menselijke lichamen... m(kutzin, je weet wat ik bedoel)
Iedereen is verschillend. Maar dat wisten we al.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_60217535
Ik vind het vaak wel lekker. Van de natuurwinkel heb ik nog nooit een slecht stuk fruit gehad, van de supermarkt of gewone markt maar al te vaak (bij de markt smeren ze het je volgens mij zelfs expres aan). Dus wat mij betreft een enorme pluim voor biologisch! Alleen de prijs is voor mij iets te hoog, zeker als ik kijk naar vleeswaren en zuivel.
pi_60274145
quote:
Op zondag 20 juli 2008 00:24 schreef p-etr-a het volgende:
Ik vind het vaak wel lekker. Van de natuurwinkel heb ik nog nooit een slecht stuk fruit gehad, van de supermarkt of gewone markt maar al te vaak (bij de markt smeren ze het je volgens mij zelfs expres aan). Dus wat mij betreft een enorme pluim voor biologisch! Alleen de prijs is voor mij iets te hoog, zeker als ik kijk naar vleeswaren en zuivel.
Ik heb wat dit betreft de mazzel dat ik in een boerengebied woon, ik haal mijn biologische producten gewoon bij de boer zelf en dan ben je veel goedkoper uit.

Wat betreft die E-nummers: dat iets volkomen veilig is wil nog niet zeggen dat het ook goed voor je is of dat er geen nadelige effecten aan kunnen zitten. Het zegt alleen dat die nadelige effecten geen bedreiging voor de gezondheid van de gemiddelde mens zijn.
Het is gewoon nergens voor nodig om chemisch bewerkt voedsel te eten.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60275061
Voor de mensen die een absolute hekel hebben aan E-nummers: Vitamine C is een E-nummer: E300. Het lijkt me niet dat vitamine c schadelijk is.
Ik probeer wel zoveel mogelijk zonder e-nummers te eten. Dit doe ik niet omdat ze schadelijks zijn, het is alleen dat er naast toevoegingen van e-nummers nog andere dingen mis zijn met pakjesvoer; en dan bedoel ik dat ze over het algemeen bremzout zijn e.d.
  dinsdag 22 juli 2008 @ 18:55:20 #33
70076 Alicey
Miss Speedy
pi_60275294
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 23:27 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ja, die ook niet best zijn voor sommige menselijke lichamen... m(kutzin, je weet wat ik bedoel)
Iedereen is verschillend. Maar dat wisten we al.
Oh, True. cocaïne is ook puur natuurlijk, maar ook schadelijk in grotere hoeveelheden.
pi_60275333
Voor de mensen die nog niet zo goed begrijpen waarom synthetische stoffen in jouw lichaam gevaarlijk kan zijn in de toekomst (of het al is): ''100 jaar medische leugens. Hoe medicijnen en voedsel je gezondheid ondermijnen''.
quote:
Samenvatting & achtergrondinformatie

We hebben voedsel en medicijnen nodig om gezond te blijven. Maar hoe gezond zijn ons huidige voedsel en medicijnen eigenlijk? Staat bij fabricage en gebruik ervan de gezondheid wel voorop, of spelen hele andere motieven een hoofdrol?

Randall Fitzgerald neemt de lezer mee naar de verbijsterende wereld van de synthetische stoffen in onze voeding en medicijnen. De conclusie van zijn bevindingen zijn schockerend.

Onze pogingen het leven te verbeteren met behulp van synthetische chemicaliën tasten de gezondheid van onszelf en van al het andere leven op aarde op een alarmerende manier aan. Ons lichaam wordt steeds zwaarder belast door vreemde chemicaliën, terwijl dieren steeds vaker muteren door de aanwezigheid van deze stoffen.

Fitzgerald onthult in dit boek de enorme omvang van het probleem en de risico's die we als mensheid nemen, en geeft aan wat we zelf tegen deze belasting door synthetische stoffen kunnen doen.
Dit boek heeft mij definitief over de streep getrokken om vrijwel alleen biologisch voedsel te eten. In de media heb ik genoeg schokkende berichten gelezen/gehoord over allerlei mutaties en verwachtingspercentages van ziektes zoals kanker in de toekomst... Maar dit boek brengt alles bij elkaar, en geeft suggesties (o.a. biologisch voedsel).
pi_60275492
Ik eet biologisch vlees, niet omdat ik het nu zoveel lekkerder vind, maar omdat ik moet huilen als ik langs zo'n vrachtwagen rijd met al die varkens op en in elkaar, op weg naar de slacht. Na een kutleven, ook in en op elkaar. Als ik dan zo'n scharrelkarbonaadje eet, dan weet ik tenminste dat zo'n beest beter is behandeld!! En dat maakt dat het wel 100x lekkerder smaakt!
pi_60280484
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 18:55 schreef Alicey het volgende:

[..]

Oh, True. cocaïne is ook puur natuurlijk, maar ook schadelijk in grotere hoeveelheden.
Nou, ik heb het meer over de natuurlijke dingen die men dagelijks eet.
Mijn zoon bijvoorbeeld, geef hem 3 aardbeien en je hebt de grootste etterbak tegenover je....
(Okay, dit is meer op gedrag, maar heb ook in mijn eigen gezin vele voorbeelden... )
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_60285103
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 18:56 schreef Aldus.Sprak.God het volgende:
Dit boek heeft mij definitief over de streep getrokken om vrijwel alleen biologisch voedsel te eten. In de media heb ik genoeg schokkende berichten gelezen/gehoord over allerlei mutaties en verwachtingspercentages van ziektes zoals kanker in de toekomst... Maar dit boek brengt alles bij elkaar, en geeft suggesties (o.a. biologisch voedsel).
In dat geval nog een leuk feitje: Biologisch vlees bevat vaak meer antibiotica ten opzichte van niet biologisch vlees. De dieren voor biologisch vlees worden namelijk vaker ziek.

bron: foodlog
pi_60285648
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 00:32 schreef Weird- het volgende:

[..]

In dat geval nog een leuk feitje: Biologisch vlees bevat vaak meer antibiotica ten opzichte van niet biologisch vlees. De dieren voor biologisch vlees worden namelijk vaker ziek.

bron: foodlog
Tuurlijk, dat weet ik. Maar ik prefeer zo min mogelijk synthetische toevoegingen aan mijn voedsel.
  woensdag 23 juli 2008 @ 07:05:37 #39
70076 Alicey
Miss Speedy
pi_60287011
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 22:10 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Nou, ik heb het meer over de natuurlijke dingen die men dagelijks eet.
Mijn zoon bijvoorbeeld, geef hem 3 aardbeien en je hebt de grootste etterbak tegenover je....
(Okay, dit is meer op gedrag, maar heb ook in mijn eigen gezin vele voorbeelden... )
Tjeempie, aardbeien is dan dus verboden voedsel lijkt me. Maar iedereen reageert inderdaad weer anders op bepaalde stoffen. Als je het zo bekijkt is niets veilig.
pi_60287085
Ik koop eigenlijk alleen biologische producten als die werkelijk beter, mooier, lekkerder zijn dan hun 'gewone' tegenhanger. En dat is lang niet altijd zo, maar soms ook wel.
pi_60287146
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 18:56 schreef Aldus.Sprak.God het volgende:
Voor de mensen die nog niet zo goed begrijpen waarom synthetische stoffen in jouw lichaam gevaarlijk kan zijn in de toekomst (of het al is): ''100 jaar medische leugens. Hoe medicijnen en voedsel je gezondheid ondermijnen''.
[..]

Dit boek heeft mij definitief over de streep getrokken om vrijwel alleen biologisch voedsel te eten. In de media heb ik genoeg schokkende berichten gelezen/gehoord over allerlei mutaties en verwachtingspercentages van ziektes zoals kanker in de toekomst... Maar dit boek brengt alles bij elkaar, en geeft suggesties (o.a. biologisch voedsel).
Zie eerdere topic over dit top boek .
pi_60287249
Tja, verlakkerij is het niet echt. Mensen kunnen er zelf voor kiezen om het te kopen, en weten dat het duurder is. Ze kopen dat over het algemeen vanwege hun perceptie dat deze producten van betere kwaliteit zijn/beter smaken/gezonder zijn, en daar zijn nu eenmaal de meningen over verdeeld. Dat hele gezeik over zielige beestjes hangt me erg de strot uit, maar als mensen vrijwillig twee keer zoveel betalen voor een stuk vlees omdat een varken lekker ruim kan liggen stinken, dan heb ik daar geen problemen mee. Waar ik wel een probleem mee heb is de compleet inhoudsloze term 'biologisch'...
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_60289723
quote:
Ik weet het. Maar CUL leek me niet de plek om die discussie nog eens over te doen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60290300
Ik ga wel vaak naar de biologische slager, maar ik vraag me eigenlijk af of het netto wel duurder is. Ik kook bijvoorbeeld wel redelijk vaak met spek, en als ik dan spek bij de AH haal dan is dat niet echt gerookt maar vooral gepekeld. Er zit veel meer water in de smaak is gewoon over een groter stuk spek verspreid, naast het feit dat het sowieso niet de smaak heeft van een varkentje dat rustig heeft kunnen eten en niet alleen maar krachtvoer.

Ik weet niet precies hoeveel het duurder is, een paar euro de kilo, maar ik gebruik er ook bijna de helft minder van omdat het anders overheerst.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 24 juli 2008 @ 12:22:15 #45
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60317088
biologische yoghurt vind ik opvallend veel lekkerder. Met melk, kaas of vlees merk ik niet echt smaakverschil.
Wt groente en fruit betreft weet ik het niet want ik koop voornamelijk de dierlijke producten biologisch.

Dat het verlakkerij is geloof ik niet. Er zijn genoeg mensen oprecht met het verbeteren van biologische productie bezig en er wordt goed op gecontroleerd dat er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Wel blijft het allemaal relatief natuurlijk. Een kip heeft dan wel meer leefruimte, maar scharrelen is zo'n relatief begrip... een paradijs zal het nog steeds niet zijn.
Zelf vind ik het wel een prettig idee dat mijn kip niet vol hormonen zit. Maar zoals eerder gezegd, in biologisch vees zit weer meer antibiotica, iets wat ik ook eerder heb gehoord.

Als consument weet je het eigenlijk nooit helemaal zeker, wat ik vrij frustrerend vind soms. Maar ik ga er maar vanuit dat die keurmerken toch wel iets zeggen.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 24 juli 2008 @ 12:34:16 #46
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_60317314
Dat E-nummers per definitie veilig zijn is onzin! Er is alleen nog niet bewezen dat ze onveilig zijn!!
Zo zit er in poedersoepen en poederkoffiemelk vaak het ingredient E551, ook wel bekend als anti-klontermiddel. Laatst hoorde ik op radio 1 dat dat nanodeeltjes zijn waarvan het vermoeden bestaat dat die slecht zijn voor het menselijk lichaam en de kringloop. Maar omdat er nog geen goed onderzoek naar gedaan is, mag dit ingredient gewoon toegevoegd worden.
En zo zullen er wel nog meer discutabele E-nummers zijn.

Biologisch eet ik niet (te duur helaas), maar ik eet nauwelijks uit pakjes en laat ook koekjes en snoepjes met te veel E-nummers staan. Poedermelk komt er niet meer in hier. Soep uit een pakje at ik toch al niet.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  donderdag 24 juli 2008 @ 12:45:13 #47
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60317517
Ik ben principieel tegen E-nrs. Het zal me aan m'n reet roesten of er wel of niet bewezen is dat het veilig is, ik geloof gewoon niet dat chemisch bewerkte en onnatuurlijke voeding goed voor je kan zijn. Bovendien is het gewoon niet nodig om rommel uit pakjes te eten, en daarbij ook nog eens smerig.

Moet er alleen wel bij zeggen dat het natuurlijk praktisch onmogelijk is E-nrs compleet te vermijden. Ik let heel erg op wat ik koop in de supermarkt, maar het zit in werkelijk bijna alles.

[ Bericht 25% gewijzigd door -Mellow- op 24-07-2008 12:50:23 ]
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_60317883
Principieel tegen E-nummers? Veel van die E-nummers zijn gewoon volkomen natuurlijke stoffen die je waarschijnlijk gewoon zou nemen als ze niet benoemd waren met een E-nummer.
pi_60318038
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 19:02 schreef conleche het volgende:
Ik eet biologisch vlees, niet omdat ik het nu zoveel lekkerder vind, maar omdat ik moet huilen als ik langs zo'n vrachtwagen rijd met al die varkens op en in elkaar, op weg naar de slacht. Na een kutleven, ook in en op elkaar. Als ik dan zo'n scharrelkarbonaadje eet, dan weet ik tenminste dat zo'n beest beter is behandeld!! En dat maakt dat het wel 100x lekkerder smaakt!
Ik herken het psychologisch effect van bio-vlees wel. Toch is het ook zo dat juist bij bepaalde vleessoorten biologisch zoveel beter smaakt en een betere structuur heeft! Ik vind het smaakverschil ook het prijsverschil waard, vaak. Los van het schattige imago van de koe in de wei.

Wel balen trouwens dat al die onbespoten groente wegrot waar je bijstaat
  donderdag 24 juli 2008 @ 18:40:54 #50
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60325620
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 13:05 schreef Isegrim het volgende:
Principieel tegen E-nummers? Veel van die E-nummers zijn gewoon volkomen natuurlijke stoffen die je waarschijnlijk gewoon zou nemen als ze niet benoemd waren met een E-nummer.
Voor zover ik weet zijn e-nummers kunstmatig. Niet dan?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 24 juli 2008 @ 18:44:55 #51
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60325678
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 18:40 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Voor zover ik weet zijn e-nummers kunstmatig. Niet dan?
ah mijn fout. Ik heb even gegoogled en is dus niet zo.

Nu zie ik dat bijv. vitamine c ook een e nummer heeft. Behoorlijk irritant is dat als het onder een e nummer wordt vermeld. Alsof je al die nummers uit je hoofd weet en ik wil toch wel weten wat er in een product zit als ik het koop.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 24 juli 2008 @ 18:46:09 #52
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60325691
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 13:05 schreef Isegrim het volgende:
Principieel tegen E-nummers? Veel van die E-nummers zijn gewoon volkomen natuurlijke stoffen die je waarschijnlijk gewoon zou nemen als ze niet benoemd waren met een E-nummer.
ok, ik bedoelde dus tegen kunstmatige/ chemische toevoegingen.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 24 juli 2008 @ 18:48:51 #53
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_60325719
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 18:40 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Voor zover ik weet zijn e-nummers kunstmatig. Niet dan?
Nee hoor

E150a is Karamel, E406 is Agar-agar(gemaakt uit zeewier), E441 is Gelatine... Lijkt me allemaal niets kunstmatigs aan hoor
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_60325742
quote:
Ignorance is a bliss
pi_60325784
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 19:02 schreef conleche het volgende:
Ik eet biologisch vlees, niet omdat ik het nu zoveel lekkerder vind, maar omdat ik moet huilen als ik langs zo'n vrachtwagen rijd met al die varkens op en in elkaar, op weg naar de slacht. Na een kutleven, ook in en op elkaar. Als ik dan zo'n scharrelkarbonaadje eet, dan weet ik tenminste dat zo'n beest beter is behandeld!! En dat maakt dat het wel 100x lekkerder smaakt!
oa dat dus...

Helaas is sinds half jaartje onze scharrelvlees boer er mee gestopt. Deze had koeien / varkens welken op eigen terrein werden geslacht door een slager die langs kwam. Vlees veel smaakvoller, etisch meer verantwoord, en sterker nog + - net zo duur als in de winkel Dus dat het altijd duurder is is ook maar gezwets
  donderdag 24 juli 2008 @ 19:06:49 #56
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60325965
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 18:48 schreef Muck het volgende:

[..]

Nee hoor

E150a is Karamel, E406 is Agar-agar(gemaakt uit zeewier), E441 is Gelatine... Lijkt me allemaal niets kunstmatigs aan hoor
Ja ik zag het.
Maar dan vraag ik mij af waarom zie dat onder e-nrs vermelden. Waarom staat er niet gewoon caramel oid?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_60326151
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 13:10 schreef ColdFeet het volgende:

[..]


Wel balen trouwens dat al die onbespoten groente wegrot waar je bijstaat
Daarentegen koop je het wel meestal veel verser. Ik heb er iig nog niets van gemerkt dat het snel zou bederven.
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 18:53 schreef Cocktailprikker het volgende:

[..]

oa dat dus...

Helaas is sinds half jaartje onze scharrelvlees boer er mee gestopt. Deze had koeien / varkens welken op eigen terrein werden geslacht door een slager die langs kwam. Vlees veel smaakvoller, etisch meer verantwoord, en sterker nog + - net zo duur als in de winkel Dus dat het altijd duurder is is ook maar gezwets
Ik heb toevallig geen eigen scharrelvleesboer. Jij ook niet meer trouwens. Vind je het nu nog steeds niet duurder?
Sweet and innocent...
pi_60326418
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 19:19 schreef Innocence het volgende:

[..]

Daarentegen koop je het wel meestal veel verser. Ik heb er iig nog niets van gemerkt dat het snel zou bederven.
[..]

Ik heb toevallig geen eigen scharrelvleesboer. Jij ook niet meer trouwens. Vind je het nu nog steeds niet duurder?
Ik eet de laatste tijd echt serieus minder vlees, gewoon omdat het te waterig / smakeloos / stinkt / vet is ben in staat om dan zo een maaltijd weg te gooien en een boterham te pakken... Bio vlees van AH is nog wel redelijk, maar kan nog niet tippen aan het echte scharrelvlees En ja het is duurder, maar ik probeer toch mijn "groene imago" (al dan niet voor mijzelf ) hoog te houden
pi_60326654
Ik vind het grote voordeel van biologische producten nu juist *dat* ze duurder zijn.

Zielige beestjes en chemicalien in m'n eten doen ook wel een beetje mee, maar mijn voornaamste reden om geld te spenderen aan duurdere producten is toch dat ik van mening ben dat de boer een hogere marge zou moeten maken op z'n producten. Bij biologische producten is dat het geval, en daarom koop ik het.

[ Bericht 0% gewijzigd door sigme op 24-07-2008 20:03:52 ]
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  donderdag 24 juli 2008 @ 19:55:32 #60
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60326712
kan ik me ook wel in vinden ja.
Als vlees heel erg goedkoop is heb ik daar meteen mijn vraagtekens bij
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_60326857
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 18:40 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Voor zover ik weet zijn e-nummers kunstmatig. Niet dan?
E620-E626 is smaakversterker en dat is in ieder geval kunstmatig en superslecht voor je darmen..

Verder is bio vlees veel lekkerder en bio brood ook

En bio fruit en groente natuurlijk veel gezonder, zonder al die vieze bestrijdingsmiddelen, maar veel te duur
Strawberry Flavour..
pi_60326903
Oh ja - biovlees is helemaal niet duur. Ja, als je het per lapje bij de AH haalt, dat is schreeuwende duur. Maar je kan werkelijk door het hele land vleespakketten kopen van van die beesten die natuurterreinen begrazen. Kost helemaal niet veel - ik weet dat lamsvlees zo'n 5 euro/kg kost. En je hoeft echt niet een heel lam te nemen; pakketten gaan meestal vanaf 5 kg. Ook studenten kunnen dat betalen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_60327001
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:04 schreef -moi- het volgende:

[..]

E620-E626 is smaakversterker en dat is in ieder geval kunstmatig en superslecht voor je darmen..
E620 : Glutaminezuur

Herkomst:
Een natuurlijk aminozuur, aanwezig in alle eiwitten. Commercieel gemaakt door bacteriële fermentatie van melasse of door afbraak van plantaardig eiwit, vooral gluten en soja-eiwit. Glutaminezuur en glutamaten komen van nature in hoge concentraties voor in oude kaas, moedermelk, tomaten en sardientjes.

Gewoon de eerste even gegoogeld..
quote:
Verder is bio vlees veel lekkerder en bio brood ook
Over smaak valt niet te twisten - maar ik zou niet weten hoe je in een blindproeverij het een onderscheidt van het ander. Ja, een compleet andere samenstelling & baktechniek bij brood, dat proef je. Maar met de al-dan-niet bespotenheid van de grondstoffen heeft dat weinig van doen.
quote:
En bio fruit en groente natuurlijk veel gezonder, zonder al die vieze bestrijdingsmiddelen, maar veel te duur
Natuurlijk veel gezonder. Want.. ? Het is al meermaals onderuitgehaald door onderzoeken. Je kan het lekkerder vinden, of beter voor je geestelijk welzijn, of allerlei redenen om het positief te beoordelen, maar gezondheid van de producten in vergelijking met niet-biologische alternatieven is redelijk te meten - en houdt geen stand.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_60327088
Voor de gein nummer E621 ook maar gegoogeld.
quote:
Bijna alles wat hartig is dankt zijn smaak aan het wonderlijke E621, ook wel bekend als mononatrium glutamaat en MSG (monosodium glutamaat) ofwel smaakversterker. Het word toegevoegd aan sauzen, vleeswaren, diepvriesproducten, salades en allerlei snacks en chips.

Van nature zit het in zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas. Sterker nog; die zitten zelfs barstensvol glutaminaten. Maar als het er van nature in zit, waarom wordt het dan toegevoegd? Wegens tijdgebrek. Want pas na genoeg koken of rijpen komt glutamaat vanzelf vrij uit de eiwitten die er in zitten. Zoals bijvoorbeeld bij soep van schenkel die 6 uur heeft staan trekken of 14 maanden oude Patanegra ham.

Hoewel E621 een slechte reputatie heeft en als veroorzaker wordt aangewezen van allerlei gezondheidsklachten komt dit niet ondubbelzinnig naar voren bij onderzoeken. Zelfs niet bij mensen die zichzelf omschrijven als patiënten die lijden aan het 'Chinees restaurant syndroom'. Wel bleken oudere mensen meer te eten van de maaltijd waarin MSG zat dan van dezelfde maaltijd waar het niet in zat. En waren de met MSG besprenkelde spruitjes heel wat beter te pruimen dan die zonder.
Bron: Keuringsdienst van waarde
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_60327121
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:12 schreef sigme het volgende:

[..]

[..]

Over smaak valt niet te twisten - maar ik zou niet weten hoe je in een blindproeverij het een onderscheidt van het ander. Ja, een compleet andere samenstelling & baktechniek bij brood, dat proef je. Maar met de al-dan-niet bespotenheid van de grondstoffen heeft dat weinig van doen.
[..]
Hebben we hier te maken met iemand die verstand van E-nummers heeft of iemand die van lekker eten houdt? Je proeft het echt hoor Ook blindelings
pi_60327135
en E 621
pi_60327189
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 18:40 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Voor zover ik weet zijn e-nummers kunstmatig. Niet dan?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_E-nummers

De eerste al: kurkuma. Hartstikke gezond.
pi_60327205
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:12 schreef sigme het volgende:

[..]

E620 : Glutaminezuur

Herkomst:
Een natuurlijk aminozuur, aanwezig in alle eiwitten. Commercieel gemaakt door bacteriële fermentatie van melasse of door afbraak van plantaardig eiwit, vooral gluten en soja-eiwit. Glutaminezuur en glutamaten komen van nature in hoge concentraties voor in oude kaas, moedermelk, tomaten en sardientjes.

Gewoon de eerste even gegoogeld..
[..]

Over smaak valt niet te twisten - maar ik zou niet weten hoe je in een blindproeverij het een onderscheidt van het ander. Ja, een compleet andere samenstelling & baktechniek bij brood, dat proef je. Maar met de al-dan-niet bespotenheid van de grondstoffen heeft dat weinig van doen.
[..]

Natuurlijk veel gezonder. Want.. ? Het is al meermaals onderuitgehaald door onderzoeken. Je kan het lekkerder vinden, of beter voor je geestelijk welzijn, of allerlei redenen om het positief te beoordelen, maar gezondheid van de producten in vergelijking met niet-biologische alternatieven is redelijk te meten - en houdt geen stand.
Wat betreft die E nummers, ik had altijd heel erg last van mn darmen en sinds ik die bespoten en chemische shit niet meer eet gaat het een stuk beter. Ik leg zelf dus de link dat het gezonder is om onbespoten te eten en vlees zonder toegevoegde hormonen.
Strawberry Flavour..
pi_60327235
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:18 schreef Cocktailprikker het volgende:

[..]

Hebben we hier te maken met iemand die verstand van E-nummers heeft of iemand die van lekker eten houdt? Je proeft het echt hoor Ook blindelings
Iemand met verstand van ingredienten, van zelf maken, en van bereidingen. E-nummers heb ik googel voor.

Verschil in smaak tussen dezelfde graansoort verschillend gekweekt is echt nihil. Andere graansoorten, andere gist, dan maakt wel verschil.

En het idee dat desnoods een oudbakken slof biologisch brood beter smaakt dan een vers niet-biologisch brood is nogal knullig. Het verschil in smaak zit ' in vanalles en nog wat, maar niet in het label dat de boer na te voldoen aan dorre regels aan z'n graan mag geven.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_60327313
Brood zal je het zozeer niet in proeven nee, geef ik toe, maar vlees e.d. wél
pi_60327362
Er was van de week een programma op de BBC waarin het ging over varkensvlees. Toen deden ze een blinde smaaktest en het supermarktvlees werd het lekkerst gevonden (niet door debiele consumenten zonder smaak, maar door mensen met verstand ervan). De smaak hoeft niet per se beter te zijn, maar de meerwaarde kan 'm zitten in het feit dat het dier een beter leven heeft gehad.
pi_60327651
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:30 schreef Isegrim het volgende:
Er was van de week een programma op de BBC waarin het ging over varkensvlees. Toen deden ze een blinde smaaktest en het supermarktvlees werd het lekkerst gevonden (niet door debiele consumenten zonder smaak, maar door mensen met verstand ervan). De smaak hoeft niet per se beter te zijn, maar de meerwaarde kan 'm zitten in het feit dat het dier een beter leven heeft gehad.
ja maar dat is dus één test, en ik test het nu al een paar weken en dat biologische vlees smaakt gewoon beter. Maargoed, ieder zijn eigen smaak
Strawberry Flavour..
pi_60327864
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:46 schreef -moi- het volgende:

[..]

ja maar dat is dus één test, en ik test het nu al een paar weken en dat biologische vlees smaakt gewoon beter. Maargoed, ieder zijn eigen smaak
Het vlees van de biologische slager waar jij koopt smaakt beter dan het vlees van de winkel waar je het normaal koopt. Dat zegt ook niets. Het vlees van de bioslager hier om de hoek smaakt duizendmaal beter dan het vlees van de Keurslager om de hoek, maar dat is omdat die Keurslager niet weet wat vlees is.
pi_60327897
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:46 schreef -moi- het volgende:

[..]

ja maar dat is dus één test, en ik test het nu al een paar weken en dat biologische vlees smaakt gewoon beter. Maargoed, ieder zijn eigen smaak
Gezien je eerdere post ga jij volgens mij meer af op goedkope marketing dan op je eigen smaak.

Maar goed, het verschilt natuurlijk heel erg per slager wat beter smaakt en het hangt er ook vanaf wat je eigen smaak is.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_60328043
Bij de AH zijn de biologische karbo's lekker en de braadworstjes en het rundergehakt en nog wat dingen. Het biologische half om half gehakt smaakt echter nergens naar, ook de bio-biefstuk is taai. Bij mijn scharrelslager is alles wat ik tot nog toe heb geprobeerd heerlijk: ook zijn biefstuk. Dus wat Isegrim zegt is waar: biologisch vlees hóeft niet persé lekkerder te zijn dan gewoon vlees. Het is maar net waar je het haalt.
pi_60328127
Overigens heeft de lokale Spar hier ook wel redelijk lekker "gewoon" vlees MAar zoals gezegd, het verschilt per slager, en het hele traject van stal > bord bepaald natuurlijk de smaak Je kan een lekker stuk vlees ook verkloten als je het niet goed bereidt hé

Maar dat er een verschil is tussen de scharrelboer / bioslager en de supermarkt, lijkt me wel duidelijk. . Zo niet probeer het eens een weekje
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')