Da's een lekkere ja, beetje de top van wat ik lekker vind aan "kustwhisky"..quote:Op vrijdag 25 januari 2008 15:52 schreef RoaRRR het volgende:
Okee, hier een beginnend drinker ( wat whisky betreft dan. ) Na een weekje schotland de smaak te pakken gekregen en vandaag bij de Gall en Gall ( want 20 % korting ) een fles Clynelish gekocht.
Vanavond maar eens proeven en dan zal ik laten weten over het hoe en wat !
ik heb er maar gelijk 2 gekochtquote:Op woensdag 23 januari 2008 01:32 schreef joost2 het volgende:
bij gall & gall is nu de Lagavulin 16 jaar maar 34 euro!
Altijd al willen, steeds niet van gekomen....
Nu toch maar doen?
Ik ben ziek dus kan beetje internetten en opzoeken (pfeiffer ), en moet zeggen dat op dit moment een Redbreast 15 y mijn voorkeur heeft van deze bovengenoemde.quote:Op maandag 28 januari 2008 17:17 schreef Conekiller het volgende:
Redbreast, Bushmills 1608, Greenore en Power's & Son (laatste nog nooit op maar best verkochte van Ierland kennelijk dus kan nooit slecht zijn
Ik vind dat de Bushmills Blackbush de 10 y overstijgt. Zou eigenlijk niet 'mogen' (10 y is single malt, Blackbush blend), maar is iets waar ik niet alleen in sta.quote:Op maandag 28 januari 2008 17:06 schreef mister_popcorn het volgende:
[..]
ik heb er maar gelijk 2 gekocht
Ik ben de laatste tijd wel redelijk van de schotse whisky, echter, de ierse kant blijft behoorlijk onderontwikkeld. Vandaar dat ik me afvroeg wat nou een mooie Ierse whisky is, die het niveau van een bushmill 10 y wel iets overstijgt.
Een bourbon is inderdaad wat scherper ja.quote:Op dinsdag 29 januari 2008 20:04 schreef Maeghan het volgende:
Ik heb inderdaad nog nooit een Ierse whisky op, maar je koopt niet zo snel een fles om iets even uit te proberen he? Verder ben ik niet zo van 'leren' drinken. Als ik iets niet lekker vind, dan ga ik het niet weg zitten werken. Misschien komt het nog, misschien niet. Vroeger dronk ik ook geen rode wijn, alleen zoete witte. Nu krijg ik die zoete troep juist niet meer weg. Maar ook in wijn ben ik niet weg van hele zware houtsmaken.
Ik heb weleens bourbon op (Jim Beam), dat heeft toch ook geen rooksmaak? Dat vond ik ook niet lekker, maar daar vond ik dan weer geen diepgang in zitten. Vlak, zoet en scherp vond ik het.
Nee sorry, ik houd het (voorlopig in ieder geval) toch maar bij bier, wijn, likeur en wodka, goed? Hebben jullie meer whisky!
Ierse whisky is juist makkelijker weg te drinken als je geen whisky-drinker bent. Begin gewoon 's met Jameson of Bushmills. Mijn twee favorieten! Al zouden de liefhebbers uit dit topic ze waarschijnlijk nooit aanradenquote:Op dinsdag 29 januari 2008 20:04 schreef Maeghan het volgende:
Ik heb inderdaad nog nooit een Ierse whisky op, maar je koopt niet zo snel een fles om iets even uit te proberen he? Verder ben ik niet zo van 'leren' drinken. Als ik iets niet lekker vind, dan ga ik het niet weg zitten werken. Misschien komt het nog, misschien niet. Vroeger dronk ik ook geen rode wijn, alleen zoete witte. Nu krijg ik die zoete troep juist niet meer weg. Maar ook in wijn ben ik niet weg van hele zware houtsmaken.
Ik heb weleens bourbon op (Jim Beam), dat heeft toch ook geen rooksmaak? Dat vond ik ook niet lekker, maar daar vond ik dan weer geen diepgang in zitten. Vlak, zoet en scherp vond ik het.
Nee sorry, ik houd het (voorlopig in ieder geval) toch maar bij bier, wijn, likeur en wodka, goed? Hebben jullie meer whisky!
thanks!quote:Op zaterdag 26 januari 2008 16:37 schreef Zoot het volgende:
[..]
Murray (Bible 2006): Score 94.
Nose (22): caramelised ginger wrapped in bitter chocolate; taste (24): enveloping, spellbinding, shocking...an immediate outbreak of Deremara sugar before the tastebuds are crept up on by stealthy malt and coshed by a voluptuous outbreak of Fox's ginger chocolate biscuits; the middle arrival of faintly chilli-ish spice combines beautifully with the warming ginger; finish (24) lengthier and with more ginger than a very lengthy, gingery thing; balance (24) in some respects one of the sweetest single malts of all time. It would be too sweet altogether except for a balancing ginger-led spice attack that drags the oak into action. The closest thing to a liqueur whisky you will ever find: pure entertainment, sheer class and immeasurable fun. (48%)
ik weet het niet. Maar mijn fles William Lawson had dat pas ook (alleen de liter fles, bij de 0.7 nooit gezien)quote:Op zondag 10 februari 2008 22:02 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
is dat zo'n horeca fles?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |