Die kaasjes vind ik er anders wel prima uitzien.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 18:04 schreef Rosbief het volgende:
uit de OP alleen de friet graag, de rest is echt smerig
Ik gooi zelfs kaas door de boerenkoolstamppot! Alles is lekker met kaas!quote:Op zaterdag 12 januari 2008 18:10 schreef SHE het volgende:
Kaas is hier ook de baas.
Stokbroodje gegrilde schapenkaas met BBQ-curry hier
Een beetje nasty voor het eten, maar ik doe het toch. Because I can
Je moet hele milde geel/witte schapenkaas gebruiken, ik haal de mijne altijd bij de Kazerij hier in Utrecht. Zo ziet de hemel eruit voor kaasliefhebbers. Nooit de oude schaap gebruiken, die kun je niet grillen.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 18:11 schreef Isegrim het volgende:
Gegrilde schapenkaas, dat klinkt interessant.Gril je dat dan zelf? Schapenkaas smelt niet?
He wat vervelend nou, moet je het volgende week speciaal voor de foto nog maar een keertje maken!quote:Op zaterdag 12 januari 2008 18:15 schreef SHE het volgende:
[..]
Je moet hele milde geel/witte schapenkaas gebruiken, ik haal de mijne altijd bij de Kazerij hier in Utrecht. Zo ziet de hemel eruit voor kaasliefhebbers. Nooit de oude schaap gebruiken, die kun je niet grillen.
De kaas strak afsnijden, op je stok flikkeren en dan onder een snikhete grill. Gaat iets bubbelen en schroeien.
Heel kort eronder doen.
Dan een flinke dot BBQ-curry gewurz erover en genieten.
Ik haal die curry uit Duitsland; helaas hier niet te krijgen.
Die combi is schaapachtig lekker![]()
Ik wil er best een foto van maken, maar een leeg bord is geloof ik niet wat je zoekt
Mag jij mij een fles van die saus opsturen in ruil voor de pancetta.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 18:15 schreef SHE het volgende:
[..]
Je moet hele milde geel/witte schapenkaas gebruiken, ik haal de mijne altijd bij de Kazerij hier in Utrecht. Zo ziet de hemel eruit voor kaasliefhebbers. Nooit de oude schaap gebruiken, die kun je niet grillen.
De kaas strak afsnijden, op je stok flikkeren en dan onder een snikhete grill. Gaat iets bubbelen en schroeien.
Heel kort eronder doen.
Dan een flinke dot BBQ-curry gewurz erover en genieten.
Ik haal die curry uit Duitsland; helaas hier niet te krijgen.
Die combi is schaapachtig lekker![]()
Ik wil er best een foto van maken, maar een leeg bord is geloof ik niet wat je zoekt
Sterker nog; iedereen is bij deze welkom om bij een dagje Utrecht, even langs de gracht te wandelen en een broodje curry-schaap bij SHE te halenquote:Op zaterdag 12 januari 2008 18:20 schreef Tezz het volgende:
[..]
He wat vervelend nou, moet je het volgende week speciaal voor de foto nog maar een keertje maken!
Ik heb een instinctieve apathie tegen alles waar 'light' op staat.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 18:27 schreef SHE het volgende:
@ Ise : ik wil je best een monster toesturen hoor in een flesje. Als je het lekker vind neem ik de volgende rit Duitsland een fles voor je mee.
Ze hebben daar ook Curry gewurz-light; je gelooft het niet, maar het heeft de helft minder suiker en is verdikkeme nog geniaal ook.
Come to momma.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 17:41 schreef MissyMirjaM het volgende:
vorige deel: Wat eten en drinken we vandaag # 87
[ afbeelding ]
Zojuist proefondervindelijk vastgesteld dat dat prima combineert.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 18:35 schreef Isegrim het volgende:
Ehm, zouden abrikozen lekker zijn in een linzenstoofpot? Ik weet dat rozijnen lekker combineren met linzen, maar wat denken we van gedroogde abrikozen?
Lijkt mij ook!quote:Op zaterdag 12 januari 2008 19:49 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zojuist proefondervindelijk vastgesteld dat dat prima combineert.
Is dat van Hella?quote:Op zaterdag 12 januari 2008 18:27 schreef SHE het volgende:
@ Ise : ik wil je best een monster toesturen hoor in een flesje. Als je het lekker vind neem ik de volgende rit Duitsland een fles voor je mee.
Ze hebben daar ook Curry gewurz-light; je gelooft het niet, maar het heeft de helft minder suiker en is verdikkeme nog geniaal ook.
Wat is een stoli?quote:Op zaterdag 12 januari 2008 23:34 schreef ColdFeet het volgende:
Wat stukjes van de geweldige feta van Erciyes (Delft) en een bakje knoflookolijven. En een stoli
Stolichnaya, russische wodka.quote:
Helaquote:
Inderdaad Helaquote:Op zondag 13 januari 2008 12:50 schreef SHE het volgende:
[..]
Hela
Mit feiner rauchnoten
Hij is zo verdammt lekker
En ik het nu weer, repetetieve mongool die ik ben. Broodje BBQ curry schaap
Vanavond eten bij mams; die wel ff meldde dat ik niet moest verwachten dat ze apart zou gaan koken voor mijn vegetarische fratsen. Wat in de praktijk inhoud dat ze dus minimaal 3 verschillende gerechtengaat klaarmaken waaruit ik kan kiezen.
Rogvleugelquote:Op zondag 13 januari 2008 08:22 schreef computergirl het volgende:
de rogvleugel van gisteren was heerlijk, alleen wel veels te veel. De visboer op de Albert Cuyp had gezegd dat meer dan de helft van het gewicht bestond uit graten, maar dat klopt dus niet. Het ding paste niet eens in mijn grootste panWel voor herhaling vatbaar
Vanmiddag lunch met een pistolet met blue Stilton en een bakje wortelrauwkost. Voor vanavond heb ik een entrecote en rode en gele paprika
Ik word altijd buitengewoon blij van de ingredientenlijst van (Heinz) ketchup, er zitten namelijk ontzettend veel tomaten in, en geen 'rare' hulpstoffen. Met recht een prima product dusquote:Op zondag 13 januari 2008 12:59 schreef SHE het volgende:
Regelmatig ketchup op je eten doen is dus een prima idee!
Ik las toevallig dat Ronald Reagan ketchup had uitgeroepen tot groentequote:Op zondag 13 januari 2008 12:59 schreef SHE het volgende:
Ja..curry zit helaas boordevol suiker.
Ketchup heeft nog altijd de minste suikers, en heeft als bijkomend voordeel dat het supergezond is.
Het schijnt dat het procedee waarmee de tomaten gepureerd worden , alle gezonde stoffen die de tomaat vrijgeeft en vooral behoud.
Regelmatig ketchup op je eten doen is dus een prima idee!
Nou wat zullen we zeggen?quote:Op maandag 14 januari 2008 14:34 schreef Bluezz het volgende:
DEEEEEEEEEEE, hoe was je kreeftensoepie???????
Wat is jouw recept?quote:Op maandag 14 januari 2008 13:02 schreef AKnynke het volgende:
Nu echt pasta carbonara. Nadat ik er in het weekend al over gedroomd had zal ik het nu ook maar koken.
Net lekker pancetta gekocht, en eitjes en kaas..dan moet het wel goed komen!
Ik zit nog te twijfelen wat voor soort pasta ik zal gaan gebruiken, maar ik denk spaghetti. Verder bak ik de pancetta, klop 2 eitjes met peper en zout en knoflook en een beetje parmazaanse kaas. Als de spaghetti klaar is gooi ik het eiermengsel door de pan en laat het nog even op het pitje staan (vind echt rauw ei wel een beetje eng). Dan doe ik er nog meer kaas doorheen en ook de pancetta, en ga ik smullen!quote:
Ah ok, ik doe altijd zelf wel met rauw ei. Pancetta is nieuw voor mij..doe het zelf met gebakken spekjes namelijk..maar het klinkt heel goed.quote:Op maandag 14 januari 2008 16:53 schreef AKnynke het volgende:
[..]
Ik zit nog te twijfelen wat voor soort pasta ik zal gaan gebruiken, maar ik denk spaghetti. Verder bak ik de pancetta, klop 2 eitjes met peper en zout en knoflook en een beetje parmazaanse kaas. Als de spaghetti klaar is gooi ik het eiermengsel door de pan en laat het nog even op het pitje staan (vind echt rauw ei wel een beetje eng). Dan doe ik er nog meer kaas doorheen en ook de pancetta, en ga ik smullen!
Goed idee! Ik denk dat ik dat morgen ga maken, lange dag.quote:Op maandag 14 januari 2008 18:01 schreef Xennia het volgende:
Ik ga broodjes hamburger maken met alles erop en eraan. Geen zin om zo na het sporten nog te koken
Sporten meteen weer teniet gedaan.quote:Op maandag 14 januari 2008 18:01 schreef Xennia het volgende:
Ik ga broodjes hamburger maken met alles erop en eraan. Geen zin om zo na het sporten nog te koken
Gelakt lamsrackje uit de oven met gepofte rijst, vergezeld door mediteraine rijst en gegrilde aspergetips.quote:Op maandag 14 januari 2008 14:34 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond mss een lammetje wat we gisteren hebben gekocht.
Ziet er goed uit! Lam doet het goed vandaagquote:Op maandag 14 januari 2008 19:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Gelakt lamsrackje uit de oven met gepofte rijst, vergezeld door mediteraine rijst en gegrilde aspergetips.
[ afbeelding ]
Valt mee het zijn magere beefburgers en ik gebruik alleen ketchup. Bovendien ga ik juist sporten zodat ik niet al te veel lekkers hoef te laten en voor mijn conditiequote:Op maandag 14 januari 2008 18:25 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Sporten meteen weer teniet gedaan.
Blokjes snijden, , zout en peper erop, goed met je handen mengen.quote:Op dinsdag 15 januari 2008 17:59 schreef MinderMutsig het volgende:
Roerbakrotzooi van gemengde groente o.a. sugar snaps, babymais, ui, champignons en paprika, kipfilet (waar ik nog iets mee wil doen maar ik weet nog niet wat) en rijst.
Tips voor de kipfilet zijn welkom, de groente krijgt in ieder geval een indiaas tintje heb ik net besloten.
In reepjes snijden en bestrooien met kerriepoeder. Daarna ontbijtspek er om heen rollen en knapperig bakken.quote:Op dinsdag 15 januari 2008 17:59 schreef MinderMutsig het volgende:
, kipfilet (waar ik nog iets mee wil doen maar ik weet nog niet wat) .
Tips voor de kipfilet zijn welkom
Kijk, dat durf ik nooit te maken, weet bijna zeker dat ik het niet lust maar nog nooit heb gegetenquote:Op dinsdag 15 januari 2008 20:18 schreef Xennia het volgende:
Spaghetti met gorgonzola, spekjes, champignons en verse peterselie
Ja. Als je van schimmelkaas houdt vind je het lekker, anders nietquote:Op dinsdag 15 januari 2008 20:22 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Kijk, dat durf ik nooit te maken, weet bijna zeker dat ik het niet lust maar nog nooit heb gegeten
Is het gewoon, spaghetti koken, door de warme spaghetti koude gorgonzala gooien en gewoon gebakken spekjes met champs erdoor?
Uiteraard, ik drink geen koffie maar mijn chocolademelk skills zijn onovertroffenquote:Op woensdag 16 januari 2008 00:09 schreef ColdFeet het volgende:
Goed bezig, MinderMutsigJij neemt de chocolademelk serieus
Hm dát was ook wel een goed idee geweest eigenlijk...........lekker stooflapje! Nou ja, de risottospullen zijn lekker al binnen, gnagna. Dus manlief heeft niets meer te vertellen!quote:Op woensdag 16 januari 2008 13:55 schreef Bluezz het volgende:
Oe risotto
Wij hebben zin in vis, dus straks op naar de visboer.
Rest van de week werken we, dus ik wil gaan sudderen of stoofpotten voor 2 dagen
Ja, receptquote:Op woensdag 16 januari 2008 18:14 schreef PeRi het volgende:
Zelfgemaakte tandoori net de oven ingeschoven. Over een halfuur ga ik smullen.
Op gevoel naar mijn eigen smaak:quote:
serieusquote:Op woensdag 16 januari 2008 18:28 schreef Klaagbak het volgende:
Zelfgemaakte Turkse Pizza's en "Rozijnensoep":
Rozijnensoep:
Pan met water koken, daarna veel suiker bijdoen en blanke rozijnen. De hoeveelheden doe ik op gevoel. Paar uur nog laten koken, totdat de rozijn heerlijk in je mond explodeert met een zoete smaak als je erin bijt, heerlijk!
Hmja, ik wil wel eens weten wat het recept is voor van die Surinaamse garnalen, want die zijn echt lekker. Beetje zoet-pittig.quote:
Oh, maak me gek! *kwijl*quote:Op woensdag 16 januari 2008 22:48 schreef MissyMirjaM het volgende:
later nog geitenkaasjes omwikkeld met spek in de oven geschoven, met honing en walnoten
iets met mole-saus, mits goed gemaaktquote:Op donderdag 17 januari 2008 14:27 schreef uniekhoorn het volgende:
Sinds kort zit hier in de buurt (lees: 25 min. rijden) een mexicaan.
Daar gaan we vanavond uit eten
Wat is bij een Mexicaan een 'must have' ?
Gadver. Meteen weet ik ook weer waarom die pizza's al zo lang in de diepvries lagen: diepvriespizza is gewoon vies. Bah. Zelfs met extra tomaat/paprika/ui/ham en kaas was het bahbahbah.quote:Op donderdag 17 januari 2008 16:17 schreef Tezz het volgende:
Ha! Ik vond nog twee pizza's in de diepvries! Mooi. (geen zin om te koken dus, haha). Beetje opleuken die pizza's en het kan best als avondmaaltje.
recept?quote:
Waar heb je dat pak vandaan, kan het echt nergens krijgen, heb de klantenservice al gemaild met verkooppunten, maar dan nog hebben ze het niet.quote:Op donderdag 17 januari 2008 19:54 schreef Raissa het volgende:
Vanavond Schnitzel, frietjes en een tomaat/komkommersalade.
Nu dit in de oven voor morgenochtend:
[ afbeelding ]
Bij de Jumbo meegenomen, maar moet zeggen: ik had ze lekkerder verwacht! Misschien dat ik er morgenochtend nog op terug kom als ik er wat aardbeienjam op smeerquote:Op donderdag 17 januari 2008 21:07 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Waar heb je dat pak vandaan, kan het echt nergens krijgen, heb de klantenservice al gemaild met verkooppunten, maar dan nog hebben ze het niet.
Of ze zijn zo lekker dat iedereen ze koopt of ze hebben net deze smaak niet in hun asortiment.
Laat even weten of ze lekker zijn.
Aardappelsoep! Da's lang geleden dat ik dat gegeten heb........vanavond ga ik het maken!quote:Op donderdag 17 januari 2008 23:07 schreef ColdFeet het volgende:
Kipsateetje met veel atjar en ketjapsaus.
Eetcafe
Vandaag wel lekker gegeten, o.m. een halve liter verrukkelijke home-made drinkyoghurt, een granaatappel en een kom aardappelsoep
Kom er dus eigenlijk niet op terug... Vind ze niet echt geweldig lekker...quote:Op donderdag 17 januari 2008 21:48 schreef Raissa het volgende:
[..]
Bij de Jumbo meegenomen, maar moet zeggen: ik had ze lekkerder verwacht! Misschien dat ik er morgenochtend nog op terug kom als ik er wat aardbeienjam op smeer
Ik ben wel benieuwd naar dat eeuwenoude recept.quote:Op vrijdag 18 januari 2008 08:02 schreef Tezz het volgende:
[..]
Aardappelsoep! Da's lang geleden dat ik dat gegeten heb........vanavond ga ik het maken!
Heb je nog een goed recept? Of zal ik maar vertrouwen op mijn al eeuwenoude recept van grootmoeder?
Ik zal het straks ff in het FOK!kookboek zetten!quote:Op vrijdag 18 januari 2008 10:16 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik ben wel benieuwd naar dat eeuwenoude recept.
Mijn oma maakte het ook altijd, erg lekker, heb helaas niet meer het recept kunnen vragen, en mijn moeder weet het ook niet.
ik ga zaterdag een zooi roti bij moeders ophalenquote:Op donderdag 17 januari 2008 22:40 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Vandaag weer lekker in de keuken gestaanRoti
![]()
quote:Op vrijdag 18 januari 2008 10:34 schreef Tezz het volgende:
[..]
Ik zal het straks ff in het FOK!kookboek zetten!
Hij staat in het kookboek-recepten topic!quote:
hoe doe je dat maken?quote:Op vrijdag 18 januari 2008 15:02 schreef Moragh_DaughterofSune het volgende:
Vanavond stoof van kip met bier, knoflookaardappelpuree
quote:Op vrijdag 18 januari 2008 15:02 schreef Moragh_DaughterofSune het volgende:
Vanavond stoof van kip met bier, knoflookaardappelpuree en rode kool
Zal t straks even aan mama vragenquote:Op vrijdag 18 januari 2008 15:30 schreef iggy_in_the_house het volgende:
[..]
Hoe maak je die stoof en aardappelpuree?
moksi meti Klinkt goedquote:Op vrijdag 18 januari 2008 18:19 schreef Bluezz het volgende:
moksi meti?
haquote:Op vrijdag 18 januari 2008 17:20 schreef Moragh_DaughterofSune het volgende:
[..]
Zal t straks even aan mama vragen![]()
ah ik heb hier nog wat fa sjong in de koelkast liggen, daar zal ik ook eens iets mee gaan doen.quote:
Die valt tegen hequote:Op vrijdag 18 januari 2008 23:50 schreef Dragonwizard het volgende:
Big American's Cheese Union, omdat ze toch in de Bonus waren bij AH.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |